Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Louis & Fabien ~ alone we can do so little, together we can do so much

Anonymous

Louis & Fabien ~ alone we can do so little, together we can do so much Empty
Vendég
Kedd Jan. 04, 2022 9:37 pm

Louis & Fabien

Kezdtem elveszni a könyvek tengerében. Sokkal nehezebb feladatnak tűnt megtanulni angolul a tananyagot, mint hittem, pedig a nyár folyamán még nyelvleckéket is vettem, ez mégsem segített sokat abban, hogy a varázsvilágban is könnyűszerrel elboldoguljak. Ezért jutottam arra az elhatározásra, hogy a faliújságra kitűztem egy hirdetést, miszerint nyelvtanárt keresnék, aki segítene nekem boldogulni részben az angol nyelvvel, részben pedig a tananyaggal.
Álmomban sem gondoltam volna, hogy valaki jelentkezni fog, mégis pár nappal a hirdetés feladása után akadt rá egy lelkes vállalkozó. Előtte nem sokat beszéltünk, főként azért, mert a saját ismerőseimmel és a kastély felfedezésével töltöttem az időt, illetve tankönyvek fölé görnyedve próbáltam megbarátkozni az angol nyelvű tananyaggal.
Mindenesetre a könyvtárban beszéltünk le találkozót, én már egy órája fájdítottam a fejemet különböző nyelvtankönyvek felett ülve, de nem jutottam sokra.
Sóhajtva dőltem hát hátra, s dörzsöltem meg a homlokomat, remélve, hogy ezzel kiűzhetem az elmémbe költöző káoszt, mert már teljesen elvesztem ebben az információhalmazban.
Szünetre volt szükségem, így finoman odébb toltam az előttem heverő kötetet, és körbepillantottam a helyiségben. A könyvtáros az asztalánál valami irodalmi rovatot lapozgatott, legalább is, a borítóból következtettem erre, aztán volt egy kisebb baráti társaság, akik a mágiatörténelem beadandójuk miatt szitkozódtak, akadt egy pár, akik a hátsóbb polcok között csókolóztak, és azt hitték, hogy senki nem látott rájuk, és rajtuk kívül voltam még én, vagy nyolc kötet és egy kisebb fejfájás társaságában.
Már kezdtem azt hinni, hogy az emberem nem fog megjelenni, amikor végre valaki gyengéden befurakodott a látóterembe, és megszólított. Széles mosoly jelent meg az arcomon, és azonnal felpattantam a helyemről, hogy üdvözölhessem őt.
− Szia! – köszöntöttem őt automatikusan franciául, hiszen lelkesedésemben elfelejtettem, hogy talán nem ártana másik nyelvet használnom, ha már Angliában tanultam. Néha megesett velem az ilyesmi, főként így, az első heteimben, de titkon reméltem, hogy idővel kinövöm majd ezt a szokásomat.
− Nagyon örülök, hogy eljöttél. Kérlek, foglalj helyet – intettem a mellettem és a velem szemben lévő székek egyike felé, miközben én is visszaültem a korábbi helyemre, bár valami furcsa oknál fogva le sem tudtam venni a tekintetemet az arcáról.
Nem mintha különösebben zavartattam volna magam, egy szelíd mosollyal ütöttem el a megbámulását, majd finoman megköszörülve a torkomat a korábbi könyvet magam elé húztam.
− Szóval, Louis, te jelentkeztél a hirdetésemre, igaz? – kérdeztem bizonytalanul, mert nem teljesen voltam biztos benne, hogy pont a jó embert csíptem-e el, és nem csak azért tűnt ennyire együttműködőnek, mert olyan hirtelen szólítottam le. Kellemetlen helyzetbe mégsem akartam senkit se sodorni.

Vissza az elejére Go down
Louis Weasley

Akadémista

Louis & Fabien ~ alone we can do so little, together we can do so much 070bdbf127f025105cf6d3cf38f3620a

Lakhely :

Kagylólak: Tinworth, Cronwall

Multik :

pintyő

Playby :

Axel Auriant

46

Louis Weasley
Kedd Jan. 18, 2022 5:43 pm

Dancing on the edge,
 'bout to take it too far

Halogatási kényszernek is nevezhetném – folyton utolsó pillanatra hagyni, mindig várni, hátha valami keresztülhúzza mások számításait, átrendeződnek határidők, hajlandóságok, elhatározások –, anya egyszerűen lustaságnak, megúszásban reménykedésnek, felesleges taktikusságnak. Tulajdonképpen nem hibáztatnám érte, a kettő tényleg zavarba ejtően hasonlít egymásra, valaminek a kikerülésére apellálni majdnem olyan, mintha egyenesen bíznék benne.
Oké, kicsit talán tényleg bízni szeretnék benne. Mármint Villiers utolsó pillanatos meggondolásában, elnapolásában, visszavonulásában, nevezzük akárminek, egy tétlen ücsörgés közben megtaláló papírüzenetben, bocs, mégsem érek rá, majd megbeszéljük, mikor lenne jó-ban, esetleg közbejött valami, ne haragudj-ban. Nem miatta. Nem is magam miatt.
(Nyilván miatta és nyilván magam miatt.)
Valószínűleg teljesen másként csapódott le volna bennem, ha önként vállalom, nem pedig Desi firkantja fel a nevemet – elfelejtettem, megköszönni neki, úgy igazán – meggondolatlanul, impulzívan, mert legyünk realisták, legalább hatszor olvastam el a faliújságra tűzött üzenetet, hatszor majdnem átbillentem, hatszor majdnem jelentkeztem, és hatszor futamodtam meg, mielőtt hatszor elkövethettem volna az idei legnagyobb baklövésemet. Desi természetesen gondoskodott róla, semmit sem szeret a véletlenre bízni.
Még mindig tisztán emlékszem a döbbenetre – keményvonalas megrökönyödés, ahogyan Villiers hozzám lép, széles mosoly és megmagyarázhatatlanul ingerlő illat kíséretében, köszön és megköszön, milyen jó arc vagyok, nagyon hálás érte –, és különösebb vizuális beállítottság nélkül is sikerül elképzelnem, hogyan nézhetett ki kívülről a bennem gyökeret verő kétségbeesés és indokolatlan riadtság. Részben indokolatlan. Lassan tényleg mindenki róla beszélt, illetve nem róla, nem igazán róla, hanem a külsejéről, származásáról, a közeledtére megreszkető térdekről, a heves szívdobogást generáló féloldalas mosolyáról, tudjátok, véla, de nem úgy, mint te, Louis, hanem félig, érted, úgy igazán, én meg értettem, hogy a fenébe ne értettem volna, végül is valahányszor a látóterembe került, a pillantásomat mágnesként vonzotta, és csupán a különösen nagy önuralmamnak köszönhető, hogy ezt senki sem vette észre. Ha jól kalkuláltam. Vállat rántottam akkor is, és vállat rántok most is, két könyvespolc szolid fogságában, francia igeidőktől zsongó fejjel, azt Desi sem vette számításba, mekkora különbség van egy nyelv tudatos és tudattalan ismerete között, gyerekkoromtól kezdve minden belém épült, úgy folyt át rajtam, hordalékot hagyva, mintha kijelölt medre lettem volna.
Tizenöt lépéssel, három gyatra igeragozással és nagyjából kilencezer makacskodásba hajló ellenérvvel később már nem fordulhatok vissza. Villiers felpattan, hatalmas lendülettel, szinte energikusan, izgatottan, szeretnék hátrálni egy lépést, csak egyetlen egyet. Tényleg szeretnék. Annyira szeretnék.
(Annyira nem tudok.)
– Szia – viszonozom franciául, erőlködés nélkül siklok bele, szinte nyár van, a kertben heverek egy könyvvel, citromillat terjeng körülöttem, anyu kedvenc dalaitól nehéz a levegő, kérdez tőlem valamit, a naptejről, apáról, a testvéreimről, azon a különösen szép hangján. Villiers basszusa valahogy terebélyesedik a nyelvváltásban, akcentustól és bizonytalanságtól torzult tónusa semmivé foszlik, visszacsupaszodik valami elevenre, mélyre… Ha nem lenne tartásom, beleborzonganék.
Formális kérdésére csupán felvonom az egyik szemöldökömet, de halvány mosoly kíséretében kiválasztom a szemközti széket, bal lábamat felhúzom, mesterséges távolságot ékelve kettőnk közé, véletlenül se érhessünk össze az asztal alatt. – Köszi – ennél frappánsabbra is futhatná tőlem. Miért viselkedem úgy – legalábbis fejben –, mintha azt sem tudnám, hogyan kell emberi üzemmódra működni?
– Nem, mármint igen, igen, hát tulajdonképpen nem, ha a tényeket nézem, szóval nem, de azért igen – magam elé húzom az egyik könyvet, tekintetem közben röviden érinti az arcát, idegesítően szépen metszett, és mintha félúton a másodperc törtrészééig beleakadna Villiersébe, ami lehetetlen, tudom, hogy az. – Desiree írta fel a nevemet – oda sem figyelve belelapozok, bekezdésről bekezdésre ugráló pillantással. – Persze szívesen segítek, ha tudok, érted – zavartan hátradőlök a széken, igyekszem nem túl sokáig a térdemet bámulni, mielőtt ismét visszatalálnék az ismerős-ismeretlen szempárhoz. – Otthon általában franciául beszélünk, anyu miatt, és egy ideig terveztem is, hogy egy évre átnézek a Beauxbatons-ba. Szóval, pontosan miben tudok segíteni?

Anonymous

Vendég
Vas. Jan. 23, 2022 1:18 am

Louis & Fabien

Mindig azt mondták, hogy a könyvtárban olyan csend uralkodott, amiért akár a Béke szigetének is nevezhették volna. Jelenben azonban pontosan az ellenkezőjét éreztem, ahogy egyre sokasodtak körülöttem a könyvek, a fejem pedig lassacskán zsongott a temérdek új információtól. Egyedül minden sokkal bonyolultabbnak és nehezebbnek tűnt, így csak bíztam benne, hogy az emberem hamarosan megérkezik. Addig is próbáltam magamtól tanulgatni, vagy éppen rájönni összefüggésekre.
Kisvártatva pedig valóban felbukkant a megmentőm, akitől segítséget reméltem, bár ő korántsem tűnt olyan lelkesnek, talán inkább zavartan lépett előrébb. Én azonban nem zavartattam magam, jókedvűen mosolyogva köszöntöttem őt, remélve, hogyha volt is benne bárminemű félelem, akkor eloszlathatom. Elvégre, nem haraptam és nem is ettem meg senkit, s talán inkább nekem volt okom a rettegésre, hogy mégis miként fogok villámgyorsan felzárkózni az évfolyamtársaimhoz. A nyári nyelvi óráknak köszönhetően így is nagyobb előnnyel indultam, mint Betsy barátnőm, de a varázstalan nyelviskolákban nem tanítják meg azokat a dolgokat, amelyekre a tanuláshoz volt szükségem.
Simogatja a lelkemet, hogy ebben az iskolában végre francia szavakat hallhatok, méghozzá olyanokat, amelyek nem az öcsém sértései voltak. Theo ugyanis az iskolában ritkán beszélt velem franciául, úgy vélte, hogy szoknom kellett a nyelvet, amellyel még egyet is értettem, csupán időnként nem tudtam olyan jól kifejezni magam, mint ahogy szerettem volna.
Hellyel kínáltam őt, hiszen még sose kértem ilyentéren segítséget, nem csoda hát, hogy számomra is éppolyan újszerű volt a szituáció, mint neki. Visszaültem a helyemre, miközben kíváncsian figyeltem, ahogy felhúzza a lábát. Én biztosan nem mertem volna megtenni, túlságosan féltem a könyvtáros haragjától, hogy ilyet tegyek. Meg aztán, nem is akartam a kelleténél jobban felkelteni a többiek figyelmét sem.
A magyarázkodása azonban összezavart, olyan kaotikusan váltogatta az állításait, ahogy a végére már hirtelen én sem tudtam eldönteni, hogy mi volt az igazság. Homlokráncolva néztem miként nyúlt az egyik könyv után, mire végre sikerült kibogoznom a szavai értelmét, s ő is leegyszerűsítette nekem a helyzetet.
− Értem. És ha Desiree ennyire segíteni szeretett volna, akkor miért nem a saját nevét írta fel? – érdeklődtem mindenféle neheztelést mellőzve a hangomból, csupán így már értettem, hogy miért érezhette magát kicsit feszélyezetten.
− Ez igazán kedves tőled, de ha neked bármi rossz érzésed van emiatt, akkor nem erőltetem a dolgot – ingattam a fejemet egy halvány mosoly kíséretében. Ismertem már annyira az embereket, hogy a szemkontaktus kerüléséből és a pótcselekvésekből rájöjjek, hogy mennyire rosszul kezelte ezt a helyzetet.
− Tényleg nem akarlak ilyen helyzetbe hozni téged – ellenkeztem békésen, mielőtt még arról beszélt volna, hogy miként beszélnek odahaza.
− Először is, én csak javasolni tudom, hogy kipróbáld magad az iskolámban. Másrészt pedig a tananyaggal nem boldogulok. Mindennek a francia megfelelőjét ismerem – húztam el a számat az utolsó mondatom végén, hiszen tudhattam én a választ az órákon, ha a tanárom nem értette miről beszélek. Több volt, mint kellemetlen.

Louis Weasley

Akadémista

Louis & Fabien ~ alone we can do so little, together we can do so much 070bdbf127f025105cf6d3cf38f3620a

Lakhely :

Kagylólak: Tinworth, Cronwall

Multik :

pintyő

Playby :

Axel Auriant

46

Louis Weasley
Hétf. Aug. 22, 2022 11:45 pm

Dancing on the edge,
 'bout to take it too far

Biztosan szenved tőle, szenvednie kell tőle, ahogyan időnként én is szenvedek, pedig nagyságrendbeli különbség húzódik meg kettőnk vérkoncentráltsága között, engem időnként szúrnak ki, félszeg tekintetek, időnként éhesen villanó pillantások, csupa bejáratlan út kanyarulata, tucatnyi akár meg is tehetném, miközben rajta konstans fennakad ismerősök és idegenek figyelme, mágnesként vonz szempárt, szapora szívdobogást, kiszáradt torkot. Csupán apró hasítékokon keresztül látom, szándékosságomat felszabdaló keskeny réseken, homlokráncolása komollyá teszi, vonásai még élesebbé válnak, arccsontja még hangsúlyosabb, egészen férfias, és hiába szeretnék leheletnyivel kevésbé klisés lenni, gondolataimon fülsiketítően átzúg, mennyire helyes.
– Mert Desi nem tud franciul – válaszolom egyszerűen, finoman játszó mosollyal szám szegletében, végtelenül őszintén, csupán az igazság egy apró részletét metszem le belőle, amiről nem feltétlenül kell tudnia. Desi ugyanis mesterien méri fel mások gyenge pontjait, titkait, vívódásait, és szinte azonnal problémamegoldó gépezetté válik, próbálja felgöngyölíteni, elsimítani, megszerelni, ami elromlott. Gondoskodik. Jelenleg abban nem vagyok biztos, melyikünkön próbál segíteni, és ettől furcsán görcsbe rándul a gyomrom, elvégre idáig fel sem merült bennem, hogy talán rajtam látott valamit, talán elkapott egy kutakodó pillantást, az érdeklődés leghalványabb szikráját, és – mondhatni – téves következtetéseket vont le belőle. Részben téves következtetést.
– Nem erőltetés, tényleg – nyomatékosítom, megkockáztatok két másodpercnél több fürkészést, éppen most mosolyodik el, természetesen, nyilvánvalóan, eddig sikeresen kerültem, de amint engedményeket teszem magam felé, rögtön hanyatt vágódom. Képletesen.
Lábfejemmel ellentartok magamnak, úgy hintázom hátra székkel együtt, alig hallható nyikorgás kíséretében. – Mert szívesen segítek – ilyen közelségben még borzasztóbb minden, arcszesz vegyül a parfümillatba, amely régi könyvek dohszagával küzd, egyelőre sikeresen. Talán elég még egy kis ideig kitartanom, utána könnyebb lesz, mintha csak egy Weasley-Potter vacsora után kellene figyelmen kívül hagynom a gyerekek visítását, ahogyan kergetik egymást, civakodnak, dacolnak és hisztériás rohamok mentén kommunikálnak a külvilággal. Ugyanolyan, de tényleg. (Majdnem.)
– Oké, ezt megjegyeztem, ha mégis úgy döntenék… – persze sosem fogok úgy dönteni, túl sok papírmunkával járna, túl sok megbeszéléssel, egyezkedéssel, túl sok ember szerezne tudomást arról, és túl nagy kockázatot vállalnék vele. Anya egy ideig győzködött, szenvedélyesen, mesélt a lovardáról, mindig zöld gyepről, az azúrkék égről, a kastélyt körülölelő könnyed sóhajtásról, felszabadultságról, művészetekről, azt is mondta, ha rájönnének, senkit sem érdekelne, Louis, máshogy gondolkodnak, nyitottabbak, elfogadóbbak. – Senki nem adott neked hozzá szótárat…? – hitetlenkedve torpanok meg hintázás közben, ezúttal én ráncolom a homlokom. – Azt hittem, kaptok valami brosúrát, vagy érted, ilyesmit – nyíltan nézek rá, falak, menekülés, kényszer nélkül, nyíltan és tisztán, és most először nem vélavonásokat látok benne, nem valami éteri szépséget, hanem őt, egy tizenéves diákot, aki küszködik, és nem tudja egyedül áthidalni a nyelvi akadályokat. – Mivel kezdjük?

Anonymous

Vendég
Pént. Aug. 26, 2022 1:45 am

Louis & Fabien

− Ezt könnyedén orvosolhatjuk – vált cinkossá a mosolyom, amikor Louisnak azon kijelentésére válaszoltam, hogy Desiree nem beszélte az anyanyelvemet. Apró célzás volt ugyan, de szívesen tanítottam másokat akár nyelvre, akár kviddicsezni, vagy bármely olyan dologra, amelyben otthonosan mozogtam. Meg aztán, ha Desiree volt olyan kedves, hogy szerzett nekem egy nyelvtanárt, akkor igazán viszonozhattuk volna valamivel a figyelmességét.
− Majd lehet megkérdezem, hogy lenne-e kedve velünk tanulni – tettem hozzá, miközben lapoztam egyet a könyvemben, bár úgy láttam, hogy a Roxfortban mindenkinek megvolt a maga baráti köre, klikkje, vagy ehhez hasonló társasága. Marcellal ellentétben én még nem találtam meg a helyemet az iskolában, de bíztam benne, hogy előbb-utóbb lesz egy olyan közösség, amely engem is befogad majd. Bár hozzá kellett tennem, hogy az öcsémmel ellentétben én kifejezetten ügyeltem arra, hogy ne azért akarjanak barátkozni velem, ami voltam, hanem szerettem volna, ha önmagamért kedvelnének.
Nehéz dolog volt, hiszen most is elcsíptem mások kíváncsi pillantásait, s úgy éreztem, hogy talán Loius sem tudja igazán eldönteni, hogy miként kezeljen, én azonban mesterien értettem ahhoz, hogy jótékonyan ignoráljam mások figyelmét.
− Rendben, ennek örülök, mert már egészen beleéltem magam abba, hogy a tanárom leszel – szélesedett ki a mosolyom, hiszen szimpatikus volt számomra. Szívesen megismertem volna közelebbről, és csak számomra is könnyebbséget okozott, ha valaki beszélte a franciát, hiszen nem mindig találtam a megfelelő angol szavakat.
− Én pedig szívesen venném a segítségedet, úgyhogy kérlek, vigyázz magadra. Nem mintha nem bírnálak el, de nem szeretném, ha elesnél és bevernéd a fejed – intettem finoman óva attól, hogy nehogy elvágódjon azzal a székkel. A végén még a fél iskolát körbekérdezgetve cipelhetném fel a gyengélkedőig, ami számomra nem lenne probléma, inkább csak a gondolat, hogy lehet úgy tévednék el, hogy neki segítségre lenne szüksége.
− Ha bármi kérdésed adódna, akkor szólj nyugodtan. Sokszor résztvettem a Beauxbatonsba látogató cserediákok beilleszkedési programjában, szóval tudok egy s mást – ajánlottam fel ezúttal én a segítségemet, hiszen örültem volna, ha még egyszer megoszthattam volna másokkal az iskolám csodáit. Mondjuk, lehet, hogy whiskyt ivó abraxanokhoz egy józanabb pillanatukban vinnék látogatókat, de ezernyi gyönyörű titok lapult az iskola falait közt.
− Nem igazán. Slughorn professzor volt olyan kedves, hogy a saját óráihoz adott nekem szótárat, de a többi tanártól nem kaptam sok segítséget. Sőt, amikor a tanfelügyelőnőhöz fordultam a problémámmal, akkor elhajtott – sóhajtottam fel halkan. Az a nő nem keltett bennem túl jó első benyomást, sőt annyira kirázott a hideg tőle, hogy amikor csak tehettem, messzire kerültem őt.
− Mi szoktunk adni. Brosúrát és térképet az iskolához, de itt legfeljebb a prefektusok meg néhány rendesebb diáktársunk segítettek ki eddig – említettem meg, hogy tényleg senki nem fogta a kezünket ilyentéren, bár ahogy a diákönkormányzatosokkal beszélgettem, elejtették, hogy dolgoznak valami megoldáson, de arra is a tanfelügyelőnek kellene rábólintania.
− Talán a bájitaltannal, ha neked is megfelel. Felismerem a nagyon alapvető hozzávalókat kinézetről, de az instrukciók és a ritkább összetevők már nehézséget okoznak, és azt mondta a professzor, hogy a holnapi órán párban kell valami főzetet elkészíteni – szólaltam meg, miután sorra vettem az előttem heverő könyveket és gondolatban végigzongoráztam a tantárgyainkon, majd végül itt kötöttem ki. Így megragadtam a bájitaltan tankönyvemet, kiemeltem a kupacból, hogy aztán tanácstalanul pillantsak Louisra.
Nem igazán éreztem magam az elememben, s bár próbáltam leplezni, de nehezen boldogultam a tananyaggal, a szavakkal, pedig tényleg igyekeztem a legjobban beilleszkedni, teljesíteni az órákon és megtalálni azt a közeget, amelyben komfortosan mozoghattam.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: