Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Perseus Black

Anonymous

Perseus Black Empty
Vendég
Csüt. Aug. 13, 2020 4:26 pm

Perseus Black

Percy

"It matters not what someone is born, but what they grow to be."

Nem: Férfi

Kor: 27 év

Vér: Aranyvérű

Születési hely: Szent Mungo

Iskola/ház: Roxfort/Mardekár

Munka: Auror

Családi állapot: Házas

Patrónus: Oroszlán

Pálca: Ében, Sárkányszívizomhúr, 11 és fél hüvelyk

Amit szeretnek bennem

Igazságos. Amennyire csak képes rá, igyekszik független maradni és objektív szemszögből vizsgálni mindent. Például, hogy a húgával osztották párba. Annak ellenére, hogy a testvére, és a szíve mélyéről szereti, nem hagyja, hogy az érzései befolyásolják. Ha Cassiopeia elront valamit, szól neki, ha pedig jól végezte el a feladatot, megdicséri. Pont, amennyire két felnőtt kolléga között ezt illik.
Megértő. Mindent megért, amíg valaki veszi a fáradtságot, hogy elmondja neki, mi is a problémája, akár vele, akár a munkájával, akár bármi mással, ő képes elfogadni és megérteni. Ha erejéből és idejéből futja rá, még segíteni is megpróbál neki. Bár jelenleg, Andromeda terhessége, és annak a kapcsán felmerülhető komplikációk igen csak megterhelték az idegrendszerét.
Segítőkész. Részben azért is ment aurornak, hogy a munkásságával elősegítse a társadalmuk biztonságát. Segíteni akarja a gyengéket, és megerősíteni azokat, akiknek támogatásra van szüksége. Bár mindennek soha nem adna hangot, arra vágyik a legkevésbé, hogy szócsövet kelljen ragadnia. Sokkalta inkább preferálja a háttérben, csendben elvégzett segítségnyújtást.
Gondoskodó. Lehet, hogy Black, de Fontaine is. Édesanyja szeretetteljes feléjük fordulása, állandó gondoskodása mély nyomot hagyott benne már kisgyerekkorától kezdve, és a mai napig példaként él előtte, hogy milyennek is kell lennie.

Ami zavar bennem másokat

Akaratos. Szomjazta a szabadságot, hogy ne nyomják el a hangját, és nem is volt hajlandó meghunyászkodni. Veszekedett, volt, akivel verekedett is, a végén pedig megkapta, amit akart. Mert meg kell kapnia, amit akar. Kétségtelen, hogy a nemes Black családban nőtt fel...
Indulatos. Nem mindig, de ha valaki sikeresen beleválaszt abba a kevés témába, és az első szép szó után sem hallgat el, könnyen megjárja. Nem hiába lett auror, kiváló párbajozó, és nem fél erőszakhoz folyamodni, ha éppen úgy hozza a helyzet.
Kegyetlen. Igazságérzet, jó akarat ide vagy oda, soha nem tagadhatná le, hogy egy Black. Igyekszik elfojtani, elnyomni a kegyetlenséget, de a szíve mélyén ott gyökereznek édesapja tanításai. Sosem felejtette el, és soha nem is fogja, de tovább adni sem. Mélyen elzárta a szívébe...
Féltékeny. A feleségére, mert sokan vannak, aki túl elismerően tekintenek a munkásságára. A testvéreire, hogy az édesapjuk mellett lehetnek, hogy az ő gyermekeik megismerhetik a nagyapjukat. Az édesanyjára, hogy bár hamar eltávozott közülük, mégis önmaga lehetett.

Életem története

Azon az éjszakán egyszerre sírtam és nevettem. Sírtam, amikor hatalmasat csattant az ajtó a hátam mögött és még hallottam, ahogy apám utánam kiabálja: "...és vissza se gyere!". Sírtam, mert ez volt az otthonom, még élénken élt bennem, ahogy édesanyám halkan dudorászva ringatta az ikreket, miközben lassan, néma léptekkel haladt felfelé az emeletre. Ahogy, miután az ikrek elaludtak, lerakta őket a bölcsőjükbe, apánk háta mögött beosont a szobámba, és lovagokról, sárkányokról szóló meséket mondott. Mert őt nem érdekelte, hogy édesapánk szerint a férfiaknak nincs szüksége mesékre. Neki gyermekek voltunk, akiknek a fantáziájának semmi sem szabhatott határt. Ahogy nőttem, hiába kellett már lassan minden évben új talárt venni nekem, ő mindig ott volt velem az Abszol-úton, és minden egyes alkalommal figyelmeztette Madame Malkin-t, hogy csak óvatosan azokkal a tűkkel, mert ha meg meri szúrni bármelyik gyermekét is! Minden egyes alkalommal csak hatalmas sóhajok, és kínos pillantások közepette próbáltam kevésbé feltűnni a puffon állva... Ez volt az otthonom, ahol a testvéreimmel együtt felnőttünk. Az ajtón kívül, ahogy visszapillantottam az ikrek szobájának ablakába, marta a szívemet a bűntudat. Nem búcsúzhattam el tőlük, és most már soha nem is fogok. Ezentúl megszűnök létezni a számukra, mostantól csak három gyermekből áll a Black család.

Mégis nevettem, hiszen szabad voltam. Még, amikor le is szakadt az ég, mint egy félőrült, kacagtam a zuhogó esőben. Hiszen mit veszítettem? Édesanyám meghalt, az ő mosolya már rég odaveszett, ahogy az a szeretet és melegség is, ami még éltében körbelengte a kúriát. Vele együtt hunyt ki a remény utolsó szikrája is, mindössze későn realizáltuk ezt. Hiszen mi magunk hagytuk, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Láttuk, miképpen gyászol a másik, de a saját fájdalmunk mégis nagyobbnak tűnt. A mani napig könnyedség tölt el, ahogy arra gondolok, többé nem kell azt látnom, hogy apám késő este füstbe burkolózva, whisky-be fojtja bánatát, ha pedig valami nem tetszik... Nem kételkedem benne, ha ő még élne, sokkal könnyebb lett volna minden. Senki nem keseredett volna bele az elfojtott érzelmekbe, ahogy a pofonok se csattantak volna az arcomon, ahogy küzdeni próbáltam a saját érzéseimért. Őt ismervén, amennyire szeretett minket, amennyire szabad gondolkodású volt a Fontaine család, még meg is tudta volna győzni apánkat, hogy ne tagadjon ki. Viszont, amióta meghalt, már nem tudtam az apámnak nevezett férfira büszkén tekinteni. Anyám halálával bezárult egy ajtó, és csak egy kis idő kellett, hogy észrevegyem, helyette sok másik nyilt ki. Úgy éreztem, szégyent hoznék az ő emlékére, ha nem állnék ki magamért. Ha nem saját magamnak élnék, féltem, hogy ugyanúgy végezném, mint az apám. Márpedig megígértem anyámnék, hiszen oly' sokszor megígértette mindegyikünkkel, hogy boldog leszek.

Ha tükörbe nézek

Sokszor mondták már neki kisgyermekként is, hogy a pontos mása a fiatalkori édesapjának. Erre ugyan régen még büszke volt, mostanra fáj belenéznie a tükörbe. Hiszen látja ő maga is a hasonlóságokat, minduntalan az a szigorú férfi áll előtte, aki kitagadta a családjából... Viszont édesapjával ellentétben, nevezhető akár gyermekded lázadásnak is, amióta csak kitagadták a Black családból, haját középen hosszabbra növesztve hordja, néha annyira belefeledkezik a növesztésébe, hogy akár hajgumival is össze lehetne fogni. Ugyan, sokat nem segít, pont, ahogy a Black nevet se tagadhatná le, úgy a külső hasonlóságokat sem. Jégkék szemei semmi érzelmet nem tükröznek vissza, ahogy vékony, gyakran szorosan összepréselt ajkai is ritkán görbülnek mosolyra.
Ruhái mindig frissen vasaltak, a legtöbb esetben alkalomhoz öltözik, de gyengepontjai az elegáns ruhák. Megszokta még a Black családban, hogy gondosan kiválasztott, mindig kiváló anyagból készült öltönyei, talárjai voltak, de ezt már nem engedheti meg magának. Eltartott egy ideig, amíg ismét megtalálta, miben érezheti magát kényelmesen.

Családom

Édesapám
Corvus Black - az édesanyja halálától kezdve kettejük között elcsúszott valami. Egészen addig jó kapcsolatuk volt, felnézett az apjára, és néha még azt is gondolta, hogy olyan szeretne lenni, mint ő. Viszont, amikor már sokadszorra is elutasította a párválasztását, és még meg is próbálkozott vele, hogy egy másik, aranyvérű család lányának kezét felajánlja, betelt nála a pohár. A megszokottnál is jobban összevesztek, végül pedig már haza sem ment többé.

Édesanyám
Amelia Black - vele együtt benne is meghalt valami azon a napon, amikor elveszítették őt. Az ő gyilkossága az, ami megadta az utolsó lökést az aurori pálya választása felé. Az örök bástya volt, a békéé, amiben hitt, és hisz is. A karjaiban gyermek volt, akárhány éves is lehetett. Az eszméket, amiket ő és a családja is vall, vallott, mélyen az elméjébe véste, és próbálja ezek szerint élni az életét.

Testvéreim
Caelum és Cassiopea Black - mert a baj nem jár egyedül. Imádta őket, a szinkront és a szoros kapcsolatot közöttük. Szerették egymást, olyan tisztán, mint amennyire mindenki másnak is kéne a családját. Az aranyvérűek rideg világában ők voltak az ellenpéldák számára, hogy van még remény. Viszont, amikor meghallotta, hogy Caelum eltűnt, és a húga, valamint a másik öccse egyedül maradtak otthon, megpróbált utoljára még egyszer tenni valamit a Black családért...
Leo Black - mindössze 5 éves volt, amikor Perseus ott hagyta a Black családot. Nem sok közös emlékük van, bár a férfiban még mindig tisztán él a fiú gyermekded mosolya. Csak remélni meri, hogy képes lesz ezt a mosolyt élete végéig megőrizni majd.

Feleség
@Andromeda Black – Egy évfolyamban voltak, és bár az elején még teljesen különböző oldalakon álltak, az évek múlásával, ahogy Perseus egyre nyitottabbá vált a félvér és mugli születésűek irányába, megismerkedtek, majd szép lassan szerelembe estek. Ugyan Andromeda az elején még ellenkezett, de Perseus naivan hitt benne, hogy a családja el fogja fogadni őket. A kitagadás óta sok nehézségen mentek keresztül, sok vitát szított közöttük a helyzet, de végül is mindig rájöttek, hogy sorszerű, hogy együtt legyenek. Gyermeket az elmúlt másfél évben kezdtek el tervezni, ahogyan pedig Andy teherbe esett, a férfi talán túl féltő is lett a nő irányába.

Gyermekeim
Andy a harmadik hónapban jár. Ha fiú lesz, a Phoenix névben egyeztek meg, ha lány, akkor pedig Nova lesz a neve. Mindketten rendkívül izgatottan várják az érkezését, mindkét fél úgy gondolja, hogy nem fog olyan körülmények és elvárások között felnőni, mint ahogyan az apjának kellett.

Apróságok

Amortentia
Ciklámen - Andy kedvenc virága. Cigaretta füst - amiről lemondtam, amikor kiderült, hogy Andy terhes. Takarítószer - a ciklámen mellett még ettől illatozik a lakás, amióta Andy-re rájött a tisztaság mánia.

Mumus
A feleségem halála volt, de amióta olvastam milyen magas százalékon van a vetélések és koraszülések aránya, lehet ez erre változott...

Edevis tükre
A gyermekemet a kezemben tartva ölelni át a feleségemet.

Hobbim
Kisbaba bútor és ruha katalógusok végeérhetetlen tanulmányozása. Szülőségről, nevelésről szóló könyvek olvasása. Futás, ugyanis a cigaretta letételével túl sok felesleges energia gyülemlik fel bennem.

Elveim
Mind egyenlőnek születtünk, mindenkinek más, hogy miben lehet tehetséges. A szabad akaratot senki nem veheti el tőled, az érzések nem korlátozhatóak.

Amit sosem tennék meg
Soha nem hagynám cserben a családomat, még azokat sem, akik kitagadtak.

Ami zavar
Hogy az édesanyám nem ismerhette meg az unokáját, hogy az apám soha nem fogja akarni megismerni őt, hogy a testvéreim talán soha nem lehetnek a részesei a gyermekem életének.

Ami a legfontosabb az életemben
A feleségem és a születendő gyermekem. Utánuk jövök csak én, majd pedig a munkám.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A vértisztaságmánia, amire a családom még büszke is.

Amire büszke vagyok
Hogy egy ilyen csodálatos nőt vettem el feleségül. Képes vagyok önállóan megállni a lábamon, függetlenedve a Black családtól.

Ha valamit megváltoztathatnék
Minden vágyam, hogy a családom újra egyesülhessen. Az édesanyám éljen, és az apám is fogadja el a feleségemet és az unokáját.

Így képzelem a jövőmet
Lenne Andromeda, én, valamint még egy, azaz összesen 2 gyermekünk.

Egyéb
Állatokkal való kommunikáció képessége.
Kereken 10 éve hagyta ott a Black családot.

Nicolas Simoes

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Perseus Black GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Perseus Black Empty
Meissa Lestrange-Black
Szer. Okt. 07, 2020 1:43 am

Kedves Perseus!

Nem hiszem, hogy valóban aggódnod kell amiatt, hogy olyan leszel, mint az édesapád, hisz amennyi dologban hasonlítotok, legalább annyiban különböztök egymástól. Nehéz, amikor a családtól távol kell lenni, amikor nem képesek elfogadni azt, amit, vagy éppen, akit igazán szeretsz. Meg kellett hoznod egy döntést, és ezzel együtt élni.
Biztos vagyok benne, hogy lesz elég időtök arra, hogy a testvéreiddel, de akár még édesapáddal is rendezzétek a viszonyotokat. Hosszú idő telt el, az emberek változnak, enyhülnek.
Mehetsz is foglalózni, aztán pedig aggódni Andyért!  Wink

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: