"Nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak."
Nem: Nő
Kor: 19 év
Vér: Aranyvérű
Születési hely: Lestrange kúria
Iskola/ház: Akadémista (medimágus: Általános medimágia szak) Roxfort - Mardekár
Munka: Akadémista
Családi állapot: Kapcsolatban
Patrónus: Petymeg
Pálca: Éger sárkányszívhúr mag 12 és negyed hüvelyk
Amit szeretnek bennem
Világ életemben nagy volt a szám, kiálltam magamért, elértem, amit akartam. Nagy az akaraterőm, a lelkesedésem. Mindent megteszek a céljaimért. Néha túl sokat beszélek, de az is előfordul, hogy meg sem szólalok. Van, hogy mosolygok, de az is van, hogy teljesen komor képpel bambulok magam elé. De imádok locsogni a baráti körömben, na akkor még levegőt is képtelen vagyok venni, mert el kell mondanom.
Nem rettenek vissza attól, ha verekednem kell, de ennek ellenére nem keresem a bajt csak, ahogy mondogatni szoktam: megvédem magam. Nem az a fajta vagyok, aki a tetteimre okokat, mentségeket vagy kifogásokat keresek. Ha valamit megtettem, hát vállalom érte a következményeket és nem vagyok túl büszke ahhoz sem, hogy bocsánatot kérjek. Szeleburdi, energiával teli természet vagyok, a mehetnékemet csak akkor érti meg az ember, ha már jó ideje egy fedél alatt él velem.
Ami zavar bennem másokat
Nem vagyok hajlandó úgy táncolni, ahogy más fütyül. Nem tudom könnyen kifejezni az érzelmeimet, még olykor a családom közelében sem. A kényszert ki nem állhatom! Nem szeretek vitatkozni, de ha mégis megteszem, rögtön a sarokba szorítom a másik felet. Ha fontos témáról van szó, a végletekig képes vagyok elmenni, és megvédem a magam igazát, a gyengébbeket is.
Életem története
Előhalászom a naplóm a párna alól, amibe belelapozok, visszanézem múltbéli énem akkori problémáit. Sok dologgal nem értek már egyet abból az időből, tovább fejlődtem, de nem szégyellem a sorokat, amik itt állnak. A napló csak azért nincs jobban elrejtve, azért nincs benne kettő éve már bejegyzés, mert anyám egy napon úgy döntött, hogy elolvassa, amikor éppen nem voltam a szobámban.
Minden benne volt ebben a kicsi könyvben: az első cigaretta, az első pohár alkohol, az első komoly csók, de még a legfontosabb verseim tervei, az elképzeléseim és a gondolataim is helyet kaptak itt. És persze az, hogy mi történt a húgommal azon a szörnyű napon. És hogy az öcsém haját én vágtam le akkor nap, mikor még három éves sem volt…az ollót pedig a kezébe adtam. Ő volt, Ő tette. Persze…
A falióra kattogása töri csak meg a csendet, a professzor az asztalánál ücsörög és árgus szemekkel tekint egyik oldalról a másikra. A füzetem már rég teleírtam, csupán leadnom kellene, de még várok. Ő a folyosón vár rám. Mic tekintete olyan számomra, mint egy inda, ami oly könnyedén tekeredik körém... elragad és nem ereszt el, elgondolkodtat. A testem minden pontja lángol, de csak ameddig érintése el nem oltja. Én csak Őt lesem, a tanár már köszörüli torkát, én pedig inkább felállok, leadom a füzetet és pillanatok telnek el, amikor végre karon ragadom és tovább szaladunk.
Van amit nem lehet könyvekből megtanulni, hiába teszed meg, mégsem lesz ugyan olyan mint ahogy elképzeled. Mit jelent boldognak lenni? Igazán szeretni? Féltékenynek lenni?
Néha azt érzem, elveszek magamban. Főként, amikor mélyen el tudok gondolkodni a múlton. Néha feltűnik bennem egy félelem.
Mégis úgy gondolom, jól forgatom a kártyákat, mert van, amit meg lehet tanulni a könyvekből, sokszor ezek segítenek átvészelni, eltüntetni, megérteni. Ezek segítenek nekem feltöltődni, átgondolni mindent és mint egy körforgás, napról napra élni.
Azóta, hogy nem hívjuk magunkat legjobb barátoknak, sok mindenben változtam, talán pont ennek hatására. Ennek ellenére nem tudám Őt elengedni. Mert ha ő nem lenne, az én lángom sem égne már tovább. A tűz, ami kitört belőlem, csak miattuk forr még oly erősen. A családom miatt. A többi már szinte elillan, az álca egyre többször hull le, de van ami nem változik.
Kiismerni magát. Körbejárni, jókat nevetni, elfutni. Aztán tanulni. Könyveket lapozni, jegyzeteket készíteni. Rámosolyogni az óratoronyra, kiváló jegyeket szerezni. Kiválónak lenni.
Az ablakomban ült, lábaink pedig lógtak róla. Ittam a baracklevemet, de hogyan tovább? Mic is ivott a baracklevemből, a blúzom alól átsejlő, fekete melltartómat bámulta. Zavaromban, de talán dühömben, meglöktem, mire kiesett az ablakon, szerencsére anyám virágbokrai közé, átvetettem az egyik lábamat a párkányon, és elnézést kértem, de világos volt, hogy nem gondolom komolyan, ő pedig vigyorgott.
- De komolyan Annie, én megvárlak. Úgy ahogy a Roxfortban is mindig láttuk egymást…ezután is látni fogjuk egymást.
Elszorult a torkom, mert ilyen szépet még soha, senki nem mondott nekem, hálát éreztem, megittam az utolsó korty baracklevet, Mic visszamászott az ablakomba, megsimogatta a térdem, ezúttal tényleg a szemembe nézett.
- Nem érdekel, hogy anyám mit mond… nem fogom azt a flúgos tyúkot feleségül venni… tudod miért? Mert téged foglak.
Ha tükörbe nézek
Sosem tartottam magamat gyönyörűnek. Nem voltam sose olyan nagyon figyelemfelkeltő. Százötvenhét centi vagyok, alig 50 kg-al. Barna hajam van, barna szemmel. Ennyi...
Családom
Édesapám
Benedict Lestrange. Szeretem. Ő a példaképem. Érte a világvégére is elmennék. Még akkor is, ha már nem mászok a nyakába, mint gyerekkoromban. Szeretnék egyszer leülni vele úgy igazán elbeszélgetni, de erre még várnom kell. A legidősebb gyermeke vagyok.
Édesanyám
Amelie Lestrange. Az édesanyám gyönyörű minden nőnél eme Világon! Olyan szép sosem leszek mint ő, de talán nem is kell. Jól el szoktunk beszélgetni. Vannak vitáink is, de általában 2-3 nap alatt megoldódnak és újra anya – lánya kapcsolatunk van.
Testvéreim
Aurelius L. Lestrange - Az öcsém. Régebben lépten nyomon együtt voltunk. Minden hülyeségbe belerángattam, volt, hogy Ő is engem. De mindig ott voltunk, hogy kihúzzuk a másikat a szarból. Mostanában meg? Csajt akarok keríteni neki. De el ne áruljátok neki.
Isabella Lestrange – A húgom. Akiben több kárt okoztam az évek alatt, mint bárki másban. Imádom! Sose akartam bántani, az életem értelme.
Párkapcsolat
Másfél éve vagyunk együtt. Michael szülei kötelezővé tették a házasságot egy olyan nővel, akit nem szeret. Engem választott és a szüleit is kioktatta annak rendje és módja szerint. Ennek már másfél éve. Szeretné feljebb tenni a kapcsolatunkat… ám én erről még mit sem tudok…
Gyermekeim
Nagy családot szeretnék majd. Három kisfiúval képzelem el az életemet a házasság után. Bár ez még oly messze van…
Apróságok
Amortentia
Kávé, citrom, zsálya, vanilia.
Mumus
A családom elvesztése és miattam! A húgom már elvesztette egy érzékszervét miattam, több ilyet nem akarok!
Edevis tükre
Boldog nagycsalád. Azén gyerekeim és a testvéreim gyerekei majd együtt rohangáljanak a kúriában. A szüleink pedig kiélvezzék az unokák adta boldogságot.
Hobbim
Könyvolvasás, tanulás, tánc
Elveim
Ne ítélj meg egy könyvet a borító alapján!
Amit sosem tennék meg
A családomnak hátat fordítani. Az ellenségükké válni.
Ami zavar
A listám pár dologból áll igazából ebből a témából, de a legfontosabb… az igénytelenség! Az nagyon taszító számomra.
Ami a legfontosabb az életemben
A családom, az életem, a párom.
Ami a legkevésbé fontos számomra
Mások negatív véleménye magamra vonatkozóan.
Amire büszke vagyok
Kiváló eredményeket értem el a Roxfortban.
Ha valamit megváltoztathatnék
Nem vinném ki a húgomat hógolyózni, akkor nem esett volna be a fagyos tóba…
Így képzelem a jövõmet
A tökéletes munkahelyen. Vagy ha addigra már össze jönne sok minden, akkor anyaként otthon nevelném a gyerekeket.
Egyéb
Bármi, amit még fontosnak találsz.