| | | Csüt. Szept. 24, 2020 2:12 am | Wallace Emerson Fontaine Wallie „ Az emberek azt hiszik, hogy ha egyedül vagy, akkor magányos is. Mint minden egyéb feltételezés, ez is hibás. ” Nem: Férfi Kor: 20 év Vér: aranyvérű Születési hely: Atlanta, USA Iskola/ház: Ilvermorny, Pukwudgie Munka: Akadémista, medimágus Családi állapot: Boldog keresztapa Patrónus: Golden retriever Pálca: Rugalmas fűz, 12 és fél hüvelyk, korallmaggal Amit szeretnek bennem Wall, mint Wallace. Na nem a Wallace és Gromit-ból, hanem a szüleim nemes egyszerűséggel élnek és halnak az ilyen régimódi és különc nevekért. Vagy talán látták előre, hogy én is eléggé az leszek? Senki sem mondta volna meg a legelején, hogy a legkisebb királyfi szeretni fogja a mesék fantáziadús világát olyannyira, hogy az egyik kedvenc elfoglaltságává válik az összeset megismerni, bemagolni és játék közben elmesélni a világ legtündéribb keresztgyerekének. Alapos, mert ha valamibe belefogok, akkor azt az utolsó betűig körbejárom és mindent elsajátítok vele kapcsolatban. Alázatos, mert szabálykövető és tisztelő vagyok, akinek fontosak a családi szokások akkor is, ha a szeretteim nézeteit nem minden szempontból osztom. Következetes és maximalista vagyok és ha valami nem úgy alakul, ahogy én szeretném, akkor megpróbálok arra törekedni, hogy pontosan az elképzeléseimnek megfelelően működjön. De hé, esküszöm, hogy ha segítséget kérsz, akkor készséggel állok a rendelkezésedre. Legalábbis igyekszem, mert úgy gondolom, hogy az emberek többsége jó, én pedig barátságos vagyok és mosolygok. De jó hallgatóság is vagyok ám, úgy bizony.
Öt szerethető apróság: - minden karácsonykor játékot osztogat a Mungó gyerekosztályán - előszeretettel hajtogat lufifigurákat - szereti a kalandregényeket - meg az összes többi könyvet is - néha a könyvek főhősének képzeli magát a megoldhatatlannak tűnő feladatok közepette Ami zavar bennem másokat E, mint Emerson. Vagy inkább error... Hogy hol hibádzik az én ártatlan és szerethető énem? Lehetséges, hogy én magam is egy mesevilágban élek, mert ha valami hiba csúszik a gépezetbe és nem egészen úgy sül el, mint szeretném, akkor hajlamos vagyok elpirulni, leblokkolni, dadogni vagy úgy tenni, mintha ott se lettem volna. De ha épp nem, akkor olyan zöldségeket beszélek, hogy azt öröm hallgatni. Még valami, sokszor a túlbuzgóságom inkább átcsap olyan szintű mániába, hogy akkor tényleg az utolsó betűig utánajárok mindennek és nem viccelek, nem véletlenül ragadt rám a két lábon járó lexikon kifejezés. Ami igazán siralmas, hogy különleges képességem ott és akkor megjelenni, amikor nem kellene és olyat cselekedni, amit szintén nem kellene. Szégyellem, hogy ha megérzem a felelősség súlyát, akkor elönt a pánik egy döntés meghozatala közben. Olyankor legszívesebben egy zacskót húznék a fejemre és megszűnnék létezni, de az élet nem ilyen egyszerű. Igyekszem úrrá lenni a pánikon és leküzdeni azt, ami sokaknak lehetetlen. Mert nincs olyan, hogy lehetetlen, csak tehetetlen ember.
Öt idegesítő apróság: - karácsonykor éjszaka szaloncukrot lopkod a fáról - képes mindent összemorzsázni, főleg sütivel és porcukorral - minta szerint rendszerezi a szekrényét - felemás zoknit hord - néha órákig képes valamiről beszélni, ami legtöbb esetben csak őt érdekli Életem története Sosem hittem azt, hogy életünket pusztán a véletlen, vagy a sors határozza meg. Tetteinkért mi magunk felelünk és erre már viszonylag hamar, egészen kicsinek rájöttem. Azt mondják a pánikbetegség egy velünk született probléma. Hogy nem tehetünk a rohamokról, amely teljesen kifordít önmagunkból, hogy nem tudjuk befolyásolni. És persze hogy ez egy életen át kitart velünk. Ezt a maszlagot mindaddig elhittem, amíg rá nem jöttem arra, hogy miképp lehet féken tartani. Vagyis igyekszem elmélyülni a témában, mert sosem rossz eleget tudni a saját gyengeségeinkről. - Üdv Mr. Fontaine, foglaljon helyet. - áll fel a jókora íróasztala mögül egy roppant megnyerő megjelenésű közel hatvanas úriember. Ő a legújabb pszichológusom. Rég voltam egyáltalán dokinál, talán még nyolc évesen. Na meg persze tavaly ismét először. Emlékszem, egyszer annyira elhatalmasodott fölöttem a pánikbetegség, hogy a szüleim úgy látták jónak, ha lát egy szakember. Sajnos ez most is így van még, pedig eltelt azóta tizenkét év is. Gyorsan repül az idő. Öregszem, azt mondták majd idővel kinövöm a bajaimat. Mégsem lett úgy. Kezet rázok a dokival és leülök az íróasztalhoz. Ő is helyet foglal. Majd int a pennája felé, ami önálló életre kel. - Javult a helyzet valamit? Használnak a gyógyszerek? - felírt vagy kétfélét már. Mindkettőt kísérleti alapon. De egyikről sem mondható el igazán, hogy használtak volna. - Nem igazán. Sokszor elég csak ha csak túlgondolok dolgokat. - csóválom meg a fejem kissé nemtörődöm módon, de igazából látszik rajtam, hogy mennyire izgulok és koncentrálok. Alig észrevehetően megnyalom a szám, miközben csak megoldásokon kezdek el kattogni. Próbálok túllépni az ilyen pillanataimon, de valamiért nem mindig sikerül, jön az ökölbe szorított kéz és ahogy idegesen belefújom a levegőt. Összeugrik most is tőle a gyomrom. - Emlékszik, mikor beszéltünk utoljára? Akkor azt tanácsoltam, ürítse ki az elméjét csupán. - Igen, lassan már egy éve, hogy ezt mondta. De néha szorít a mellkasom és akkor nem tudok nem arra koncentrálni. - tanuló medimágus lévén tökéletesen tisztában vagyok a következményekkel. Mindig is szerettem a tudományokat, vagy ami egy kicsit is a természethez kapcsolódik. Gyerekként sosem a komolytalan játékok és a rosszalkodás kötött le. Hol az erdőt jártam állatokat figyelve, hol pedig valamit építettem. Mondjuk egy kis vulkánt. De nem állt messze tőlem a párnából épített búvóhely, ahová a könyveimmel költözhettem be. Tudom, hogy a szakmámmal játszok, ha nem jutok megoldásra. Márpedig minél előbb túl kell esnem rajta és meg kell mutatnom, hogy erősebb vagyok a problémámnál. - És ahhoz mit szólna, ha felírnék még egy gyógyszer? Hátha használ. - aprót rándul a szám sarka. Nem hiszek ebben, mégis mennyi időbe telik beállítani egy ilyen vackot? És ha esetleg már komoly felelősség lesz a kezemben? Nem várhatom meg, nem várhatok a végtelenségig. - Nem, javult már az állapotom, de tényleg. - füllentek. Tudom, hogy tudja, hogy füllentek. Izzadni kezd a tenyerem. Hümmög egy aprót, miközben a szemöldökét ráncolja. A penna után nyúl és egy üres receptet ír, hogy aztán a kezembe lebegtesse. - Próbálja meg ezt. Ha nem segít és továbbra is fennáll a probléma, kénytelen leszek szólni az oktatóknak. - már bánom, hogy ide jöttem, de kínozna a lelkiismeret, ha nem tennék így. Most azonban csak nyelek egy nagyot. Tudom, hogy most jön a mese. Meg a habja. De inkább a habja, amiből levonhatjuk, a helyzet változatlan. Úgy hagyom el a helyiséget, hogy majdnem átbotlok a küszöbön. Nem akarom megvárni, hogy oda jussunk, elküldenek a pályáról alkalmatlanság miatt. Akkor inkább belevetem magam valami lélekbúvár kutakodásba, végtére is minden elsősorban rajtunk és az elhatározásunkon múlik.
Ha tükörbe nézek Ha az embereket kérdeznénk, akik körül vesznek engem, azt mondanák, hogy kockás ing, bézs vagy valami világosbarna szövetnadrág és orvosi köpeny a legfőbb jellemzőm. A mindennapi életben persze köpeny nélkül igaz ez rám, de olyan sok időt töltök bent a Mungóban gyakorlatilag elsőéves korom óta, hogy azt hinnék, évek óta gyakorlatozok. Oké, kissé túlbuzgó vagyok és sokat adok a családom véleményére, miszerint a megjelenésnek mindig pedánsnak kell lennie. De szeretek is nyakig begombolkozni. Nem verem igazán nagy dobra, hogy szeretem a pizsamákat, így nem csak amolyan váltószettem van, de egy egész gyűjteményem is. Hála a keresztlányomnak, előfordul Garfield és Csőrike is a készleten, de egyszer már karácsonyra is megtréfáltak egy szürke kutyás kezeslábassal. Igen, már volt is rajtam, amikor játszottunk és nem, nem mutogatom igazán senkinek. De a szűk család tud róla. A kedvenceim a kockás, felül gombolós vagy végig gombos darabok. A zoknijaim legalább ennyire színesek, ugyanis szentül hiszem, hogy amik igazán egyedi darabok, azok szerencsét hoznak. A hátizsákomba is elrejtek egy kabalát minden reggel. De hogy valami közhelyesebbet is említsek, szeretnek elhalmozni minden karácsonyra "csúnya pulcsikkal", így azokból roskadásig tele a polc. Annyira sok van, hogy gyakorlatilag minden évben másikat veszek fel és ami csak porosodik, azt előszeretettel elajándékozom. Családom Édesapám Algilbert Fontaine - kicsit sem kisebb ember, mint az Ilvermorny igazgatója, ezzel pedig akaratlanul és sokszor kimondatlanul is magasra teszi azt a bizonyos mércét. Tudom, hogy ezt csak én gondolom így, de néha tényleg érződik a gesztusaiból, hogy szeretne rám is nagyon büszke lenni. Egyelőre folyamatban van. Lévén elég hamar kirepültem a családi fészekből, felszínes apa-fia kapcsolatnak mondanám a miénket. Édesanyám Belinda Wilkinson - a Wilkinsonok amúgy is nyakas és üszke családnak tekinthetőek, így nem ér igazán meglepetésként, hogy anyám is szeret fürdőzni a dicsekvésben. Az ő gyerekei így és úgy és amúgy, meg a szépséges unokája. Na meg vagyok én, aki csak az utóbbi időben tett bármit azért, hogy büszke lehessen rám is. Néha szeret a végtelenségig szekírozni, hogy kezdjek valamit az életemmel. De anya, épp azt csinálom! Testvéreim Lorena, Tempest és Matthias - akik már elértek valamit az életben és akikre felnézek. A két nővérem és köztem a szakadék már nem is lehetne szélesebb, de csak mert az utóbbi években alig láttam őket. Míg kisfiú voltam, gyakran pesztrálgattak, arra emlékszem. De azóta nagyon elszaladt a világ. De mindegyiküket szeretem és legfőképpen tisztelem az életben elért céljaik miatt. A leginkább az ünnepeket várom, amit egyikük sem úszhat meg még akkor is, ha tudom, hogy a legjobban én vagyok megtréfálva. Mondanám hogy a bátyám áll hozzám a legközelebb, de ez szemen szedett hazugság, a kislányával igazi mesébe illő lelki életet élek. Egy mosolyával képes levenni a lábamról olyannyira, hogy akkor is belemegyek az óhajába, ha amúgy az nem lenne szabad vagy nem igazán illene hozzám. Lássuk csak, kinek lenne inkább édes, mint ciki az, hogy épp négykézláb mászok a földön, miközben ő a hátamon ül. Ezt mindenki döntse el, melyik kategóriába sorolja. Párkapcsolat Testközeli kapcsolatban a sztetoszkóppal és a mesekönyvekkel. Gyermekeim Keresztgyerekem annak számít? Apróságok Amortentia Mézeskalács, erdeigyümölcs. Mumus Egy két lábon járó tasak vér. Edevis tükre Egy olyan alapítványt megteremteni, aminek keretein belül a gyerekek boldogabb körülmények között gyógyulhatnak. Hobbim Tanulni, tanulni, tanulni. Dehogy, igazából ki tudok kapcsolni origami és lufihajtogatás közben, amit igyekszek minél magasabb szinten elsajátítani. Gyakran önkénteskedem szabadidőmben, nevettetek gyerekeket a Mungóban és szívesen mesélem át őket a fantázia világába. Szeretem az agytröszt kihívásokat, mint a varázslósakk, de ha már a sportnál járunk, a ping pong sem áll távol tőlem. Elveim Hű vagyok a Hippokratészi eskümhöz, önmagamhoz, az emberi tisztasághoz és jósághoz. Amit sosem tennék meg Soha nem szegném meg a fogadalmaimat, amit minden évben szertartásosan megújítok. Ami zavar Az emberi gonoszság és mohóság. Ami a legfontosabb az életemben A családom és a hivatásom. De legfőképp a kis hercegnőm. Ami a legkevésbé fontos számomra Kontrollálni a kezelhetetlen pillanataimat. Amire büszke vagyok Eddig egész jól helyt állok leendő medimágusként az akadémián. Ha valamit megváltoztathatnék Jobbá tenném a világot. Így képzelem a jövõmet Segíteni mindazoknak, akik rászorulnak. Egyéb Gromit-nak hívom a sztetoszkópot, amikor meghallgatom egy kisgyerek légzését.
|
| | | | Szomb. Okt. 17, 2020 11:37 am | Kedves Wallace! A karakterlapod egyszerűen annyira aranyos! (Igen, elkerülöm a fiúk által annyira nem értékelt cuki jelzőt... ) A maga kis bénaságaival annyira szerethető, és emberi, hogy kedvem támad csak úgy odamenni, és lenyomni rá egy buksisimit. Szerintem nem is kérdés, hogy a nehézségeid le fogod győzni, mert olyasvalakinek tűnsz, aki a céljáért mindent képes megtenni. Némi pánikroham sem lehet így akadály! Amiatt pedig kár aggódni, hogy a testvéreid előrébb tartanak, elvégre idősebbek, mire odaérsz, majd behozod őket! Mehetsz is foglalózni, hogy aztán sok-sok mesét olvashass még! |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir Vas. Nov. 17, 2024 10:09 pm Theodore Nott Jr. |
|