Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Bro time - Phil & Dan

Aidan Brightmore

Mardekár

Bro time - Phil & Dan FhCk4wk

Lakhely :

London/Roxfort

Elõtörténet :

We are not friends
I'm rotten to the core
Bro time - Phil & Dan WbmcV1e
Ain't got your back
I'm a traitor, what's up with that?

Playby :

Zhong Chenle

105

Bro time - Phil & Dan Empty
Aidan Brightmore
Szomb. Okt. 16, 2021 10:05 am

To my "precious" Brother

Aurornak lenni egy igen csodás és rendkívül hálás feladat… Valakinek, aki nem én vagyok. Biztosan nagyon hívogató egyeseknek, de én valahogy nem repesnék az örömtől és nem várnám olyan nagy izgalommal, hogy csatlakozzak az aurorokhoz. Mégis a szüleimnek legutóbb azt írtam, hogy mennyire jó is lenne, ha a bátyám tudna rám időt szakítani és mesélne esetleg nekem a munkájáról, mert egyszerűen érdekel mit csinál. Ami nem volt teljes mértékben hazugság, hiszen tulajdonképpen érdekel hogyan is zajlik egy nyomozást, de nem egészen azért, amire gondolnak. Igen, nagyon hasznos volna tudni, hogy miként is megy ez feléjük, de inkább csak azért, hogy én biztosan ne kerüljek olyan helyzetbe majd később. El kell terelnem magamról a gyanút bármi is az ára. Bár kevesen hiszik el, hogy bármi rosszat is tennék, de azért a Mardekár árulkodó, hogy nem vagyok egy tündér. Koreában már páran bizonyára sejtették, hogy nem jó velem kikezdeni és a kedves közeledésem sem mindig őszinte. Itt egyenlőre csak a rokonaim ismernek úgy igazából. Mindenki mással egyenlőre úgy bánhatok, ahogyan akarok. De mivel nem tudom mi lesz a végkimenetele egyes cselekedeteimnek, így jobb felkészülni minden eshetőségre. Nem, nem tervezek senkit sem bántani és megölni sem. Merő túlzás lenne ez részemről. Én szóban vívom meg a saját csatáimat, ott is udvariasan… Amíg el nem durran az agyam és nem váltok át egy olyan stílusra, ahol tényleg lefagy a mosoly az arcomról és hűvös tekintettel, komoly hangon folytatom a beszélgetést. Nem szeretné senki sem meglátni ezt az énemet szerintem. Igyekszem is elrejteni egy mosoly mögé mindig.
Most ellenben érzelemmentes arccal megyek le Roxmorts-ba. Természetesen csak azért, mert egész nap mosolyogtam és már kezd begörcsölni a szám. Rettenetesen bosszantó, hogy egész nap vigyorognod kell és ismerkedned. Bár könnyen barátkozok és nem félek odamenni az emberekhez, de egy idő után nekem is elegem van. Nem olyan könnyű ám csak szimplán leállni beszélgetni! Kell bátorság hozzá, meg ilyenkor nincs helye a szégyenérzetnek, ha esetleg elküldenek, bár… Megpróbálhatják, hiszen levakarhatatlan vagyok. Nyugodtan mondhatjuk, hogy addig erőszakolom magam másokra, amíg meg nem szeretnek.
Nagyjából hasonlót művelhetek most a bátyámmal. Hiszen nincs túl szoros kapcsolatunk, mégis kihasználom a szüleimet, hogy aztán a saját testvéremet is kihasználhassam. Mélyet sóhajtok a gondolatra. Szomorú, hogy így gondolok erre a találkozóra, hiszen éppenséggel arra is fordíthatnám az időnket, hogy jobb testvérek legyünk. Mert amúgy nincs bajom Philippel csak… nem sűrűn beszélgetünk. Ami valahol zavar is… jó mélyen.
Végre meg is érkezem a találkozási pontra, egy kicsivel előbb is, mint kellene. Nos, legalább nem késtem. Utálom, mikor valaki nem képes tartani a menetidőt. Nem hiába beszéljük meg ezeket. Éppen ezért remélem, hogy drága bátyám sem fog cserben hagyni, mert már innék valami édeset. Egy forrócsoki mondjuk jólesne. Vajon ki tudnám csikarni Philből, hogy hívjon meg? Jaj már megint ezek a rossz gondolatok…

457 ☽✧☾ Bízom benne, hogy jó lesz  Shocked  

aidan brightmore
Psychopath? No, I’m not even on that continuum. I’m a Machiavellian. That means I’m a team player AND antisocial at the same time. Totally different.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Csüt. Okt. 28, 2021 10:28 pm

Aidan & Philip

Mostanában túl sokat jártam emberek közé, ráadásul a Roxfort melletti apró varázslófaluban is olyan gyakorisággal fordultam meg, mintha hazajárnék, pedig egyáltalán nem éreztem itt komfortosan magam. Mégis jönnöm kellett, hiszen a szüleim elvárták tőlem, hogy kisegítsem az öcsémet, bár továbbra sem értettem, miért esett nehezére feltenni levélben a kérdéseit. Sokkal egyszerűbb lett volna, továbbá nem a szabadidőm ment volna el erre a kiruccanásra.
Még mindig feszült voltam, amikor megérkeztem a faluba. Továbbra is úgy éreztem, hogy az ezek az idegenekkel utálattal tekintettek rám, bár különösebben nem érdekelt a véleményük, csak éppen szívesebben készültem volna a vizsgámra.
A Három Seprű közelében vártam, ugyanis inkább időztem odakint. Bent sokan tömörültek össze egy egészen apró helyen, és az öcsém bármennyire is akart időt tölteni velem, nem akadt semmi a világon, amivel be tudtak volna cibálni oda. Várakozás közben az órámat figyeltem, közben pedig azon gondolkoztam, hogy Aidan mit akart tőlem, mert a kérésre szokatlannak tűnt a szememben. Nem szoktunk együtt időt tölteni, és számomra elég gyenge indok volt, hogy az aurori pályáról akart kérdezősködni. Mégsem mondhattam nemet a szüleinknek, pedig legszívesebben valahol máshol lettem volna jelenleg.
− Aidan – pillantottam rá szenvtelenül, amikor végre megérkezett. Tőlem nem kapott sem kézfogást, sem testvéri ölelést, ugyanis a gondolattól is irtóztam, hogy bárkihez is így hozzáérjek. Cserébe azonban gyanakodva mértem végig, hiszen fogalmam se volt arról, hogy mit forgatott a fejében.
− Szóval, pontosan miért hívtál? – tértem rá a tárgyra, hiszen ahogy Sorin, úgy én sem szerettem a kertelést. Szerettem volna minél hamarabb letudni ezt a találkozót, és visszavonulni a magam világába, ahol nem kellett idegen és ostoba emberek között tartózkodnom.

Eskü lesz jobb is

Aidan Brightmore

Mardekár

Lakhely :

London/Roxfort

Elõtörténet :

We are not friends
I'm rotten to the core
Ain't got your back

Playby :

Zhong Chenle

105

Aidan Brightmore
Szomb. Nov. 13, 2021 4:05 pm

To my "precious" Brother

Szerencsére nem kellett csalódnom a bátyámban, már ott várt engem a megbeszélt helyen. Egyből mosoly kúszik az arcomra, amint meglátom. Mint ahogyan azt normál esetben a testvéreknél szokás. Neki viszont nem. Sőt az üdvözlése is hideg, mint mindig. – Neked is szia Phil… Rég láttalak Phil… Köszönöm kérdésed jól vagyok és te? – Némi gúny hallatszódik a hangomban. Igen, az direkt van ott. Olyan furcsa, hogy látszólag a családban minden testvérpár kijön, csak nekünk van ilyen elhidegült kapcsolatunk. És igen, azért ez zavaró. Az unokatestvéreink esetében is bánom, hogy nem találkozok velük olyan sűrűn, mint szeretném, pedig azt hittem, hogy majd a közös suliban azért lesz valamilyen családi találkozó… De a saját bátyám a legzavaróbb.
-Nyugalom, eljutunk oda is! Előbb nem iszunk valamit? Elvégre tényleg nem vagyok képben, mi újság van veled – vigyorgok rá. – Mesélhetnél nekem. Hiányzik a családias hangulat, és hogy tudjam kivel mi újság… - biggyesztem le az ajkamat, mintha tényleg annyira szomorú lennék. Nem mondom, meg szoktam kérdezni én a szülőket mi újság van velük is. De az igazi szándékom az az volt – amellett persze, hogy kapjak egy forró csokit – hogy valahogy felvezessem a témát. Igen, a munkájáról akarok kérdezni, de ha csak így beleugrok, akkor jön az a kérdés, miért érdekel annyira. Az egyszerű válasz, hogy mert én is gondolkozok ezen a pályán. Nyilván nem elég kielégítő a válasz és meggyőző, főleg úgy, hogy eddig sose említettem senkinek. Jobb kifogás kell. Mindezek mellett meg fel akarom mérni mennyire vevő most egy tényleges beszélgetésre. Ha morci, akkor óvatosabbnak kell lennem, ha jobb hangulatban van, akkor egy kis csipkelődést még megengedek magamnak azért… Csak amolyan testvéri szeretetként!

267 ☽✧☾ Bízom benne, hogy jó lesz  Shocked  

aidan brightmore
Psychopath? No, I’m not even on that continuum. I’m a Machiavellian. That means I’m a team player AND antisocial at the same time. Totally different.

Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 14, 2021 7:11 pm

Aidan & Philip

Megfejthetetlennek tartottam, hogy egyes emberek miért ragaszkodtak annyira a családi kötelékhez. Ezért sem értettem Nestor beteges kötődését, vagy éppen az öcsém próbálkozásait, hogy egyszer mi egy nagy és szerető család leszünk. Képtelen voltam olyan lenni, mint ők. Zavart, hogy a rokonaim ezt képtelenek voltak elfogadni.
Épp ezért, hiába érzékeltem Aidan hangjában a gúnyt, nem különösebben vettem magamra.
− Látom, még mindig nem szoktál le arról, hogy legilimentornak képzeld magad, és úgy beszélj másokhoz, mintha olvasnál a gondolataikban – vontam meg a vállamat az apró megjegyzésem kapcsán, bár ha az öcsém valóban rendelkezett volna ilyen képességekkel, akkor azt érzékelte volna, hogy mennyire nem vágytam erre a találkozóra.
− Jobban lennék, ha nem kellene ismét ebben a faluban lennem – pillantottam körbe enyhe undorral az arcomon, hiszen a múltkori látogatásom során sem lopta be magát ez a hely a szívembe. Különben is szívesebben tartózkodtam a szobámban, vagy a Minisztériumban, mint bárhol máshol.
− Én nem kérek semmit, de legfőképp nem is akarok bemenni oda – intettem a fogadó irányába, hiszen viszolyogtam a benti tömegtől. Ezt ugyan nem kötöttem senki orrára, de akinek volt egy kis sütnivalója, az hamar rájöhetett, hogy valóban nem éreztem jól magam szűk helyeken, ahol sokan megfordultak.
− Különben meg, nem szeretem a kertelést, és ne mondd nekem, hogy hiányzik neked a család, amikor a szüleinkkel levelezel – pillantottam rá szenvtelenül, mert szinte biztos voltam benne, hogy akart valamit, másrészt nem rángatott volna el idáig.
− És ne nézz rám így, tudod jól, hogy én vagyok az utolsó ember a földön, akit meg tudsz hatni ezzel. – Másoktól már biztosan rég megkaptam volna, hogy mennyire lelketlen voltam. Szerencsére, nem izgatott sem idegenek, sem pedig ismerősök véleménye.
− Térj a tárgyra Aidan, aztán vegyél magadnak valami italt. Remélem, csak azért cibáltál ide, mert elszórtad a pénzedet, és kell valaki, aki fizeti a roxmortsi kiruccanásodat – vált komolyabbá a pillantásom, mert akkor igencsak mogorva lettem volna, ha ezért kellett elutaznom Londonból. Abban pedig erősen kételkedtem, hogy annyira velem szeretett volna időt tölteni, hiszen sosem voltam jó testvér, vagy érdekes beszélgetőpartner.

Eskü lesz jobb is

Aidan Brightmore

Mardekár

Lakhely :

London/Roxfort

Elõtörténet :

We are not friends
I'm rotten to the core
Ain't got your back

Playby :

Zhong Chenle

105

Aidan Brightmore
Kedd Dec. 28, 2021 9:49 pm

To my "precious" Brother

Család… Az egyedüli emberek, akiknek nem akartam hazudni. Ez nem jelentette azt, hogy nem tettem meg, de legalább igyekeztem elkerülni az ilyet. Meg, hogy ártsak nekik. Kihasználhattam őket, de ettől függetlenül még próbáltam az a megfelelő kisfiú lenni, akit látni szerettek volna. De Philipet nem hatja meg az ártatlan tekintetem. Bár őt talán senki és semmi.
Szavaira csak mosolygok. – Pedig biztosra mondom, hogy nem vagyok legilimentor. – Sokkal inkább látó, ha már valami vagyok. Az is épp elég bajos! Rémálmok, amik nem is ijesztőek, aztán megtörténnek, de csak az után jövök rá, hogy már álmodtam, miután megtörtént… Ennek semmi értelme! Nem pont az a lényeg, hogy megváltoztassam a rossz dolgokat, hogy elkerüljük a következményeket? Pont ezért gondolom azt, hogy inkább csak sokszor van deja vu érzésem.
-Phil… azért nem olyan vészes a hely. – forgatom a szemeimet. Szerintem egész kellemes kis hely, nekem tetszik. Vannak cicák!
Mikor nemet mond az italra, lebiggyesztem az ajkaimat. Ez őszinte szomorúság. Én forró csokit akartam! De egyedül nem megyek be… Nem akkor mikor beszélnem kell vele! Azért a célt kell szem előtt tartani. Majd a találkozó után szerzek magamnak…
-Pont azért kéne látnod, hogy hiányzik, hogy a szüleinkkel levelezek… Te vissza se írnál nekem! Nestor és Sorin olyan jó tesók… Mi miért nem? – Kicsit hihetőbb szomorú képet vágok, majd csak sóhajtok és fejet csóválok. –Mindegy… valóban amúgy kérdezni akartam. Csak előbb tudni akartam, hogy mizujs van veled… - motyogom az orrom alatt.
Következő mondatára csak összeszűkült szemekkel nézek rá. – Téged tényleg nem lehet meghatni igaz? Néha elgondolkozom, hogy megfagyott-e a szíved vagy mi történt veled… Nem emlékszem, hogy bármi olyan trauma ért volna, ami miatt ilyennek kéne lenned. – De inkább csak legyintek. – Rendben! A tárgy: Nem kell a pénzed, inkább a tapasztalatod… a munkád terén. Mesélj nekem róla! – Elvégre ezért jöttem. És ha ő nem akar a testvéri kapcsolaton javítani, akkor úgy érzem nekem sem kell.

310 ☽✧☾ Bízom benne, hogy jó lesz  Shocked  

aidan brightmore

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 05, 2022 1:01 pm

Aidan & Philip

Ahogy az öcsémre pillantottam nem éreztem semmit, némi bosszúságon kívül, amikor ide kellett jönnöm. Számtalan dolgom lett volna odahaza, mégis Aidan lelkét kellett volna pátyolgatnom a szüleink utasítására. Talán mondanom se kellett, hogy ilyesmi még csak meg sem fordult a fejemben, hiszen nem éreztem helyénvalónak ezt a fajta viselkedést, továbbá a fivéremből csak egy nyámnyila ember vált volna, ha valaki mindig a kezét szorongatná, és nem tanulna meg önálló lenni.
− Még előszeretettel hiszed ezt magadról – feleltem rezzenéstelen arccal, nem  mintha attól kellett volna rettegnem, hogy bármi kompromittálót talál majd rólam. Nem volt ugyanis az égvilágon semmi, amivel kellemetlen helyzetbe lehetett volna sodorni engem.
− Ostoba emberek fecsegnek ostobaságokról, miközben némi alkohol hatására elpusztítják a maradék agysejtjüket. Büdösek, zajosak és koszosak. Az itteni emberek pletykaéhesek, alig várják, hogy valami történjen, amin aztán hetekig csámcsoghatnak. Ha te ezt élvezed, legyen úgy, de én nem vagyok ilyen alacsonyrendű személyek társaságára – osztottam meg az okfejtésemet az öcsémmel, ha már ennyire védeni akarta ezeket a szerencsétlen félnótásokat. Sosem tudtam felfogni azokat az embereket, akik lesüllyedtek egy bizonyos szint alá. S ezzel az eszmefuttatással akartam elterelni a figyelmet arról, hogy még mindig borzasztóan rosszul éreztem magam a tömegben.
− Ugyan már, azért jelentkezel be náluk, mert mindig akarsz valamit tőlük – tettem csípőre a kezeimet, majd a szemeimet forgattam arra a megjegyzésére, hogy vissza se írnék neki.
− Attól függ, hogy mi állna a leveledben. Ha van értelme felelnem rá, akkor visszaírok, de már megbocsáss, nem érdekelnek a diáktársaid idióta szokásai – sóhajtottam fel, mert panaszáradatokra biztosan nem volt időm. Ha Aidan értelmes témákról szeretett volna beszélgetni, akkor nem hajtottam volna el, még akkor sem, ha kedvem nem volt hozzá.
− Szerintem ne próbálj meg minket összehasonlítani velük. Jobban jársz – tettem hozzá az utolsó szavakat csendesebben, s azt inkább nem fejtettem ki, hogy az előző egy figyeleméhes pióca volt, az utóbbi pedig csak fejfájást okozott nekem, semmi többet.
− Akkor térjünk a tárgyra, Aidan. Az időm véges, ahogy a tiéd is, mert előbb-utóbb vissza kell térned a kastélyba. Egyébként pedig hagyd abba a motyogást! – szóltam rá a végén némivel élesebben hangon, hogy érezze, ha mondanivalója akadt, akkor ne az orra alatt dünnyögje, hanem vállalja fel a véleményét.
Nem hatottak meg a következő szavai. Miért is hatott volna meg? Hiszen Aidannek fogalma sem volt semmiről, s talán jobb volt ez így.
− Nem tudsz semmit, és ez így helyes – zártam le a témát magammal kapcsolatban, hiszen a tulajdon családom nem ismert engem. Nem is vártam el, hogy megértsék a problémámat, egyedül a szüleim tudták, ők pedig mélyen hallgattak róla. De tény, az öcsém nem járt messze az igazságtól.
− Mit akarsz tudni a munkámról? Csak nem úgy döntöttél, hogy te is auror akarsz lenni? – ráncoltam össze a homlokomat, miközben a karjaimat keresztbe fontam a mellkasomon. Furcsa kérdés volt ez az öcsém szájából, ráadásul az auror szakma eléggé sokrétű volt, így némi pontosítást vártam tőle.

Eskü lesz jobb is

Aidan Brightmore

Mardekár

Lakhely :

London/Roxfort

Elõtörténet :

We are not friends
I'm rotten to the core
Ain't got your back

Playby :

Zhong Chenle

105

Aidan Brightmore
Kedd Márc. 08, 2022 7:16 pm

To my "precious" Brother

Ha valami vagyok, akkor az maximum is látó. Legilimentor sose volta, bár… időnként nem jönne rosszul. Lehet kellemesebb is volna, mint álmodni aztán, kisebb sokkot kapni, aztán ha megtörténnek, akkor még egy annál is nagyobb sokkot kapni. Mert tulajdonképpen csak erről szólt az egész. – Inkább csak szeretnék az lenni. Sajnos nem vagyok. – Az az arc… olyan hűvös lesz a bátyám körül a levegő. Meg is borzongok egy pillanatra, de nem a félelemtől. Inkább csak attól, hogy a saját testvérére is így néz. De inkább csak sóhajtok egyet és magamban elengedem. Tudom, hogy ilyen, de remélem egyszer azért felolvad a jég szíve… Vagy valami, amitől él.
-Megint túlreagálod nem? Ha bemegyünk és még így is lenne, nem vagy köteles velük foglalkozni. De nekem idekint is jó, csak akkor üljünk le. Nem szeretek sokáig ácsorogni. Pláne nem úgy, hogy még vissza is kell majd mennem. – Én csak forró csokit akartam… Meg ülni! Lusta vagyok végig álldogálni, még ha 10 perc után le is akarna rázni… mennyivel kellemesebb már egy padon beszélgetni? Csendben, nyugalomban, olyan kis barátságos hangulatot teremt. Vagyis nekem. Neki biztosan semmilyet sem.
-Igazából… Nem mindig akarok valamit. Néha igenis érdekel mi van otthon. Néha… Nagyon ritkán. Főleg azt mesélem el, ami velem történik, mert az izgalmasabb. – gondolkozol el. Megkérdeztem én valaha, mi folyik a szüleim életében? Vagy csak szimplán átugrottam, hogyha valami fontos van, akkor arról úgyis szólnak? Valószínűleg… Nos ez lényegtelen is. – Érdeklődnék utánad, hogy élsz-e vagy sem? A többiekről nem fogok panaszkodni, mert neked minek is? – Mintha tudná kikről van szó, vagy érdekelné egyáltalán. Anyáéknak se mesélek arról a minimális mennyiségű ismerősömről, akiket összekapartam.
-Miért ne? Sorin és Nestor legalább kijönnek egymással és nem kerülik a másikat. Őket lehet családnak nevezni, minket nem. – Talán, de csak tényleg talán, egy nagyon picikét féltékeny is vagyok rájuk. Nem, nem azért, hogy milyen jó tesók, mert ha egyke volnék, se zavarna, pláne úgy, hogy Phil… Nos ő Phil tehát nem igazán van ott, mint testvér. De az unokatestvéreink legalább számíthatnak egymásra. Olyanok, mint egy jó csapat. Nekem ilyenem nincs.
-Ha nem jutunk ennek a végére, akkor is megkérem anyáékat, hogy addig nyaggassanak, amíg el nem jössz hozzám megint. Igen, ezt veheted fenyegetésnek! – Áh, nem hiszem, hogy használni fog, de tetszett a szöveg, így csak kimondtam. A filmekben jól hangzik. Így lehet a végén csak visszaszól. Még az éles hangja sem tud megrémíteni és én is felemelem most már a hangom. Nem vagyok dühös, inkább csak meg akarom mutatni, hogy bár idősebb, azért nem rémiszt meg.
-Miért van az, hogy én soha nem tudhatok semmit? Nem vagyok gyerek! – Azt nem teszem hozzá, hogy ők sem sejthetik, milyen kis terveket szövök a hátuk mögött, de én nem követem el azt a hibát, mint  a bátyám, hogy ezt hangosan kimondom és ezzel felkeltem az érdeklődését. Ez tényleg jobb, ha csak én tudom.
-Tulajdonképpen de! Megtetszett, de nem akarom, hogy puszta elképzelések alapján döntsek végül az auror hivatás mellett, így szeretném, ha mesélnél, és jobban megismerném, mit is csináltok. – És ha azt is kifejtené hogyan folyik a nyomozás, akkor repesnék az örömtől!

507 ☽✧☾ Bízom benne, hogy jó lesz  Shocked  

aidan brightmore

Anonymous

Vendég
Szomb. Ápr. 02, 2022 2:49 pm

Aidan & Philip

− Ha annyira erre vágysz, akkor keress magadnak egy tanárt, vagy sírj anyáéknak, amíg nem találnak neked egyet – feleltem ridegen, hiszen a legilimencia és az okklumencia elsajátítására csupán időt kellett szánni. Voltak szerencsésebbek, akik örökölték ezt a képességet, vagy fogékonyabbak voltak rá, de ha Aidan tényleg ezt akarta volna, akkor idővel ő is képes lett volna az elsajátítására.
− Nem reagálom túl, egyszerűen irritál a jelenlétük – feleltem kurtán, bár abba inkább nem avattam be az öcsémet, hogy szabályosan rosszul éreztem magam a tömegben. Ha egy kicsit is odafigyelt valaki az évek során, úgyis hamar rájöhetett, hogy mennyire nem bírtam emberek között lenni. – Legyen úgy.
Egyeztem bele abba, hogy keressünk egy helyet, ahol leülhetett, bár én eleget ücsörögtem manapság, jobban preferáltam az állást. Az öcsémtől viszont nem vártam el ugyanezt, hiszen vele ellentétben én nem próbáltam meg másra kényszeríteni az akaratomat.
− Ezt nehezemre esik elhinni – mértem végig gyanakodva, hiszen eddigi tapasztalataim és ismereteim alapján a testvéremet akkor érdekelte valami, ha hátsószándékai voltak. Lehet, hogy a szüleinket át tudta verni, de engem nem.
− Láthatóan életben vagyok, különben nem jelentem volna meg ezen a találkozón, illetve teszem a dolgomat, ahogyan azt elvárják tőlem – tettem hozzá, hogy a tanulmányaimra és az aurori képzésre koncentrálok, szinte minden szabadidőmet ez kötötte le.
− Elmondhatod, csak ne várd, hogy sajnálatot érezzek azért, mert idiótákra fecséreled az idődet – kulcsoltam össze magam előtt a kezeimet, hiszen számtalanszor elmondtam már neki, hogy az emberek ostobák és önzőek. Ott használták ki egymást, ahol érték, és vélhetően belőle is csak hasznot akartak húzni valahogyan. Másoktól ilyenkor szoktam megkapni, hogy borúlátó, illetve negatív lennék, de koránt sem volt ez így. Reálisan láttam a világot, mindenki más volt idióta.
− Valóban, kár, hogy szerencsétlen Nestor értelmi képességei egy kisgyerekével egyenlőek. Valóban nagyon családias lehet, hogy az öcséd annyira életképtelen, hogy megriad a mennydörgéstől – mosolyodtam el gúnyosan, hiszen emlékeztem arra a nyári estére, amikor Nestorra kellett vigyáznom, mert beteg volt, és a család többi része elutazott. A jelenléte pedig minden volt, csak nem éppen kellemes. Sőt, inkább fojtogatónak találtam a megmagyarázhatatlan, gyermeki rajongását. – De ha szeretnél olyan lenni, mint Nestor, sok szerencsét hozni, de én nem foglak úgy pátyolni, mint ahogy Sorin tenné.
− Akkor inkább átkéretem magam az Egyesült Államokba, vagy visszamegyek Koreába, de nem vagyok hajlandó felesegesen pazarolni az időmet. – Mert a parttalan vitánk nem volt több ennél. Fenyegethetett akár, de valóban nem tudott meghatni engem. Ellenben a kifakadásával elérte azt, hogy a homlokomat masszírozva felsóhajtsak.
− Arra nem gondoltál, hogy azért nem tudsz erről, hogy ne kerüljél bajba miatta? Ez az én problémám, Aidan. Ha nem akarom veled megosztani, akkor nem is fogom. – Ezzel a kijelentéssel részemről véget vetettem a témának, de úgy éreztem, hogy az öcsém nem fogja annyiban hagyni. Azonban nyaggathatott amennyire akart, ezt a titkot régóta őriztük, nem most terveztem beavatni.
− Egyelőre háttérmunkákban veszek részt, terepre ritkábban járok ki. Főként elméleti, némi gyakorlati órám akad. Mivel a gyilkossági nyomozások osztályára tervezek bekerülni, ezért fontos, hogy meg tudjam védeni magam, de sokkal jobban előtérben van az, hogy akár rekonstruálni tudjam egy bűntett helyszínét, az ottani nyomokat megtaláljam, képes legyek elemezni, illetve előfordult már, hogy gyanúsítottak kihallgatásában vettem részt. Bővebben nem hiszem, hogy belemehetnék ebbe, szóval, ha van konkrét kérdésed, akkor tedd fel most, de véleményem szerint jobban járnál vele, ha egy oktatót keresnél fel. Ők ugyanis jobban tisztában vannak azzal, hogy miket lehet civileknek elárulni – magyaráztam neki egy keveset, miközben összefontam magam előtt a karjaimat. Még mindig kételkedtem benne, hogy Aidan auror akarna lenni, de az ő útjai kifürkészhetetlenek voltak, és nem éreztem azt, hogy az én felelősségem lett volna az öcsém terelgetése.

Eskü lesz jobb is

Aidan Brightmore

Mardekár

Lakhely :

London/Roxfort

Elõtörténet :

We are not friends
I'm rotten to the core
Ain't got your back

Playby :

Zhong Chenle

105

Aidan Brightmore
Szer. Aug. 24, 2022 7:18 pm

To my "precious" Brother

-Túl sok munka és idő lenne… Most nem erre kéne koncentrálnom. – Hanem a beilleszkedésre és arra, hogy minél több szövetségesem legyen… Vagyis barátom. Olyan naiv ez a megfogalmazás, mintha az embernek tényleg lennének barátai! Pedig minden kapcsolat, ami az emberek között alakul ki, csupán kölcsönös kihasználáson alapul. Az ember azért lesz jóba másokkal, mert kellenek neki valamire. Ha másra nem is, de arra, hogy érzelmi támaszok legyenek, vagy legyen valaki, akinek panaszkodhatnak, adott esetben elmenjenek velük szórakozni. És mivel ezt elviselik, így bizonyos mennyiségű kölcsönös kihasználást mi is engedünk. Persze lehet ezt ügyesen csinálni. A machiavellisták például mesterien művelik ezt. Kár, hogy ezt tanulni nehezebb! Irigyelem néha azokat, akik eleve ilyennek születnek és a vérükben van az átverés. Nekem időnként nincs hozzá szívem.
-Neked minden élőlény jelenléte irritáló – forgatok szemet. Hogyan lehetünk úgy testvérek, hogy ennyire különbözünk? De legalább arra rábólintott, hogy leüljünk, így megindulok egy eldugottabb pad felé, hátha az már neki is megfelelő lesz.
-Nézd Phil, ha másért nem is, akkor már csak azért is fent kell tartanom veletek a kapcsolatot, mert a családom vagytok. Ha ti nem segítetek nekem, akkor senki sem. Szóval legalább valami megegyezés szerűben állapodjunk meg, hogyha kell akkor kisegítjük egymást, hm? – kezdem el rebegtetni a pilláimat. Ugyan én csak kevés dologban tudok neki segíteni, de azt vállalom, hogyha szüksége van rám, akkor nem hagyom cserben.
-És az nem lenne a dolgod, hogy figyelsz az öcsédre? –teszem karba a kezeimet. Mert hát testvérként szerintem ez egy íratlan szabály, hogy törődsz az öcséddel!
-Nem panaszkodok, mert nincs miről! Csodás életem van itt. – Leszámítva néhány dolgot, de most már csak azért sem tudok panaszkodni. – Illetve… Egy valamiről tudnék, de az nem is emberhez köthető, de gyanítom nem is érdekel. – Kérlek, kérlek érdekeljen!
-Ők legalább törődnek egymással és elfogadják egymást olyannak amilyenek! Nálunk meg csak a rosszakat emelik ki és szerintem igenis baj, hogyha bajban vagyok, akkor a saját bátyámhoz sem tudok menni, mert magasról tesz mindenkire! És nem értem, hol csesztem el, hogy ezt érdemeltem! – Azt hiszem, most bőven tudna a fejemhez vágni elég indokot, hogy miért vagyok én a hibás, de legyen, akkor majd bocsánatot kérek, vagy nem tudom mit akar hallani. – Nem ezt mondtam! Csak, hogy egy ilyen elfuserált páros is jobb, mint mi ketten, akik normálisabbnak születtek. – Bár bírom az unokatesóimat, nem szeretnék olyan lenni, mint ők.
-Te is tudod, hogyha valamit akarok, akkor megkapom, csak idő kérdése! Megtalálnálak előbb vagy utóbb. – vigyorgok, hiszen mehet olyan messzire, amennyire csak akar, én biztosan utána fogok járni, hogy merre lehet. Előlem nem menekül!
-Milyen bajba hah? Utálom mikor titkolóztok! Nem vagyok már gyerek, tudok magamra vigyázni! Miért nem lehet engem is beavatni? – Bár a hisztim igazából pont nem azt mutatta, hogy milyen felnőttes vagyok, hanem éppen az ellenkezőjét. De komolyan nem tudtam, hogy mi van és ez igenis zavart. Megfelelő információ nélkül az ember tudatlanságban marad és semmi sem ijesztőbb, mint mikor valami ismeretlen a számunkra.
Magamban nevetni kezdek. Ne haragudj bátyus, de pont azért téged kérdezlek, mert tudom, hogy te még nem vagy tisztában miket mondhatsz. –Várj… tudsz rekonstruálni egy bűncselekmény helyszínét? Mi van ha meghamisítják? – őszintén meglepődök, vagyis ilyen képet vágok. Kíváncsi vagyok, hogy az ilyen hogyan játszhatják ki.

527 ☽✧☾ Bízom benne, hogy jó lesz  Shocked  

aidan brightmore

Anonymous

Vendég
Szomb. Aug. 27, 2022 12:10 pm

Aidan & Philip

− Szóval úgy gondolod, hogy az életben mindent eléd fognak tenni, és semmiért nem kell keményen megdolgoznod? Mert akkor álomvilágban élsz – szegeztem a kérdést az öcsémnek, hiszen minden jel arra utalt, hogy olyan elvárásokat támasztott a világgal szemben, amelyek irreálisak voltak. Lehet, hogy a szüleink elnéztek neki dolgokat, akár meg is oldhattak helyette problémákat, de én nem ilyen voltam. Nem dolgoztam feleslegesen másokért, hiszen abból nekem semmi hasznom nem származott. Inkább nem is kérdeztem rá, hogy mégis mire szeretett volna koncentrálni inkább, mert bizonyára valami ostoba dologról lett volna szó.
− Mert minden élőlény ostoba és még ostobább lépésekre késztetik saját magukat. Nem gondolkoznak, nem mérlegelnek, csak mennek a saját fejük után. – Mint ahogyan az öcsém és az unokatestvéreim is. Miért is gondolnának arra, hogy a tetteik milyen fényt vetnek magukra, vagy a családunkra? Miért is merengenének el azon, hogy olyan lépéseket tesznek, amelyek nem helyesek? Én gondosan terveztem meg minden lépésemet, nem kötődtem senkihez, csupán szem előtt tartottam azt, ami a kötelességem volt, s mégis én voltam a szemükben a rossz. Nem mintha érdekelt volna. Gondolhattak bármit rólam, csak én ismertem leginkább az igazságot.
Némán követtem hát az elégedetlenkedő fivéremet, ugyanis vele ellentétben nem bocsátkoztak felesleges szócséplésbe. Néha eszembe jutott az is, hogy talán Nestor volt az igazi testvére, és nem én, hiszen mindketten rengeteget tudtak beszélni.
− Miért kellene segítenem? Szerinted nekem segített bárki is abban, hogy ott legyek, ahol most vagyok? – kérdeztem vissza, hiszen engem pátyolgatott senki az évek során. Nem bátorítottak, nem bíztattak, nem kifejezetten volt szükségem rá. Nem éreztem hiányát ezeknek a dolgoknak, tulajdonképpen… Nem igazán éreztem semmit. Idővel pedig a szüleink így kezeltek engem. Már mindenki hozzászokott ehhez az állapothoz, csupán a fiatalabbak nem tudtak beletörődni abba, hogy nem voltam olyan, mint ők.
− Ez érzelmi zsarolás akar lenni? – Az arcom se rezdült, amikor előhozakodott a testvér kártyával. Csak akkor foglalkoztam vele, amikor a szüleink rám parancsoltak. Jobb volt így mindkettőnknek. – Mert tudod jól, hogy ez nem működik.
− Ha nem akarnám, akkor is elmondanád. Csak nem értem, hogy ha problémád van, akkor miért engem keresel vele – vontam meg egykedvűen a vállamat, majd miután ismét az unokatestvéreink csodálatos kapcsolatáról kezdett áradozni, unottan az órámat kezdtem méregetni. Talán ebből megértette, hogy mennyire nem érdekeltek, és csak az időmet rabolta ezzel.
− Nem kell a dráma, Aidan. Nem vagy már gyerek az ilyen hisztikhez – szóltam rá, hogy most már igazán befejezhetné ezt a viselkedést. A hangom azonban továbbra is nyugodt maradt, hiszen nem tudott felbosszantani, akkor sem, ha látszólag nagyon törekedett rá.
− Majd, ha ráérek, akkor sajnállak ezért. – Valahol tudtam, hogy nem ő tehetett erről az egészről. Azzal is tisztában voltam, hogy a szüleinkkel együtt hallgattam el, hogy mi is történt velem évekkel ezelőtt, de nem lett volna egyszerűbb annyiban hagynia a dolgot, és elfogadnia, hogy ez soha nem fog változni? Évek teltek el azóta, és nem tudták megtörni azt az átkot, amely rajtam ült. Már mindenki elfogadta, hogy ezzel együtt kell élnünk.
− Te is tudod, hogy mesterien ignorálok másokat, szóval nyugodtan tehetsz kísérleteket arra, hogy érvényesítsd az akaratodat, de én is elég makacs vagyok – vontam meg újfent a vállamat, és továbbra is érzelemmentes arccal figyeltem az öcsém vigyorát.
− Úgy gondolod, hogy a mostani viselkedéseddel is azt bizonyítod, hogy nem vagy gyerekes, és rád lehetne bízni ilyesmit? – vontam meg ismét a vállamat, hiszen továbbra sem gondoltam úgy, hogy megfelelően tudná ezt kezelni. Fogalmam se volt róla, hogy továbbra is mit várt tőlem, de szerettem volna minél rövidebbre zárni ezt a beszélgetést.
− Igen, mivel azt tanulom. Vannak olyan elemző és analizáló bűbájok, amelyekkel ki lehet szűrni, vagy utal arra, hogy megpróbáltak elrejteni valamit. Ezeket az aurorképzés felsőbb évfolyamain mélyebben tanulják, attól függ, hogy milyen specializációt választasz – feleltem neki úgy, mintha ez valami teljes mértékben evidens dolog lett volna. Számomra legalább is az volt.
− Szeretnél még tudni valamit, vagy erre a hónapra letudtam a kötelező testvéri látogatást? – érdeklődtem, hiszen megannyi dolgom lett volna, és valami azt súgta, hogy Aidan újra és újra felhozza majd, hogy mennyire kihagyjuk mindenből, és hogy nem gyerek már, hogy titkaink legyenek előtte. Mert igenis az volt, és sokkal jobban járt azzal, hogy minderről nem tudott.

Annyira sajnálom a karidat Sad

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: