Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Yunia Yaxley

Anonymous

Yunia Yaxley Empty
Vendég
Pént. Okt. 16, 2020 5:24 pm

Yunia Ninon Yaxley

Nona, Cika, Törpe

"Ide jön egy idézet."

Nem: Leány

Kor: 16 év

Vér: Aranyvérű  

Születési hely: Yaxley kúria

Iskola/ház:-Roxfort - Hollóhát

Munka: -

Családi állapot: Eljegyzett

Patrónus: Jaguarundi

Pálca: juharfa 11 hüvelyk Sárkány-szívizomhúr

Amit szeretnek bennem

Kedves, hűséges, életvidám, barátságos vagyok. A tudás vágyam hatalmas és szeretek beszélgetni. Nagyon sokat beszélni. Tudom, hogy mit akarok, és, hogy érjem el céljaimat.  Az agyam olyan, akár a szivacs, mindent magamba szívok, ami érdekel.

Ami zavar bennem másokat

Rossz szokásom a véleményem kéretlen kinyilvánítása, amit gyakran csakis a jó szándék vezérel, mégis sértő megnyilvánulásként könyvelik el. A kviddicsben nem lehet az érzelmeimre hatni, mindig megacélozott szívvel küzdök, a magánéletemben mégis könnyű megbántani. Leginkább azzal lehet kihozni a sodromból, ha valaki hazudik nekem..

Életem története

7,5 hónap terhesség után láttam meg a napvilágot 1400 grammal és 35 cm-el. Édesanyám és apám túlvoltak épp egy veszekedésen, mikor anyámnál beindult a szülés a kúriában. Korai volt, de túléltem. Időben érkezett segítség is.

Kedves Anya

Pukkadjon meg apa!
Igen, így, röviden ennyi a véleményem, amit még elég szalonképesnek találtam ahhoz, hogy veled is megosszak. A francba is, küldtél nekem egy ilyen levelet? „Apád fontosnak találja, hogy időben házasodj, s talált is egy hozzád illőt.” Komolyan?
Az ember azt hinné, te igazán nem hagynál ilyen korán házasodni...erre tessék. Apával értesz egyet. Mindegy!
Rendben, elragadtattam magam. Kifordultam magamból, nem egyszerű ez. Egyébként minden oké, jól tanulok, ismersz.
Csókol:
Szerető leányod, Yunia

Hirtelen jött egy levél lett, mi tagadás. A bagolynak is ez lehet a véleménye, mert nagyjából olyan lelkesen kap szárnyra, mintha egyenesen löktem volna kifelé az ablakon. Morcosan kikönyökölök a Bagolyház párkányára, és mivel senki nem lát, a legszalonképtelenebb káromkodásokat mormolom félhangosan.
Azt hiszem ha haza érek az első dolgom az lesz, hogy felkeresem apám és megérdeklődöm tőle ezt az egészet. Az én véleményem nem számít? Még hogy az aranyvérűek korán házasodnak... Francokat.
Gyerekként a vágyaink olyan könnyen megmagyarázhatóak, megfoghatóak, leírhatóak, épp csak szavaink szabnak határt a képzeletünknek.
Anya túl korán elmondta: kiváltságok, kegyek közé születtem, de kötelességek örök béklyójának rabjaként. Korán megtanultam kommunikálni, mert a tanítások jelentették az élet alapját, szinte azonnal felnőttem. Nem lehetett másképp, mert a Yaxley név nem gyengéknek való... Ha azok lennénk, nem éltük volna túl. A legjobb tanárok foglalkoztak velem, megfeleltem a kívánalmaiknak. Nem mondom, hogy nem volt szép gyerekkorom.
Mindig a legszebb ruhákban jártam, a legfontosabb emberek simogatták meg a fejem és korán megtanultam olvasni a gesztusokban. És ezek után, apámnak még mindig csak porszem vagyok az életében. Ami mostanra engem nem érdekel. Túl vagyok rajta. Hozzá szoktam már.

A Sötét Varázslatok Kivédése óra... a tananyag kicsit komolyodott, és az új tanár is egész elviselhetőnek tűnt eddig. Ezen a csütörtöki órán a tanév egy igen ikonikus elemét, a mumust ismerhettük meg.
Hamarosan azonban mindenki számára kiderült, hogy a lény alakváltó, saját félelmeink képére fogja formálni külsejét.  A fél évfolyam a teremben tartózkodott, így mindenki számára egyértelművé válik, ki mitől fél igazán. Titkok kerülnek napvilágra, és piszkálnivalók születnek. Mindezt rendkívül veszélyesnek éreztem. Minden téren.
Az óra hangulata állandóan változott. A mumust nevetéssel lehetett elintézni, így a rendkívül rémisztő és a röhejes dolgok elképesztő ütemben váltogatták egymást. Az egészben semmi finomkodás nem volt. Miközben társaim saját mumusaikkal vagy a bűbáj gyakorlásával törődtek, megfigyelhettem, ki képes elbánni saját félelmével, és ki szorul némi segítségre. A mumus külsejének hatására napvilágra jutott egy szerelmi háromszög, kiderült, hogy egy mardekáros is félhet a kígyóktól. Mindenki mumusára rendkívül kíváncsi voltam, és arra is, hogyan boldogulnak vele…
- Yunia Yaxley. - szólított az oktató.
Hirtelen ráeszméltem, hogy fogalmam sem volt, mitől is félek a legjobban. Egy pillanatra kővé is dermedt a lábam, de aztán gyorsan észbe kaptam, és kicsit talán sietősen kiálltam a mumus elé. Úgy véltem, ha gyorsan végig gondolom, mitől félhetek, kitalálhatom, hogyan tehetem azt nevetségessé. Először apám jutott eszembe. A szívem mélyén azonban tudtam, hogy én ennél önzőbb lény vagyok.
- Készülj… - hallottam valaki hangját.
Mindenki engem figyelt. Mióta elsőben Bűbájtanon úgy remekeltem, mindig elvárták tőlem, hogy szerepeljek, ha pálcahasználatról volt szó. De ez most nem arról szólt. Ez valami egészen más. Mély levegőt vettem, majd szembe néztem… magammal.
A mumus az én alakom öltötte magára. Önmagam állt szemben velem, zavaros, maga elé meredő tekintettel. Haja és ruhája csapzott volt, arca teljesen kisírt. Remegő kezében törött varázspálcát szorongatott, melynek teljesen hiányzott a fele.
A világ megszédült körülöttem. Ez megtörténhet. Jesszusom, ez tényleg megtörténhetne, bármikor!
- Csak illúzió, koncentrálj a varázslatra! – tanácsolta az oktató erélyesen.
A mumus egyre közelebb jött. Legszívesebben kirohantam volna a teremből, talán még a Kastélyból is. De akármilyen ijesztő, mégsem több egy illúziónál.
- Comikullus. - hallottam a saját hangom. Halk volt, de tisztán csengett.
A mumus kezei  remegtek, ahogy szájához emelte a törött tárgyat. Aztán nagyot harapott belőle. A pálcaformájú csoki hangos roppanással adta meg magát a mumus ajkainak, kinek szemeiből örömkönnyek szöktek elő a boldogságtól. Mindenki tudta...édességimádó vagyok.
- Nagyszerű! - lelkendezett őszintén az oktató, miközben végig nézte ahogy a helyemre vissza álok.
Visszakullogtam a tömegbe. Csak amikor már mindenki a következő diákot figyelte, akkor engedtem meg magamnak, hogy felemeljem bal kezem, és megtöröljem szemeim.

Valamit elvesztettem aznap. Nem tudom, mit, de azóta sem lelem. Talán a gyerekkort.

Ha tükörbe nézek

Magasság: 157 cm
Szemszín: Zöld
Hajszín: Szőkésbarna
Kinézet: Visszafogott, de határozott benyomást keltek elsőre, bár nem vagyok kifejezetten magas, megtanultam már, hogyan legyen a jelenlétem tekintélyt parancsoló.

Családom

Édesapám

Magnus Valens Yaxley :: 60 éves, Aranyvérű.  A kapcsolatunk semmilyen. Nem foglalkozunk a másikkal. Tudja hogy létezem, s már el is rendelte a kiházasításomat. Nem sűrűn beszélgetünk, bár szeretném, ha engem is elismerne. Ha nem csak az elsőszülött fia lenne a középpontban.

Édesanyám

Rossella Ninetta Yaxley (née Agrusa) :: 56 éves, olasz felmenőkkel rendelkező Aranyvérű
A kapcsolatunk elég sokrétű, imádjuk egymást, s ez mindent elmond.

Testvéreim

Ezekiel: 32 éves. Az egyetlen kiben megbízok, s kire mindig mindenben számíthatok. Hozzá fordulok mindig ha bármi probléma adódik körülöttem.
Remus: 32 éves. Leszarja a fejem, nem nagyon érdekli a létezésem. Bár abban biztos vagyok, hogy valamilyen szinten kedvel, mint testvért, csak nincs se ideje, se pedig kedve hozzám. Meg persze ki se mutatja az érzéseit.
Marilla: 35 éves. Saját családja van. Amíg velünk volt, addig sűrűn lógtam rajta, imádtuk egymást, aztán ez valahol megváltozott. Azóta egyengeti a saját életét.

Párkapcsolat

Apám elrendezte az egészet. Jegyben járok Equinox N. Carrow-al

Gyermekeim

Majd szeretnék. Most még nagyon korai lenne. 2-3 gyerek belefér majd az életembe.
Jelenleg egy macska és egy bagoly az életem ezen része.
Sekkiés Mopi

Apróságok

Amortentia

Eső, mentáscsoki, mézeskalács, tavasz

Mumus
Egyedül lenni és csendben maradni. Koszosan, ázva-fázva.

Edevis tükre
Apám figyelmére. Hogy az a gyermeke legyek kit a legjobban megóv, a királylánya legyek. A kislánya.

Hobbim
Kviddics – fogó

Elveim

Aranyvérmánián változtatni.

Amit sosem tennék meg

beképzeltség, képmutatás, kotnyelesség... Mind - mind olyan tulajdonságok, melyek nem én vagyok.

Ami zavar

Szürkeség, túl sok csend, csokibéka (én sajnálom őket, olyan igazinak tűnnek, már azt sem tudom nézni, ahogy valaki megeszi őket, amikor még mozognak), unalmas sznobok.

Ami a legfontosabb az életemben
A család. A barátok. A Kviddics.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Aranyvérmánia. Részben jó, de vannak hátulütői.

Amire büszke vagyok
A Kviddics csapatba való bekerülésem. Ezekiel bátyám támogatása, terelgetése irányomban. Még utolsó sorban a családomra is, úgy teljes egészében.

Ha valamit megváltoztathatnék
Másik aranyvérű családhoz kerülni, ahol az apa szerepben lévő egyén a tenyerén hordozna.

Így képzelem a jövõmet
Sikeres kviddicsező,  családanya.

Egyéb

1,5 éve kviddicsezik, apja figyelmét akarta, de már lemondott arról a figyelemről. Szereti még a legendás lényeket és akad 1-2 felnőtt példaképe is.

Camren Bicondova

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Yunia Yaxley GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Yunia Yaxley Empty
Meissa Lestrange-Black
Szomb. Okt. 17, 2020 11:57 am

Kedves Junia!

Nem könnyű legkisebb királylánynak lenni, nem várt gyermeknek, főként, ha éreztetik az emberrel, mennyire nem vesznek róla tudomást. Azonban azt hiszem nem sokáig tehetik már meg, hogy figyelmen kívül hagyjanak, elvégre olyan személyiség vagy, aki valamivel biztosan ki fog tűnni!
Az aranyvérűek mindennapjaihoz hozzátartozik a házasság kérdése, nem csoda hát, ha édesapád ennyire erőlteti. Ettől függetlenül azonban nem olyasvalakinek tűnsz, aki szó nélkül hagyja, hogy a feje felett döntsenek.
Irány a foglaló, aztán repülhetsz is a cikesz után!

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: