Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Séraphine Roquetaillade

Anonymous

Séraphine Roquetaillade Empty
Vendég
Kedd Május 05, 2020 2:51 pm

Séraphine Roquetaillade

Séraphine, Séra, Phinie, Hugi

"Az igazi varázslat nem a pálcából, hanem a szívből jön"

Nem:

Kor: 12 év

Vér: Aranyvérű

Születési hely: Shrewsbury, Anglia

Iskola/ház: Magántanuló

Munka: Magántanuló

Családi állapot: Egyedülálló

Patrónus: -

Pálca: -

Amit tudni érdemes rólam

Kedves Tyler!

Szia, bátyus! Tudom, hogy te a napos oldalamat ismered, aki gondtalan, tiszta, és nem ismeri az élet nagy problémáit. Hát... még szerencse, hogy ezt a levelet egyáltalán nem szándékozom elküldeni neked, de ki kell írnom magamból. Valahogy úgy, mint egy naplóba.
Tudom, hogy itt kell maradnom Roxane nagymama birtokán. Hidd el, tisztában vagyok vele, mégsem tetszik a helyzet. Egyáltalán nem.  Bár még kicsi vagyok, ezzel együtt sokak számára értetlen is, ezért aztán nem mondanak semmit, hogy miért történnek bizonyos dolgok, mert nem érteném meg. Nekik van egy rossz hírem. Mégpedig az, hogy de bizony, nagyon is megértek bizonyos dolgokat - jobban, mint ahogy azt egyesek gondolják. Megértem, hogy anyának és apának fontosabb a nevünk tisztasága, foltmentessége, mint az, hogy a gyermekeikkel együtt éljenek. Megértem, hogy akaratomon kívül fájdalmat okoztam nekik, és bár nem mondod, de szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy Neked is. Megértem nagymama fájdalmas pillanatását, arckifejezését is, ahogy rám néz... és azt is, hogy neki csak egy egyszerű ember vagyok, aki majdhogynem csak arra jó, hogy a kúria személyzetét bővítse a jelenlétével. Elvégre mire is jó egy aranyvérű család sarja mágia nélkül? Jó kérdés, ugye? Igen, szerintem is kiváló kérdés. Szóval én aztán tényleg mindent megértek, te is tudod, hogy ez így van. Illetve majdnem mindent. Azt még mindig nem sikerült beleverni a buksimba - vagy ha értem is, de elfogadni nem vagyok képes valamiért -, hogy miért... miért kell eltűntetni engem szem elől? Miért kell mindenkinek halottnak hinnie, hogy aztán egész életemben bújkálhassak, raboskodjak, mint valami mesebeli, toronyba zárt királylány? Nem, ezt egyáltalán nem értem, és bár megpróbálom elrejteni, de attól még fáj. Fáj, és haragszom magamra, mert nem tudtam megfelelni az elvárásoknak. Tudom, hogy kamaszkorban nehezebben értek meg bizonyos dolgokat, és könnyebben lázadok - ez nálam sincs másként, én is megpróbálom kijátszani nagymamát, és próbálgatom a határaimat - mert nem, a bezártság a madaraknak is ellensége, hát még egy tizenévesnek. Miért vagyok én rossz attól, hogy nincs varázserőm? Hogy nem vagyok képes olyanokra, mint anya, apa, vagy akár te? Én is akarok... olyan akarok lenni, mint ti, ki akarok menni, tanulni és élni akarok, látni a világot, nemcsak ezt a mostani szeletét.
Bocsánat, nem akarok panaszkodni, hiszen Te nem így ismersz. Megpróbálom visszafogni magam és nem mutatni a fájdalmamat. Újra elővenni a napfényes, mosolygós arckifejezésemet és az erős lelkemet, amivel segítek rajtad... mert tudom, hogy segítek, a leveleidből érződik. Nagymamának nem mondtam, azt nem tudom, neked említettem-e, de mostanában elkezdtem mindenféle varázskönyvet olvasgatni. Ami azt jelenti, hogy bár varázsolni nem tudok, de a mágiatörténetben és a varázsigék világában viszonylag otthonosan mozgok már. Úgyhogy bátyus, ha szükség lenne ilyen segítségre, akkor bátran keress csak meg, állok szolgálatodra. Azért... egyszer kipróbálnám a repülést is, ami azt illeti, annyit meséltél már róla... de tudom, hogy az nekem lehetetlenség számba megy. Egyedül egész biztos. Most mennem kell, mert már így is többet írtam, mint amennyit eredetileg terveztem... várom leveled, és remélem, hamarosan újból találkozhatunk. Hiányzol!

Szerető húgod: Séraphine

Ha tükörbe nézek

Hosszú, gesztenyebarna hajam van, amit általában kiengedve hordok - általában otthon vagyok, ott meg nem zavar senkit, legfeljebb Roxane nagymama kissé furcsa pillantásait kell elviselnem miatta. Persze ha kidugom az orrom a házból, akkor rendesen megcsinálom a hajam, leginkább egy laza kontyba rendezem, így nekem sem annyira kényelmetlen, és a megfeddést is elkerülhetem. Éljen az arany középút. Kék szemeim vannak, amik néha szürkének tűnnek, ha úgy esik rájuk a fény. Ruhák tekintetében elég gyatra a tapasztalatom és a választékom. Na nem azért, mintha nem lenne elég ruhám, szó sincs róla. Viszont mivel általában otthon tartózkodom, így szeretek kényelmes ruhákba bújni - sőt, az is előfordul, hogy pizsamában "táncolok" át a napon. Most miért? Senkinek nem ártok vele, akkor mi ezzel a gond? Azért néha megerőltetem magam, és szalonképes ruhákban is megmutatkozom.

Családom

Édesapám
Christophe Roquetaillade
Habár nem igazán látok bele bizonyos dolgokba, az biztos, hogy apa legszívesebben letagadna, mindezt valami olyanért, amiről nem is tehetek. Habár... ha képesek voltak elküldeni Roxane nagymamához, akkor akár az is lehetséges, hogy már le is tagadtak. Én meg nem tudom, hogy hogy tehetnék a kedvükre és lehetnék minél jobb lányuk.

Édesanyám
Elizabeth Roquetaillade
Mit is mondhatnék? Igyekszem szeretni. Őt is és apát is... tényleg. De hogy tehetném, ha egyszer a család hírneve fontosabb, mint hogy maguk mellett tartsák a lányukat? Azért én még ugyanúgy szeretem őket, hiszen mégiscsak a szüleim, de sajnálom is. Sajnálom, mert a hírnevet fontosabbnak tartják, mint a család egységét.

Nagymamám
Roxane Roquetaillade
Mondanám, hogy anyám helyett anyám, de nem szokásom hazudni, úgyhogy nem mondok ilyet. Nem akarom megbántani, de tény, hogy valószínűleg a család szinte összes többi tagjához hasonlóan számára is csak az életében megtalálható "szükséges rosszat" jelentem, akit megtűr, mert családtag, de nem biztos, hogy szeret is. Én legalábbis nem feltétlenül érzek ilyesmit irányából felém áradni. Persze örülnék, ha kiderülne, hogy tévedtem vele, és anyáékkal kapcsolatban is, de erre sajnos nem sok esélyt látok. Azért örülök, hogy legalább ő megtűr maga mellett, még így is, hogy nem tudom tovább vinni a családunk jóhírét.

Testvérem
Tyler Roquetaillade
A bátyám, aki mindig mellettem állt, és áll a mai napig. Mindig jó testvérek voltunk, legalábbis amennyire vissza tudok emlékezni... a korábbiakról őt tessék megkérdezni, ha valakit nagyon érdekel a téma. Egy biztos: ő a kapocs köztem és a család között, az, akire mindig számíthatok. Ez fordítva is fennáll. Hiába csak ritkán találkozhatunk, mégis, valószínűleg tisztában van vele, hogy én mindig mellette leszek, számíthat rám, bármi is lesz.

Apróságok

Amortentia
Pergamen illat, friss levegő, levendula

Mumus
Hogy a bátyám is elfordul tőlem, és teljesen egyedül maradok

Edevis tükre
A jelenlegi helyzetben is büszkévé tenni a családom

Hobbim
Olvasás, zenehallgatás, hosszú séták a birtokon

Elveim
Sose add fel a reményt

Amit sosem tennék meg
Sosem tenném szomorúvá a bátyámat és a családomat, szándékosan biztos nem

Ami zavar
Hogy akaratomon kívül más vagyok, mint a többiek, ezzel pedig elszomorítottam, megbántottam a családot, de az is zavar, hogy a szüleimnek a család neve fontosabb, mint maga a család egysége... és zavar, hogy néha úgy érzem, nem tehetek semmit

Ami a legfontosabb az életemben
Tyler, a bátyám, és hogy mindig megpróbáljam a dolgok jó oldalát nézni

Ami a legkevésbé fontos számomra
Hogy mások minek látnak engem

Amire büszke vagyok
Hogy varázstalanként is igyekszem kihozni a legjobbat a helyzetemből és az életből... és hogy nem adom fel próbálkozás nélkül, bármi is legyen

Ha valamit megváltoztathatnék
Szereznék valahonnan varázserőt... egyáltalán létezik ilyesmi? Nem, ugye? Fenébe...

Így képzelem a jövõmet
Boldogan, a bátyámmal és a szüleinkkel együtt. Bár ez utóbbi valószínűleg csak álom marad, úgyhogy leginkább boldogan és egészségesen

Egyéb

Lola Flannery

Vissza az elejére Go down
Fiona Dolohov

Jegelt karakter

Séraphine Roquetaillade Ef02c26d1da7d4d8b0890138363a4f8b

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Elõtörténet :

♕ Queen D. ♕

Playby :

Hayden Panettiere

215

Séraphine Roquetaillade Empty
Fiona Dolohov
Szer. Május 06, 2020 10:23 pm

Séraphine Roquetaillade 3xPjsQ

Kedves Séraphine!

Rettentő nehéz lehet most neked, ilyen mostoha körülmények között, a család koloncaként és akként az emberként, akit a saját szülei is szégyellnek. Igazán nem érdemled ezt meg, hiszen te semmi rosszat nem tettél. Igazán nem tehetsz róla, hogy másnak születtél, de ezt azok, akik nem akarják, nem is tudják észrevenni. Mégis, te mindezek ellenére pozitívan állsz a világhoz, reménykedsz a jóban, és ehhez van egy bátyád is, aki mindenben támogat. Olyan fiatal vagy még, biztos vagyok benne, hogy rengeteg dolog meg fog változni még az életedben, talán éppen a jó irányba!
Készen is vagy, már mehetsz is a családodhoz játszani!

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: