Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Ren Moonves

Anonymous

Ren Moonves Empty
Vendég
Csüt. Ápr. 06, 2023 5:57 pm

Ren Moonves

Ren - inkább ne legyetek kreatívak

fuck you, next

Nem: Férfi

Kor: 16 év

Vér: Félvér

Születési hely: Németország, Berlin

Iskola/ház: Durmstrang - Farkas / Roxfort - Mardekár

Munka: Diák

Családi állapot: Egyedülálló

Patrónus: Jaguár

Pálca: Tiszafa pálca, sárkányszívizomhúr mag, 12"

A bonyolult személyiségem

A szüleim szerint már gyerekkoromban is akaratos voltam. Én ezt mostanra már inkább céltudatosságnak nevezném. Ha valamit akarok, akkor azt megszerzem. Így, vagy úgy. Nem vagyok az a fajta, aki könnyedén feladja a dolgokat, jobb szeretek megküzdeni értük, hogy aztán büszkén azt mondhassam, hogy ezt is elértem. Valami könnyen, valami pedig nehezen megy, de ez az élet rendje. A siker abban rejlik, mennyire vagyok kitartó, vagy okos. Ha szükséges, akkor pedig manipulatív. Inkább mondanám magam introvertált személyiségnek, mégis szeretek beszélgetni másokkal. Ez mind taktika. Nem a megfigyelő típus vagyok a türelmetlenségemből adódóan. Szeretek minél hamarabb kiismerni másokat, ezt pedig úgy a legegyszerűbb elérni, hogy felteszek olyan kérdéseket, amikre az adott válaszok alapján aztán hamar átláthatok rajtuk. Ezáltal mindig mások előtt tudok járni akár több lépéssel is. Szeretek felkészült lenni adott szituációkban, mindig megtervezek előre mindent, ezért folyamatosan jár az agyam. Néha már bosszantóan is sokat. Sokszor neveznek bunkónak a szókimondóságomból adódóan. Lehet, hogy sokszor nyersen fogalmazok, de én ezt inkább őszinteségnek nevezem. Sosem gátolt, hogy esetlegesen megbántok másokat a szavaimmal. Nem fogok mást mondani a valódi véleményem helyett csak azért, hogy kedveljenek. Ezek ellenére mégsem szeretek vitákba keveredni, feleslegesnek tartom az ostoba szócsatákat, mégis mindig az enyémnek kell lennie az utolsó szónak. Nem vagyok elkényeztetve, mégis könnyedén meg lehet mondani rólam, hogy egyke vagyok, például, amiért nem szeretek osztozkodni sem. A szüleimmel nagyon jó a kapcsolatom, anyám mindig azt mondta, ha továbbra is ilyen kitartó leszek, nagy varázsló válhat belőlem. Apám is támogat, de benne van némi félelem, hogy ha ezen az úton haladok tovább, nem jóra fogom használni azt az ajándékot, ami születésemtől kezdve a birtokomban volt. A mágiát.
Hogy mindez inkább jó vagy rossz tulajdonságokat ír le, azt mindenki döntse el maga. Külső szemmel, akik nem ismernek úgyis csak a lazaságomat és a megnyerő szövegemet fogják látni, hallani. De ha engem kérdeztek, nem minden fekete vagy fehér.

Életem története

Az egyetlen fontos dolog ebben a világban, az a véred. Mindenki ez alapján fog beskatulyázni, ez alapján döntik el, hogy mennyit érsz. Erős vagy-e, vagy gyenge. Mire fogod vinni ebben az életben. Ha akarod, ha nem, születésed pillanatában belekerülsz egy átkozott rasszista életfelfogásba, és ha nem tiszta a véred, számolnod kell a kivételezéssel, ami ellen nem tehetsz semmit.
És én egy ilyen világban élek.

A Durmstrang-ot valószínűleg nem kell bemutatnom senkinek. Két fő követelménye van a bekerülésnek, amelyek egyike, hogy legalább félvér varázsló legyen a tanuló. Mikor első nap izgatottan és ámulattól ittasan körbenéztem az iskola falain belül, még nem sejtettem, hogy attól, mert engedélyezett a nem tiszta vérűek számára is a bekerülés, az nem egyenlő azzal, hogy a többi, aranyvérű diák is ugyanúgy bánjon velük, akik nem hozzájuk hasonlóak. Mindigis tudtam, hogy az aranyvérűek jelentős része beképzlet, és lenéz mindenki mást, aki - szerintük - kevesebb náluk a vére miatt. Sok ehhez hasonló dologról beszélgettem a szüleimmel régen, elvégre kötelességük volt az is a nevelésemen kívül, hogy felkészítsenek az előttem álló, nem túl szokványos életre. Végül a valóság minden addigi gondolatomat felülmúlta.
Sosem voltam az a személy, akit félteni kellett. Ha kellett, nagy volt a szám és sosem hagytam magam másokkal szemben. Ez itt sem volt másképp. Talán ez okból kifolyólag sem voltam túlságosan népszerű. Nem volt sok barátom, nem is akartam különösebb kapcsolatokat kialakítani, elvégre tanulni mentem oda. Gyakran bajba is keveredtem. Volt, hogy a saját hibámból, volt, hogy más hibájából. Igazából mindegy, a vége mindig ugyanaz volt; beszélgetés az intézmény vezetőjével. Az ambíciózus jellemvonásomnak köszönhetően azonban sosem jöttem ki rosszul egyetlen szituációból sem. A tanárok kedveltek. Tökéletesen teljesítettem az órákon, mindig felkészült voltam, precíz, és komolyan vettem a feladatokat. Valószínűleg láttak bennem némi potenciált. Ha épp nem órán vettem részt, gyakran töltöttem az időmet a könyvtárban, hogy új dolgokról olvashassak, vagy épp valami eldugott helyen gyakoroltam, főként a sötétségmágiát, hogy minél hamarabb tovább fejlődhessek. Szerencsére az oktatóm is tökéletes partner volt abban, hogy már első évemtől kezdve komolyan vegye a tanításomat. A kötelezők mellett plusz tantárgyként felvettem a rúnaismeretet, és több nyelvet is elkezdtem tanulni. A családomnak köszönhetően kétnyelvű vagyok anyanyelvi szinten beszélem a német mellett az angolt is, viszont mindigis érdekeltek a különböző nyelvek, és örültem, hogy még ezek tanulására is volt lehetőségem az iskolában. Összefoglalva; annak ellenére, hogy bajkeverő voltam, nem lehetett rám egy rossz szava sem a tanári karnak.
Szerettem abba az iskolába járni. Sajnos azonban csak az ötödik évfolyam végéig nevezhettem magam Drumstrang-os diáknak.

Én csak próbáltam kölyökként túlélni az iskolás éveim, de nem túlzok, ha azt mondom, hogy az életem egy klisés fordulóponthoz ért. Gondolom mindenkinek megvan, hogy a csendes gyereket cseszegeti az iskola népszerű diákja. Hát ebben a történetben én voltam a magának való srác, aki ráadásként pedig félvér is. Sosem szerettem részt venni a párbajokban, amire a klubhelyiségünkben volt lehetőség. Jobb szerettem kívülről figyelni, hogy mi történik a ringben, de sajnos eljött az ideje annak is, hogy elkerülhetetlenné váljon, hogy belépjek oda én is.
- Hé, Moonves. Elméletben nagyon jó varázsló vagy, de gyakorlatban is próbáltad már? - szólt oda az egyik évfolyamtársam. Fogalmam sincs, mivel érdemeltem ki, hogy az áldozata legyek, én csak nyugodtan szerettem volna olvasni az egyik kanapén feküdve. Gúnyos hangja azonban megütötte a fülem. Lassan emeltem rá a tekintetem az előttem heverő könyvről, de ez még kevés volt ahhoz, hogy megerőltessem magam, és értelmetlen szócsatába keveredjek vele. - Lefogadom, azt sem tudod, hogy a pálcádnak melyik végét kell megfogni - ő csak folytatta egy idegesítő nevetés kíséretében.
- Tudom, mi a célod, de nem fogok veled párbajozni - feleltem kissé unottan. Engem nem volt egyszerű felbosszantani, azonban, ha valakinek mégis sikerült.. nos, nem járt jól.
- Persze, hogy nem, mert félsz, hogy beégsz mindenki előtt - vágta rá azonnal, majd kiejtett egy aprócska szót a száján a lehető legtöbb undorral, ahogy csak tehette. - Félvér.
A tűrőhatárom és a közömbösségem pedig eddig a pontig tartott. Becsaptam a könyvet magam előtt, majd magamat is meglepő gyorsasággal álltam fel a kanapéról, hogy a másodperc törtrésze alatt szeljem át a helyiséget, hogy elé kerülhessek.
- Meglátjuk, mit fogsz szólni, ha egy félvér fog a padlóra küldeni egy párbajban - magabiztos voltam. Tisztában voltam a képességeimmel, tudtam, hogy nem hiába tanultam és gyakoroltam olyan sokat. Lehetett ő aranyvérű, mit sem számít, ha az ellenfele erősebb, mint ő. A vér nem fog megmenteni egy csatában senkit. Sajnos azonban nem tudtam megjósolni a jövőt, máskülönben lehet, hogy hagytam volna az egészet a francba. Mégis hiszem, hogy minden okkal történik, és aznap délután a sors azt akarta, hogy elverjem párbajban azt a nagyképű idiótát. Arra azonban még én sem számítottam, hogy olyan mélyre süllyedhet, hogy a szégenyérzete és egy hülye kis sérülés miatt azonnal anyucihoz és apucihoz fusson.
Többet nem kellett visszamennem a Drumstrang-ba. Azzal az indokkal lettem kicsapva, hogy olyan varázslatot használtam egy diák társammal szemben, amit nem szabadott volna, úgy, hogy ő bele sem egyezett a párbajba. És ha mindez nem lenne elég, még meg is sérült. Mikor ismét az igazgatói irodában kötöttem ki, úgy éreztem, nincs értelme tiltakozni.

Az én szavam az övék ellen..
..semmit sem ért volna.

Ha tükörbe nézek

Szokták mondani, hogy a szem a lélek tükre. Hogy ez nálam mennyire helytálló, azzal tudnék vitatkozni, de mindenki ezt veszi rajtam észre legelőször. Talán azért, mert a kisfiús arcomhoz tökéletesen párosul az ártatlan tekintetem, zöldes-kék íriszeimmel, amik véleményem szerint szeretnek játszadozni a két szín különböző árnyalataival a hangulatomtól és a fényektől függően. Ez teszi őket még különlegesebbé. Azonban ezek a külső vonások, ne tévesszenek meg senkit. Messze vagyok az ártatlanság mintaképétől. Erre aztán hamar rájön mindenki, miután észreveszik az összképet, ahogy minden áron ezt a téveszmét próbálom szétoszlatni. Például a többnyire komor, unott tekintetemmel, vagy az enyhén kócos, sötétbarna tincseimmel, amik alul rövidebbre vannak nyírva. Az öltözködési stílusom nem túl jellegzetes; nem szeretem a feltűnő ruhadarabokat, vagy az élénk színeket. Valahova a trendi és laza - ha kell, mégis elegáns - közé tudnám besorolni. Persze, ha épp nem az iskolai egyenruhát kell hordanom. Nem büszkélkedhetek nagy ruhatárral, ami úgy gondolom fiú létemre teljesen normális, viszont minden esetben csak olyan darabokat hordok, aminek 'van neve', azaz minőségi és márkás. Viszonylag magasnak mondanám magam, ami egy áldás, mivel nagy átlagban mindenki alacsonyabb, így még egy lehetőségem van viccelődni másokkal. Arra pedig már biztosan rájöttetek, hogy ez az egyik lételemem.

Családom

Édesapám - Jonathan Moonves
Apám nagyon sokat beszélt nekem a Durmstrang-ról, ahol ő is töltötte az iskolás éveit. Alig várta, hogy elindulhassak arra az izgalmas útra, ami előttem állt, hogy elkísérjen a felnőtté válásomig. Mesélt a sok varázslatról, tanított apró mágiákat, ezzel megszegve anyám egyetlen kérését; nincs varázslás tizenegy éves koromig. Gondolom ebből már mindenki rájött, hogy ő volt az engedékenyebb, lazább szülő. Sokat nevettünk együtt mindig és minden apró csínytevésben lehetett rá számítani. Könnyedén rávehető volt mindenre, lehetett szó akármiről. Főleg varázslásról.
Mindez azonban csak addig tartott, amíg fel nem fedeztem az elementális képességem, és ki nem derült, hogy a sötétség az én biztonságos helyem. Evidens, hogy apám sokkal többet tudott, mint én. Hamar rájött, hogy a képességem, amiről én akkoriban még semmit sem tudtam, nem feltétlenül egy jó előjel. Így aztán az apró titkos varázslások egyik napról a másikra véget értek otthon. Nem akart többé tanítani. Persze ő is tudta, hogy ez csak időhúzás, hiszen elkerülhetetlen volt, hogy az iskolában megtanítsák nekem, hogyan használjam a képességeim. Mindezek ellenére aggódott, hogy talán más utat fogok választani, mint ő anno.
Akkor még nem tudtam, mitől tartott annyira. Mostanra viszont már értem.

Édesanyám - Sofia Eisner
Anyám mugli származású, így egyetlen megegyezésük volt apámmal, miután megszülettem. Szerette volna, ha normálisan telik a gyerekkorom sok játékkal, gondtalan napokkal, mint bármelyik másik mugli gyereknek. Semmi rossz szándék nem volt benne, örült neki, hogy belőlem is apámhoz hasonló varázsló válhat, elvégre benne is a különlegességét imádta a legjobban. Pusztán csak szerette volna, ha megtapasztalom azt az életet, amit ő is megtapasztalhatott az én koromban, mielőtt még magával ragad a mágia varázslatos világa. Szerette volna, ha a mugli szokásokat is megismerem, és nem kell már egészen kiskoromtól kezdve a mágiákról tanulnom. Én pedig ezt egy pillanatig sem bántam.
Tipikus kis srác lévén mindig inkább anyás voltam. Ez nem jelentette azt, hogy apámat kevésbé szerettem volna, nem tudok különbséget tenni köztük. Mégis úgy éreztem, hogy benne jobban megbízhatok. Talán azért, mert ő hordott a szíve alatt kilenc hónapon keresztül. Kialakult egy olyan elszakíthatatlan kötelék, ami mindig azt sugallta, hogy vele kell megbeszélnem először a komolyabb dolgaimat. Ő az, akinek a legnagyobb félelmeimről beszélhetek. Sosem voltak nagy titkaim előtte, de ha akartam volna, hogy legyenek, akkor sem lehettek volna. Ő az egyetlen, aki mindig átlát rajtam.

Apróságok

Amortentia
Kakaóvaj, vanília. Jázmin és szantálfa keveréke. Eső illata, és a tavaszi illatkavalkád, mikor virágzik minden.

Mumus
Félek attól, hogy csalódást okozok elsősorban magamnak, vagy a családomnak. Félek, hogy nem érem el a kitűzött céljaimat, vagy gyengének tűnök mások szemében. ...meg a pókoktól.

Edevis tükre
Amire vágyom az a megbecsülés és elismerés függetlenül a vértől, ami az ereimben csorgadozik. Emellett pedig - egy emberként is teljes vagyok, de szeretnék valakit az oldalamon tudni, akivel még erősebbek lehetünk együtt.

Hobbim
Szeretek kviddics meccsekre járni - de pusztán csak azért, hogy fogadásokat köthessek a nyertesre, vagy hogy ki fog lesérülni. Ezenkívül még a kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik, hogy különféle varázslatokkal bosszantsam a diákokat. Vannak egyébként teljesen hétköznapi tevékenységek is a listámon, például minden helyet felfedezni a Roxfort területén - főleg a tiltottakat. Szeretem a muglik szépirodalmát olvasni és a japánok által készített mangákat. Gyakran tanulmányozom a sötét varázslatokat, és lapozom a bájitalokról szóló könyveket. Mindig van valami, amivel lefoglalom magam.

Elveim
Inkább nevezzenek bunkónak azért, mert - néha kegyetlenül - őszinte vagyok, minthogy hazudjak másoknak csak azért, hogy az illető jobban érezze magát, vagy ne bántsam meg. Az őszinteség sokkal többet segít, még ha néha fáj is.

Amit sosem tennék meg
Sosem hagynám, hogy bárki is elbizonytalanítson a terveimmel kapcsolatban, vagy az utamba álljon, és sosem hátrálnék meg bármennyire is ég a talpaim alatt a talaj. Sőt! Azt szeretem a legjobban.

Ami zavar
Az ostoba, indokolatlan pletykák. Az okoskodás. Ha beleszólnak abba, amit csinálok. Azok az aranyvérűek, akik felsőbbrendűnek érzik magukat mindenkinél. Utálok ébresztőre kelni. Idegesít, ha valaki csámcsog, lassú, nyávog vagy túl komolyan vesz mindent. Igazából sok dolog van, ami zavar. Főleg, ha fáradt vagyok. Akkor szinte minden.

Ami a legfontosabb az életemben
Olyan varázsló akarok lenni, amit kiskoromban elképzeltem. Én nem csak szórakozni járok a Roxfortba, még ha külső szemmel úgy is tűnik - mármint, szinte még gyerek vagyok, nem vehetek mindent véresen komolyan.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Engem nem érdekel, kinek milyen a vére, nem ez határozza meg, hogy ki vagy, vagy mi lesz belőled. Az előítéletektől egyenesen hánynom kell.

Amire büszke vagyok
Mindenre van egy jó válaszom és a legmeredekebb helyzetekből is pillanatok alatt kimagyarázom magam úgy, hogy még csak meg sem kell erőltetnem magam. Jó emberismerő vagyok, így mindig mások előtt járok két lépéssel. Egy adott helyzetben nekem nem csak A és B tervem van, hanem C és D is.

Ha valamit megváltoztathatnék
Nem akarok megváltoztatni semmit, minden okkal történik és pontosan ezek miatt vagyok, aki vagyok.

Így képzelem a jövõmet
Egyelőre csak szeretném túlélni a diák éveimet anélkül, hogy még egyszer iskolát kelljen váltanom.

Egyéb
Sötétség mágiával áldott meg a sors, amit első durmstrang-i évemtől kezdve minden nap gyakorlok. Valamint legjobban az átkok, sötét varázslatok, és annak kivédésének a tanulása érdekel.

Hero Fiennes-Tiffin

Vissza az elejére Go down
Alina Scamander

Akadémista

Ren Moonves 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Ren Moonves Empty
Alina Scamander
Csüt. Május 11, 2023 9:24 am
Kedves Ren!

A világ, mint olyan soha nem igazságos. Vannak egyenlők és egyenlőbbek, ezt pedig sajnos vagy nem, ezt döntsd el te magad, a saját bőrödön kellett megtapasztalnod. Elég volt egyetlen apró hiba, egy ki nem számított lépés, hogy az életed gyökerestül megváltozott.
De hé, talán nem is olyan rossz ez!
Jó, be honest, ebben az évben valami, ki tudja milyen, oknál fogva a Durmstrang keménymagja is a Roxfortban hesszel, de amúgy ez egy egészen liberális iskola - hidd el nekem. Nyilván nem teljesen mentes az aranyvérűektől és az előítéleteiktől, de a mostani hőnszeretett vezetés mindent megtesz, hogy látszólagos egyenlőség legyen. Ezt azt hiszem, ha nem is egészen, de részben biztosan tetszeni fog itt neked, arról nem is beszélve, hogy míg a Durmstrang édesapád, addig a Roxfort édesanyád öröksége, ha úgy nézzük.
A lap rendben volt, szuperül írtad meg a karaktert, a sorok egyenesen olvastatták magukat, mire felocsúdtam már a végén is voltam. Így nem tudok és nem is akarok már mondani, mint hogy természetesen el vagy fogadva, üdv köztünk, foglald le amit le kell és aztán irány a játéktér  Ren Moonves 196327435!

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: