| | | Vas. Május 10, 2020 12:44 pm | Hester Lockhart (née Scamander) Hester, Hetty, dékán asszony "Intelligence without ambition is a bird without wings." Nem: nő Kor: 35 év Vér: félvér Születési hely: London Iskola/ház: Roxfort (Mardekár), Docendo Discimus Mágusakadémia (pszichomágia szak) Munka: a medimágia kar dékánja Családi állapot: házas Patrónus: jegesmedve Pálca: cseresznye, főnixtoll, 11 hüvelyk Én Mi zavarna a legjobban? ✗ Ha tudatlannak
✗ átlagosnak ✗ gyávának ✗ önzőnek neveznének. Magabiztos vagyok a tudásomat illetően és felháborít, ha valaki megkérdőjelezi. De nyitott vagyok a kritikára, amennyiben olyan embertől érkezik, akinek nagyra tartom a véleményét és van alapja az állításának. Mindig lehet újat tanulni és véleményem szerint kell is.
Mit szeretnél, hogyan emlékezzenek rád a halálod után? ✗ Gondoljanak elismeréssel az eredményeimre.
✗ Hiányozzak nekik, de mosollyal gondoljanak rám. ✗ Még több történetet akarnak hallani a kalandjaimról. ✗ Nem érdekel, mit gondolnak rólam a halálom után, csak az számít, hogy mit gondolnak, amíg élek. Nem mások elismeréséért dolgozom, de a mai világban a siker egyik mércéje, hogy a társadalom, a környezetünkben élők és adott szakma mennyire ismeri el az eredményeinket. Számomra fontos a siker, így szeretném, ha a jövőben elismeréssel gondolnának a szakmai eredményeimre. Más téren azonban nem érdekel mások véleménye, nem vagyok rá kíváncsi, mit gondolnak rólam mint anya, feleség vagy általánosságban arról, milyen ember vagyok.
Ha feltalálhatnál egy bájitalt, amely garantálja számodra az alábbiak közül az egyiket, melyiket választanád? ✗ Dicsőség
✗ Bölcsesség ✗ Szerelem ✗ Hatalom Mint már említettem, fontos számomra a siker. De igazából egyik bájitalra sem vágyom, mindenért meg kell dolgozni.
Mit szeretnél, hogyan maradj fenn a történelemben? ✗ A Nagyszerű
✗ A Bölcs ✗ A Jó ✗ A Bátor Csak az előbbieket tudom ismételni.
Egy elvarázsolt kertbe lépsz. Mit vizsgálnál meg először? ✗ A bugyborékoló tavat, aminek az alján valami világító örvénylik
✗ Az ezüst levelű fát aranyalmákkal ✗ A nagy piros mérgesgombákat, amelyek mintha beszélnének egymáshoz ✗ Egy öreg varázsló szobrát, ami mintha pislogna Nem rohanok fejjel a falnak, egy ilyen kertben mindent kellő fenntartással kezelnék, de valószínűleg a világító örvénylésre figyelnék fel először. Szeretem a nyílt vizeket, így a tavakat is.
Melyik hangszer hangját kedveled a legjobban? ✗ Hegedű
✗ Zongora ✗ Dob ✗ Trombita A férjem szakmájából adódóan az átlagosnál a családunk többet mozog művészkörökben, elsősorban a színház világában. Lenyűgözőnek tartom az élőzenét, tulajdonképpen minden hangszert szívesen hallgatok, de a hegedű számomra a legszebb. A lányom, Arya előadásmódján mondjuk még van mit csiszolni, mentségére szóljon, csak tavaly kezdte és a magántanára szerint tehetséges.
Négy doboz pihen előtted, melyiket nyitod ki? ✗ A kis ónból készült szerény, dísztelen dobozt, amelybe belevésték, hogy "csak az arra méltóknak nyílok ki".
✗ A fénylő fekete dobozt ezüst zárral és kulccsal, amelyet egy titokzatos rúnával jelöltek meg, ami Merlin jele. ✗ A díszes ékszerdobozt, ami karmos lábakon áll és rajta felirat hirdeti, hogy benne titkos tudás és ellenállhatatlan csábítás rejtőzik. ✗ A kis teknőspáncél dobozt, arannyal díszítve, amiben egy apró lény vinnyog. Természetesen érdekelne, hogy a doboz, legyen abban bármi, méltónak talál-e. Számomra ez nagyobb csábítás a három másik doboz titkainál, bár valószínűleg végül egyiket sem nyitnám ki. Óvatos típus vagyok.
Négy teli serleget helyeznek eléd, melyiket iszod meg? ✗ A tajtékzó ezüst folyadékot, ami úgy csillog, mintha gyémántok lennének benne.
✗ A sima, sűrű, mélylila italt, aminek kellemes szilva és csokoládé illata van. ✗ Az arany folyadékot, ami úgy csillog, hogy bántja a szemet és a napsugarak táncolnak tőle a szobában. ✗ A titokzatos fekete folyadékot, ami tintához hasonlít és olyan gőzök szállnak fel belőle, hogy különös látomásaid lesznek tőle. Fiatalabb koromban valószínűleg csak az ital alkoholtartalmáról érdeklődtem volna - minél magasabb, annál jobb -, most már meggyőződnék róla, hogy nem ártalmas-e.
Minden évszázadban a Flutterby bokron olyan virág terem, ami illatával magához csábítja az óvatlanokat. Te milyen illatot éreznél? ✗ Otthon
✗ Égő tűzifa ✗ Friss pergamen ✗ A tenger Sokszor ért már a vád, hogy anya és nő létemre túl karrierista vagyok, ezek megcáfolásával nem is fáradozom. De ha választanom kéne, a családom állna mindenek felett. Szeretem az akadémiai szférát, a karrierbeli sikerek motiválnak, de a nap végén mégis az a legnagyobb boldogság, ha hazamehetek a férjemhez és a gyerekeinkhez. Bár mostanában csak Gildhez, hiszen már mindkét gyerekünk a Roxfort padjait koptatja az év nagyobbik részében.
Egy troll ámokfutásba kezdett a Roxfort igazgatói irodájában. Éppen összezúzni és tönkretenni készül számtalan fontos és helyettesíthetetlen tárgyat a szobában, többek között a sárkányhimlő majdnem tökéletesített ellenszerét, ezer évre visszamenően a diákok nyilvántartását és egy különös rúnákkal teleírt könyvet, amelyről úgy sejtik, hogy Merlinhez tartozott. Milyen sorrendben mentenéd meg őket a trolltól? 1. A sárkányhimlő majdnem tökéletesített ellenszere. 2. Merlin könyve. 3. A diákok nyilvántartása. A medimágia karon végeztem. Nyilvánvalóan a sárkányhimlő közel tökéletes gyógymódját akarnám megmenteni elsőként.
Melyik lennél a legszívesebben? ✗ Akit nagyra tartanak
✗ Akit szeretnek ✗ Akitől félnek ✗ Akit kedvelnek ✗ Akit utánoznak ✗ Akit irigyelnek Nem érdekel, mennyire kedvelnek vadidegenek, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem simogatja az önértékelésemet néhány elismerő szó.
Melyikkel birkózol meg a legnehezebben? ✗ Ha ignorálnak
✗ Éhség ✗ Hideg ✗ Magány ✗ Unalom Nem ignorálnak túl gyakran, nehéz feladat. De ha valaki megteszi, az hihetetlenül idegesít, a tiszteletlenség csúcsának tartom.
Mit vártál a leginkább, mielőtt megkezdted roxforti tanulmányaidat? ✗ Az átváltoztatástant
✗ A seprűn repülést ✗ Az átkokat és rontásokat ✗ A mágikus lényeket ✗ A hoppanálást ✗ A mágiának minden ágát ✗ A kastély titkait Rolf bátyám rengeteget mesélt a roxforti élményeiről, már akkor alig vártam, hogy megismerhessem McGalagony professzort és én is képes legyek macskából talpas poharat varázsolni. Bár nem a Griffendél ház táborát erősítettem, kifejezetten jó viszonyt ápoltam a professzor asszonnyal hét éven keresztül, nagyszerű pedagógusnak és embernek tartom, egy igazi példakép, különösen a fiatal boszorkányok számára.
Az alábbiak közül melyik képességet választanád? ✗ Hogy képes legyek mások elméjében olvasni
✗ Láthatatlanság ✗ Hogy képes legyek állatokkal beszélgetni ✗ Emberfeletti fizikai erő ✗ A múlt megváltoztatása ✗ A külsőd megváltoztatása Olykor hasznos lenne a munkámban és a magánéletemben, bár semmiképp sem etikus. És talán jobb is, ha nem tudom mi zajlik Gild különös agyában.
Az alábbiak közül melyiket szeretnéd tanulmányozni? ✗ Szellemek
✗ Vérfarkasok ✗ Sellők ✗ Trollok ✗ Koboldok ✗ Kentaurok ✗ Vámpírok Bizonyára lenne mit mesélniük, ha valaki meghallgatná őket.
Roxfortos korodban csaláson kaptad az egyik társadat a bűbájtan vizsga alatt. Így ő írta a legjobb vizsgát, téged a második helyre szorítva. Flitwick professzor óra után megkérdezte tőled, hogy a diáktársad valóban csalt-e. Mit tettél ebben a helyzetben? ✗ Elmondtam az igazságot, ha az osztálytársam képes volt csalással győzni, megérdemelte, hogy lebukjon.
✗ Azt hazudtam, hogy nem tudom, de reméltem, hogy valaki más elmondja Flitwick professzornak az igazságot. ✗ Megmondtam Flitwick professzornak, hogy kérdezze inkább az osztálytársamat, az osztálytársamat pedig figyelmeztettem, hogy vagy elmondja az igazságot vagy én fogom. ✗ Nem vártam meg, hogy Flitwick professzor rákérdezzen, magamtól kerestem meg, hogy elmondjam neki az igazságot. Nem szeretek második lenni, de emelt fővel fogadom a vereséget, amennyiben valaki jogosan előz meg. Sosem falaztam volna diákként senkinek, aki csal.
Két barátoddal át kell kelned egy hídon, amit egy folyami troll őriz. Ragaszkodik hozzá, hogy egyikőtök megküzdjön vele, mielőtt átenged titeket. Mit teszel? ✗ Megpróbálom összezavarni a trollt, hogy harc nélkül átengedjen minket.
✗ Javaslom, hogy húzzunk sorsot, melyikünk harcoljon vele. ✗ Azt javaslom, hlgy mindhárman harcoljunk, anélkül, hogy elmondanánk a trollnak. ✗ Önként jelentkezem a párbajra. Nem kerülöm a konfliktusokat, de nem is hiszek a felesleges feszültségek gerjesztésében. Amennyiben valamit meg lehet oldani erőszak és indulatok nélkül, akkor azt meg is kell.
Melyik út csábít a legjobban? ✗ A macskaköves út ősi épületekkel.
✗ A széles, napos, füves ösvény. ✗ A szűk, sötét, lámpásokkal megvilágított út. ✗ A kanyargós, levelekkel teli ösvény az erdőn keresztül. A természetjárást meghagyom a bátyámnak és a feleségének, Lunának. Én jobban kedvelem a városi környezetet.
Melyik rémálom ijesztene meg a legjobban? ✗ Ha arra ébrednék, hogy a családom és a barátaim sem emlékeznek rám.
✗ Egy nagyon magas helyen állok és hirtelen arra eszmélek, hogy nincs semmi, amibe kapaszkodhatnék. ✗ Egy szem bámul rám a kulcslyukon keresztül egy sötét, ablaktalan szobában, ahova bezárt valaki. ✗ Kényszerítenek, hogy olyan bugyuta hangon beszéljek mások előtt, hogy senki sem érti amit mondok és mindenki rajtam nevet. A családom rendkívül fontos számomra, összetartunk jóban és rosszban. El sem tudom képzelni, milyen lenne egyik napról a másikra elveszíteni a közös életünket.
Késő éjszaka egyedül sétálsz és különös kiáltást hallasz, amiről úgy sejted, mágikus eredetű. Mit teszel? ✗ Óvatosan haladok előre, a pálcámat elrejtve, de kéznél tartva, figyelve az esetleges veszélyre.
✗ Pálcát rántok és elindulok felfedezni a zaj forrását. ✗ Pálcát rántok és lecövekelek. ✗ A sötétbe húzódok és várom a további fejleményeket, miközben magamban végigveszem a leghatásosabb védelmi és támadó varázslatokat baj esetére. Jobb az elővigyázatosság, de meg tudom védeni magam, ha meg kell, nem bujkálok és nem is rohanok a veszélyforrás elé.
Egy mugli azzal vádol, hogy boszorkány vagy. Mit válaszolsz neki? ✗ Aggodalmamat fejezem ki a mentális állapotát illetően és felajánlom egy szakember segítségét.
✗ Megkérdezem, miből gondolja ezt. ✗ Egyetértek és megkérdezem, hogy szeretne-e ingyen átokbemutatót. ✗ Egyetértek és faképnél hagyom, hadd gondolkodjon rajta, hogy blöfföltem-e. Pszichomágiát végeztem, rengeteg jó szakembert tudnék ajánlani neki a kollégák közül, akár varázstalan pszichológusokat is. Habár nehezen tudom elképzelni, hogy lebuknék egy mugli előtt.
Hajnal vagy naplemente? ✗ Hajnal. Korán kelek, szeretem produktívan tölteni a napjaimat, a lustálkodást nem nekem találták ki.
Hold vagy csillagok? ✗ Csillagok. Nem vagyok romantikus, álmodozó alkat, de a csillagok minden embert lenyűgöznek.
Erdő vagy folyó? ✗ Folyó. Mint azt már említettem, szeretem a vízpartot. Gyerekkoromban egy kis folyótól nem messze éltünk, gyakran kijártunk oda Rolffal papírhajókat versenyeztetni.
Fekete vagy fehér? ✗ Fekete. De leginkább szürke. Semmi sem fekete vagy fehér.
Fej vagy írás? ✗ Fej. De semmit sem szeretek a szerencsére bízni.
Bal vagy jobb? ✗ Bal. De leginkább a közép.
Életem története ~ Conversations over chocolate frog, tea and coffee ~ Because sometimes having coffee with your best friend is all the therapy you need. 1996 szeptembereA büfékocsis néni után becsukódott a kupé ajtaja. Hárman maradtunk csak a vonat kényelmes ülésein, egy halom édességgel körülvéve, bár a bátyám, Rolf, csak testben volt jelen, már azelőtt elmerült egy bólintérekről szóló könyvben, hogy a Roxfort Expressz útnak indult volna. Fridával szemben ültem, miközben a bengáli macskám éppen az ölemben dorombolt és az elsuhanó tájat nézte az ablakon keresztül. Életem legjobb ajándékának tartottam a macskát, akit néhány hete kaptam az Abszol úton, mikor az első roxforti tanévemhez vásároltunk be. - Te melyik házba akarsz kerülni? - tettem fel a kérdést az unokatestvéremnek, miközben kibontottam egy csokibékát. A kártya csak egy unalmas Merlin volt, már legalább száz ilyet kifogtam az évek során. - Talán a Hollóhátba, szerintem arra apa is büszke lenne - érkezett a válasz. - És te? - A Griffendélbe biztos nem, Harry Potter is oda jár és mindig történik körülötte valami zűr. Szerintem a Hugrabug sem nekem való, pedig Newt papa örülne neki. A Hollóhát és a Mardekár... igen, mindkettő tetszene. De igazából mindegy. Apa hugrabugos volt, Rolf is az, de anya a Mardekárba járt, nekik teljesen mindegy. A Süveg nem szokott tévedni.- Biztos ez? - Hát nagyon remélem, mert nem akarok hülyékkel egy házba kerülni egy tévedés miatt - vágtam rá. - De remélem, ugyanoda kerülünk.Néhány órával később a Teszlek Süveg néhány perc komoly gondolkodás után a Mardekárba osztott. Csak egy hajszálon múlt, hogy nem a Hollóhátba. 1998 januárja- Hallottad, hogy Carrowék megkínoztak egy kis elsőst Cruciatus átokkal? - A hideg futkosott a gerincemen, miközben feltettem a kérdést az unokatestvéremnek. Pedig a Mardekár klubhelyiségében melegen lobogott a tűz a kandallókban és a kezemben egy bögre tea gőzölgött, de már a tágas tér korábban otthonos zöld fénye sem volt a régi. Sosem szégyelltem korábban, hogy a Mardekár táborát erősítettem, azonban ebben a tanévben tehernek éreztem a zöld és ezüst egyenruhát. Nem akartam azokkal egy közösségbe tartozni, akik örömmel nézték egy "nem megfelelő származású" elsős kínlódását. Engem békén hagytak, a nevem és az óvatosságom megvédett, Fridán kívül senkivel nem beszéltem azokról a dolgokról, amik elborzasztottak nap mint nap. Néha még vele is féltem megosztani a gondolataimat, nehogy kihallgassanak minket és bajba kerüljünk. - Annyira borzasztó, mikor lesz már vége ennek az őrületnek? - nyeltem egy nagyot. - Anyáék gondolkodtak rajta, hogy nem is engednek vissza a téli szünet után, de az nagyon gyanús lett volna, nem akarják, hogy bajba kerüljön a család. És én sem. Tudod, nagyon bátrak az olyanok, mint Longbottomék, vagy Lestrange és Weasley, de... ők nem félnek, hogy bajuk esik? Vagy a családjuknak? Szerintem az a legjobb, ha kimaradunk mindenből. Inkább leszek gyáva, mint halott. 2000 decembere- ...úgyhogy most nem leszünk itthon karácsonykor - fejeztem be a hosszú történetet arról, hogyan találta ki apa és Rolf, hogy a téli szünetet töltsük külföldön egy rémesen unalmas faházban, valamilyen ritka mágikus lény téli vonulását tanulmányozva. Anya persze sosem ment volna bele, hogy a világ végén karácsonyozzunk egy viskóban, de ez volt Rolf születésnapi ajándéka, amit már hónapokkal ezelőtt elintéztek neki. Ilyenkor mindig azt kívántam, bárcsak a bátyámnak olyan hobbijai lennének, mint a legtöbb vele egyidős fiúnak. Érdekelhette volna őt is a kviddics, mint a barátomat, Rodyt. Igaz, őt a kviddicsen kívül nem sok minden érdekelte, néha úgy éreztem, hogy egy kvaff van az agya helyén. - Nem is értem, hogyan gondolják, nekem tanulnom kéne az RBF-ekre...Tökéletesen akartam vizsgázni, R.A.V.A.Sz. szinten szerettem volna folytatni szinte minden tantárgyamat. Tudtam, hogy a medimágia karra nem lesznek elegendőek a középszerű jegyek és én magam sem voltam középszerű. Nekem be kellett jutnom a pszichomágia szakra, ki mást vettek volna fel, ha nem engem? De ehhez keményen kellett dolgoznom, minden rosszindulat nélkül gondoltam azt, hogy én nem engedhettem meg magamnak olyan jegyeket, mint Frida. A teázó egyik ablakán hógolyó csattant hatalmas zajjal. Odakaptam a fejemet, az üveg túloldalán Rody Lestrange vigyorgó arca fogadott, már ami kilátszott a griffendéles sál és bojtos sapka alól a zord hóesésben. A szememet forgattam, de az arcomra halvány mosoly kúszott, azt leplezve kortyoltam bele a gőzölgő darjeeling teámba. Rody küldött egy látványos csókot, majd az oldalán rikítóan vörös hajú barátjával együtt elsiettek, biztosan megint a Szellemszállásra mentek vagánykodni. Rody rendes srác volt, népszerű és kissé nagyképű, de mégis nagyon kedves. Anyáék nem voltak elragadtatva tőle, hogy az első fiúm a Lestrange nevet viseli, de nem avatkoztak közbe és ezt nagyra értékeltem. - Na, de inkább mesélj te... Hogy is volt az a dolog Bertie-vel a prefi fürdőben? Minden részletet hallani akarok - fordultam vissza Fridához érdeklődve. 2004 júniusaA jegeskávémat kevergetve a jégkockák csilingelve koppantak neki a pohár üvegének. Beköszöntöttek a nagy nyári melegek, bár a gondolataimat közel sem a vakáció töltötte ki, hanem a rám váró vizsgák serege, az unokatestvéremmel történtek (Merlinkém, lett egy gyereke és ez még a kisebbik gond volt) és egy bizonyos idétlen göndör hajú fiú képe... - Kaptam tőle egy csokor karfiolt - forgattam a szemem. - Beállított hozzám egy csokor karfiollal, mielőtt elvitt vacsorázni. Mert szerinte, ha "cauliflower" a neve, akkor az egy virág és romantikus gesztus ajándékba adni. Még csak vitatkozni sem tudtam vele, mert... erre mégis mit lehet mondani?Jó érzés volt látni, hogy Frida őszintén nevetett Gild bugyuta ajándékán. Jobban nézett ki, mint amikor "hazatért", de még mindig nem volt a régi. Sovány volt, sápadt, a tekintetéből hiányzott az őszinte boldogság. Gyötört a bűntudat, hogy nem voltam mellette élete legrosszabb időszakában, mert engem túlságosan lefoglalt a tanulás és hogy megismertem egy férfit. Korábban ez nem történt volna meg, a barátságunkat nem söpörtem volna félre a tanulmányaim és végképp nem egy párkapcsolat miatt. Erre most itt voltunk, nem is gondoltam Frire hónapokig, miközben ő rákapott a drogokra és teherbe esett attól a pasitól, akit már a Roxfortban messziről el kellett volna kerülnie. Alina különben tündéri kislány volt, most is ott aludt a babakocsijában mellettünk, néha álmában kalimpálva aprócska kezeivel. - Merlin sem gondolta, hogy ez lesz. Majdnem egy évvel ezelőtt még meg akartam fojtani. Gondolhatod mit éreztem, amikor már a századik gyerekes szívatással próbálkozott a gólyatáborban és egyszerűen képtelen volt leállni. Aztán jött az a buli valamikor október környékén, a HÖK-ösök hihetetlenül berúgtak és viccből bezártak minket a medimágia kar egyik laborjába. Kicsit zavaros az egész, mert bevallom, túlzásba vittem a vodkát, neked ezt nem kell magyaráznom, ismered a kapcsolatomat mindennel, amiben vodka van... - Nála jobban senki sem tudta, hogy a hétköznapok fegyelmezettségét könnyedén félredobtam egy jó buliban. Nem okozott gondot elereszteni magam. - Nagyon összevesztem Gilddel és amikor már képtelen volt tovább bombázni a hülyeségeivel, mert kifogyott belőlük, akkor egyszerűen lesmárolt. Másnap pedig beállított a kollégiumi szobámba csokor karfiollal és azóta ezt a poént rendszeresen ellövi. És tudod, nincs szívem megmondani neki, hogy nem vicces, mert olyan lelkesen hozza őket minden randi előtt...2009 novembereArya alig húsz perce fejezte be a sírást, Gildy a délutáni csendespihenőjét töltötte - mármint a fiam, az apja, nagyobbik Gild éppen órát tartott az Akadémián -, miközben kitöltöttem magunknak két csésze teát. - Mikor Gild képes volt elnevezni a fiunkat Gilderoynak, attól féltem a legjobban, hogy olyan lesz majd, mint az apja. Ne érts félre, nagyon szeretem Gildet, de belőle egy is sok - sóhajtottam fel. - Szerencsére álom jó kisfiú, de Arya... nála tényleg igaz, hogy a név kötelez. Nem egyszerű eset, hallottad te is az előbb.Leültem a lakásunk nappalijában, a dohányzóasztalra helyezve a két csészét. Szerettem a rendet magam körül, most mégis halomban álltak a kijavításra váró beadandók a Bevezetés a felnőtt és gyermek klinikai pszichológiába tantárgyból. Nem véletlenül jött létre a PhD rabszolga kifejezés, két gyerek nevelése és a karrierem építése mellett tényleg kezdtem magam egy házimanónak érezni... - De legalább Arya nevét Gild nem egyedül találta ki - mutatott rá Frida a lényegre. - A Gilderoy III-as húzása után nem is engedtem volna neki - vágtam rá. Gilden, Fridán és rajtam kívül senki sem tudta, hogy a fiunk eredetileg Edmund lett volna, ha a teljességgel infantilis férjem ki nem használja az alkalmat - az egyetlen alkalmat az életben, mikor túl gyenge voltam ahhoz, hogy egy pillantással a földbe döngöljem - és Gilderoy III-ként anyakönyveztette a fiunkat. A lányunk érkezése előtt biztosra mentem, kasztrálást helyeztem kilátásba, amennyiben variálni mer, habár valószínűleg eszébe sem jutott, mert annyira rajongott George R. R. Martin regényeiért, hogy már hónapokkal a kislány születése előtt mindenféle Arya feliratú rugdalózót és díszt vett a gyerekszobába. - Te hogy bírtad egyedül Alinával?- Nehezen... - Gild rengeteget segít, de így is néha úgy érzem, hogy megőrülök. És mellette még a munka is... - Nagyot kortyoltam a forró kávéból, bár a hatását nem éreztem, egy csecsemő mellett a kialvatlanságnak olyan mélységeit tapasztaltam meg, amin a kávé nem segíthetett. - Tudod milyen érzés, amikor jóhiszeműen megkérdezed a szemeszter első előadásán a hallgatókat, hogy miért éppen ezt a szakot választották, majd azt válaszolják, hogy azért, mert itt nem kell számolni? Bár hatalmas élvezetet okoz, amikor felvilágosítom őket a statisztika létezéséről...Egymásra mosolygunk, kárörvendőn, azzal a mosollyal, amitől Gild el akar menekülni a világ végére. 2019 szeptembere- Ne haragudj a késésért, Gild már megint egyórás beszédet tartott - dobtam le a táskámat sietősen a kedvenc kávézóm egyik kényelmes székére. Az asztal túlsó végén Frida ült, a szokásos heti pletykapartinkra készültünk, amit a férjem rektori túlkapásai sem akadályozhattak meg. - Azt hittem, hogy ki fogom tekerni a nyakát. Már megint előadta az egész élettörténetét, a hallgatók az első sorban mérték stopperrel, hogy mennyit beszél. Biztosan szándékosan csinálja, ki akar készíteni.Ingerülten megráztam a fejem, már igazán hozzászokhattam volna Gild évnyitó beszédeihez, amióta kinevezték rektorrá. - És Arya... annyira aggódom miatta, tudod milyen elvarázsolt, nem tudom hogyan bírja majd egyedül a Roxfortban. Gildyt nem féltettem, ő talpraesett és komoly, de Arya... Olyan furcsa, hogy nincs otthon egyik gyerek sem, üres nélkülük a lakás. A munka szempontjából könnyebb persze, nehéz összeegyeztetni a gyereknevelést és a dékáni feladatokat, bár jobb, mint zárthelyiket javítani vakulásig, ezt elismerem. De most, hogy nincsenek itthon a gyerekek... nem jössz át hétvégén? Kaptam ajándékba egy üveg eszméletlenül finom fehérbort.Ha tükörbe nézek Átlagos magasság, sötét bőr, mindig gondosan megtervezett haj. A stílusom visszafogottan elegáns, úgy gondolom, hogy az én munkakörömben ez elengedhetetlen, bár semmiképp sem mondanám azt, hogy beleolvadok a tömegbe és szürkeségre törekszem. Kedvelem az egyedi darabokat, különösen kiegészítők terén. Táska nélkül sehova sem megyek, amit letenni is utálok, ha pedig valaki hozzányúl a holmijaimhoz, azért harapok. A hallgatóim szerint állítólag két emeletnyi távolságból is fel lehet ismerni a magassarkúm ütemes kopogását, miközben vizsgáztatni indulok, és ez a hang mindenkiben félelmet ébreszt. Nem zavar. Családom Édesapám Ambrose Scamander - A híres Newt Scamander fia, nagyapáméhoz hasonló szakmát választott magának, a gyógynövények lelkes kutatója. Kissé szórakozott, a fellegekben járó férfi, de szerető és nagyszerű apa. Bár sosem tudtam igazán lelkesedni a fürdőszobában nevelgetett varangydudvái és növényhatározói iránt, bármennyire is próbálta velem megkedveltetni őket, de a kapcsolatunk mindig zökkenőmentes volt és támogatott mindenben. Tizenévesen a falra tudtam volna mászni a tanítási szünetekben szervezett családi kirándulásainktól, amikor napokig jártuk az erdőt és minden fűszálat meg kellett csodálnunk, de utólag már örömmel gondolok vissza még a legidegesítőbb szúnyogcsípésre is. Rajongva imádják egymást a férjemmel, az unokatestvérem, Frida szerint azért, mert ugyanolyan csodabogarak. Talán van benne valami, habár én szeretném tagadni. Édesanyám Priscilla Zabini - Anya az a nő, aki ha belép valahová, minden szem rá szegeződik és mindenki rá figyel. Nemcsak a külseje miatt, bár kétségkívül gyönyörű volt fiatalkorában, hanem a személyisége, az egész kisugárzása miatt is. Határozott nő, mindenről erős, megingathatatlan elképzeléssel rendelkezik, a véleményét nem rejti véka alá és engem is arra tanított, hogy ne tegyem. Sosem kezelt gyerekként, legalábbis nem abban az értelemben, ahogyan sok szülő bánik a gyermekével. Sosem feltételezte rólam vagy a bátyámról, hogy a korunkból adódóan kevesebbre lennénk képesek vagy ne tudnánk megérteni valamit. Nem beszélt mellé, nem butított le semmit számunkra, apró felnőttekként kezelt mindkettőnket és ezért rendkívül hálás vagyok neki. Egy ügyvédi irodát vezet a mai napig rendkívül sikeresen, egyelőre nem is tervez nyugdíjba vonulni, ugyanis esze ágában sincsen otthon üldögélni és lekvárokat főzni, az nem az ő világa. Testvéreim Rolf Scamander - Rolf az a nagytestvér, akire minden kishúg vágyik. Mindig támogató, védelmező, de semmiképp sem zavaróan, épp csak annyira, hogy az ember lánya mindig érezheti, hogy a csodálatos bátyjához bármivel fordulhat. A Roxfortban büszkén mondhattam mindenkinek, hogy a jóképű, raszta hajú Rolf, aki krupokat rejtegetett a hálókörletében, bizony az én bátyám. A nagyapánk nyomdokaiba lépett és varázslényekkel foglalkozik, ahogyan a felesége, Luna is. Rengeteget utaznak a munkájukból adódóan, így nem találkozunk túl gyakran, de mikor itthon vannak, rengeteg időt töltünk együtt. Aryának ő a kedvenc rokona, hiszen mindig különleges ajándékokkal tér haza az útjairól. Férjem @Gilderoy Lockhart Jr.- Gild... nos Gild egy egyedi hópihe. A kapcsolatunk egy akadémiai gólyatáborban kezdődött, ahol ő a fejébe vette, hogy minden gyerekes ugratást rajtam próbál ki, én pedig már az első nap végére hosszú listát készítettem arról, hogyan fogom megölni. Hónapokig az akadémiai élet külön szórakoztató elemévé vált a mi folytonos csatározásunk, a barátainknak szent meggyőződése volt, hogy valamiféle eltitkolt szimpátia áll ennek a hátterében és mindent megtettek annak érdekében, hogy egymásra találhassunk. Nem tudom, hogy pontosan mi volt az a pont, ami az áttörést jelentette. Az a buli, ahol túl sokat ittunk mindketten? A csokor karfiol, amivel beállított a kollégiumi szobámba egy reggel? Merlin sem tudja már... Most pedig házasok vagyunk, két gyereket nevelünk együtt, ő az Akadémia rektora és bár rendszeresen megfordul a fejemben, hogy egy párnát kéne az arcába nyomnom és megfojtani álmában... az életünk mégis nagyon szép. Gyermekeim Gilderoy Lockhart III - A fiam tizenöt éves és noha az apja (és a nagyapja) nevét viseli, egyszerűen nem is különbözhetne tőle jobban. Gilderoy komoly fiú, minden idejét a tanulásba öli, páratlanul okos, ambiciózus. Sokkal inkább magamra emlékeztet, mint az apjára, éppen csak szelídebb a természete az enyémnél. Nagyon büszke vagyok a fiamra. Arya Lockhart - A lányom tizenegy éves, idén kezdte a Roxfortot, ami sokáig nagyon aggasztott minket Gilddel. Arya igazi álmodozó művészlélek, folyton elkalandozik, nem tud sokáig egy dologra figyelni, megbotlik a saját lábában, elmerül a saját kis világában és azt sem veszi észre, ha körülötte felgyullad az épület. A félelmeink nem voltak alaptalanok, rengeteg levelet kapunk a tanáraitól, vannak nehézségei a tanulással és folyton történik vele valami hihetetlen dolog. Ettől függetlenül a legédesebb kislány a világon, csak élje túl egy darabban a gyerekkorát... Egyéb rokonok Newton Scamander (nagyapa) - Őt nem kell bemutatnom senkinek, aki valaha is forgatta a kezében a Legendás állatok és megfigyelésük című könyvet. Nekem Bogar bárd meséi helyett gyakran ebből olvastak fel gyerekkoromban, sokszor maga Newt papa. Csodálatos nagyszülő és nem pusztán azért, mert a kalandos életéből ezer regényt is lehetne írni, ami értelemszerűen lenyűgöz egy gyereket. Nagyszerű ember, habár az állatokkal könnyebben megtalálja a közös hangot, mint embertársaival. Most már nagyon idős, a családi ünnepeken segíteni kell neki felállni az ebédlőasztaltól, emlékeztetni kell rá, hogy vegye be a gyógyszereit és az emlékezőképessége sem a régi, de kedvességéből nem veszített semmit. Porpentina Scamander (née Goldstein) (nagymama) - Büszkén állíthatom, hogy rengeteg inspiráló nő vett körbe gyerekkoromban, közéjük tartozott Tina nagyi is. A MACUSA aurorja volt, szembeszállt Gellert Grindelwalddal, kell ennél izgalmasabb nagymama? Kislányként volt néhány év, amíg teljes meggyőződéssel állítottam, hogy egyszer én is auror leszek, mint a nagyi. Szerencsére megváltoztattam a terveimet, csapnivaló auror lenne belőlem, sosem voltam hozzá elég vakmerő vagy elég tehetséges párbajozó, bár Gild is tanúsíthatja fiatalkorunkból, hogy tudok néhány csúnya rontást, csak éppen egy Grindelwaldot valószínűleg nem hatna meg, ha őszülni kezdene a haja miattam. Tina nagyi most már visszavonult, Dorsetben élnek Newt papával és a murmáncaikkal, habár egyre inkább úgy érzi a család, hogy közelebb kéne költöztetni őket, a korukból adódóan egyre több segítségre szorulnak. @Frida Scamander (unokatestvér) - Fridával együtt nőttünk fel, még a Roxfortot is együtt kezdtük el, egy házba kerültünk, osztoztunk a hálókörletünkön is. Nem csupán az unokatestvérem, hanem a legjobb barátnőm is egyben. Nagyon fáj, hogy az élete fiatalon kisiklott és nem szokásom magamat okolni tőlem független tragédiákért, de emiatt mégis mardos a bűntudat, észre kellett volna vennem, mennyire nincsen jól. Akkoriban sajnos túlságosan lefoglalt az Akadémia és egy kezdődő párkapcsolat, elhanyagoltam a barátságunkat. Fri ezt valószínűleg ezt nem így érzi. A mai napig, legalább hetente egyszer összejárunk a kedvenc kávézónkba, ahol egy finom kávé és egy szelet sajttorta mellett kitárgyaljuk az egész világot, Gild szerint rémisztőek vagyunk, amikor pletykálunk. Régebben Fri sokat vigyázott a gyerekeimre, mikor az Akadémia megnehezítette a gyereknevelést, de ezen kívül is bármilyen problémával fordulhatok hozzá. Csodálatos ember, még ha ezt kevesen is ismerik el. @Nicholas Scamander (unokatestvér) - Nick Frida kisöccse, tizenhárom teljes évvel fiatalabb nálunk, így a kapcsolatom vele közel sem olyan szoros, mint a nővérével. Rendes, okos fiú, aki még sokra fogja vinni az életben, bár a mai napig nehéz rá máshogy gondolnom, mint foghíjas vigyorú, szőke kishercegként, ahogyan a régi emlékeim között él. Newt papa nagyon büszke lehet rá, hogy ő is mágikus lényekkel foglalkozik, Rolf is nagyon örül neki, hogy van kivel megbeszélnie a különös állatokkal kapcsolatos felfedezéseit. Apróságok Amortentia orgona, őszibarack, púderes parfümök Mumus saját magamat látom megkötözve, mozgásképtelenül és tehetetlenül - azaz a legnagyobb félelmem a kiszolgáltatottság, az irányítás elvesztése az életem felett Edevis tükre a férjemnek több esze lenne egy fejre ejtett holdborjúnál? A viccet félretéve, nagyon elégedett vagyok a jelenlegi életemmel, de úgy sejtem, Edevis tükrében magamat látnám idős nőként, a családom körében, a háttérben számtalan könyv és tudományos cikk, amit én írtam. A karrier és a boldog család egyensúlyára vágyom, de úgy érzem, jelenleg is sikerül ezt létrehoznom az életemben. Hobbim filmek és sorozatok nézése, Gilddel néhány éve rátaláltunk a Netflix és az HBO Go nevű csodálatos mugli találmányra, azóta függők vagyunk. Emellett jógázom, bár ez inkább csak indok arra, hogy néha élvezzem a csendes egyedüllétet. Az unokatestvéremmel, Fridával hetente egyszer elmegyünk a kedvenc kávézónkba és mindenkit kibeszélünk. Ez pedig nem kifejezetten hobbi, hiszen a munkám része, de szívesen foglalkozom vele: egy pszichomágiával foglalkozó tudományos lapnak vagyok mondhatni állandó szerzője, sok cikket írok, emellett egy kollégámmal közösen dolgozunk egy új tankönyvön is a hallgatók számára. Elveim Aki felkészületlenül érkezik a vizsgára, az bukjon meg, senkinek sem kötelező az Akadémia hallgatójának maradni. Ez nem jog, hanem kiváltság, amiért mindenkinek dolgoznia kell. Az igazságot felesleges ferdíteni és szépíteni. A nyers őszinteség híve vagyok. Amit sosem tennék meg Nem engednék át valakit egy vizsgán a kapcsolatai vagy a pénze miatt. Soha többet nem engedném meg a férjemnek, hogy nélkülem hozzon haza egy háziállatot. Ami zavar lusta hallgatók, hisztis hallgatók, a férjem az esetek 80%-ában, az igénytelenség, a kulturálatlanság, azok az ocsmány ormótlan tornacipők, amiket mostanában hordanak az akadémia diákjai. Nem látják, mennyire ízléstelen? Ami a legfontosabb az életemben a családom, még akkor is, ha olykor ki akarom tekerni Gild nyakát. És természetesen a karrierem. Ami a legkevésbé fontos számomra mások érzékeny hópihelelke, nem tudok és nem is akarok felesleges köröket futni, finomkodni ok nélkül. Nem érdekel az sem, hogy emiatt mások mit gondolnak rólam. Amire büszke vagyok a munkámban elért sikereimre, a családtagjaim sikereire, a gyümölcstorta receptemre Ha valamit megváltoztathatnék Nem venném fel a férjem nevét. Néha jó lenne anélkül bemutatkozni, hogy valamelyik Gilderoy Lockhartról érdeklődik mindenki. Nem, amúgy semmit sem változtatnék meg. A hibáink az életünk fontos részét képezik, tanulunk belőlük és fejlődünk általuk, habár nem szeretek hibázni. Így képzelem a jövõmet Remélem, nem változik sokat a jelenemhez képest. Egyéb Bármi, amit még fontosnak találsz.
|
| | | Lakhely : Northumberland, AngliaElõtörténet : ♕ Queen D. ♕Playby : Hayden Panettiere | Pént. Jún. 05, 2020 7:25 pm | Drága Hester! El nem tudom mondani, mennyire imádlak! De komolyan, a férjeddel együtt már most megkedveltettétek magatokat a Finite népével, ennek pedig oka van. Nagyon érdekes a kapcsolatotok, ahogy egyénileg is két különleges, érdekes jellemet hoztatok nekünk. Külön örülök, hogy az Akadémiát bővítitek, mert oktatói szempontból elég gyenge volt még a felhozatal, veletek együtt viszont nem csak kiegészül, de nagy színt visz bele. Ráadásul a kedvenc karomon tanítasz, én pedig őszintén mondhatom, hogy nagyon örültem volna, ha a valóságban is van néhány olyan tanárom mint te. Hatalmas rajongód vagyok, de nem akarlak hetekig ajnározni, úgyhogy most befogom a számat :D Futás foglalózni, már nagyon várnak rád a hallgatók és a családod! |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 8:59 pm-kor Theodore Nott Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir |
|