Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Divide and rule - Regu & Cephi

Anonymous

Divide and rule - Regu & Cephi Empty
Vendég
Szomb. Nov. 20, 2021 3:02 am
Regu & Cepheus

Félni valamitől nem ok arra, hogy ne tedd meg.

M
inden évben azt vártam, hogy jöjjenek a szünetek és a fiam is velünk lehessen. Különösen igaz volt ez a karácsonyira, mert amellett, hogy én ragaszkodtam ahhoz, hogy ne csak elméletben legyen a szeretet ünnepe, hanem gyakorlatban is. A temérdek ajándék mellett, amelyekkel a családom összes többi tagja halmozta el a gyerekeket, én inkább valami közös családi kiruccanást terveztem be, amiben sokáig szerepeltek manók, a Mikulás, rénszarvasok, karácsonyfa és megannyi negédes, mesés és bájos kellék. Mert ha egy városba elmentünk, akkor ott igyekeztem ezekbe is bevonni a gyerekeket. Aranyvérűek voltak, akiknek az apám igyekezett a fejükbe vésni, hogy a muglikkal nem vegyülünk, én ragaszkodtam hozzá, hogy minden mesét és csupa olyan dolgot megismerjenek, amelyek egy újabb színezetet adhattak a személyiségükhöz. Ha valamibe nem akartam, hogy az apám beleszóljon, akkor az a gyerekek tudatos nevelése és felkészítése az önálló életre. Ugyan Reguluson láttam, hogy minél idősebb lett, annál jobban hajlott a nagyapja eszméi felé, én titkon még bíztam abban, hogy nem csak az ő szava lesz mérvadó. Ha néha úgy is éreztem főleg drága apám jelenlétében, hogy apai tekintélyem morzsáira is potyog szét, még megpróbáltam, sőt igyekeztem tenni ellene, hogy ne így legyen.
Még csak tegnap jött haza, a húga pedig le sem szakadt róla. Adtam neki kellő időt ahhoz, hogy ismét beleszokjon az itthoni élet ritmusába és nem kezdtem el rögtön és visszavonhatatlanul faggatni. Azt meghagytam az anyjának, aki így is sokkal jelentősebben volt jelen az életükben, hisz minden áldott kviddicsmeccsre kinézett hozzá, míg én nem tudtam az összesen megjelenni, ráadásul sokszor akkor is rengeteget kellett dolgoznom, amikor itthon volt mindkettő. A tél közeledtével beköszöntek a szánkós, korcsolyás horrorbalesetek is, azzal nem is számolva, hogy akik közlekedés közben szenvedtek sérülést. Szóval volt bent ismét elég nagy káosz, de már én is csak a napokat számoltam vissza a közös karácsonyi kiruccanásunkhoz.
A gondolatmenetet még nem hagytam nagyon el, így tudtam, hogy a kviddicsről akartam beszélni vele. Tegnap kicsúszott a száján, hogy valamit nehezményezett, de aztán el is lett küldve lefeküdni, engem pedig azóta is ez a téma foglalkoztatott. Nem akartam kimaradni a gyerekeim életéből és ezért igyekeztem naprakészen mindenről értesülni. Hoztam hát a kedvenc forrócsokijából hazafelé jövet és azzal kopogtam be a szobájába. Bizakodó mosollyal köszöntöttem rá, miközben beljebb léptem.
- Sosincs késő egy kis forrócsokihoz, nem igaz? - gyorsan feldobtam neki a labdát, mielőtt még kitessékelhetett volna bármiféle indokkal. Még messze volt a jóéjt puszi, de már rég fellőtték a pizsamát, én pedig most az egyszer szerettem volna kivételt tenni, hogy a szabály ellenére is cukorbombát adok neki. Majd rendezem, nyugtáztam magam. Különben sem tudtam, hogy a Roxfortban mit művel, mert túl messze volt ahhoz tőlem, hogy belelássak a napi tevékenykedéseibe. Legnagyobb szívfájdalmamra.
Ahogy azonban leültem az ágyára, már nyújtottam is felé a poharat. A kedvenc mintás poharát választottam neki a négyféléből, amit mindig is szeretett. Tudtam, hogy aztán úgyis a kuka martalékává válik, de a megszokás nagy úr. Végül csak mégis a lényegre tértem.
- Hallom, nagy kedvenc vagy a csapatban. - a legutolsó meccsre bizony én is kilátogattam és eredménytől függetlenül is borzasztóan büszke voltam a fiamra, hogy a csapat legkisebb tagjaként mennyire nagyszerűen helytállt.
Vissza az elejére Go down
Regulus P. Black

Mardekár fogó

Divide and rule - Regu & Cephi 20b276af95c1f9817f1634f4682f2c50

Lakhely :

Black kúria

Multik :

Börti's army

Playby :

Thomas Brodie-Sangster

129

Divide and rule - Regu & Cephi Empty
Regulus P. Black
Kedd Nov. 23, 2021 10:45 am

Apa & Regu

Az első roxforti évemben kicsit nehezen indult minden, hiányzott az otthoni környezet, Anya és Apa, még a húgom is, pedig ő aztán nem túl érdekes társaság, hiányzott Nagyapa, a szobám, a holmijaim, az ágyam, a Mardekár klubhelyiségében ijesztő volt éjszakánként a tavon átszűrődő zöldbe váltó holdfény, rettegtem, hogy egyszer elfelejtem a jelszavunkat és a hideg folyosón kell aludnom, az idősebbek pedig majd azért is cikizni kezdenek... Akkor igazi megváltás volt hazajönni a téli szünetre. A második évem már könnyebben telt, megszoktam a távollétet, önállóbb lettem, nem akartam sírni reggelente, ha valamiért nem érkezett levél otthonról, a klubhelyiségünket megszerettem, a roxforti ágyamban is nyugodtan tudtam aludni. Most pedig elérkezett a harmadik évem, és már egyáltalán nem féltem az iskolában töltött hónapoktól. Persze még mindig akadtak, akik rám szálltak és megnehezítették a napjaimat, de megtanultam együtt élni ezzel - és amúgy is, Sebastian Mulciber megígérte, hogy bárkit megver a kedvemért, csak kérnem kell. Ez pedig azt jelentette, hogy végre nem Letával ketten harcoltunk szinte az egész világ ellen... vagyis most már Mets Byrne-el hármasban, de az elmúlt hónapok azt bizonyították, hogy Emmett hiába volt nagyon menő az Ilvermornyban, itt őt sem vették túl komolyan. És az az igazság, hogy még Sebastian sem tudott mindent megoldani, például azt biztosan nem, hogy a Griffendél teljesen pszichopata kviddicscsapata, az élükön Roxanne Weasley-vel - bárcsak rá is mondhattam volna, hogy "vörös haj" meg "mások levetett talárja", de ő tökre nem ilyen Weasley volt, így beszólni sem tudtam (vagy mertem) neki -, aki miatt két teljes napot töltöttem a gyengélkedőn. De nem viselkedhettem pisis kisgyerekként, már harmadikos voltam, össze kellett szednem magam. Még akkor is, ha itthon Anyáék továbbra is úgy kezeltek, mintha pelenkás lennék, akit el kell zavarniuk időben aludni (amikor a Roxfortban ennél sokkal tovább is fennmaradtam, tiszta hülyeség), meg akarták mondani, hogy mikor és mennyi édességet ehetek (Emmettel és Letával annyit ettünk minden roxmortsi hétvégén, amennyi csak belénk fért), és egyszer rám szóltak, mert véletlenül kicsúszott a számon valami, amit Sebastiantól tanultam. Oké, az tényleg elég csúnya szó volt és igazából nem is akartam hangosan kimondani... Szóval a szüleim elég idegesítően tudtak viselkedni és nyilvánvalóan semmit nem értettek a világ dolgaiból. Éppen ezért nem is akartam velük megosztani, hogy milyen mostanában a Roxfortban, jobb, ha nem tudtak semmiről. Így is pont elég gáz volt, hogy még Apa is végignézte, amikor majdnem kisodródtam a pályáról a seprűmmel. Legalább Nagyapa nem látta, biztos szégyellte volna, hogy ilyen bénán játszik egy Black.
Az otthoni idő nagy részét a szobámban töltöttem, Anya úgyis főleg a húgommal foglalkozott, Apa pedig dolgozott, a téli időszakban mindig több volt a beteg a Mungóban, ehhez már hozzászoktam az évek alatt. Nem haragudtam rá, amiért keveset volt velünk otthon, tudtam, hogy a munkája nagyon fontos, Nagyapa is mindig azt mondta, hogy emiatt inkább legyek büszke, mert "az én apám nem egy otthonülő léhűtő".
Már pizsamában, takaróba csavarva magamat ültem az ágyam közepén, a rúnaismeret tankönyvem felett. Az éjjeli szekrényen csábítóan ott pihent a kedvenc regénysorozatom új része, de nem foglalkozhattam azzal, minél hamarabb be akartam fejezni a szünetre kapott beadandómat. Mostanság éppen átoktörő akartam lenni, szóval nekem kellett a legjobban teljesítenem rúnaismeretből (is). Két oldalt kellett írnunk elméletileg, én már a negyedik lapot körmöltem tele. Ekkor nyílt ki az ajtó, már ott volt a nyelvem hegyén, hogy rászóljak Anyára vagy a tesómra, hogy hagyjanak békén, mert dolgom van, de ekkor kiszúrtam apát... és a forrócsokit a kezében. Jó, talán erre tudtam időt szakítani.
- Anya nem ezt szokta mondani - emlékeztettem rá, de nem tudtam elfojtani egy cinkos vigyort. Anya nem volt itt, hogy szóljon a késő esti cukorsokk miatt.
Elvettem apától a poharat és arrébb toltam az ágyon a könyveimet, meg a teleírt a lapokat, hogy ő is kényelmesen elférjen mellettem.
A kviddics említésére viszont azonnal lefagyott a mosoly az arcomról.
- A griffendélesek kedvenc céltáblája, igen... - Az egyik, még üres lap sarkát gyűrögettem, nem néztem Apa szemébe. - Mindegy, szerintem a szünet után úgyis kiraknak a csapatból és keresnek a helyemre valaki mást. Majd elmegyek inkább sakkszakkörre.
Hiába határoztam el, hogy nem fogok panaszkodni a szüleimnek, most mégis keserűen zúdítottam rá Apára a kviddics miatti csalódottságomat. Nem akartam, hogy úgy tegyen, mintha nem én lennék a legbénább a csapatban. Csak kedves akart lenni, mert ő ilyen volt, de igazából biztos nagyon szégyellte, amit a pályán műveltem, jobb lett volna, ha nem is látja azt a meccset...

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: