Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Alexander Dolohov

Anonymous

Alexander Dolohov Empty
Vendég
Csüt. Aug. 20, 2020 12:21 am

Alexander Dolohov

Alex, Xander

"A sokféleségtől oly színes és széplő a világ."

Nem: Férfi

Kor: 15 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Northumberland, Anglia

Iskola/ház: Roxfort/ Hollóhát vagy Hugrabug, besorolást szeretnék

Munka: Diák

Családi állapot: Magányos

Patrónus: alaktalan

Pálca: Rózsafa, 11 és háromnegyed hüvelyk, unikornisszőr mag

Ilyennek ismersz

A lkalmazkodó. Könnyedén tudok alkalmazkodni más emberekhez, helyzetekhez. Simulékony vagyok, így mondhatni könnyedén beilleszkedem szinte bárhová.
L elkiismeretes. Ha valamihez hozzáfog azt teljes szívvel csinálja, nem képes csak úgy félgőzzel nekivágni a dolgoknak. Főleg, ha valami olyanba fog, amit még élvez is csinálni.
E mpatikus. Szereti ezt a tulajdonságát a nővérétől származtatni, mert biztos abban, hogyha testvére fiú lenne képtelen lenne ennyire jól átérezni mások problémáit.
"X ander, kölcsönadod a bűbájtan házid?" Önzetlen, már-mér túl segítőkész. Nem naivitásból inkább csak szeretetből próbál segíteni ott ahol tud. Hogy ez abban merül ki, hogy odadja a háziját, vagy fedez, ha valami rosszban sántikálsz helyzetfüggő.
A lapos. Szereti megfigyelni az apróságokat, hamar átlátja a kis részletekből a nagy egészet, így hamar észreveszi, ha megpróbálják becsapni őt és az illető nem profi hazudozó.
N éma. Ha haragszik valakire, vagy magára akkor tökéletes némaságba burkolózik. Nem szól egy szót sem, csak ha nagyon muszáj, amíg meg nem oldódik a feszültség.
D iszlexiás. Nehezen boldogul a betűkkel és az olvasással, de kitartóan küzd ellene, így mára sokkal jobb a helyzet, mint régebben volt. Szépen, lassan tagoltan tud olvasni, a hosszabb szövegekkel azonban meggyűlik a baja.
E ngedelmes. Betartja a szabályokat, azt teszi, amit a szülei vagy a tanárai mondanak neki. Bár nem vakon, ha valami olyat próbálnának meg ráerőltetni, ami teljesen szembemegy a személyiségével nem lenne képes megtenni.
R osszalvó. Minden apró zajra felriad, örül, ha négy-öt órát tud aludni egyhuzamban. Teljesítményére ez szerencsére nincs kihatással, talán nincs is szüksége ettől több alvásra.

D iszkrét. Ha valamit megosztasz vele az biztosan nem fog kiszivárogni tőle. Jó hírű politikus gyermekeként bele is van nevelve a diszkréció, elvégre sosem tudni, mikor hall otthon valami olyat, amit senki másnak nem szabad elmondania.
"O lyan aranyos vagy" Ha egyetlen szóval kellene jellemeznünk, talán valóban az aranyos lenne a megfelelő választás, bár ő nem igazán szereti, ha bárki ezt mondja neki.
L ojális. A barátai, a családja, a hobbijai felé épp ugyanannyira hűséges. Nem tud csak úgy cserbenhagyni valakit, ahhoz erős indok kell, hogy többé ne tartson ki az illető mellett.
O kos. Nem a szokásos, tankönyvből bemagolt értelemben, de neki is meg van a magához való esze. Így legalább ellensúlyozni tudja, hogy hadilábon áll a szavakkal.
H elytelen. Mármint önmaga szerint az, hogy ilyen szemmel tekint a fiúkra. Hogy ő nem lányokba szeret bele, mint azt illene, hanem fiúkba.  
V ágyakozó. Szeret álmodozni, vágyakozni olyan dolgok után, amiket nagy eséllyel sosem kaphat meg. Ilyenkor hajlamos teljesen elbambulni.

Ezt (nem) tudod rólam

Nekem igazából sosem volt apukám. Nagy szavak ezek egy olyan gyerektől, aki teljes családban nőhetett fel. Akinek volt anyukája, volt apukája és egy csodálatos nővére. De mióta az eszemet tudom apa állandóan dolgozik.

Anyukámmal tologattam a kisautóimat, vele repkedtem a játékseprűmön és minden este ő mondott mesét az ágyam mellett ülve. Volt, hogy ő előbb aludt el, mint én. Apát esetleg a közös étkezéseknél láthattam, vagy mikor megpróbáltam észrevétlenül belógnia  dolgozószobájába, csak hogy legalább együtt legyünk egy kis időt. Persze mindig hamar lebuktam és kitessékelt onnan. Már itt remek volt a kapcsolatunk, nem?

Aztán anya megunta, hogy az ő nyakába szakadt a két gyerek nevelés és mikor tíz éves voltam elment. Összeszedte a kis cókmókját és ott hagyott minket egyedül apánkkal. Így legalább apának is jutott néhány jó élmény velünk: ott volt, mikor elég későn ugyan, de megjelent a varázserőm, mikor megkaptam a levelem és mikor Carolba csimpaszkodva először felszálltam az expresszre. Nem mondom, hogy nem féltem, mert az hatalmas hazugság lenne, de így, hogy ott volt velem a nővérem minden kevésbé tűnt sötétnek. Valahol itt kezdődött a mi különösen szoros kapcsolatunk. Az első két évben rengeteget segített, amiért a mai napig hálás vagyok neki.

A gondok negyedikben kezdődtek. Na nem a diszlexia, arra már korábban rájött anya, hogy valami nem kerek velem. Szóval a probléma az volt, hogy halálosan szerelmes lettem. Egy fiúba. Na nem akármilyen fiúba, hanem A Fiúba, de persze erről Carolon kívül senki nem tud. Hiszen ez nem normális. Tudom, hogy valami baj van velem. Miután felfedeztem mélyről előtörő és túl komoly érzelmeimet gyorsan összejöttem egy lánnyal, csókolóztunk, kézen fogva sétálgattunk és három hónap múlva szakítottam vele. Nem akarom tovább rabolni az idejét azzal, hogy feltartom. Itt jöttem rá végleg, hogy bizony, a fiúkat szeretem.

Szerencsére néhány hónap alatt lecsengett ez az egész szerelem mizéria, jelenleg éppen nem tetszik senki sem, így sokkal magabiztosabban megyek neki az ötödik évemnek. Bár kívülről nem látszik, de bent szorongok. Nem fogom tudni elfojtani magamban, és mi van ha megismétlődik? Ha megint szerelmes leszek? Nem tudom a világ végéig titokban tartani. De ha apa megtudja... Nekem végem. Mit kéne csinálnom?

Ilyennek látsz

181, 72, 45. 181 centiméter magas, ami valahol a pont átlagos tartomány közepén helyezkedik el. 72 kilogrammjának nagy része izom, amit a kviddics által szedet össze - hálás is, hogy nincs elhízva, vagy nem fogpiszkáló, akibe belekap a szél. A lába 45-ös, egy kisebb lábú lány például csónakázni tudna edzőcipőiben.
A kényelmes, laza ruházatot preferálja, de ismeri az öltözködésre vonatkozó illemszabályokat, és ha kell be is tartja azokat.
Szöszke haja nem gyakran találkozik fésűvel, általában felkel, beletúr és jóvanazúgy'. Saját bevallása szerint nagy az orra, kicsi a füle és keskeny a szája, ami egyébként nagyjából igaz is, de nem olyan drasztikusan, mint azt hiszi magáról. Arcvonásai kellemesek, lágyak, emiatt mindig olyan, mintha jó kedve lenne. Arca leghangsúlyosabb része egyértelműen a sötét szemöldöke, amivel egészen jól megbékélt az elmúlt tizenöt évben. Voltak kísérletei arra, hogy kiszőkítse, de néhány sikertelen próba után feladta, és elfogadta magát olyannak amilyen.

Családom

Édesapám
Levin Dolohov. Főosztályvezető, politikus, volt külügyminiszter.
Örülök a sikereinek, hogy megvan mindene amiről csak álmodhat. Mióta anya nincs sokkal jobb a kapcsolatunk, de azt hiszem sosem lesz az igazi. Bár még nem tudja, hogy é leszek a család szégyenfoltja, de nem is akarom hogy megtudja, ezért inkább elzárkózom előle amennyire lehet, hogy ne is sejtsen semmit.

Édesanyám
Daphne Greengrass.
Már nem haragszom rá. Kellett egy-két év, mire feldolgoztam, hogy kilépett az életünkből, de, de tudom, hogy nem bírta tovább. A szülinapomra és karácsonyra mindig küld képeslapot meg valami kis apróságot, de egyébként nem tartjuk a kapcsolatot.

Nevelőanyám
Fiona Dolohov.
Nem voltam vele túl kedve eleinte, amiért haragszom magamra és már bocsánatot is kértem tőle. Tudom, hogy ő nem tehet semmiről, hogy nincs okom rá haragudni, így igyekszem vele kedves lenni, amennyire tőlem telik.

Testvérem
Caroline Dolohov.
Minden titkom tudója, a legjobb barátom, anyám helyett anyám, aki észben tartja, hogy hová tettem a zoknimat, hogy mikor kell vizsgázni mennem és hogy mikor van apa szülinapja. Mindennél jobban szeretem őt és maximálisan bízom benne - épp ezért ő az egyetlen, aki tud a piszkos titkaimról. A legfontosabb személy az életemben.

Apróságok

Amortentia
Eső, kvaff, Carol tusfürdője, jácint.

Mumus
A családom szégyell engem.

Edevis tükre
Boldogan látom magam... egy férfi oldalán, a szüleim mellett, akik elfogadtak olyannak, amilyen vagyok.

Hobbim
Kviddics, köpkő, varázslósakk, evés, nyelvtanulás, logikai feladványok.

Elveim
Az egyforma unalmas. A másság nem bűn. Mindenki egyenlő.

Amit sosem tennék meg
Nem vállalnám fel nyíltan a másságom, így nem okoznék csalódást apámnak.

Ami zavar
Mikor valami olyanért bántanak valakit, amiről az áldozat egyáltalán nem tehet.

Ami a legfontosabb az életemben
A családom, leginkább Carol, valamint a kviddics.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A spenót és a mágiatöri.

Amire büszke vagyok
Hogy tagja lehetek a házam kviddics csapatának, illetve hogy ilyen jó családból származom.

Ha valamit megváltoztathatnék
Egyértelmű: heteró lennék.

Így képzelem a jövõmet
A képzeleteimben egy boldog családapaként egy másik apa mellett nevelem a három gyerekünket, és vagy kviddicsből élek meg, vagy tolmácsolásból. Gyakorlatilag sokkal inkább látom magam előtt, hogy apa talál nekem feleséget, ah egyedül nem megy és egy nem túl boldog kényszerházasságban élem le életem hátralevő részét.

Egyéb
Meleg vagyok és diszlexiás. Kell ennél több?

Tarjei Sandvik Moe

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Alexander Dolohov Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Alexander Dolohov Empty
Gilbert Ollivander
Csüt. Aug. 20, 2020 10:52 am

Alexander Dolohov 3xPjsQ

Kedves Alex!

A szívem csücske a karakter és hatalmas örömmel tölt el, hogy ilyen jó kezekbe került. Kaptunk tőled egy igazán jól árnyalt jellemet, a maga minden kedvességével és bizonytalanságával, mély érzésekkel és szorongásokkal. Senkinek sem egyszerű feladat rájönni, hogy ki is ő valójában, de amikor a személyiségednek egy részét képtelen vagy elfogadni, az megkeserítheti az életedet. Nem vagy könnyű helyzetben, hiszen aranyvérűként és egy híres politikus fiaként már önmagában nagy teher nehezedne a válladra, de anyukád távozásával és a saját belső tusáiddal megbirkózni biztosan nagyon fájdalmas lehet. Bízom benne, hogy sikerül majd elfogadnod önmagadat, sőt, nyíltan felvállalni - ugyanis nincs mit szégyellned, így vagy tökéletes.
A Teszlek Süveg hosszas tanakodás után végül a Hugrabugba osztott empátiakészséged, lojalitásod és kitartásod miatt, bár a veled született intelligencia miatt a Hollóhátban is remek otthonra leltél volna.

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: