Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Archibald Jameson Burke

Anonymous

Archibald Jameson Burke Empty
Vendég
Vas. Aug. 02, 2020 8:05 pm

Archibald Jameson Burke

Archie

"A Múlt elesett hatalmunkból, a Jövendőnek urai vagyunk."

Nem: Férfi

Kor: 28 év

Vér: Aranyvérű

Születési hely: Fokváros

Iskola/ház: Durmstrang

Munka: A Borgin & Burke üzlet társtulajdonosa

Családi állapot: Szingli

Patrónus: Csíkos hiéna

Pálca: Bibolo (afrikai dió), 12 és háromnegyed hüvelyk, Nundu-szőr

Amit szeretnek bennem - lehet nem szeretni is

Hazudok, mint a vízfolyás. Határozott egyénnek tartom magam, aki tökéletesen tisztában van azzal, hogy az élete egy megrendezett színdarab. Valahol élvezem is, valahol árnyoldalát látom. Azt azonban tökéletesen tudom, ha valaha is tudomást szereznének arról, hogy én miről mit gondol, már rég nem ott tartanék, ahol most. Már rég egy cellában rohadnék, vagy ami rosszabb, nem is élnék.

Ambiciózus vagyok. Ha valamit eltökélek, azt véghez viszem. Ha kell, mindent a terveimnek rendelek alá, ha kell manipulálok, ha kell, cselekszek. Efelől mindenki meggyőződhet, nem ismerek sem istent, sem embert, nem rettenek el semmilyen eszköztől. Ha kell, meghunyászkodok, ha kell, akkor szövetséget kötök. Olyat is, amit addig talán el sem tudtam volna képzelni. Mindent a cél érdekében. Alapvetően megfontoltan cselekszem, nyugalmat árasztok, a kényelmes ember látszatát keltem. Egyszerre egy dologgal foglalkozom, de azzal alaposan. Észjárásom egyszerű, logikus és eredményes.

Következetes és pontos vagyok. Nagyon tudok összpontosítani. Teljes lényem benne van abban, amit csinálok. Ennek a hozzáállásomnak köszönhető, hogy amire vágyom, azt meg is szerzem.

Határozott kiállással rendelkezem, figyelek az ízlésemre, a megjelenésemre, minden egyes apró részletre igényes vagyok. Mondhatni az élet és a neveltetés különös szépérzékkel áldott meg mind az öltözködés, az ízlések terén, legyen szó művészetről, vagy bármi másról.

Akaratos vagyok. Ha valamit nem akarok, akkor azt nem is fogom később sem akarni. Ezt vegyék tudomásul. Nyomásra ugyanis ellennyomással reagálok. Amúgy szentül meg vagyok győződve arról, hogy mindenki olyan, mint én – állhatatos és makacs. Nehezen ismerem be a tévedéseimet, nehezen és lassan alkalmazkodom az új környezethez. Sokszor tapintatlan vagyok.

Birtokló. Remélem ezt nem kell senkinek sem magyarázni. Amit egyszer megszereztem, azt többé el nem eresztem. Szeretek birtokolni. Az a biztos, ha saját – azt senki el nem veheti tőlem. Szeretem, ha a dolgok rólam szólnak.

Erős. Tisztában vagyok vele, hogy meddig tartanak a határaim, azonban szeretem feszegetni azokat. Mindig újabb és újabb célokat tűzök ki magam elé, maximalizmusomnak köszönhetően pedig elmondható, hogy nem csak mentális és mágiatudásommal remekelek, de a fizikai tűrőképességem is sokkal kitolhatóbb, mint bárki másnak. Az élet nem könnyű. Én pedig igyekszem elejét venni a problémáknak.

Lojális. Önmagamhoz, szeretteimhez, akihez csak kell. Akiben úgy érzem, nem csalódok, akiben hasznot lelek, aki biztosítja számomra a biztonságot, a hitet.

Remek üzleti érzékkel bírok, még a rokonaimat is képes lennék eladni, ha olyan ajánlatot kapok. A lényeg az, az üzlet színvonala és hírneve egyre magasabban szárnyaljon.

Rohadék. Az a fajta varázsló vagyok, akivel az ember nem szívesen találkozik akkor, ha segítségre szorul. Kihasználom, sarokba szorítom és abból is alkut csinálok. Kizsigerelem az ember lelkét, ha kell és ebben nem ismerek határokat. Mindenkinek van olyan oldala, amire nem kimondottan büszke, nekem ez ilyen. Talán már kicsit beteges, de ki tökéletes?

Életem története

☽◍☾

Hat éves... csupán ennyi voltam, amikor minden rossz elkezdődött. Tisztán emlékszem az erdészlakra, az akkori kinézetére, a berendezésekre, mindenhol anyám keze nyoma köszönt vissza. Az illata csak úgy belengte az egész házat. Sok mindenre nem emlékszem, de erre tisztán, akár a mai napig fel tudnám idézni milyen volt, a mosolya, a tekintete. Minden más kiesett. Az a sokk, amit akkor éltem át, mikor Fenrir Greyback megjelent ocsmány vérfarkas alakjában a házunknál, hogy megleckéztesse apámat az alku felrúgása miatt. Ha akkor enged a követeléseiknek, még talán minden rendben lenne. De nem engedett. Teljes zűrzavar támadt és nagy nehezen sikerült visszaverni a falkát. Greyback elmenekült én pedig korccsá váltam. Az én történetem nem boldog családról szól, hanem a folyamatos lemondásokról. Képen láttam, kisfiúként egészen átlagos alkat voltam, amíg meg nem viselt a sok átváltozás. Vézna, beteges és különösen sápatag fiú vált belőlem, akinek rengeteg erőfeszítésébe telt, hogy elfedje az átkát és átlagos diák váljék belőle...

☽◍☾

- Expecto patronum! - határozott kiállással, bizakodva állok ki a dementor ellen, amelyet épp az imént eresztettek el. Igyekszem a legboldogabb pillanataimra visszaemlékezni, mégsem sikerül úgy a patrónusom, ahogy azt szeretném. A kék fénycsóva formátlan masszaként vetül ki a lény elé, meghozva a várt hatást. A tanár elégedetten teszi a kezét a vállamra, én csapódottan harapom be az ajkamat, a hátam mögött pedig néhányan felröhögnek. Tudom, biztos vagyok benne, csak a húgom nem tesz így. Már mióta próbálkozok, mégsem sikerül megidéznem semmilyen alakban azt az átkozott patrónusbűbájt. Másoknak szép, szebb mint az enyém, nézzék csak meg bárkiét...
Ha a sötét varázslatok kivédését nem is rázom úgy ki a kisujjamból, mint a barátaim, ez nincs így a rúnaismerettel. Ha valamiben, hát ebben igazán tudok jeleskedni. Mindezt maga az utolsó vizsga is alátámasztja, hisz előbbit csak várakozáson felülivel tudtam teljesíteni. A fene vigye el a patrónusomat! Minden másból azonban sikerül a kiválót megszereznem a rengeteg tanulással.
A vizsgák után végtelenül szabadnak érzem magam. Nem gondolok a továbbiakra egy ideig, ellenben kezd kibontakozni a fejemben, hogy mivel tudnám hasznossá tenni magam. Nem kérdés, hogy apám nyomdokaiba lépek és követem az üzlet vezetésében a húgommal. Azt rebesgetik, hogy talán a farkaskórra is létezik végleges megoldás. Vesztemre is, a főzetet néha elfelejtem meginni és akadnak kellemetlenségek belőle. De azt mondják, az a llovagrend csodákra képes...

☽◍☾

Meteorraj az Ikrek felől, Árész, Vénusz, Hold az oroszlánban,
két gyermek születik az Anyavárosban a változás hullámával.
Sorsuk a csillagzatok alatt örökre összefonódik
és míg az égen túli esszenciát szájon nem csókolják,
a halhatatlan rajongásával csak egymást tálpálhatják.
Ha közéjük egy harmadik befurakszik a csillagzat alá,
egyikük sorsa megpecsételődik idejekorán.

Kimondani a kimondhatatlant és megfejteni a megfejthetetlent. Sodródni az árral az amúgy sem fényes úton egy meredek, sötét és mély szakadék felé. Ha nem lenne elég az, hogy vérfarkas vagyok és ennek teljes felelősségével és minden kínjával együtt kell élnem, akkor még a jóslat rátesz egy lapáttal rá. A jóslat, amiről a nagykorúvá válásunkkor tájékoztatnak minket, pedig már születésünkkor is jelen volt. A hír, ami beárnyékolja a jövőnket, a család jövőjét és az apánk halálát követeli. A jóslat, amit ha megszegünk, valamelyikünk meghal. És amit mindenképpen semmissé kell tennünk. Ha nem lenne elég az, hogy az üzlet irányítása nem is lesz olyan egyszerű, hisz örökké figyelnünk kell a törékeny látszatra, az egyensúlyozásra jó és rossz között, a semlegesség színlelésére és mindarra, ami ezzel jár: erő, energia, megannyi fáradtságos munka a kapcsolatok építgetésével és a különlegesebbnél különlegesebb portékák beszerzésével. Ha nem lenne ott a szindikátus fenyegető árnyéka, az aurorok szimatolása, még akkor is ott kering fölöttünk a jóslat, amelyet én hasztalan nem tudok komolyan venni, mindig ott figyelmeztet, amibe apánk beleroppan, amit a húgom hasztalan hajszol és ami talán egy életre ránk nyomja a bélyegét. Pedig annyira jelentéktelen és annyira figyelmen kívül hagynám...

Ha tükörbe nézek

Úgy hiszem nem kell magam kifogásolható pacáknak tartanom. Ha magamat kellene jellemezni, azt mondanám, tipikus nyers férfi vagyok. Akin persze azért jól áll az öltöny, vagy ing, vagy egy szakadt gönc, vagy bármi.
Tudok kifogástalanul, lehengerlően is megjelenni, ha az szükséges. Ami az öltözetemet illeti, nyilván nem vetem meg az elegáns holmikat. Nyilván a hivatalos eseményeken való megjelenés, a fontos üzletfelekkel való tárgyalás megköveteli azt, hogy adjak magamra. Legyen.  
De nem rinyálok, ha olyan helyre kerülök, ahol vagy ritkábban válthatok ruhákat, vagy csak egyszerű az öltözetem. Néha van, amikor nekem kell elvégeznem a piszkos melót, na és? Nem szeretem a giccses dolgokat. Nem követem a legújabb divatot és azt sem találom visszataszítónak, ha megnő a szakállam. Mit számít az, amikor már pár napja a sitten rohadok?

Családom

Édesapám
Herbert Burke II. - Nem alakult ki soha igazán szoros apa-fia kapcsolat közöttünk, de mindig a javunkat akarta. A legjobb iskolát, a legjobb nevelést, a legjobb kiszolgálást és neki köszönhetek rengeteg mindent. Felkészített az életre, arra, hogy az üzletet hogy kellene okosan és rafináltan irányítani és arra is, hogy bánjak az emberekkel, ha akarok tőlük valamit. Hamar rájöttünk, hogy van üzleti érzékem, ahogy arra is, hogy az irányítás feje sem én leszek. Mondjuk úgy, hogy könnyedén eltűnik a pénz a kezeim közül. Ellenben megörököltem tőle egy csinos kapcsolati hálót, amit azóta is úgy használok ki, mint a legjobb ütőkártyám.  

Édesanyám
Prudence Flint - Anya volt a családi gépezetünk összetartója. Noha megtehette volna, hogy oda dob minket a házimanónak és egyéb dadáknak, de nem tette. Helyette megpróbálta a lehetetlent, két az apjától örökölt végtelenségig makacs és nehéz természetű gyerek megnevelését olyanná, akikként aztán majd boldogulunk az életben, mi több az üzlet vezetésére alkalmassá tett minket. Lehet, hogy igazából nem is olyan szolgalelkű, hanem vasakaratú? Sosem éreztem, minden intését gyengédségbe csomagolta egészen addig, amíg látta, hogy követjük. Evidens számomra, hogy viszonozzuk a belénk vetett hitét és megkönnyítjük az életét. Apa elvesztése után ő kapaszkodott belénk.

Testvéreim
Priscilla Burke - Ikrek vagyunk, különbözők és mégsem. Ha nem fiúban és lányban osztotta volna az élet a lapokat, akkor azt mondanám, simán lepipálnánk sok egypetéjűt is. Oké-oké, inkább csak részletezem. Szóval lehet, hogy ez rohadt nyálasnak fog hangzani, de ő az én másik felem. Az a fajta, aki szavak nélkül is tudja, hogy milyen a hangulatom, ha történt velem valami, ha pár jó szó kell, vagy ha csak azt szeretném, hogy meghallgasson. Ha választás elé állítanának minket, hogy melyikünk maradjon életben, habozás nélkül mondanék le az enyémről. Nélküle nem lenne ugyanaz a világ, ezt az ikrek már csak biztosan értik. A jóslat óta pedig még inkább ezt a nézetet osztom, ha tetszik neki, ha nem. Nem tudom, hogy fizethetném neki vissza a sok jót, a falazást, a törődést és a mértéktelen testvéri szeretetet, amit tőle kaptam.

Rokonok
@Leo Eugéne Burke és @Moira G. Burke-McGonagall - rokonok a Burke ágról, akik elszeparálódtak teljesen a rokonságtól. Valamit kavarnak a kviddiccsel, azzal a sporttal, ami nem szól másról, mint pár ember kerget néhány labdát.
@Ulva-Rose Burke - életünk megpecsételője, apám negatív példálózásainak leggyakoribb szereplője, a család szégyene. Személyesen nem tudok nyilatkozni róla, asszem' utálnom kellene.

Apróságok

Amortentia

A jó minőségű ír whisky tipikus illata, enyhén olajos íze és testes zamata
Régi könyvek és pergamenek jellegzetes állott, dohos szaga

Mumus
Egy dementor. Volt már halálközeli találkozásom eggyel, amikor úgy szipolyozta ki belőlem az élet és a boldogság esszenciáját, hogy azt hittem, többé nem jövök vissza. Szerencsére időben érkezett a segítség.

Edevis tükre
Semmissé tenni a jóslatot.

Hobbim
Egy jófajta whisky mellett valami igényes könyvet olvasni. Rajongok a szépirodalmi művekért, a ritka karcolatokért. Gyűjtöm a különleges tárgyakat nem csak az üzlet részére. Lakásom ugyan nincs, de a raktáramban sok minden fellelhető.

Elveim
Halj meg máskor.

Amit sosem tennék meg
Soha nem akarnék ártani a húgomnak, ha pedig el kellene árulni őt, inkább a halál.

Ami zavar
Vérfarkas-kór, fantasztikus adottság lenne, ha tudnám irányítani az átalakulást, öntudatomnál maradnék végig és nem lenne ilyen fájdalmas.

Ami a legfontosabb az életemben
A család és az üzlet.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Ki mit gondol rólam és a tevékenykedésemről.

Amire büszke vagyok
Az üzletben elért sikerek nem az ölünkbe potyogtak, immár keményen mi dolgozunk meg érte nap mint nap.
Tagja vagyok a Sárkány Lovagrendnek és hasznos tevékenységeket folytatok a Kiméra Szindikátus kötelékében. Erről azonban csak a húgom tud.

Ha valamit megváltoztathatnék
Semmissé tenném a jóslatot, mert az őrületbe kerget a puszta ténye is, visszaforgatnám az időt az erdészlak előttre és soha nem mennék oda.

Így képzelem a jövõmet
Megpihennék egyszer Fokföldön, miután minden szálat elvarrtam az életben és az üzleti is futna önállóan.

Egyéb
Vérfarkas vagyok.

Aaron Taylor-Johnson

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Archibald Jameson Burke Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Archibald Jameson Burke Empty
Gilbert Ollivander
Kedd Aug. 18, 2020 10:03 am

Archibald Jameson Burke 3xPjsQ

Kedves Archibald!

Te aztán igazi kemény pasas vagy, én például biztosan nem akarnálak az ellenségeim között tudni. Nem csoda, hogy a Sárkány Lovagrend és a Szindikátus is tárt karokkal várt téged a tagjai között, egy jó kapcsolatokkal rendelkező, erős varázsló mindig jól jöhet, különösen akkor, ha teliholdkor egy igazi bestiává változik. Nagyon szomorú, ami veled történt, Fenrir Greyback rengeteg életet tett már pokollá...
Nagyon remélem, hogy az ikertestvéredet is megismerhetjük majd, mert hihetetlen érdekes az életeteket átszövő jóslat és egyszerűen minden sorodból árad az iránta érzett mérhetetlen szeretet.
Igazi túlélő vagy - a dementorokkal sokan nem bírnak el, ne ostorozd magad emiatt -, szerintem remekül boldogulsz majd a mágikus alvilág piszkos ügyleteivel. Szóval futás is foglalózni, mert biztosan sok munka vár rád (én meg nagyon megkedveltelek, úgyhogy olvasnám a játékaidat is minél hamarabb Very Happy )!

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: