Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

A nemlátó látó

Anonymous

A nemlátó látó Empty
Vendég
Szomb. Okt. 31, 2020 9:40 pm

Keira Lynch

Keira, kutyás néni

"Mennyit ér egy szempár? A festőművész, a fényképész vagy az olvasó mind azt mondaná, hogy a látás felbecsülhetetlen. Vannak viszont, akik egy életet leélnek nélküle."

Nem:

Kor: 25 év

Vér: félvér

Születési hely: London, Anglia

Iskola/ház: Roxfort/Hugrabug, Docendo Discimus Mágusakadémia/magizoológia

Munka: magizoológus

Családi állapot: kapcsolatban

Patrónus: kaukázusi juhászkutya

Pálca: kocsányos tölgy, 11 hüvelyk, sárkányszívizomhúr

Kérdések és válaszok

Mi az, amire túl sok időt fordítasz?
Az állataimra. Öten vannak, csodálkozol?

Zavar, ha valakinek a jelenlétében elsírod magad?
Nem túl gyakran sírok, de ha mégis, akkor nem zavar mások jelenléte.

Mikor kételkedtél utoljára önmagadban?
Minden egyes nap kételkedem magamban.

Fontos számodra, hogy mit gondolnak Rólad mások?
Nem, sosem volt az.

Mikor volt utoljára olyan napod, amikor semmit sem csináltál?
*lelkesen gondolkozik, de nem jut eszébe az utolsó ilyen dátum*

Boldog volt a gyermekkorod?
Ige, igen és igen.

Gyakran figyelmezteted az embereket a hibáikra?
Ha valaki valami olyat szeretne elkövetni, amiről tudom, hogy nem kéne akkor szólok neki, de egyébként nem vagyok kifejezetten kötekedő.

Tudod, hogy mikor jött el a távozás ideje?
Általában azt hiszem, hogy igen.

Mindig nyerni akarsz?
Sosem voltam versengő típus, szóval nem.

Mi az, amiben tényleg jó vagy, és akár a legjobb is lehetnél?
Magizoológia és zongorázás.

Mindig megünnepled a születésnapodat?
Ha nem felejtem el, akkor igen.

Szeretnek Téged a gyerekek?
Abszolút! Én is szeretem őket.

Melyik az a könyv, amelyik mély benyomást tett Rád?
Nem szoktam olvasni.

Mennyire szigorúan ítélsz meg másokat?
Szerintem egyáltalán nem.

Mi volt az, ami ezidáig a legtöbb bánatot okozta az életedben?
Az első segítőkutyám, Süti elvesztése.

Az lett belőled, aki lenni szerettél volna?
Még több is, mint amiről álmodni mertem.

Adsz még egy második esélyt?
Akár harmadikat is.

Mi az, amitől a falra mászol?
Pletykálkodás, rosszindulat.

Mitől lesz az otthonod az otthonod?
Illatok, hangok, állatok.

Maradandó nyomot hagysz az emberekben?
Azt hiszem, nem mindennapi látvány vagyok.

Mi az a két dolog amiről nem tudsz lemondani?
A munkám és a családom.

Mi az, amivel egy borzasztó nap után újra gatyába rázod magad?
Felteszem a kedvenc lemezem, főzök magamnak egy kamillateát és összebújok a kedvesemmel.

Igent, vagy nemet mondasz gyakrabban?
Igent.

Terjed rólad valami pletyka?
Mindig terjedt, mindig terjedni fog.

Ki ismer a legjobban Téged?
A kedvesem, Eggsy, Imogen.

Büszke vagy magadra?
Igen.

Milyen kiaknázatlan tehetség rejlik benned?
Igyekszem minden lehetőséget kiaknázni.

Van olyan dolog az életedben, amit még nem sikerült lezárni?
Nincs.

Mit gondolsz, az emberek eredendően jók?
Igen, hiszek ebben.

A munkát, vagy a szerelmet helyezed inkább előtérbe?
*nem válaszol*

Mindig azt mondod, amit gondolsz?
Nem, megesik, hogy szépítek egy kicsit az igazságon.

Miért vagy hálás a szüleidnek?
Anyukámnak, mert felnevelt, apukámnak... Mert próbált támogatni magához mérten.

Hirtelen esel szerelembe?
Nem. Idő kell hozzám és türelem.

Mire gondolsz, mielőtt elalszol?
Hogy milyen hálás vagyok a mellettem fekvő férfiért.

Nehezen kérsz szívességet?
Helyzetemből adódóan muszáj voltam megtanulni könnyen szívességeket kérni.

Mi az, ami már megérett a kidobásra, mégis képtelen vagy megválni tőle?
Van egy régi takaróm, amitől meg kéne válnom.

Melyik az a dal, ami mindig jobb kedvre derít?
Abba - Mamma mia

Mit csinálsz, amikor egy nagyon hosszú sorban kell várakoznod?
Próbálom kitalálni, kik állnak előttem.

Milyen tekinteteben vagy más, mint a többi ember?
A tekintetem tekintetében.

Érzékenyen reagálsz a kritikára?
Ha jogos akkor nem.

Mi az, ami miatt gyakran morogsz?
Hogyha kedves felhajtva felejti a wc ülőkét.

Hogyan képzeled el a jövőd?
Ugyanígy, talán egy-két állattal vagy éppen gyerekkel többen.

Szoktál magadra időt szakítani?
Muszáj lenne, de nem túl gyakran.

Mit csinálsz másképp, mint a szüleid?
Nem szeretnék elválni, meg akarom találni azt, akitől nem kell.

Mi az, amit a legtöbb ember nem tud rólad?
Balkezes vagyok.

Létezik barátság első látásra?
Maximum másodikra.

Mi az, amit nem vagy hajlandó belátni?
Hogy már most is túl sok állatom van.

Több időt, vagy több pénzt szeretnél?
Időt.

Mi az, amiről azt gondolod, hogy ez veled nem történhet meg?
Nem haraphatja le egy sárkány a kezem.

Mindig az igazat mondod?
Igen, vagy legalábbis azt, amiről azt hiszem, hogy az az igazság.

Szívesen vagy egyedül?
Igen, de társaságban még szívesebben.

Könnyen teszel felelőtlen ígéretet?
Nem igazán, mindig átgondolom, mielőtt megígérek valamit.

Mi az, amit folyamatosan halogatsz?
Alomtakarítás, bundafésülés, fürdetés.

Milyen okokból költöztél?
Szükségem volt egy saját térre nagy udvarral.

Mivel vagy az életeben elégedetlen?
Elégedett vagyok az életemmel.

Szerinted minden lehetséges?
Majdnem minden.

Ugyanaz az ember vagy, aki korábban voltál?
Mint mindenki, így én is változom.

A saját utadat járod?
Igen.

Szerinted minden kapcsolat megmenthető?
Majdnem mindegyik, van az, amelyik már nem.

Kire/Mire szeretnél több figyelmet fordítani?
Magamra.

Inkább kérdezel, vagy szívesebben válaszolsz?
Inkább válaszolok.

Ki vagy te, amikor senki sem lát?
Egy ABBA rajongó aki énekel főzés közben, aki keresztül esik a hegynyi méretű kutyáján, aki teát iszik teával, akinek mindene a család és az állatok.

Mese habbal

Nem igazán tudom, miről kéne mesélnem. Gyermekkoromban nehezen tudtam feldolgozni, mikor azt mondták, más vagyok. Nem értettem, hogy miben különbözöm a többi embertől, hiszen az én világomban a hallás, a szaglás és a tapintás kaptak fontos szerepet. Idő kellett hozzá, hogy fel tudjam fogni, hogy amit én néha színes képekben látok az a többiek számára állandó látvány.
Már pici koromban voltak látomásaim, legtöbbször éjszakénként, de volt, hogy a nagyobb volumenű dolgokat ébren tapasztaltam meg. Ezzel az "áldásos" képességgel a mai napig nem tudtam megbarátkozni egészen, hiszen általában nem a legjobb dolgokat látom meg előre, és a tudat, hogy tudom, hogy mi fog történni, de nem tudok ellene tenni semmit... borzasztó érzés.
Az iskolás éveim alatt sokat köszönhettem annak, hogy hugrabugos voltam. Azt hiszem, egyik másik házban sem teljesedhettem volna ki ennyire. A legtöbben végtelen elfogadással és empátiával álltak hozzám... legalábbis a sárgák közül. Persze voltak, akik meglátták a lehetőséget bennem és a könnyű szekálási lehetőségben, így nem volt fenékig tejfel ez a hét év, de a vége felé, ahogy mindannyian felnőttünk egyre inkább megfogyatkoztak a rossz tréfák és a legtöbbjükkel békében váltam el.
Az akadémiai éveim csodásan teltek. De tényleg. Azt tanulhattam, amit szerettem és sosem különböztettek meg a hiányosságom alapján. Mindenki megpróbált a lehető legmegértőbben állni a helyzetemhez a tanáraimtól a diáktársaimig. Miután elvégeztem a képzést (szín jeles átlaggal) független, szabadúszú magizoológusként munkába álltam. Az életemet a kutatásnak áldozom, egy nagyon izgalmas projekten dolgozom. Ebből azonban egyértelmű volt, hogy nem fogok tudni megélni, így más alternatívákat kellett keresnem. Azt hittem, hogy nem fognak érkezni a megkeresések, de meglepő módon nagyobb érdeklődés van irántam, mint azt gondoltam, így a kutatásaim mellett is rengeteg munkám akad, ami azt eredményezi, hogy szabadidőm viszont alig.
Időközben külön költöztem, megismertem Kedvest, innen-onnan megmentettem négy állatot. Az ötödik már négy éve a hű társam és legfőbb segítségem, akit semmiért nem adnák.
Úgy tűnik, hogy a szomorú kezdés után a mesém boldog befejezést fog kapni.

Ilyennek látnak a többiek

"Te nem is nézel ki úgy, mint egy vak"
Hát köszi? Erre sosem tudom, mit kellene mondanom. Sokkal jobban szeretem, ha megdicsérik a szép barna szemem, vagy az aranyos szeplőim, esetleg a sötétbarna, nagyjából vállig érő tincseim. De komolyan, még ha nem is látom magam, akkor is jólesik néhány kedves szó. Mert egyébként az orrom elég széles, a szám meg talán egy kicsit keskeny, és ezekkel még így sem vagyok igazán kibékülve.
Magasságom azt hiszem átlagos, valahol 163 centi környékén járhatok. Testalkatom szintén átlagos, nem vagyok sem túl vékony, sem túlsúlyos. Ruhatáramban leginkább egyszínű, kényelmes darabok kapnak helyet, egyrészről munkámból adódóan nem praktikusak a drága és feltűnő szettek, másrészről én úgysem élvezhetem a látványt, így gyakorlatilag egy bizalmi kérdés, hogy miben megyek utcára.  

Körül vesz...

egy apa
Aidan Lynch
Egy évben néhányszor találkozunk, már ha ennyi időt sikerül rám szánnia. Nem haragszom rá, amiért lelépett, ellenben örülök, hogy néha keres.

egy anya
Marjory Whitehorn
Ha az őszintét kellene megvallanom vele sem sokkal szorosabb a kapcsolatom, mint apával. Épp csak annyival, hogy ő amíg el nem költöztem azért rendszeresen része volt az életemnek. Legalább háromszor elvált, és ki tudja, mennyiről nem tudok még, a férfiak imádják és ő is őket. Megbarátkoztam a gondoalttal.

három testvér
Egon Fudge
Kettejük közül ő a kedvencem. Mármint ha Imogen és köztem nem lenne ikerkapcsolat valószínűnek tartanám, hogy tényleg ő lenne a kedvencem. Hiába idősebb nálam annyira sok évvel - mennyi is? tizenhét? tizennyolc? fenét se érdekli - mégis hihetetlenül szoros a kapcsolatunk, amiért nagyon hálás vagyok neki. Elképzelhetetlen nélküle az életem.

Arlene Spudmore
Valahogy sosem találtuk meg igazán a közös hangot. Hogy ez a korkülönbség vagy a totális különbözőségünk számlájára írható az már vitatható tény, bár ahogy ismerem ő képes lenne megállapítani, hogy miért nem működik annyira jól a kapcsolatunk. A kötelező körökön kívül nem igazán beszélünk egymással.

Imogen Lynch
Gyakorlatilag a másik felem. Épp eléggé hasonlítunk és épp eléggé különbözünk ahhoz, hogy kapcsolatunk harmonikus tudjon maradni. Mindent tud rólam, a legfőbb támaszom és bizalmasom, ahogy én az övé. Hiába, hogy az élet ennyire távol sodor minket egymástól minket ez sosem akadályozott meg semmiben.  

és öt szőrös gyermek
Mázli, a golden retriver
Segítőkutyának képezték, egy mugli alapítványon keresztül tettem rá szert négy évvel ezelőtt. A legnagyobb támaszom a mindennapokban.

Nagyláb, a kaukázusi juhászkutya
Az árok szélén találtam kidobva egy esős péntek éjszakán két évvel ezelőtt. Azóta sem tisztázódott, hogy hogyan került ez a szépség utcára. Egy igazi szelíd óriás, imádja az embereket, különösen a gyerekeket.

Villám, a krup
Őt egy szaporítótelepről mentettem lassan másfél éve. Igazi kis örökmozgó. Kicsit féltem, hogy nem fogja elfogadnia  többieket, de szerencsére teljes harmóniában élnek mindannyian.

Cuki, a murmánc
Egy varázsmenhelyről fogadtuk örökbe Kedvessel úgy egy éve. Eleinte elég agresszív volt mind velünk, mind a többi szőrgombóccal, de aztán ahogy megszokott mindent és mindenkit feloldódott, és nála bújósabb kis dögöt el sem tudok képzelni.

Mancs, a bernáthegyi
A legfiatalabb lakó, alig három hónapja van nálunk. Nagylábbal már az első napon örök barátságot kötöttek, de a többiekkel is jól megvan szerencsére. Egy mugli menhelyen árválkodott szegény, nem tudtam volna otthagyni.

Apróságok

Amortentia
Zöldtea, vanília, Mázli frissenmosott bundája.

Mumus
A családom elvesztése.

Edevis tükre
Úgyis látok benne valamit, ha egyébként nem látok? Biztosan saját gyerekeket látnék.

Hobbim
A munkám a legfőbb hobbim is egyben, de ha nem állatok között töltöm az időmet akkor szívesen főzök, hallgatok zenét vagy éppen zongorázok.

Elveim
Nem minden a külső. Mindenki hibázhat, így mindenki megérdemel egy második esélyt.

Amit sosem tennék meg
Sosem hagynám cserben a családom, illetve a rám bízott állatokat.

Ami zavar
Előítéletek, pletyka, csámcsogás, szipogás, vihar.

Ami a legfontosabb az életemben
A munkám és a családom.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A megjelenésem, mások megjelenése, azok az emberek, akik nem kedvelnek.

Amire büszke vagyok
Hogy mindent el tudtam érni, amit elterveztem és sosem adtam fel az álmaim.

Ha valamit megváltoztathatnék
Jobb kapcsolatot szeretnék anyukámmal és a nővéremmel.

Így képzelem a jövõmet
Szeretnék gyerekeket, szám szerint kettőt. Illetve befejezni az aktuális kutatásom és felfedezni valami újat.

Egyéb
Vakon született.
Látó.

Haley Lu Richardson

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

A nemlátó látó Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

A nemlátó látó Empty
Gilbert Ollivander
Hétf. Nov. 02, 2020 11:00 pm

Kedves Keira!

Sokan biztosan sajnálattal tekintenek rád, amiért a szó hagyományos értelmében sosem tapasztalhattad meg, milyen látni - bár más szempontból kétségkívül Látó vagy, és akkor már meg sem említem, hogy Antoine de Saint-Exupéry szerint pedig jól csak a szívével lát az ember, és te bizony csupa szív vagy. Én úgy gondolom, hogy aki az állatokat őszintén képes szeretni, az rossz ember nem lehet, te pedig hatalmas összhangban létezel velük. Szerencsés, ha valakinek a munkája egyben a hobbija és élete célja is, azt hiszem, neked sikerült mindezt meglelned a magizoológiában, épp olyan szenvedély ez számodra, mint az ikertestvérednek a kviddics és a bátyádnak az írás. Remélem, hogy hamarosan Imogent is megismerhetjük, remek kiegészítői lesztek egymásnak.
Futás foglalózni, hiszen rengeteg kutya és egyéb jószág vár a gondoskodásodra, valakinek pedig néha Eggsyt is vissza kell rántania a valóságba Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: