Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Bastian Payton

Anonymous

Bastian Payton Empty
Vendég
Szomb. Ápr. 30, 2022 11:43 am

Bastian Payton

Nem: Férfi

Kor: 62 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Detroit, USA

Iskola/ház: Ilvermony, Horned Serpent

Munka: Molekurális mágia kutató

Családi állapot: elvált

Patrónus: sivatagi ugróegér

Pálca: cseresznye, sárkány-szívizomhúr mag, 10 hüvelyek

Ki mit lát, mit nem lát

Fogalmam sincs, mit gondolnak rólam mások, és foglalkozni sincs vele időm. Időnként látom, hogy cserélődik a munkatársak köre, és hogy szó nélkül otthagy valaki, még a legnagyobb kutatások közepette is. De igazán nem értem, min is kell megsértődniük, amikor munkáról van szó (az persze, már mellékes, hogy éppen a legcsinosabb ruháját vette fel, vagy új frizurája van. Amivel nem foglalkozom, észre sem veszem, nem a munka tárgykörébe tartozik. Az elmebeli tulajdonságára adott jelzőkről meg ne is tegyek említést).
Az is bizonyos, hogy a külvilág sem foglalkoztat igazán. Ebbe a bagolyposták kibontatlan levelei, a mugliházban kikapcsolt áram, mert elfelejtettem befizetni a számlát (vagy úgy pár hónapja) (és mert nagyon érdekes dolog mugliházban lakni), és persze az is, hogy sosem tudom, melyik nevű gyerekemhez is beszélek éppen. Jó-jó belekerült pár évbe, mire meglett, de olyan gyorsan nőnek és változnak, hogy mire megint találkozunk, mindig tanulhatom újra a neveiket.
Ami viszont a kutatásokat illeti, magát a tudományt, az életemet, abban penge vagyok. Még ha el is feledem, hánykor van a prezentáció, vagy a megbeszélés, mert az olyan külsőséges dolog, de ha magáról a kutatásról kérdezel, minden teketória nélkül, bármikor készséggel felelek. Talán ez miatt tartanak jó előadónak is, hiszen mindenem a rendszer, illetve annak hiánya, hiszen a rendszertelenség is egy rendszer. Előadni szeretek, elmondani, hol is tartok éppen az aktuális kutatásban, még akkor is, ha fejben éppen sokkal több minden zajlik bennem.
Halogani sem szeretek semmit sem. Az időzítések nem véletlenek (csak nem mindegy, melyik világról van szó. Bármi, ami a molekuláris mágia berkein kívül esik, az mind beleesik egy fekete lyukba, és ott is marad, aminek a neve: "elfelejtettem").
Nem mondhatnám, hogy az élet megtört, hiszen az rohamléptekkel száguldozott el mellettem, míg a kutatásaimmal voltam elfoglalva. Ezért is lep  meg, hogy a gyerekek már ilyen nagyok.

Életem története

Fel sem tűnik, hogy az ősz reggeli napfény süt be az ablakon. Hónapok óta legfoglal megint egy kutatásom, és mindig mindig egy hajszálnyival előrébb haladok benne, ami persze rögtön és azonnal, ezerfelé kezd el ágazódni, mint lehetséges irány. S én becsülettel végig is nézem. Mert abból is tanulok, amelyik nem működik, az pedig a hogyan nem működik? Valójában ezeket, a millió szálra szétrobbanó pillanatokat szeretem, mert ez mutatja meg azt, mennyire keveset tudunk a világunkból. Még varázslóként is. És annyira el tudok veszni olyankor abban, ahogy egyszerre látom át a számtalan lehetőségeket. Ami, persze utána eltűnik, mert miért is boldogítana azzal, hogy ez az érzet minduntalan ott lebeg előttem.
Példának okáért egész nyáron mogorva bolha voltam, mert nemcsak, hogy eltűnt ez az érzet, de vele együtt rengeteg sok szál is, amit elsőnek akartam megvizsgálni. Márpedig szisztematikus vagyok, és amit eldöntök, mint haladási irányt, sosem véletlenül teszem. De most eltűnt, én pedig mogorva apa voltam, így jobbnak láttam, ha inkább a laboromba zárkózom be, s csak akkor jövök ki, amikor már felkészültem arra, hogy a gyerekek is itt vannak. Akiknek minduntalan újra kellett tanulnom a nevét a nyári szünetben, aztán meg a téliben, mert folyton csak nőnek, és változnak.
Meg sem próbálom egybekovácsolni a családot, az nem én vagyok. Ellenben elvekkel azért bírok magam is (csodával határos módon a családi normák valahogy kiesnek onnan, pedig szorgalmasan teszegetem bele), így legalább azokat szeretném átadni nekik. Tudom, hogy  nem a legjobb apa vagyok a világon, de legalább vagyok nekik. Nevelőket ugyan vettem fel, hogy foglalkozzanak velük, de tudom, hogy az mégsem ugyanolyan.
Belekortyolnék a kávéba, de csak elfintorodom, mert időközben kihűlt, míg a képleteket, és a gondolataimat véstem fel.
Még szerencse, hogy vannak házimanók, mert nem csak a kávém lenne hideg, hanem nem is lenne kávém, és az egész ház csak szaladna. Nem vagyok egy mintaházi... manótündér. Kitudja.
De most nem abajgatom őket, inkább sóhajtva felkelek, s a köntöst megkötve magamon, a kávékészítőhöz megyek, ami mugli. Érdekes szerkezet, és fél perc után fel is adom, hogy felfedezzem, hogyan működik, majd a házimanók egyike készít nekem.
Szokott érdekelni a kütyüjük, most azonban gondolatban teljesen máshol vagyok, így a közben magammal hozott jegyzettel hasalok a pultra, vagyis inkább dőlök, és folytatom a gondolati litániámat.
Sosem terveztem családot, és sosem terveztem, hogy valaha lesznek gyerekeim. És azt már nem mondhatom, hogy sajnálom, így lett. Hiszen itt vannak a gyerekek, hogy nézne ki az, hogy úgy gondolkodom róluk: ja, bocs, nem így terveztem.
Merthogy szeretni szeretem őket. Igaz, kispólyásként a közelükbe sem mertem menni, tartva attól, hogy összetöröm a kis bőgő masinákat. De annyira védtelenek voltak. Így hát vártam, míg nagyobbak lesznek. És valójában nem hiszem, hogy többet foglalkoztam velük. Szerintem én Merlin csapása vagyok nekik.
- Hm? - valaki mond valamit, de nem látom a szemem sarkából, így vagy a harmadik uramozás után esik le, hogy az a hang lentről jön. Lepillantok. A házimanók egyike ácsorog, rám nézve.
- Mit? - nézek rá teljesen elvarázsolódva, fejben nem itt vagyok.
- Milyen díjátadó, milyen ruha? Miért, hanyadika van? - a naptár megjelenik előttem, és még az asszisztensem karikázta be, el ne felejtsem, hogy ma kapom meg az egyik kutatásomért az év díját. A díjakat szeretem, megmutatják, hogy érdemes dolgozni. Elgondolkodom egy pillanatra. Horryel is ott lesz, őt meg be akartam cserkészni a következő kutatásra. Akkor megyek! Najó, amúgy is mennék. Kellemes érzés a díjat a kezembe fogni.
A hümmentésemre és a bólintásomra a házimanó eltűnik, nekik sem megy sosem megjegyezni a nevüket. Pár perc múlva még az esti esemény is kiesik a fejemből, ahogy újra beletemetkezem a jegyzetekbe.

Ha tükörbe nézek

Átlagos testalkat, kisebb pocakkal, őszülő hajjal és szakáll-bajusszal. Csak azért adok magamra, mert van, aki gondoskodjon a ruhatáramról, különben nem csak stílusban lennék kifogásolható.

Családom

Édesapám

Benjamin Payton - vaskalapos, régimódi volt az öreg, professzornak akart, és még akkor is játszotta a sértettet, amikor már vagy a harmadik díjamat kaptam meg. Kedveltem, de sosem foglalkoztam az ideológiáival, más foglalkoztatott.

Édesanyám

Rosalie Payton - szerintem, ha nem ő lett volna valójában a ház feje, már kihaltunk volna. Szigorú, de türelmes és megértő is egyben. Ő csalt apámnál, hogy azzal foglalkozhassak, amivel szeretek.

Testvéreim

Marion Payton - A húgom, aki mindent bepótolt az élet élvezetében, amit rólam állítottak. Persze, nem szoknyák alá nyúlkál, hanem minden hímet kiterít a lába elé. Sose tudom a nevüket, akiket magával hoz kísérőnek. Talán mert mindig mást hoz magával?

Párkapcsolat

Ichira Murakami - nem hiszek el semmit abból, ami történt vele, és a halálát sem fogadom el. Kedves, gondoskodó, igazi feleség s anya jellem. Éppen ezért váltunk el: sokkal jobb férj járna neki, aki ugyanúgy tudná a tenyerén hordozni, igazi feleség lehetne mellette.

Ex Mrs. Payton - mindenki csak így emlegeti a második nejemet, én is így hivatkozom rá. Abban tökéletesen egyeztünk, hogy mind a ketten önfejűek, és utazó, kalandos lelkűek vagyunk. Ennek okán került a fiunk mégis hozzám, mert kettőnk közül mégis én voltam a biztosabb pont (biztos?).

Gyermekeim

Simon Payton-Murakami (31), Jason Payton(23), Shawn Payton (18) és Calvin Payton-Garcia (16)
Nem vagyok jó apjuk, úgy gondolom. Többet is tehetnék, de nem vagyok egy apa típus. Azt azonban nem hagytam volna, hogy otthon nélkül növekedjenek fel. De tudom, hogy ennyi édeskevés.

Apróságok

Amortentia

Hó, könyv, pipafüst.

Mumus

Elvesztem egy nap a fiaimat is. Mindegy, hogyan, csak kilépnek az életemből.

Edevis tükre

Ichira velem van, együtt, a gyerekeinkkel, s velem.

Hobbim

A munkám.

Elveim

Ne árts másoknak. A dolgok mögött mindig újabb dolgok húzódnak meg, így hiába hiszed, megvan a válasz, az csak annak egy része.

Amit sosem tennék meg

Nem ölnék.

Ami zavar

Mivel mindig a fejemben vagyok a nap nagy részében, így nem veszem észre, mi is zavarhatna. Talán az ostobák okoskodása. Talán.

Ami a legfontosabb az életemben

Szégyen, vagy nem, nem a családom. A munkám az, amit mások is fel tudnak használni a jövőben, az fontosabb.

Ami a legkevésbé fontos számomra

Hatalom.

Amire büszke vagyok

Kutatásaim eredményei. És azért a fiaimra is, még ha nem is ismerem őket olyan nagyon.

Ha valamit megváltoztathatnék

Ichira ne tűnjön el.

Így képzelem a jövõmet

Nem foglalkozom a jövővel, akkor lemaradok a jelen felismeréseiről.

Egyéb

Eidetikus memória
Kétkezes

Mark Ruffalo

Vissza az elejére Go down
Alina Scamander

Akadémista

Bastian Payton 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Bastian Payton Empty
Alina Scamander
Kedd Május 24, 2022 10:49 am
Kedves Bastian!

Tagadhatatlanul és minden kétséget kizáróan te vagy az a személy, akit az emberek általában a csodabogár és / vagy elvarázsolt jelzővel illetnek. A napjaid egybefolynak - azt se tudod melyikben is vagy éppen, ahogy a gyerekeid nevei sem mennek flottul, arról pedig ne is beszéljünk, hogy képes vagy elfelejteni valamit egy pillanat alatt, csak mert leültél folytatni a kutatásod.
Ízig, vérig tudós vagy, ami ráment a családi életedre és tönkre tette a házasságodat, kétszer is.
De a múlton persze már nem változtathatsz, Ichihát sem hozhatod vissza, ahogy a fiaid rólad kialakított képét sem tudod maradéktalanul átírni. Hiába létezik az időnyerő, annyira még vele sem tudnál visszamenni, hogy megmásítsd a múltat, csak a jelenben élhetsz. Vagy... legalábbis élhetnék, ha felnéznél az aktuális munkád anyagai közül és egy kis figyelmet szentelnél a körülötted lévő világnak. Kezdetnek a 3 gyereked nevét jegyezhetnéd meg.
Hogy képes leszel-e erre?
Ezt én nem tudhatom, a jövő a megmondhatója, én pedig nem állom utadat abban, hogy ezt felfedezd. Nem időnyerővel persze, hanem rendesen, lineárisan, ahogy azt illik. Mielőtt azonban bármit is csinálnál ejtsd útba a foglalókat, nehogy aztán elfelejtődjön, mint a nevek, a napok vagy bármi, ami nem a szakterületed  Rolling Eyes

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: