Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Nathaniel Yordmoon

Anonymous

Nathaniel Yordmoon Empty
Vendég
Vas. Okt. 11, 2020 1:09 am

Nathaniel Matthew Yordmoon

Nate, Nath

"A végtelen teljesen olyan, mint a semmi: mindegyikük felfoghatatlan."

Nem: Férfi

Kor: 18 év

Vér: Aranyvérű

Születési hely: Brighton

Iskola/ház: Roxfort/Hollóhát volt, szeretném elkezdeni az Akadémiát Tanárképző szakon.

Munka: A büntetőmunka számít?

Családi állapot: A szívem az csak az övé...

Patrónus: Rottweiler

Pálca: Bükk/egyszarvúszőr/rugalmas/11 hüvelyk

A lelki tükröm

Elővettem egy tükröt, és belenéztem. Úgy értem, nem az arcomat, vagy a tökéletesen belőtt sérómat bámultam benne… Annál kicsit mélyebbre hatoltam. Elmondom neked, mit láttam. Ne szaladj el, nem lesz … annyira… hosszú.

Én jó fiú vagyok, csak valahogy ezt sosem sikerül a legmegfelelőbben megmutatnom a világnak. Nem mintha a világ megkönnyítené a dolgomat. Valamiért, valahogyan, és többnyire valakivel mindig bajba kerülök, csak éppen arra nem jöttem még rá, hogy hogyan jön ez nekem állandóan össze. Állítólag túl nagy a szám, ami azt jelenti, hogy sokat beszélek, és többnyire igazat mondok. Persze van, hogy az embert a külső tényezők rákényszerítik arra, hogy hazudjon… nem is... inkább blöfföljön egy keveset, például olyan helyzetekben, ha rossz fát tett a tűzre, vagy ha épp nem, de jobban ért a dolgok kibeszéléséhez, mint az öccse, és el kell vinni a balhét helyette… Na az ilyen esetekben az embernek muszáj blöffölnie. De a lényeges dolgokban mindig őszinte vagyok. Komolyan. Ha megkérdeznéd tőlem, hogy jól nézel-e ki, és én úgy gondolnám, hogy leginkább egy punk orángutánra hasonlítasz ma, akkor ezt mondanám. És te szabadon eldönthetnéd, hogy ez az átlaghoz képest bók-e, vagy sem. Azt hiszem, rájöttem, nincs min tovább gondolkozni: pontosan EZÉRT kerülök én mindig bajba.
Alapvetően jóravaló, szerény ember vagyok, de van, hogy a gépezetbe hiba csúszik. Azonban sosem hittem, hogy jobb vagyok másoknál. Nem kell hinnem, mert én tudom, hogy ez így van! …
Jajj ne csináld, csak ugratlak! Hallgass szépen végig!
Szeretem az emberek társaságát – kivéve, amikor nem -, és ennek a legegyszerűbb és a legnyilvánvalóbb oka, hogy szeretek beszélgetni. Na jó… Beszélni… De nem tehetek arról, hogy túl komplexek ahhoz a gondolataim, hogy mindet magamban tartsam! Úgyhogy ne hibáztass, jó?
Bevallom, néha, mikor nagyon olyanom van – és nyugi, szokott olyanom lenni! – meghallgatok másokat is, sőt egész jó hallgatóság is tudok lenni, ha a szükség megkívánja.

Gondolkozni is szeretek ám, nem csak beszélni. Illetve nem is csak simán gondolkozni. A gondolatokat csak akkor érdemes kigondolni, ha mögöttük húzódik valami több is. A tanulás távol áll tőlem, mégis a Hollóhátba osztott be a Süveg. Miért? Mert ha tanulni nem is, szeretek tudni, új dolgokat megismerni. És hát ehhez tanulni is kell, tehát azért egy kicsit tanulni is szeretek. De ez komplikált. Úgy értem mindenkinek vannak olyan részletek a tanulmányai során, amik nem állnak hozzá közel. Nekem is vannak ilyenek. És ami nem áll közel hozzám, azt unom, és nem is érdekel. De ami igazán érdekel, azért bármire képes vagyok, hogy elsajátítsam. Annyira azért nem is komplikált.

Ha megismersz, tudni fogod, mert tapasztalni fogod, hogy tudok jó barát lenni. Viszont jó ellenség is, szóval vigyázz velem… Nem akarok az ellenséged lenni. Nem mintha díjaznám az erőszakot, én inkább a „ésszel-készítsük-ki-a-másikat” típus vagyok. A hogyanokat majd egyszer talán megtapasztalod – bár inkább ne, jó? Igazából mindegy, csak ne kelljen a haditerveimhez sokat mozogni… Tudniillik, a fekvést, punnyadást jobban kedvelem. Ebből kifolyólag a türelmem majdhogynem végtelen – kivéve ha reggel van, mert reggel mindig álmos vagyok, és olyankor harapok. Szóval reggel, amíg csipát látsz a szememben – ami persze sosem fordul elő, mert akkor veszítenék a kisugárzásomból, amit nem engedhetek meg magamnak… jó jó, ez is csak vicc volt… - inkább ne szólj hozzám.
Kevés dolog van, amit jobban szeretek az alvásnál, de ennek nagy része kaja. Egy gazdag ebéd, és jól megrakott tányérok határozottan motiválni tudnak, szinte bármire. Szinte…

Jó kis tükör, ugye?

Életem története

Idézet: „Életed hátralévő része épp most kezdődik.”

Kisgyerekként mindig túl jó voltam. Testvéreim már számtalanszor a szememre vetették azóta, hogy mindaz a nyugalom, mi akkoriban áradt belőlem, csupán érdektelenségem jele volt. Igazuk lehet, valóban nem érdekelt szinte semmi. Illetve nagyon is sok dolog érdekelt, de azokat igyekeztem megismerni, és elsajátítani, utána pedig már annyira nem is érdekeltek.
Viszont jött egy fordulópont az életemben. Ez a fordulópont egyszer minden varázslógyerek életében eljön, csak mindenki másként fogja fel. Sokáig nem is gondoltam rá, hogy mi lesz velem az iskolában, aztán megérkezett az a bizonyos levél. Attól a perctől kezdve már nagyon is foglalkoztam vele, és érdekelt. Hogy egészen pontos legyek, más sem érdekelt. 11 éves voltam, és már alig vártam, hogy lássam a Roxfortot, a híres Boszorkány és Varázslóképzőt, ahonnan a legnagyobbak kerültek ki. A tanév kezdetéig nyughatatlanabb voltam mint valaha, aztán elérkezett a nagy nap. Anya, és apa elvittek minket Londonba, hogy aztán felültessenek a Roxfort Expresszre, és megkezdődjék az életünk. Micsoda kaland volt! Ahogy ketten ültünk a fülkében, miután nővérem elcsapódott a barátaihoz, és integettünk anyáéknak, ránéztem Baileyre, és elszorult a torkom. Tudtam, hogy mostantól nem számíthatunk a szüleinkre, csak egymásra. Hosszú volt az út, és nekem máson sem járt az agyam, csak azon, hogy vajon melyik házba fog beosztani a Teszlek Süveg. Még olvasni sem tudtam a cikázó gondolatfoszlányok miatt, pedig azt nagyon szerettem. Jó dolog az olvasás, mert nem kell hozzá sokat mozogni, és nagyobb erőfeszítések, és keserű tapasztalatok nélkül ismerhetünk meg általa valami újat. De akkor mégsem ment… Volt hogy egy mondatot tízszer kellett egymás után elolvasnom, hogy fel is fogjam, mi van odaírva, így aztán hamar rájöttem, hogy most nem vagyok alkalmas az olvasásra. Félretettem a könyvet, és úgy döntöttem, amíg megérkezünk, alszom egy kicsit, de az sem jött össze. Csak bámultam ki az ablakon, és ahogy egyre sötétedett, lassacskán már csak a tükörképünket láttam az üvegen. Két, szinte teljesen egyforma arc. Bailey is csendes volt, talán ugyan arra gondolt, amire én. Mi lesz ha nem egy házba kerülünk?

A nagy bambulásba végül csak azt vettem észre, hogy a vonat lassít, majd hangos füttyszó, és csikorgás kíséretében megáll. Leszálltunk, és az elsősöket egy kupacba gyűjtötték. Ahogy közeledtünk a Roxforthoz, a lélegzetem is elállt. Az esti félhomályból körvonalazódott ki a kastély gigantikus építménye, és én annyira, de annyira kicsinek éreztem mellette magamat, mint egy törpegolymók.
Csapatostul léptünk be a Nagyterembe, ahol már az egész iskola minket várt. A terem ünnepi díszben volt, a négy ház diákjai, és a tanárok asztalaik körül ültek, és minden szem ránk szegeződött. Egy egyszerű sámlin állt a mi ítélethozónk, aki eldöntötte, milyen körökben forgolódva folytatjuk egyszerű kis életünket, azaz egy szakadt, ócska, két knútot sem érő süveg… A Teszlek Süveg. A gyomrom környékén olyan érzésem volt, mintha lenyeltem volna egy tucat megbokrosodott pixit, és kicsit szédültem is emiatt. Már arra is felkészültem, hogy a Mardekárba kerülök, igazából mindegy volt, csak azt akartam, hogy egy házban legyek Baileyvel.
Pörögtek a nevek, az ABC betűinek megfelelően, családnévről családnévre. Aztán kisvártatva, óráknak tűnő percek után, elérkeztünk az Y-hez. Bailey-t szólították először közülünk, és a Süveg fennhangon hirdette rá kiszabott ítéletét. Aztán én következtem. Úgy léptem oda a sámlihoz, mintha legalább a vesztőhelyre kellene mennem. És éreztem hogy ezer szem mind engem bámul. Mintha ikertestvérem bátrabb lett volna, mikor fellépett ide. Leültem, és vártam, hogy mi fog történni.
Duruzsoló hangot véltem hallani, mintha valaki gondolkozott volna az én gondolataimmal párhuzamosan. Én pedig ennek hatására gondolkozni is elfelejtettem, és csak hallgattam a hangot. Mintha morfondírozott volna valamin. Néma fohászt intéztem hozzá, hogy ha lehet… Ha lehet ne szakítson el Baileytől.
Ezután csak pár tizedmásodpercig gondolkozott még, majd hangos szóval hirdette frissen megszületett ítéletét:
- Hollóhát!
Ebben a percben pedig hirtelen egyöntetűen tűnt el az összes pixi a gyomromból, és olyan felszabadultam szaladtam ikertestvérem után a Hollóhát asztalához, mintha éppen az egész kastélyt tettem volna le a vállamról.

Ha tükörbe nézek

Szép nagy tükör, egészalakos, látni benne magamat teljes, élő, és eleven valómban.
Ritkán nézek szembe a ténnyel, hogy mennyire jól nézek ki.

Ha nagyon a tényeket szeretnénk kihangsúlyozni, legyen.
Állok a tükör előtt és mindig tökéletesen álló sérómat nézem. Néha úgy érzem, én lehetnék a séró báró, de ne tévesszen meg a látszat! Hidd el nekem, utálom, hogy állandóan ilyen. Mindig igyekszem összekócolni, de egyszerűen csak ilyen tud lenni. Sosem értettem, de már megszoktam. Bár lehet, hogy ennek az az oka, hogy mikor beletúrok, hogy összekócoljam, mindig jobbra húzom? Na szép, még a végén én leszek a hibás amiatt, hogy jól nézek ki! Oké, most már tényleg abbahagyom, mielőtt kikészítelek a nagyképűségemmel. Pedig nem is vagyok nagyképű, csak amikor a külcsínről beszélünk, szeretem néha jobbnak állítani magam a valósnál. Az átlagos olyan unalmas tud lenni! Na jó, megvallom őszintén, teljesen átlagos vagyok! Határozottan, teljes mértékben, totálisan átlagos. Egyetlen dolog rajtam, ami kirí az átlagból, az a zöld szemem, azon egyszerű oknál fogva, hogy az… zöld… De ennyi. Egyébként viszonylag magas vagyok, és bármilyen hihetetlen a testalkatom teljesen… Átlagos! Nem vagyok sem kövér, sem vézna, meg hát annyira nagyon kisportolt sem, szóval semmi olyan extra dolog nincs rajtam.
Általában egyszerű, hétköznapi ruhákat hordok, és semmi fux meg egyebek. Most is éppen egy sötétkék póló, szimpla farmernadrág, és sportcipő van rajtam. Szeretem a kicsit sötétebb cuccokat, pedig a bőröm fehér. Nem falfehér, de nem is vagyok csoki barna. Ha akarnám, sem tudnám mihez hasonlítani a színét.

Ennél többet nem látok a tükrömben sajnos. Te látsz még rajtam valami különlegeset?

Családom

Édesapám
Faustus Yordmoon
Mindig közel álltam apámhoz, sok dologban hasonlítok rá. Talán ez az oka annak, hogy egyedül én, és Bailey kerültünk a Hollóhátba, ahová apa is annak idején. Sokan azt gondolják, ő leginkább emocionálisan gondolkodik, de ez csak annyira igaz rá, mint rám. Én sem vetem el az érzelmeket – bár sokan hiszik rólam, talán még a saját nővérem is -, de ami nem racionális, az nem racionális és kész. Apa talán ennyire nem logikapárti, mint én, mégis talán én értem őt a legjobban. Bár a legutóbbi akciójában jószerivel semmi logika nem volt, és az egész csetepatéról én inkább igyekszem nem is tudomást venni. Komolyan apa… Térj észhez! Kérlek…

Édesanyám
Dahlia Yordmoon
Szeretem, tisztelem, hisz mégiscsak az édesanyám. És nem is kívánhatnék gondoskodóbb anyát. Néha túlzottan is az, amit nyilván kamasz fejjel nehezebb elviselni. Azt hinném az ember, hogy a középső gyerekre kevesebb figyelem hárul. Mégis mindig el van várva tőlem, hogy tökéletes rendben tartsam a szobámat – még akkor is, ha szerintem a káosz a rend a rendetlenségben -, s ha nem teszem, valahogy mindig új helyre vándorolnak a dolgaim, amiért nyilván anya a felelős. Na olyankor annyira nem szeretem. Mármint, hogy nem találok semmit. Anyát természetesen mindig szeretem.  

Testvéreim

Lilia Yordmoon
@Jesse Yordmoon

Ikertestvérem
@Bailey Yordmoon
Iszonyat fura egyébként, hiszen van egy nővérem, és egy öcsém is, mégis Bae az, akiben a leginkább megtaláltam azt a bizonyos testvéri köteléket. Magam sem tudom, miért, mégis ő az, akivel mindent megosztok. Azokat a gondolataimat is, amiket a nővérem előtt – aki persze ki szeretné belőlem húzni – mélyen elrejtek. És tudom, hogy száz százalékig megbízhatok benne, a tűzbe mennék érte, ahogy ő is értem. Sosem fogom megtudni szerintem, hogy hogyan fonódhatott ennyire szorosra a köztünk lévő kötelék. De őszintén: nem bánom!

Párkapcsolat

Megvan, amikor meglátsz egy lányt, aki furcsán ismerős, mintha már láttad volna - talán álmaidban -, majd hozzáérsz, csupán egy pillanatra, és... És kész, képtelen vagy kiverni a fejedből, és csak ő létezik onnantól?
Na nekem megvan ez az érzés. @Jagger A. Lestrange váltotta ki belőlem.

Apróságok

Amortentia
Régi, sokszor lapozott könyv, rózsavirág, mentol, csokis piskóta.

Mumus
Egyedül elveszni a sötétben.

Edevis tükre
Mosolyogva vénemberként ülni a tornácon egy hosszú, boldog élet után.

Hobbim
Olvasás, minden mennyiségben. Kivéve, mikor kviddicsezek. Nehéz lenne a seprűn olvasni.

Elveim
Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. „A modor mutatja, mit érsz.”

Amit sosem tennék meg
Soha nem árulnám el a szeretteimet, és sosem szegek meg ígéretet.

Ami zavar
Ha felébresztenek. A falra tudok mászni tőle. És mondjuk el tudnám viselni, ha a drága öcsém saját személyiséget alakítana ki magának, és nem engem utánozna álandóan…
Az utóbbi időben Bailey viselkedése. Mióta az Akadémiára járunk, valaki, vagy valakik nagyon rossz hatással vannak rá...

Ami a legfontosabb az életemben
A család, és azok az emberek, akik fontosak nekem.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Az idegen emberek, és akikhez nem kötődöm érzelmileg.

Amire büszke vagyok
A szeretteim iránti lojalitásom.

Ha valamit megváltoztathatnék
Ami azt illeti semmit. Hiszem, hogy minden, még a hibáik is okkal vannak, és a hibáim nélkül már nem volnék önmagam.

Így képzelem a jövõmet
Csak azt tudom, hogy boldog szeretnék lenni, és nyugodt, békés.

Egyéb
Testvéreimhez hasonlóan, én is örököltem a metamorfmágiát anyánktól, de igyekszem elnyomni magamban. Szeretek mindig ugyan olyan tökéletesen kinézni…

Jack Harries

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Nathaniel Yordmoon Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Nathaniel Yordmoon Empty
Gilbert Ollivander
Vas. Okt. 11, 2020 9:42 am

Kedves Nate!

Talán így kívülállóként is kimondhatom az oldal összes Yordmoonja nevében - akik lassan kitesznek egy egész kviddicscsapatot -, hogy rád megérte várniuk Very Happy . Szerintem jó fiú vagy, ha nem is az angyali, ártatlan értelemben, talán inkább úgy, mint egy labradorkölyök, aki még nem igazán tudja, hogy nem kéne megrágni minden bútort, de igazából senki sem tud rá haragudni. Valószínűleg rád is nehéz lehet igazán, tartósan dühösnek lenni - és ha engem kérdezel, az őszinteség egyáltalán nem hiba, ha egyszer valaki úgy néz ki, mint egy punk orángután, akkor kár lenne hazudni.
Szerintem nagyon is jó helyre osztott annak idején a Teszlek Süveg, egy hollóhátas tanulóval szemben nem elvárás, hogy ki se látszódjon a tankönyvek egész tornya mögül. Ellenben a tudásvágy, a csillapíthatatlan érdeklődés igen, és ezek belőled biztosan nem hiányoznak. Pontosan ezek miatt lesz majd belőled remek tanár, ha megszerezted a diplomádat az Akadémián.
Futás foglalózni, már tényleg rengetegen várnak rád Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: