Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Maenya Martell

Anonymous

Maenya Martell Empty
Vendég
Kedd Nov. 15, 2022 6:15 pm

Maenya Martell

Maenya, Mae, Nya

"When we are running in the wrong direction there is no sense in increasing the speed."

Nem:

Kor: 17 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Róma, Olaszország

Iskola/ház: Griffendél

Munka: Tanuló

Családi állapot: Egyedülálló

Patrónus: Smaragd Seregély

Pálca: Rózsafa, sárkányszívhúr, 15 hüvelyk

Amit szeretnek bennem

Amennyiben szavakkal lehetne jellemezni amit annyiszor hallottam, ha minden alkalommal kapnék egy galleont valószínűleg belefulladnék a vagyonba talán ezek lennének: Lojális, céltudatos, kétlábon járó tudástár - igen még ezt is bóknak veszem - , harcias, ámbár eme utolsó pontot lehet nem feltétlen szánják bóknak minden esetben. Véletlen se gondolj arra kedves idetévedő, hogy bármi áron vitapartnered óhajtok lenni, inkább ez abban merül ki, hogy a kis fejembe vett tervek mellett kitartok. Az már teljesen más tészta miként védem meg magamat a piszkáló megjegyzések hada elől amikor olyan adódik. Mindig úgy gondoltam, ha szükségét érzi valaki bátran fordulhat hozzám, nem hajtom el amennyiben ész érvek keretein belül tartható kérése. Megfordulna a fejedben, hogy hopponáljalak mondjuk az Északisarkra buliból nem fogom éppen határtalan örömmel fogadni elhiheted. Mindemellett szeretem a családomat, barátaimat és mondhatni szépnek találom a szerelem gondolatát még, ha engem ez soha nem környékezett meg igazán. Végülis nem tagadhatjuk meg semmi létezését így a bennünk rejlő kislányt sem ki arra vágyik, hogy az ő neki szánt szőke herceg csakis rá figyeljen senki másra. Legyen az a szőke herceg éppen könnyebb vagy nehezebb eset, vagy úgy gondolod nincs igazam?

Ami zavar bennem másokat

Hosszú listát vezethetnék fel ide, talán több is a rossz tulajdonságom mint a jó. Olykor - inkább az esetek nagy százalékában - szókimondó vagyok és nem áll távol tőlem egy cinikusabb megjegyzés sem. Mielőtt szívedhez kapnál, milyen lehet ez a lány... megnyugtatlak semmi baj velem és besavanyodott banya sem vagyok. Egyszerűen megvan a saját magam humora amit sokan mások nem díjaznak kitörő örömmel. Lássuk csak mivel folytathatnánk a sort ami a legidegesítőbb bennem úgy mindenkinek? Túlságosan szeretek precíz munkát kiadni a kezeim közül. Minden esetben úgy vagyok ezzel, ha már csinálok is valamit az legyen tökéletes, épp elég szomorú a világ mennyire tele van tökéletlenséggel. Ne aggódj nem vagyok buggyant, csak furcsán normális. Bármennyire legyen idegesítő egy-egy tulajdonságom vagy épp szerethető ezek nélkül nem lehetnék az aki. Így szép az élet, ha vannak olyan emberek akik elfogadják a tökéletes és a tökéletlen oldaladat is.

Életem története

Életem eddigi alakulását nem nevezhetném nagy kalandnak. Martell család csodás és egyben fura berkeit színesítem a magam pompázatos mivoltával. Mint mindenütt itt is megvannak a kötelező tradíciók és a becsípődések, ebből az sem hiányzik, hogy eddig egy családtagom sem mert sárvérűvel kezdeni. Hah! Mintha minimum különleges géneket hordoznának magukban ami veszélyes lehet a nevetséges aranyvérre. Számomra mindig is vicces volt ez, de én nem különböztettem meg mugli születésűt az aranyvérűtől, a külső lehet csicsás, ha belül rohadásnak indult minden akkor nincs mit menteni az emberen.
Szerény személyem eddig az iskola évei alatt mindig vigyázott a jó hírnévre, de hát mint mindenkinél azért nálam is becsúszik egy-egy büntető munka óhatatlanul. Tudom-tudom azt mondtam tökéletes munka, ki mondta, hogy én hibátlan lennék? Ám fellélegzést jelenthet ama tudat miszerint tudok csapatban dolgozni, hát nem csodás? Bizonyítékom is van rá, mégpedig a hozzám közel állok! Tinédzser éveim virágkorán tartok, talán már taposom is a végét mégis sosem lobbant fel az a mindent elsöprő szerelem amiről mindenki annyit áradozik. Természetesen nem éltem apáca életet voltam már randevún, kapcsolataim is voltak, annyira nem sok mégis tudom milyen is a párkapcsolat. Mégsem bizsergetett meg bennem semmit, mintha teljesen immunis lennék a rózsaszín fluffy hangulatra. Ez elég szomorú a számomra, így hát felhagytam a nagy lovagom keresésével. Még inkább beletemetkeztem a tanulásba, barátaimmal való időtöltésbe illetve saját magam megismerésébe. Mindig azt hinnénk, hogy ismerjük magunkat, de a legnagyobb titok nem egy másik ember adja, hanem saját magad. Lehetséges családom makacs elhatározása némiképp romboló hatással volt személyiségemre a maguk merev hozzáállásával. Itt természetesen nem a szüleimről beszélek, ők az üde színfoltok a nagy feketeségben ami a családunkat jellemzi azon belül is a nagyszülöimet. Míg más gyermek örömmel válta a találkozást én mindig vonakodva mentem, makacskodva, hogy én biza nem megyek sehova. Nővérem kérlelő tekintete volt az ami meggyőzött az ellenkezőjéről, valamint édesanyám kedves szavai. Nem várt ott más csak az illem tanítása miként is kell hozzáállni másokhoz, mintha a Martell vér különb lenne másétól. Nevetséges, ha megvágom magamat az én vérem is vörös mint bárki másért. Szomorúan kell arra gondolnom talán pont ezért nem tudom megnyitni igazán a szívemet, félek valaki más olyat lát meg bennem amitől hátat is fordíthat.
Makacsul viszont változtatni akarok, feszegetni a határaimat, megtalálva önmagamat és a mellém illő embereket. Az ember mindig változik, ahogy a barátai is, vannak akik kilépnek az életedből ám ekkor megnyílik egy új ajtó. Én pedig befogok lépni rajta mert a nagyszüleimmel ellentétben én tényleg a jövő felé óhajtok haladni.

Ha tükörbe nézek

Aki rám pillant talán nem láthat semmi különlegeset, található arcomon pár szeplő, zöldesbarna szempár és egy szőkésbarna hajkorona fogadja. Magam 168 cm magas termetével nem mondanám topmodell alapanyagnak egy porcikámat sem. Olykor talán tekintetemben különös fény bujkál, egy-egy apró mosoly ajkaimon. Amikor nem az iskolai egyenruhát nyúzom szeretek nőiesen öltözködni, talán olykor merészebben mint kellene mégis imádom. Mondhatni még mindig keresem a saját stílusomat.

Családom

Édesapám
Matteo Martell. Igazi mosolygós úriember aki olyan kedves, hogy ki se néznéd belőle mennyire ki tud belőle bújni a szigorú apa és munkatárs. Mindig csodálattal adóztam afelé mennyire megtudja találni az egyensúlyt a szigorúság és a kedvesség között. Sosem bánt velünk igazságtalanul, gyermekként is mindig egy mini felnőttként beszélt hozzánk. Nagyanyámék akarata ellenére orvos lett, talán pont ebből is adódik kedvessége és nagy szíve. Valahol legbelül irigylem a folyamatos pozitív hozzáállásáért.

Édesanyám
Diandra Martell (née. Fabbri). Mit írhatnék ő egy igazi temperamentumos olasz asszony aki bizony nem fél kinyitni fején a bizonyos kaput. Éles nyelvű, éles eszű nő talán pont ezért kötött ki a Minisztériumban. Mély érzésű, szereti megélni a pillanatokat ahogyan én magam is pont ezért oly kedves ő is a szívemnek. Mindig, ha a drága mamma beszabadul a konyhába amikor otthon vagyunk, én magam sem maradok el, csatlakozva hozzá hozunk létre valami finomat.

Testvéreim
Maria Martell. Nem mindig volt felhőtlen a kapcsolatunk, elég rendesen kézzelfoghatók voltak a lánytestvérek közötti harcok, lévén erre az is rátett egy nagyhangú olasz család pereputtya voltunk. Veszekedéseink ellenére sosem hagytuk cserben egymást, nem is cserélnénk le a másikat a világ összes kincséért sem. Mosolygós mint egy napsugár, szinte már nem lehet ellenállni mikor kedves hangulatában van. Rábíznám az életemet is, ha azon múlna. Sosem nevezném bajnak a testvérharcokat, néha pozitívan kell látni és építő jellegű eszmecserének. Persze, ha nem valami baromságon vitázik össze az ember, de szerencsére nálunk ez elenyésző számú volt.

Apróságok

Amortentia
Rózsa, Citrus, Szantálfa és a frissen sült sütemény illata

Mumus
Rettegek attól, hogy képtelen vagyok a szerelem érzésének megélésére.

Edevis tükre
Leküzdve minden félelmemet boldogan élni a kis családom körében. Fentebb is említettem a királylányt, nem vagyok én magam sem kivétel ez alól. Mindenki a boldogságra törekszik, ahogy én is.

Hobbim
Imádok sütni és főzni. Szeretek utazni, így bakancslistán van jó pár hely felfedezése is amint kilépek a nagybetűs életbe. A könyvek iránti rajongásomról pedig ne is beszéljük.

Elveim
Járni a magam útját és felfedezni mindent amit az élet rejt számomra.

Amit sosem tennék meg
Sosem fordítanék hátat a szeretteimnek.

Ami zavar
Hazugságok, állszentség, merev hozzáállás a jövőhöz, leragadás a múltban.

Ami a legfontosabb az életemben
A szüleim, nővérem és barátaim. Valamint önmagam megvalósítása, megismerése.

Ami a legfontosabb az életemben
Származás kérdése, nagyszüleim véleménye.

Amire büszke vagyok
Kimerek állni az elveim mellett és saját magamat adom bármi történjék.

Ha valamit megváltoztathatnék
Kevesebb időt töltenék a nagyszüleimmel.

Így képzelem a jövõmet
Felszabadultan, munkát végezve, végre szerelmesen, családot alapítva és a szeretteimmel tengetve a mindennapokat miközben mindig kitalálunk valami új izgalmat.

Egyéb
-

Emily Browning

Vissza az elejére Go down
Alina Scamander

Akadémista

Maenya Martell 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Maenya Martell Empty
Alina Scamander
Szer. Nov. 16, 2022 1:49 pm
Kedves Maenya!

Azon kevesek egyike vagy, akiknek az élete, még ha akadtak és akadnak is benne buktatók meglehetősen békés, gondtalan mederben folyik. (Ezt becsüld meg, igazán nagy kincs ez a mai világban.) Igaz, az általános aranyvérű hagyományok és tradíciók téged sem kerültek el, de kiválóan tartod magad az elveidhez és vallod azt, amit - mindegy kinek mi a származása, nem ez számít.
Azt hiszem a Süveg 11 éves korodban nem véletlen választotta számodra a Griffendélt. Még ha meg is van a magadhoz való eszed kalandvágyó vagy és nem félsz az ismeretlentől, ahogy a következményektől sem. És ne búsulj, biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb az is megtalál.
Az előtörténetedet elfogadom, foglal le azt, amit le kell aztán irány a játéktér  Maenya Martell 3436709037 .

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: