Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

delia kavanagh

Anonymous

delia kavanagh Empty
Vendég
Vas. Ápr. 10, 2022 10:48 pm

Cordelia Kavanagh

Delia

"The question is: am i a monster, or a victim myself?"

Nem:

Kor: 47 év

Vér: félvér

Születési hely: UK, York

Iskola/ház: Roxfort: Griffendél; DD: Mágikus Képző-, és Iparművészeti Kar, ékszerész; Mágiatudományi Kar, bűbájtan tanszék

Munka: ékszerész, becsüs; alvilági alak; beépült tag a Magic is Might szervezetben

Családi állapot: házas; nem hivatalosan egyedülálló

Patrónus: sólyom

Pálca: 11 és ¼ hüvelyk, vörös tölgy, főnixtoll maggal; kissé merev

a product of war

Voltaképpen a születése pillanatától, az első lélegzetvételétől fogva hazugság maga a létezése is. Titokban ugyan nem tarthatták sokáig, de másvalakinek kiadhatták a szülei, mint ami valójában volt. Kizárólag érted-, a biztonságod érdekében tettük - ezt mondta neki az apja, amikor utoljára beszéltek.
Van benne egy jó adag az apja maximalizmusából és megfelelési kényszeréből, de nem kevesebb az anyja jóságából és bátorságából is. Az élete egyetlen mondat nyomán omlott össze, és hullott éles, szilánkos darabkákra.
Amikor fiatalabb volt, még nem értette a felnőtteket: hogy miért kellene megvetni-, vagy ne adja ég, bántani bárkit is, aki más, mint ők? Hogy a szülei miért mondják mégis, hogy legyen nyitott és elfogadó mindennek dacára is? Annyi ellentmondás pulzált és dolgozott benne, hogy nagyon sokáig nem is tudta, hogy ki ő valójában, hogy mit kellene-, vagy szabad tennie, hogy mi az élet értelme. A sok eltérő, ambivalens érzés és szó, ami körülvette, zavaró disszonanciává lényegültek egy idő után.
Az anyja halálakor megtört benne valami: az előtt akarta hinni, hogy talán a szüleinek mégis igaza van, hogy talán a vér mégsem minden, hogy a nagyszülei és a nagynénje tévednek, és a világ nem olyan mocskos hely a muglikkal és a sárvérűekkel a hátán sem, mint ők azt gondolják. De ezeket a gondolatot és ezeket az érzéseket, meg rengeteg másikat felemésztett a sötétség, a harag, a bosszúvágy.
Sokáig nem akart olyan lenni, mint az apja - és bizonyos fokig még most sem akar -, aki inkább gyáván elmenekült, semmint, hogy Voldemort oldalán revanst vegyen a felesége gyilkosain. Mára azonban megértette, hogy egyszerűen nem akart több ártatlan életet kioltani. Nem úgy, mint ő, Delia.
Miután elküldte Jack-et, és egyedül maradt, rá kellett jönnie, hogy az égvilágon senkire sem számíthat, így már nem igazán kerül közel senkihez, és ő is kizár mindenkit, aki közeledni próbál; jobb neki egyedül, gondolta ő. Pedig a szíve mélyén nagyon vágyik arra, hogy szeressen, és viszont szeressék, de azt is tudja, hogy most meg már nem engedheti meg magának, hogy ezzel bárkit is veszélybe sodorjon.
Magának való perszóna, éles nyelvvel, és szarkasztikus stílussal, sötét humorral. A komoly vonások, a kemény, márványborítású felszín alatt valójában legbelül Delia egy kedves és törődő nő, aki mérföldeket tenne meg azokért, akiket esetleg megkedvel. A múltban történt események, a hazugságok, meg a napvilágot látott - erőszakkal megszerzett - igazság gyökerestül megváltoztatták, átformálták és reformálták; zárkózott lett és valószínűleg sosem lesz olyan, mint régen, és ő abban is kételkedik, hogy valaha normális élete lesz, normális, emberi kapcsolatokkal.
Tehetséges, intelligens és éles eszű, boszorka, de sokszor úgy érzi, hogy elvesztegette a lehetőségeket, amiket az élet kínált, és, így közelítve az ötvenhez, az idejét is.

work in the dark to serve the light

Imperio! Imperio, imperio, imperio – a saját, dühödt szavaim vertek visszhangot a fejemben, ahogy végigrohantam a macskaköves utcán. Egyszerűen képtelen voltam felfogni, hogy mit tettem, de akartam, annyira akartam, olyan elvetemülten, olyan vehemensem, olyan megállíthatatlanul, hogy én is megijedtem – de csak később, utólag. Akkor nem féltem, akkor csak válaszokat akartam, tudni, mindent, akkor is, ha fájt.
Oh, és mennyire pokolian fájt az igazság.

Már nem fáj, egyáltalán nem. Azt mondják, az igazság felszabadít, de amikor én erővel vettem el a nagynénémtől, aki annyi éven át tudta, és mégis titokban tartotta, ki tudja, miért, milyen indokkal, összetörtem. Minden egyszerre volt kristálytiszta és világos, és a történtek zavaros pókhálója mérhetetlenül szomorú volt, érthetetlen, és újabb kérdéseket vetett fel. Megértettem a szüleim indíttatását, de ez nem mentette fel őket az alól, hogy nekem is hazudtak egy fél életen át. Védeni akartak, és a végén mégis oda kerültem, ahová soha nem akarták: csatasorba, két tűz közé.
Mit tettem? Mivé lettem?
Persze, azt is tudom, hogy nem a mocskosul nagy szerencsén múlt, hogy Voldemort nem végzett velem, éppúgy, mint a hozzám hasonlókkal, és azt is megértettem az évek alatt, hogy miért nem tette: erős voltam és jó, a legrosszabb dolgokban. A megbocsájthatatlan dolgokban. Nem volt-, és nincs is veszteni valóm, és ki is használta a Nagyúr, hogy olyan voltam, mint egy gép, amit ölésre programoztak. Nem a félelem mozgatott meg, és irányított, mint sokakat, hanem a vegytiszta gyűlölet és megvetés. Elhagyva, és elárulva éreztem magam, és ez erősebb volt minden másnál.
Olyan sokáig léteztem a sötétségben, hogy a részemmé vált, beette magát a húsomba, a szöveteimbe, a csontjaimba; minden kibaszott idegsejtembe.

- Tudom, hogy látni sem akarsz, főleg ennyi év után – tíz év, ennyi telt el. Felnőttem, megváltoztam, más ember lettem, ahogyan ő is. – Hibát követtem el, hallgass meg, kérlek. Nekem már nincs másom, csak te – végül Jack beengedett a lakásba, hagyta, hogy befészkeljem magam a kanapéjára, meghallgatott, kérdezett, aztán újra hallgatott. Olyan hosszan hallgatott, hogy szinte halálra rémisztett. Belül kaparászott, és rágott egy kicsinyes, keserű érzés, hogy nem vagyok hozzá való, hogy nem érdemlem meg sem őt, sem a megbocsátását, sem a barátságát, sem a szeretetét, és tényleg az volna a legjobb, ha elküldene.
- Kezdjük újra. Itt és most – mondta végül, felém nyújtva a jobbját. – Jack Carter. Örülök, hogy megismerhetem – megütközve néztem rá, de ő csak mosolygott.
Rövidesen visszaengedett az életébe. Színeket és fényt csempészett az én megunt, szürke életembe. A kéz, amire olyan sok vér tapadt, ami annyi életet vett el, puhán simult a férfiébe, mintha mindig is oda való lett volna, mintha oda szánták volna. Volt abban a magasztos érzésben, hogy bízik bennem, valami, ami igazán büszkévé tett, és elhittem, hogy megváltozhatok, hogy minden lehet olyan, mint régen volt.
A tudatom mélyén, a koponyám hátsó, legsötétebb zugában azonban a félelem virághoz hasonló szirmokat bontott: annyira rettegtem, hogy egy nap eljönnek, vagy, hogy bennem romlik el valami újra, vagy a férfi, akit szeretek, egyszer rádöbben, hogy ki vagyok, hogy mit tettem, és elhagy, vagy, hogy egy nap majd egyszerűen elillan az ölelésemből, mintha csupán egy múló, tünékeny jelenés volna, álom, s nem evilági csoda.
Sokszor elképzeltem, hogy milyen lesz: ezekben a sötét pillanatokban csak a hátát látom magam előtt, ezüstbe hajló üstökét, a vállai ívét, a széles hátát, ami olyan sok mindent elbír, beleértve az én nehéz szívemet is. Amikor elképzelem, hosszú, elnyújtott léptekkel halad; nem fut, nem menekül, Jack olyat soha nem tenne. Távolodik, és csak nagyon ritkán néz vissza rám.

El akartam hinni, hogy megtaláltam azt, amit kerestem, mert Jack soha nem hagyott el engem, mi több, összekötötte velem az életét. Legalábbis... soha nem hagyott volna el, ha én nem teszem meg helyette is.
Kísértettek, mindenki, akinek ártottam, mindenki, akivel végeztem, az élettelenül összerogyó testek, a tompa puffanások, a szemekben kihunyó fények, az éles-, és a homályos villanások, a csont fehér, kihűlt bőr, és a halálsikolyok, az ordítás, és az a rengeteg sok vér...
Jack lehet, hogy megbocsátott nekem, de én képtelen voltam megbocsátani saját magamnak.
Az idegen varázspálca élesen fúródott a bőrömbe. Voldemort ugyan meghalt, de az eszme tovább él, és az öregek nem felejtenek, és még emlékeznek rám is. Emlékeznek, és nem tágítanak, nem szokásuk. Eszembe jut, hogy mit mondanék apának, ha visszamehetnék az időben. Menekülj – amikor a szurokfekete ködbe csavarodott az ismeretlen férfi, a mocskos téglafalnak támaszkodok, számra tapasztva a kezemet, néma sikolyra nyílt ajkakkal. Csak Jackre tudok gondolni. Jackre, aki soha nem hagyna el, aki soha nem menekülne el, aki az életét is odaadná-, eldobná az enyémért cserébe. A gondolatok, és az ötletek egymást kergetik a fejemben, miközben a szívem úgy kalapál bordáim alkotta ketrecében, mint egy kibaszott kalapács.
Mire hazaérek, már tudom, mit fogok tenni. Megölelem a férjemet, olyan erősen szorítom magamhoz, mintha soha többé nem találkoznánk ez után – és, valószínűleg, így is lesz. Nem akarom elengedni, nem akarok nélküle élni, de azt akarom, hogy ő élhessen, és ez csak nélkülem lehetséges. Mire észbe kapna, már a varázsigét suttogom – exmemoriam.
Még egyszer, utoljára körbenézek a lakásban, ami az otthonom volt, immár az emlékeim nélkül, a fotókon tátongó űrre, a ruháim nélkül, de még az illatom is mintha elpárolgott volna.
Mintha soha nem lettem volna itt. Mintha nem is léteztem volna.

Az elmúlt közel tíz évben egy kifeszített kötélen egyensúlyoztam, az aurorparancsnokság és a Magic is Might között, biztonsági kötél-, vagy védőháló nélkül. Valószínűleg jobb is, hogy senkit sem tudok magammal rántani, de még csak szemtanúi sem lesznek az esetleges bukásomnak.

only a crack in this castle of glass

Alabástromfehér bőre van, és sötét-, már-már fekete haja. Karcsú, és alacsony termete van, az arca szép rajzolatú, ajkai ívében mosoly játszadozik, csokoládébarna szemeiben élettel teli, vad szikrák pattognak. Orra egyenes, arc-, és állkapocscsontja hangsúlyos.
Komor az ábrázata, ritkán mosolyog őszintén.
Kedveli a sötét tónusú ruhákat, a hosszú szoknyákat, a műszőrmét (ha az eredetit meg is engedhetné magának, ennél azért többre becsüli az állatokat), a kalapokat. Az egyszerű szabásvonalak híve, nem jellemző rá a feltűnősködés - érthető okokból.

tragedy in their blood

Édesapja
Peter Kavanagh ✦ aranyvérű ✦ valószínűleg halott
A Kavanagh-k ír gyökerekkel rendelkező, nem annyira híres és neves, de annál tisztább, aranyvérű család. Felmenőik még Caomhánach formát használták, és szerették hangoztatni, hogy egykoron Leinster királyai voltak, de ez persze, mára már a feledés homályába veszett: egyrészt kérdéses a történet valóságalapja, másrészt a királyok meghaltak, az állítólagos leszármazottjaik pedig Angliába érkeztek.
Az aranyvérű boszorkák és mágusok elit, unott életét élték, magukat házimanókkal-, és hasonló mentalitású barátokkal és ismerősökkel körülvéve, puccos, rongyrázós estélyeket szervezve, közösen megvetve, és gyűlölve a sárvérűeket, grandiózus terveket szövögetve. Csak ilyen alkalmakkor költözött élet a kúriába, máskor csend honolt, és szinte csak Bancroft Kavanagh festménye méltatlankodott duruzsolva, vagy éppen kikelve magából.
Peter és Norah Kavanagh kemény nevelést kaptak, és már igazán fiatal koruktól kezdve tudták, hogy ki a jövendőbelijük, ahogyan annak is tökéletesen tudatában voltak - talán régebb óta -, hogy egy nap őrajtuk is fog múlni a tisztavérű varázslók jövője, és ők is részesei lesznek a vérárulók, a félvérek és a sárvérűek kíméletlen elsöprésének.
Peter mindig is csendesebb volt, mint Norah, ez valószínűleg azért is volt így, mert ő volt a fiatalabb, és ezt a nővére éreztette is vele: undok volt, és minden lehetőséget megragadott, hogy bántsa a fiút, így vagy úgy. Aztán, amikor Peter is Roxfortos lett, a Mardekár helyett a Griffendélbe osztotta a süveg, később pedig, amikor a házimanókon kívül új barátokat szerzett az iskolában, Norah elmondta a szüleiknek, hogy mifélékkel barátkozik: félvérekkel és sárvérűekkel.
Otthon bántották, és bezárták egész nyárra, és eltiltották az új barátaitól, aminek a hozadéka az lett, hogy mindenki elfordult tőle, mert azt gondolták az évfolyamtársai, hogy gőgös önhittségből fakadóan fordult el tőlük - valójában persze félt a következményektől, és szorongott, és csalódott volt, amiért a süveg tévedett, hiszen ő olyan gyáva!
Regina Anderson persze nem félt, és makacsabb volt annál, semmint, hogy csak úgy elengedje a fiút.

Édesanyja
Regina Kavanagh (née. Anderson) ✦ mugli boszorka ✦ halott
Regina legnagyobb bűne az volt, hogy sárvérűnek született, mégis Peter Kavanagh-ba szeretett bele, és a férfi viszont szerette őt. A szerelmük tiltott volt: Peternek már rég ki volt jelölve a jövendőbelije, amikor jobban megismerték egymást a Roxfortban töltött hatodik évük során. A fiú megpróbálta távoltartani magát a lánytól, amikor kiderült, hogy Regina mugli származású, de - mint, ahogyan az várható volt, és lenni szokott a tragikus (szerelmi) történetekben - nem tudta. Túlságosan közel kerültek egymáshoz, túlságosan megkedvelte, hiszen a kezdetektől fogva, minden különbözőségük ellenére, egy húron pendültek.
Hazudtak. Óriásit. Peter azt mondta a szüleinek, hogy Regina is aranyvérű boszorka, a lány pedig partner volt ebben, hiszen csak és kizárólag ez az aprónak tűnő részlet, és füllentés álhatott közéjük. Nem tűnt nagy dolognak. Abban bíztak, hogy ennek fényében nem kérdezősködnek, és nem űzik majd Reginát tűzzel és vassal.
Egy ideig működött is. Két esküvőt tartottak, egyet az egyik családdal, egyet pedig a másikkal, mindkét családdal külön karácsonyoztak, ezeket az alkalmakat leszámítva viszont igyekeztek elvonult életet élni, távol mindkét famíliától, de a szívük mélyén tudták, hogy nem mehet ez így a végtelenségig.
Cordeliát is tudatosan aranyvérűnek nevelték, mert nem szerették volna, ha a gyerekszáj elszólja magát egy óvatlan pillanatban. Aranyvérűnek, de kedvesnek és elfogadónak.
A hazugságokból épített végvárrendszer akkor látszott összeomlani, amikor Voldemort Nagyúr visszatért, Peter Kavanagh-nak pedig, a többi családtagjával egyetemben, kötelessége volt beállni mögé, és részt venni a tisztogatásokban, amik a tulajdon feleségét is érintették volna, ha nem lett volna az az ordas nagy hazugság huszonhárom évvel az előtt.
1996 őszén azonban fény derült az igazságra: a Halálfalók egy nap megjelentek a Kavanagh ház ajtajában, és kényszerítették Petert, hogy ő végezzen Reginával. Voldemort csak akkor bocsájtott meg a vérárulónak titulált férfinek, amikor annak lánya önként és dalolva társult hozzájuk. Jó oka volt Deliának: neki ugyanis azt mondták - miután apja emlékeit az éjszakáról törölték -, hogy aurorok kezén szárad az anyja vére.

Nagynénje
Norah Kavanagh ✦ 71 ✦ aranyvérű
Máig vallja a családja eszméit, és megveti a mugli születésű varázslókat és boszorkákat, ahogyan a félvéreket is. Büszke és rendíthetetlen asszony, aki olyan jól ért az átkokhoz, és a rontásokhoz, mint más senki, Delia ismerősei közül. Korának kiemelkedő boszorkánya volt, de sajnos a családi hitvallás okán nem tudott sem kiteljesedni, sem jóra használni az erejét. A kisujjamig sem érsz fel - szokta-, és mondogatja még mindig Deliának, és ezzel a nő teljes mértékben egyetért, bármennyire veti is meg az asszonyt.
Mára már nem maradt sok ismerőse - a legtöbben inkább meghúzták magukat, és, mintha elfelejtették volna az aranykort, és a nagy terveiket, amiket annakidején Voldemort oldalán dédelgettek, vagy Azkabanban végezték -, így többnyire Bancroft Kavanagh portréjával pusmognak titkokat és szitkokat a sötétben. Az elméje már rég megbomlott, az egykor erős boszorka árnyéka csupán: gyenge, mint a harmat, sétabottal sántikál, és háborodott. Delia a látszat kedvéért még mindig látogatja.
Cordelia hozzá került, amikor az anyja meghalt, és, miután az apja megszökött, egészen addig, amíg el nem végezte az Akadémiát; akkor ugyanis Londonba költözött a fiatal nő.
Delia sokáig nem értette meg, hogy miért veti meg őt annyira Norah, hiszen a történtek dacára ő hű maradt a család-, és a Nagyúr eszméihez, ő maga is tett azért, hogy a söpredék elkotródjon, és nagyon meg akart felelni a nagynénjének is, de minden törekvése kudarcot vallott.
Miért vagy ilyen... semmilyen? - sértő volt a kérdés, mert Delia mindig is valamilyen akart lenni.
Ma tíz éve küldtem el a férfit, akiről sokáig azt gondoltam, hogy életem szerelme. Tudod, nem akartam elmondani neked, mert már csak pár évig kellett elviselnünk egymást, és azt gondoltam, hogy jobb lenne, ha az viszonylagos békében telne - itt pff hangot hallatott az asszony, és már éles szóra nyitotta száját, amikor Delia közbevágott. Azt hittem, hogy tévedsz, te is meg mindenki. Hogy nem számít, hogy elfogadóbbnak kell lennem, hogy talán nem lesz baj... de végig igazatok volt. A család és a vér az első - keserű beletörődés volt, semmi egyéb.
Norah pedig kinevette.
A vér nem válik vízzé - ezt mondta az asszony, és Cordeliának egy pillanatra büszke mosoly feszült ajkaira, mielőtt arculcsapásként érték a nagynénje kárörvendő, sziszegő szavai: kár, hogy ezt már nem mondhatod el az apádnak, aki azt a mocskos, sárvérű anyádat szerette...

Férje
Jack Carter ✦ 47 ✦ félvér varázsló
Egyszer elküldte Jacket.
Aztán elhagyta Jack-et.
Akkor küldte el, amikor az anyja meghalt, és dühös volt mindenre és mindenkire, és legszívesebben felégette volna az egész rohadt világot. Hiszen az ő édesanyja senkinek sem ártott, mégis meghalt - mert megölték. Azok ölték meg, akik elvileg az egyenlőséget és az igazságot szolgálják. Az olyanok - a vérárulók, a félvérek és a sárvérűek -, mint, amilyen Jack is. Delia, legalábbis, azt gondolta, hogy megértette, hogy miért zárnak annyira az aranyvérűek, a családját is beleértve.
Soha többé látni sem akarlak - sziszegte a fiatal férfinek. Akárhányszor rád nézek, az jut eszembe, hogy a magadfajta képes lenne megölni az olyanokat, mint én. Mert nem értitek, és soha nem fogjátok megérteni a gondolkodásunkat.
Évekkel később kereste fel a varázslót, és olyasmit tett, amit sem az előtt, sem azóta: ellágyult, fejet hajtott, összegörnyedt, letérdelt, zokogott, és könyörgött.
Akkor hagyta el, amikor elkezdte ezt az egészet. Amikor már maga is tenni akart valamit a nem túl széles skálán mozgó eszközeit bevetve, talán dacból, talán bosszúból, talán igazságszolgáltatás gyanánt. Amikor felkereste az aurorparancsnokot, mondván: információkkal tud szolgálni, nem kevéssel, hiszen az elmúlt tíz évben az ő köreikben térült-fordult. Amikor beépült a Magic is Might tagjai közé.
Nem lehetsz az életem része, most már tényleg nem - mondta Jacknek. Túl veszélyes, és én annyira szeretlek téged, hogy nem tudnám elviselni, ha elveszítenélek - és Jack bármennyire is szeretett volna maradni, és emlékezni, nem lehetett. Delia kitörölte saját magának-, és minden, közös emléküknek még csak az írmagját is a férfi elméjéből, lelkéből egyaránt - szívátömlesztés; csak így nevezi a nő.

and she would bow to no one

Amortentia
dohány, avar, levendula, jázmin, körte, bőr

Mumus
Norah Kavanagh, vagy az anyja haláltusája (aminek még csak szemtanúja sem volt, így sajnos a képzeletére kell hagyatkoznia)

Edevis tükre
azt már nem fogja sem megkapni, sem visszakapni - a volt férjét, és a közös gyereküket látná, és persze saját magát, boldogan, önfeledten, szeretetben. Sokra vihette volna, legalábbis ezt mondják (a volt tanárai, sőt, még a nagynénje is), de elvesztegette a tudását és az idejét.

Hobbija
✦ zongorázott, de már rég nem ült le a billentyűk elé
✦ ékszerek; nem gyűjtő, neki nincs is sok, de szeret a csecsebecsékkel foglalkozni
✦ olvasás, de erre sem jut sok ideje
✦ távol kerülni a belváros zúgó forgatagától, és az erdőbe menekülni

Elvei
a legtöbbet már sutba dobta

Amit sosem tenne meg
hirtelen nem is tudna ilyet mondani; a legjobbakat, és a legrosszabbakat egyaránt megtette már, minden, ami ezek között van, számít egyáltalán?

Ami zavarja
✦ a csend; sosem vallaná be, sőt, épp az ellenkezőjét szajkózza, de nem szeret egyedül lenni
✦ ez az egész, elbaszott szituáció, amibe szánt szándékkal masírozott bele
✦ hogy mindennek ellenére mégis ki akar tartani a végsőkig, és jóvá tenni a családja-, és saját maga bűneit
✦ ha nem gyújthat rá ott, és akkor, ahol, és amikor akar

Ami a legfontosabb az életében
✦ ne kapják el, és ne bukjon le
✦ a férje
✦ hogy ne okozzon csalódást saját magának

Ami a legkevésbé fontos számára
✦ a külsőségek
✦ mások vagyoni helyzete
✦ hogy mások mit gondolnak róla

Amire büszke
amíg nem kapják el, nem követ el semmi törvénytelent. Amíg nem bukik le, addig ő is neo-halálfaló.

Ha valamit megváltoztathatna
Menj, szökj el anyával. Menjetek Amerikába. Ha itt maradtok, nem élitek túl. Túl gyenge vagy, gyönyörűségesen gyenge vagy, Apa. A gyengeségedért szeretlek, Apa - ha visszamehetne az időben, ehhez rettenetesen hasonló dolgokat mondana Peter Kavanagh-nak. Valószínűleg másképp alakult volna minden.

Így képzeli a jövõjét
a mának él, mert pontosan tudja, hogy egyetlen rossz mozdulat, egyetlen rosszul, rossz időben kiejtett szó, vagy mondat az életébe kerülhet, ha óvatlan (szerencsére, nem az, de még így is kerülhet homokszem a gépezetbe). Nem várja a holnapokat, de hálás értük. Nincsenek nagyratörő vágyai, vagy álmai: a maga módján akarja jobbá tenni a világot, még akkor is, ha nem sokkal tud hozzájárulni ehhez.

Egyéb
✦ bejegyzetlen animágus (turdus merula azaz fekete rigó)
✦ legili- és okklumentor (tanult, magas fokú)
✦ infj
✦ chaotic good

Helen McCrory

Vissza az elejére Go down
Alina Scamander

Akadémista

delia kavanagh 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

delia kavanagh Empty
Alina Scamander
Hétf. Ápr. 25, 2022 3:34 pm
Kedves  CorDelia!

Egyszer minden titok kiderül, mondják a bölcsek és okosak, azok akikre felnézünk, mert úgy hisszük, többet tudnak nálunk az életről; a világ viselt dolgairól. Talán így is van, hiszen ezek az unásig ismételt, velünk egyidős frázisok mindig igazsággá válnak. A szüleid hiába próbáltak egy, majd két végül rengeteg hazugságból várat, védőbástyát építeni köréd ez nem sikerült nekik. Mi több: a visszájára sült el, pontosan ott és úgy kötöttél ki, ahol nem akarták, ahol te sem akartál. A végére, amikor megtudtad az kendőzetlen, szomorú és fájdalmas igazságot már nem maradt más csak az üresség és bűnbánat.
Titoknak születtél és tulajdonképp az is maradtál, most is az vagy. A minisztériumé, Jack-é (még ha nem is emlékszik rá) és legfőképpen a sajátodé. A saját titkod vagy, hiszen rejted azt, aki lehetnél és éled azt az életet, amit helyesnek vélsz, talán még vezeklésnek is.
De vajon meddig fenntartható ez? Meddig tart még meg az a vékony kötél, amelyen a minisztérium és a Magic Is Might között egyensúlyozol? Ha pedig esel, lesz aki utánad kap, vagy csak hagyják majd, hogy elnyeljen a mélység?
Nem tudom, talán te magad sem, de nem állom szomorú, eseményekkel telt élteted útját, inkább olthatatlan kíváncsisággal várom, hogy hová vezet majd. Foglalj le mindent és a játéktér már a tiéd is.

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: