Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Sophie Elizabeth Lestrange

Anonymous

Sophie Elizabeth Lestrange Empty
Vendég
Csüt. Aug. 20, 2020 10:24 am

Sophie Elizabeth Lestrange

Sophie, Iza, Lizzie, Beth

"A legtisztább mágia a szívben lakozik."

Nem:

Kor: 16 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Lestrange birtok

Iskola/ház: Roxfort/Gryffindor

Munka: Diák

Családi állapot: Egyedülálló

Patrónus: Hiúz

Pálca: 10 és 1/2 hüvelyk hosszú,  könnyed rózsafából és Főnix faroktoll maggal készült

Amit szeretnek bennem

Mindenki számára más és más dolog a pozitív és a negatív. Számomra a pozítív tulajdonságok mindig is azok voltak amelyekkel tudathatom a világgal, hogy számomra mennyire fontosak a családtagjaim és a barátaim. Azok akikhez hűséges leszek ameddig világ a világ. Értük bármire, de szó szerint bármire képes lennék. Még olyanra is amit nem néznének ki belőlem. Nem vagyok egy őrült gyilkos, de ha a szeretteimről van szó, akkor semmi se képes megállítani. Akkor mindenkin átgázolok, mint valami kis eszeveszett tornádó.

Ami zavar bennem másokat

Hogy másokat mi zavar bennem, azt inkább másoktól kellene megkérdezni. De az, hogy engem mi zavar saját magamban az már könnyebb kifejteni. Elég sok minden. A siketségemtől kezdve, az őrült módon égnek meredő babahajaimon keresztül, a makacsságom, az önfejűségem, a kíváncsiságom és a leginkább az, hogy ami a szívemen az a számon típus vagyok. Vagyis... hát, valami olyasmi.

Életem története

Sűrű sötét felhők borították az eget, mellyel kontrasztban a földet vastag, szikrázóan fehér hóréteg borította. A háttérben tisztán hallottam ahogy Leo és Simon játszanak valamit. De engem nem érdekelt más csak az, hogy korcsolyázhassak. Ennél jobb téli szórakozást keresve sem találhat az ember. Az egyetlen probléma csak az volt, hogy a tó jege még nem volt elég vastag. Anya minden alkalommal elmondta, hogy vigyázzunk és ne menjünk be túl messzire, mert veszélyes. Persze már akkor is makacs és önfejű voltam. Így folyamatosan egy beljebb lopakodtam, még nem a közepén találtam magam.
Onnantól elég volt egy rossz mozdulat és a lánc elindult. A talpaim alatt a jég hatalmas robajjal repedt meg. Hiába próbáltam bármit is tenni már nem volt esélyem arra, hogy meneküljek. A leggyengébb pontján beszakadt alattam a jégtábla én pedig úgy süllyedtem el a feketének tűnő vízben, mint egy kacsázásnál használt parányi kavics.
Jó úszó voltam akkoriban is már, de abban a helyzetben teljesen leblokkoltam és nem tudtam mozdulni. A félelem és a bőrömet égető jeges víz úgy kötöttek gúsba, mint ahogy a seprű készítésnél a cirokszálakat szokás.
Fogalmam sincs mennyi ideig lehettem a víz alatt, vagy mi történt az után, hogy megmentettek. hiszen az utolsó emlékem az volt, hogy egy kéz nyúl felém, hogy a felszínre húzzon.
Ezután már csak arra emlékszem amikor a kórházban magamhoz tértem és csak a nagy üresség és a néma csend ölelt körbe, mint egy kényelmes, puha takaró. Akkor és ott dőlt el a sorsom és a jövőm alakulása. Belőlem nem lesz híres Kviddics játékos, énekesnő, sőt még az iskola kóruspróbáit is elfelejthetem.
Hogy összetörtem e akkor?
Ohh, igen. Határozottan állíthatom, hogy hatalmas törés volt az életemben a hallásom elvesztése, főleg úgy, hogy véglegesnek titulálták az medimágusok az esetemet. De azóta eltelt egy pár év és most már kezdem megszokni a helyzetet. A családommal együtt megtanultuk a jelnyelv minden apró kis részletét, így amiatt nem kell aggódnom, hogy velük nem tudom magam megértetni. Az iskolában meg… Hát valljuk be őszintén nem egyszerű. De ennek ellenére azt hiszem egészen jól megállom a helyem.
Megtaláltam a helyem és a legjobb barátnőmet is Liv személyében, aki szinte olyan, mint ha a testvérem lenne. Mindig mellettem áll és támogat, ha kell. Segít ha arra van szükségem és szerintem ha azt mondanám neki, hogy el kell rejteni egy hullát, akkor csak azt kérdezné, hogy hol az ásó. Iszonytaosan nagy mázlim van vele is ugyan úgy ahogy a családommal.
Ha pedig már a családnál tartunk, akkor nem tehetem meg, hogy nem ejtek néhány szót a húgomról. Igen. Van egy húgom, akinek a létezéséről még csak nem is lenne szabad tudnom. Ennek ellenére mégis tudok és amit nem adhatok tovább senkinek, hiszen azzal megszegném az apának tett ígéretem. Pedig még mindig látom magam előtt ahogy azt mondja, hogy „Senkinek nem beszélhetsz róla hercegnőm.”
Tudom, hogy egy kicsit giccses, hogy ennyi idősen is még hercegnőnek hív, de én szeretem és amúgy is egy lány sosem lesz elég idős ahhoz, hogy az apukája kis hercegnője legyen.

Ha tükörbe nézek

Lássuk csak... Sötétbarna, már majdnem fekete haj; mogyoróbarna íriszek; karakteres arcvonások; makulátlan bőr; hibátlan testalkat; kecses, már-már légies mozdulatok; laza, de mégis stílusos öltözet; kevés kiegészítő és minimális, de annál csinosabb smink. Azt hiszem ezzel a pár szóval mindent leírtam ami a külsőmet jellemzi. Egy olyan kemény külsőt amely egy érző  szívet takar.

Családom

Édesapám
Benedict Phineas Lestrange - Nem mondanám, hogy a tökéletes ember, hiszen mint mindenkinek, neki is megvannak a saját hibái. Viszont ennek ellenére egy nagyon jó ember. Talán egy kicsit elfogult vagyok vele szemben, hiszen közte és köztem a balesetem óta egy igazán mély és szoros kötelék alakult ki. Egy amolyan különleges kötelék, nem csak a "sima" apa-lánya kapocs.

Édesanyám
Amelie Lestrange (née. Nott) - Maga a megtestesült türelem. Kedves, mosolygós és nyugodt természet. Egy kicsit szabad szellemű, de végülis miért ne lehetne. Elvégre nyitott szemmel járja a nagyvilágot és közben azt teszi amit szeret.

Testvéreim
Aurelius Leonard Lestrange - A legidősebb gyerkőc a családban. Az okos és erős, nagytesó aki mindentől ója és félti a kishúgát. Minden testvéremmel jó a kapcsolatom, de ha választanom kellene akkor egy hangyányival talán Leo felé billenne a mérleg nyelve.
Thales Simon Lestrange - A kisöcsém. A mindig szeleburdi, Kviddics megszállott testvérem aki Leo-hoz hasonlóan a Mardekár csapatát erősíti. Mi ketten inkább vagyunk olyanok, mint a tűz és a víz, de ennek ellenére mégis jó a kapcsolatunk és ezért hálás vagyok Merlinnek.
Leta Whitman - A kishúgom. A féltestvérem akinek a sorsát ha csak messziről is, de a szívemen viselem. Hiszen Ő a családom egy olyan tagja akiről senki nem tudhat. Se Leo, se Simo, se senki a világon. Hogy én tudok a létezéséről, az is csak a véletlen műve.

Apróságok

Amortentia
Sós tenger, Szantálfa, Jázmin, Frissen nyírt fű, Vattacukor, Narancs, Szegfűszeg, Eső, Levendula, Zsálya, Régi könyvek, A nagyi sütije

Mumus
Dementorok

Edevis tükre
Egészséges, boldog élet.

Hobbim
Olvasás, írása, lovaglás.

Elveim
A család mindenek felett. Nálam a család az első. Nincs csalás, nincs susmus és mellébeszélés.

Amit sosem tennék meg
Több ilyen dolog is van, de szerintem a legfontosabb, hogy nem támadnék hátba senkit. Se szó szerint, sem pedig átvitt értelemben. Nyílt, egyenes és őszinte embernek tartom magam ahhoz, hogy a véleményemet és a tetteimet felvállaljam, szemtől szembe.

Ami zavar
A kétszínűség és a hazugság. Ehhez képest egészen jól titkolózom a testvéreim és az egész nagyvilág előtt apa miatt.

Ami a legfontosabb az életemben
A családom és a barátaim megóvása és boldognak látása számomra mindennél többet jelent.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Minden olyan dolog ami hátráltat a fejlődésemben és abban, hogy a testi hiányosságom ellenére boldoguljak az életben.

Amire büszke vagyok
A siketégem ellenére sikerült megtalálnom ömmagam. Valamint a családomra és a barátaimra.

Ha valamit megváltoztathatnék
Nehéz évek állnak mögöttem, de a siketségemnek köszönhetően váltam azzá az emberré aki most vagyok. Így szerintem ezen sem változtatnék.

Így képzelem a jövõmet
Egy erőteljes boszorkányként akit körülvesz a családja minden szeretete.

Maia Mitchell

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Sophie Elizabeth Lestrange Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Sophie Elizabeth Lestrange Empty
Gilbert Ollivander
Pént. Aug. 28, 2020 10:22 am

Sophie Elizabeth Lestrange 3xPjsQ

Kedves Sophie!

Nagyon szeretem a családotokat, minden hibátokkal és tragédiátokkal együtt egy olyan összetartó, életszerű közösség vagytok, amit biztosan sokan irigyelnek. Nem lehet egyszerű az élet siketként, különösen nem az aranyvérű közegben, ahol mindenkitől a tökéletességet várják el - hatalmas szerencséd van, hogy a szüleid más elvek szerint nevelnek titeket és mindent megtesznek azért, a testvéreiddel együtt, hogy könnyebben boldogulj. Persze valószínűleg ritkán szorulsz a segítségükre, hiszen rendkívül erős fiatal nő vagy, szerintem egy percig sem kérdés, hogy sokra fogod még vinni az életben.
Futás foglalózni és játszótársakat keresni, már biztosan sorban állnak érted a rokonok Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: