A tanári asztal előtt állva lépek jobbra, fordulok balra. Egyedül táncolni zene nélkül nem valami élvezetes, de segít megnyugodni. Nem tudom, miért vagyok ilyen ideges, végül is nem történik semmi. Azon kívül, hogy beengedek egy gyakorlatilag ismeretlen fiút az agyamba. Vagy nagyon szépen mosolygott rám vagy ügyesebb legilimentor mint amilyennek beállította magát és már turkált a gondolataim között, mikor odajött hozzám, hogy lenne-e kedvem gyakorolni vele. Más értelmes és elfogadható lehetőség nem létezik arra, hogy gondolkodás nélkül igent mondtam. Bár, ha jobban belegondolok, igazából nekem is előnyöm származik belőle, hiszen nem gyakran adatik meg, hogy valaki elém dobja az elméjét, hogy szabadon garázdálkodhassam benne gyakorlás címszóval. Direkt jöttem hamarabb, tudtam, hogy ilyenkor már nem tudok megülni nyugodtan a fenekemen. Ez még engem is stresszbe hoz. Az, ha felmérem a terepet és elterelem a figyelmem segít valamennyire, épp ezért kerengek itt egyedül, mint aki meghibbant. Pedig ha mások is hallanák a bennem szóló zenét lehet nem gondolnák úgy, hogy megőrültem. Sőt, lehet, hogy csatlakoznának. Aztán mikor az órámra pillantva megállapítom, hogy alig két perc van a megbeszélt időpontig így inkább felülök a tanári asztalra és a lábamat lóbálva várakozom Natere. Remélem, nem késik, mert akkor itt hagyom, az biztos. Nem bírom a késést, nagyon nem, főleg ha ő kér segítséget tőlem. Bár amilyen pedáns hollóhátasnak látszik szerintem lassan befut, hogy nekiugorhassunk a feladatnak. Még nem tudom, hogy mit fogunk csinálni, de remélem, hogy neki vannak tervei a mai délutánról. Egész felkészültnek és összeszedettnek látszott, csak ebből gondolom, hogy kész tervvel érkezik ide. Aztán lehet csalódnom kell majd, de előbb érjen ide.
Vendég
Pént. Jún. 05, 2020 10:11 pm
Helena & Nate
Ne beszéljünk arról, hogy mi van a ketrecben és miért, oké?
− Jó, jó, ne harapdálj, Merlinre! – sziszegtem a knarlnak, amit éppen a kezemben tartottam. Sokan (főképp a muglik) összekeverték őt a rendes sünökkel, azonban ez a kis bestia ezerszer rosszabb tudott lenni náluk. A háztársam épp kinyitotta a knarlnak szánt ketrecet, én pedig amilyen gyorsan csak lehetett, bezártam a bestiát. − Huh, azt hittem, szétharapdálja az ujjaimat – töröltem le a homlokomról az izzadtságot, mert igencsak megszenvedtem vele. De hát kénytelen voltam áldozatokat hozni, ugyanis a drága kishúgom legutóbbi húzását kamatostul vissza kellett fizetnem. – Köszönöm Pat, ígérem, visszaadom! Úristen, már ennyi az idő?! Mennem kell, ne haragudj! Fogtam a ketrecet, s bár nem szaladtam, de sietősre véve a figurát pontosan a megbeszélt időpontban nyitottam be a terembe. − Szia! – köszöntem Helenának, aki az asztalon ült, miközben letettem a ketrecet az egyik pad tetejére. A knarl egyértelmű nemtetszését fejezte ki, amiért néha talán kicsit a kelleténél jobban meglendítettem a ketrecet, pedig egyáltalán nem volt szándékos. − Bocs pajtás, sietnem kellett! – kocogtattam meg finoman a ketrecet, és a korábbi húzásomat valahogy törlesztem majd vele szemben. A knarl sértődötten elfordult, és a ketrec túlsó felébe vonult, azonban nekem nem volt időm most az ő lelki világával foglalkozni. − Hogy vagy, vagy inkább szedjem ki belőled? – fordultam Helena felé a kérdésemmel. Igazából, tényleg rajta múlt, hogy hajlandó volt-e a gyakorlás előtt beszélgetni egy keveset, de ki tudja, lehet azt várta, hogy olvassam ki a gondolatai közül az aktuális hangulatát. A nők úgyis mindig ezt várták a férfiaktól, tapasztalatból tudtam, hiszen három nővel éltem együtt. Szinte már elvárták, hogy apával együtt tudjam pontosan mi is volt a bajuk éppen, anélkül, hogy egy szót is mondtak volna. Szerencse, hogy legilimenciát kezdtem tanulni, mert így nem csak a saját elmémet védhetem meg, hanem másokat is könnyebben kiismerhettem. Feltűrtem az iskolai egyenruhám ujját, és felültem a Helenával szembeni asztalra. Fogalmam se volt arról hogyan akarta kezdeni. Ő is megpróbálhatott az én fejemben turkálni, de azt nem javasoltam senkinek, mert az elmém borzasztóan hangos lehetett, és telis-tele volt különféle gondolatfoszlányokkal, amik hol egyszerre, párhuzamosan, hol egymást keresztezve, vagy éppen félbeszakítva röpködtek ide-oda, attól függően, hogy épp mi vonta el a figyelmemet.
••• 351 szó körül ••• zene nincs ••• megjegyzés: sok-sok szeretettel <3 •••
Vendég
Szomb. Jún. 06, 2020 9:06 pm
Nate & Helena
a gondolataival bárki megérinthet bárkit
Pontos. Nagyszerű hír, nem kell kioktatnom az idő fontosságáról. Egyesek annyira semmibe veszik más idejét, hogy az már borzalmas. - Helló – intek közönyösen, majd szemügyre veszem a ketrecet. Mi a fenének hozott ide egy knarlt? Ez az új házikedvence, vagy mi? Merlinre, ne már, hogy mégsem normális. Bár egyik fiú sem az, de őt még mindig jobbnak gondoltam. – Megkérdezzem, ez minek van itt, vagy inkább ne firtassuk? – vonom fel szemöldökeim. Annyira azért nem érdekel, hogy kierőszakoljam belőle az információt, de ha szeretné velem megosztani, akkor állok elébe, mondja csak. - Megvagyok, köszönöm. Te? – kérdezek vissza udvariasságból. Nem nem, nem vágyom arra, hogy a lelkiállapotomat próbálja meg kiszedni belőlem. Az talán elsőre túl nagy falat lenne, hiszen a hűvös nyugalmon kívül nem igen találna semmit sem, azért nem akarom, hogy nagyot csalódjon magában. Szerencséje, hogy ma ilyen jótékony hangulatban kapott el, amúgy nem lennék ilyen kedves vagy aranyos. Bár ettől a szótól hányingerem van, szóval maradjunk meg a kedvesnél, az még egészen elfogadható. Megvárom, hogy leüljön és neki is látok a behatolásnak. Nem félreérteni, az agyába próbálok bejutni. Fogadjunk, észre sem veszi, amilyen káosz van a kis buksijában. Hogy bír így élni? Én megbolondulnék ettől a zajtól. Csendes vagyok, mint egy mestertolvaj, ha nem érzett meg eddig akkor az arcomra kiülő fintorból már biztosan tudja, hogy sikerült bejutnom. - Egy épkézláb gondolatot sem találok, annyira össze-vissza van minden. Kicsit csendesítsd már le magad – szólok rá nem túl kedvesen. De hát na, ha gyakorolni akarunk muszáj lesz koncentrálnia, mert így nem fogunk egyről a kettőre jutni. Megszüntetem a kapcsolatot, inkább befelé kezdek figyelni. Elrejtek minden olyat ami kompromittáló lehet, vagy csak nem akarom, hogy tudjon róla és olyan bagatell információkat helyezek előtérbe, mint a középső nevem meg a születési dátumom. Így ha valamilyen csoda folytán észrevétlenül bejutna, akkor sem találna semmi olyat, amit nem kellene.
Vendég
Vas. Jún. 07, 2020 2:19 am
Helena & Nate
Nem sokon múlt, hogy időben ideérjek, pedig Merlin szakállára esküszöm, magam is utáltam késni. Egyszerűen nehezen viseltem, ha mások az értékes időmet pazarolták, ezért én sem akartam elpocsékolni másét. Meg aztán, Helena nőből volt, a nők pedig köztudottan felhúzzák magukat mindenen, ami nem a terveik szerint alakult. Tudtam, mert három nővel éltem együtt. Á, jobban tettem volna, ha nem ilyeneken agyalok, ezért is pakoltam le újdonsült kis barátomat, és még elnézést is kértem tőle a rázós utazás miatt. − Megkérdezheted, ha szeretnéd – pillantottam Helenára egy halvány mosoly kíséretében, majd gyorsan hozzátettem: − A válaszom pedig az, hogy testvéremnek viszem. Ami egyébként nem is volt hazugság, hiszen Jessyca igencsak megérdemelte, hogy ez a kis bestia őt is jól megharapdálja és megszurkálja. Előre láttam, hogy visítani fog, vagy legalább is megpróbál megkergetni a klubhelyiségben egészen addig, amíg ki nem zárom őt a hálóteremből, vagy amíg Bae-t elé nem lököm. Amilyen lökött húgom volt, úgyse vette sokszor észre a különbséget köztem és az unokatestvérünk között. Épp ez tette Bae-t feláldozhatóvá. − Remekül, remekül. Köszönöm a kérdést– Igazából sorolhattam volna, hogy mennyi jó dolog történt velem a mai nap folyamán, de kötve hiszem, hogy igazán érdekelte volna. Mások helyében engem se érdekelt volna valakinek a stréber hétköznapja. Szóval inkább elhelyezkedtem vele szemben, és csodára éppen nem vártam, de igyekeztem összpontosítani. Csakhogy tényleg annyi gondolat kavargott bennem, mintha egy hurrikán szabadult volna el az elmém egyik zugából. Egy apró gondolat a kamerám fejlesztéséről itt; egy elhangzott ígéret Lucynek, hogy segíteni fogok később az újsággal amott; egy megálmodott terv, hogy a húgomat megharapja a korábban beszerzett knarl; némi töprengés, hogy mit egyek vacsorára; egy újabb emlék arról, hogy megígértem Bae-nek, ezen a hétvégén vele együtt megyek le Roxmortsba; aztán egy levél képe, amit ma reggel kaptam anyától; egy általam fejleszteni próbált bájital; mágiatöri beadandó rengeteg évszámmal körülötte és bizony még hosszasan sorolhattam volna, hogy miken járt egyszerre az eszem. Helena fintorát látva pedig eszembe jutott, hogy valószínűleg ő épp ezen foszlányok között próbált valami használhatót találni, de egyelőre sikertelenül. − Úgy tűnik, az elmémben lévő káosz akkora, hogy talán nem is kellene próbálkoznom okklumenciával, így is elég védett – nevettem fel kurtán, nem különösebben hatott meg a stílusa. Lett volna értelme a véleményén stresszelni? Nem. Akkor hát nem is idegeskedtem rajta, de azért eleget téve a kérésének rendszerezni kezdtem a gondolataimat, különféle képzeletbeli fiókokba pakoltam be őket. − Azt hiszem, hogy lecsillapodtam. Meg szeretnéd próbálni megint, vagy az én köröm jön? – Igazság szerint, akár figyelmeztetés nélkül is megpróbálhattam volna behatolni az elméjébe, de én korrekt akartam lenni. Meg aztán, ha az imént intett csendre, akkor igazán kár lett volna egy próbálkozás után feladnia. Persze, ha mégis úgy ítélte meg, hogy én jövök, akkor az imént elcsendesített elmém teljes fókuszát arra irányítottam, hogy összekapcsoljam a tudatomat az övével. Azért sem akartam én lenni a soros, mert kételkedtem benne, hogy át tudnék-e jutni a védelmén, de ha ő azt mondta, hogy csináljam, akkor finoman megpróbálkoztam vele.
••• 487 szó ••• zene nincs ••• megjegyzés: sok-sok szeretettel <3 •••
Vendég
Hétf. Jún. 08, 2020 11:16 am
Nate & Helena
Bólintok, hogy lássa, hogy értem, hogy mit keres itt az állat. Nem zavar, csak furcsa volt első ránézésre. Bár nem értem, hogy miért akar szegény húgára szabadítani egy ilyen kis szörnyeteget, de biztos a kiscsaj valami állat fanatikus lehet, vagy csak Nate szeretne kiszúrni vele, mert valamiért felbosszantotta. - Örülök – zárom le a témát röviden. Sosem voltam túl beszédes, nem most fog megeredni a nyelvem. Az viszont tényleg igaz, hogy örülök, hogy jól van, mert így sokkal könnyebben tud majd koncentrálni és akkor haladhatunk. Nem bírom az olyanokat, akik a lassú víz partot mos elv alapján olyan megfontoltan cselekszenek, hogy megalszik a tej a szájában. Én a koncentrált, hatékony gyors és pontos munkát szeretem, nem vagyok vevő erre a belassult teknős módra. Elcsípek egy-két dolgot azért a káoszból, mintha lenne egy mágiatöri beadandó, meg talán valami kamera vagy ilyesmi, de egyszerűen annyira a zavaros az egész, hogy gyakorlatilag képtelenség bármit is tisztán látnom. Fel sem merül bennem, hogy talán kicsivel szebben is megfogalmazhattam volna a mondandómat, én mindig ilyen vagyok, szerintem már megszokták az engem körül vevők. - Látok mindent, csak semmit sem tisztán, szóval azért de, próbálkozz – intem óva ettől a felelőtlenségtől. Értem én, hogy viccelődni próbált, de attól még fontos, hogy ne felejtkezzen el erről. Egy nálam képzettebb legilimentor játszi könnyedséggel cikázna el a gondolatfoszlányai között, hogy megszerezze a számára értékes információt. Lábaimat törökülésbe húzom, miközben rosszallóan csóválom a fejem. Ezt nem tudni hollóhátas létére… Én szégyellném magam. Néha nem is értem, hogy a süveg miért nem a kékekhez osztott be, ott is gond nélkül helyt tudnék állni azt hiszem. - Gyere csak te. Így legalább kiderül meddig tudod fenntartani a rendet a fejedben – eresztek meg egy halvány mosolyt, majd elkapom Nate tekintetét. Kékjeimet az övéibe fúrom ezzel elérve, hogy biztosan rám figyeljen. A szemkontaktus valamennyire segít abban, hogy könnyebben összekapcsolódjunk, vagyis nekem eleinte nagyon hasznos volt. Az okklumencia nem az erősségem, így gond nélkül besétálhat rendszerezett gondolataim közé, de igyekszem távol tartani olyan dolgoktól, amik nem tartoznak rá. Maradjon meg szépen az előtérben. Bár amúgy sem tűnik olyan tapintatlan fiúnak aki ajtóstul ront a házba, sokkal inkább olyannak látszik, aki még a pislogáshoz is engedélyt kér, csak hogy biztosan ne tegyen semmi rosszat. Egészen kedvelem az ilyen srácokat, akik nem gondolják, hogy ők lennének a világ közepei, hanem hajlandóak tudomást venni az őket körülvevő emberekről is. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok keringenek a fejemben, míg arra várok, hogy gyakorlópartnerem megtalálja az utat.
Vendég
Hétf. Jún. 08, 2020 11:44 pm
Helena & Nate
Nem akartam tovább taglalni a knarl-ügyet, hiszen szemmel láthatóan nem érdekelte Helenát. És ha valamit, hát azt biztosan megtanultam a testvéreimtől, hogy egy lány mikor is unja éppen a témát. Meg aztán nem is azért jöttünk ide, hogy bájcsevejt folytassunk, pedig, ha nagyon megerőltettem volna magamat, biztosan ment volna. Halványan elmosolyodtam az óvaintés hallatán. Nem becsültem le se őt, sem a tanácsát, hiszen pontosan tudtam, hogy kettőnk közül én voltam az, akinek többet kellett tanulnia. − Sajnálom amúgy. Rövid az időm, és sok mindent bele kell zsúfolni egy napba – magyaráztam az elmémben lévő hatalmas káoszt, amelyben csakis én láttam rendszert. – De igyekezni fogok. Elég könnyedén bejutott az agyamba, ez részben bosszantott is, és valóban óvatosságra intett. Apám is pszichológus-szerűség volt, épp ezért akartam elkerülni, hogy belelássanak a fejembe. A családnak nem kellett arról tudnia, hogy mikkel volt tele a fejem, és milyen titkokat őrizgettem. Azonban most szépen mindent bepakoltam képzeletbeli fiókokba, aztán vártam Helena válaszát. Tartottam vele a szemkontaktust, talán akartanul is kicsit előrébb helyeztem a padon a súlypontomat, miközben az elmémet üresen tartva próbáltam belépni az övébe. Végig a szemeit figyeltem, az arcának a rezdüléseit, és igyekeztem a ráhangolódni az ő gondolataira. Azt hiszem, mintha sikerült volna. Legalább is, nem érzékeltem annyi gondolatfoszlányt és információt, amennyit ő talált nálam elsőre, és bizony nem éreztem, hogy sokkal mélyebbre kellene ásnom. Persze, érdekelt, de nem akartam bunkó lenni, így csak a felszínen hagyott gondolatok között nézelődtem. Nem volt túl sok, vagy éppen túl személyes, de arra bőven elég volt, hogy folyamatosan összpontosítani tudjak a kapcsolat fenntartására. Vagyis, tudtam volna, ha a ketrecben tartott knarl nem futott volna neki a rácsoknak, ezzel olyan zajt keltve, ami teljesen kizökkentett. Hatalmas pislogások közepette dőltem hátra, és fújtam ki hosszan a levegőt. Egy kicsit szédültem, így szükségem volt egy rövid időre, hogy összeszedjem magam. Eközben a knarl folyamatosan a ketrecet rohamozta, mint aki megunta, hogy bezárva kellett tölteni a délutánját. − Ne haragudj érte – pillantottam bűnbánóan Helenára, aztán az alsó ajkamat harapdálva körbepillantottam. – Szerinted találunk valamit idebent, amivel le tudom takarni a ketrecet? – kérdeztem, igazából bármilyen ruha, vagy rongydarab elég lett volna hozzá, akár át is alakíthattam volna egy egyszerű varázslattal, de valahogy muszáj volt elcsitítanom a knarlt, és rajta nem akartam bűbájt alkalmazni.
••• 369 szó ••• zene nincs ••• megjegyzés: sok-sok szeretettel <3 •••
Vendég
Szer. Jún. 10, 2020 3:47 pm
Nate & Helena
- Nem tartozol magyarázattal. – Komolyan, tökéletesen feleslegesen próbálkozik mentegetőzni. Minek? Nem vagyok én se kutyája, se macskája, akkor meg miért szabadkozik? Lehet, hogy szimplán ilyen a természete. Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy kedvelem-e vagy sem, remélem a jövőben jobban teljesít majd ilyen téren, mert nem akarom elveszíteni az egyetlen gyakorlótársamat azért, mert egy idióta. Már pedig ha kiderül róla hogy az, akkor nincs az a képességfejlesztés, ami miatt szóba állnék vele. a színvonalat fent kell tartani. Rezzenéstelen arccal vártam, hogy belépjen az elmémbe és mikor sikerül neki szájszegletembe apró mosoly költözik. Ügyes fiú, jól csinálja. Egyelőre nem akartam a nyakába önteni minden információt így az elől hagyott információkat és a kattogó gondolataimat is igyekeztem háttérbe szorítani. Még mielőtt kicsomagolhatnám az információkat hirtelen kizökkenti az állat mocorgása a ketrecben. Hát persze, nem kellett volna idehoznia. - Jól vagy? – kérdezem meglepő melegséggel a hangomban, mert őszintén úgy néz ki, mint aki egy percen belül leájul a padról. Remélem ez azért nem következik be, mert ránézésre épp annyival nagyobb nálam alkatilag, hogy nehezen tudjam mozgatni. a bocsánatkérésére csak megvonom a vállam, hiszen nem ő tehet róla hogy ez a dög figyelemhiányban szenved, ahogy arról sem tehet, hogy még nem elég tapasztalt így nehezebben megy a koncentráció, ha valami zavarótényező is bekerül a képbe. - Átváltoztathatom talpaspohárra, vagy odaadhatom a talárom. – Ez határozottan viccnek számított, még ha csak olyannak is, amin én nevetek. De gondolom az arcomon elterülő mosolyból Nate is sejti, hogy csak poénkodok és nem akarom az állatott valóban pohárrá változtatni. Ehelyett inkább kibújok a fekete köpenyből, kicsivel kisebbre hajtom és leterítem vele a rácsokat. Úgy tűnik ez a taktika bevált, a knarl néma csendben várja, hogy megszabadítsuk ettől a gonosz sötétségtől. Mint aki jól végezte dolgát elégedett mosollyal ülök vissza a padra. A szoknyám meglibben, ahogy leülök felcsúszik, ezzel kicsivel többet enged láttatni a combomból mint azt szeretném. Nem állok neki húzogatni az egyenruhám, hiszen azzal csak biztosan felhívnám a figyelmet a kis problémára, így meg lehet, hogy észre sem veszi. Már bánom, hogy nem öltöztem át valami kényelmesebbe, de már így jártam, ezen változtatni nem tudok.
Vendég
Csüt. Jún. 11, 2020 12:55 am
Helena & Nate
Nem tartoztam magyarázattal… Egy darabig ízlelgettem magamban ezt a mondatot, majd ráhagytam a lányra egy vállrándítás kíséretében. Ha ő ennyire távolságtartó volt, akkor valóban nem tartoztam magyarázattal semmiért. Így hát sokkal inkább igyekeztem a gyakorlásra fókuszálni, amely be kellett vallanom, nem ment egy könnyen, hiszen megannyi dolgon járt eleinte az eszem. De amikor én kerültem sorra, valamivel rendezettebb környezetet teremtettem az agyamban, és megkíséreltem összekapcsolódni az ő gondolataival. Láttam az arcára kiülő apró mosolyt, az én arcom mégis rezzenéstelen maradt, amíg fenntartottam a kapcsolatot kettőnk közül. Teljes mértékben arra fókuszáltam, hogy mik jártak az ő gondolatai közül, vagy legalább is milyen információkat tolt elém. Már-már kezdtem azt érezni, hogy ráéreztem a dologra, amikor a knarl kizökkentett, én pedig a hirtelen megszakadó kapcsolatot nem reagáltam le túl jól. Megkapaszkodtam a pad szélében, és amikor enyhült a szédülésérzet, Helenára pillantottam. − Persze, minden rendben – feleltem higgadtan. Felesleges lett volna részleteznem, vagy mondanom, hogy lehetnék jobban is, de majd összeszedem magam. Őt láthatóan nem érdekelték sem a kifogások, sem a magyarázatok, sem pedig a töltelékbeszélgetés. Ez valahol tetszett is, ha értettem volna, hogy miért mutatkozott ilyen távolinak, elérhetetlennek. Felvetettem, hogy talán letakarnánk a ketrecet, hátha attól elnyugszik a lakója. Azt hiszem, a muglik a tengerimalacokkal szoktak hasonlót csinálni. Ha azoknál bevált, akkor szerintem a knarlnál is működnie kellett. Erőtlenül elmosolyodtam, bár nem akartam volna szerencsétlen jószágot azért mégse akartam volna talpaspohár formával büntetni. Nem ő tehetett arról, hogy a tréfám eszközévé vált. − Az is megfelel, vagy… − Mielőtt kimondhattam volna, hogy akár én is kibújhattam volna a köpenyemből, addigra Helena megvált a sajátjától. − Köszönöm. A knarl tényleg megnyugodott, vagy megsértődött annyira, hogy hisztizni se támadjon kedve. Úgy éreztem, ezért még kapni fogok tőle, de most nem érdekelt annyira. Kezdtem jobban érezni magam, a szédülés is elmúlt, így eleresztettem a padot. Amikor Helena visszaült a helyére, akaratlanul is észrevettem, hogy felcsúszott a szoknyája. Nem azért, mert ilyen dolgokkal foglalkoztam volna, nem voltam én, hogy lányok fenekét, vagy combját bámuljam látványosan, viszont most nem tudtam mit kezdjek a helyzettel. Zavartan megköszörültem a torkomat. – Nos, akkor hogyan szeretnéd folytatni? – érdeklődtem, és Helena arcára emeltem a tekintetemet. Részemről az is rendben volt, ha ő akart volna a fejemben kutakodni, amelyben csak az az egy gondolat keringett, hogy vajon mennyire lenne bunkóság szólni a ruháját illetően, de azzal is kiegyeztem, ha én gyakoroltam az ő elméjében. Bár, ki tudja mennyire lettem volna képes koncentrálni így, szóval egy általános csevegést is díjaztam volna, csakhogy ő nem olyannak tűnt, mint aki holmi egyszerű beszélgetésre akarná pazarolni az idejét.
••• 410 szó körül ••• zene nincs ••• megjegyzés: sok-sok szeretettel <3 •••
Vendég
Szer. Jún. 17, 2020 12:19 pm
Nate & Helena
Úgy látom, rosszul esik neki, hogy ennyire távolságtartó vagyok. Ehhez nem kell a fejébe látnom, elég, ha kicsivel alaposabban megvizsgálom az arcára kiülő halvány keserűséget. Gondolom nem ehhez van szokva, sokkal inkább ahhoz, hogy az emberek vigyorogva haverkodnak, viccelődnek vele. Tudom, hogy elméletileg így kellene működnie a kettőnk közt lévő valaminek, de nem én tehetek róla, hogy nekem ez egyszerűen nem megy. Azért talán megpróbálhatnék egy picivel kedvesebb lenn vele, talán nem esne tőle semmi bajom. Ha nincs az a hülye knarl még meg is dicsértem volna, hogy milyen ügyes. Mert tényleg, eddig egészen ügyes volt. De eddig nem jutunk el, mert talán a hirtelen jött inger hatására rosszul lesz. Nem csoda, ez megeshet kezdőknél, sőt, igen gyakori. Így akármilyen nyugodt is próbál lenni, sajnos nem tudom elhinni, hogy épp olyan remekül érzi magát, mint eddig. Bár az sem biztos, hogy eddig jól érezte magát, de mindegy is. Gyorsabb vagyok nála, hiszen szerintem még mindig szédül, legalábbis gyengécskére sikerült mosolya erről árulkodik. Különben sem bánom, hogy megszabadulhatok taláromtól, rém kényelmetlen ez a cucc. - Nem tesz semmit – vonom meg vállamat közönyösen, majd emlékeztetem magamat, hogy épp kedves próbálok lenni vele, így eleresztek egy halovány mosolyt is. Gyerünk Helena, menni fog az. Emberek millióinak már sikerült, nem én leszek az, akinek nem fog. Nagyon kínosan érzem magam, pedig igazából nem látszik ki semmim, aminek nem kellene. Egyszerűen csak nem vagyok hozzászokva, hogy ilyen rövid ruhadarabokat hordjak. A szoknyáim nagy része térdig ér legalább, így érzem magam kényelmesen. igazából általában nadrágot hordok, azzal kevesebb a probléma, de meg kell vallanom, hogy néha nekem is jól esik egy kicsit csinosnak érezni magam, és ebben egy csinos egyberuha nagyon nagy segítséget tud nyújtani. A nagyitól rendszerint megkapom a legújabb, legszebb és legdrágább darabokat, bár már a lelkére kötöttem, hogy nem kéne ennyit költenie rám egyszerűen képtelen leállni vele. Tiszta vásárlás és Helena függő. - Mit szólnál, hogyha amíg nem leszel kicsit jobban és nem megy újra a koncentráció beszélgetnénk egy kicsit? Mondjuk mesélhetnél magadról – vetem fel ötletként. Lehet, hogy nem járok sikerrel és elhajt majd a fenébe, de egy próbát végülis megér, nem igaz? Így legalább láthatja rajtam, hogy én tényleg nagyon próbálkozom. – Jó, ne haragudj ha ez most fura, de sosem ment nekem ez a barátkozás dolog – nevetem el magam kissé zavartan. Jobb beismerni az igazságot, bár szerintem magától is rájött már, hogy a szocializálódás nem az erősségem. Zavartan a fülem mögé söpröm az arcomba lógó kósza vörös tincseket, míg a válaszra várok. Remélem, nem néz komplett idiótának.
Vendég
Szer. Jún. 17, 2020 5:35 pm
Helena & Nate
Ne beszéljünk arról, hogy mi van a ketrecben, és miért, oké?
Igazából nekem teljesen mindegy volt, hogy a partnerem mennyire volt beszédes, csupán ezen múlt az, hogy magam is mennyit jártatom majd a számat a jövőben. Hiszen, aki nem szeretett feleslegesen beszélni, annak a személynek kár volt hosszasan fejtegetni a gondolataimat. Helena pedig nem tűnt ilyen személynek, hát én is visszább vettem egy kicsit, és igyekeztem lényegre törő maradni. A gyakorlással viszont egész jól haladtunk, amíg a ketrecben ülő lény ki nem zökkentett. Helena szerencsére jól kezelte a helyzetet, amíg én összeszedtem magam, addig ő letakarta a knarl börtönét, hallgatásra kényszerítve őt. Kicsit zavarba jöttem, hiszen nem tudtam eldönteni, mennyire lenne illendő jelezni a ruháját. Nem voltam az a típus, aki mindenkit megbámult, de ami szembetűnő volt, azzal én sem tudtam mit kezdeni. Inkább a lány arcára emeltem a tekintetemet, és igyekeztem úgy tenni, mintha mi sem történt volna. A kérdésére meglepetten felvontam a szemöldökömet. Nem mintha nehezemre esett volna beszélni magamról, csak hirtelen éppen nem tudtam, hogy mit is mondhatnék. Szóval mielőtt megszólalhattam volna, ő egyből magyarázkodni kezdett, hogy sose volt jó a barátkozásban. − Semmi gond. Mármint, nem mindenki született extrovertáltnak – mosolyodtam el, majd a térdeimre támaszkodva gondolkozni kezdtem. – Hát, az az igazság, hogy nem tudom mi érdekelne. − Szeretek fotózni. Főként olyan pillanatokat elkapni, amikor senki nincs résen, de a beállított képekkel sincs problémám. Az iskolaújság tagja vagyok, fotósként. Szóval, ha esetleg olvasod, akkor azok az én képeim. Azt hiszem, mivel hollóhátas vagyok, az olvasás szeretetének a sztereotípiája rám is jellemző. Ezenkívül szeretek mindent, ami gondolkodásra késztet, viszont mozogni is szeretek. Főként túrázni. Ha tehetem, akkor a szabadidőmet odakint töltöm. Állatbarátnak is nevezhetném magamat, gondolkozok azon, hogy legendás lényekkel akarok foglalkozni, ha továbbtanulok – soroltam fel csupán néhányat az érdeklődési köreimmel kapcsolatban, és igyekeztem nem túlságosan részletezni a témát, hiszen nem tudtam, hogy mi mennyire érdekli őt. − Apám eredetileg pszichomedimágus volt, de öt éve váltott munkát, azóta az akadémián tanít a Bűbájtan tanszéken. Anyám bűbájtankutató volt, most már otthonról dolgozik íróként. Van egy nővérem, ő az akadémián tanul és van egy húgom, ő pedig a Hugrabugosokat boldogítja. Itt van még néhány unokatestvérem is, szóval viszonylag nagy családot mondhatok a magaménak. Valamire esetleg még kíváncsi vagy? – érdeklődök, hiszen nekem nem esett nehezemre beszélni, ha kérdeztek. Sőt, ennél hosszadalmasabban is tudtam volna fejtegetni a dolgokat, de nem akartam leterhelni őt. − És te? Mi a helyzet veled, azonkívül, hogy nem vagy túl barátkozó típus? – kérdeztem vissza, hiszen érdekelt, hogy ő mitől vált olyanná, amilyen. Nem akartam, hogy azt higgye, csak magammal foglalkozok, mert ez egyáltalán nem így volt.
remélem, tetszeni fog :3
Vendég
Csüt. Jún. 18, 2020 6:40 pm
Nate & Helena
Nemhogy extrovertáltnak, de még kicsit nyitottnak sem lehetne mondani. Az introvertáltak között is tipikusan magánakvaló vagyok, hát nem csoda, hogy nem is nagyon akarnak megismerni az emberek. Nagyon figyelek Nate szavaira, ha már így rákérdeztem akkor megtisztelem annyira, hogy odafigyelek rá. - Nem is tudtam, hogy te csinálod azokat a képeket. Még sosem próbáltam a fotózást, esetleg ha egyszer van időd megmutathatnád hogy működik. – Kislányosan mosolyogva finoman félrebillentem a fejem, nem is értem mi van velem. Néha ilyen is kell, nem? Itt és most nem kell Helena Fawleynak, a tökéletesnek lennem, hanem lehetek csak simán Lena. Nem is tudom, voltam-e valaha ilyen, hiszen mindig igyekeztem megőrizni a gondosan felépített jellememet. Pedig ha jobban belegondolok gyereknek nem voltam ennyire mogorva, sokkal életvidámabb és lazább voltam. Miközben elgondolkozom ő tovább mesél, azért figyelek ám, hogy szeret olvasni, meg túrázni és lénygondozással szeretne foglalkozni felnőttként. Aztán mesél a családjáról, hogy ők is majdnem annyian vannak mint mi. - Szerintem elmondtál mindent, ami lényeges lehet. – Szavaimon érződik, hogy nem azért mondom ezt, mert ne lennék kíváncsi, vagy unnám amit mond, csak nem akarok így rögtön első alkalommal belemászni a magánéletébe. Azt hiszem épp elég információt megtudtam róla egyelőre. - Lássuk csak… Jól figyelj, most olyan dolgokat fogsz megtudni, amit még soha senkinek nem mondtam el. Szabadidőmben táncolok, olvasok, főként mugli regényeket, meg festeni is szeretek, csak nem tudok – nevetem el magam. Nem vagyok elégedett a saját teljesítményemmel, szerintem soha nem is leszek. Bár mások szerint nem vagyok nagyon béna a művészetekben, de azért nem sűrűn szoktam mutogatni a rajzaimat, vagy festményeimet. Csak az árulkodik a szenvedélyemről, hogy megesik, hogy tetőtől-talpig festékesen jelenek meg itt-ott, főként vacsoránál, ha tanítás után van egy kis időm alkotni. - Két öcsém van és egy húgom, a két kisebb ikerpár. Anyám a minisztériumnál dolgozik, ahogy… - megakadok a mondandómban, zavarba jövök egy pillanatra, ahogy eszembe jut a tavaszi szüneti apámról szóló kis incidensünk anyával. – Szóval apám is – fejezem be halványan elpirulva. Vörös hajjal együtt jár a világos bőr, amivel a pirulás a zavart helyzetekben. Nem sokszor esik meg hogy ilyen helyzetbe kerülök, ezért nem is gyakori, hogy elpirulok. Ma nagyon ismeretlen terepen járok, ez kész őrület.
Vendég
Pént. Jún. 19, 2020 1:28 am
Helena & Nate
− Pedig mind az enyém. Amióta belebolondultam a képekbe, azóta fotózok. Mozgó és álló képeket egyáltalán. A kamerámon van egy kis kapcsoló, amivel váltani tudok a varázs- és a mugli verzió között. De nem szoktam hangoztatni. Akit érdekel, az újság kreditében úgyis látja, vagy összerakja a képet, hiszen folyton kamerával mászkálok – vontam meg a vállamat egy vidám mosollyal megtoldva. Lehetséges, hogy kicsit elszaladt velem a ló, hiszen szerettem erről beszélni. Ennél már csak fényképezni szerettem jobban. − De szívesen megmutatom valamikor, ha érdekel. – Gyakran előfordult, hogy képek készítésére kértek fel, de az nem volt túl gyakori, hogy maga a fotózás után érdeklődtek. Ez még jobban kiszélesítette a mosolyt az arcomon, pedig nem szoktam vigyorogni. − Te is mosolyoghatnál többet, hidd el, jobban áll – jegyzem meg szigorúan egy fényképész gyakorlott szemével. Az arca sokkal szimpatikusabbá vált abban a pillanatban, hogy a szája íve felfelé görbült. Szívesen megörökítettem volna, hiszen a kamera ott lapult a táskámban, de nem akartam elvenni a kedvét azzal, hogy hirtelen az arcába tolnék egy kamerát. − Hát, lényegében ezek az alapok – feleltem szórakozottan, hiszen túlságosan nem terveztem belemenni dolgokra. Irtó könnyedén adtam ki információkat alapvető dolgokkal kapcsolatban, amiket mások is tudhattak, azonban a személyesebb témákat megtartottam magamnak. Elhallgattam. Egy pisszenés nélkül vártam végig, hogy befejezze a mondandóját. − A tánc remek dolog. Segíti a mozgáskoordináció fejlődését, az izmaid és az állóképességeidet is erősíteni. Meg jól is néz ki, ha valaki táncol. Remek képeket lehet készíteni egy-egy táncos pillanatról – bólogattam elismerően. Az olvasást nem kommentáltam, az nálam valahogy teljesen mindennapos és elvárt dolognak számított. − Nincs azzal baj. A mugli regények is tudnak szórakoztatóak lenni. – Én szívesen olvastam varázsló- és mugliirodalmat, szórakoztató könyveket, anekdotákat, feljegyzéseket, regényeket, verseket… A kedvemtől függött, hogy éppen milyen kötet akadt a kezembe. − Ne butáskodj! Mármint, abszolút megértem, ha nem vagy elégedett velük, de hidd el, egy kívülálló szemével így is, úgy is nagyszerűek lesznek a festményeid. Vegyük például az én fotóimat: Amikor visszanézem őket, mindig elborzadok, hogy lehetnének jobbak is, de minden művész így van ezzel. Soha senki nem fogja elérni a tökéletest, mert az a fogalom teljesen relatívnak számít. Lehet, hogy amit te nem tartasz annak, az másnak igenis az, és lehet, hogy amivel én nem vagyok megelégedve, arról a másik úgy gondolja, hogy kihoztam belőle a maximumot. Szóval, emiatt nem kell aggódnod, és nem is szabad túlzottan önkritikusnak lenned – fejeztem be a szavaimat. Magam is meglepődtem, hogy ezt a kisebb eszmefuttatást egyetlen levegővétellel daráltam végig, és egy pillanatra meg is álltam Helena arcát méregetni. Mások nem szeretették, ha okoskodom, ahogy azt sem díjazták, ha túlságosan is sokat beszéltem a gondolataimról. Reméltem, nem fárasztottam le teljesen a lányt. − Akkor te is nagy családot mondhatsz a magadénak – állapítottam meg a nyilvánvalót, de leginkább csak azért mondtam ezt, hogy eltereljem a figyelmet arról, hogy elpirult. Ennyire kellemetlen témát érintettünk volna? Nem akartam, hogy feszélyezve érezze magát, szóval feldobtam egy újabb beszédtémát. − Mondd csak, a te húgaid is épp olyan bosszantóak, mint az enyém? Úgy értem, mostanában borzasztóan sokat jár a nyakamra, és folyamatosan majmol. Fogalmam sincs, hogy mi ütött belé, de az átlagosnál is bosszantóbb, és ezt hiszem, ez valami tinédzser hülyeség nála – tettem fel egy újabb kérdést, hátha ő tudott segíteni abban, hogy megértsem a húgom viselkedését. És ez nem is volt olyan hű, de titkos információ, hiszen Jessica lépten-nyomon kiidegelt a kastélyban, így gyakran láthatott minket veszekedni.
Vendég
Pént. Jún. 19, 2020 9:57 pm
Nate & Helena
Szóval nem tartja magát nagyobbra, mint amennyire megérdemelt, nem hiszi azt, hogy körülötte forog a világ. Viszont ma is megtudtam valami újat, mert hogy őszinte legyek fogalmam sincs, kik szerkesztik az iskola újságot, általában csak átfutom, ha van valami érdekesnek tűnő azt végigolvasom de ennyi, nem vagyok túl nagy rajongó. - Gondolom nem sűrűn szoktak erre kérni - jegyzem meg, hiszen logikusabbnak tűnik, hogy az emberek általában jó képeket szeretnének magukról, az már nem érdekli őket, hogy hogyan is készülnek el. Engem viszont talán épp a festészet miatt nagyon is érdekel, meg szeretek új dolgokat kipróbálni. - Mint mi? - Megajándékozom egy újabb mosollyal, ha már szerinte úgyis jól áll. Gyakran hallom, hogy a mosoly öltöztet meg egy nő legszebb ékszere a mosolya, de minek vigyorogjak egész nap minden hülyére? Szoktam mosolyogni, csak nem sokan tudják. A nagyi puccos báljain például egész éjjel lankadatlanul erre vagyok kényszerítve, majdhogynem még a mosdóban is. Másnap aztán persze mindig szörnyen fáj az arcom, de a nagyi kedvéért megéri. Ha ő boldog én is az vagyok. - Ez nagyon tudományosan hangzott, az igazi kék szólt belőled - ugratom játékosan. Mintha én sosem mondanék ilyeneket. Pedig de, talán túl gyakran is hangoztatok ilyen cifra és tudományosnak ható szóvirágokat. Beszélhetnék egyszerűen is, de abban mi a móka? Sokkal viccesebb ha a beszélgetőpartnered egy szavadat sem érti. Persze ezzel fel is mérem, hogy az illető szellemi képességei megfelelnek-e az általam elvártaknak. - Mekkora tüdőd van neked? - Megköszönhetném, hogy próbál bátorítani, esetleg leolthatnám, hogy mit okoskodik itt, de engem inkább az érdekel hogy volt képes ezt a kis monológot egyetlen levegővétellel elhadarni. Azért a tánc elég megerőltető sportág, kell hozzá tüdőkapacitás rendesen, de ez még nekem is sok volt. A fejemet rázva elnevetem magam, hogy minek kérdezek ilyen butaságokat? Persze, ha épp nem turkál a fejemben, akkor csak egy újabb baráti ugratásként értelmezheti, nem fogja tudni a jó kedvem igazi okát. Egyetértően bólogatok a nagy család gondolatára, hiszen még el sem kezdtem boncolgatni a távolabbi rokonságot a sok unokatestvérrel, meg másodunokatestvérrel vagy mim is nekem pontosan Devon. Nem érdekelt annyira, hogy utánanézzek, de gondolom hogy valami ilyesmi rokonságban állhatunk azt hiszem. - Heather és Howard még csak nyolc évesek, igen, baromi bosszantóak. Henry tudod... Ő egy egészen más kategória. Ahhoz képet hogy még csak tizenhárom bizonyos tekintetben jóval érettebb mint én, ugyanakkor nélkülem szerintem már háromszor meghalt volna a Roxfortban. - Nem tudom miért mondom el mindezt, egyszerűen csak kiszakad belőlem. Tudom hogy ez a problémájára nem megoldás, de soha senkinek nem meséltem még a testvéreimről és ez most nagyon felszabadító érzés. - De egyébként ne aggódj, majd kinövi. A kamasz lányok kilencven százaléka meghülyül kilenc és tizenkilenc éves kora között, utána jobb lesz - bólogatok csak úgy a hatás kedvéért. Tudom, hogy ez sovány vigasz, de nincs mit tenni, akinél beüt a pubertás annál beüt, ezt csak a megszoksz vagy megszöksz taktikával lehet túlélni, és mivel a testvéréről van szó sajnos belekényszerül az előbbibe.
Vendég
Szomb. Jún. 20, 2020 3:30 am
Helena & Nate
− Nem, nem igazán – túrtam bele a hajamba szórakozottan. A többség tényleg jobban szeretett a lencsék előtt lenni, mint mögöttük. Nekik a kamera egy eszköz volt arra, hogy tökéletesen beállított pillanatokat osszanak meg másokkal. Nekem a kamera arra kellett, hogy elcsíphessem azokat a „tökéletlen” pillanatokat, amik emberivé tesznek egy embert. − Mint tartózkodni. Félni attól, hogy kifejezd az érzéseidet, hogy egy maszkot mutass a világnak – feleltem neki, hiszen valaminek kellett lennie a szinte folyton rendezett vonásainak, amiért ritkán mosolygott. − Pedig hidd el, egy őszinte mosoly a leggyönyörűbb dolog a világon – tettem hozzá. Hiszen legyen szó egy anya mosolyáról, aki őszinte szeretettel néz a gyermekére, egy sejtelmes, titokzatos vigyorról, amit csak a legjobb barátod érthet, vagy akár egy szerelmes pillantással kísért szelíd, a száj sarkában megbúvó mosolyról… Ennél szebbeket aligha talált az embert. Lehetséges, hogy a racionalitás talaján lépdeltem, és megtagadtam a saját érzéseimet, de a mások által kifejezett érzelmeket igenis tudtam értékelni. Az ugratásra halkan felnevettem. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszasan fogom ecsetelni a gondolataimat, de ahogy elnéztem, Helena egész jól értékelte a folyamatos beszédemet. − Kicsit túlzásba estem, bocsánat érte – mosolyodtam el szórakozottan. Pedig eszem ágában sem volt ennyire túlbonyolítani mindent, egyszerűen csak jöttek a szavak, a gondolatok, és úgy éreztem, hogy szeretném mindezeket megosztani vele. Szerettem volna, ha jó véleménnyel lenne rólam, magam se tudnám megítélni miért. − Hidd el, a testvéreimet még nem is hallottad beszélni – engedtem szabadon egy kurta nevetést. Nálam Jessica és Emily sokkal többet volt képes beszélni, Jess már általánosságban is felülmúlt mindenkit a családban, Emily pedig szorosan a nyomában loholt, ha okoskodott. Örültem, hogy kezdett oldódni a hangulat, hiszen hiába jöttünk gyakorolni, ha feszültebb légkörben szerintem senkinek se kellemes tanulni, vagy koncentrálni. Helena pedig úgy tűnt, mintha próbálna ellazulni egy kicsit, és ezért borzasztóan boldog voltam. Sose voltam az a személy, aki mellett a másiknak feszélyezve kellene éreznie magát, és korábban nem tudtam elképzelni, hogy mégis mi a fenét csinálhattam rosszul, amiért a lány tartotta tőlem a távolságot. − Ó, akkor neked még nem volt szerencséd megtapasztalni azt, ami én éppen átélek – bólintottam leginkább magamnak a csodálatos megállapításom után. Én mindig is a középső gyerek voltam, így gőzöm sincs arról, hogy én mennyire lehettem idegesítő. Azt viszont biztosan tudtam, hogy Jessica már most kiérdemelte a világ legidegesítőbb kishúga címet. – Milyen érzés a legidősebbnek lenni? Emilyvel sose beszélgettem ilyesmiről, hogy mennyire lehetett neki megszokni azt, hogy nem ő az egyetlen gyerek a családban, és hogy osztoznia kell a szüleink figyelmén. Bár… Emilyvel nem is igazán szoktam ilyen témákról beszélgetni. A „megnyugtató” szavakra kelletlenül elhúztam a számat. Ettől tartottam én is. Bár Emily már huszonegy éves volt, és így is idegesítő maradt, szóval a családunk női tagjai későn érő típusok lehettek. − Akkor azt hiszem, el kell költöznöm a lelki békém érdekében – sóhajtottam fel. S mivel Helena nem mondta, hogy folytatni szeretné a gyakorlást, így lecsusszantam a pad tetejéről, a táskámhoz léptem. Kiemeltem onnan a kamerámat, ami egy kicsit átalakított darab volt. Először is, hasonlított a régebbi típusokra, és elöl kiadta az elkészített képet, ha a menüben rányomtam a megfelelő opcióra, viszont volt rajta egy gomb is, amivel válthattam a mágikus és varázstalan módja között. Így, ha muglik közé cipeltem a gépemet, akkor legfeljebb azért bámulhattak meg, mert maga a fényképező formája igencsak szokatlan volt. Még az egyik születésnapomra kaptam. Állítólag külön felkerestek egy szakértőt, hogy készítse el nekem a gépet. Azóta úgy őriztem, mintha csak az életem múlt volna rajta. − Tessék, ha gondolod, kipróbálhatod – nyújtottam a lány felé a szerkentyűt, miután bekapcsoltam a gépet. Nem szívesen adtam oda másoknak a cuccaimat, de más gépem nem volt a Roxfortban, és ha tényleg érdekelte a dolog, akkor most lehetőséget adtam neki arra, hogy legalább megállapítsa, tényleg érdeklik-e a képek.
Vendég
Vas. Jún. 21, 2020 3:37 pm
Nate & Helena
Tudom, hogy nem így értette, de csak az jár a fejemben, hogy gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű. Olyan ritkán hallom ezt a szót mások szájából az én társaságomban, meglepő és megható. Mármint persze, a nagyi mindig azt mondja, mikor habcsóknak öltözöm, hogy gyönyörű vagyok, de neki kinyúlt macinaciban és festékfoltos pólóban is az vagyok. Olyan buta vagyok, nem kéne egy hülye jelzőtől így elérzékenyülnöm. Szerencse, hogy az arcomon nem látszik semmi, különben bajban lennék és kezdhetnék magyarázkodni. - Semmi probléma – vonom meg vállaimat. Legalább van véleménye, értelmes véleménye ami hajlandó megosztani velem, még ha kicsit túl is ragozza a dolgokat. Valószínűleg ezért sem lettem hollóhátas, én nem szeretek ennyire körül járni egy-egy témát hogy minden szempontból alaposan kivesézhessem, inkább a lényegre törő, egyszerű, rövid válaszok híve vagyok. Halkan elnevetem magam, ahogy arról beszél, hogy a testvére mennyit beszélnek. Látszik, hogy nem él együtt két nyolc éves poronttyal, hogy nem nevelt fel gyakorlatilag három gyereket. Nekem ehhez volt szerencsém, de meghagyom abban a tudatban, hogy neki aztán az igazán rossz középső gyerekként két ilyen szószátyár leányzó mellett. Persze az sem lehet kellemes, lehet én is sík ideg lennék tőlük. Az viszont biztos, hogy akármilyen fura a helyzet is otthon nem cserélnék senkivel. Ha nem lennének ezek a kis ördögfiókák a nyakamon… el sem tudom képzelni. - Nagyon sok felelősséggel jár. Baromira fárasztó, képzeld el a húgodat háromszor, csak ebből kettőt fiúban. Valami ilyesmi érzés. – Nem tudom jobban elmagyarázni, de azért a kedvéért megpróbálom. Egy középsőgyerek szerintem sosem fogja átérezni, milyen a legidősebbnek lenni, de így, hogy van húga talán sikerül átadnom az érzést. - És hová költözöl? – kérdezem vigyorogva. Eddig azt sem tudtam, hogy tudok ilyet, de olyan ösztönösen jön, mint a kérdés. Nem garantálom, hogy a mindennapokban ennyit fogok nevetni, de talán bevezetem majd a mosolygást. Nem is olyan ördögtől való dolog ez. Meglep, hogy csak így a kezembe nyomja az igencsak drágának tűnő eszközt. Nagyon óvatosan veszem át, megnézem minden szögből. Fogalmam sincs hogy működik, hiszen sosem próbáltam még ilyesmit. - Most melyik gombot kéne megnyomnom? – nézek segítségkérően Natere. Nem vagyok ostoba, de azért ez még nekem is magas. Túl sok a gomb, a jelzés és a nyílás, véletlenül sem akarom elrontani az eszközt azzal, hogy valamit rosszul csinálok. Inkább magyarázza szépen el, hogy mi hogy működik, aztán kipróbálom.
Vendég
Vas. Jún. 21, 2020 7:21 pm
Helena & Nate
Sokan idegesítőnek találják az állandó szövegelésemet, amit igyekszem visszafogni, de ha egyszer belelendülök egy témába, akkor nehezen veszem észre magam. Ezért is kérek bocsánatot, hiszen nem akarom túlságosan leterhelni őt az ökörségeimmel. Ráadásul, a testvéreimnek köszönhetően volt alkalmam megtanulni, hogy mennyire nem értékelik, ha elmondom a véleményemet. A nevetése hallatán akaratlanul is elvigyorodok. Többet kellene nevetnie is, de ezt már nem teszem szóvá. Nem akarok ráijeszteni, mert félek, akkor visszabújna a csigaházába, és nemhogy egy nevetést sem hallanék tőle, de még egy mosolyt se látnék. Egyszerűen nem értem mi teszi őt ennyire feszültté. Ennyire fontos lenne nekik mások véleménye? Persze, nekem is fontos, hogy ki hogyan vélekedik a családomról, de rólam azt mondanak, amit akarnak, amíg nem a családtagjaimat veszik a szájukra. − Merlinre! Irtó fárasztó lehet – húzom el a számat, és láthatóan beleborzongok pusztán abba a gondolatba, hogy Jessicából több is létezne. Bőven elég belőle egy is. Ráadásul, tényleg nem tudom érezni milyen az, amikor te vagy a legidősebb… Sőt, még azt se mondhatnám, hogy jó testvér lennék, hiszen nem sokat foglalkoztam Jess-szel, amikor pisis kölykök voltunk. Valahogy túlságosan is más világ volt már akkor is számomra, és sokkal jobban megtaláltam a közös hangot Bailey-vel. Talán, ha Jessica is fiú lenne… Talán, akkor másképp alakultak volna a dolgok, s bár kellemetlen önmagamnak beismerni, nem igazán tudok mit kezdeni lány testvérekkel. − Nem tudom. Akárhová az Egyesült Királyságon belül, csak messze legyek a húgomtól. Mondjuk, Skóciáig biztosan nem jönne el, vagy esetleg Írországig menekülnék – vonom meg a vállamat. Igazából, egyre gyakrabban gondolok arra, hogy önálló életet kellene kezdenem, de anyáék biztosan nem értékelnék, ha az egyetemi éveim alatt, munka nélkül, kikönyörögnék tőlük magamnak egy saját lakást valahol jó messze tőlük. Őket ismerve, legalább az akadémiai évek során még ott fognának, hogy maguknak is megkönnyítsék a dolgukat. De hagyom is a témát, mielőtt hosszasabb eszmefuttatásokba kezdenék, és inkább megmutatom neki, hogy milyen is egy fényképezőgép. Halkan felnevetek, ahogy segélykérően rám pillant. El is felejtettem már milyen az, ha valaki nem ismeri ugyanazokat, mint én. Mellé lépek, az ujjait finoman az egyik gombra illesztem, miközben a karját megemelem. − Az a nagy lapos gomb, amin az ujjad van, arra jó, hogy elkészítsd a képet. A mellette lévő kis kapcsoló… – bököm meg az ujjammal a kapcsolót, és átkattintom. – Azzal választod ki, hogy milyen képet szeretnél csinálni. Mármint, hogy olyat, amilyen a varázsvilágban is van, és mozog a kép, vagy hagyományos, muglik által készített képet. Most mozgóképet készít. A többi gombot később elmagyarázhatom, ha érdekel, de azok most annyira nem lényegesek. − Ó, és fontos, hogy fixáld a kéztartásodat, ne nagyon mozogj bele! Úgyis látni fogod, ha rögzíti a képet – javaslom neki, mielőtt valami elmosódott képet lőne, és csalódna magában. − Szeretnéd, hogy előbb megmutassam, vagy kipróbálod magad? – érdeklődök, hiszen az sem esik a nehezemre, hogy készítsek egy képet róla, vagy bármi másról a teremben.
Vendég
Kedd Jún. 23, 2020 12:56 pm
Nate & Helena
Talán egy rosszabb napomon már régen leugattam volna, hogy ne fecsegjen ennyit feleslegesen, de meglepően jó hangulatba hozott, így nem bánom hogy be nem áll a szája. Ha a testvérei még nála is többet beszélnek azt hiszem sosem szeretnék velük összefutni, azért van az a határ ami felett már nem bírom elviselni az értelmetlen csacsogást. Talán ha egy normális családban egy normális nagytestvér lennék nem így gondolnám. Akkor biztosan nem mondanék olyat, hogy fárasztóak – vagy mégis? Ezt nem lehet megmondani. Mindenesetre jobb, ha nem beszélünk többet erről a témáról, még a végén véletlenül elkotyogok valami olyat, amit nem kéne. Azért annyira még nem vagyunk jóban, hogy ilyen információkba beavassam, majd talán egy későbbi gyakorlás során feltárom neki az ilyen témájú emlékeimet. Mosolyogva csóválom a fejem a terve hallatán, én nem lennék képes csak úgy összepakolni és elköltözni. Mondjuk főleg azért nem, mert a testvéreim számítanak rám, nem hiszem, hogy anya egyedül elbírna velük. Én vagyok a felementő osztag, aki vígasztal, mesét mond és forró csokit csinál, ha baj van. Nem vagyok nagy konyhatündér, de ilyen apróságokat azért meg kellett tanulnom a rosszabb időkre. Figyelmesen hallgatom a magyarázatot, hagyom, hogy kezemet úgy állítsa be, ahogy az a legcélszerűbb. Kicsit zavar, hogy ilyen közel áll hozzám, nem vagyok hozzászokva, hogy bárki is másfél méternél közelebb merészkedne hozzám. Ez látszik is rajtam, hiszen izmaim megfeszülnek, de más jelét nem mutatom az aggodalomnak. Talán észre sem veszi az egészet, úgy el van foglalva a pontos leírásadással. Megnyugtatom magam, hiszen tudom, hogy nem bántani akar, vagy ilyesmi, de attól még nagyon furcsa nekem ez a helyzet, így amint lehet hátrálok is. Persze ezt betudhatja annak, hogy csak képet szeretnék készíteni róla, harminc centiről azért nehéz lenne értékelhető végeredményt produkálni. Szóval hátrálok, átkapcsolom a kapcsolót – örülök, ha elsőre a sima, nem mozgó képpel elboldogulok – majd stabil helyzetbe hozom a kezem. Várok néhány másodpercet, míg megnyomom a gombot, megpróbálom megtalálni azt a pozíciót, ahonnan a legjobb képet tudnám készíteni róla. Mondjuk ez nem lehet nagyon nehéz, még én s elismerem, hogy dekoratív fiú. Végül aztán csak megnyomom a gombot és elkészül a kép. Alaposabban szemügyre veszem, meglepő módon elégedett vagyok magammal, így meg merem mutatni Nathenek is. - Mit gondolsz? – Kíváncsi vagyok, hogy ő a szakértelmével mit lát benne, szerintem ahhoz képest hogy először csinálok ilyet sikerült elkapnom a nagybetűs pillanatot. Lehet egészen megtetszik majd ez az egész fotózás dolog.
Vendég
Szer. Jún. 24, 2020 3:18 pm
Helena & Nate
Valóban szeretnék mihamarabb elköltözni otthonról, mert nem érzem azt, hogy felnőttként kezelnének. Ez pedig borzasztóan zavar, hiszen mégis csak tizenhét éves vagyok, tehát nagykorúnak számítok, mégis sokan a családból úgy kezelnek, mint egy gyereket. Meg akarnám mutatni nekik, hogy igenis képes lennék az önálló életre, és hogy nem kell engem a széltől is óvni, mert feltalálom magam különféle helyzetekben. De ahogy elnézem, Helena jobb ragaszkodhat a családjához, legalább is a fejcsóválása erre enged következtetni. Csodálom őt, hogy ennyi kisgyerek mellett van türelme még velük élni. Engem már Jessica is ki tudna kergetni a világból. Inkább a gépről kezdek magyarázni, amit átadtam neki kipróbálásra. Mintha egy pillanatra feszültté válna, amikor közelebb lépek hozzá, de nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Amilyen introvertáltnak tűnik, teljesen megértem, ha nem szereti, hogy megzavarják a személyes terét. Normál esetben én se rajonganék érte, de nagy bánatomra, a családom eléggé ragaszkodó és szeretgető fajta, így kénytelen vagyok elviselni a családom női tagjainak egy-egy szeretetteljes kirohanását. Amikor hátrálni kezd, én is visszább megyek, és felülök a korábbi asztal tetejére. Mosolygok, bár kicsit szokatlan a lencse másik oldalán lenni. De legalább tudom miként kell tartanom a fejemet, és melyik profilomat mutassam, ha előnyös képet szeretnék kapni magamról. Lecsusszanok a pad tetejéről, és rálesek a képre. Elvigyorodok. − Nem is olyan rossz! Némi gyakorlás után megtanulnád, hogy mely helyeken előnyösek a fényviszonyok, hogyan játssz az árnyékokkal, meg ezernyi más technikád. De úgy gondolom, simán ráéreznél, ha fordítasz rá egy kis időt – dicsérem meg, hiszen emlékszem, amikor egy másik barátom akarta kipróbálni a fotózást, de neki úgy sikerült az első képe, hogy az ujja kitakarta a kép felét. Ahhoz képest Helena első képe ezerszer jobbra sikerült. − Ki akarod próbálni a mozgó képet is? – érdeklődöm, hiszen akkor lehúzom a ketrecről a talárt abból a célból, hogy a benne izgő-mozgó knarlról is lőhessen egy fotót. − Egyébként, a fotós egyik legnagyobb ismérve, hogy türelmes. Mindig vár, a legmegfelelőbb pillanatig. – Ha túrázni megyek, megesik, hogy órákig nem moccanok egy helyről, csak figyelek, várok, és elcsípem a tökéletes pillanatot.
Vendég
Csüt. Jún. 25, 2020 9:21 am
Nate & Helena
Elégedett vigyor költözik arcomra, szóval egyetértünk abban, hogy egész jó lett elsőre. Ez a vigyor egészen más, mint az eddigiek, sugárzik belőle, hogy azért büszke vagyok magamra. Azt hiszem, meg is van mi lesz a következő téma, amire bővebben is időt kell szánnom. Nem lesz egyszerű, de a nyáron talán lesz rá egy kis időm. - Mondjuk szerintem rólad nehéz nem jó képet csinálni. – Nem azért mondom, hogy zavarba hozzam vagy elárasszam bókokkal, csak annyira tudatosan viselkedett a kamera másik oldalán is, mint egy valódi modell. Bár gondolom a kellő háttértudással nekem is menne, végül is nem sokkal másabb, mint portrét festeni. Vagyis azt hiszem ennyiből nem kaptam összehasonlításhoz elegendő élményt, de már tudom kit kell elővennem a későbbiek során, ha esetleg kérdésem akadna. - Azt hiszem egyelőre beérem az állóval, a mozgó túl bonyolultnak tűnik – csóválom meg vörös üstököm. Azért ahhoz, hogy épp elkapjam a megfelelő mozdulatot irtó szerencsésnek kell lennem és amíg nincs tapasztalatom állóképekben nem hiszem, hogy sikerülne. Akkor csalódnék magamban és az nem tenne jót az önbizalmamnak, szóval hagyjuk is inkább, épp örülök a sikerélményemnek. - A türelemmel alapvetően nincs gondom. – Vagyis általában, ritkább esetben mikor már nem bírom a hülyéket na akkor elszakad a cérna és oda a béke. De arra, hogy kivárjam a tökéletes pillanatot biztosan lenne elég türelmem, a maximalizmusom nem engedné, hogy akárcsak egy pillanattal is kevesebb időt töltsek el, ha tudom, hogy meg tudom csinálni amit akarok. Ez a maximalizmus hajt a tanulásban, ezért vannak ilyen jó eredményeim, mert nem engedhetem meg magamnak, hogy ne a tökéletesre törekedjek. Ez olyan elvárás, amit én várok el magamtól. - Folytassuk a gyakorlást, vagy hogyan tovább? Megértem, ha nincs kedved ezzel fárasztani magad. – Mielőtt visszaülnék a padra Nathe kezébe nyomom a gépet, nagyobb biztonságban érzem nála, mint nálam. Aztán visszaülök a pad tetejére, hogy megvárjam válaszát. Nem csoda, ha a kis kitérőnk után nincs kedve visszatérni a fejemben turkáláshoz, elég fárasztó folyamat míg bejut és talál is valamit. De ha mégis ehhez ragaszkodik én állok szolgálatára, végtére is alapvetően ezért találkoztunk ma.
Vendég
Csüt. Jún. 25, 2020 9:37 am
Helena & Nate
A dicséretre halkan felnevetek. Pedig én abszolút nem vagyok modell-alkat, csupán tudom, hogy mi kell egy jó képhez. Meg hát, amilyen beállítás Bae-nek jó, az megfelel nekem is. Az unokatestvéremmel borzasztóan hasonlítunk, ezért vagyok képes megállapítani a róla lőtt képek alapján, hogy mi lehet a hozzám passzoló. − Hát, köszönöm, de hidd el, te jobban mutatnál ezeken a képeken, mint én. – Hiszen nem vagyok vak. Korábban is feltűnt, hogy amikor leengedi a falait, akkor teljesen más arcát mutatja meg, egy egészen szeretnivaló, csinos oldalát. Csak azt érteném, hogy miért csinálja ezt. Mármint miért próbál meg mindenkitől elzárkózni, amikor a világnak van egy kevésbé szörnyű oldala is. Egy olyan oldal, amin én is próbálok maradni. − Ahogy kívánod, de ha esetleg kedvet kapnál, akkor szólj nyugodtan. – Én szeretek mozgó képeket csinálni. Legalább is, emberekről jobban szeretek. Nincs is szebb egy felbukkanó mosolynál, egy kitörő nevetésnél, egy lopott szerelmes pillantásnál – ezalatt nem a macskabundájú szobatársamra gondolok, ő szimplán mániákus elmebeteg −, vagy éppen egy legördülő könnycseppnél. Mert nem csak az lehet szép, ami vidámságot sugároz magából, és az emberek borzasztó tévhitben élnek azzal kapcsolatban, hogy csak a jó dolgokat pakolhatják a kirakatba. − Igen, az feltűnt. Jó tulajdonság – vigyorgok jókedvűen. A türelem valóban rózsát terem, ha fényképezésről van szó. − Azért jöttünk végül is, és nem akarom az idődet rabolni hülyeségekkel, szóval… − átveszem a fényképezőgépet, visszateszem a táskámba, és a knarlt is újra letakarom. − Ha szeretnéd, akkor folytathatjuk. Jobban vagyok. De ha máshoz lenne kedved… Akár abban is benne vagyok. – Nekem nincs ellenemre az se, ha kicsit jobban megismerhetem, mert az imént megmutatta, hogy nem mindig olyan távolságtartó, mint amilyennek mutatja magát. Vagyis, tud lazítani, ha kell. Felkeltette az érdeklődésemet azzal kapcsolatban, hogy miért ilyen. Azt viszont kétlem, hogy a gondolatai között találnék erre utaló nyomokat, ahogy azt is, hogy szeretne még beszélgetni. Szóval visszaülök a pad tetejére, és hagyom, hogy ő döntsön a továbbiakról.
Vendég
Csüt. Jún. 25, 2020 7:37 pm
Nate & Helena
Nem tudom eldönteni, hogy ezt csak udvariasságból mondta, vagy komolyan gondolta. Mindenesetre a válaszom kimerül egy tipikus szemforgatásban, nem vagyok hajlandó kommentálni. Nem vagyok kifejezetten szép - legalábbis a klasszikus értelemben biztosan nem. Nem vagyok kifejezetten magas és sudár, sokkal inkább átlagos magasságú néhány plusz kilóval küzdő lány vagyok. Az arcom egészét szeplők borítják, a hajam vörös és nem szép szőke vagy fekete mint a szépnek tartott lányoké általában. De a legjobb az egészben, hogy összességében én boldog vagyok így. Nem mondom, hogy nincs olyan nap, mikor nem húzom a számat attól, amit a tükörben látok, de azért nem kezdek eszeveszett diétázásba és nem alkalmazok átalakítóbűbájokat, csak hogy másnak, szebbnek látsszak. - Mindenképpen - ígérem meg, bár nem kell a lelkemre kötnie, mert elég nagy lány vagyok már elég nagy szájjal ahhoz, hogyha akarok valamit azt meg tudjam oldani. Biztos vagyok abban, hogy ennek is meg van a maga varázsa, hiszen így elkaphatsz egy egész pillanatot, nem csak egy töredéket, de majd egyszer. Nem lehet mindent egyszerre, nem igaz? - Ugyan, ha nem érdekelne a "hülyeséged" - a kedvéért még idézőjeleket is mutatok az ujjaimmal - akkor már nem lennék itt. – Nem tudom, lehet mégis olyan smúzolós lánynak tűnök, nem olyannak, aki nem hallgatja az érdektelen dolgokat, csak hogy ne bántson meg vele senkit. De ha nem érdeketl volna, amiről beszél, akkor már régen leléptem volna, vagy nem túl kedvesen jeleztem volna irányába, hogy fogja be. - Mire gondolsz más alatt? - Már egészen érdekel, hogy mit érthet ezalatt. Persze lehet, hogy arra akar kilyukadni, hogy találjam ki én a programot, de nem, ilyet nem játszunk. Ha már ő vetette fel, hogy esetleg csináljunk bármi mást, akkor itt az ideje kibontakoznia, véletlenül sem szeretném elnyomni.
Vendég
Csüt. Jún. 25, 2020 7:58 pm
Helena & Nate
− Hiába forgatod a szemed. Egyszer bebizonyítom neked, ha hajlandó vagy modellt állni – reagálom le a szemforgatását. Mondhat bármit, semmi baj nincs a kinézetével. Természetes. S talán a lányok többsége nem látja még be, én pedig nehezen ismerem el, de a srácok jobban szeretik a természetesebb lányokat, akik nem változtatják agyon a külsejüket, és nem is éheztetik magukat. Csak a média beteg torzítása az, hogy minden nőnek deszkának kellene lennie, ez pedig egyáltalán nem segít az egészséges önkép kialakításában. Sőt, sok lányt kifejezetten összezavarnak vele. Halkan felnevetek. Oké, ő nyert. Ezzel a válasszal még én sem tudok vitatkozni, bár lehet, képes lennék rá, de egyszerűen csak nincs kedvem agyalni valami frappáns válaszom, és az sem a célom, hogy egy életre megutáljon. − Jó, jogos. – Értékelem, hogy nem olyan lány, aki eltitkolja a véleményét, mert attól fél, hogy megbánt másokat. – Az őszinteség sokszor fájdalmas dolog, de jobb megmondani az igazat, mint más arcába hazudni. Én alapvető dolgokban sosem hazudok. Az más kérdés, hogy ha esetleg fülön csípnének egy-egy éjszakai kirucannás alkalmával, akkor azokra mindig tartogatok egy-két kifogást, de a véleményemet, azt sose hallgatom el. A családom legnagyobb bánatára. − Nem is tudom. Beszélgethetünk bármiről, elmehetünk sétálni… Készíthetnék néhány képet rólad, ahogy korábban felajánlottam. Esetleg megpróbálhatnám megváltoztatni a véleményedet azzal kapcsolatban, hogy nem kell rémesen zárkózottnak lenned… De persze maradhatunk gyakorolni is. Minden rajtad áll – sorolom a javaslataimat, elvégre abban fején találta a szöget, hogy a fényképezőgépem előkerülése után sokkal több kedvem van bármihez, ami nem az okklumenciához kapcsolódik. Természetesen, ha úgy dönt, hogy gyakorolni szeretne, akkor engedelmes kisdiákként elnyugszom a fenekemen, és igyekszem a feladatra összpontosítani.
Vendég
Pént. Jún. 26, 2020 12:12 pm
Nate & Helena
Nem sokáig fontolgatom az ajánlatot, végül is veszítenivalóm nincs, maximum készül rólam néhány jó kép, amit a nagyi kitehet majd a falra. - Benne vagyok. - Miért is ne, ilyenben még úgysem volt igazán részem. Néha rám fér, hogy kipróbáljak egy-két új dolgot, bár a saját megítélésemen nem fog változtatni, akármilyen jó képeket is készít majd. Legalábbis remélem, hogy jók lesznek. - Pontosan. Semmi értelme hazudni. Vagyis néha, ha nagyon indokolt, de egyébként nem érzem szükségét - fejtem ki véleményemet az őszinteségről. Gyerekkorom óta erre lettem nevelve, hogy hazudni nem jó, legyek őszinte magamhoz és másokhoz, erre kiderül, hogy a saját szüleim hazudnak nekem mióta csak megszülettem. Inkább nem is akarok erre gondolni, végre sikerült kicsit kilépnem a komfortzónámból, de ha megint ezen az apaság témán agyalok, akkor félő, hogy visszaránt majd a csigaházamba. Pedig Nathe most már, hogy ki tudott rángatni onnan megérdemli, hogy ne merüljek el az önsajnáltatás tengerében, hanem ehelyett odafigyeljek rá és elfogadjam valamelyik javaslatát. Mert hát nincs igazán kedvem gyakorolni már, nem is tudnék úgy koncentrálni szerintem, mert felszabadultak bennem az érzések és emlékek, így lehet hogy nehéz lenne elrejtenem a fiú elől, azt, amit nem szeretnék, hogy megtudjon. - Ilyen sorrendben, vagy fordítva? - kérdezek rá mosolyogva. - Megpróbálkozhatsz a lehetetlennel és jó képeket csinálni rólam, közben beszélgethetünk és megpróbálhatod megmutatni, hogy nem kell rémesen zárkózottnak lennem - idézem vissza a szavait. Nem is vagyok rémesen zárkózott szerintem, vagyis mégis, de ezzel nekem nincs annyira nagy problémám. Vagyis eddig nem volt, mert eddig nem éreztem, hogy akár jó lehet ha társaságban vagyok. Persze lehet, hogy most sem fogja sokáig húzni mellettem, mert rámun majd. De addig is megpróbálom kiélvezni, hogy képes elviselni.
Vendég
Pént. Jún. 26, 2020 11:59 pm
Helena & Nate
Meglep, hogy végül elfogadja az ajánlatomat, de nem is próbálom leplezni, hogy örülök neki. Már csak azért is, mert tudom, ez annak a jele, hogy kezdi leengedni a falakat. − Nagyszerű – mosolyodok el, aztán az őszinteséggel kapcsolatos szavakra bólintok. Nem szeretném túlragozni a témát, hiszen már korábban kifejtettem az álláspontomat ezzel kapcsolatban. Sokkal jobban szeretném előre lendíteni a beszélgetést. Nem lesz egyszerű eset kicsalogatni őt a csigaházából, de nem hiszem, hogy lehetetlen lenne. − Én inkább egybe kötve gondoltam. Az iskola tele van olyan helyekkel, ahol király képeket lehet készíteni, és amíg azokra a helyekre sétálunk, addig tudunk beszélgetni. – Mert egy üres teremben képeket készíteni eléggé unalmas, ráadásul nem is természetes. Olyan, mintha valami iskolai fotózáson kellene portrét készíteni róla. Más környezetben lehet, hogy természetesebben viselkedne ő is. − Szeretem a kihívásokat, és továbbra is úgy vélem, hogy kishitű vagy – felelem, bár az igaz, hogy a szépség igen relatív fogalom, de úgy hiszem, elég sok mindent képes vagyok széppé varázsolni. Csak tudni kell melyik oldalát kell mutatni a dolgoknak. Mi tesz előnyössé, vonzóvá, figyelemfelkeltővé mások számára. Egy fotós szemével én ezeket a dolgokat meg tudom találni, ezért is ritka az, hogy a képeimre panaszkodnak. Akik pedig nincsenek megelégedve a munkámmal, azok általában olyan hamis önképpel rendelkeznek, hogy fáj szembesülniük az igazsággal. − Hidd el, nem fogod megbánni! – csusszanok le a pad tetejéről, és a ketrechez lépek. Először leemelem Helena talárját, ha engedi, akkor felsegítem rá, ha pedig úgy dönt, nem kér a segítségemből, akkor csak szimplán átnyújtom neki. Ezek után a vállamra veszem a táskámat, aztán felkapom a ketrecet, és kinyitom az ajtót. A lányt előre engedem, elvégre anyám még mindig úriembernek nevelt, így akként is viselkedek. − Oké, szóval, a Sötét Varázslatok Kivédése terem előtt a lépcsőházban van egy nagyon menő ablakbeugró ilyen festett üveggel, ahol baromi hangulatos képeket lehetne lőni szerintem, szóval én azt javaslom, hogy menjünk arra. – Persze, ha Helena más helyszínt szeretne keresni, akkor ezernyi zugot fel tudok még ajánlani neki. A folyosón sétálva összetalálkozunk az unokatestvéremmel, Bailey-vel, aki elsőre irtóra hasonlít rám, de ha jobban megfigyelik az arcunkat, akkor elég sok különbség felfedezhető köztünk. Egy percre megállok, megkérem őt, hogy vigye fel a hálókörletbe a knarlt, aztán elnézést kérek Helenától, és folytatom az utamat a megbeszélt hely irányába.
Vendég
Szomb. Jún. 27, 2020 6:52 pm
Nate & Helena
Ésszerű tervnek hangzik, hogy sétálás közben beszélgessünk és lőjön rólam néhány képet. Így talán nem leszek annyira feszült a kamera előtt, mintha itt kéne pózolnom egy üres teremben. Azt nem állítom, hogy zavarba jönnék, elég nehéz zavarba hozni főleg egy ilyen dologgal, de mivel nincs benne rutinom, így valószínű az elején így sem lesz velem egyszerű. Hacsak nem valami képvarázsló, akkor van esélye hogy kapásból olyanok legyenek a fotók, amiket én is hajlandó vagyok felvállalni. - Hát azt igazán remélem, mert különben... - Játékos fenyegetőzés, természetesen semmi nem fogom megbánni, ebben már most biztos vagyok. Amúgy sem vagyok a felesleges erőszak híve, szóval ha esetleg mégis arra kerülne a sor, hogy utólag nem tűnik olyan jó ötletnek sem őt okolnám ezért. Hiszen csak jót akar, ugye? Nem veszem fel a talárt, de azért megjegyzem, hogy próbálkozott. Ha már ilyenre adoma fejem nem akarok iskolai talárban parádézni, elég, hogy amúgy is egyenruha van rajtam. Azért bennem is meg van az a hiúság, mint a többi lányban általában és ez a maximalizmusommal kombinálva nem mindig szül kellemes helyzeteket. Nem ismerem ezt a kis beugrót, de mivel nem tudok jobb alternatívát felajánlani ezért szó nélkül elfogadom az ajánlatot és követem a folyosókon. Aztán szembetalálkozunk ezzel a sráccal aki első ránézésre mintha csak az ikertestvére volna, de amíg beszélgetünk alaposabban szemügyre veszem az idegen fiú arcát és meglátom a különbségeket. Amúgy sem lehetnek testvérek, hiszen azt mondta, hogy egy nővére és egy húga van. - Ez a fiú az unokatestvéred volt? Nagyon hasonlítotok - jegyzem meg, hogy tudja mire alapozom a kérdésem. Mert az elég furcsa lenne, ha mondjuk csak barátként lennének ennyire egyformák. Az unokatestvér még épp elég közeli rokonsági foknak tűnt ahhoz, hogy ez lehetséges legyen. Elérünk a lépcsőházba, már én is látom a festett ablakot. Mesés színek jelennek meg a falon ahogy a Nap fény bevilágít a színezett üvegen. Tényleg egészen mesés helyszín. Hogy lehet az, hogy nap mint nap elsétálok mellette és egyszerűen nem vettem észre eddig? Jobban kellene figyelnem azt hiszem az engem körülvevő helyszínekre, tárgyakra és emberekre. Ki tudja, hány ilyen csodáról maradok le azért, mert állandóan magamba fordulva ücsörgök valahol.