| | | Pént. Aug. 14, 2020 9:24 pm | Patricia Elisabeth Mallory Patricia, Patty, Beth, Lissy "Tudtam, csak nem sejtettem" Nem: Nő Kor: 33 év Vér: aranyvérű Születési hely: Leigh, Anglia Iskola/ház: Roxfort/Griffendél Munka: jóslástan professzor a Roxfortban Családi állapot: házas Patrónus: kardszárnyú delfin Pálca: ciprusfa sárkányszívizomhúr maggal, 10 és egynegyed hüvelyk Ki minek gondol, az vagyok annak Ha kimondják azt a nevet, hogy Patricia Elisabeth Garko, akkor valószínűleg szinte mindenkinek, vagy legalábbis sokaknak a ridegség, a kötelező kimértség, nyugodtság, megfontoltság jut eszébe. A kötelező jólneveltség, mert igenis elvárják. Én pedig már gyermekkoromtól fogva igyekeztem úgy élni az életem, hogy ne hozzak szégyent a családunk nevére. Mert tudtam, hogy abból semmi jó nem származna. Én voltam a kedves, csendes, szófogadó kislány, aki teszi, amit tennie kell, és próbál minél jobb jegyeket hazavinni a szünetekben és év végén. Persze... nem is értem, hogy kerültem a piros - arany talárosok tömegébe, mikor ezek alapján szinte holtbiztos, hogy a Hollóhátban lenne a helyem. Ezt még látnoki képességek nélkül is meg tudnám mondani, méghozzá pontosan. És mégis a Griffendélbe osztott a Süveg annak idején, sok évvel ezelőtt. Hogy miért? Nem is tudom. Ja de, mégis. A néha hatalmas szám miatt, amit bizony mai napig ki tudok nyitni, ha arról van szó, hogy valami nem úgy van, ahogy lennie kell. Na meg ha a gyerekeim nem igazán vannak a helyzet magaslatán szófogadás ügyileg. Ez viszont más kérdés. De az is igaz volt rám már akkor is, hogy néha képes voltam és vagyok is meggondolatlanságokat tenni és mondani. Érzelemvezérelt ember vagyok, úgyhogy a logikus eszmefuttatásokkal és a "mit kellene csinálni" kérdésekkel nálam nem sokat érnek el.
A dolgokhoz való hozzáállásom évről évre folyamatosan változott, és lassanként átkúszott a másik oldalra. Mire a szüleim - főleg apám - és a családunk nagy sajnálatára Patricia Elisabeth Mallory lettem már viszonylag kiegyensúlyozottnak mondhattam magam. Illetve sokkal inkább illik a jelenlegi helyzetemre, hogy végre önmagam vagyok. Arthur mellett nem érzem azt, hogy mindenáron bizonyítanom kellene.... akár magamnak, akár bárki másnak, beleértve őt magát is. Azért és úgy szeret, ahogy vagyok, nem a családomat nézi. Nem azt mondom, hogy megfontoltabb vagyok, mint eddig, vagy kevésbé vagyok szeleburdi és érzelemvezérelt, de igyekszem kevésbé harsányan kimutatni az érzéseimet. Elvégre egy tanárnak példát kell mutatnia, nem igaz? Azt pedig nem tudom úgy megtenni, ha én is gyerekesen, vagy legalábbis kamaszként viselkedem. Nem, az úgy biztosan nem működik. Viszont a csökönyösségem, a "majd én akkoris megmutatom, ha nem hiszitek" hozzáállásom mai napig megmaradt. Töröm magam előtt az utat és az akadályokat, persze mások épségére figyelve. Már amennyire ez lehetséges. Hogy ez mennyire sikerül? Jó kérdés... majd az idő eldönti. Azért remélem, nem okozok csalódást senkinek sem. Életem története Aranyvérű család gyermekének lenni sosem fenékig tejfel. Be kell tartani egy csomó szabályt, és meg kell felelni gyakorlatilag mindenkinek. Legalábbis mindenkinek, aki számít. A baj csak az, hogy aranyvérű berkeken belül elég sokmindenki számít... majdhogynem mindenki. Ami azt jelenti, hogy az egész élet egy nagy jópofizás. Az pedig egy idő után elég unalmassá válik. Akkor is, ha próbál úgy tenni az ember lánya, mintha nem lenne az. Én pedig hiába próbáltam úgy tenni, mintha igenis jókislány lennék, de mindig hajtott a vérem, és arra mentem, amerre a szívem húzott, úgyhogy szinte biztos volt, hogy én bizony előbb vagy utóbb le fogok térni a családom által járt útról. Aminek persze egyáltalán nem örülnek, de miért is mennék arra, amerre mindenki más teszi? Ráadásul egyre inkább kezdenek felerősödni a látomásaim... bár még nem igazán tudom őket értelmezni, vagy ha mégis, akkor sem pontosan. De sebaj, egy életen keresztül lehet javítgatni, tökéletesíteni az értelmezéseit a látott képeknek. És akkor sem biztos, hogy helyesen érted őket. Ez sajnos kétirányú utca, amiben nagyon kell figyelni, merre is mész tulajdonképpen. Sosem lehet tudni, mi vár az emberre.
Nekem szerencsém volt, mikor összeismerkedtem Arthurral. Ha ő nincs, akkor nem biztos, hogy nem, vagy csak sokkal később találom meg az utamat. Később jöttem volna rá, hogy igenis a gyerekek közelében van a helyem. Az csak később kristályosodott ki, hogy tanári pályára kellene mennem, de azt hiszem, jó választás volt. Meg az is, hogy összekötöttem az életemet Arthuréval. Akkor is, ha a családnak egyáltalán nem tetszik a helyzet. Anya próbálta csitítani a kedélyeket, valamilyen szinten sikerült is neki. Egy ideig. Aztán az ikrek születésekor megtörtént az, amire senki, de tényleg, egyikünk sem számított: anyát elvesztettük. A hiánya hirtelen sújtott minket, és ha nem lettek volna itt a gyerekek, meg Arthur, akkor valószínűleg még jobban magam alatt lettem volna. Most a család megmaradt tagjaival együtt próbáljuk összetartani egymást, több - kevesebb sikerrel. Bár már tizenhárom év telt el azóta, még mindig nehéz arra gondolni, hogy már nem segít rajtam, és nem láthatja a családunkat együtt. Nem találkozhat az unokáival, az ikrekkel. Pedig Merlinre, biztosan nagyon szerette volna őket! Na meg nekem is elkellne a segítsége, hiszen egy kamasz gyerekkel sem könnyű bánni, nemhogy rögtön kettővel. Persze, Arthur is rengeteget segít, mert mindenben egymás mellett állunk, de neki is rengeteg munkája van. Hiába, a tanári pálya sem feltétlenül könnyű. De szeretem csinálni, és ez számít. Remélem, még sokáig megmarad bennem ez a tűz, és a családunk is végre megnyugszik annyira, hogy megértsék: nem a vér milyensége irányít minket, hanem az érzéseink. Nem az számít, milyen származású valaki, hanem hogy milyen ember. Ezt próbálom meg továbbadni a gyerekeimnek is - remélhetőleg megértik, és nem valami szülői okoskodásnak veszik, mint én az ő korukban. Nem tudom... de idővel kiderül, ebben biztos vagyok. Ha tükörbe nézek Azt mondják, a szem a lélek tükre. Hát, az én barna íriszeimben sokmindent megláthat az ember, ha jól odafigyel. Szeretet, törődést, aggódást, és még több mást is, amiket nem biztos, hogy ezek mellett azonnal észre lehet venni. Arcomat szőkésbarna, göndör fürtök keretezik, amiket általában leengedve hordok, de hangulatomtól és alkalomtól függően megesik, hogy összefogom vagy laza kontyot formázok belőle. Ruháimat tekintve általában a kényelmesebb darabokat részesítem előnyben, de azért nem viszem túlzásba, elvégre csak ki kell állnom a diákok elé, azt pedig nem lehet akármiben. Mondjuk a talár alatt nem sokat látnak, de akkor is: kényelmesen, de elegánsan. Abból baj nem lehet. Családom Édesapám Thomas Garko A maga rideg, magának való modorában biztosan szeret minket. Mint ahogy szerette anyánkat is. Csak épp annyira ragaszkodik az aranyvérűek elveihez, hogy az orra hegyén túlra már nem lát. Nem tud, vagy nem is akar, az most mindegy. Mai napig megy a vita és az állandó, bár kissé egyoldalú harc amiatt, hogy nem követtem a családi hagyományokat és apám akaratát, és félvér mellett kötöttem ki. Édesanyám Amy Maria Garko (née Austin) Sajnos már nem lehet köztünk. Az ikrek születésekor vesztette életét, így a kicsik sosem ismerhetik meg a nagyanyjukat, legfeljebb mesélések, történetek alapján, amiket tőlünk hallanak róla. Annyi azonban biztosan elmondható, hogy bármennyire is az aranyvérű hagyományok és szabályok szerint élt nagyon szerette volna a gyerekeket. Remélem, azért fentről látja, milyen család is vagyunk mi, és milyenek az unokái. Testvéreim Avela Lestrange (née Garko) Nem igazán tudom, hogy is állunk jelenleg egymással. Szeretjük egymást, bár valószínűleg sosem lesz felhőtlen a viszonyunk. Azt hiszem, neheztel rám anyánk halála miatt, bár fogalmam sincs, miért, hiszen nem tehetek róla. Illetve az sem igazán tetszett, tetszik sem neki, sem a családunk többi tagjának, hogy félvérhez mentem feleségül, nem pedig egy aranyvérűt választottam, ahogy az illett volna. Férjem @Arthur MalloryA másik felem, a támaszom, a segítségem. Mindenben számíthatok rá, és ez fordítva is megállja a helyét. Bár apám és a család többi tagja nem igazán szívleli, hogy végül vele sodort össze a sors, én attól még igenis kitartok mellette, ha már őt választottam. Nem könnyű az utunk, de azt hiszem, megéri kitartani rajta, a rögössége ellenére is. Gyermekeim Camilla Blanche & Clementina Mallory Az ikrek. Imádom őket, bár édesség közelébe ne nagyon engedje őket az ember, mert a végén még káosz lesz belőle. A nagyobbik fajtából. Az biztos, hogy a "csokit kérek" nálunk minden nap hallható szókapcsolat, kedvtől függően változtatva az édesség megnevezését. Lényeg, hogy aztán hiperaktivitás legyen belőle. Ugye, lányok? Apróságok Amortentia fahéj, kávé, levendula, pergamenillat Mumus szeretteim elvesztése Edevis tükre már megvan amire vágytam, de ha mindenáron mondani kell valamit, akkor az, hogy apám és a család elfogadják az Arthurral közös életemet Hobbim gyereknevelés - most épp a sajátjaimra gondolok, nem a tanítványaimra, olvasás, repülés, kirándulás Elveim sosem a könnyebb út a jobb út; mindennek oka van, legfeljebb nem látjuk előre, ha meg mégis, akkor sem biztos, hogy úgy van, ahogy gondoljuk Amit sosem tennék meg sosem ártanék a szeretteimnek, és nem kivételeznék senkivel sem Ami zavar mások lenézése, a vérségi kérdés, a lányok cukor utáni túlpörgése, önhittség Ami a legfontosabb az életemben A családom boldogsága, és hogy át tudjam adni a diákjaimnak azt az életszemléletet, amim van Ami a legkevésbé fontos számomra Vérminőség. Az ember, ha ember, akkor bárhogy ember marad. Amire büszke vagyok A férjemre és a lányainkra, arra, amit eddig együtt elértünk Ha valamit megváltoztathatnék A családom előítéleteit megpróbálnám eltörölni, megmenteném anyát; kevesebb sört tartanék itthon Így képzelem a jövõmet Nyugodtan, szeretetben, békességben, a családommal magam körül
|
| | | Multik : úgyis tudjátok...Playby : Lin-Manuel Miranda | Szomb. Aug. 15, 2020 10:00 am | Kedves Patricia! Nagyon szeretem, amikor egész családok érkeznek az oldalra, szerintem nincs érdekesebb plot egy családtörténetnél. Ti, Malloryk pedig annyira édesek, hétköznapiak vagytok, olyan jó olvasni a kiegyensúlyozott kis családotokról, a boldog házasságotokról és természetesen a szupercuki kisgyerekeitekről, hogy bárkinek bátran ajánlanám a ti sztoritokat, ha valami szívmelengető olvasmányt keresne. Bár a saját értékrendedtől eltérő családba születtél, de sikerült kilépned az elvárások szűk keretei közül és megtaláltad önmagad, illetve a boldogságodat. A képességeiden túl ez tesz téged igazán nagyszerű tanárrá, a diákjaid emberként is, nem csak pedagógusként tanulhatnak tőled. Már egy seregnyi roxfortos gyerek és egy férj is vár, úgyhogy nem is tartalak fel tovább: futás foglalózni és játszótársakat keresni ! |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 20 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 20 vendég :: 2 Bots |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Vas. Nov. 24, 2024 12:58 pm Léanor D. Lecomte Vas. Nov. 24, 2024 12:39 pm Draco Malfoy Pént. Nov. 22, 2024 10:04 pm Juliet Denoir Pént. Nov. 22, 2024 8:59 pm Theodore Nott Pént. Nov. 22, 2024 6:04 pm Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves |
|