Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Antonia Iris von Regenstein-Schwellenberg

Anonymous

Antonia Iris von Regenstein-Schwellenberg Empty
Vendég
Vas. Aug. 30, 2020 3:38 pm

Antonia Iris von Regenstein - Schwellenberg

Antonia, Nia, Iris

"Minden ember megérdemli, hogy törődjenek vele, már csak embervolta miatt is"

Nem:

Kor: 41 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Arnstein

Iskola/ház: Durmstrang volt

Munka: színházvezető

Családi állapot: házas

Patrónus: mogyorós pele

Pálca: gyertyán, sárkányszívizomhúr, 11 és fél hüvelyk

Ilyen vagyok

Céltudatos vagyok. A szüleimhez és a férjemhez hasonlóan én is tudom, mit kell tennem, hogy hogyan érhetem el a céljaimat. Leginkább kedvesen, bár ez utóbbi állításommal gyanítom, többen nem értenének egyet. Többször hallottam már, hogy túl kedves, megengedő vagyok, legalábbis a családommal kapcsolatban. Igen, szeretem őket, és amiben csak tudom támogatom őket, mellettük vagyok. Ezzel mi a probléma? Hogy elfogult lennék? Lehet. Csakhogy nem érdekel. Az vesse rám az első követ, aki szülőként még sosem volt elfogult. Na ugye. Attól még igneis számíthat rám mindenki is, én pedig kézben tartom a családot, hogy ne történjen semmi olyan, amit ne tudnánk kezelni. A munkám során, az üzleti ügyek tekintetében viszont keményen igyekszem odatenni magam, és kézben tartani a dolgokat, nehogy félremenjen valami, mert az már nemcsak a családunkat érintené, hanem a Rendet is.
Makacs vagyok. Ugyan csak néhanapján, de igen, néha én is meg tudom makacsolni magam, és akkor még véletlenül sem engedek az elgondolásomból. Általában meg lehet velem beszélni a problémákat, bárkinek segítek, akinek, amiben csak tudok, de ha megmakacsolom magam, akkor ott hiába is próbálkozik bárki is. Ilyenkor valószínűleg elég sokan elküldenek melegebb éghajlatra.
Törődő vagyok. Törődök a családunkkal, a Lovagrend dolgaival, a színházi dolgokkal és dolgozókkal, mindenkivel, akinek szüksége van rá. Hatalmas igazságérzetem van, emiatt is lehet az, hogy ha én igazságtalanságot érzek, akkor azonnal ugrok, és cselekszem - akkor is, ha az nem is az én ügyem.
De leginkább anya vagyok. Anya és feleség, aki egyben a Sárkánylovagrend tagja. Büszke vagyok a férjemre, a családunkra, és arra, hogy mindent megteszünk a világ jobbátételéért. Mindenki a saját módszerével és eszközeivel, de mindenki egy, közös célért küzd. Ezt igazán jó látni és átélni.

Életem története

Azt hiszem, az egyik legjobb dolog a munkánkban az, hogy a megbeszéléseket, "beszervezési próbálkozásokat" szinte minden gond nélkül álcázhatjuk akár családi kirándulásoknak is. De annyi biztos, hogy utazásban sosem volt hiány eddigi életünk során. A legutóbbi kirándulásunk során például Japánba látogattunk el, mert Karl potenciális szövetségesként tekint az ottaniakra. Nem kételkedem benne, hogy sikeresnek könyvelhetjük el a feladatot utunk végeztével, mert Karl igazán jó meggyőző képességgel rendelkezik. Ezzel mindenki nyer, még akkor is, ha pillanatnyilag nem is biztos, hogy úgy érzik.
Úgy gondoltuk, hogy kellemest a hasznossal alapon itt ünnepeljük meg Anita születésnapját. Mindenki jókedvű volt, csak neki volt savanyú ábrázata, amit nem igazán tudtam hová tenni, mert hát ki ne örülne a születésnapjának? Na meg nem ilyennek ismerem a lányomat, így furcsállva - csodálkozva figyeltem, és eldöntöttem magamban, hogy később bizony el kell vele beszélgetnem, hogy mégis mi gondja van. Ok nélkül biztos nem ilyen.
Amíg a férjem a Lovagrend lehetséges partnereivel próbált megegyezni, addig én a társaságot figyeltem, de főleg a családunkat. Mert az anya szerepből nem tudok kibújni - és őszintén megmondva nem is akarok. Semmi értelme. Valentin és Klaus viszonylag jól elvoltak, ahogy láttam, Anita viszont láthatóan nagyon igyekezett jókedvet erőltetni magára. Ismerem, tudom, mikor játszik csak, és mikor valódiak a mozdulatai, érzései. Most pedig nem a megszokott arcát mutatta - akármennyire is próbálta elhitetni mindenkivel, hogy de. Ráadásul egyáltalán nem úgy tűnt, hogy bármiféle tetszés jelét is mutatná Marius irányába. Vagy csak én nem vettem észre valamit? Igen, az is lehet. Minden lehet. De bárhogy is legyen, én mellette leszek... de megpróbálom megértetni vele, hogy ez a házasság közte és Marius között a javát szolgálja majd. Az ő javát, és természetesen a Lovagrendét. Talán ez utóbbival sikerül majd megfognom, és nem fog ellenkezni. Vagy legalábbis nem túl feltűnően.

**

Szinte mindig a gyermekeim és a férjem, vagyis a családom mellett vagyok, és számíthatnak rám. Néha azonban én sem értek egyet velük, akármennyire engedékeny és megértő is vagyok. Az ilyen helyzetek közé tartozik Valentin döntése, hogy részt vesz a Rend egyik kísérletében, és vérfarkassá változik. Aggodalommal telve hallgattam már az első pillanattól fogva, ezt azonban egy ideig nem hoztam a fiam tudomására. Elég makacs ahhoz, hogy amit eltervezett, eldöntött, azt véghez is viszi. Bármi áron. Én viszont megpróbálom megóvni. Megpróbáltam lebeszélni róla, hogy ne csinálja, ne vegyen részt a kutatásokban, vagy legalábbis valamelyik másik, kevésbé életveszélyes kísérletben. A fiam viszont kötötte az ebet a karóhoz, hogy márpedig ő eldöntötte, és belevág. Hát, akkor én csak egyet tehetek: támogatom. Illetve még egyet. Megpróbálok beszélni az apja, Karl fejével, de mivel ő támogatja a kutatásokat, így szinte biztos vagyok benne, hogy nemleges választ kapok arra vonatkozó kérésemre, miszerint ne engedje, hogy Valentin részt vegyen a vérfarkaskísérletben.
Ott voltam vele, mielőtt elindult  volna végrehajtani amit eltervezett. Ott voltam, és az utolsó pillanatig igyekeztem kérlelni - volt, hogy szóban, volt, hogy csak némán, a tekintetemmel -, hogy ne tegye, de ő hajthatatlannak bizonyult, így végül egy lemondó sóhajjal figyelem lépésről lépésre egyre távolodó alakját, és csak reménykedni tudok benne, hogy nem lesz semmi baja. Vagy ha mégis, akkor legalább túléli. Én pedig ápolni fogom, és segítek neki visszanyerni az erejét. Mert ez a dolgom. Anyaként és Rendtagként is. Nehezemre esik nézni, ahogy tudatosan menetel az esetleges halál felé, hogy a Lovagrendet és a szebb jövőt szolgálja, de tisztában vagyok vele, hogy jó célért teszi mindezt. Mindegyikünk jó célért cselekszik, és senkit nem kényszerítünk rá, hogy megtegyen valamit. Ha valaki hisz egy adott ügyben, akkor semmi értelme kényszeríteni, magától is megtesz minden tőle telhetőt, hogy sikerrel járjanak. Valentin pedig hisz a Lovagrendben, ez tisztán látszik.

**

Otto a legfiatalabb gyermekünk, és valószínűleg a legfiatalabb Rendtagunk is. Olyan, mint szinte minden kamasz... és még visszahúzódó is, bár nagyrészt teszi, amit tennie kell. Csak van, mikor megfordul a fejemben, esetleg nem saját akaratából teszi azt. Sajnos pont emiatt olyan nehéz a helyzet, hiszen nem hallgat sem rám, sem az apjára, sem pedig a testvéreire. Legalább Valentinra hallgathatna, ha már Anitától tart, de nem, ő tényleg a saját feje után megy, és teljesen mindegy, ki mit mond neki. Ezért érzem nagyon nehéznek azt, amire éppen készülünk. Mint iskoláskorú éppen alkalmas arra, hogy a bátyjával együtt elmenjenek Angliába, és próbáljanak minél több új tagot toborozni. Valentin magántanárnak áll, Ottot pedig elküldhetjük a Roxfortba, hogy ott tegye a dolgát, és szolgálja a Rendet. Karl ötlete volt, én pedig, miután többször is jól átgondoltam igazat adtam neki. Elviekben ez egy működőképes megmozdulás lehetne, és még Otto is jól járna vele, hiszen tanulna, és új ismerősöket, barátokat is szerezhetne. Csak persze kérdés, hogy mennyire engedi előtérbe a visszahúzódó énjét, és mondja azt, hogy márpedig ő nem megy sehová, legfőképpen nem a Roxfortba. Egész nyugodtan mondhatja, szíve joga... csakhogy még mindig az apja mondja meg leginkább, mit kellene tennie. Az apja pedig ezt adja neki küldetésnek. A Rendet pedig szolgálni kell, az a felsőbb hatalom... előbb-utóbb be kell látnia, hogy nem igazán van más választása, és teszi, amit tennie kell.  Remélem inkább előbb, mint utóbb.

Ha tükörbe nézek

Égkék, a lélek mélyéig hatoló szemek, szőke, általában rakoncátlan, megzabolázatlan hajtincsek, határozottságot, mégis kedvességet sugárzó vonások. Ezek azok, amikkel elsőre szembetalálhatja magát az ember, ha rám emeli tekintetét. Igyekszem a családunkhoz, és a családunk Rendben elfoglalt helyéhez méltóan viselkedni és öltözni, de sajnos ez nem mindig sikerül. A mai napig megesik, hogy előbújik belőlem a rakoncátlan, szórakozni akaró lány, és akkor a világ összes kincséért nem vennék fel valamit csak azért, mert muszáj. Nem, olyankor a divatos, díszített ruhákat felváltja az egyszerű, kényelmes farmer, vagy egyéb nadrág, és blúz, esetenként póló kombinációja. Hogy érdekel-e, hogy megszólhatnak miatta? Nem igazán... törődjenek a saját dolgukkal, akkor nem lesz gond. Azért legtöbbször figyelek, hogy mit veszek fel, elvégre nem mindegy, hogy mutatkozom a nyilvánosság előtt.

Családom

Szüleim
Jonathan Fabian von Regenstein és Helena Lisa von Regenstein (née Bernstein) - Sajnos már egyikük sem lehet velünk, de úgy mentek el közülünk, ahogy éltek: ketten együtt, a Lovagrend céljainak elérésére téve fel életüket. Életünket és vérünket a hazáért és a Rendért - hallottam tőlük elég gyakran tőle már gyerekként is. Bár ilyesmiket leginkább apa hangoztatott előszeretettel. Igen, céltudatosak voltak, tudták, mit akarnak elérni, és hogy mit kell érte tenniük, de nem felejtkeztek el róla, hogy elsősorban emberek, szülők, csak másodsorban Rendtagok, akiknek küldetésük van. Mindig számíthattam rájuk, és azt hiszem, ezt a mentalitást viszem tovább én is a gyerekeim irányába. Hiába, a vér nem válik vízzé, a jó példa pedig követendő. Remélem, a gyermekeim is továbbviszik ezt a gondolkodásmódot, és figyelnek a másikra - akkor biztosan jobbá tehetjük a világot.

Férjem
Karl Kasimir von Schwellenberg - Szerető férj, de a gyerekektől megköveteli, amit szerinte meg kell. Kettőnk közül mindig ő volt a szigorúbb, én pedig igyekeztem a biztonságot, a gyengédséget, az összetartást adni a családba. Nem tudnám megmondani, hogy a családja vagy a Rend igazgatása áll fontosabb helyen az életében. Nem hibáztatom, nekem is fontos, hogy fejlődjünk, és segítsük az új generációk fejlődését, művelődjünk és építsük a jövőt. Ha nem lenne fontos, akkor nem lennék a Rend tagja. Habár korántsem vagyok annyira elvetemült fanatikus mint Karl, Anita vagy Valentin.

Gyermekeim
Anita Hilde von Regenstein-Schwellenberg - Nagyon jóban vagyunk, amiben csak tudom támogatom. Persze, néha vele szemben is elő kell vennem az anyai szigort, hogy megpróbáljam jobb belátásra téríteni, de általában minden probléma nélkül együtt tudunk működni. Igyekszik terelgetni a testvéreit, én pedig örülök ennek, mert ha esetleg nem tudok segíteni, akkor is lesz valaki, aki mellettük lesz.

Valentin Martin von Regenstein-Schwellenberg - Mellette is ugyanúgy kiállok mint a nővére, Anita, vagy az öccse, Otto mellett. Számomra nincs különbség a gyermekeim között, mindhármukat egyformán szeretem, támogatom és segítem. Nem mondom, hogy élete legjobb döntéseként könyveltem el Valentin kísérletre való jelentkezését, de az ő döntése volt, így tiszteletben tartom, elfogadom, és mellette vagyok ezzel kapcsolatban is. Rám mindig számíthat, bármiről is legyen szó.

Klaus Otto von Regenstein-Schwellenberg
- Otto most kezd kamaszodni, épp ezért elég nehéz időszakon megy keresztül. Természetesen támogatom, amiben csak tudom, de néha még az én anyai szívemnek és engedékenységemnek is sok a viselkedése. Nem ítélem el, hiszen tudom, milyen kamasznak lenni, és úgy érezni, hogy minden és mindenki ellenem van, de örülnék neki, ha végre belátná, hogy azzal, hogy mondunk neki valamit csak jót akarunk neki, nem bántásból mondjuk. Akkor sem, ha úgy érzi. Örülnék, ha kicsit kevésbé lenne visszahúzódó, és hagyná kibontakozni az esetlegesen szunnyadó képességeit.

Apróságok

Amortentia
nárcisz, levendula, kávé, eső utáni föld illata

Mumus
A családom elvesztése

Edevis tükre
Egy boldog, békés világ, ahol nem kell minden nap azért küzdeni, hogy ne vesszenek el a jogaink - és ez vonatkozik a varázslényekre is

Hobbim
Olvasás, kirándulás, lovaglás

Elveim
Kedvességgel többre mész, mint erővel; Hallgass meg minden véleményt, mielőtt döntesz

Amit sosem tennék meg
Sosem fordulnék a családom és a Rend ellen.

Ami zavar
Ha gyengének néznek, csak mert elnéző vagyok a családdal szemben, a vérkérdés túlértékelése

Ami a legfontosabb az életemben
A családom és a Rend védelme

Ami a legkevésbé fontos számomra
Nem igazán érdekel, ha azt hiszik, túl lazán fogom a gyerekeket

Amire büszke vagyok
A családomra

Ha valamit megváltoztathatnék
Ami már megtörtént, azt kár firtatni, ami meg még nem történt meg, azt még nem látjuk, tehát nem tudni, megváltoztatnám-e... jó kérdés, de szerintem nincs ilyen. Egyelőre.

Így képzelem a jövõmet
Boldogan a családom körében, a férjemet és a gyerekeimet, a társaságot segítve

Egyéb

Brit Marling

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Antonia Iris von Regenstein-Schwellenberg Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Antonia Iris von Regenstein-Schwellenberg Empty
Gilbert Ollivander
Kedd Szept. 01, 2020 10:09 am

Antonia Iris von Regenstein-Schwellenberg 3xPjsQ

Kedves Antonia!

Mindig öröm, amikor új karakter érkezik a Sárkány Lovagrend plothoz, mindannyian hozzátesztek egy picit a már önmagában is érdekes történethez. Nagyon nehéz lehet az egész életeteket feláldozni egy nagyobb cél érdekében és még nehezebb lehet anyaként végignézni, ahogy a gyermekeid veszélybe kerülnek, de te a Lovagrendhez való hűséged miatt nem tehetsz ellene semmit. Különösen annak fényében lehet ez szörnyű teher, hogy nyilvánvalóan nagyon szereted a családod és nálad gondoskodóbb anyát nem is kívánhatnának a gyermekeied. Remélem, sikerül megóvnod őket a jövőben és haladást értek el a Lovagrenddel is. Sokan várnak már téged, szóval futás foglalózni Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: