Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

weasley; ronald bilius

Anonymous

weasley; ronald bilius Empty
Vendég
Vas. Okt. 04, 2020 9:45 am

Ronald Bilius Weasley

Ron !!

"Hé, Malfoy! Egyél csigát!"

Nem: ffi

Kor: 40 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Az Odú

Iskola/ház: Roxfort/Griffendél

Munka: Társtulajdonos?

Családi állapot: házas

Patrónus: Jack Russel Terrier

Pálca: 14 hüvelyk, eperfa, egyszarvú szőre

A legmenőbb Weasley

Bakancslista:
- Körbebiciklizni a várost.
- Pénzügyi tanácsot kérni valakitől, aki ért hozzá, mondjuk egy koboldtól. (Hermione ellenzi)
- Megtanítani Rosiet arra, hogyan csempésszen rókázó rágcsát Scorpius Malfoy kajájába.
- Felturbózni az intimitást Hermionéval.
- Megtanulni nyitott szemmel aludni.
- Megtanítani Georgenak, hogy hol a vicc határa (kezdem feladni).
- Elmenni Harryvel sörözni.
- Átadni Ginny üzenetét Hermionénak. Már Ginny elmondta neki.
- Elvinni Hugot kerti törpét hajigálni.
- Megmondani Hermionénak, hogy ne dolgozzon anniyt.
- Kezdeni valamit a citromos pite receptjével.
- Felhívni az orvost a derekam miatt.

Életem története

– A nagyterem dugig volt diákokkal, akik izgatottan nézték, amint mi - és az új menő barátom, nevezetesen Harry Potter - sorban álltunk a Teszlek Süveg előtt. Berezelve tekergettem a fekete talárom sarkát, miközben néztem, ahogy a többi velem egykorú beosztódik valamelyik házba.
Weasley; Ronald Bilius! – hallottam McGalagony professzor hangját, ahogy visszapattant az elvarázsolt mennyezetről. Éreztem, ahogy az összes testvérem tekintete rám szegeződött Szinte remegő térdekkel lépkedtem oda az emelvényre, és ültem le. A Süveg a fejemre került, és én hallottam a hangját valahol a koponyám és az agyam közötti résben.
Egy újabb Weasley ivadék – mormogta én pedig összeszorítottam a szemem – legyen, a Griffendél!

És azután mi volt apu? Mesélj még! – Rose mogyoróbarna szeme hatalmasra tágul az izgalomtól, és úgy néz rám, hogy nem tudok neki nemet mondani. Hermionénak megint bent kellett maradnia, megeszi a papírmunka, így rám maradt a két gyerek lefektetése. Rose már kilenc éves, Hugo hét, és igénylik a mesélést.
Na jó, de csak egy utolsót. Utána alvás! Ha anyátok ébren talál titeket éjnek évadján…
Apaa, még csak nyolc óra!
Az pont eggyel több, mint az éveid száma, Hugo – nézek a fiamra jóindulatúan, és megigazgatom rajta a takarót. Sosem értettem, hogy anya miért félt minket ennyire, egészen a roxforti csatáig. Mióta pedig saját gyerekeim vannak, néha jobban is aggódom, mint Ő.

Meséltem már nektek, amikor másodikban a papa régi Fordjával mentünk az iskolába én, meg Harry bácsikátok? – kérdezem és csillogó szemekkel idézem fel az eseményeket.
Szeptember elseje volt, és a Roxfort expressz indulásáig már csak  pár perc volt hátra. Majd meglátjátok ti is, hogy oda az ember nem jut el olyan könnyen kilenc és háromnegyedik vágányhoz. Mi jöttünk volna Harry bácsikátokkal, csak mi maradtunk akik még nem mentek át a falon…
Egy falon kell átmenni? – kérdezi Rosie.
Igen, kicsim. Szóval elindultunk, magunk előtt a kocsinkkal, és tudjátok mi történt?
Gondolom átmentetek a falon…
Nem! Hanem egyenesen neki szaladtunk, mert az átjáró bezárult. A nagyiék az egyik oldalon, én és Harry bácsi pedig a másikon. A Roxfort expressz pedig elindult, nélkülünk. – a gyerekeim arcára pillantok. Feszült figyelem. A hatás szünetnek szánt csendet végül Hugo töri meg.
És mit csináltatok, apu? – elvigyorodom.
Fogtuk a nagypapa régi Fordját, ami nem mellesleg tudott repülni, és láthatatlanná válni…
Hű!
És elrepültünk vele a Roxfortba. Hogy az egyik régi tanáromat idézzem, nem kevesebb, mint hét mugli látott bennünket. – Rosie az arca elé kapja a kezét.
És aztán mi volt apu?
Belerepültünk egy öreg fába, ami volt olyan kedves és eltörte az első pálcámat. Jaj, nagyon kellemetlen volt. A nagyi küldött nekem egy rivallót. Hallanotok kellett volna. Ronald Weasley, hogy merted ellopni azt a kocsit – mondom elváltoztatott hangon. Akkor rettentő kínos volt, de már nevetve gondolok vissza rá. A gyerekek felnevetnek – ha még egy rossz szót hallok rólad…
Khm – ismerős torokköszörülés üti meg a fülem. Nem csak én, de a gyerekek is elnémulnak, és szinte egy emberként nézünk a hang irányába. Hermione Granger áll az ajtóban, tiptop öltözetben, hóna alatt vastag mappák.
Ti láttátok mikor jött be? – fordulok suttogva Rosie-ékhoz, ők meg csak rázzák a fejüket. – Na, és így történt, hogy a szépség és a szörnyeteg szerelembe estek. Aludjatok jól, gyerekek! – mondom jó hangosan, majd gyors puszit nyomok mindkettő homlokára, majd felállok és kisietek a konyhába a feleségem után.
Helló Drágám! – hajolok felé, de csak szemöldök húzogatást kapok válaszul.
Komolyan Ronald? – csak akkor hív így, ha bajban vagyok – komolyan? Pont a kocsi lopással kell őket altatni? Aztán csodálkozol majd, ha Rosie szabályszegő lesz!
Mondja ezt a nő, aki megalapította Dumbledore seregét – átölelem a derekát, és magam felé fordítom. – Nem lesz velük baj, Hermione. Ígérem.

A King’s Cross semmit sem változott. Csak az emberek mások. Akiket gyermeknek ismertem felnőttként néznek most vissza rám. Hagyom, hogy Hermione és Harry előre siessenek a gyerekekkel, de nem engedem el Rosie kezét. Lehajolok hozzá, és a vállára teszem a kezem.
Figyelj csak, kincsem. Ez lesz az első éved. Ne izgulj, nagyon jó lesz.
Tudom apaa…
Csak azt akarom mondani, hogy remélem tudod, akár melyik házba kerülsz is, mi nagyon büszkék leszünk…
Tudom, apu! Mehetek végre?
Még egy pillanat. – Átnézek a lányom válla felett, és a pillantásom találkozik Draco Malfoyéval. – ha az a tejföl hajú Malfoy fiú hozzád szól, csak szórj rá valami átkot, oké? Pont a szeme közé célozz.
Apa de miért? – néz rám értetlenül.
Na, jó legyél szívem! Menj– puszit nyomok a homlokára – és vigyázz magadra.

Ha tükörbe nézek

"Vörös haj, mások levetett talárja...", nos igen, a vörös haj még mindig stimmel. Az utóbbi időben igencsak megnyúltam, és mióta Hermione megtanította hogyan kell használni a biciklit, hajlamos vagyok azzal közlekedni ide-oda. Fura, de egészen megszerettem az öltönyt, így gyakran hordok, otthon viszont inkább valami kényelmesben szeretek flangálni. A hajam hol rövid, hol hosszú, attól függ hogy milyen kedvem van. Persze gyakran hallgatom anyát, hogy nem akarja, hogy nekem is olyan hosszú legyen, mint Billnek, de én nem is szeretnék olyat.
Az évek persze elszálltak felettem is, de szerintem a jó út felé lépdelek. Bár ráncból már nekem is van egy kis adag, a hajam még mindig nem színeződött el. Azt hiszem olyan vagyok mint a jó bor. Az évekkel csak még értékesebb. Legalábbis Hermionének biztos.

Családom

Édesapám
Arthur Weasley;Apa és én nagyon jól kijövünk. Ez régen is így volt, amikor még gyerekek voltunk. Azt hiszem az ikrek és én voltunk a kedvencei, persze ezt nem mondta ki soha hangosan. Remek a kapcsolatunk, és ez jó is így.

Édesanyám
Molly Weasley;  anya a legodaadóbb nő a világon, akit valaha ismertem. Bár sokszor - mi több, rengetegszer - az agyunkra megy, nagyon szeret minket, és meghalna értünk. Mindannyiukért.

Testvéreim
Bill Weasley; a legidősebb közöttünk. Igazából nem sokat voltam vele, gyerekként sem, hiszen ő annyival idősebb nálam, hogy egyszerűen csak nem volt kedvünk foglalkozni egymással. Egyébként jó srác, főleg mióta elvette Fleurt. Azóta tényleg szeretek náluk vendégeskedni.

Charlie Weasley; Charlie az a figura, aki többet tartózkodott az életemen kívül, mint benne. Még Billnél is többet. Csak azokra az időkre emlékszem, amikor anyáékkal elmentünk hozzá látogatóba a sárkányrezervátumokba. Amúgy ő is jó srác, csak hát na...

Percy Weasley; Merlin trottyos gatyájára, hogy én mennyire rühelltem egész életemben. Folyton fennhordta az orrát, nagyzolt és uram atyám mennyire idegesítő volt. A kapcsolatunk most sem változott sokat, még mindig irritál, de azért már kedvesebb vagyok vele.

Fred és George Weasley; Azt hiszem majdnem minden rossz dolgot, ami velem történt, azt nekik köszönhetek. A félelmemet a pókoktól, azt, hogy majdnem letettem a megszeghetetlen esküt, a sok cseszegetést. És mégis, annyira hiányzik Fred. Néha gondolni sem bírok rá. Akkor este, amikor elveszítettük őt, valami megtört bennem, és talán örökre megváltoztatott.
George bátyámhoz szinte minden nap van szerencsém, végtére is együtt dolgozunk. Azt hiszem ő a legkedvesebb nekem a testvéreim közül, még ha ezt nem is adom a tudtára oly' gyakran.  

Ginevra Weasley Ginny az egyetlen kishúgom. Bevallom húztam a szám, amikor összejött Harry-vel, de ha neki így jó, ha ő így boldog, akkor elfogadom. De attól még féltem. Nagyon féltem.

Párkapcsolat
Hermione Granger; az én gyönyörű, gondoskodó, okos - és cseppet sem tudálékos - feleségem. Minden perc amit vele tölthetek öröm. Büszke vagyok rá, amiért ilyen ügyesen helyt áll a munkájában, és valahogy még ránk is tud időt szakítani. A bátyáim szerint nem érdemlem meg, és ezzel valahol egyet is értek.

Gyermekeim
Rose Granger-Weasley; gyönyörű, akár a hajnal, és viharos, mint a tenger. A lányom, akiben valamiért egy kicsit saját magamat látom, és annyira szeretem, hogy nem is tudom szavakba önteni. Ő az én kincsem, a legszebb dolog, amit valaha kaphattam az élettől. Csípős a nyelve, és erős, már most független és meg tudja védeni magát. Annyira büszke vagyok rá. Csak az a hóka Malfoy fiú ne ólálkodna körülötte...

Hugo Weasley; a második gyermekem, a fiam. Jó gyerek, csendes és visszafogott, ami miatt gyakran Rosie pesztrálja. Én hagyom, hagy ússzon az árral, majd megtalálja a saját útját.

Apróságok

Amortentia

- Levendula (nem, nem Lavender miatt)
- Pézsma
- Csokoládés sütemény.
- Konyak.
- Szappan.

Mumus

- Hogy Harry és én elfelejtünk beszélni.
- Hogy a feleségemet felfalják a saját mappái és papírjai.
- Hogy valamelyik gyerekem Mardekáros lesz.

Edevis tükre

- Fred.
- Még egy gyerek.

Hobbim

- Nem tudom eldönteni, hogy az, hogy segítek Georgenak az üzletben az hobbi-e vagy munka.
- Mesét mondani a gyerekeknek.
- Kviddics, tényleg csak hobbi szinten.

Elveim
- A család mindenek előtt.
- A barátság mindenek előtt.

Amit sosem tennék meg

- Sosem állnék Halálfalónak.
- Sosem siratnám meg anyát.  

Ami zavar

- Az, ha Rosie nem vesz felég elég hosszú szoknyát. majd fog!!
- Az, hogy Hermione olyan sokat dolgozik.
- Az, hogy még mindig nem jöttem rá, hogyan kellene tökéletesíteni a citromos pite receptjét, Hermione pedig nem akar segíteni.
- Draco Malfoy.  

Ami a legfontosabb az életemben
- A családom.
- A citromos pite receptje.

Ami a legkevésbé fontos számomra
a testvéreim véleménye. (de ez nem publikus).

Amire büszke vagyok
- Hermione Granger a feleségem! Kell ennél több?  
- A gyönyörű gyerekeim.
- Van munkám!

Ha valamit megváltoztathatnék

- Fred.
- Az a borzasztó dísztalár negyedikben.

Így képzelem a jövõmet
Ugyan ott, ahol most van, csak plusz egy pár gyerekkel.

Egyéb
-

Tom Hiddleston

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

weasley; ronald bilius GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

weasley; ronald bilius Empty
Meissa Lestrange-Black
Szer. Okt. 07, 2020 12:53 am

Kedves Ron!

Ki ne emlékezne a vörös hajú, szeplős fiúra, aki folyton a "kis túlélő" mellett volt? Biztos vagyok benne, hogy Rose-on kívül még számtalan gyermek meghallgathatta az akkori kalandjaitokat, bár kevesen vannak, akik így, első kézből.
Hosszú évek teltek el, felnőttetek, de azt hiszem olyan sok minden nem változott, George még mindig szeret viccet csinálni belőled, Hermione elmerül a saját kis világában, Harry pedig aurorparancsnokként őrzi a rendet. Van egy olyan érzésem, annak idején nem gondoltad át teljesen a bátyáddal való társulást...  weasley; ronald bilius 2514039371
Irány a foglalók, aztán a bolt, mielőtt rókázó rágcsás kávét kapsz "valakitől"!

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: