Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

lost boy

Anonymous

lost boy Empty
Vendég
Vas. Okt. 18, 2020 6:45 pm

Marcelino Maximo Montero

Marco, Marcel, Max

"A lehetetlen folyamatban, a csodára még várni kell."

Nem: férfi

Kor: 17 év

Vér: félvér

Születési hely: Glasgow

Iskola/ház: Roxfort/beosztás kérek szépen

Munka: diák

Családi állapot: egyedülálló

Patrónus: nem tudja megidézni

Pálca: cédrus, 13,5 hüvelyk, sárkányszívizomhúr

Miután először meglátsz...

"Tudod, van az a magas srác, kreolos bőrrel és göndör hajjal. Jajj dehogynem tudod, az, akihez kábé létre kell, mert amúgy nem éred föl. Tuti megvan két méter! Na, láttad múltkor is milyen cukin mosolygott? És ahogy csillogott közben a mogyorószín szempárja... Hát elolvadok, ha rám néz!"

Keveredik bennem a spanyol és a nigériai vér, különleges külsőmet ennek köszönhetem. A pontos magasságom ha tudni szeretnéd kettőszázkettő centiméter. Anya se volt alacsony, apa szintén a két méterhez közelít, így talán érthető, hogy nőttem ilyen magasra. Vagy talán csak sokat hagytak gyerekkoromban kint játszani az esőben. Mindenesetre az biztos, hogy valójában kilógok a tömegből. Bőrömnek kellemes tejeskávé színe van, s épp olyan puha, mint amilyennek tűnik. Sehol egy pattanás, egy kósza ránc vagy egyéb bőrhiba, szerencsés a genetikám.
Arcom ovális forma, erős járomcsontom férfias vonásokkal ruház fel. Tekintetem mélybarna, már-már egészen feketének látszik. Szemöldökeim ugyanolyan feketében pompáznak mind csigásan göndörödő tincseim, melyeket előszeretettel hagyok hosszabbra nőni, mint az illendő lenne. Mindkét fülemben fülbevaló csüng, míg orromban egy a két fülemhez hasonlatos egyszerű karika.
Testalkatom mondhatni átlagos, már amennyire ilyen magassággal bárki is átlagosnak mondható. Nem vagyok túlsúlyos, túl sovány, túl izmos, vagy túl csontos. Szeretem a kényelmes ruhákat, ha nem egyenruhát hordok, akkor általában úgy nézek ki, mint egy szakadt deszkáskölyök a parkból. Szakadt farmer, kapucnis pulcsi, deszkás cipő; laza és kényelmes ruhák. Bal alkaromon és néhány kevésbé jól látható helyen tetoválás díszít, egyszerű, fekete motívumok.

...megismersz engem...

"Néha olyan morcosnak tűnik, de aztán meg olyan cukin tud mosolyogni. Hét ki érti ezt komolyan!"

Tudom, hogy első ránézésre talán ijesztőnek és flegmának tűnhetek, de aki vált velem néhány szót az rájöhet arra, hogy mindenféle ok nélkül nem viselkedem így senkivel. Bár barátságos vagyok, de nehezen nyitok mások felé. Jó hallgatóság vagyok, de ha kell a szavak embere is. Rendkívül türelmes vagyok, nehezen lehet felbosszantani. Ellenben ha valaki kivívja haragom megbocsátásra csak későn, vagy soha nem számíthat. Hiszen ha valaki valami olyat tesz ellenem, amin igazán felbőszítem magam az csakis valami olyan lehet, ami számomra valóban megbocsáthatatlan. Persze, van amikor én is ballábbal ébredek, és olyankor nem szólok egy szót sem senkihez. Ilyenkor nem is tanácsos zavarni, mert ha nem találsz jókedvemben sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy többet nem is fogsz. Jó eszű gyereknek tartanak, ha valami érdekel az hamar rám ragad. Kíváncsi vagyok és tudásra éhes, azonban megválogatom, milyen tudásról van szó.  

...a történetem...

"Tudtad, hogy még csak egy kicsit sem angol? De ennek köszönhetően legalább annyira jól néz ki!"

Valamikor sok-sok évvel ezelőtt édesanya és édesapa egy véletlennek köszönhetően összetalálkoztak Londonban. Anya egy kis kávézóban dolgozott, mikor apa a városban nyaralt. Egy igazi szappanopera dráma az ő történetük, a lényeg, hogy egy évvel később már friss házasként éltek egy aprócska házikóban mindkettőjük családjától távol, az első közös gyermeküket várva. Öt évvel és két gyerekkel később költöztek át Glasgowba apa munkája miatt, ahol nem sokra rá megszülettem én, félig spanyol, félig nigériai, de mégis angol gyerekként.

"Én azt hallottam, hogy csomó testvére van. De nem egy vagy kettő, hanem négy vagy öt! Szerinted ebből mi igaz?"

A szüleim mindketten sok testvérrel rendelkeztek. Anyáék heten voltak, míg apáék négyen, így egyértelmű volt, hogy ők is nagy családot szeretnének. Miután mindketten találtak munkát már semmi sem állhatott a terveik útjába. Apának az előző házasságából már volt két gyermeke, az ikrek, akikről az anyujuk lemondott a válás során. Kicsik voltak még, így talán nem is emlékeznek erre az egészre. Aztán elköltöztek Glasgowba, és szerény személyemmel megérkezett az első közös gyermek a családba, akit rohamtempóban követett két másik, az öcséim. Aztán mikor már azt hittük, hogy nem leszünk többen bejelentették az utolsó Montero poronty érkezését.

"Szegény Marco... Elvesztette az anyukáját, biztosan nehéz lehet ez most nekik."

Tizenöt voltam és nagyon izgatott. Ott ültünk mindannyian az ispotály folyosóján, és vártunk. Izgatottak voltunk, hogy a legújabb jövevény kisfiú vagy kislány lesz-e. És... Nehéz erről beszélnem. Komplikációk léptek fel és anya... Nem jött haza velünk. Egy évbe telt, hogy visszataláljak ahhoz az önmagamhoz, aki az előtt voltam. Azóta apa egyedül próbál megbirkózni minden kihívással, ami ennyi gyerekkel jár, és bár sosem panaszkodik, de tudom, hogy nagyon nehéz neki.

"Jó látni, hogy újra mosolyog. Szerinted van esélyem nála?"

Valahogy átvergődtem magam az RBF-eken, hogy aztán hatodikban úgy térjek vissza, mint akinek semmi problémája nincs az életben. Valójában kegyetlen rosszul éreztem magam, de tudtam, hogy össze kell szednem magam, mert mindenki számít rám. Így aztán ismét mosolyogni kezdtem, társaságba jártam és levetettem a feketét. Több lány akart meginni velem egy vajsört, mint amennyivel előtte valaha is szóba álltam volna. Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy én voltam a legjobban meglepve, azonban nem alakult senkivel semmi. Nem éreztem azt, hogy jogom lenne boldognak lenni.  

... és a családom

Édesapám
Santiago Montero, 48 éves, varázsló.
Bájital szakértő, vállalkozó. Több üzlete van az Egyesül Királyságban, az évek során sikerült terjeszkednie. Anya halála óta már nem a régi önmaga. Eltelt két év, de ő... Nem tudott kiszakadni a gyászból. Próbál helytállni, jó apa lenni, de látom a szemében, hogy nehezen megy neki.

Édesanyám
Ayanna Montero (née. Fagunwa)
Édes, tavaszi napsugár volt az életünkben. A legjobb anya volt, akit csak kívánhattam. Szeretetre tanított, elfogadásra, előzékenységre és alázatosságra. Gondunkat viselte, támogatott minket és megőrizte titkainkat. Bepótolhataltan űrt hagyott maga után. Nem tett különbséget közöttünk, mindannyiunkat egyformán szeretett.

Testvéreim

@Bellarosa Montero, 20
A legidősebb lány. Nem is tudom miféle szavakkal jellemezhetném legjobban. Nagyon nyitott és szabadszellemű, nem fél az újtól és az ismeretlentől. Fernando ikertestvére.

@Fernando F. Montero, 20
A bátyám, a példaképem, a legjobb barátom. Nagyon sok mindenben hasonlítunk egymásra, és főleg anya halála után kerültünk közel egymáshoz. Ő az én mentsváram, hozzá menekülök, ha elegem van a világból. Bellarosa ikertestvére.

Rafael R. Montero, 15
Oda kell figyelni az öcskösre, mert még egy ilyen rosszcsont és eleven gyereket mint ő, a világ nem látott. Mindannyiunk közül ő a legközvetlenebb és legnyitottabb, rengeteg barátja van, amit nem csodálok.

Alejandro A. Montero, 12
Látszik, hogy Rafael a példaképe, de igyekszem a jó irányba terelgetni. Egyelőre még elég kicsi ahhoz, hogy ne lehessen eldönteni, melyikünkre fog leginkább hasonlítani. Igyekszem annyit foglalkozni vele, amennyit csak lehet.

Sierra S. Montero, 2
A legkisebb királylány. Azt hiszem, egy ideig haragudtam rá, amiért elvette tőlem anyát. De aztán be kellett látnom, hogy ő erről nem tehet, és hogy ő az egyedüli közülünk aki sosem fogja megismerni anyát. Azóta egészen más szemmel nézek a kicsilányra.

Apróságok

Amortentia
Édesanya parfümje, édesapa forrócsokija, fenyőgyanta, felverődő por, liliom.

Mumus
Sierra elvesztése.

Edevis tükre
Édesanyámmal lesz teljes a családi kép.

Hobbim
Gördeszkázás, fotózás, versírás, gyógynövények gondozása.

Elveim
A család az első, minden más csak utána következhet.

Amit sosem tennék meg
Sosem hagyná el a családját, semmi pénzért sem.

Ami zavar
Ha valaki a gyengébbeket bántja, ha valaki tudatosan elszúrja a saját életét.

Ami a legfontosabb az életemben
A testvéreim és édesapám.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Alkohol, cigi, bulik, kviddics, tanulmányi eredmények.

Amire büszke vagyok
Egyedül tanultam meg spanyolul, deszkázni, saját magam kerestem meg az első fényképezőgépem árát.

Ha valamit megváltoztathatnék
Most azt mondanám, hogy visszahoznám édesanyám, de tudom, hogy ez nagyon nem rajtam múlik.

Így képzelem a jövõmet
Hasonlóan szép, nagy, összetartó családot szeretnék, mint ami nekem van. Olyan munkát, ami boldoggá tesz.

Egyéb
Született okklumentor.

Reece King

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

lost boy Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

lost boy Empty
Gilbert Ollivander
Kedd Okt. 20, 2020 12:16 pm

Kedves Marcelino!

A szüleid története tényleg mesébe illő és éppen ezért annyira tragikus, hogy ilyen korán el kellett veszítened édesanyádat, különösen szomorú, hogy mindez egy olyan napon történt, mikor a családotoknak ünnepelnie kellett volna. Érett gondolkodásra és hatalmas szívre vall, hogy ennek ellenére mégis a kishúgod az egyik legfontosabb szereplője az életednek, anyukád biztosan nagyon büszke lenne rád. Jó testvér vagy és egészen biztos vagyok benne, hogy jó barát is, amikor végre közel engedsz magadhoz valakit, hiszen annyira tudsz ragaszkodni másokhoz.
Nem csoda, hogy a lányok ennyien érdeklődnek utánad, azonban el kell keserítenem a Hollóhát, Hugrabug és Mardekár diákjait... ugyanis a te házad egyértelműen a Griffendél! Meleg szívű vagy, nagy igazságérzettel és lojalitással, remek otthonra lelsz majd a vörös-arany klubhelyiségetekben.
Futás foglalózni és játszótársakat keresni!

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: