Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Narcissa Jackson

Narcissa Jackson

Jegelt karakter

Narcissa Jackson 88f843f03c8b05fb69ecf4c2ae3b62149ba7b5f2

Lakhely :

•• New York (USA) || London (UK)

Keresem :

•• Egy Preston mentes hely a Földön

Playby :

•• Holliday Grainger

14

Narcissa Jackson Empty
Narcissa Jackson
Vas. Aug. 02, 2020 1:47 am

Narcissa Dianne Jackson M. D.

"There comes a moment when it's more than just a game, and you either take that step forward or turn around and walk away. I could quit, but here's the thing. I love the playing field."

Nem:

Kor: 32 év

Vér: fél-véla

Születési hely: Boston, Massachusetts

Iskola/ház: Ilvermorny/Horned Serpent

Munka: MACUSA/ vezető halottkém (orvosszakértő)

Családi állapot: Se veled, se nélküled kapcsolatban a Holddal

Patrónus: American fuzzy lop

Pálca: Galagonya pálca véla haj maggal, 12 hüvelyk, enyhén rugalmas

Tollrajz

Azt hiszem az, hogy valaki milyen is valójában, mik a jó és rossz tulajdonságai egy igazán összetett. Hiszen egy emberről, annak a lelkéről beszélünk. Egy ember pedig sohasem egyszerű, tulajdonképpen a legösszetettebb teremtménye széles e világnak. Ha engem kérdeztek, én nem tartom magam sem jónak, sem pedig rossznak. Leginkább szürke vagytok, olyan átlagos. Nem segítek minden, az útszélén fekvő hajléktalannak, de ha van egy maradék szendvicsem, esetleg egy kis apróm, akkor azt odaszoktam adni. Ahogy a családomért is mindent megtettem a múltban és most is, bármit képes lennék feláldozni értük és a jólétükért. Ezzel szemben, idegenek felé sokszor úgy érzem érdektelen vagyok, noha mindig igyekszem kedvesen és érdeklődően elbeszélgetni mindenkivel, úgy érzem: nem mindig megy.
A munkatársaim gyakran mondják, hogy elhivatott vagyok, néha már túlságosan is. Nem élek ugyan a munkámnak, de gyakran előfordul, hogy ha valamit nem tudok, nem értek, akkor beletemetkezem a könyvekbe és addig kutatok, míg rá nem jövök a megoldásra. Ugyanis nem hiszek abban, hogy valami gyógyíthatatlan, abban hiszek, hogy mindent meg lehet oldani, csak akarni és keresni kell.
Édesapám mindig azt mondta, hogy szeleburdi vagyok és a fejemet is csak azért találom meg, mert ott a nyakam. Előfordul, hogy elhagyok, néha elfelejtek dolgokat, mondok valamit, aztán egy perccel később egy hirtelen jött ötlet következtében már teljesen mást csinálok. De nem vagyok következetlen, minden lépésem a magam sajátos logikája alapján hozom meg.
Édesanyám mindig nevetve jegyezte meg, hogy szerinte pályát tévesztettem, ügyvédnek kellene lennem. Sokat beszélek, legtöbbször egy lyukat a másik hasába. Igen, szeretek beszélgetni, ahogy ismeretségeket is szeretek kötni, mégis, nem gyakran engedek magamhoz közel embereket. Távolról nagyon nyitottnak tűnhetek, de nem vagyok az. Megtanultam már, hogy jobb: ha megválogatom kiben és mennyire bízom meg. Túl sokszor koppantam már.
A nővérem nem tudom mit gondolhatott rólam, nem sokat beszéltünk egymással. Azt hiszem irigyelt. Nem azért, mert kitűnő tanuló voltam, nem azért, mert egyetemre jártam és nem is azért, mert orvos lettem. Ezek nem érdekelték, lényegtelenek voltak a szemében, irigyelt, mert azt látta: van pénzem, hiszen ha jött, mindig adtam neki. Adtam, mert a testvérem volt, adtam, mert anyám is ezt kérte, adtam mert nem akartam, hogy maradjon. Egészen biztosan önző vagyok, de mikor jött alig vártam, hogy menjen, mert a segítségből, az elvonóból nem kért, csak a pénzünkből, de abból mindig.
Primnek azt hiszem példakép vagyok. Miattam - vagy értem? - vágott bele az orvosiba, néha, mintha azt mondaná: miattam lett az, aki. Ebben nem hiszek, nem vagyok kiemelkedően jó ember, ahogy a világot sem mentem, vagy éppen mentettem meg. Én csak teszem azt, amit tudok és amit úgy érzem, hogy tennem kell. Se többet, se kevesebbet.

Memoár

1999. 07. 15.
Az éjszaka, álmomban néha a farmon járok. Azon az apró, akkor mégis a világot jelentő birtokon, ahol felnőttem. Ilyenkor, a sötétség leple alatt minden olyan, mint mikor utoljára láttam, mikor az édesapámmal lassan, bicegve a lemenő nap rozsdabarna fényében sétáltunk. Kellemes, nyár esti szellő mozgatja a szomszéd végeláthatatlan búzamezőit. Emberi hangot nem is lehet hallani, csak a közeli madárijesztőt tartó évek óta korhadó fa gyászos nyikorgását. Sohasem tudom eldönteni, hogy azt akkor, azon az estén is hallani véltem e, vagy az elmém teszi csak hozzá ennyi évvel később.
Álmomban, mikor megpillantjuk a birtokunk végét jelző tölgyfa kerítéseket, megfordulunk. Együtt szemléljük a kis faházat, ahol az utóbbi éveket töltöttük. Látjuk, amint az Édesanyám éppen az alig másfél éves Prim után szalad, aki minden bizonnyal a világ legcsúnyább macskáját üldözi olyan széles és őszinte mosollyal, amilyenre csak a gyerekek képesek. Talpuk alatt porzik a talaj, látni még, ahogy lépteik nyomán egy-egy kukorica szem a levegőbe kerül. Egykoron ott éltek a csirkék, oda jártunk ki hajnalok hajnalán etetni őket, majd másztunk be a pár lépésre található ólba, hogy kivegyük a tojásaik. Az aznapi reggelink. Ha nem volt tojás, akkor reggeli sem. Álmomban nem kordul meg a gyomrom, nem érzem magam éhesnek, de tisztán emlékszem, hogy valójában az voltam. Napok óta egyszerű kenyéren éltünk, addig nem mertünk drágább ételt venni, míg meg nem vettük a New Yorki lakásunk, és be nem fizettük apa kezelésének a díját, a szüleim úgy érezték, hogy minden knutra szükségünk lesz.
Mindig csendesen figyeljük a lent lévőket, aztán egyszer csak apám felé pillantok. Néma, nem mond semmit, nem is mozdul. Mindössze csak egyetlen könnycsepp adja a világ tudtára, hogy szomorú. Nem akar menni, ahogy mi sem, de menni kell.

2005. 02. 15.
Az éjszaka, álmomban néha az Ilvermornyban járok. Van, hogy az ismerős kőfolyosón vernek visszhangot a kopogó lépteim. A nővérem kinőtt, újrahasznosítható egyenruháit hordom. Még nagyok rám, az anyaga már elnyűtt, viszket tőlük a bőröm, ahogy mindig is tette, ám sohasem említettem senkinek. Emelt fővel hordom őket, még úgy is, hogy senki sincs a képzeletem kreálta szürke, kopott köves folyosókon. Hiába hívok bárkit is, barátokat, ismerősöket, tanárokat, senki sem felel. Csak én vagyok és az iskola.
Álmomban nem mindig vagyok egyedül. Néha társaságom is akad. Olykor egy kényelmes, vörös bársony karosszékben találom magam a kastély egyik tornyában. Kellemes szoba, egyszerűen, mégis szépen díszítve, meg annyiszor jártam ott. Szemben mindig Agilbert Fontaine ül, amint a szokásos teáját kortyolgatja, mikor egy diákot hív magához. Még nem igazgató, nem nyomja a vállát minden teher, csak egy házé és az abban helyet kapó diákoké. Az enyém. Halkan hümmög miközben egy papírt vesz fel az asztaláról. Egyszerű, nem látszik át, mégis ösztönösen tudom, hogy mi az. Az Akadémiai jelentkezésem.
Mindig összekulcsolom a kezem. Ideges vagyok, izzad, noha tudom, hogy mit szeretne, a szavai mindig váratlanul érnek.
- Ha átoktörőnek jelentkezel nem kapsz ösztöndíjat, vannak nálad jobbak is.
A hangja nem bántó, sohasem volt az. Próbál megnyugtató lenni, én mégis pánikolni kezdek. Egyre szaporább és szaporább a légzésem. Holott már tudom, hogy mi fog történni ez után. Fontaine professzor feláll, hátradobja nehéz, fekete talárját és helyet foglal a másik vörös bársony fotelban, miközben a vállamra helyezi a kezét. Sohasem voltunk különösebben jóban, nem meséltem neki a körülményeinkről, mégis mindig különös figyelmet fordított rám. Most, ennyi év távlatából már biztos vagyok benne: tudta. Nem csak ő, hanem a tanári kar. Mindenki.
Ilyenkor az érintése mégis megnyugtat. A pánik visszahúzódik, noha a gyomromban még érzem a nyomást.  Hányingerem van, hiszem tudom, hogy nekem kell az ösztöndíj. Az egyetlen esélyem arra, hogy továbbtanuljak, nincs pénzünk. Könnyek gyűlnek a szemembe. Ekkor mindig egy lap kerül a kezembe, nagy betűkkel hirdetve: Medimágus képzés. Nem értem, soha nem értem mit szeretne ezzel mondani, könnyesen csillogó, értetlen tekintettel nézek a férfire, mire az beszélni kezd.
Az éjszaka leple alatt a szavai mindig elmosódnak. Nappal viszont tisztán hallom, amint arról beszél, hogy okos vagyok, de az átoktöréshez kellő tárgyaim összeredményét nézve: nem én vagyok a legerősebb. Azokból viszont, amik a Medimágiához kellenek összességében kiemelkedő vagyok, így komoly esélyem lehet a MACUSA egyik ösztöndíjára. Az egyik legjobbra. Nem hittem neki, de igaza lett. Volt jövőm.... egy ideig.

2013. 11. 20-27.
Az éjszaka, álmomban néha abban az amerikai ispotályban járok, ahol minden kisiklott. Hallom, amint orvosi műszerek hullanak a földre, hallom a félelemmel teli sikolyokat, hallom a morgást. Érzem, amint az egyik kolléganőm szorítja a kezem, érzem a nyitott ablakból hűs levegő jön be, érzem, amint a szívem őrülten kalapál a mellkasomban, majd kiugrik a helyéről. Nem látom, de érzem, hogy a hold még magasan jár. Talán ez már a jelenből fakad, sem mint a múltból.  A kint tomboló szörny még elemében van. Amikor felvettük az osztályra nem tudtuk, hogy mi. Nem mondta. Valami az ajtónak csapódik, egyszerre rezzenünk össze. Aztán egyszerre sírásba vegyülő gyermeki sikoltás üti meg a fülünk. A fülem. A jobb kezem a hasamra csúszik, majd a pillanatig ott is marad.
Álmomban már tudom, hogy ostoba mód cselekszem. Már akkor tudom, mikor kilépek a vizsgáló zárt ajtajának menedékéből. A folyosó végén egy kislány remeg. Szőke fürtjei a szemébe csúsznak, a farkas támadni készül. Mire feleszmélek, a pálcám mindig a kezemben van, a stupor elhangzott, a farkas pedig velem szemez. A tekintetében nincsen semmi emberi, sosincs. Hátrálok, ő pedig felém tart. Elrugaszkodik. Egy pillanatig mintha magamat vélném felfedezni benne, aztán futásnak eredek, de hiába. Egyszerre hasít fájdalom a karomba és a hátamba is. Hallom, hogy valaki sikolt, én vagyok, de mindig vegyül bele valami más. Valami gyermeki, mint egy kis baba, egy új szülött... talán. Aztán behunyom a szemem. Azt akarom, hogy vége legyen.
Amikor álmodom gyorsan telik az idő, mikor kinyitom a szemem már nem a földön fekszem, egy székben ülök. Hosszú, kötött felsőt viselek, nem pillantok oldalra, de érzem az alóla kivillanó kötéseket. Egyedül vagyok, a kezeimet morzsolgatom. Tudom, hogy amikor először ültem ott, el sem tudtam képzelni, hogy mit akarhat tőlem az igazgató. Az épp kezem az ölemben, a hasamon nyugodott mintha... mintha minden rendben lett volna. Mintha nem éltem volna át életem egyik legnagyobb veszteségét, mintha nem olvastam volna a levelet, ami egy korszakot zárt le.
Az álomvilágban nyugodt vagyok, csak egy pillantást vetek az igazgatóra. Oda sem figyelek a szavaira, csak rezignáltan nézek az elém rakott két szerződés tervezetre. Mindig azt hiszem, hogy most... most megmondom a véleményem, most jön el az a pillanat, de sosem teszem. De nem. Ugyanazt a döntést hozom meg, mert mindig úgy érzem, hogy a tét valós. A pénz. Ha maradok az osztályon a felére csökkentették volna a fizetésem, hiszen fele annyi munkát adtak volna, de azzal, hogy lementem a hullaházba kórboncnoknak a háromszorosára emelték, nekünk pedig kellett a pénz mindennél jobban. A túléléshez. Prim egyetemi tanulmányaihoz. A nővérem rossz döntéseihez.
Aláírom az áthelyezésemről szóló szerződést. Mindig.

2020. 06. 30.
Nappal, amikor nem álmodom, a MACUSA épületében járok. Már vakon is eligazodom. Eleinte utáltam a magas, hidegséget árasztó falakat, a személytelenséget, az aktatáskás politikusokat, a savanyú tekintetű aurorokat. Mindent utáltam, amit csak utálni lehetett, mégis: mikor évekkel korábban megláttam a hirdetést, tudtam, hogy jelentkeznem kell, most mégis itt voltam.
Mióta vérfarkas lettem orvosként elvágták a karrierem, tizenhat éves korom óta embereket akartam gyógyítani, mióta Fontaine professzor rámutatott, hogy jó lehetek ebben, mégis halottakkal és aurorokkal dolgoztam. Mintha a farkaskór csépfertőzéssel terjedt volna. Nem így volt, mégis hiába magyaráztam, senki sem értette. Már nem magyarázom, belefáradtam, már csak beletörődöm és csinálom, amit kell. Nem vagyok törtető, nem akarok az lenni, de nincs választásom, mert nem elég jónak lennem, ahogy a legjobbnak sem, és egyik sem vagyok, nem az évek alatt nélkülözhetetlen lettem. Vezető halottkém, tapasztaltabb, tehetségesebb, jobb mindenkinél ebben a szakmában, mert vérfarkasként a jó nem elég, sosem volt az, és sosem lesz.
Nyugodt vagyok, aki ismerős, annak mosolyogva biccentek, még pár szót is váltunk, mert így megy ez, aztán mindenki megy tovább a dolgára, próbál boldogulni ahogy csak tud. Amikor az Ő választási plakátjai előtt megyek el, egy pillanatra megtorpanok. Megszorítom a táskám fülét, és lépek egyet, majd még egyet előre. A múlt az múlt, kár rajta gondolkodni, rágódni. Amint belépek az irodámba, egy pillanatra fent akad a szemöldököm, az aurorok főparancsnoka ül bent. De nem az asztalom mögött. Legalább ennyivel megtisztel, ha már a legtöbb ügyükben segítek.
Felteszem a nagy kérdést, mire egy aktát nyújt át. Nem is akta ez, sokkal inkább egy hosszú, hosszú jelentés, amiben Jerry Preston arról ír, hogy mi nem megfelelő Nagy-Britanniában. Csak egy apró fintort engedek meg magamnak, nem kedvelem Preston, szar ember, aki tesz jó dolgokat, de ezek nem mentik fel. A szememben legalábbis nem. Mire a végére érek azt a konklúziót vonom le, hogy két szóban össze lehetett volna foglalni ezt a panaszáradatot: Minden elcseszett. Hogy az ő szavaival éljek.
A kérés is egyértelmű. A válasz is. Nem fűlik hozzá a fogam, nincs választásom. Amíg a MACUSA fizeti a farkasölő főzetet, és nem mellesleg tőlük kapom a fizetésem, nincs mozgásterem. A főparancsnokra sandítok, beleegyezően bólintok, de egy sóhajt azért megengedek magamnak. Ennyi még csak jár, nem?

Epigramma

Azt mondják, hogy a véla-leszármazottak kiemelkedően szépek, én mégsem tekintem magam annak. A tükörből minden reggel egy kócos barna hajú, barna szemű, sápadt bőrű nő néz velem farkasszemet. Arca minden reggel nyúzott és az egyszerű, nude smink is éppen csak annyit dob a helyzetén, hogy egy erős kávé után éppen átlagosnak nézzen ki. Azt azonban mindig szomorúan állapítom meg, hogy a szeme alatt található sötét karikák ritkán tűnnek el.
A ruhatáramat nem nevezném változatosnak, legtöbbször fehér köpenyben és kék műtős ruhában lehet látni. Amikor azonban nem dolgozom szeretem a szép, mégis kényelmes öltözetet, mint a blúzok, farmernadrágok, kényelmes szoknyák és lapos talpú cipők, noha amennyiben szükség van rá, magassarkút is tudok hordani. Más kiegészítőket ritkán hordok.
A magasságom is átlagosnak mondható, a magam 168 centiméterével, ahogy a testalkatom is.

Óda...

Édesapámhoz
Látom még, amint szilárd faként állsz a szélviharban, nem hagyva, hogy megtépázzon az élet. Őszinte, elnéző mosolyod állandóan az arcodon pihent, mikor jókedvű voltál, mikor szomorú, s mikor szidás hagyta el ajkaid. Hangodból mindig melegség és szeretet áradt, sosem emelted fel a hangod, nem kiabáltál, nem parancsoltál, csak kértél szelíden, kedvesen. Állandó voltál, szerettél, ígéretet tettél, mégis elmentél.
Látom még, amint ott állunk a farmon. Ruhánk rongyosan, szakadtan, sártól pettyezetten simult ránk. Állatok szaladgáltak előttünk - tyúkok és bárányok - a nap éppen lemenőben volt. Száradt, számunkra már ehetetlen kenyeret szórtunk étel gyanánt a szárnyasoknak, miközben meséltél. Sárkányokról, démonokról, kígyókról, győzelmekről, reményről. Mély, nyugalmat árasztó baritonod betöltötte a kis kert minden szegletét, miközben a ránk árnyékot vető házból mennyei illatok áramlottak felénk. Egyszerre kordult meg a gyomrunk, hiszen aznap még nem ettünk. Nem volt mit. Felnevettél. Biztonságot adó kezeddel megsimogattad a fejem. Gazdagok voltunk a szegények között.
Látom még, amint ott állunk a peron szélén. Egykor erős kezed remegett, ujjaid vékonyak és csontosak voltak, mégis határozottan ölelték körbe az enyémeket. Nem engedted, nem akartad engedni. Én sem. Körülöttünk vidám nevetés, a viszontlátás kacajai csendültek, mi mégis álltunk némán, gyászosan. Ez a búcsú pillanata, tudtuk jól: nem karácsonyig fog tartani, hanem örökké. Nem mozdultunk, majd megöleltelek. Szorosan, beleremegtek a karjaim. Beszívtam az illatod, a sajátod keveredve az általad oly nagyra becsült szivaréval, melyről sosem mondtál le. Aztán a pillanatnak vége szakadt. A vonat elindult. Elmentem. Másnap már te sem voltál.
Látom a sírod, rajta a neveddel, amint itt állok egy magányos fűz alatt. Egyszerű, mégis erőteljes. Olyan, mint amilyen te magad voltál, amilyennek téged láttalak. Híres felmenővel rendelkeztél, mégis sosem kérkedtél vele, nem híresztelted, nem kívántál a nyomdokaiba lépni. Nem volt vágyad. Csak egy nyugodt, boldog életet kívántál élni és nekünk adni.
Hiányzol.

Édesanyámhoz
Érzem még a vasárnapi ebéd illatát, mely mindig belengte a lakóhelyünk. Lakhattunk egy farmon a semmi közepén, vagy egy apró, New-York-i lakásban, te mindig, mindent beleadtál. Sosem lankadtál, sosem kételkedtél. Mindenbe őszinte hittel, őszinte pozitivizmussal vágtál bele, figyelő szemed mindig rajtunk tartva. Soha el nem engedve. Aggodalmad mindig ki lehetett olvasni barna íriszeid csillagrendszeréből, szóvá azonban nem tetted őket. Hagytad, hogy a saját utunkat járjuk. Hogy hibázzunk, hogy elessünk. hozzád mindig hazatérhettünk, bármit is tettünk. Az otthon voltál, a minden.
Érzem még ölelő karjaid melegét, amint magadhoz húztál, mikor a gyásztól sújtva zokogtam. Leheleted cirógatta a fülem, miközben kezed megnyugtatóan simogatta a hátamat. Azt hittem, nem éltem túl a fájdalmat, te mégis gyengéden csitítgattál. Könnyet sem ejtettél, erős maradtál. Értem. Értünk. Hármunkért.
Érzem még mint remegett a kezed a nehéz pillanatokban, a végén. Sosem adtad fel, ilyenkor mégis gyengének és védtelennek tűnél, az idő minden csapás után mintha éveket, évtizedeket ragadott volna el tőled. Egykor fénylőn válladra omló tincseid fakó kontyba fogtad, színes ruháid gyászszínre cserélted, még mosolyodba is került valami, ami soha nem tűnt el onnan. Egyedül szemeid csillogása volt a régi. Tested megöregedhetett, megpróbálhatott megtörni az élet, de a szemeid sosem változtak. Állandóak voltak. Lecsukódtak.
Érzem még a sós könnyeim nyomát az arcomon, amint a szomorú fűz alatt állok. Két egyszerű kő, két névvel. Te kívántad így, mellette akartál nyugodni, ahogy egész életben mellette álltál. Sosem róttál fel neki, ahogy másnak sem, semmit. Hisz ilyen voltál, elfogadó, óvó, kedves.
Itt a fűz alatt, bárhonnan is jöjjek, mindig otthon érzem magam.

A tékozlólányhoz
Mondd, ismertelek én valaha? Ismertem a hátad alakját, a hajad omlását, a vállad tartását, de az arcod nem. Sosem tudtam felidézni. Mindig csak menni láttalak. A kertbe. A városba. Az Ilvermornyba. A szeretődhöz. A stricidhez. A díleredhez. Egy bárba a sokból, ahol dolgoztál. Szerettelek, fontos voltál visszavártalak. A nővérem voltál. Szerettél valaha?
Mondd, ismertelek én valaha? Ismertem a hangod, a hangsúlyaid, a problémáid. Még leszorított füllel is hallottam, amint a szüleinkkel kiabálsz. Kiabáltál mert használt a talárod. Kiabáltál, mert nem tudták neked fizetni a legújabb ruhákat. Kiabáltál, mert nem a városban laktunk, mint mások. Kiabáltál, mert minden koszos volt, mert sok volt az állat. Mindig kiabáltál, ha valami nem tetszett, ha valami nem volt jó, ha mindenünk oda adtuk és már nem volt több. A rendes hangod hallhattam valaha?
Mondd, ismertelek én valaha? Ismertem a hibáid, nem azért, mert akartam, hanem mert megtaláltak minket. Ismerem a hazugságaid, amiket apáról, rólunk terjesztettél, a "barátaid" mesélték. Ismertem a legtöbb stricid, ők jöttek hozzánk, miután szó nélkül eltűntél tőlük. Ismertem a dílereid, akik heti szinten kopogtattak azt ajtónkon, szinte tőlük vették át az uzsorásaid a kilincset. Ismerem a gyereked apáját is, ő sem jó ember, de legalább nem a pénzünket kéri. Láthattam a hibáidon kívül mást is valaha?
Mondd, ismertelek én valaha? Ismertem a stílusod, a ruháid, amiket akkor viseltél, mikor pénzért jöttél, de nem tudtam ki vagy. Ismertem az árnyalatokat, amiket hordtál, a szereket, amiken éltél, a helyeket, ahol dolgoztál, mégsem tudtam ki vagy. Nem engedted, hogy tudjam, hogy tudjuk. De már te sem vagy. A sírod előtt állok és még mindig nem tudom ki vagy. Sosem fogod tudni. Akartad, hogy ismerjünk valaha?

Napsugárhoz
Mosolyogtál, mikor megismertelek. Parányi voltál, éppen csak párnapos, egy meleg takaró borított, mégis ragyogtál. Mintha nem három, számodra ismeretlen ember meresztett volna rád hatalmas szemeket, nagyobbakat, mint amivel te néztél minket. Nem zavartattad magad, csak nevettél.
Mosolyogtál, mikor sírtál.  Apró fekete ruhában álltál mellettem, óvatosan fogtam a kezed. Könnyeztél, mind könnyeztünk. A búcsú nehéz volt, te mégis mosolyogtál, mert azt mondtad, így mér könnyebb neki. Nem fáj semmi.
Mosolyogtál, mikor szükségem volt rá. Én voltam a felnőtt, némán reményvesztetten ültem az ágyon. Nem tudtam merre tovább. Van-e tovább. Azt gondoltam nincs, de bejöttél és hittél benne, hogy van. Hogy ez nem vég, csak valami új, valami más. Ráébresztettél, hogy fel kell állnom, hogy fel lehet állni.
Mosolyogsz most, hogy minden rendben megy, és ez így van jól. Nem akarom, hogy változz. Nem hagyom, hogy ez eltűnjön.

Hozzád
Szerelem volt, de nem első látásra, ahogy másodikra sem. Egymás ellen versengve, harcolva indultunk. Ellenünk volt minden és mindenki, még mi magunk is. A ránk zúduló tiltakozás árjával mentünk szembe, tudva ó, hogy esztelenség az, amit teszünk, mégse hallgattunk senkire. Nem számította a tegnap, ahogy azt sem vártuk mit hoz a holnap, csak élveztük a mát.
Szerelem volt, de nem egyszerű. Nem illetünk egymáshoz, én az életedbe a jövődbe, mégis ostoba mód hittem a szavaidnak, melyeket éjszakánként a fülembe suttogtál. Hittem az igazadnak, hogy a jövőnk közös ösvényen megy tovább, mégis te hagytál ott. Mikor a legnagyobb szükségem lett volna rád magamra hagytál, egyedül a gyásszal, a könnyekkel, a veszteséggel, a mi veszteségünkkel. De erről nem tudsz, nem mondtam el. Nem is kell tudnod. Senkinek sem kell.
Szerelem volt, de nem fontos, rég nem. Most már semmi több, mint pár megfakult kép egy sötét doboz mélyén. Néha még látlak a plakátokon, de már dobban meg a szívem, nem érzem azt, mint régen. Már csak elmegyek melletted, mintha soha nem is ismertelek volna.

A Szivárványhoz
Eszembe jutsz, mikor ébredek s mikor elalszom. Azon agyalok milyen lennél? Kire hasonlítanál? Az én hajamat örökölted volna, a szüleimét, vagy Övét? Kinek a mosolyát ismerném fel benned? Hasonlítanál rám, Rá, bárkire, vagy egy teljesen más lennél? Az lennél... az voltál, egy megismételhetetlen személy.
Eszembe jutsz, mikor ébredek s mikor elalszom. Azon agyalok milyen lett volna, ha foghatlak a kezemben. Érezhettem volna a légzésed, hallhattam volna a hangod, a szuszogásod. Aztán elkezdtél volna nőni, aztán... nem gondolkodom tovább, felkelek s alszom. Élek, túlélek. Nehéz, hiszen nem vagy, nem is voltál, esélyed sem volt. Miattam.

Aforizmák

Amortentia
Túrós sütemény, nyári virágcsokor, orvosi fertőtlenítő,

Mumus
Átváltozás telihold nélkül, gyakorlatilag bármikor.

Edevis tükre
Osztályvezetői állás egy ispotályban, farkaskór mentes élet, Prim boldogan, ahogy minden célját elérte.

Hobbim
Szeretek olvasni és zenét hallgatni, noha nem rajongok a mugli találmányokért, egy kollégám tanácsára mégis beszereztem egy okos telefont, amin van spotify, ha unatkozom mindig ez szól. Szeretek új ételeket kóstolni, ilyen téren mindenre nyitott vagyok. Ahogy tovább képezni is szeretem magam, fontosnak tartom, hogy a munkám terén fejlődjek.

Elveim
"Csak az a jó orvos, aki gyógyít. Egy jó orvos azt akarja, hogy gyógyítsuk a gyógyíthatatlant, és küzd a betegségek megelőzéséért."

Amit sosem tennék meg
Nem használnám az egyetemen tanultakat arra, hogy megöljek bárkit.

Ami zavar
Az, hogy teliholdkor farkassá változom, Jerry Preston kitörölhetetlensége az életünkből, hogy a "betegségem" miatt nem dolgozhatok élő emberekkel.

Ami a legfontosabb az életemben
Siker és előrelépés a munkámban, Prim segítése, hogy megvalósítsa az álmait.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Az idegenek véleménye

Amire büszke vagyok
Az elért eredményeim, az, hogy bármi történt mindig fel tudtam állni és újra kezdeni.

Ha valamit megváltoztathatnék
Az az éjszaka, amikor vérfarkas lettem.

Így képzelem a jövõmet
Nem gondolkozom ennyire előre, hiszen a legjobb lehetőségek mindig hirtelen jönnek.

Egyéb
•• Fotografikus memóriával rendelkezem.

•• A pálcámban nem csak egy egyszerű véla haja található meg, hanem az édesanyámé

•• Heti három napot besegítek egy mugli kórház sürgősségi osztályán is, hogy ne csak halottakkal foglalkozzak, ennek megfelelően van általános orvosi diplomám egy mugli egyetemről is.

•• Alkalmi előadó vagyok a Docendo Discimus Mágusakadémia Medimágia karának, Általános medimágia karán

Caterina Scorsone

...
Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Narcissa Jackson Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Narcissa Jackson Empty
Gilbert Ollivander
Hétf. Aug. 03, 2020 10:22 am

Narcissa Jackson 3xPjsQ

Kedves Narcissa!

Ezennel szeretném megalapítani a hivatalos Narcissa Jackson Fanclubot, ahova bátran csatlakozhat bárki - és nyilván aki olvasta ezt a karakterlapot, abban egy csepp kétely sem marad, hogy csatlakozni szeretne -, de az elnök én leszek, mint első számú rajongód. Imádtam a karakterlapodat az elsőtől az utolsó betűig, a gyönyörűen felépített előtörténetet, aminek olvasása közben az ember együtt örül veled, hogy sikerült kitörnöd, majd keseredik el, hogy egyetlen este alatt összeomlott a karriered és a magánéleted is. Sajnos a varázsvilágnak - ahogy a muglikénak is - még rengeteget kell tanulnia az elfogadásról, különösen akkor, ha a vérfarkasokról van szó. Egyenesen felháborító, hogy a támadás után nem csak egy még meg sem született gyermeket, hanem a felfelé ívelő karrieredet is meg kellett gyászolnod. Rémisztő belegondolni, hogy akár néhány másodperc alatt életek mehetnek tönkre - bár talán a te esetedben túlzás ezt állítani, hiszen sikerült talpra állnod. Nem így képzelted el a jövődet, de sikerült újjáépítened az életedet. Nem csoda, hogy Prim felnéz rád, mindenki számára igazi példaképként szolgálhatsz. Már túl sok mindenkit kellett elveszítened, bízom benne, hogy a jövőben inkább új és boldog kapcsolatok várnak rád azok széthullása helyett. Különösen az a bizonyos férfi érdekelne, aki már csak plakátokról tekint le rád...
Futás foglalózni, már várnak a hullák játszótársak Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: