Pálca: Szilva, 10 és 3/4, murmánc bajusz, rugalmas
Amit szeretnek bennem
Sok apróságot rejt a táskám mélye. Egy kompakt régi fényképező gépet, mely édesanyámé volt. Az öröm és boldogság pillanatai köszönnek vissza rám. Egy jegyzet füzet és színes ceruzák, velük megrajzolom álmaim. Vad griffként szárnyalok az égen szárnyas macskák szegődnek mellém. Mr. Cat is szárnyakat kap, de ő védve őrzi a fészekben maradt griff fiókákat. Egy elrágott rágógumi összeragaszt két össze nem illő órai vázlatot legendás állatok gondozása és gyógynövénytan. Egy barátság karkötő sárga, kék, piros és zöld - a roxforti házak színei - a különbözőségek összefonva egy színes egészet ad. Karóra szíj nélkül megélni az élet minden másodpercét nagyobb kötöttség nélkül. Görög nyelvkönyv egy vonzó múltba visszatérni. Egy kép a négy gyerekről minden, de minden, ami fontos most nekem és a jövőben. Jane Austen könyv női képek, kik közt én is nagy romantikusként állok büszkén, értelmesen, balul ítélkezve és érzelmesen. Egy tankönyvben virágok préselődnek. Összeszedettség, megfontoltság, eltervezés. Megválogatom mit szedek le és teszek el a gyűjteményemben. egy fél tábla étcsoki röpke boldogságom és örömöm.
Ami zavar bennem másokat
A táskám másik fele. Elkenődött teendő lista, vajon mit felejtettem már megint el? Nefeledd gömb: Sok hibád közt ez a legnagyobb. Mi vagyok én? Makacsság. Hiányos órai vázlatok rajzokkal ékesítve. Annyi fajta hiba létezik, ez csak majdnem kiváló, ami nem kiváló. Eltört toll, ezzel már nem írhatok nagy szavakat a lapokra. Nem figyel rá, így senki se. Lefutott gyöngyök egy nyakláncról, sok mindent elveszíthetek, de ezt ép megjavíthatom és visszafűzhetem rá a lepotyogott szemeket újakkal helyettesíthetem az elveszetteket. A nyaklánc a javítás helyén, gyenge marad. Ez egy seb, csak gyengévé tesz, a veszteség sebe örökké egy hegként bánatot hoz. Zsebkendő könnyek, sírás és bánat. Macskamenta, a függőség, melytől nem szabadulok. Hiába próbálkoznék, követ hozzám tartozik. Szombati boszorkány pletykák, hírek, megosztója és a nyílt titkok papírra vetett megőrzője.
Életem története
Drága, Estella!
Izgalommal telve olvastam a leveled, el se tudom hinni. Remeg a kezem az örömtől, hogy egymásra találtunk. Olyan jó, hogy a levelezőtársam szeretnél lenni. Castelobruxo. Olyan szép a hangzása. Jó messze élünk egymástól, egy óceán válasz el minket. Egyébként, van itt pár cserediák a sulidból, csak látásból ismerem őket, sajnos a nevüket nem tudom.
Nekem is van testvérem három is két öcsém Damianos és Leonidas és egy húgom Polina. Írtad, milyen furcsa nevem van, de nem egy különleges név az Elektra, azért szokatlan a többi angol névhez képest, mert görög. Félig görög vagyok és apa ragaszkodott a görög nevekhez. Édesapám Görögországban született és nevelkedett. Sosem jártam, ott, de sok történetet hallottam róla aputól. Ismerem a görög abécét és el tudok nagyon, de nagyon lassan olvasni néhány szót is, de ez nem azt jelenti, hogy tudom is mit olvasok. Csak egy-két szót ismerek, eltudom makogni a nevemet és koromat.
Harmadéves vagyok itt a Roxfortban. Tudod, annyira boldog vagyok, hogy ilyen mesés helyen tanulhatok. Annyira örülök, hogy mindketten rajongunk a gyógynövényekért és a legendás lényekért. Bár az utóbbit csak most szeptember óta tanulom. Gondolom sokkal többet tudsz már a pixiek és a furkászok gondozásról, mint én. Lehet, hogy sose leszek egyikben tantárgyból se kiváló, mivel sokszor elmélázok és ábrándozok. Ez tesz engem igazán rossz tanulóvá a professzorok szemében. DE vannak fontos ügyek is, drága barátom, (már most tudom, hogy mi rokonlelek vagyunk) amikről sose feledkezek el, ilyen a testvéreim felé tanúsított kötelesség. Nekem már csak ők maradtak ezen a világon. Szüleim meghaltak, apa, amikor hét éves voltam és anya, amikor tíz voltam. Hivatalosan nem én nevelem őket. Van egy gyámunk, de amint betöltöm a tizenhetet kilépek a szárnyai alól. Mr. Figg fogadott be minket anya halála után. Elég mogorva és rátarti alak, de nagyon szép helyen él Canterburyben. Egy szép kis városka dél-kelet Angliában. Egykor a mugli világ egyházi központja volt a középkorban. Igazán romantikus város. Mr. Figg egy 16. századi házban él közel a székesegyházhoz. Ja egyébként mi mugliknak nevezzük a varázstalanokat. Ti hogy hívjátok őket? Majd csatolok a levelemhez egy képet Canterburyről. Na, de térjünk vissza arra, hogy ki is Mr. Figg nekem? Anya apukájának Lucas Figg nagypapának (akinek nem volt igazi édesapja, mert nem vette a nevére a fiát) anyukájának Arabella dédimnek a fivérének Albertnek fiának Tomnak a fia Anthony. Két szóval anya unokatestvére. Elég fura a származásom, mert Arabella néni kvibli volt. Varázsló szülök varázstalan gyereke, ahogy Lucas nagypapa se örökölt egy cseppnyi varázserőt és édesanyám se, aztán megszülettem én és a testvéreim. Felszínre tört az, ami miatt ide a Roxfortba kerültem. Anyám halála után jelentkezett először, hogy nem vagyok mugli. Tárgyakat mozgattam az akaratommal. Azt hittem szellem járta Mrs Peterson háza, aki átmenetileg befogadott minket. Ezek után tűnt fel a titokzatos és ismeretlen Mr. Figg az életünkbe. Ha nem mutatkozott volna rajtam semmi, talán Mr. Figg be se fogad minket és mind különböző nevelőcsaládokhoz kerülünk és bekerülünk a rendszerbe. Még Pilinán se látszik semmi, de remélem ő is megtapasztalja, milyen nagyszerű és álomszerű világba csöppentünk bele. Karácsonykor tapasztaltuk meg, hogy Leonidas se hagyta cserbe a mágia. Átjár minket a varázslat vagy ahogy az Erő. Ismered a Csillagok háborúját? Az egy mugli sci-fi film. Nem rég jött ki a 9. része, múlt karácsonykor megnéztem Damiannal együtt a moziban. Apa nagyon szerette az eredeti trilógiát, ha szeretnéd, akkor írok róla a következő levelemben.
Írtad, hogy szeretsz olvasni. Ki a kedvenc íród és most éppen mit olvasol? Én szeretek rajzolgatni is. Küldök a levelem mellé egy rajzot is. Láttam egy könyvben egy wampust és lerajzoltam. Remélem, tetszeni fog neked. Amerikában honos a wampus ugye?
Képzeld, nekem március 1-én van a születésnapom, akkor mindketten halak csillagjegy szülöttei vagyunk, annyira örülök ennek. Szeretem a csillagokat nézni nyári estéken, amikor van egy kis pihenőm. Mr. Figg állandóan dolgoztat és ha rossznak gondol meg is üt. Lehetne rosszabb is, ha szét választottak volna minket. Szóval örülök, hogy ennyi sok közös dolog van bennünk. Következő alkalommal mesélek az iskolámról a házakról. Én hugrabugos vagyok és egy borz a címer állatunk, Pufók Fráter a házi szellemünk és Hugarbug Helga a házalapítónk. Mesélek a háztársaimról, a évfolyamtársaimról és a szobatársaimról is a szomszédos ágyban a kedvenc professzorom lánya alszik. Az órákról és a többi érdekes tanórán kívüli elfoglatságról. Szóval tuti lesz miről írnom és elfelejtetem meg említeni Mr. Cat-et a macskámat. Imádni való nagy szőrmók. Róla is küldök egy képet. Nagyon szeretem a macskákat és a macska-féléket.
Szeretettel ölel:
az újdonsült levelezőtársad Elektra Gataki-Figg
Ui.: Szólíts Elinek
Ui2.: Remélem, jó egészségben talál meg a levelem.
Ui3.: Nekem a kedvenc íróm egy mugli Jane Austen. Majd róla is írok egy levelet, ha nem hallottál még róla.
Ui4.: Ígérem ez az utolsó Mr. Cat is ölel.
Ha tükörbe nézek
Amikor a tükörbe nézek, anya szavai jutnak eszembe. Egyedi, gyönyörű és megismételhetetlen vagy. Egy kicsit otromba orromat, ajkaim bumfordiak és füleim kissé szétállóak. Apa Hófehérkének nevezett kissé tévesen, fehér bőröm, arcom piros pozsgása, hosszú barna hajam és kék szemeim miatt. Utóbbiak színét talán apától örököltem. Sok kopott mások által használt ruhám van. Kinőtt, elnyűtt és ódivatú több mérettel nagyobb megviselt ruhákat dobott elém Mr. Figg, mikor szépen új ruhákat kértem tőle, mivel a régieket kinőttem. Az iskolai talár elfedi ezeket. Átlagos magasság, vékony és törékeny testalkat, így írnám le magam. Egy szürke kis egér vagyok az iskolai tömegben, aki csak az óriási macskája miatt tűnik ki a tömegből.
Családom
Édesapám
Spiro Gataki, görög bevándorló munkás, aki az Egyesült Királyságban kereste a szerencséjét. Házakat újított fel. Ő tényleg egy igazi ezermester volt. Hét évesen vesztettem el. Egy autó balesetben következtében halt meg. Néhány emlékkép dereng róla, ahogy mesét olvas, fogócskázik velünk és egy-két történet elmesél a családjáról és a hazájáról, a hatalmas görög örök nyitottságról és szeretetről.
Édesanyám
Catherine Figg, egy kisállat kereskedés tulajdonosa volt, aki otthon macskákat tenyésztet, mint az ő nagyanyja és édesapja is. Számára ostoba mesék voltak Bella dédi történetei, melyeket nekünk szeretettel mondott esti mese gyanánt el. Merlinről és az ő varázslatos mágusairól. Imádott minket anya. Szinte minden alkalmat megragadott, hogy velünk töltse az idejét. Én úgy dörgölőztem hozzá, mint egy kismacska az anyjához. Neki szóltak a nagy kérdéseim. Miért esik le a kismadár a fáról? Miért lesz hervad el a virág? Miért hangos a vihar a villám után? Miért nem szabad megfogni a zúgó-búgó kerítést? Volt, amit megértettem, volt amire később eszméltem rá. Anya rákos lett. Küzdött a betegség ellen, hogy velünk lehessen, de eljött érte is a halál. Bent voltunk mellette a szobában, mikor lecsukta szemeit, otthon akart velünk lenni és mi is vele szerettünk volna lenni.
Testvéreim
Damianos (12), Leonidas (10) és Polina (8 ) ők az én kis testvéreim, akik nélkül az életemnek nem lenne semmi értelme. A szeret, többet ér minden szónál. (így van ez itt is)
Macskám
Mr. Cat az én jó képű hercegem. Nem kér tőlem mást, mint szerető gondoskodást és cserébe sok-sok örömöt kapok tőle. Az én csizmás kandúrom és védelmező vadmacskám.
Távoli rokon alias a gyám
Anthony Figg, Arabella Figg dédmamám unokafiának a fia, aki magához vett minket. Ő félvér, aki a 90-es években valami nagyon sötét dolgot tett, de nem ítélték el érte. Van egy fia, aki Amerikában él. A felesége 8 éve halt meg. Sosem tartotta a kapcsolatot anyával és így sose ismertük őt szüleink halála előtt. Mr. Figg egy kétarcú ember. A külvilág felé a jótékony és nemes rokont mutatja, ki szeretet minket. A másik arcát csak mi ismerjük, ahol mi a pénznyelő árva és szegény "sárvérű" rokon gyerekek vagyunk számára.
Apróságok
Amortentia
Eső áztatta föld, virágos kert levendula, rozmaring, oregano, olívabogyó
Mumus
Testvéreim elvesztése
Edevis tükre
Boldogan élni 10 gyerek és egy férj mellett
Hobbim
Álmodozás
Elveim
Ne aggódj, légy boldog!
Amit sosem tennék meg
Megölni vagy megkínozni másokat
Ami zavar
A horkolás, a hangos szuszogás éjszaka, Rosszul sikerült varázslatok Elfelejteni valami fontosat
Ami a legfontosabb az életemben
A testvéreim
Ami a legkevésbé fontos számomra
Az elfeledett dolgok és emlékek
Amire büszke vagyok
Volt egy gondoskodó és szerető apám és anyám, megtanultam seprűn repülni, Mr Cat parancsomra halottnak tettei magát és hempereg, A hitemre, hogy legrosszabb helyzetben is elhiszem, hogy van remény és van kiút.
Ha valamit megváltoz- tathatnék
Anya és apa éljen még
Így képzelem a jövömet
Öt év múlva: testvéreim mellett boldogan élve és az iskolát sikeresen elvégeztem. 10 év múlva: férjemmel együtt saját családot alapítok és kezembe lesz a medimágus diplomám.
Egyéb
Mr. Cat félig Murmánc és félig Maine Coon. Olvasáshoz szemüveget használok.
Malina Weissman
Vendég
Hétf. Márc. 02, 2020 9:51 am
Elfogadva!
Kedves Elektra!
Amikor először megláttam a profilodat, már akkor nagyon kíváncsian vártam, hogy milyen karakterlapot kapunk majd tőled. Hiszen itt egy tizennégy éves karakter, Figg a vezetékneve, tele van a profilja cuki cicákkal és hatalmas A balszerencse áradása rajongóként a pb-vel is megvettél kilóra... Egyszóval valami nagyon különlegeset vártam - bár tőled ez nem is meglepő, hiszen minden karaktered megismételhetetlen és egyedi, imádom őket -, és még annál is jobbat kaptam. Elektra az egyik legszerethetőbb személyiség, akit eddig szerencsém volt megismerni ezen az oldalon. Elvarázsolt, igazi hugrabugos lélek, hitelesen testesít meg egy harmadikos diákot (ami talán alapvetőnek tűnik, de ritka a valósághű karakter ebben a korosztályban). A családtörténete regénybe illő, a macskák imádnivalóak és halkan megjegyzem, hogy én is imádom Jane Austent. Remélem, hogy sokat olvashatom majd Eli gondolatait a játéktéren is, mert én már most hatalmas rajongója vagyok. Futás foglalózni és játszótársakat keresni (ne csak cicákat)!