| Vas. Okt. 11, 2020 9:52 am | "Never mistake law for justice. Justice is an ideal, and law is a tool." Nem: Férfi Kor: 44 év Vér: Félvér Születési hely: U.K., Belfast Iskola/ház: Roxfort/Hollóhát, DDM/Varázsjogi kar Munka: Wizengamot tagja, Bacchus Szentélyének tulaja, szabadúszó jogász Családi állapot: Egyedülálló Patrónus: Fekete párduc Pálca: Gyertyán, Antipodusi opálszemű sárkányfog, 15 és ¼ hüvelyk Amit szeretnek bennem Rendkívül értékelni tudják, amikor félreteszem az munkaénemet és visszavedlek azzá a vicces fickóvá, aki a 44. születésnapját az ausztrál partvidéki nyaralójába szervezte és szörfversenyt tartott, vagy amikor esténként a Szentélyben meghívom a lányokat pár italra, esetlegesen nem vetem el a havi bónusz ötletét sem, amikor a kidobók éppen egy bajosabb időszak után vannak, és szükségük van a motivációra, hogy itt dolgozzanak. Értékelik, amikor nem sajnálom a pénzt, márpedig egyszer élünk, azt igenis ki kell élveznünk. Ezért sem vagyok rest átbulizni az éjszakát az alkalmazottjaimmal, és bármit megtenni, hogy színesebbé tegyem az ő és a vendégek életét is. Ami zavar bennem másokat Igen meglepőnek szokták tartani, amikor kiderül, hogy főállásban a Wizengamot egyik bírája vagyok, emellett pedig szabadúszó jogász. Teljesen idegen a számukra az a komolyság, és egyenesség, amit mutatok, ahogy azt a végtelen lexikális tudást is nehezen hiszik el, majd dolgozzák fel, amikor bizonyítékként felsoroltatják velem bizonyos ügyek kapcsán az érintett jogszabályokat. Nem szeretik, hogy az éjszakai élet után itt már nem kivételezek velük, nincsenek bónuszok, csakis a kemény, rideg valóság. Nem én leszek az, aki az első segítőkezet nyújtja majd nekik, mindössze azután, hogy bizonyították, képesek ezt a későbbiekben busásan meghálálni. Életem története Griselda Marchbanks, az édesanyám, aki a kora negyvenes éveiben adott nekem életet, és az egyszem fia vagyok. A legmélyebb benyomást ő tette rám, miatta lettem jogász, miatta dolgoztam keményen, hogy elismerjenek és későbbiekben érte lettem a Wizengamot bírájává. A sok jogi könyv, amik mind-mind otthon nehezedtek a könyvespolcokra, de egy szem por nem volt rajtuk található. A tény, hogy mindig, mindennek pontosan a tudatában volt, még azután is, hogy ott hagyta a pozícióját. Mint gyermek, egy csodálatos példaképet találtam meg benne. Követni akartam az ő nyomdokait, látni akartam, hogy mi történt azután, hogy ő felállt, mert nem bírta tovább azt az igazságtalanságot, ami ott burjánzott. Kíváncsi voltam, hogy ez a hely méltó-e már a régi hírnevére. Természetesen, nem vártam túl sokat. Tudom, hogyan működik a politika, hogy miként váltják egymást a miniszterek, úgy változnak a törvények is… Viszont, ami leginkább meglepett engem is, hogy magamének éreztem a pozíciót. Sosem tartottam irányításmániákusnak önmagam, ahogy feltétlenül döntést hozni mások feje felett se okozott eufórikus örömöket, de ez tetszett. Talán a tanáraim a Roxfortból furcsán néznének rám, a csöndes, folyton a könyveket bújó Hollohátas fiú hová is jutott. Hogy a hangom milyen határozottan, és ellentmondást nem tűrően tud csengeni most már. A hatalom csöppnyi, ámbár igen csak erős szelete, és a kapcsolatok, amik ezzel járhattak megfogtak. Bár korrupcióba sosem süllyedtem, ennél sokkal nagyobb igazságérzettel rendelkezem, és ha úgy látom, ugyanazt fogom tenni, amit az édesanyám is tett. Ha már minden követ megmozgattunk, de nem változik a helyzet, hát felállok és kisétálok. Nem támogatom tovább a kormányt és a hatalmat. Ausztráliában is elég kényelmes helyem van, ahogy itt Angliában is jól megy az üzlet, ahogy a megtakarításaimból is, még ha nem is olyan kényelmesen, mint eddig, de eléldegélhetnék egy darabig. Amíg viszont úgy látom, hogy a rendszer kompatibilis velem, hát Melrinre, én tökéletesen érzem itt magamat. Az üzleti partnereim jó része is innét ered, szükségem volt rájuk, már vagy 15 éve talán, hogy megalapítottam a Szentélyt, csak pár évvel a jelenlegi Wizengamot-i pozícióm elfoglalása után. Kellettek a támogatok, a Marchbanks név pedig letétnek elég erős volt. A kapcsolatok pedig, ahogy egyre több és több időt töltöttem a Minisztériumban, alakultak maguktól is. Szépen lassan minden a helyére került. A Szentély megnyitotta kapuit a hívői előtt, és az éjszakai élet egy új formája bontakozott ki. Az elmúlt 15 év a maga nemében hosszú volt, sok energiát és erőforrást felemésztett, hogy minden a helyére kerüljön. Ez idő alatt megtaláltam a saját helyemet a Minisztériumban, és volt időm alkalmazkodni mindkét fajta élethez. Hiszen az érmének is két oldala van, úgy pedig nekem is. Bár a kettő majdhogynem kevés, mindössze akkor jön ki a matematika, ha az éjszakai és nappali életet számítom. Viszont ennél sokkal több vagyok, sokkal többre kényszerített az élet. Ahány emberrel találkoztam, annyiféleképpen kellett már megmutatkoznom. Mindig, amit a másik is látni szeretne... Hogy fárasztó lenne-e? Néha, de szórakoztató is. Dorian-nek sosem tudnék jó apja lenni, ha nem játszanám meg önmagam, ahogy ha nem lennék elég sznob és fellengzős, a Minisztérium elitjei sem vennének be maguk közé. "All the world’s a stage,
And all the men and women merely players;
They have their exits and their entrances;
And one man in his time plays many parts," (Shakespeare, William: As You Like It) Ha tükörbe nézek Magas, derék legénynek írt le mindig is az édesanyám. Bár lehet, hogy ez csak az ő szerető szemében van így, ámbár még sosem panaszkodtak, ahogy igen csak kevés hölgy utasította vissza a társaságomat. Elkönyveltem hát, hogy ha mást nem is, az átlagot mindenképpen megütöm. Kék szemeimet édesanyámtól örököltem, amíg alkatom és fizimiskám leginkább a néhai édesapám fiatalkori énjére emlékeztet mindenkit. Nem győznek hátba veregetni és dicsérni őt a régi ismerősök, és ezzel hát engem is, amikor végigsétálok a Minisztérium folyosóján. Ami a főállásomat illeti, nemigen látnak a talárom nélkül, ahogy erősen az elegancia híve vagyok, így alatta általában szmoking található. Amikor éppen szabadúszó jogászként tevékenykedem, szintén szmokingban szoktam megjelenni, ámbár, amíg a Wizengamot gyűléseken előnyben részesítem a feketét, addig ilyenkor inkább a szürke vagy a kék valamelyik árnyalatát szeretem magamon viselni. A Szentélyben leginkább az irodámban hagyom a zakómat, és az öltönynadrágot is gyakran egy elegánsabb farmerre cserélem le, mert itt… Nos, a forró hangulathoz kell öltözni. Családom Édesapám Elmore Marchbanks – Az ismerősök szerint, kiköpött édesapám vagyok, külsőleg és jellemileg is. Habár, akik ezt mondják, mindössze a Minisztérium falai között láttak, így csakis a komoly énjét vélhetik felfedezni bennem. Viszont édesapám ennél több volt, ugyan kevés időt tölthettünk együtt, ugyanis 15 éves koromban elhunyt, de rengeteg mindenre megtanított. Éles esze volt, nem volt olyan logikai fejtörő, amit ne oldott meg volna, és amit a leginkább eltanulandónak véltem, amire még a halálos ágyán is figyelmeztetett, hogy a hosszú élet titka: mindig boldognak kell lenni. Sosem lankadt le az arcáról a mosoly, és engem is mindig arra biztatott, hogy élvezzem ki az életemet. Édesanyám Griselda Marchbanks – Az anya, a példakép, akivé mindig is válni akartam. Megingathatatlan volt, megkérdőjelezhetetlen, igen csak kevesen voltak, akik kétségbe merték vonni az igazát. Már csak azért is, mert nagyon ritka volt, hogy ne lett volna igaza. Egy rendkívül intelligens nő, aki a munkája mellett talált elég időt, hogy felnevelje gyermekeit, és még akkor sem tántorodott vissza, amikor a negyvenes éveiben velem véletlenül teherbe esett. Talán emiatt is, habár szigorú volt a tanulmányaimat illetőleg, mégis mindig elkényeztetett. Hacsak haza jöttem a Roxfortból, a kedvenc ételeim fogadtak, ahogy a szobámban sem volt még csak nyoma sem egy porszemnek. Azóta is igyekszik mindig meglepni valamivel, még így az idős kora ellenére is. No meg traktálni a házasság gondolatával… Testvéreim Egyedüli fiúgyermek vagyok a családban, de nem is egy nővérrel áldott meg a sors keze. Párkapcsolat Talán túl sok egyéjszakás kaland, a flörtölések a tengerparton… De úgy igazán semmi komoly. Gyermekeim Merlin óvjon! A nővéreim már mind tovább vitték a vérvonalunkat, amíg jómagam még csak negyedannyira se lennék jó szülő, mint édesanyám. Az én gyermekem a munkám, abba ölöm minden energiámat. Bár @Dorian Marchbanks-ot a nevemre vettem, miután a nővérem megkért, hogy gondoskodjak róla, mert ő már nem tud... Ki gondolta volna, hogy egy gyerek ennyi gonddal jár. Bár mondhatjuk, hogy elég hasznos egy kölyök. Apróságok Amortentia Cigifüst, St. Hubertus, sós tenger, a vihar illata. Mumus Egy élettelen önkép. Edevis tükre Önmagamat látom. Sosem vágytam többre, mint önmagamnak lenni és sikeresnek. Hobbim Szörfölés, valamint rendkívül élvezetesnek találom az új koktélok kitalálását is. Ezen kívül a hobbim, ha mondhatjuk így a Szentély. Meg a vele járó élvezetek. Elveim A jog csak iránymutatás, tele-tele kiskapukkal. A saját boldogságunkért nekünk kell tennünk. Addig éljünk, amíg még megtehetjük. Amit sosem tennék meg A szükség nagy úr... Nem merném azt mondani, hogy sosem ölnék, ahogy könnyen választanék bármely két ember között, hogy kinek kelljen élnie. Ami zavar Ha megpróbálják eldönteni helyettem, hogy mit akarok. Ami a legfontosabb az életemben Az élvezetek, a szórakozás, no meg Dorian sorsa se másodlagos. Ami a legkevésbé fontos számomra Vértisztaság, erkölcs, szabályok... Amire büszke vagyok A Szentély népszerűsége. Ha valamit megváltoztathatnék A magam részéről semmit, de Dorian életét könnyebbé tenném. Így képzelem a jövõmet Ugyanúgy a Szentély pultjánál ülve, az éjszakába bámulva, keresztül a kiéhezett tömegen, át a mocskos lelkeken... Egyéb Legilimens és okklumens.
|
|