Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Pansy Parkinson

Anonymous

Pansy Parkinson Empty
Vendég
Csüt. Márc. 31, 2022 6:23 pm

Pansy Parkinson

Pans, Anya

"Bár a múlt rabszolgái, a jövő urai vagyunk."

Nem:

Kor: 41 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Rochester – Parkinson birtok

Iskola/ház: Roxfort – Mardekár, DD – Nemzetközi Kapcsolatok Intézete

Munka: RMIA – Felsővezetői Iroda

Családi állapot: Elvált

Patrónus: Sziámi macska

Pálca: Ében, egyszarvúszőr, 11 hüvelyk

Amilyen vagyok

Gyermekként érzékeny, álmodozó és kedves volt, egészen addig a pillanatig, amíg a saját családja nem vált a legnagyobb kritikusává. Szorongását pedig leginkább úgy vezette le, hogyha másokat bántott. Csípős megjegyzéseivel nem kímélt senkit, hitt abban az eszmében, amit a szülei is vallottak, így nem véletlenül volt egy olyan mardekáros lány csapat vezetője, akik csupa aranyvérű felmenőkkel rendelkeztek. A családban élt traumák azonban megedzették őt, a gyengédség már-már kiveszett belőle, és megtanulta azt, hogy nem hagyhatja magát eltaposni. A nővérével kapcsolatos esetet soha nem tudta feldolgozni, álmatlan éjszakáin gyakran tűnődött azon, hogy vajon az ő kívánsága okozta-e a testvére őrületét.
Vele kapcsolatban igaz a mondás, hogy ne ítélj könyvet a borítójáról, hiszen Pansy amilyen ridegnek és kegyetlennek tűnt, épp annyira vágyott figyelemre és elismerő szavakra. Ezt az oldalát azonban csak a legbizalmasabb barátainak mutatta meg, s még a legnagyobb titkát is kizárólag a legelső barátjának, Draconak árulta el. A roxfortos évei során megmutatta az érzéketlen és törtető oldalát, szégyentelenül alázott meg másokat és élt vissza a hatalmával legyen szó a prefektusi címről, az Umbridge általi inkvizítorságról, vagy szimplán csak a mardekáros lányok közötti népszerűségéről. Pansy mindig stílusos volt, amikor nem az egyenruhát kellett viselni, nagyszerűen értett gyerekkora óta a divathoz, illetve nagyon sok dolgot tudott másokról. Ezek pedig a fiatal lányok körében hamar követendő példává emelték.
A roxforti csata benne is sok mindent megváltoztatott. Őt ugyan a többi mardekárossal együtt elterelték, így a harcot megúszta, mégis így is rengeteget veszített azon a napon. Talán az első párkapcsolatában is fordulópontot hozott el az a nap, hiszen utána már nem igazán találták Dracoval a közös hangot.
Ambiciózus törekvéseinek köszönhetően felvették az Akadémiára, ahol egy régi baráttal hozta össze a sors. Matthiasnak hála rengeteg dolgot megtapasztalt, a világnézete sokat változott, de a legfőbb: megtanult lazítani. Egészen addig a pontig annak szentelte az életét, hogy megfeleljen az otthoni és saját elvárásainak, de a fiú mellett ráébredt arra, hogy az élet ennél sokkal többől állt.
Fiatal felnőttként valamelyest megszabadult a vállára nehezedő terhektől, bizonyos otthoni dolgokat képes lett elengedni, ez pedig lehetővé tette számára, hogy egy kicsit önmaga lehessen. Ugyan még mindig önző és utálatos volt gyakran, ha valakivel nem szimpatizált, de már csak akkor kötött bele másokba, ha az illető nagyon bosszantóvá vált, vagy megbántotta őt valamivel. A fiatal éveit a karrierépítésre, az új élete felépítésére szánta.
A gyerekek születése pedig ismét előhozta belőle azt a gondoskodást, amely mindig is benne rejlett, illetve elhatározta, hogy jobb szülő lesz, mint amilyenek az övé voltak. Az évek múlásával azonban ismét kicsúcsosodott az, hogy mennyire magányosnak érezte magát, hiszen hiába volt férjezett, amikor a párja akár hónapokra eltűnt a munkája miatt. Édesanyja nyújtott neki segítséget a gyereknevelésben, ez hozta igazán őket össze.
Pansy végül maga döntött a válás mellett, hiszen látta hogy nem csak ő, de a gyerekek is állandóan szenvedtek a viták miatt. Eleinte furcsa volt neki az új szituáció, de Matthiasszal belátták, hogy jobb volt ez így mindenkinek. Pansy nem érez a férfi iránt harag, hiszen nem tehetnek arról, hogy ez sajnos így alakult.
Az élet minden területén egyébként egy határozott nőként ismerik. Azok, akiket régebben bántott talán gyanakvással telve tekintenek a szelídebb, nyugodtabb természetére, amely teljesen jogos és érhető, hiszen tényleg számtalan embernek okozott rosszat csak azért, hogy a saját nyomorát elviselhetőbbnek lássa.

Életem története

Borongós napra virradt, amely tökéletesen leírta az én hangulatomat is. Egyedül voltam otthon, hiszen anyám vállalati gyűlésen ült, a gyerekek pedig a Roxfortban tanultak. A reggeli kávém elfogyasztása után felemeltem az előcsarnokban lévő kis asztalra helyezett virágcsokrot.
Keserédes mosollyal hajoltam a magnóliákhoz, és szívtam magamba az illatokat, majd az ajtó melletti tartóból elvettem egy esernyőt, és elhagytam a kúriát.
Lassú, kényelmes léptekkel indultam meg a birtokunk szélén lévő családi kripta irányába. Mindig is szerettem a tavaszt, a hosszú sétákat a kacskaringós kövezett ösvényeken. Számtalan alkalommal bújócskáztunk Violettel errefelé, amikor kisebbek voltunk. Akkoriban még mindig sokkal egyszerűbb volt.
Szorosabban markoltam rá az esernyő fogantyújára, ahogy feltámadt a szél. Némán hallgattam a madarak dalolását, a szél motoszkálását a levelek között. Annak idején mindig szorongtam idehaza, de már jó ideje megnyugvással töltött el ez a hely.
Ahogy elértem a családi kriptához, megtorpantam. A komor épületnek volt egyfajta baljós kisugárzása, ami miatt sose szerettem erre járni, és a gyerekeket is megkértem, hogy ha lehetséges, akkor mellőzzék ezt a helyet. Csendesen átvágtam a sírkövek között, amik úgy festettek, mintha nemrégiben helyezték volna ide őket. Anyám mindig is nagy gondot fordított arra, hogy a ház táján minden rendben legyen. Egyetlen dolgot leszámítva, azért én voltam felelős.
A kripta mögött egy apró tisztás állt a közepén egy magányos, mohával borított sírkővel. Elszorult a torkom, ahogy a pillantásom rátévedt.
Szótlanul takarítottam le a sírját, csupán az esőcseppek ütemes kopogása törte meg a csendet.
− Jó reggelt Violet – suttogtam halkan, ahogy lehajoltam, hogy letegyem a magnóliákat. Ezek voltak a kedvencei. Emlékeztem rá, hogy minden alkalommal, amikor apa azt kérdezte, hogy mit szeretnénk, akkor ő nem kért mást, csupán egy szál magnóliát. Sose értettem, hogy miért volt annyira oda ezért a világért, de számtalan olyan dolog akadt, amely kapcsán kiismerhetetlen maradt a számomra.
− Jó reggelt neked is, Pans – csendült fel vidáman a hangja a hátam mögött. Összerezzentem. Egy pillanatra megrémített engem, hiszen nem számítottam a felbukkanására, pedig sejthettem volna, hogy a közelben járt. – Köszönöm a virágokat, igazán kedves tőled, hogy gondoltál rám.
− Ez a legkevesebb, amit tehetek érted – fordultam meg lassan. Egy odvas fatörzsön üldögélt, áttetsző alakja a borús ég miatt sokkal jobban kivehető volt, mint bármikor. Mióta eltávozott, és kísértetként visszatért közénk, már majdnem olyan volt, mint egykor.
Violet jelenléte azonban hétpecsétes titoknak számított. Anya nem bírta volna elviselni a gondolatot, hogy a legkedvesebb gyerekéből szellem lett.
− Mesélj, mi újság a nagyvilágban? – nyújtóztatta ki a lábait lustán. Minden alkalommal, amikor rápillantottam, elfogyott a vágy, hogy sírhassak. Fájt így látnom őt.
− A minap kaptam egy levelet Matthiastól, éppen Argentínában végez valamilyen kutatást. A gyerekek felől érdeklődött, hogy mikor lesznek legközelebb itthon, és hogy mikor látogathatja meg őket, illetve elmesélte, hogy küldött nekik valami apróságot. Heather és Arthur jól vannak, Heather igyekszik a tanulmányaira koncentrálni, Arthur pedig vélhetően azzal üti el az idejét, hogy másokat bosszant. A házvezetőjétől kaptam egy üzenetet, hogy megint belekeveredett valamibe, úgyhogy el kell majd beszélgetnem vele. Anya pedig az irodában van, ha nem dolgozik, akkor manapság a barátnőivel és a rokonokkal találkozgat – foglaltam össze neki, hogy mi újság idehaza, majd hosszasan elbeszélgettünk arról, hogy egyáltalán nem látom annak a lehetőségét, hogy anyát beavassuk a mi kis titkunkba.
Utána kitértünk a jelenlegi politikai helyzetre, és a világban felgyülemlő feszültségre, amit a nővérem szórakozott kuncogással reagált le. Tisztában voltam vele, hogy ezek soha nem izgatták őt, és csak udvarisságból kérdezte meg, de valahol örültem neki, hogy valakivel megoszthattam a gondolataimat, még akkor is, ha a testvérem egy kísértet volt.
− Violet, kérdezhetek valamit? – léptem közelebb hozzá. Mosolyogva hátra hajtotta a fejét. Minél kisebb volt köztünk a távolság, annál jobban láttam, ahogy a vízcseppek egyszerűen áthaladtak rajta, és a fatörzset áztatták.
− Persze, mondd csak.
− Mit gondolsz, miért ragadtál itt? – kérdeztem óvatosan, hiszen néhány hónapja fedeztem fel, hogy a kripta körül kóborolt, amikor hosszú idő után először kilátogattam hozzá.
Violet finoman megvonta a vállát. Hosszú percekig csak néztük egymást, a nővérem arckifejezését tekintve hosszasan elmélkedett a válaszán.
− Sajnos… Magam se tudom – sóhajtott fel bágyadtan, majd drámaian hátradőlt elnyúlt a fatörzsön. A hasára fordult, a lábaival a levegőben kalimpált. Sajnos, lélekben örökre gyermek maradt.
− Vannak olyan dolgok, amiket esetleg megbántál? Amikkel kapcsolatban kívánod, hogy bár ne tetted volna meg? – faggatóztam tovább, de válaszként újabb vállvonást kaptam.
Végül feltápászkodott, és a sírjáról elemelte a virágcsokrot. Bele akart szagolni, de amikor ráébredt, hogy nem érez illatokat, keserűen biggyesztette le az ajkait.
− Miért? Neked vannak ilyen dolgok? – kérdezett vissza gyermeki naivitással a hangjában, ahogy a csokorral a kezében visszaült a korábbi helyére. Fogalmam sincs, hogy mikor és hogyan tett szert erre képességre, hiszen normál esetben egy kísértet nem tudott megfogni dolgokat, mégis hallottam már kivételekről. Ő pedig ezen kivételek közé tartozott.
− Számtalan ilyen van – billentettem hátra az ernyőmet, ahogy elpillantottam a fák irányába. Bánhattam volna sokkal jobban emberekkel, lehettem volna türelmesebb és megértőbb Dracoval, nem kellett volna olyan kegyetlennek lennem Potterrel és a barátaival, feleslegesen tapostam a sárba másokat a karrierem során, hogy feljebb juthassak. A sok megalázás és bántalmazás mind elkerülhető lett volna. Csak a saját fájdalmamon és magányomon akartam enyhíteni. Mivel nem szerettek, hát arra vágytam, hogy félelemmel vívjam ki a tiszteletüket. Naiv és ostoba voltam. Évtizedek és egy jó terapeuta kellettek ahhoz, hogy elinduljak a fejlődés útján.  
− Szeretnél beszélni róluk?
− Talán majd máskor, de azért köszönöm – mosolyodtam el halványan. – Most mennem kell Violet.
Elbúcsúztam tőle, mert tudtam, hogy ha itt maradnék, akkor csak elöntenének az emlékképek, és összeroppannék alattuk. Erre semmiképpen nem vágytam, ezért döntöttem a távozás mellett.
− De ugye meglátogatsz még? Olyan magányos vagyok idekint, a többi rokon pedig olyan unalmas! – kapta fel a fejét. A szívem szakadt meg tőle.
− Amikor időm engedi, meglátogatlak. Ezt veheted ígéretnek – válaszoltam neki. A remegésemet leplezve, a könnyeimmel küszködve indultam vissza a birtok irányába. Megszaporáztam a lépteimet, úgy éreztem, mintha a saját múltam kergetett volna el a testvérem közeléből.
A mai napig úgy éreztem, hogy én okoztam mindezt.

Ha tükörbe nézek

Fiatal korában nem különösebben tartották szépnek, felnőtt korára is karakteres arcvonásokkal rendelkezik. Egyesek azt pletykálják róla, hogy mágiával módosított a külsején, de ezt sem megcáfolni, sem pedig megerősíteni nem lehet. Mindenesetre van valami a kisugárzásában, ami miatt nehéz elfelejteni őt. A megjelenése erőt és határozottságot sugall, az öltözködése elegáns, főként kosztümöket és szoknyákat hord, csupán akkor bújik kényelmesebb ruhákba, ha gyerekekkel tölt időt. Régebben rövidre vágatta a hajára, ma viszont szereti, ha hosszúra nőnek a hajtincsei, amiket vagy szabadon hagy, vagy pedig elegánsan feltűz. Az arca komolyságot sugall, azonban a közeli családtagjai gyakran látják mosolyogni és nevetni. Mégis, amikor senki nem látja, eluralkodik rajta a mélabú, hiszen hiába veszi végre körül őt szerető család, valamit mégis hiányol az életéből, csupán maga sem tudja megmondani, hogy mire vágyik. Középmagas, azonban a magas sarkú cipők sokat segítenek azon, hogy mások fölé kerekedhessen.
Hangja magabiztosan cseng, némi arrogancia és gúny süt belőle, amikor felbosszantják, de közel sem olyan irritáló, mint egykor volt. A mosolya ritkán őszinte, nevetni pedig még kevesebben hallják, hiszen túlságosan is arra koncentrál, hogy a munkahelyén és odahaza minden rendben legyen. Épp ezért gyakran fáj a feje, és masszőrnél is sokszor megfordul, mert a felgyülemlett stressz a vállaira rakódik le.

Családom

Édesapám
Amadeus Parkinson: Mindig is konzervatív nézetekkel rendelkezett, de volt elég okos ahhoz, hogy a véleményét megtartsa magának. Mindig is tudott helyezkedni, de sajnos az üzleti életben már kevésbé voltak olyan jó döntései. Szeretett kockázatosan élni, ez vezetett annak idején az eladósodásukhoz, amelyet hatalmas titokban tartottak. Azonban nem véletlenül szerette volna Violetet minél hamarabb beházasítani egy gazdag, aranyvérű családba, hiszen valamiből fizetnie kellett volna a tartozását. Az incidens azonban keresztül húzta a számításait, Violetet pedig még az emlékeiből is kitörölte.
A szerencse azonban kedvezett neki, néhány év után rendezni tudta a pénzügyeit, így mondhatni, helyreállt a béke a Parkinson kúria falai közt.
Amadeus és Pansy kapcsolata mindig is semleges volt. Pansy igyekezett nem útban lenni, Amadeus pedig épp annyira egyengette a lánya útját, amennyire szükséges volt. Ugyan büszkén hangoztatta, hogy a lányát a Roxfortban kinevezték prefektusnak, vagy pedig hogy felvételt nyert az Akadémiára, valójában nem ismerte Pansy-t.
Amadeus pár éve hunyt el, ám az elvesztése közel sem volt olyan fájdalmas a lányának.

Édesanyám
Antonia Parkinson: Antonia soha nem akart több lenni kirakatfeleségnél. Tökéletesen belesüppedt ebbe a szerepbe, hiszen nem kellett mást tennie, csupán élvezni a fényűzést és a csillogást. Nem egy ostoba asszony, ellenben igen kényelmes, és mindenben azt nézi, hogy miként tudná a javára fordítani. Az unokái születése ugyan csak közelebb hozták ahhoz, hogy megváltozzon, de a kirakatfeleség szerepből Amadeus halála után bújt ki. Az évek során a férje mellett elsajátított üzleti fogásokat, így a Parkinson Vállalatot jelenleg ő vezeti.
Régen hatalmas kritikusa volt Pansynak, kifejezetten gyerekkorában volt vele szigorú, és számtalanszor hangoztatta, hogy egy ilyen csúnya kislányt soha nem fog tudni férjhez adni. Antoniának Violet volt a mindene, így hatalmas csapásként érte, ami az elsőszülett gyermekkel történt. Pansy sokszor szokta látni az anyját, ahogy a szalonban régi fényképalbumokkal az ölében üldögél, és azon töpreng, hogy vajon hol rontották el.
Ahogy a lánya, úgy az évtizedek során Antonia is rengeteget változott, megtanult jól kijönni a lányával, és ráébredt arra, hogy Pansy még annak ellenére is törődik vele, hogy a múltban hogyan bánt vele. Erre tökéletes példa volt számára, amikor Pansy a válás után hazaköltözött a gyerekekkel a magányos édesanyjához.
Ugyan a viszonyuk még mindig nem tökéletes, de mindketten hisznek abban, hogy legalább ők ketten helyre tudják hozni a múltbéli hibáikat.

Testvéreim
Violet Parkinson: Pansy mindig is irigy volt a nővére szépségére és arra a figyelemre, amelyben a nővére sütkérezett. Violet Parkinson kedves, bájos és gyönyörű lány volt. Számtalan udvarlója akadt, így a család nagyon hamar eladósorba állította a lányt. Violet hét évvel volt idősebb a húgánál, s bár szerette a testvérét, egyfajta álomvilágban élt, így nem vette észre, hogy Pansy mennyire is szenvedett attól, ahogy a szülei bántak vele. Violetnek hatalmas álmai voltak, mindig is balerina, modell, vagy színésznő szeretett volna lenni. Ragyogni akart, mint egy igazi csillag, de sajnos egyik álma sem teljesülhetett. Senki nem tudja mi történt a lánnyal, de ahogy teltek az évek, úgy Violet Parkinson egyre jobban halványult, árnyéka volt csupán magának. Lassan, szinte észrevétlenül csúszott ki az irányítás az ujjai közül, és elnyelte őt a sötétség. Egyszer megpróbált kiugrani az emeleti ablakból, csupán azért nem esett ki onnan, mert Pansy rátalált, és lerántotta az ablakpárkányról. Másik alkalommal a család egyik házimanója talált rá Violetre, ahogy vágásokkal a kezén, ücsörgött, és magában motyogott. A Parkinson család ragyogó csillagát így kegyetlenül kitörölték a családfáról, majd medimágusok közé zárták, szinte el is feledkeztek róla. Pansy azonban bármennyire is irigyelte a nővérét, minden téli szünetben hazautazott, hogy meglátogassa őt, illetve nyaranta is sűrűn benézett hozzá, amikor tehette. Pansy tizenhat éves volt, amikor a nővére elhunyt az intézetben. Violet névtelen sírjához minden évben kilátogat, hogy friss virágokat tegyen rá. Az egyetlen személy, akinek valaha is mesélt a nővéréről, az Draco volt.

Párkapcsolat
Matthias Dahlberg: Az iskolás éveik során találkoztak, amikor a Trimágus Tusa megrendezésre került. Pansy akkoriban rengeteg durmstrangos barátra tett szert, akikkel azután is tartotta a kapcsolatot, hogy visszatértek az iskolájukba. Matthias ehhez a baráti körhöz tartozott, és annak ellenére, hogy hosszú évekig nem látták egymást mindig találtak alkalmat arra, hogy levelet váltsanak. Pansy a roxforti csata után eltávolodott Dracotól, az akadémiai évei pedig ismét közelebb hozták Matthiashoz, hiszen a svéd fiú az Egyesült Királyságban tanult tovább. A kapcsolatuk lassan bontakozott ki, vitáktól sem volt éppen mentes, hiszen Pansy nehezen viselte, hogy Matthias gyakran elhanyagolta őt, és inkább a fiúkkal tartott szórakozni. Két évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy egymáshoz igazodjanak, és megtanuljanak kompromisszumokat kötni. Pansy ez idő alatt kivirágzott: ugyan még mindig akadtak nehézségei azzal, hogy miként bánjon másokkal, de ismét megtanulta miként fejezze ki a benne rejlő szeretetet, úgy hogy azt más ne érezze fojtogatónak. Remek páros voltak együtt: ha Pansy kételkedett önmagában, akkor Matthias mellette állt és támogatta őt, cserébe amikor Matthiasnak volt szüksége segítségre, akkor Pansy azonnal ott termett. Rengeteg időt töltöttek együtt, a kapcsolatuk egy-egy összezörrenést leszámítva harmonikusnak volt mondható, így kérdés sem volt, hogy Pansy igent mondott a leánykérésre. A házasságukból két gyermek született, azonban ahogy teltek az évek, úgy egyre inkább kiütköztek a problémák. Matthias átoktörőként rengeteget volt úton, így Pansy egyedül nevelte volna fel a két gyereket, ha a szülei nem segítenek neki, s mindemellett a karrierjét is építeni próbálta. Nehéz évek álltak mögötte, hiszen bármennyire is szerette Matthiast, elhanyagolva érezte magát, s minden alkalommal, amikor ezt felvetette, vitát szült. Végül hosszas vívódás után 2021 nyarán elváltak egymástól. A gyerekek az anyjukkal visszaköltöztek a Parkinson birtokra, azonban Matthias minden alkalommal meglátogatja őket, amikor Angliában jár, hiszen nem rossz ember ő, sőt apának se lenne csapnivaló, csupán a munkája és az életmódja nem felel meg ehhez a szerephez. Pansy azonban nem haragszik rá, hiszen rengeteget tanult Matthiastól, szelídült a jelleme az évek során, és bár még mindig süt róla az arrogancia, nem feltett szándéka eltaposni a környezetében élőket.

Gyermekeim
Heather és Arthur Parkinson: Ragaszkodott hozzá, hogy a gyerekei az ő nevét viseljék a válás után, hiszen lényegében egyedül nevelte fel őket.
Heather az ő mindene, senki nem gondolná, hogy ő annak a Pansy Parkinsonnak a lánya, aki egykor megannyi diákot tartott terrorban, vagy gúnyolt ki. Heather csendes, bár nem visszahúzódó, hiszen bőven akadnak barátai, mégsem szereti a felesleges locsogást. Inkább békés szemlélődő, aki addig elvan a maga kis világában, amíg valaki meg nem sérti őt – bár ez eléggé ritka −, de olyan mutatkozik meg csupán, hogy Pansy lánya. Heather mindent megkap, amit csak szeretne, egy kicsikét talán elkényeztetett, de nem olyan irritáló módon, mint ahogy a legtöbb gyermek szokott lenni. A testvére miatt megtanult osztozkodni, egyáltalán nem önző, ha Arthurról van szó, mindenki mást azonban fenntartásokkal kezel. Remek művészi érzékkel rendelkezik, illetve a kíváncsiságát az anyjától örökölte, így mindig kitalál magának valami új hobbit.
Vele szemben Arthur nagyhangú, zajos, talán egy kicsit rendetlen is. Arthur szintúgy megkap mindent, amire vágyik: ha éppen egy új seprű kell neki, vagy már megint elhagyta, vagy összetörte a telefonját, akkor csak írnia kell az anyjának, és kap egy újat. Teng benne a tettvágy, kicsinek áhítattal hallgatta az apja kalandjait, így nem csoda, hogy az egyik legnagyobb álma jelenleg körbeutazni a világot, de az sem állna távol tőle, ha éjszaka a haverjaival belopakodna a Tiltott Rengetegbe.
Mivel egy év van közöttük, ezért elég sok mindent csináltak együtt, azonban kicsinek Arthur sokat piszkálta Heathert. Mára azonban jobb már a viszonyuk, ahogy a fiúnak kezd benőni a feje lágya.

Apróságok

Amortentia
Nagyon szívesen letagadja, de szereti a virágokat, illetve a gyümölcsös parfümök illatát

Mumus
Elveszíti a gyermekeit, a nővére sorsára jut ő, vagy bármelyik gyereke

Edevis tükre
Mivel úgy érzi, hogy a legtöbb dolgot már elérte a saját életében, ezért leginkább az szeretné, ha Heather és Arthur is megtalálnák a helyüket a világban.

Hobbim
Szívesen bővíti a tudását, nyitott minden új információra, kíváncsi természetének köszönhetően fogékony az új ismeretek elsajátítására. Jelenleg nyelveket tanul, már az angol mellett folyékonyan beszél németül, franciául, svédül, oroszul és koreaiul. Szeret emberek között lenni, így a fényűző partikon szívesen megjelenik, bár sosem iszik, ha mégis, azt mértékkel teszi. Imád vásárolni, bár semmit nem vesz meg feleslegesen, de ha egyszer hatalmas bevásárlókörútra indul a lányával, akkor semmi nem állíthatja meg őket. Ha az ideje engedi, akkor közös programokat, nyaralásokat tervez a gyerekeivel, hiszen amennyire undok tud lenni másokkal, épp annyira engedékeny Heatherrel és Arthurral.

Elveim
Úgy gondolja, hogy senki nem fogja helyette megvívni a csatáit, így elsősorban csakis magára számíthat. Mivel tudja, hogy minden ember alapjáraton önző, ezért a döntéseit ez alapján hozza meg. Elsősorban azt nézi, hogy ő miként tudna profitálni egy-egy szituációból, és hogy megéri-e neki segíteni másoknak. Ezt a felfogását egyébként nagyon jól leplezi, hiszen manapság a béke fenntartásán dolgozik. Ettől függetlenül a magánügyeiben megmaradt ugyanolyan számító embernek, mint egykor volt.

Amit sosem tennék meg
Nagyon igyekszik tudatosan nevelni a gyerekeit, így sose ütné meg őket, illetve próbál olyan szülőjük lenni, amilyet ő is szeretett volna. Ha kritizálja is őket, építőjelleggel teszi, és segít nekik, hogy jobbak legyenek. Egyszerűen képtelen lenne elhanyagolni őket.
Illetve utál bocsánatot kérni, ha lehetséges, akkor kerüli az ilyen szituációkat, ugyanis számára rettentően kényelmetlen, és kellemetlen az egész.

Ami zavar
Nagyon sok minden tudja zavarni. Egyszerű, hétköznapi dolgok, mint a rendetlenség, a zajok, a késés, a tiszteletlenség. Ezek csupán példák arra, hogy könnyen fel lehet bosszantani, de akadnak például olyan múltbéli események is, amiken a mai napig rágódik, és képtelen elengedni őket.

Ami a legfontosabb az életemben
A saját és családja számára megteremteni mindent

Ami a legkevésbé fontos számomra
Sajnos ilyen nemigen akad, hiszen valamennyire minden dolog érdekli őt.

Amire büszke vagyok
Rettentőan büszke arra, hogy mindent önerőből ért el, és igyekszik erre buzdítani a gyerekeit is.

Ha valamit megváltoztathatnék
Nem hagyná, hogy a nővére ilyen sorsra jusson, jobban odafigyelt volna a Matthiasszal való kapcsolatára, és talán kicsit szebben vált volna egy Dracotól.

Így képzelem a jövõmet
Még szeretné kiélvezni az élet adta lehetőségeket, de idősebb korára csendes, békés életet szeretne. Mivel retteg a magánytól, ezért reménykedik benne, hogy talál maga mellé valakit, vagy pedig a gyerekei gyakran meglátogatják majd. Ha más lehetősége nincs, akkor szerez valamilyen házi kedvencet, vagy befogad néhány egyszarvút, hiszen ezt a titkos rajongását a mai napig nem nőtte ki.

Egyéb
Tapasztalt okklumentor és legilimentor: A háború utáni években sajátította el, a munkájával kapcsolatban szükség is volt rá, hogy az elméjét el tudja zárni másoktól.

Kristin Kreuk

Vissza az elejére Go down
Alina Scamander

Akadémista

Pansy Parkinson 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Pansy Parkinson Empty
Alina Scamander
Hétf. Ápr. 04, 2022 11:44 am
Kedves  Pansy!

Egy unikornisos kép dukál, ha már az a titkos szenvedélyed.
Ha van ember, akinek az élete és a jelleme 180 fokos fordulatot vett a hobirú borzalmai után, az te vagy. Abból a sokak által elviselhetetlen és félt lányból egy komoly és érett felnőtt nő vált, aki a magajogán, nem pedig a szülei pénzének és kapcsolatainak hathatós segítségével vállt azzá. Ahogy írod, Potter és barátai biztosan nem hinnék el ezt a pálfordulást és az első találkozások alkalmával gyanakvóan néznének rád, de azt hiszem te vagy az, aki be tudnád bizonyítani, hogy az vagy, akinek látatod magad, nem őket kívánod megvezetni. Még úgy sem, hogy a fiatalkorodat, a rádnehezdő, aranyvéredből eredő elvárásokat - amelyeket sokan szeretnek figyelmenkívül hagyni és csak a pénzt, a jólétet látni -  és a nővéred tragikus esetét figyelembe véve érthető az, ahogy viselkedtél, noha ezt a fent említett embernek valószínű sosem fogod elmesélni.
Talán majd a gyermekeidnek egyszer, ha megkérdezik vagy szóba kerül, mert úgy hiszem őket és a kapcsolatotokat is építené. De ezt természetesen neked kell eldöntened, nem célom vagy éppen reszortom bele szólni az életedbe és abba, hogy naveled őket. Sanda gyanúm szerint vagy annyira határozott, hogy nem is hagynád.
Nem is tartalak fel tovább, foglald le, amit kell és a játéktér a tiéd, sokan biztosan nagyon várnak, talán maga Draco is, akivel bár nem váltatok el szépen, de itt az idő, hogy rendezzétek a dolgaitokat. És ki tudja, lehet ő lesz a megoldás a magánytól való félelmedre.
(Nem lett instant egy új shipem, á dehogy...)

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: