Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Pierre Wessex

Anonymous

Pierre Wessex Empty
Vendég
Csüt. Május 26, 2022 12:25 am

Pierre Wessex

Pierre

Nem: félvér

Kor: 23 év (1999. január 7.)

Vér: kvibli (félvér)

Születési hely: Birr, Írország

Iskola/ház: -

Munka: Vitorlázó, elemi mágia tanársegéd a Minisztériumban

Családi állapot: bizonytalan

Patrónus: -

Pálca: -

Aki én vagyok

Távolságtartó és zárkózott lettem, nem igazán engedek magamhoz közel másokat, ugyanakkor nagyon kedves vagyok hozzájuk. Eleget szenvedtem ahhoz, hogy értsem és tudjam: mennyire tudnak fájni a szavak és a viselkedések.
De mégsem járok senkinek sem a kedvében. Nem kívánom megvenni s megnyerni a szeretetüket, még akkor sem akarok nekik megfelelni, ha értékeset találok bennük, amit megtanulhatok, elleshetek. Az úgysem én vagyok, és megvett barátságok nem érdekelnek.
Keveset beszélek magamról, de annál többet minden másról, rengeteg téma van, ami felé el tudom vezetni az érdeklődést.
Egészen biztosan nem veled fogom megünnepelni a születésnapomat, és semmilyen eseményt. Az az igazi családomnak jár, noha nagyon hálás vagyok a nevelőszüleimnek, hogy vették az időt és minden mást, hogy otthont teremtsenek számomra, amit szeretnék nekik viszonozni. Csak idővel értettem meg, hogy gyerekük sem lehetett, így nagy örömmel fogadtak a fájdalom mellett, hogy ha nem is az elejétől, de kora kamaszkoromtól velük lehettem. Ha nem hozzájuk kerülök, az a kedvesség és szeretet, ami bennem van, szerintem nem maradt volna meg a veszteségben. Ezért nagyon hálás vagyok nekik.

Életem története

Mikor Rainer megszületett, izgatottan vártam anyuval együtt. Ő nyugodt volt, helyette én izgultam. Beszéltem hozzá, elképzeltem, milyen lesz, ha megérkezik. Aztán megérkezett, és nem lettem irigy, pedig lehettem volna. Azt, ahogy anyuék viseltek iránta, főleg érzelmileg, arra ösztönzött, hogy törődjek vele. A szeretetet és legfőképpen a jókedvet, ami bennem volt, végre volt valakire irányítanom. Akiről gondoskodhatok.
Rettentően hiányzik. Mintha egy része velem maradt volna, mert tudom, képtelen voltam elengedni őt.
Rainer a nevemet ismételgetve ugrál körülöttem, mindenáron azt akarja, hogy figyeljek rá. Direkt úgy teszek, mint aki nem, de mindez csak játék, mindig figyelek rá. Hangja dallam a lelkemnek, és figyelme is, akármennyire is azt hiszi, hogy ő kívánja a figyelmemet felkelteni. Ha nem lenne körülöttem, az egész világ sokkal sivárabb lenne. Friss szellő, a Nap nevető melege számomra, amitől mindig mosolyra tud csak mozdulni a szám. Lehet, hogy jeges kék a tekintetem, de ő az, aki melegség szikrájával írja tele, ha körülöttem van.
Mára ez már kihúnyt belőlem, csak a fájdalmas magányt és elhagyatottságot láthatod benne. Nem is nézek senki szemébe, mert nem akarom, hogy lássák mindezt benne.
Megfogta a kezem, s máris rántott magával, én meg megijedtem, mert a zsebemben ott lapult a papír alapú kis noteszem, amibe sok mindent beleírkáltam. Mára már gyerekes dolognak tűnne, akkor nagyon nagyon fontosnak tartottam a feljegyzéseket.
Hiába kiáltottam neki, hogy ne tegye, végül csak a vízben kötöttünk ki, de nem tudtam sokáig mérges lenni, mert kacagó nevetése magával ragadott, és bántam is én már az elázott papírokat.

Ha bárki megkérdezte volna, mit jegyzetelgetek olyan szorgalmasan, csak keveseknek mondtam volna el. Egyre kétségbeesettebben vártam, hogy megnyilvánuljon, képes vagyok varázsolni, van bennem mágia. A szüleim egyre jobban egymásnak feszültek ebben, hiszen nagyon fontos, hogy én is varázsló legyek. Legbelül azonban már kezdtem érezni, hogy nekem ebből nem jutott, kimaradok. S ismerem apát, ez nála csak egyet jelenthet.
De nem akartam öcsém előtt semmit sem, hogy lásson, vagy érezzen.
Csendben néztem a sötétben a falakat a hálószobámban, és tudtam, hogy miattam veszekszik megint apa és anya. Legszívesebben elsüllyedtem volna.  
Meghallom a lépteit. Szívem feldobban. Fogalma sincs arról, mennyire örülök, hogy besurran megint hozzám, mint ahogy mindig tette, mindegy milyen okból. Megmoccanok, aztán felé fordulok a kérdése után, s felemelem a takarót, hogy alábújhasson, s karjaimban tarthassam. Fogalmam sincs, meddig lehetek vele, így minden szeretetemet neki szeretném adni az öleléssel. Érzem, ahogy megnyugszik, s ez engem is megnyugtat.

Nem akarok arra a napra emlékezni, amikor végül a döntésből tett lett.

Idő kellett, mire megszoktam a muglik világát. Az új családomban egyke lettem, s nem segített abban, hogy fel tudjam dolgozni azt, hogy a szüleim csak azért választottak el az öcsémtől, mert varázstalan vagyok.
Azóta jó pár év eltelt, s a nyugati partokra mentünk el, nyaralni. A vaníliás málna fagyi lett a kedvencem, a maga fehér-pirosságával frisseséget jutatta eszembe. Bele is merültem, s a jeges nyalánkságot nyalogatva hirtelen meg sem hallottam nevelőanyám kiáltását. A reflex dolgozott bennem, vagyis.... nem egészen az. Mire észbe kaptam, addigra csak annyit láttam, ahogy a fa nemhogy rám dőlt, de vissza is pattan, s én meg csak álltam ott, eldobott fagyival a földön, kis híján szívrohamot kapva. Remegő lábaim végül elhagytak, s nem érdekelt, hol vagyok. LÁTTAM mi történik. S hogy ÉN CSINÁLOM.
Zakatoló szívemet hallottam csak sokáig, a gondolataim a körül forogtak, hogy mégis van varázserőm, hogy mégis csak együtt lehetek a öcsémmel!
Az örömöm azonban hamar elpárolgott, amint nevelőanyám elmondta, mit is láttam. Szerencse, hogy otthon történt, így csak ők látták. Nem örültem az elementalista mágiának. A varázserőmet akartam. Az öcsémet akartam.
Újabb mélypontból próbáltam kievickélni, ezúttal már sokkal nehezebben. A hirtelen jött öröm, hogy mégis láthatom újra az öcsémet, újra a semmibe foszlott. A képességemmel viszont foglalkozni kellett, irányítani, uralni, és nekem meg már mindegy volt. Az életem újfent változott, és nem olyanná, amire vágytam. Ismét nem.
A Minisztérium által tartott képzéseken vettem részt, s talán ez segített vagy éppen bent tartani nyomoromban, vagy mentőkötél volt, nem foglalkoztam vele. Ott maradtam tanítani, segíteni másokat. Legfőképpen a kviblikkel éreztem együtt, akik hasonló sorson mehettek keresztül, mint én.
Gyűlölöm, hogy a sznobizmus még mindig képes családokat ketté választani.

Ha tükörbe nézek

Tejszőke haj, hideg, jégkék tekintet, magas testalkat, széles vállak és mégis, mintha mázsányi súlyt hordoznék a vállaimon. A sportos, laza öltözeteket kedvelem.

Családom

Édesapám

Oscar Bray Wessex - vér szerinti apám. Nem is akarok tudni róla.
Henry Aubrey - nevelőapám. Szenátor, s így vele együtt megkaptam mindazt a nem kívánt reflektorfényt, ami ezzel jár. Mégis kedvelem, mert megmutatta, ha nincs is értékünk a varázslók világában, attól még értékesek vagyunk. Szeretem.

Édesanyám

Aliana Wessex (Vybert) - vér szerinti anyám. A tekintete, amivel elmondta, hogy örökre elutazok a családunktól, belém égett. Nem érdekel, kicsoda ő, most már nem.
Leona Aubrey - nevelőanyám, egyetemi professzor, az ő nyomdokába szerettem volna lépni, csillagászat terén, amit még nem adok fel, csak legfeljebb kicst később fogom megtenni. Sosem válaszokat ad, hanem kérdésekkel irányít a válaszok felé. Ezzel mutatta meg, hogy minden válasz bennünk lakozik, csak a megfelelő helyen kell keresni.

Testvéreim

Rainer Wessex - vér szerinti testvérem. Ő jelentette a világ közepét számomra, s hogy eltűnt onnan, az össze is omlott. Nem akarom újra építeni, nélküle nem ér semmit az egész.
Már nem emlékszem rá, hogyan nézett ki, a hangja és az érintése örökre velem marad.

Párkapcsolat

Lyanna Heashey - még csak özvegynek sem mondhatom magam, az eljegyzés és esküvő között álltunk éppen, amikor ...
Csak annyit tehettem, hogy mellette maradtam. Végig.
Nem megy róla beszélni.

Apróságok

Amortentia

A víz és a fű illata, fa illata.

Mumus

Mitől kéne még rettegnem? Ennyi nem volt elég?

Edevis tükre

A szüleimmel vagyok, s Rainer mellettem áll, átkaroljuk egymást.

Hobbim

Vitorlázás

Elveim

Ne bánts másokat, de te se hagyd, hogy veled tegyék.

Amit sosem tennék meg

Csak azért kivonni az életemből, mert olyannak született, aminek kellett volna.

Ami zavar

A varázslóvilág sznobizmusa. Elvette tőlem a családom és Rainert.

Ami a legfontosabb az életemben

Nem szétesni

Ami a legkevésbé fontos számomra

Egy időben nagyon fontos volt, hogy elfogadjanak. Mára már az sem érdekel.

Amire büszke vagyok

Hogy nem adtam fel, amikor a családom kivetett magából.

Ha valamit megváltoztathatnék

Nem tudom. Nem vagyok olyan bölcs, hogy tudjam, ha valamit megváltoztatok, az jobbá tenné a jelent.

Így képzelem a jövõmet

Nincs jövőképem.

Egyéb

Elementális mágia: levegő

Alex Pettyfer

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Pierre Wessex GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Pierre Wessex Empty
Meissa Lestrange-Black
Hétf. Május 30, 2022 7:22 pm
Kedves Pierre!

Azt hiszem mondhatom, hogy nem áll éppen könnyű gyermekkor mögötted. Amikor már fiatal korban találkozik az ember az elvárásokkal, amiknek sokszor önhibáján kívül képtelen megfelelni, ott az sem segít, hogy a hagyománytisztelő varázsló családoknál a varázserő jelent mindent. De talán éppen ezért szerencse, hogy végük egy olyan családhoz kerültél, ahol örömmel fogadtak, és megmutatták számodra, az elfogadás feltétel nélküli.
Persze érezni, hogy mennyire vágytál vissza, bár ez inkább a testvéreddel való szoros kapcsolatnak, mintsem a szüleid szeretetére, és figyelmére vágyásnak tudható be. Abban viszont biztos vagyok, hogy lassan mind a ketten felnőttök, és ezt a kapcsolatot fel tudjátok eleveníteni. Az emlékek talán megkoptak, és meglehet bizonytalanok lesztek a másikkal való kapcsolatban, azonban rengeteg időtök van visszaállítani a régi kapcsolódást. Remélem minél előbb ismét találkoztok, mert csak a dráma!  Pierre Wessex 196327435
Irány a foglaló, aztán mehetsz is, Anglia kisebb, mint sem azt gondolnád!  Pierre Wessex 1441906448

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: