Ismét fordulok egyet az ágyamban, már vagy századjára és az se segít, hogy a párnát a fejemre húztam. Áhh, nem bírom én ezt, a büdös picsába már! Hány cseszett birkát kell még megszámoljak, hogy el tudjak végre aludni? Az agyam folyton csak a randijukon jár. Mi a szarnak kellett ez a kamukan? Tuti meg akarja fektetni, ide a rozsdás pálcát, hogy hegyezi rá a cerkát. Úgy döntök, hogy nem szenvedtetem magam tovább. A horkolásokból ítélve az összes szarrágó alszik már, különösképp a bánatképű Mulciber. Azt hittem, ez az évem lesz a legjobb, erre egy szempillantás alatt vált a legrosszabbá, amint átléptem ennek a szobának a cseszett küszöbét. Eddig nem igazán zavartuk egymás köreit a felsőbbrendűségi komplexusában fuldokló, irritáló gyerekkel, de sajnos ebben az évben már nem kerülhettem el az ütni való pofáját. A halkabbnál is halkabban mászom ki az ágyból, markolom fel a nadrágom, pulcsim meg a bakancsom, majd árnyékként surranok ki a szobából. A prefektusi zuhanyzóban átvedlek és a sötétség erejét kihasználva szököm ki a suliból. Árnyékként kúszom a falakon végig. Meg kell nyugtatnom magam. Ki kell szellőztetnem a fejem. Tudnom kell, hogy valóban hűséges maradt e vagy csak szemtől szembe a pofámba hazudik. Amint látótávolságon kívülre értem, ismét láthatóvá teszem magam, nem szeretném, ha idő előtt kifáradnék. A sötétséget rohadt nehéz uralni, sok energiámat emészti fel. A szökevények szentírása szerinti helyen, egy kőrakás melletti zugban eldugva, zsákanyaggal borítva meg is találom, amit keresek. Egy zsemblámpát. Remélem, még használható. Most sokan feltennék a kérdést, miért nem a pálcámmal bűvészkedem, de ha használnám, akkor hamar rájönnének, hogy nem az ágyamban alszom az igazak álmát. Szóval marad a jó öreg mugli megoldás, ami ugyan ki van tiltva a suli területéről, de a máguskölykök élelmesek tudnak lenni. Leporolom a cuccost és megpróbálom bekapcsolni. Kicsit gyéren világít, de még lehet vele látni, arcon csókolni már nem fogom az anyaföldet egy-egy kilógó gyökérzet miatt se. A zseblámpával a kezemben indulok meg Roxmorts felé. Nem egy öt perces út, de rohadtul nem izgat jelenleg, mennyit kell gyalogoljak a kietlen tájon, egyetlen cél lebeg csak lelki szemeim előtt, hogy kilessem Lenat és azt a féregnyúlványt, aki megpróbálja tőlem ellopni a nőmet.