Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

No-One

Anonymous

No-One Empty
Vendég
Vas. Júl. 12, 2020 10:36 pm

Ulva-Rose Burke

Ulva, Rosie

"Getting through the day becomes more important than living a long life when you have no one else to live for.”

Nem:

Kor: 45 (20) év

Vér: Aranyvérű (kvibli)

Születési hely: Anglia, Szent Mungo

Iskola/ház: Villámvarázs levelező-tanfolyam (kviblik részére)

Munka: Prostituált Bacchus szentélyében

Családi állapot: Egyedülálló

Patrónus: -

Pálca: -

Amit szeretnek bennem

Burke: Aranyvérű. Hatalmas. Sznob. Ez vagyok én. Vagyis akartam lenni. Ezt szerették volna. Kislányként, naiv gyermekként elhittem. Én is az akartam lenni. Szerettek, és én is szerettem. Egészen addig, amíg ki nem derült, hogy nem nyertem felvételt a Roxfortba, és hivatalosan is kviblivé nyilvánítottak. Azután már nem szerettek, sosem, semmiért. Vagyis de, a testemért. Csak azt akarják az emberek. A lélek manapság már mit sem ér.

Ami zavar bennem másokat

Burke, de mégis kvibli. Szerintük eladtam magamat Bacchusnak, erkölcstelen vagyok. Prostituált. Legfőképpen pedig tehetetlen. Egy varázstársadalomban varázstalanként élek. Nincs értékem, mindössze a galleonok, amiket kicsengetnek egy éjszakáért. A verésnél, a tűszúrásoktól lila alkaromnál mondjuk még mindig jobb. De bűnös vagyok, amiért élvezem. A pofon nem egyszer csattant az arcomon. Akkor és most is. Csak meg ne tudják ki vagyok, mi vagyok. A vámpír Cypress - édesanyám tiszteletére - még mindig elfogadható, de a kvibli Ulva-Rose-nál nincs undorítóbb dolog a világon.

Életem története

Eladtak. Bebizonyosodott, amitől 6 éves koromban kezdtek el félni, kvibli vagyok. Egy mocskos, véráruló senki. Alkalmatlan, használhatatlan. Leégették a nevemet a családfáról, minden szó nélkül költöztettek át a vendégházba, majd már csak egy szolgát küldtek, hogy hopponáljon el velem a bostoni családhoz. Ők megvettek, tesztalanynak. Akkor már nem sírtam. Csendben tűrtem, hogy az apám nagynénje felzárjon a padlásszobába, és különböző vizsgálatokat végezzen rajtam. Megtiltotta, hogy sírjak, de addigra én már sírtam eleget akkor, amikor 11 évesen többé nem is láttam a szüleimet. Vagy amikor a testvéreim kiutáltak maguk közül, kínoztak és megszégyenítettek. Több könnyre már nem futotta. Nála már nem.

A "HEURÉKA!" felkiáltásra összerezzentem. Már itt voltam velük vagy 2 éve, de még sosem hallottam ki örömöt a hangjából. Cassandra Burke, minden álma volt - szerintem határozottan betegesen vágyott rá -, hogy látók legyenek. Az íróasztalán, amit egyszer láthattam, amikor leráncigált a dolgozószobájába, ott volt részletesen felvázolva a családfájuk, visszavezetve egészen egy híres kanadai látóig. Beteg. Gondoltam magamban, és nem értettem, mi közöm van nekem hozzá. Utólag megtudtam, az én véremet is vizsgálta. És egyedül én mutattam egyezést a felmenőkkel. Bár ötletem sem volt, és nincs is máig, milyen magyarázatot is talált sejtszinten a mágikus képességekre. Annyi rögződött, hogy mégsem voltam varázsképtelen, csak varázsképes sem.

Egyedül akkor jöhettem le a padlásszobából, ha kuncsaft volt. Akkor pedig szépen kellett mosolyognom, előadni a fiatal látó zsenit, és még csak egy szóval sem említeni, hogy varázsképtelen vagyok. Bár a mai napig nem tudom, mivel győzték meg a vendégeket, hogy miért is nem járok a Roxfortba. Még annyit se fáradtak, hogy nekem elmondják. Különben meg fent voltam és olvastam. Végeláthatatlan mennyiségű könyv. Asztronómia és jóslástan. Unalmasnál unalmasabb. Egy idő után már mind ugyanazt írta. "...a látó képességeitől függően." A képességeim megvoltak. Ennek köszönhetően nem dobtak ki egy mugli árvaházba. De megérte egy padlásszobában, napi két étkezéssel és végtelen, kifizetetlen munkaidővel dolgozni?

Riadtan ébredtem. Patakokban csurgott rólam a víz, a szívem a torkomban dobogott. - Vámpírok... - Azt hittem mese, hogy csak riogattak vele, hogy eladják a véremet... De pontosan láttam álmomban. Élnek, léteznek, és meg fognak támadni. Nem tudom miért, azt se tudtam, hogy pontosan mikor, csak annyit láttam, hogy az éj leple alatt. Eddig sohasem gondoltam rá, hogy elfuthatnék. Most viszont mást sem akartam. Csak élni, élve kijutni innen. A jóslatban patakokban folyt a vér, Cassandra volt az utolsót, őt hagyták a végére. Nekik különleges halált szántak. Biztos voltam benne, hogy ő bőszítette fel a klánt. De mivel és minek? Nem volt időm feltenni a kérdést, menekülnöm kellett. El innen, minél messzebb...

Már vagy 5 éve, hogy Arnold és a klánja lemészárolta őket. A mai napig nem bánom, hogy nem figyelmeztettem őket. Megérdemelték. Romlottak voltak, mocskosak. Csak visszahulltak a porba, oda, ahová tartoztak. Mindössze azt bánom, hogy nem tudtam elmenekülni előlük. Ha nem osontom volna ki és kibáltam volna segítségért az utcán, sosem jönnek rá, hogy abból a házból szöktem el. Akkor pedig nem kellett volna elárulnom a túlélés érdekében, hogy látó vagyok. De akkoriban, 17 éves fejjel még nem értettem. Igazán semmihez. Elzárva nőttem fel, titokban. Nem tudtam, mi, hogyan működik. Ez a vámpír klán más. Itt önmagam lehetek. Mindössze az életemért cserébe nekik kell dolgoznom.

Hulltak a könnyeim. Hosszú évek óta először sírtam. Hosszú évek óta először törték össze a szívemet újra. Sosem szabadott volna megbíznom benne. A szép szavak, a csókjai, a gesztusok... Mind hazugság volt. Ő változtatott át, leginkább ő akarta. Én féltem, de ő örök szerelmet ígért nekem. Most viszont, ahogy Arnold előtt állunk, mindent tagad. Azt állítja, én könyörögtem neki, én voltam, aki elcsábította. Titokban a véremet adtam neki. Lefizettem. Egyikünknek mennie kellett, így is túl sokan voltak már, nem kockáztathatták meg a lebukást az egyel több éhes száj miatt. És Arnold nem fogja eldobni a saját vérét. Az utcára kerültem, még ha voltak is olyan kegyesek előtte, hogy megtanították, miképpen tudok vámpírként élni, az önkontrollt csak hosszú évekkel később sikerült elsajátítanom...

Bacchus. Az isten. Számomra legalább is mindenképpen. Már évek óta róttam az utcákat, alkalmi munkákból éltem, idegenek vérét szívtam. Undorodtam saját magamtól. Roxmortsban volt egy hölgy, arany szíve volt. Hagyta, hogy megfürödjek nála, megkaptam párat a régi ruháiból. Sosem lett gyereke. Sajnáltam érte, de volt elég gondom nekem is. Elfogadtam a segítségét, amikor pedig a koszos ruháimat levetve magamról végre értelmesnek volt nevezhető a külsőm, úgy éreztem, itt az ideje végre tovább lépnem. Önerőmből képtelen lennék megélni, ki tudja, a nénike meddig is fog élni, bevételre volt szükségem. Bacchus szentélye pedig embereket keresett. Az egyetlen előnye a vámpír létemnek, hogy a fiatalságomat hosszú ideig őrízhetem meg, így nem öregszem ki a szakmából. Micsoda előnyök, nem...?

Aztán megjött Briggs. Azóta minden más lett, csak az én életem nem. Ugyanúgy Bacchus exkluzív prostituáltja vagyok, akit magasabb pénzért adhat ki, mert "különlegesség". Ugyanúgy albérletben lakok, mert nem éri meg házat vennem, ki tudja mikor dobnak ki, félre kell tenni minden galleont. És továbbra sem szabadulok ezektől a képektől. Itt kavarognak a fejemben. Szüntelen. Ismerős idegenek, bestiák és egyéb varázslények. Mindenféle emberséges, embertelen. Életek, amiket egyszerre élhetek tulajdonosukkal percekig is akár. Mint látónak, hasznom volt régen, de manapság már, prostiként felesleges. Ha lehetne, többé már nem is látnék semmit se. Még ha az űrt, ami a szívemben tátong, ideig-óráig akár be is töltik mások érzései...

Ha tükörbe nézek

Hosszú-hosszú évek óta nézek már ki ugyanúgy. Mondhatni összetéveszthetetlen vagyok bárkivel is. A hajam vörösesbarna, ezzel is mindig kilógva a testvéreim soraiból. Világéletemben hosszúra hagytam, valamiért mindig az a kép élt bennem, hogy nőnek lenni egyenlő hosszú hajjal rendelkezni. Még ha ez nevetséges is. Sosem vitt rá a lélek, hogy levágassam, még akkor sem, amikor már rádöbbentem túl könnyen ragad bele a vér. Az arcom inkább hosszúkás, gyerekként elég beesett volt a kevés étel miatt, mostanra meg már a vámpír létnek köszönhetően. Sápadt bőröm is elég egyértelmű utalás mivoltomra. A szemfogakról nem is beszélve. Bár nem szokásom mereszteni másokra a vacsorámat leszámítva. Pont ahogy a szemeimet sem, szinte esélytelen, hogy velem szemkontaktust teremts, amíg nem egy ügyfél vagy. Utálok látni, mindkét értelemben. Ezért se látni sokszor Bacchus-szentélyén kívül, a külvilág mocskát látni bőven elég bentről is. Így hát a ruháim is erősen lekorlátozódnak azokra, amiket munka közben hordok.

Családom

Szüleim
Se apám, se anyám. Ugyan születésemkor nekem adományozta Arthus és Cypress a Burke nevet, de abban a pillanatban, hogy 6 éves korom körül nem kezdtek el megmutatkozni a mágikus képességeim, mint a testvéreimnél, egyre kevesebb és kevesebb figyelmet kaptam tőlük. 11 éves koromban, amikor nem jött meg a levelem a Roxfortból, átköltöztettek a kúria vendégházába, azóta pedig nem is láttam őket. 3 év elteltével, azaz 14 éves koromban elhopponáltak velem Bostonba és a vidéki rokonainknál hagytak.

Testvéreim
A testvéreim megtagadtak. Egyik nap még együtt fogócskáztunk a kertben, másik nap már trágyagránáttal dobáltak, selejtnek hívtak és darabokra tépték a játékaimat. Az átköltöztetést követően már csak levegőnek néztek, amikor véletlenül összefutottunk az udvarban, a költözéskor pedig el sem jöttek.

Apróságok

Amortentia
Vér, jázmin, szantálfa, moha.

Mumus
Az édesapám, ahogy megvetve pillant le rám.

Edevis tükre
A halott családom.

Hobbim
Tánc, ivászat, a Tiltott Rengeteg felfedezése.

Elveim
Mindig ÉN vagyok az első, ha meg kell hozni egy döntést. Csakis saját magamért élek. Nem hagyom, hogy rendelkezzenek velem. Sohasem leszek senki tulajdona.

Amit sosem tennék meg
Megbocsájtani a Burke családnak.

Ami zavar
Ha lenéznek, elítélnek.

Ami a legfontosabb az életemben
Szórakozás, önmagam megtalálása.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Családalapítás, komoly párkapcsolat.

Amire büszke vagyok
Hogy képes voltam túlélni és új életet kezdeni.

Ha valamit megváltoztathatnék
Magam menekültem volna el a Burke családtól, mielőtt még eladhattak volna.

Így képzelem a jövõmet
Élve.

Egyéb
Vámpír, lassan 20 éve.
Látó, nagyjából 12-13 éves kora óta eddzették.
Cypress néven fut exkluzív prostituáltként Bacchus-szentélyében, mint az egyetlen vámpír prosti a közelben.

Elise Eberle

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

No-One Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

No-One Empty
Gilbert Ollivander
Szer. Aug. 12, 2020 11:35 am

No-One 3xPjsQ

Kedves Ulva-Rose!

Imádom a kvibli karaktereket és a mágikus lényeket is, te pedig nem elég, hogy ötvözted a kettőt, de még egy olyan történetet is kerekítettél hozzá, hogy követelem a folytatást Very Happy . Gyengéim a kitagadott aranyvérűek, annyi irányba el lehet indulni velük, de a te sztorid aztán végképp izgalmas. Rég sajnáltam ennyire egy karaktert, mint téged, annyi megpróbáltatáson és áruláson kellett keresztülmenned, amibe bárki beleroppant volna. Te viszont felálltál mindegyik után és kitartóan próbálsz előrehaladni az életben, ha másként nem, hát Bacchusnál - és én biztosan nem ítéllek el ezért.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan alakul a továbbiakban az életed, milyen kapcsolatokat sikerül kialakítanod Bacchusnál és a munkahelyeden kívül is (én például bármikor nagyon szívesen rabollak egy játékra, csak úgy óvatosan megjegyzem  Wink ). Nem tudom, hogy a mindennapjaidat a vámpírlét vagy a látói képességeid teszik bonyolultabbá, de az biztos, hogy én minden percét szívesen olvasnám. Szóval futás foglalózni és játszótársakat keresni, csak aztán ki ne szívd minden vérüket Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: