Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Holyhead Közösségi Ispotály- és Rehabilitációs Központ

Anonymous

Holyhead Közösségi Ispotály- és Rehabilitációs Központ Empty
Vendég
Vas. Márc. 01, 2020 1:59 am
Holyhead Közösségi Ispotály- és Rehabilitációs Központ 040eb1d6e58ea66443752315a32b909a
Holyhead Közösségi Ispotály- és Rehabilitációs Központ

Anglesey területén található Walesben, egy örökké Dublin felé nyújtózó földnyelven. Alapítója egy huszas években élő mugli születésű apácának szánt boszorkány volt. Nevelőnőként dolgozott, majd a rászoruló, magukra hagyott, kisiklott sorsú varázsló gyerekeknek szervezett otthont az akkor még Holyhead -Új remények nevet viselő leginkább ifjúsági táborra emlékeztető telepen. Később a Varázsvilág Szabad Adományozói néven indított kampányt. Amely mindössze egy évvel Rosmerta korai halála előtt ért el olyan sikereket, amiknek köszönhetően az intézet, elnyerhette a mai formáját. A negyvenes években keresztelték át, és szervezték újra az intézmény célját és lényegét. Rosmerta terveire és dédelgetett, életében meg nem valósult álmára építve a koncepciót. Azóta magánklinikaként működik, adományokból tartja fenn magát és különböző rehabilitációs programjai miatt közkedvelt népszerűségnek örvend.
A muglik által látogathatatlan természetvédelmi rezervátumnak nyilvánították a területet.  Az intézmény híres még tágas tereiről, hatalmas ablakairól, támogató és emberséges légköréről, könyvtáráról és kellemes zöldövezeteiről.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 01, 2020 2:53 am
Bertie...
Drága. Barátom.
Őszintén érdekel, hogy mégis mi a bánatos, rézfán fütyülő, dekoratív, veszélyesen méretes lószerszám történt veled az elmúlt, közel tííz évben!
Ajánlom hogy öt percen belül nyisd ki a szemedet, vagy bosszúból szájon át foglak lélegeztetni..!
Idegesen dobolok a térdemen és rágom az állkapcsomat miközben a patyolat tiszta ágyba fektetett Gilbertet szuggerálom vissza az életbe. Most miután már minden szükségeset megtettünk érte velem az élen és épp valóban nincs más hátra mint várni.
Végig nézek rajta, hallgatom a tüdeje gyenge kis sípolását.. Jó hogy nem döglött bele abba a bordatörésbe, nagyon kis híja volt, hogy nem döfte át a tüdejét és nyársalta fel magát mint egy disznót! Ennek örömére pedig egy kis részemet mélységes bűntudat hugyozza nyakon.
- Miért nem kerestelek fel hamarabb? Ugyan miből gondoltam, hogy minden rendben van?! - motyogom magam elé lágy mégis karamella-mély hangomon.
- Hé öregem!~ dorombolom egy bizakodó mosolyt húzva a fejemre, mintha csak a pillanatra gyakorolnék, amikor végre kinyitja a szemeit, már persze kérdéses, hogy ez egyáltalán fog-e sikerülni neki, mert ennyire karfiolra verve... utoljára odaát láttam arcot.
Mindenesetre tovább beszélek hozzá az medis köpenyemet gyűrögetve.
- Tudod... az életemet köszönhetem neked. Ha te nem vagy én sem lennék. És most egyikünk sem lenne itt... - egy pillanatnyi szünetet hagyok aztán kimondom. - Az ember vissza kapja azt amit valaha adott, akár a legváratlanabb helyzetekben és időzítéssel.. - próbálom szavakba foglalni de csak újabb halk szavak hagyják el a számat, mintha imádkoznék, persze az igen kérdéses, hogy kihez...
- Ne menj még Bertie... Még sok minden van, amit helyre tudsz rakni. És hidd el... sokan szeretik a hülye humorodat is. Tudod hogy miért? - beharapom a számat ahogy megelevenedik előttem az annoi kedélyes majdnem annyi idős feje mint amennyi most én vagyok. - Kurvaegyszerű ám a képlet! - mondom ki elbicsakló hangon egy kissé élesen felszipogva. - Csak te kellesz hozzá! Csak Te cseszd meg! - aztán inkább a kezeimbe temetem az arcomat és igyekszem lenyugodni. Semmi pánik, Bertie annyira nincs szarul... Csak félholtra verték... Csak nagyon csúnyán betépett....
Aztán hirtelen, minden átmenet nélkül figyelek fel valamire, valamire ami ösztönösen ivódott belém, mintegy szakmai ártalom. És a frontvonalbeli. Másképp lélegzik. Pillanatig figyelek, hogy tényleg csak másképp lélegzik-e vagy nem is lélegzik... De.. még sípol.
- Mióta vagy ébren...? - te kis rohadék! ~ teszem hozzá magamban.. szeretve.
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Holyhead Közösségi Ispotály- és Rehabilitációs Központ Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Vas. Márc. 01, 2020 3:10 pm
No & Bertie

Oh fuck
A matrac és a párna túl puha volt a hátam alatt, a mellkasomon nem éreztem a macskáim kellemes súlyát. Nem otthon voltam, ennyi biztos. Kinek az ágyában ébredtem már megint? Anélkül, hogy kinyitottam volna a szemem - Merlin bassza meg, ahhoz is túl fáradt voltam és valami tompa fájdalom nyilallt újra és újra az oldalamba -, próbáltam összekaparni az este emlékeit. Koszos sikátor, patkányok a kuka körül, tű, kanál, sárgás por, Weasley dühtől vöröslő feje miközben újra és újra megütött, az alpári sértések, amiket rázúdítottam, de leginkább a mardosó önutálat, szalagszakadás, újabb kép egy hegyi troll méretű fasziról, akibe poénból belekötöttem és... és itt értek véget az emlékfoszlányok, bár gyanítottam, hogy a csávó laposra vert, miután megérdeklődtem tőle, hogy az anyja vagy az apja volt-e egy troll és hogyan történt az aktus.
De ha egy idegen ágyban feküdtem, akkor honnan jött ez az aggodalmasan és egyszerre gyengéden csengő férfihang? Merlinkém, ugye nem...? Próbáltam értelmezni a tudatomig ködösen eljutó szavakat. Nem, talán mégsem az volt a helyzet, amire először gondoltam... De ki a tököm ez és milyen tripje lehet éppen, ha azt hiszi, hogy nekem köszönheti az életét? Hacsak nem Kormi és Cirmi, a macskáim tanultak meg búgó férfihangon beszélni, akik mellesleg ivartalan nőstények voltak, akkor elég merész állítás volt, hogy az illető nekem köszönhette az életét.
- Már egy ideje. Vártam, hogy szerelmet vallj nekem - nyitottam ki lassan a szemem. Homályos, elmosódott foltokként forgott körülöttem a szoba néhány másodpercig, majd tisztulni kezdett a kép. Először kettőt láttam a kínosan ismerős arcból, amihez először nem tudtam nevet társítani, majd ahogy kezdett összeolvadni a vibráló arckép, végre eszembe jutott a név, mint egy ablaknak csapódó galamb, olyan hirtelenséggel ugrott be: Vieno. Vagyis nekem csak No, talán senki sem becézte rajtam kívül, de nekem nem tetszett a teljes neve, túl bonyolult és komoly volt. Csak Nonak szólítottam a srácot, aki egyszer, valamikor régen a helyét kereste a világban. Azóta megnőtt a haja, karakteresebbek lettek a vonásai, de ő volt az, ehhez kétség sem fért.
- Hol a faszomban vagyok? - néztem körbe fáradtan a szobában. - És te miért vagy itt?
Fehérség mindenhol, fertőtlenítő szaga, ez nem lehetett más, mint egy kórház. Pánikszerűen próbáltam meg felülni, de az oldalamba hasító fájdalom félúton megállított benne. A rohadt életbe, mi történt velem már megint? Én eret vágok, ha betoppan a nővérem is, már csak az ő gyűlölettel teli tekintete hiányzott a tökéletes ébredéshez. Már ha egyáltalán felém nézett volna. Valószínűleg nem tette volna, ha egy kórteremmel arrébb dolgozik éppen, akkor sem.
Kimerülten visszadőltem a párnákra, idegen szaguk volt, amit az emberek többsége gyűlölt, de engem nem zavart. Aludtam már padon, híd alatt, lépcsőaljban, kukák mellett, a komfortzónám igencsak tág lett az évek alatt és az idegen öblítő illata nem ébresztett bennem honvágyat. Legalább volt tiszta ágynemű a fejem alatt.
- A kurva életbe - nyugtáztam a helyzetemet rezignáltan. - Van egy cigid? Az most nagyon jól esne.
emme

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 01, 2020 7:58 pm
Mikor megszólal, kiengedem vissza fojtott lélegzetemet és egy hálás szemforgatással le is hunyom a szemeimet egy pillanatra. Oh, Yasss én is örülök neked!
- Majd egyszer. Most még nem tartunk ott. - mondom a szám sarkában bujkáló troll-mosollyal kicsit szívva a vérét. Tudom, hogy ez tőle távol áll.
A kérdései meg sem lepnek, amikor azonban megpróbál felülni, felállok és inkább csak jelzés értékűen a vállára teszem a kezemet, lent tartva, bár nem nagyon kell sehol tartani, mert nem kezd el pattogni. Közben persze válaszolok a kérdésére. - Wales-ben vagy. Egy magánklinikán. Nem akartalak a Mungoba vinni, miután rád találtam a lakásodon. - állva maradok, de elveszem a kezemet, nincs rá szükség. Orvosi cuccban vagyok tetőtől talpig, bár a dögcédula ott van a nyakamban félig kilógva az orvosi kötény alatt, a hajam is ezúttal össze fogva, még ha valamivel lazábban is a kelleténél. Mindig is kurvagyorsan nőtt én meg már lusta vagyok vágni...
- Miután leszállt a gépem, gondoltam meglátogatlak, csak úgy. Hogy mégis mi a fasz van veled... - kis szünettel hozzá biggyesztem - Jelenleg én vagyok az ápoló- medimágusod.. Mert, neked hála egész egyetem alatt tiszta maradtam és el is tudtam végezni azt. - nem kezdem ecsetelni, hogy amúgy "hát igen haver, nagyon szarul néztél ki, amikor rád találtam, igazából azt hittem, már halott vagy, hogy a francba csúszhattál szét ennyire..?" nem lenne egy építő komment még viccelődésből sem. Értelmetlen lenne. Inkább azt a részt emelem ki, ami az érdemét képezi. Hátha, ő is jó néven veszi.
- Eltört és megrepedt pár bordád. De ígérem az esti vizit után megkínállak egy szállal. Már ha a sima black cherry megfelel. - nézem őt, és vannak azok az emberek, akikkel tökmindegy hány év távlatából találkozol, olyan mintha tegnap lett volna. Bertie, a körülmények ellenére is ezt vonzza magával számomra. - Esetleg, levessel és kenyérrel tudlak kárpótolni addig... Meg.. menzás teával. - ajánlom fel, a kórházi kosztot képező menüt, ami illatozva és még gőzölögve vár őrá. Nem olyan rég hozták és itt szerencsére nem úgy van, mint a mugli intézetekben, hogy műtét-egyéb előtt-után nem lehet enni inni x óráig és csak infúziót szopogathatsz vénásan....
Amennyiben igent mond a tápértékhabzsolásra, segítek neki felülni, a párnáját jó szögbe igazítani és nem nem kell aggódnia, megetetni nem fogom, de a kis asztalt elé hajtom.
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Holyhead Közösségi Ispotály- és Rehabilitációs Központ Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Hétf. Márc. 02, 2020 2:12 pm
No & Bertie

Oh fuck
- Akkor jó. A szerelemmel csak a baj van. - A látszat ellenére menthetetlenül romantikus alkat voltam, hittem a mindent elsöprő szerelemben és abban, hogy az ember leélhet boldogan egy egész életet, ha megtalálja az igazit. Csak én még nem találtam meg, szóval maradtak az alkalmi és igazán komolytalan kapcsolatok, amelyek után előbb feltételeztem, hogy egy random nő ágyában ébredek, mint hogy egy kórházban ápolnak éppen. Az Adával való szakításom után különben is csoda volt, hogy egyáltalán bárhol is felébredtem, mert őszintén szólva voltak percek, amikor az önutálatom és önsajnálatom már-már szuicid gondolatokba torkollott. Bár úgysem tettem volna meg, tudtam a lelkem mélyén, hogy én sem gondolom komolyan, élni akartam, csak utáltam ezt a bűntudattal vegyes fájdalmat.
- Én? Egy kibaszott magánklinikán? - meredtem rá döbbenten. - Ugye tudod, hogy én ezt nem fogom kifizetni? Ha kell, kimászom az ablakon és úgy lépek le, de nekem erre kurvára nincs pénzem, No.
Úgy sejtettem, hogy erről a részéről már gondoskodott, ez pedig zavarba ejtett, nem ehhez szoktam hozzá. Most jönne az a rész, hogy megköszönöm neki? Képtelen voltam kinyögni azt az egy szót, nem büszkeségből persze, inkább csak kínosnak éreztem kettőnk között a hálálkodást. Bármikor kihúztam volna én is a szarból és nem vártam volna érte semmit, remélem, ezzel ő is tisztában volt. Legutóbb sem volt szükség hülye hálálkodásra, pedig Merlinkém, olykor rohadt nehéz volt lebeszélnem róla, hogy megint cuccolni kezdjen. Igazából sosem értettem, hogyan nyújthattam neki segítséget éppen én, hacsak nem elrettentő példaként álltam előtte, díszpéldányaként annak, hogy "gyerekek, a kábszi rossz". Mert ebben az esetben megértettem, hogyan maradt tiszta éppen az én támogatásommal, máskülönben homályos volt továbbra is számomra, hogyan hathattak rá az érveim. Bár megeshet, csupán annyi kellett neki, hogy valakihez fordulhasson a nehéz percekben, valaki őszintén meghallgassa. Tudtam milyen, ha ez hiányzik az életedből, enélkül nem létezett olyan akaraterő, amivel le lehetett szokni.
- Mondtam már, hogy az egyedül a te érdemed. Csak magadnak köszönheted, hogy tiszta maradtál, ha ekkora nagy segítség lettem volna benne, akkor most nem feküdnék itt, mert mint látod, én nem jöttem le az anyagról. Szóval nem tartozol nekem semmivel, tényleg. De azért rendes tőled, hogy meglátogattál, ha kicsit korábban érkeztél volna, sütöttem volna cupcake-t vagy faszom tudja. - Biztosan nem vártam volna feldíszített muffinokkal egyetlen vendéget sem, de feltehetően kedélyesebben elcsevegtünk volna a lakásom lepukkant konyhájában egy kávé mellett, mint ezen a magánklinikán. A sors nem így akarta és összességében kurva hálás lehettem, amiért éppen akkor érkezett meg esős kis országunkba, hiszen... hiszen ki tudja, mi történt volna, ha ő akkor nem állít be hozzám. Talán túléltem volna, talán nem. Eszem ágában sem volt erről kérdezősködni, jobb, ha nem tudtam a részleteket.
- Nem vagyok válogatós - vontam volna meg a vállamat, ha nem járt volna hihetetlen fájdalommal, ezer szerint a sérült bordáim miatt. Igen, határozottan szar ötlet volt egy amúgy is alapos verés után még abba a trollba is belekötni, a bordáim állapotát biztosan neki köszönhettem. - Tudod mit? Jöhet az is, fenébe a diétámmal...
Nem diétáztam, legalábbis nem önszántamból koplaltam mostanság, csak a pénzhiány késztetett erre. Nem tesz jót egy drogdíler bevételének, ha nem árulhat.
Zavarba ejtően szokatlan volt ez a gondoskodás, utoljára az anyám igazgatta így a párnámat, szinte már csak az hiányzott, hogy valaki csókot nyomjon a homlokomra, bár hálás voltam érte, hogy No ezt mellőzte.
- Merre jártál, mióta utoljára láttalak? Avass be a piszkos részletekbe, addig sem arra gondolok majd, hogy milyen szarul nézek ki és milyen undorítóan néz ki ez a leves - kanalaztam ki a tálból néhány apróra vágott répadarabot. Még szerencse, hogy nem voltam finnyás, megettem bármit.
emme

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Hétf. Márc. 02, 2020 5:11 pm
- Ne is mond!.. - szusszantok egyet. Magam is komolyan küzdök ezzel a kérdéssel. Azonban bővebben nem kommentálom. Igyekszem mindig random komolytalankodással elütni a téma rám eső részét és úgy tenni, mintha még sosem lettem volna szerelmes... Sokan lepődnek meg, aki esetleg ismeri a történetemet, hogy minden ellenére őszinte örömmel vagyok képes lelkesedni emberek kapcsolataiért és hallgatni őket a végtelenségig. Szeretem látni a boldogságukat és pont.
Bertie arca minden pillanatot megért és magáért beszélt.
- Semmi gond Bertie, majd kifizeted természetben. - az arcomon nem igazán látszik, hogy tréfának szántam... Na jó elég a hülyeségből..! Amilyen állapotban van még a végén komolyan veszi. Én miattam hal meg helyben asztmarohamban a sokktól... Vagy feljelent szexuális inzultálásért... Netán azzal fog rémálmodni, mi történik a klinikán ameddig nincs magánál. - Emiatt nem kell aggódnod. A klinika egyik adományozója vagyok. A vendégünk vagy. Az egyetlen lényeges rész, hogy jól legyél annyira, hogy ha netán valóban ki akarsz mászni az ablakon, ne okozzon még plusz gondot az a két emelet. - segítek neki, eligazgatom, hogy a kajához juthasson. Annyira nem vészes, mint aminek kinéz. Bár tény, hogy leginkább csak zöldség leves.
És valóban mellőzöm a homlokpuszit meg a különösebb tutujgatást, szükségesnél több testi kontaktot. Közvetlen vagyok, de nem így.
Bertie azon kevesek közé tartozik, akik fél-idegenként is olyanok, mintha legalább egy élet óta ismerném. Azonban biztos vagyok benne, hogy ha két rántás között az ő arca idéződne fel... mindenképpen amputációt hajtanék végre magamon és nem a látvány miatt. Mindennek meg vannak a maga íratlan szabályai és keretei számomra.
Anno mindössze öt nap volt amit az életéből rám áldozott. Ez az öt nap pedig valamiért az a szükséges dózis volt, ami után mondhatni új ember született belőlem.
A Máltai év után egyedül jöttem Írországba és lényegében semmi másom nem volt csak egy akkor még reszketeg álmom, egy még reszketegebb remény, hogy ő nem felejt el a szolgálat és a felesége mellett.. Tudom, hogy önzőség volt és csúnya dolog.. De a szerelemmel már csak a baj van...
És lényegében ezek alatt az egyetemi évek alatt, anyámtól csak úgy ömlöttek a levelek. Az egyikben azt éreztette, hogy a mindene vagyok, a másikban szégyellte, hogy a fia vagyok... Az egyikben könyörgött, hogy menjek haza mert szüksége van rám, a másikban pénzért könyörgött, volt amikor fenyegetőzött, aztán megint a mindene voltam. Nagyon tisztán tudott az elevenembe találni mindennel. Ez a fajta oda vissza érzelmi taszigálás kicsinált és függővé tett. Úgy éreztem hozzá tartozom, tőle függök. Még úgy is, hogy ő Amerikában terpeszkedik én meg Európában tanulok és igyekszem fenntartani magamat. Úgy éreztem, tartozom neki, a puszta létezésemért. Ha pedig érzelmi labilitás kerülgetett, addig minden esetben vagy morfiumhoz nyúltam, vagy valami máshoz amit otthon találtam. Az utolsó levele után már egyetem otthagyását fontolgattam és azt, hogy vissza megyek anyámhoz.
Eredetileg cuccot akartam venni Bertie-től akkor de.. valahogy úgy alakult, hogy fogalmam sincs hogyan de valóban egy kotyogós kávé mellett találtuk magunkat és beszélgettünk, megmutattam a leveleket neki, mert a saját ítélőképességem már cserben hagyott... Ő pedig minden szívfájdalom nélkül ki tudta mondani, hogy ha haza megyek egy sztriptízbárban rohadok meg hímringyóként és a szatén tangámból árulom majd a kólát, strucctollal a seggemben. Boldogtalanul cél nélkül. Nélküle.
Azon túlmenően, hogy elsőre csak még jobban össze zuhantam, végül minden helyre került.
- Hé hé hé... Nem várok semmit cserébe. Komolyan! Semmit. És kínos helyzetbe sem akartalak hozni. Tudod, hogy ez a hálálkodás az én faszságom. - mondom nyugodtan. Tényleg kicsit túltoltam, nem akartam vele kellemetlenséget okozni.
- A diétáddal mi? - egy kételkedő mosollyal csóválom meg a fejemet jobb szemöldököm magasra szalad egy pillantra. Aztán csak leülök a vendégeknek szóló fotelba, ahonnan az ébredését is vártam. Egyik lábam bokáját a másik térdemre dobom lazán. És a figyelmem az övé.
- Egyetem után, kijutottam a frontra utána. Én a többi katonával együtt mozogtam mondjuk, ő meg az aktuális helyszín irányítójában volt, dee... - kis szünet, némi fészkelődés - hjah.. - és itt ezt a részt el is vágom eléggé befejezetlenül kihagyva a piszkos részleteket és áttérve egy következő állomásra. -  Úgy tizenöt hónapja szereltem le. Azóta pedig a szolgálati "nyugdíjat" a testvéreimbe, meg aktivistáskodásba fektetem, illetve jótékonysági szervezetekkel dolgozok együtt. Dee nem kell megijedni Szenté még nem avattak és aranyrögöket sem szarok. - aztán mintegy alátámasztásképp, hogy valóban nem minden kerek az elhangzottak ellenére - A magánéletem egyébként csendben, romokban de mindegy. - rá is legyintek, majd inkább előre dőlök felé. - És te? Hogy vagy? ... Úgy értem, azon túl,.. amit orvosilag meg tudok állapítani. ~ Nincs bennem sajnálat vagy szánalom, leginkább mert tudom, hogy ezek senkinek nem váltak még hasznára. Mint ember az embert kérdezem és őszinte érdeklődés csillog sötét szemeimben.
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Vas. Márc. 15, 2020 10:26 am
No & Bertie

Oh fuck
Többet tudtam Vieno Voxról, mint ő rólam. Megkockáztatom, hogy a legtöbb embernél többet tudtam Noról. Nem azért, mert olyan sok időt töltöttünk együtt, mert tulajdonképpen egy hétig sem lógott nálam, az a rövidke idő viszont pontosan elégnek bizonyult arra, hogy beavasson élete nyomorult kis részleteibe. Ritkán történt ilyesmi, de Noval habozás nélkül mertem közölni: hát, tesó, a te szerelmi életed az enyémnél is gázabb. Márpedig ez tényleg művészet volt, mert nekem mindig szürreálisan végződött minden kalandom a nőkkel, most is meg lehet nézni mi lett belőle, de No... hát ő egészen új szintre emelte az érzelmek között vergődést. Reménykedtem benne, hogy mióta utoljára találkoztunk, elfelejtette a srácot, aki miatt annyit szenvedett, és még inkább az anyjától tartotta meg a kellő távolságot. Az én anyám sem volt tökéletes, bassza meg, rám sem bírt nézni, amióta borult a bili a nyomozás miatt, de Vieno elbűvölő édesanyjához képest tankönyveket írhatott volna a gyereknevelésről. Nem meglepő, hogy a fia narkós lett.
- Ezzel csak az a baj, hogy most nem leszek túl jó formában, de ha neked úgy is megfelel... - Megnyugtatott a válasza. Na, nyilván nem a természetbeni fizetés, bár őszintén szólva arra is több esélyt láttam, mint hogy valódi galleonokkal kifizessem a magánkórházi ellátást. Az viszont tényleg nyugtatóan hatott rám, hogy No gondoskodott mindenről és ezért nem is fog az utcára kerülni, hiszen itt dolgozott, adományozott ennek a bizarr helynek. Nem lesz baj, mondogattam magamnak, ignorálva a bordáim közötti zsibbadt fájdalmat. - Két emelet? Mi az nekem? Most is megoldom.
Tényleg bámulatosan tudtam menekülni, ebbe beletartozott az életemért sprintelés, a falmászás, ablakokból kiugrálás és egyéb kaszkadőrmutatványok, amikre alapesetben képtelen lettem volna, de ha kereket kellett oldanom valahonnan, azonnal szert tettem ezekre a szuperképességekre. Az ember nem is tudja milyen gyorsan képes például futni addig, amíg nem üldözi néhány jeti méretű pasas kétség kívül gyilkos szándékkal...
- Tudom, csak reménykedtem benne, hogy kinőtted ezt a faszságot. - Emlékeztem az első találkozásunkra, bár régen történt, de még mindig olyan tisztán élt bennem az a néhány nap, mintha csak tegnap kopogott volna be hozzám ópiumért. Kölyökképű srác állt a küszöbömön, az arca minden rezdülése, a testtartása, minden mozdulata arról árulkodott, hogy elérte élete mélypontját. Jó érzékkel ismertem fel, ha valaki padlót fogott. Ha eladtam volna neki, amit kért, meglett volna belőle pár napra a kajaadagom, ehelyett mégis a túlzsúfolt, rendetlen konyhám közepén kötöttünk ki egy-egy bögre olcsó kávéval. Ő mesélt, én hallgattam, és tényleg, őszintén hallgattam őt, nem csak bámultam bele az arcába és közben azon agyaltam, hogy mit felejtettem le a bevásárlólistáról, mert a legtöbb embernél ezt jelentette a beszélgetés. Az emberek szartak egymás fejére, én nem, mert régen is és most is gyűlöltem az érdektelenséget, egész életemben az vett körbe és már ráuntam, a világot pedig nem változtathattam meg, szóval próbáltam én magam lenni a változás. Tehát végighallgattam a fiút, a történetet a szerelmi csalódásáról, a terveiről, az anyjáról, akihez vissza akart menni. Nem szakítottam félbe, azonban mikor a monológja végére ért, könyörtelenül és őszintén közöltem vele, hogy éppen készül elbaszni az életét. Nem szépítettem, nem csomagoltam be a mondandómat, egyenesen az arcába toltam: vagy összekapja magát vagy a körülötte élő emberek lerántják a mocsokba és kurva gyorsan abban a helyzetben találja majd magát, amikor pénzes vénembereket fog lecumizni egy kis anyagért és szeretetért. Mikor utoljára kilépett a lakásomból, csak reménykedhettem benne, hogy az élete jól fog alakulni. Nem hallottam róla többet és rövid idő után nem is gondoltam Vieno Voxra, most azonban, ahogy itt ült mellettem ebben a kórteremben, rá kellett jönnöm, hogy talán számomra is jelentősebb volt a találkozásunk, mint azt eddig valaha is gondoltam. Talán kicsit magamat láttam benne tíz évvel ezelőtt - egy magányos fiút nagy álmokkal, aki túl sokat és túl intenzíven érzett, akit senki nem támogatott és aki a szeretet pár gramm méregtől remélte. Igen, azt hiszem, ezért emlékeztem még ennyi év távlatából is Vienora, és ha nem lettem volna ennyire tompa a fájdalomcsillapítóktól, biztosan elöntött volna a földöntúli boldogság, hogy legalább egy kicsit jobban alakult az élete, mint nekem. Megérdemelte, mert ő jó volt, ez pedig manapság nagyon ritka érték.
- Aha, szóval tényleg utána mentél. Jó hülye vagy, remélem tudod... Legalább megérte? - Erre is hamar választ kaptam. Nyilván nem érte meg. - Szóval nem, vagyis gondolom a magánéleted nem azért van romokban, mert nem tudod eldönteni, hogy fehér vagy rózsaszín virágok legyenek az esküvőtökön, vagy faszom tudja min szoktak problémázni egy esküvő előtt. Legalább szereted ezt csinálni?
Az "ez" egyértelműen a kórházra utalt. Elképzelni sem tudtam, valaki mit élvezhet ezen a munkán, de hát dílerként - akarom mondani munkanélküliként, mert jelenleg az voltam - én igazán nem kritizálhattam senkit.
- Az életem egy hatalmas káosz. Szürreális az egész. Lett egy gyerekem, mármint nem most született, mert tizenhat éves, csak eddig nem tudtam róla. Ha ez nem lenne elég, vele együtt felbukkant az anyja is az életemben, és nem igazán tudom, mit kéne vele kapcsolatban éreznem, mert asszem jobban szerettem őt, mint eddig gondoltam. Dobott a csajom is, igazából ezért vertek meg, csúnya szakítás volt, a részletekbe inkább bele sem megyek. És a cseresznye a torta tetején, hogy rám szálltak az aurorok egy kibaszott nyomozás miatt, szóval most nem árulhatok. Röviden és tömören ennyi - kanalaztam bele újból a levesbe.
emme

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Csüt. Márc. 19, 2020 1:28 am
Valójában ez az állítás teljesen helyét állja. Bertie többet tud rólam a legtöbbeknél.
A mondata nyomán halvány mosoly kúszik a szám sarkába, rálegyintek könnyelműen. - Ugyan, majd vazelinbe fürdetlek előtte. - majd némi játszott kiábrándultság csendül a hangomban. - Bár vazelint használni bármihez, ma már olyan lenne, mint fogtöméshez amalgámot használni... Na mindegykhm.. - A hülyeségre is bármikor kapható voltam. Talán kis szelete ennek, az utolsó nap, akkor, ott, a rendezetlen nappaliban, meg is csillanhatott valami kapcsán. Sajnos jobban meg voltam ijedve a világtól, hogy ez különösebben kibontakozhatott volna. De ami késik nem múlik.
- Ebben nem is kételkedtem. Mindig is tudtam, hogy valójában szuperhős vagy, csak te nem béna szemüveggel álcázod magad. - és valóban úgy is nézek rá, hogy bizony hiszek neki.
Szórakozottan vállat vonok. - Van, akitől nem sajnálom. - Valójában kevés olyan van, akitől sajnálom. Ha mást nem, hálás vagyok az illetőnek azért mert tökéletesen példázza mit nem akarok az életben. Például anyám... Szusszantok - Azt hiszem tökéletesen elbaszva vagyok bekötve... - és valóban. Talán ez maradt vissza az anno önmagát is megcsaló ítélőképességemből. Talán csak így könnyebb volt a világot egy pozitív, bizakodó nézőpontba helyezni. És megőrizni azt a hitet amit a gondolat erejébe vetettem. Még ha olykor cserben is hagyott.
Hallgatom amikor szóvá teszi, hogy mekkora idióta vagyok, nem tudok vele vitatkozni és ismét szelíd mosoly kúszik az arcomra, bár most van némi fájó felhangja.
- ...A virágok színével tényleg volt némi dilemma. Csak.. nem az esküvői csokorra.. - össze préselem a számat, aztán hamar tovább terelem a dolgot. Bertie állapota, élete, és úgy mindene jelenleg jobban érdekel. Nem szakítom félbe, miközben beszél az arcát fürkészem. Itt-ott csak nézek egy jó nagyot.
- És.. hogy érint az apaság? - kérdezem elsőre csak az egyiket kiragadva. Talán könnyebb ha nem egyszerre beszélünk mindenről. Utána úgy is vissza térhetünk, vagy egyikből átvezethetjük a másikba az egészet. Azt érezheti, hogy nem mint doki kérdezem, nem analizálom. Tényleg érdekel! Csak reménykedni tudok, hogy még ha elég drasztikusan is hangzott ahogy felvázolta, hozott némi örömöt az életébe.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: