Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Bill Weasley

Anonymous

Bill Weasley Empty
Vendég
Hétf. Okt. 26, 2020 9:24 pm

William Arthur Weasley

Bill

"Néha az a legjobb, ha mindenki bolondnak néz. Hihetetlen dolgokat megúszhatsz így."

Nem: férfi

Kor: 49 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Anglia

Iskola/ház: Roxfort, Griffendél

Munka: Átoktörő a Gringottsnál

Családi állapot: Házas

Patrónus: hiúz

Pálca: égerfa, sárkányszívizomhúr, 12 és fél hüvelyk

Így látnak mások

Mióta az eszemet tudom könnyen ki tudok jönni az emberekkel. Legalábbis a legtöbbel. Igyekszem mindig pozitív lenni, de azért van egy viszonylag komoly oldalam is. Ami egyébként valószínűleg csak a munkám során mutatkozik meg, meg annakidején a Roxfortban. A családban ilyen szempontból Fleur a következetesebb. Azért az évek múlásával én is változtam… már nem vagyok annyira lázadó, mint régen, és ez valószínűleg az egész családot megnyugvással tölti el. Legalább eggyel kevesebb valaki miatt kell aggódni, hogy mikor csinál valami hülyeséget. Na persze én sem változtam ám meg teljesen, csak éppen felnőttem, és mint ilyen valamennyire megkomolyodtam. Én legalább tudok ilyet is, nem úgy, mint az öcsém, George. Az örök, javíthatatlan mókamester. Azért nem hagytam fel végleg a szórakozással, viccelődéssel, csak épp igyekszem a családunk életén belül kiélni magam ilyen téren.

Életem története

Drága Apa!
Nem igazán tudom, mit is mondhatnék, írhatnék neked! Mindig nagyon közel álltunk egymáshoz, bár talán még mindig az ikrek a kedvenceid. Nem tudom, de igazából nem is számít. Az számít, hogy bár máshogy, mint anyától, de megtanultam tőled embernek lenni. Hogy mindig legyek önmagam. Na meg azt, hogy hogyan kell mindenféle mugli dolgot megbűvölni. Sikerült már választ találnod rá, hogy mégis mire való a gumikacsa? Nem, ugye? Gondoltam. Tudom, hogy valószínűleg az az egyik életcélod, hogy ezt kitaláld, de... apa, szerintem add fel! A gumikacsa csak van... meg játszanak vele a muglik gyerekek, de ennyi! Foglalkozz a családdal, annak értelme is van! Azért ha legközelebb találkozunk, akkor adok neked egy gumikacsát, csak azért is... úgyse adod fel, akkor meg miért ne. Vigyázz magadra és a többiekre!
Szerető fiad, Bill

Drága Anya!
Mindig figyeltél ránk - akkor is, amikor épp egyáltalán nem szerettük volna, hogy figyelj ránk. Ettől függetlenül egy szavunk sem lehet, anyatigris módjára mellettünk voltál és vagy a mai napig. Igyekszel terelgetni minket, letörögetni az esetleges vadhajtásokat, de elfogadsz minket, és úgy szeretsz minket, ahogy vagyunk. Igen, ha hülyeséget csináltunk, akkor számíthattunk a rivallóra, ami nem is váratott minket olyan sokáig, és morgolódtál a hosszú, loboncos hajam, a fülbevalóm, és a kirívó öltözékem miatt, de... mondjak valamit? Azt hiszem, hogy a rivallók és a morgolódások is hozzásegítettek, hogy az legyek, aki ma vagyok. Bár még mindig nem vagyok olyan komoly, mint Percy, de... szerintem bőven elég egy munkamániás a családba. Én megmaradok az, aki mindig is voltam: az egyik, aki miatt halálra aggódhatod magad, az, aki nem fél önmagát adni; az, aki néha - na jó, a kelleténél gyakrabban - húzta a száját, ha rászóltál; az, aki imádja a süteményeidet, meg úgy egyáltalán a süteményeket, az, aki szintúgy imádja a kalandokat... az, aki nem igazán tudja már hová tenni azt a rengeteg, tőled kapott karácsonyi pulcsit, és néha nem igazán értem, hogy minek ennyi, de ettől függetlenül ugyanúgy szeretem őket, mert tudom, hogy ez a szereteted és a törődésed jele. Szerencsére még mindig töretlen lelkesedéssel kötögetsz, most már az unokákat is ellátva Molly nagyi pulóvereiből. Mert azokból és a szeretetből sosem elég. Meg a süteményből sem. Na jó, ez utóbbi csak vicc volt. Maradj mindig ilyen, mert mi így szeretünk! Vigyázz magadra, apára és a családra!
Ölel fiad, Bill

Drága Charlie, Percy, Fred & George, Ron, Ginny!
Ne haragudjatok, hogy úgy tűnhet, egy kalap alá veszlek titeket! Ez egyáltalán nincs így, viszont így elkerülhetem, hogy azt higyjétek, esetleg egyikőtöket jobban szeretem, mint a másikótokat. Mert ez sem igaz. Mindegyikőtöket egyformán szeretem, csak épp nem lehetek egyformán ott mindegyikőtök mellett... vagy legalábbis nem mindig. Így viszont igen.
Charlie! Szeretlek, tesó, de azért nem ártana, ha a sárkányok iránti rajongásodat esetleg kiterjesztenéd a szebbik nem irányába is, különben egész életedre egyedül maradsz, és tőled sem lesz unokája anyának. Azt pedig gondolom, nem szeretnéd? Vagy mégis ez a cél? Őszintén remélem, hogy nem! Na jó, tudom, hogy a sárkányokat nem adnád a világ minden kincséért sem... azt hiszem, ebben egészen biztosan rád hasonlít Domi... szerintem ha tehetné, akkor még itthon is tartana egy sárkányt. Meg a Roxfortban is, házikedvencnek, bagoly helyett. Persze... minél veszélyesebb, annál jobb, mi? Nem értek veletek egyet, de ti tudjátok. Azért még szeretlek, öcskös, sárkánnyal vagy sárkány nélkül, mindegy.
Percy... Percy, a Prefi! Te mindigis kicsit magadnakvaló voltál, legalábbis én így láttalak. Aztán lehet, hogy tévedek, persze. Az tény, hogy mindig ambíciózus és munkamániás voltál. Hogy vannak a lyukas fenekű üstök? Igen, még mindig jó téged az ilyenekkel piszkálni, mi tagadás, de azért már én is tudom, hol a határ. Komolyra fordítva a szót... attól függetlenül, hogy valószínűleg mindannyiunk agyára mentél egy kicsit tudom, hogy bármi van, rád is lehet számítani, mert... mert te is Weasley vagy, és a Weasleyk összetartanak. És ez így van jól. De ha nekem még egyszer elkezdesz szónokolni a Minisztériumról és Caramelről, akkor Merlin a tanúm, te is kapsz egy lyukas fenekű üstöt ajándékba. Vagy valamit Georgetól. Ja várj... az egyébként is megoldható, akkor nem mondtam semmit. Lényeg, hogy kicsit kevésbé legyél Percy, a Prefi... már ha lehet. Jó?
George! Tudom, hogy borzasztóan hiányzik neked Fred a mai napig is. Egyikünk sem tudja őt elfelejteni, te pedig aztán végképp nem... de azt hiszem, hogy te valahogy pont az ő emlékéből merítesz erőt arra, hogy továbbléphess, és élhesd az életed. Mert ő is ezt akarná. Jól gondolom? Remélem. A két mókamesterből mára már csak egy maradt, viszont te Fred helyett is gyártod az újabbnál újabb találmányokat, amiket aztán az emberek orra alá dughatsz. Meg... máshová is. Tudod, ahogy azt te szoktad. Ismerlek, ne tagadd, hogy nem. Örülök, hogy éled a magad életét és megtaláltad a helyed, de... nem bánnám, ha a gyerekeket nem vinnéd bele a rosszba. Leginkább ne a sajátjaidat. Milyen dolog ez? És még nem kaptál anyától rivallót? Furcsállom. Na nem baj, ami késik, nem múlik. Vigyázz magadra!
Ron! Ron, a legkisebb királyfi... és most majdnem azt írtam, hogy és egyben a legkisebb Weasley is, de azt hiszem, ezt a címet Ginny elbitorolta előled, sajnálom. Őszintén szólva néha csodálkozom, hogy eddig eljutottál az életedben, de ezen meg te nem csodálkozhatsz. Mert nem, és kész. Mind tudjuk, milyen voltál gyerekként, te is tudod. De furcsa módon azért valamennyire neked is sikerült megkomolyodnod, a saját lábadra állnod és saját családot alapítanod. Mondhatok valamit? És ne sértődj meg, de nem kéne hagynod, hogy George legyen a főnök a boltban... állj végre a sarkadra, rendesen! Elvégre férfi vagy... vagy mi. Na nem baj, talán egyszer neked is benő rendesen a fejed lágya, aztán nem lesznek ilyen bajaid. Ha mégsem, akkor majd kapsz egy nefeleddgömböt, hogy ne felejts el önmagad lenni. Ja és férfi. Mert az is fontos, ugyebár.
Ginny! Az egyetlen kishúgom vagy. Ugyan mára már nem lehet sem kicsinek, sem védtelennek nevezni téged, azért én még ugyanúgy féltelek és vigyázok rád, mint téged. Akár a távolból is, ha arról van szó. Te is Weasley vagy, ami azt jelenti, hogy téged sem kell félteni, ha önvédelemről, esetleg a szeretteid védelméről van szó. Mert tudom, hogy így van. Én pedig igazán büszke vagyok rád ezért! Büszke vagyok rá, hogy ilyen karakán húgom van, aki minden esetleges nehézség ellenére is erős tud maradni, vagy legalább nagyon igyekszik, hogy erős maradjon. Vigyázz magadra, és légy mindig önmagad, mert az a legfontosabb! És persze vigyázz a többiekre is... úgy érzem, egy kicsit anya helyett anya vagy nekik. De hát na, anyának is elkél a segítő kéz, nem igaz? Ölellek titeket!
Szerető bátyátok, Bill

Drága Fleur!
Nem telik el nap, mióta találkoztunk, hogy ne gondoljak rá, mennyire szerencsés is vagyok, amiért találkoztam veled! De tényleg. Te valahogy jobb emberré tettél engem. Megváltoztam, de közben mégsem lettem más, csak... nyugodtabb. Igen, azt hiszem, ez a jó szó, ezt kerestem. Kedves vagy, bátor, segítőkész, szeretetteljes, ugyanakkor kellően szigorú... és mindezt úgy, hogy az ember nem tud rád haragudni. Én legalábbis biztosan nem. Mondjuk ebben sokat segít az is, hogy nem is akarok. Igen, az határozottan sokat segít a helyzeten. Viccet félretéve, azt hiszem, te hozod ebbe a családba, a mi családunkba az egyensúlyt. Mellettted nem félek önmagam lenni, viszont képes vagy visszarántani, ha esetleg túl messzire mennék. Amire azért valljuk be, volt már példa az évek alatt.
Mindenhol helyt tudsz állni, ráadásul teszed ezt azzal a veledszületett franciás könnyedséggel. Meg akcentussal, ami, bár megtanultál angolul, azért még mindig megvan, de ez egyáltalán nem probléma. Sőt! Én szeretem az akcentusodat. Pontosabban az akcentusodat is. Úgy szeretlek, ahogy vagy, szóval ha esetleg megfordult volna a fejedben, hogy megváltozz, akkor azt légy olyan kedves és felejtsd el szépen... ha megváltoznál, akkor már nem az a Fleur lennél, akit én szeretek. Köszönöm, hogy vagy nekem!
Szerető férjed, Bill

Drága Vic, Domi & Louis!
Sárkányok, kalamajkák és bizonytalanság. Igen, ez mind igaz veletek kapcsolatban, legalábbis külön - külön biztosan. Nem mondom, hogy sosem idegeskedtem miattatok, mert ez nem igaz, de mivel én is voltam gyerek és kamasz, ezért tudom, hogy a kamaszkor egyáltalán nem könnyű. Főleg azért, mert keresitek önmagatokat. Van, aki már látszólag megtalálta, remélem, hogy tényleg így is van, de van, aki még csak éppen rálépett az útra. Bárhogy is legyen, azt tudjátok, hogy én mellettetek állok. És persze a családunk többi tagjára is egészen biztosan számíthattok majd, ha szükség lesz rá. Mondjuk azt nem szeretném meglátni, hogy Charlie bácsikátok esetleg beállít valami sárkánnyal, mert meg akar lepni téged, Domi... nem, azt inkább kerülném, ha lehet. Már így is épp elég kalamajkába kerül Louis is, nem kellenek újabbak. Rendben? Nem, ez nem felhívás keringőre, hogy megkeresd Charlie bácsikádat, hallod, Domi? Még véletlenül sem! Mondjuk azt nem tudom, minek mondok ilyeneket, mikor ezek után egészen biztos, hogy úgyis azt fogod csinálni, amit nem kéne, csak mert sárkány. Akkor viszont egyet kérek: vigyázz magadra! Illetve nem: mind vigyázzatok magatokra, és vigyázzatok egymásra! Megígéritek? Vagy legalább annyit, hogy megpróbáljátok?
Szeretlek titeket, apátok

Ha tükörbe nézek

A jellememmel egyetemben a külsőm is megváltozott az évek alatt. Régebben magas voltam, és elég harsányan, kirívóan öltözködtem. Oké, a magasságom még mindig magaménak tudhatom, az öltözködésem viszont valamennyire letisztult, vagy legalábbis kevésbé hozza rá a frászt az emberekre, ha rámnéznek. Azért az is valami, nem igaz? Na és persze a családom is megnyugodhat, mert már egyáltalán nincs huligán kinézetem. A hajamat levágattam, bár tény, hogy nehezemre esett; a fülbevalóimnak is búcsút mondtam már, és csak pár, egy vérfarkastól szerzett csúnya heg emlékeztet a régi énemre. A ruhatáram tekintetében is igyekszem visszafogott maradni, bár azért én sem vetek meg egy pár sárkánybőr csizmát, ha úgy adódik…

Családom

Édesapám
Arthur Weasley
Azt hiszem, valahogy mindig apa volt az engedékenyebb a szüleim közül. Meg a szórakozottabb is, legalábbis szerintem. Az biztos, hogy ha szidásra került a sor, akkor ő sosem volt annyira mérges, mint anya. Mindig közel álltunk egymáshoz, és azt hiszem, ez a mai napig nem változott.

Édesanyám
Molly Weasley
Az anyatigris. De tényleg. Apával ellentétben, ha esetleg valami rossz fát tettem, tettünk a tűzre, akkor számíthattunk rá, hogy a végén még kikapunk tőle. Na persze azt nem mondom, hogy igazságtalanul… de szeret minket, mi pedig szeretjük őt. Ez a lényeg.

Testvéreim
Charlie Weasley
Ha egy szóval kellene  jellemeznem azt mondanám: sárkányfanatikus. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy tőle ered a családunkban megtalálható hatalmas sárkányőrület. Meg úgy mindenféle legendás lény őrület, de… a sárkány azért mégiscsak sárkány. Őt pedig megfogták a sárkányok, és még véletlenül sem eresztik. Én legalábbis nem látom jelét, hogy el akarnák ereszteni.

Percy Weasley
Percy, a Prefi. Igen, az öcsém nem kicsit volt stréber, később pedig nem kicsit lett munkamániás, de hát biztos nagyon fontos volt az a lyukas fenekű üstökről szóló jelentése, ami miatt a szobájában gubbasztott napokig… ő tudja. Azért még szeretjük, én legalábbis biztosan. Végtére is csak az öcsém. Na meg egész jól el lehet vele beszélgetni, már ha nem a mindennapi dolgokról kérdezi az ember, mert akkor esélytelen a dolog.

Fred & George Weasley
Mint két tojás. Ezt a hasonlóságot pedig mindig ki is használták rendesen. Akár szükség lett volna rá, akár nem. Szerintem az ő örök mottójuk az lehet, hogy „A csíny mindenek felett”, mert a két mókamester bizony rengetegszer tört már borsot mások orra alá. Igen, sajnos mára csak múlt időben beszélhetünk róluk, hiszen a háború óta egy fővel kevesebben vagyunk, ez pedig mindannyiunk életére rányomta a bélyegét… leginkább azonban mégiscsak Georgeéra, hiszen gyakorlatilag a másik felét vesztette el – meg a fülét, de azt hiszem, Fred elvesztése azért csak érzékenyebben érinti.

Ron Weasley
Attól függetlenül, hogy már viszonylag rég a saját lábamra álltam akkor, amikor ő megszületett, emiatt pedig nem igazán voltam jelen ténylegesen az életében még nem jelenti azt, hogy nem figyelek rá és nem szeretem. Csak persze ezt ő nem feltétlenül veszi észre, arról viszont már nem tehetek.

Ginny Weasley
A húgom, a legkisebb közülünk, akit előszeretettel védelmeztem mindig is, még távolról is. Persze mára már egyáltalán nem nevezném kicsinek, és védelemre szorulónak sem gondolnám, hiszen elég karakán nő lett belőle. Úgyhogy azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy büszke vagyok, büszkék vagyunk rá.

Feleségem
Fleur Weasley (née Delacour)
Az egyik legjobb dolog az életemben az, hogy megtaláltam Őt. Kedves, türelmes, figyelmes, ugyanakkor elég erős ahhoz, hogy képes legyen nemet mondani akár nekem, akár a gyerekeknek, ha arról van szó. És nem mellesleg istenien süt… most mit csináljak? Szeretem a süteményeket, na. Főleg az övéit.

Gyermekeim
Victoire Juliette Weasley
Nagyon szeretem és féltem őt… első gyermekhez mérten talán a kelleténél valamivel jobban is. Azért igyekszem nem túlságosan védeni, hiszen saját magának kell megtapasztalnia az életet, nem tudom mindentől megvédeni. Viszont mellette tudok állni, és támogathatom. Ezt pedig meg is teszem, akkor is, ha a világjárását nem nézem a legjobb szemmel. De tudom, hogy neki most erre van szüksége, és ha úgy érzi, akkor úgyis visszatér hozzánk.

Dominique Weasley
Másodszülött gyermekem, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé szeretném, mint a nővérét. Nem, ez egyáltalán nincs így, és ezt ő pontosan tudja, Legalábbis merem remélni, hogy tudja. Bár… néha úgy érzem, mintha nem is az én lányom lenne, hanem Charlieé. A sárkányok mindenek előtt, ugyebár. Miért nem tudtak valami veszélytelenebb hobbit, hivatást választani maguknak? Azért, hogy én minél hamarabb megőszüljek az idegességtől? Hát... azért ezt már csak nem.

Louis Weasley
Legkisebb gyermekem, de jelenleg úgy érzem, hogy dupla annyi bajt kever, mint a nővérei együtt. Ami azért nagy szó, mert a Weasleyktől egyébként is távol áll a nyugodt, problémamentes élet. Nem baj, én, illetve a család többi tagja így is szeretjük őt, de nem bánnám, ha néha kevésbé lenne hiperaktív.

Apróságok

Amortentia
fahéj, liliom, frissen nyírt fű, frissen sült sütemény illata, otthon illat

Mumus
magány, a szeretteim elvesztése, ha nem csinálhatom azt, amit szeretnék

Edevis tükre
nyugalmas, szeretetteljes családi légkör

Hobbim
olvasás, kviddicsezés, túrázás, nassolás

Elveim
mindennek van oka és értelme, akkor is, ha nem látjuk; élj a mának, de lehetőleg úgy, hogy túl is éld azt

Amit sosem tennék meg
sosem ártanék a hozzám közel állóknak

Ami zavar
rosszindulat, igazságtalanság, ha a családomat, szeretteimet bántják, ha elfogy a sütemény

Ami a legfontosabb az életemben
a családom, a barátaim és a munkám

Ami a legkevésbé fontos számomra
hogy mit mondanak rólam a hátam mögött

Amire büszke vagyok
a családom

Ha valamit megváltoztathatnék
megpróbálnám legalább egy kicsit elodázni az indokolatlanul korai halálokat, ha már megmenteni nem biztos, hogy sikerül az embereket

Így képzelem a jövõmet
békében, szeretetben, a családom és a barátaim körében

Egyéb

Tony Curran

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Bill Weasley Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Bill Weasley Empty
Gilbert Ollivander
Pént. Okt. 30, 2020 8:23 am

Kedves Bill!

Szerintem sokunknak titokban te vagy a kedvenc Weasley fiúja. A vagány, bátor, jóképű, egykor rock sztár külsejű Bill, aki még egy vélaleszármazottnak is első pillantásra megdobogtatta a szívét - és ezen szerintem senki sem akad fenn, hiszen ki ne kedvelne téged? Kicsit sajnálkozom, hogy búcsút intettél a hosszú hajnak és az egyedi ruhatáradnak, de ettől még a jellemed ugyanolyan maradt és igazából ez számít. Igaz, anyukád azért biztosan örömtáncot járt, mikor először levágattad a hajad...
A házasságotok Fleurrel példaértékű, mind bátran kijelenthetjük, hogy ti ketten megtestesítitek a couple goals fogalmát. Remek apa is vagy, persze jó példa is állt előtted gyermekként.
Három kalandor lelkű gyerek és Fleur mellett biztosan rengeteg a dolgod, hát még a Gringottsban, úgyhogy nem is tartalak fel tovább, futás foglalózni Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: