Pálca: kökény, egyszarvúszőr mag, 10 és 1/2 hüvelyk
Amit szeretnek bennem
Ha anyámékat kérdeznék erről biztosan mindent is fel tudnának sorolni, hogy egy kicsivel jobb fényben tüntessenek fel. Pedig nem vagyok borzasztó, csak lenne rajtam még egy kis csiszolni való. Nyitott személyiség vagyok, próbálom a dolgok jó oldalát nézni. Tudok és szeretek is szívből nevetni és szórakozni, ezért sokan vesznek körül. Bár az utóbbi időben nem sok okom volt a boldogságra, nem hagytam, hogy a negatív érzések megtörjenek. Kiváló társaság tudok lenni, persze ez nagyban függ attól is, hogy ki a partnerem benne. Nem tartom magam véleményvezérnek, de sokszor kérnek tőlem tanácsot a többiek, én pedig szívesen gondolom át a helyzetüket és néha ráeszmélek, hogy lehetne rosszabb. De nem szoktam mások dolgába ütni az orromat, amíg kifejezetten erre meg nem kérnek. Utána viszont piszkosul őszinte tudok lenni. Ez van.
Ami zavar bennem másokat
Rágom a ceruzám végét, vagy állandóan dobolok az ujjaimmal, mintha bármi kezem ügyébe kerülő tárgyat zongoraként tudnék használni. Általában ez akkor fordul elő, ha unatkozom. A figyelmemet ugyanis elég nehéz megragadni és lekötni, hosszú időre nem is sokszor sikerült még senkinek. Általában már az arckifejezésem árulkodik az aktuális helyzetről, senkinek nem kellene meglepődnie, ha azt tapasztalja, hogy helyette inkább a papíromat firkálom. Ha nem a zongoránál ülök, akkor firkálok. Nem vagyok benne kifejezetten tehetséges, de nagyjából mindenkiről eszembe jut valami, és olyankor nem tudom leállítani magam. Volt is ebből botrány mikor az egyik végzős mardekárost valami trollszerű képződménynek rajzoltam le. De hát ha egyszer olyan szaga van.. A naivitásomat kezdem kinőni, sokkal erősebb vagyok, mint azt gondolnák. Titkolózom, olykor csalok is a vizsgákon, de még nem buktam le. Azt apáék se várhatják, hogy mindig mindenből jól teljesítsek és egyre csak felülmúljam önmagamat. Egy ideje már nem nekik akarok megfelelni. Egyre kevesebb dologba avatom be a családot magammal kapcsolatban. Ha mérges vagyok valaki, hajlamos vagyok hallgatásba burkolózni. Simán az őrületbe kergetek ezzel bárkit.
Életem története
Csendben elveszíteni....
A család nagyszerű dolog, habár sokszor átgondoltam már, miért pont ide születtem és miért nem érezhetem magam teljesen normálisnak. Miért nem küzdhetek átlagos problémákkal, mint a diáktársaim. Persze sokkal rosszabb is történhetne velem, minthogy a szüleim házasságba kényszerítenek. Teljesen normális dolog volt ez néhány évtizeddel ezelőtt, de hiába mondtam meg nekik, hogy eljárt már az idő az ilyen hagyományőrzés felett. Szépen lassan sikerült bennem kialakítaniuk egy olyan tévképzetet, ami miatt már-már én is elhiszem, hogy másképp nem is lehetne. Már nem tiltakozom kézzel-lábbal, inkább csak belenyugodtam, hogy ezen egyedül aligha tudok változtatni. Az pedig egyáltalán nem kerülhet szóba, hogy lerántsam a leplet a helyzetemről. Vagyis a helyzetünkről. Elmondhatnám az egészet a bátyámnak, de mostanában leginkább a saját életével van elfoglalva. Elmondhatnám a húgomnak is, hátha elterelném egy kicsit a figyelmét a saját kálváriájáról, mégis tartok attól, hogy rosszabb lenne a helyzet. Nem szólok hát senkinek egy árva szót sem az egészről. Várom a jó időt, a jó helyet, vagy Merlin szerelmére egy villámcsapást.. Bármit.
... a kontrollt ...
A nevemet hallom, tompán és halkan, de olyan hanglejtéssel, amiből egyértelműen tudom, hogy nem fognak újra szólni, hogy toljam már le a képemet a szobámból. Ritkán van alkalmam itt lenni, ilyenkor viszont szeretem kihasználni, hogy végre csak a kósza gondolataimmal kell osztoznom a szobán. A dallam elhal, amint elemelem az ujjaimat a zongora billentyűitől, hátralököm magam alatt a széket és sóhajtva indulok a rám váró társaság irányába, a földszintre. Ezt minden bizonnyal ők is konstatálják, már csak azért is, mert sikeresen elszakítottak a kedvenc időtöltésemtől. A lépcsőn lefelé viszont történik valami. Érzem, hogy elpilledek, az izmaim elernyednek egy rövid időre, a látásom homályosodni kezd, de magamnál vagyok. Tenni nem tudok a következmény ellen, de érzékelem a külvilágot és azt is, ahogy a testem önkéntelenül csuklik össze. Reggel óta nem érzem jól magam, de mindez nem azért történik, mert semmi kedvem nincs most társasági életet élni. Nem először fordul elő. - Már megint kétballábas vagy? - hallom meg a gúnyos megjegyzést a lépcső aljából, amire csak egy grimasszal válaszolok. Persze, rá lehet fogni az ügyetlenségemre, nem is tiltakozom ellene, sőt én találtam ki. A reflexeim sem túl jók, teljesen hihető a sztori. Egyedül én tudok arról, hogy mi történik velem. Már azon kívül, hogy épp fenékkel sikerült tompítanom egy kellemetlen esést a lépcső közepén és most úgy nézek ki, mint egy rakás szerencsétlenség. Naná, elég régóta ismer ahhoz, hogy ne okozzon meglepetést neki, hogy nem képes vagyok megbotlani a saját lábamban is... - Köszönöm kérdésed, nem esett bajom, nehogy segíts.. - förmedek aztán rá, amint kellő erőt érzek magamban ahhoz, hogy megszólaljak. Valóban megoldom egyedül is, voltaképp sokkal jobban boldogulok egyedül, minthogy bárkinek az orrára kössem azokat a dolgokat, amik csak rám tartoznak. Óvatosan engedem a testsúlyomat újra a lábaimra, de immár megtartanak és a nadrágomat leporolva, mosollyal az arcomon csatlakozom a vendégekhez.
... minden felett ...
A grafit halkan suhan a papíron, vékony vonalakban hagyva maga után nyomot. Részletekbe menően siklik végig a kezem fehér lapon, mégis óvatos vagyok, hogy ne karcoljam fel. Nem kell javítanom, tehetséges vagyok ebben, bár apám szerint inkább tanulással kellene töltenem a szabadidőmet, mert nem elég egy bájos arc és egy jó családból való férj ahhoz, hogy boldoguljak. Én viszont szeretem ezt. Szeretem a magányos perceimben szabadjára engedni a gondolataimat, az ujjaimat is, a végeredmény viszont mindig valami hasonló. Bosszantóan ismerős kép, melyet nem tudok kitörölni a fejemből. Egy mosoly, egy szempár csillogása. Elég sokszor bámultam már a vonásait ahhoz, hogy behunyt szemmel is fel tudjam idézni lelki szemeim előtt. Sokszor figyelem a mozdulatait, persze csak messziről, lemondó sóhajokkal tűzdelve. A táskámba kerülő pergamen, néhány házidolgozat, sőt még a naplóm és a könyveim is mesélni tudnának arról, hogy hányféle variációt vetettem már rájuk. Bennük a soha ki nem mondott érzéseimmel.
... ami számít.
Ha tükörbe nézek
Átlagos magasságú, természetesen karcsú alakom nem kelt túl nagy feltűnést. A hajam barna, nyári hónapokban - mikor egyébként is sokat tartózkodom a szabad levegőn - egészen kiszőkülök, így az eredeti színemnek tekintem ezt is. Szemeim kékjét már messziről látni, egészen világos. Akár az égbolt, derült időben. Anya mindig azt mondta, hogy barátságos arcom van, én inkább azt mondanám, hogy a vonásaim lágyabbak, mint én magam. Az öltözködésem nem túl hivalkodó, bár az utóbbi időben szívesen veszek fel nőiesebb darabokat is, mégis jobban szeretem a nadrágot, mint a szoknyát.
Családom
Édesapám
Hassan Fletcher Willows, 45 év, aranyvér Nehezen léptem túl a tényen, hogy az akaratom ellenére, sőt mitöbb a tudtom nélkül ígértek oda valakinek. Persze ebben az ő döntése volt a mérvadó. Elnézem neki a múltját, bár az indokaival nem értettem egyet sosem. Elnézem neki, hogy azzal a tudattal kell élnem, hogy az apám megjárta az Azkabant, még azt is elnézem, hogy hat évesen nem kaptam golymókot. Azt viszont nehezen nyelem le, hogy mindenhez jó képet kell vágnom, mert elvárják. De persze valahol, mélyen belül biztosan van valami számomra is értékelhető érve erre az egészre, másképp megcáfolnám, hogy szeret-e egyáltalán.
Édesanyám
Eloise Gabrielle Willows (neé. Elphick), 44 év, aranyvér Mindig mérges leszek rá, amiért támogatta apámat a döntésében. Ha nem így tett volna, legalább az esély meg lett volna rá, hogy megkérdőjelezi a saját épelméjűségét. Sosem beszéltünk arról, vajon Ő hogyan érzi magát a leendő frigy miatt, bár ha tippelnem kellene biztosan várja. Legalábbis az utolsó postával küldött esküvői katalógus erről árulkodik.
Testvéreim
Wylie (21 év) és Daisy (14 év). Egy lapon sem lehet emlegetni őket. A bátyám egy teljesen külön világ, néha nem igazán értem, hogy lehetünk mi egy vérből valók, máskor meg azzal lep meg, hogy mégis találok némi hasonlóságot.. A húgom vele ellentétben sokkal közelebb áll hozzám, talán mert lány és velem mindent megbeszélhet, talán mert korban is közelebb vagyunk egymáshoz. Talán csak azért, mert Wylieval csak nagyritkán találkozunk.
Párkapcsolat
Van egy jegyesem, ha eddig nem lett volna teljesen egyértelmű, nevezzük is nevén. Tyler. Tyler Roquetaillade. Vagy egyszerűen csak Ty. Minek róla mesélni, ha szembe jön a folyosón, úgyis tudni fogod melyik srác Ő.
Apróságok
Amortentia
Borsmenta, zsálya, kamilla, kávé, eső, frissen nyírt fű, a tenger és a napfény illata
Mumus
A rossz döntések és a boldogtalanság.
Edevis tükre
Körülöttem idegen táj, hol Párizs, hol Róma nevezetességei vagy az Amazonas őserdője sejlik fel a háttérben. Boldogan mosolygok, csillogó szemekkel, élettel telve, szinte rám van írva mennyire élvezem az életemet. Mellettem, félig mögöttem pedig egy magas férfi áll. A keze a kezemhez ér, ujjait finoman fűzi össze az enyémekkel. Tekintetemmel az övét keresem a tükörben, de az arca homályos. Mindennél jobban szeretném tudni, ki az ott mellettem a tükörben. Egy pillanatra felsejlik a jegyesem arca, de mire pislogok, újra csak a sötét haját látom, ahogy arcát a nyakamba fúrja. A mozdulat végén árgus szemekkel figyelem a férfi sziluettjét, aki hirtelen valaki egészen más lesz. Olyannyira más, hogy belepirulok a gondolatba.
Hobbim
rajz, zongora
Elveim
Leginkább az határozza meg a viselkedésemet, ahogy a környezetem viselkedik velem. Azt hiszem ez teljesen normális hozzáállás.
Amit sosem tennék meg
Nem mondanám meg a gyerekemnek, hogy kihez menjen feleségül vagy kit vegyen el.
Ami zavar
Leginkább a helyzetem, amin persze csak én tudnék változtatni azzal, ha elmondanám Tylernek, hogy velem jár jegyben. Fogalmam sincs hogy reagálna. De a betegség is, a család még nem is tud a rosszulléteimről, épp elég nekik a húgom miatt aggódniuk.
Ami a legfontosabb az életemben
A húgom támogatása. Na jó, az egész család.
Ami a legkevésbé fontos számomra
A kviddics és mindenféle sporttevékenység. Biztosan kitörném a nyakamat is, ha megpróbálkoznék vele.
Amire büszke vagyok
Titoktartásban egész jó vagyok, erre büszke lehetek?
Ha valamit megváltoztathatnék
Ha csak egyet lehet mondani, akkor mindenképp a húgomat óvnám mindenféle betegségtől.
Így képzelem a jövõmet
Őszintén szólva fogalmam sincs. Valószínűleg Mrs. Roquetaillade-ként élem le az életemet, vagy elválunk, ami igazán nagy szégyen volna... Talán lesznek gyerekeink is. Most komolyan, ez annyira bizarr...
Kedves Poppy! A tinédzser-lét nem könnyű, különösen, ha az ember feje felett már eldöntöttnek látszanak a dolgok. Úgy tűnik a karakter ezt a saját bőrén elég korán megtapasztalta, de tenni ellene nehéz. Nagyon tetszik, hogy milyen finoman érzékelteted a vele történt, és történő dolgokat. Minden ott van a háttérben, mégis csak a függöny egy kis résén keresztül szemlélhetjük, hogyan áll hozzá a jegyességhez, milyen betegsége lehet, hogy viszonyul másokhoz. A lapod olvasva az jutott eszembe, hogy mennyire törékeny, mégis erős ez a lány. A teszlek süveggel úgy éreztük, hogy Poppy minden bizonnyal a Hugrabugban jól érezné magát. Remélem sikerül Ty-jal tisztázni a dolgokat, én minden esetre szurkolok neked, vagy nektek... :3 Nincs is más hátra, mint előre, irány a foglalósdi, aztán pedig a játéktér!