Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Potter & Mulciber ~ there's always a wild side to an innocent face

Anonymous

Potter & Mulciber ~ there's always a wild side to an innocent face Empty
Vendég
Vas. Okt. 03, 2021 11:35 am

Potter x Mulciber

Szerettem szórakozni másokkal. Ez alól pedig a Potterek sem voltak kivételek, hiszen ha már a drága Malfoyok ennyire elbaszottak voltak, akkor megfordult a fejemben, hogy mi lett volna ha másik irányból közelíteném meg a problémát?
James teljesen menthetetlen – de legalább hetero – volt, így nála nem is próbálkoztam semmiféle ideológiai átneveléssel, Albus pedig… Nos, maradjunk annyiban, hogy szerintem az a gyerek mindenkinél elborultabb volt, ugyanis hallottam pletykákat arról, hogy a kis barátja ágyában aludt. Vajon csak akkor élt ennek a beteges szokásának, amikor Malfoy távol volt, vagy ezek ketten mindig együtt aludtak? Nem számított. Még csak a gondolattól is öklendezni kezdtem volna, azonban szerencsére Potteréknek maradt még egy gyereke, akiről úgy hallottam, hogy mostanában igencsak heves természettel áldotta meg az ég.
A kis Lily! Ugyebár, a lányok anyuci és apuci kedvencei voltak – kivéve a mi családunkban, ahol apám a fiúkat részesítette előnyben −, épp ezért volt olyan édes a megrontásuk. Bár, nem olyan értelemben, de megnéztem volna a híresneves Harry Potter képét, ha a kislányából egy vérnácit faragtam volna. Vagyis, pontosan ezen voltam, ugyanis unalmas óráimat el kellett ütnöm valahogy, és minél nagyobb volt körülöttem a káosz, annál jobban élveztem.
Mindent elterveztem. McLaggen lerúgása a lépcsőről nem csupán arra ment ki, hogy a szemét is levegye a nőmről, hanem azért is, mert utána könnyűszerrel elintézhettem, hogy egy büntetőmunkára kerüljek a Potter-lánnyal.
Hümmögve bólogattam hát a bájitaltan teremben állva, miközben a professzor ismertette a feladatunkat. Ki kellett pucolnunk az üstöket varázslat nélkül. Nagy cucc.
Legalább nem maradt velünk, így aztán mikor végre lelépett a teremből, kényelmesen hátradőltem az egyik asztalnak, majd elővettem a cigarettatartómat.
− Kérsz, kislány? – nyújtottam felé is egy szálat, miközben egy csettintésre meggyújtottam a sajátomat, majd szívtam belőle egy slukkot. Máris sokkal jobban éreztem magam, amint beszívtam a füstöt, hiszen már egy órája nem gyújtottam rá.
− Remélem, nem tervezted kipucolni ezeket a szarokat – löktem meg a kezemmel az egyik üstöt, ami úgy nézett ki, mintha Potter apjának valami elbaszott bájitala száradt bele. Engem egyébként nem különösebben érdekelt az, hogy takarítanom kellene, hiszen tudtam jól, hogy úgy háromnegyed óra múlva befutnak a többiek, akik eltakarítják a mocskot, én pedig vígan mehetek a dolgomra azok után, hogy úgy tettem, bizony vezekeltem a bűneimért.
− Miért is kerültél ide? Megint melyik kis takonnyal kerültél összetűzésbe? – vettem ki a számból a cigit, hiszen nagyon jól ismertem azokat a srácokat, akik piszkálni szokták. Ebben az iskolában semmi nem kerülte el a figyelmemet. Nem kerülhette el a figyelmemet, ugyanis apám erre nevelt: mindig mindenről tudnom kellett.

Vissza az elejére Go down
Lily Luna Potter

Griffendél hajtója

Potter & Mulciber ~ there's always a wild side to an innocent face 83b8642591af672f5ae3050098529d283fc68636

Lakhely :

Godric's Hollow | Roxfort ✿

Keresem :

the Quaffle, mostly ✿

Multik :

Beehive

Playby :

Francesca Capaldi ✿

176

Lily Luna Potter
Kedd Nov. 23, 2021 12:30 am

- Hé, Potter! Igaz, hogy a bátyám és Rosier átváltoztattak egy szőrös kis szörnyeteggé? - élesen beszívom a levegőt, de nem fordulok arra. Nem hagyom magam felhúzni. Bár ami azt illeti, az abban a pillanatban megtörtént, ahogy a mardekáros fiú kimondta a nevem. Gondolhattam volna, hogy McMiller elmeséli a történteket az öccsének, természetesen kiszínezve, eltúlozva, csak hogy még viccesebb legyen. Haha! Annyira tipikus!

- Mi van, Potter, süket vagy? Hahó, Vöröske! - küldök felé egy szúrós pillantást, aztán feltett szándékom továbbra is levegőnek nézni. Nem tudom, meddig fog menni, egy-két percig még talán, de szerencsére a bájital professzor időben érkezik, és kezdi az órát, így az ifjabbik McMiller megússza, hogy megsorozzam néhány ragya-rontással. Vagyis először úgy tűnik. A prof a bezoárkő fontosságáról és sokrétű felhasználásáról beszél, én pedig nagyon igyekszem rá figyelni. Apától már hallottam pár alkalommal arról, hogy az milyen hasznos dolog, szóval tényleg érdekel. Ám aztán meghallom az egyre erősödő suttogásokat a szomszéd sorból. “Potter! Hé, Szörnylány! Mesélj már, mi volt? Vaúú!” És be nem áll a szája, non-stop zaklat, egész órán. Amikor épp nem valamivel ugrat, vagy gúnyolódik, akkor füzetből kitépett lapra körmölt üzenetekkel meg béna rajzokkal dobál. Csak azért nem köpöm be a tanárnak, mert nem akarok még ennél is nagyobb felhajtást a történtek köré. Abban reménykedtem, ha nem megyek a gyengélkedőre, és Scorpius segít eltüntetni a borzasztó átokfüleket, akkor nem fog kitudódni a dolog. Persze hiú ábránd volt. Most azonban abban reménykedem, ha nem reagálok a mardekáros provokálására, remélhetőleg egy-két napon belül megfeledkezik majd róla, és békén hagy. Hisz az ifjabbik McMiller fiú eddig nem is tűnt ennyire szemétnek. Uhh! De ahogy halad előre az óra, egyre jobban felidegesít a suttogása, a röhögése, és amint a tanár kilép az ajtón, azonnal felpattanok, és szembe fordulok a sráccal.

- Silencio! - emelem felé a pálcámat, mielőtt bármit mondhatna, és két röpke másodpercig annyira piszkosul elégedett vagyok magammal. A fiú szeme azonban a bejárat felé rebben, és amint követem a pillantását, a terembe visszalépő tanár döbbent tekintetével nézhetek farkasszemet. Csodás! Azt hittem, már távozott. Hát nem pont most kellett az asztalon felejtenie a szemüvegét? Naná, hogy kérdés nélkül, zsigerből büntetőmunkára ítél. Ilyen az én szerencsém.

A tanítási nap végén magam előtt összefont karral ácsorgok ugyanannak a bájitalteremnek a bejáratánál, míg a prof ismerteti feladatot. Nem tudom, mi a rosszabb: hogy ocsmány trutyit kell takarítanom az üstökről, vagy hogy a rettegett Mulciber fiú társaságában kell azt tennem. Gyanakodva méregetem őt, amint kettesben maradunk. Nem úgy tűnik, hogy nagy segítség lesz a munkában.

- Nem élek vele, köszi - rázom a fejem, amikor cigivel kínál. Ha dohányoznék, sem biztos, hogy elfogadnám tőle. Merlin kíméljen meg attól, hogy akár csak egy szál cigarettával is adós maradjak neki.
- Tervezni nem terveztem, de mivel így alakult... nem úgy látom, mintha lenne más választásunk - vonok vállat, és közelebb is megyek az egyik üsthöz, de azonnal hátrahőkölök, amint megcsap a szaga. Blöeh! - Ez undorító! - fordulok el átmenetileg a könyökhajlatomba temetve az arcomat. Szólhattak volna, hogy hozzak orrcsipeszt is. Legalább gumikesztyűt kaptunk, az egyik párt kézbe is veszem.

- Megint? - vonom fel a szemöldököm. Úgy mondja, mintha minden nap ilyen történne. Pedig nem. Jó, mostanában volt pár összetűzésem a háztársaival, de nem gondoltam volna, hogy ennek a hetedévesek között is híre ment. Felszegem az állam. - McMiller. Egész órán át sértegetett, én meg csak elhallgattattam. Nem is értem, miért én vagyok itt, és nem ő - forgatom a szemeimet. - Na és te? - nézek fel aztán a srácra. - Megint megátkoztál egy alsóbbévest? Vagy ma csak felrúgtál pár kiskutyát? - vonom fel a szemöldökömet. Esélyes, hogy meg fogom kapni a magamét a beszólogatásért, de annyira bosszant a mai ügy McMillerrel, és olyan morcos vagyok még mindig, hogy most sajnos nemigazán érdekelnek a következmények.

Mulciber && Potter

"You can't always be strong but you can always be brave."
Anonymous

Vendég
Pént. Nov. 26, 2021 12:25 pm

Potter x Mulciber

− Nem tudod miről maradsz le – csúsztattam a talárom zsebébe a cigarettatartót. Az öngyújtóm halkan kattant egyet, meggyújtva a szálat, amit a számba helyeztem. Neki dőltem az egyik asztalnak, és szívtam a cigiből. Még a füstöt is letüdőztem, hiszen nem volt semmi bajom tőle, sőt kifejezetten odáig voltam tőle.
− Pedig manapság az a menő, aki dohányzik, de hát te tudod – vontam meg a vállamat, s bár az arcomon nem látszott semmi, mégsem akartam elhinni, hogy nem volt benne annyi kíváncsiság, hogy ki akarja próbálni.
− De ha attól félsz, hogy mit szólnak hozzá a szüleid, vagy a testvéreid, akkor ne aggódj, a mi kis titkunk maradna – vigyorodtam el. Talán egy kicsit manipulálni akartam, vagy csak szórakozni vele, feszegetni a kíváncsiságának a határait. Tudni akartam meddig volt képes elmenni, vagy pedig mennyire lehetett hatni rá.
− Hagyd a francba. Majd eltakarítják – hamuztam bele a mellettem lévő üstbe. Én a kisujjamat se voltam hajlandó mozdítani azért, hogy ezek a retkes üstök egy árnyalatnyival tisztábbnak tűnjenek. Miért is tettem volna? A haverjaim a rendelkezésemre álltak, elég volt megadni nekik egy jelet, és már jöttek intézkedni. Nyilván, Lily nem tudhatta milyen ez, pedig ha belekóstolt volna abba, hogy milyen volt hatalommal rendelkezni, szerintem őt is függővé tette volna.
Ahogy elnéztem, ő azonban játszotta a jókislányt. Meg is közelítette az egyik üstöt, majd miután megállapította, hogy undorító szaga van, el is fordult tőle. Szemrebbenés nélkül röhögtem ki, és szívtam ismét a cigimből.
− Mondtam, hogy ne foglalkozz vele. Majd más megcsinálja. Különben is, mit érsz azzal, ha nekiállsz kipucolni, majd nem sokkal később belehánysz? – vontam össze a szemöldökömet, márpedig, ha ennyit már rosszul volt, akkor mi lett volna vele a későbbiekben. Nem csupán egy-két üstről volt szó, és bizony a szagok keveredtek volna az orrában. Én nem terveztem összehányni magam, ezért is vártam meg, amíg a többiek befutnak, hogy eltakarítsák a szemetet.
− Azt hiszed, nem beszélnek rólad a klubhelyiségben? – pillantottam rá szórakozottan, ahogy az ujjaim közt forgattam a cigarettaszálat. Mondjuk, azt nem tettem hozzá, hogy időnként rá kellett kérdeznem egy-két dologra másoknál, de a többség kérés nélkül is dalolni kezdett.
− Á, McMiller – mosolyodtam el. Ismertem a kölyköt, talán még méltó is lett volna arra, hogy átadjam neki a helyemet, de sajnos túlságosan ostoba volt hozzá. Hiába volt meg a kellő agresszivitás benne, nem volt a legélesebb kés a fiókban. – McMiller elég ügyes hazudozó, nem csodálom, hogy téged küldtek ide, és nem őt.
A kérdésére csak szórakozottan beledobtam az egyik üstbe a félig elszívott cigarettámat, és ellöktem magamat az asztaltól. Egy kicsit közelebb léptem hozzá, oldalra billentett fejjel nézegettem, majd kihúztam az egyik széket, és leültem rá.
− Nem szokásom kutyákat rugdalni. Egyrészt, a Roxfortba nem lehet őket behozni, másrészt sokkal hűségesebb társak, mint az emberek – feleltem a kérdésére egykedvűen, bár a családom sose tartott kutyákat, mégis tudtam, hogy azok az állatok bármit megtettek volna a gazdájukért. Kár, hogy néhány ember nem így viselkedett egy alá-fölérendeltségi viszonyban…
− Egyébként, ha már annyira kíváncsi vagy, akkor elmondom, hogy lerúgtam egy hugrabugost a lépcsőről, mert a menyasszonyommal mert flörtölni – könyököltem a szék támlájára, ugyanis fordítva foglaltam rajta helyet. Igazság szerint, ez egy olyan információ volt, amit bárkivel megosztottam volna. Nem tagadtam, hogy McLaggen feje megismerkedett egy kicsit a kőpadlóval, mert nem tudta hol a helye. Azt viszont nem árultam el a kis Potternek, hogy miért időzítettem mostanra ezt a kis büntetést.
− Mondd csak, kicsi Potter, van valakid? Tudod milyen az, amikor valaki hozzád tartozik, és egy pofátlan suttyó megpróbál bepofátlankodni a képbe, vagy szerinted nem volt jogos, hogy helyre tettem az illetőt? – váltottam át csevegő hangnembe, hiszen kíváncsi voltam arról, hogy ebben a szituációban ő kit gondolt áldozatnak. Egyértelműen én voltam, hiszen nem tisztelték azt az elrendezett frigyet, amely Maeve-vel összeköt majd hamarosan. Ráadásul, ha közel akartam kerülni a Potter-lányhoz, akkor nem ártott egy kicsit közelebbről is megismerni őt.

Lily Luna Potter

Griffendél hajtója

Potter & Mulciber ~ there's always a wild side to an innocent face 83b8642591af672f5ae3050098529d283fc68636

Lakhely :

Keresem :

the Quaffle, mostly ✿

Multik :

Beehive

Playby :

Francesca Capaldi ✿

176

Lily Luna Potter
Pént. Nov. 26, 2021 2:34 pm

- Szerintem neked és nekem nagyon más elképzeléseink vannak arról, hogy mi számít menőnek - ingatom a fejemet egy kis fintorral. Ó, persze tudom én, hogy van, aki szerint a dohányzás nagyon klassz dolog, de szerintem nincs abban semmi menő, ha valaki éjjel-nappal füstöl, és húsz éves korára tönkreteszi a tüdejét. Valószínűleg akkor sem akarnám kipróbálni, és főleg nem Mulciber társaságában, ha a legkevésbé sem tartanék attól, hogy anya fülébe jut, majd napokon belül olyan rivallót kapnék tőle, amit a Roxfortban még évek múlva is emlegetnének.

Próbálnék nem foglalkozni az idősebb mardekáros sráccal, és inkább arra fókuszálni, hogy mielőbb végezzek a munkával, és szabaduljak innen, de egyrészt az üstök valóban hányingerkeltően büdösek, másrészt meg így is, úgy is itt ragadtunk egymással minimum egy órára, és olyan sokáig sajnos nem tudok levegőnek nézni valakit, akármennyire is szeretném.  

- Eltakarítják? Mégis ki? - húzom fel a kezeimre a bekészített gumikesztyűket. Mondjuk nem kapkodom el a mozdulatot, épp ellenkezőleg. Próbálom elodázni, hogy újra meg kelljen közelíteni a bűzlő üstöket, ameddig csak lehet. - Tudtommal ez a mi dolgunk, ezért vagyunk itt, nem? - pillantok fel rá. Vagy komolyan arra vár, hogy valaki majd jön, és megcsinálja helyette? Ezt nem gondolja komolyan. Mások átvállalnák az ő büntetőmunkáját? Hű! De miért? Ez nem helyes. Nagyon nem. Ugyanakkor... ez olykor elég hasznos lehet. Bizonyos esetekben.  

- Beszélnek? Rólam? Mégis mit? - Kérdezem szinte elborzadva. Pedig próbálok úgy tenni, mint akit nem érdekel, mit pletykálnak róla, mint akiről lazán lepereg minden, de kár lenne tagadni: nem tölt el túl sok örömmel, hogy a Mardekár klubhelyiségében szóbeszéd tárgya vagyok. Néha valóban azt gondolom, hogy sokkal jobb lenne egy egyszerű, sürke kisegérnek lenni.

- Igazából ezúttal nem volt lehetősége hazudozni, de a tanár számára az épp elég beszédes volt, hogy rá küldtem egy “silencio”-t, és kicsit sem érdekelte, hogy McMiller bőven kiprovokálta - sóhajtok. - De akkor is neki kellene itt lennie most helyettem. Hé, ha el tudnád érni, hogy neki kelljen kitakarítani itt helyettem, talán még meg is köszönném - vonom fel a szemöldököm. Persze nem gondolom komolyan. Vagy mégis? Ez tényleg nem volna helyes. Olyan volna, mint lepaktálni az ördöggel. Kösz nem. De az sincs rendben, hogy nekem kell a trutyit vakargatni órákon át, miközben én csak annyit akartam, hogy a mardekáros fiú végre békén hagyjon.

Teszek egy óvatos lépést ismét az üstök felé. Hmm... egy orrcsipesz most nagyon hasznos volna. Vajon létezik olyan bűbáj, amitől legalább a szagokat nem érzem pár órán át? Attól még maga a munka varázsmentes maradna, szóval nem csalás. Vagy lehet, egyszerűbb volna eltörni az orromat. Lehet, Mulcibernek igaza van. Szívás volna, ha ez a kínszenvedés után még bele is rókáznék valamelyik üstbe. Agh! Visszafordítom felé a tekintetemet, és a szemöldökeim a homlokom közepéig szaladnak, amikor nemes egyszerűséggel bevallja, hogy miért is került ide. Szép, hogy legalább kiskutyákat nem szokása rugdosni, de az látszólag nem okoz neki gondot, hogy hugrabugosokat rugdaljon le a lépcsőn.

- Azért a nyaka nem tört ki, ugye? - húzom el a szám. Aztán meg konkrétan fülig pirulok, amikor a szerelmi életemről faggat. Ami egy nem létező dolog, ugyebár. Nem, nincs senkim, és fogalmam sincs, milyen, ha valaki kikezd azzal, aki hozzám tartozik. Igazából Scorpius Malfoy az egyetlen, aki érdekelne ebből a szempontból, de számára egyértelműen olyan vagyok, mintha a húga lennék, és aligha lehetne jogom féltékenynek lenni rá. Az első kérdésre megrázom a fejemet, egyszerűbb, mint hangos szóban elismerni, hogy nincs senkim, aztán pedig csak megvonom a vállam. Nem tudom. Ha lenne valakim, lehet, hogy én sem örülnék, ha megpróbálnák elvenni tőlem.
- De amúgy ez nem... elrendezett eljegyzés köztetek? - kérdezek rá óvatosan. Nem mintha túlzottan érdekelne az élete, de jobb, mintha rólam beszélnénk.

Mulciber && Potter

Anonymous

Vendég
Pént. Nov. 26, 2021 8:40 pm

Potter x Mulciber

– Valóban. Hiszen te túl ártatlan vagy az ilyen dolgokhoz, igaz? – pillantottam rá hamiskás mosollyal. Szándékosan provokáltam őt, hiszen a legtöbb emberre a büszkeségén keresztül lehetett hatni, és úgy éreztem, hogy a Potter lány sem volt ez alól kivétel.
Szórakoztatott a tény, hogy próbált eleget tenni a ránk szabott büntetésnek, amíg én kényelmesen helyet foglaltam. Felesleges lett volna erőlködnöm, és nem voltam olyan ostoba, hogy egyáltalán az üstök fölé hajoljak. Potterbe azonban nem szorult ennyi ész, vagy talán túlságosan is engedelmes volt, és nem akart nagyobb bajba kerülni. Mintha egyébként ebben az iskolában olyan hatalmas balhékba lehetett volna keveredni…
– A haverjaim – vontam meg a vállamat egykedvűen, hiszen minden a terveim szerint alakult. Nem elég, hogy egy kicsit szórakozhattam a lánnyal, de azt is lebeszéltem a srácokkal, hogy majd tüntessék el ezt a sok retket, amik az üstökben lapultak. Én nem használhattam a pálcámat, de ez nem jelentette azt, hogy ők ne tudtak volna varázsolni, és pillanatok alatt elintézni azt, amit órákig kellene sikálnunk.
– Ha annyira szeretnéd, akkor nyugodtan kezd el kipucolni az üstöket, de én nem veszem ki belőlem a részemet. Még szeretnék vacsorázni. Különben is, ki hiszi el, hogy ilyen feladatok után bárki is „megjavul”? Te is nagyon jól tudod, hogy a tetten ért diákok gyorsan letudják a büntetésüket, utána pedig folytatják úgy az életüket, mintha mi sem történt volna. Akkor miért szívatnám meg saját magamat, amikor létezik egy könnyebbik út is? – tártam szét a karjaimat, sőt még a teremben sorakozó üstök felé is intettem, hogyha Potterben ennyire égett a takarítási vágy, akkor én nem álltam az útjába. Ellenben elnéztem volna a szenvedéseit, ha tényleg rászánta magát a pucolásra.
– Az maradjon az én titkom – vigyorodtam el sejtelmesen. Szinte éreztem, hogy ezzel az apró megjegyzésemmel sikerül felkeltenem az érdeklődését, és nocsak, nem is tévedtem akkorát. Kit ne érdekelne, hogy miről beszélnek a háta mögött?
– Hasznos kis átok, én is szoktam használni, ha az agyamra mennek – bólintottam elismerően, hiszen valóban ez volt a legegyszerűbb módja mások elhallgattatásának, ha már nem tehetted el őket láb alól. A McMillerre tett megjegyzésére halkan felröhögtem.
– Ez nem így működik kislány. Egy köszönöm nem elég. Ha el is intézem neked, hogy McMillert megbüntessék, akkor azért én mit kapok cserébe? – Hajlandó voltam alkut kötni vele, sőt ha úgy tartotta kedvem, talán még le is állítottam volna a srácot, de ezért fizetséget vártam. Mindenki, akinek szívességet tettem, tudta, hogy sosem cselekedtem ingyen. Ha Potter bizniszelni akart velem, akkor bizony valami érdekeset kellett volna felmutatnia.
Továbbra is a széken üldögélve figyeltem őt, és a zsebemből előhúzott öngyújtót kattintgattam. Potter még mindig nem tett le a kísérletezésről, láttam, ahogy lépett egyet az üstök felé, mégsem szóltam rá. Azt csinált, amit akart, amíg nem keresztezte az én utamat, vagy nem kezdett el arról panaszkodni, hogy miért nem takarítok vele együtt. Csevegni viszont éppen kedvem támadt, így még csak nem is hazudtam arról, hogy miként keveredtem ide.
– Szerinted, ha megöltem volna, akkor összezártak volna veled üstöket pucolni? – pillantottam fel az öngyújtómról vigyorogva. Nem kicsi lány, ha McLaggen halott lett volna, akkor én vélhetően a Wizengamot egyik tárgyalótermében dekkoltam volna, ha az apám nem takarított volna el utánam.
– Csak egy egyszerű kérdés volt, ne vedd ennyire komolyan – szélesedett ki a mosolyom, amikor Potter arca olyan színűvé vált, mint a tulajdon haja. Noha érdekes információ lett volna tudni a kölyök plátói szerelmét, mégsem faggatóztam annyira. Inkább csak az érdekelt, hogy vajon mennyire tudta volna átérezni a helyzetemet.
– Nos, talán, akkor egy szép napon megérted majd milyen kellemetlen dolog, amikor a jövendőbelidre ráakaszkodik mindenféle jöttment – egyenesedtem ki a székemen, hiszen a gesztusaiból az jött át, hogy fogalma sem lehetett erről a pokoli érzésről, amely minden egyes nap bosszantott engem. Legszívesebben az összes vetélytársamat kicsináltam volna, de sajnos nem nyúlhattam túlságosan feltűnő eszközökhöz.
– Attól, hogy a szüleink eldöntötték, még tartanunk kell magunkat hozzá. Az aranyvérű hagyományokkal nem érdemes szembe menni, kifejezetten akkor nem, ha olyan befolyásos emberek a szüleid, mint a mienk. Lehet, hogy Maeve-nek nem nyerte el a tetszését az esküvő gondolata, de egyikünknek sincs választása. – És ez így is volt rendjén. Nem lettem volna hajlandó feleségül venni egyetlen senkiházit sem, így bár Maeve elég problémásnak számított, sem a származására, sem a kinézetére, de talán még a képességeire sem lehetett okom panaszkodni. A makacsságára annál inkább, de egy korábbi beszélgetésem apámmal bizonyította a tényt, hogy főként az önfejűségünk miatt döntöttek így.
– Miért, talán ennyire zavarónak találod az elrendezett házasságokat? Neked mik az elvárásaid akkor? Várod a szőke herceget, aki soha nem fog elérkezni, mert egy hatalmas kamu az egész? – Tisztában voltam vele, hogy manapság ez annyira nem volt divat, mégis a mi családjaink ragaszkodtak az elveikhez és a szokásaikhoz.

Lily Luna Potter

Griffendél hajtója

Lakhely :

Keresem :

the Quaffle, mostly ✿

Multik :

Beehive

Playby :

Francesca Capaldi ✿

176

Lily Luna Potter
Szer. Dec. 29, 2021 5:52 pm

Miért érzem úgy, hogy ezzel a kérdéssel csak tőrbe akar csalni? Nem gondolom, hogy annyira ártatlan volnék. Végül is Potter vagyok, ami egyet jelent azzal, hogy gyakran rosszban sántikálok. Ugyanakkor... Ő meg egy Mulciber. Azt meg inkább hagyjuk, hogy ez mivel jelent egyet. Annyi viszont majdnem biztos, hogy hozzá képest tényleg ártatlan vagyok. De nem azért, mert eszem ágában sincs rágyújtani. - Ezzel most provokálni akarsz? - kérdezem kissé értetlenül, mégis gyanakvással méregetve őt. - Ha kipróbálom azt a vackot, akkor végre leszállsz rólam? Vagy elvárnád, hogy rá is szokjak a napi egy dobozra? - Meg aztán még esetleg legyek a dohánybeszerzője is? Ezt már csak magamban teszem hozzá, majd finoman megrázom a fejem, halk nevetéssel ütve el a kérdéseim élét. Őszintén mondom, semmi kedvem kötekedni vele. Főleg, hogy még legalább egy órát ki kell bírnom mellette. De amúgy sem.

- A haverjaid... - ismétlem utána, várva, hogy kiegészítse a mondandóját. Amit aztán meg is tesz. Sóhajtok. - Igazából ettől a büntetőmunkától még az én véleményem sem fog megváltozni McMillerről, és nem fogom jobban bánni, hogy elhallgattattam őt – vonok vállat, ezzel praktikusan egyetértve az érvelésével. - Csak azt nem értem, a haverjaid miért csinálnák meg helyetted? Vagy... úgy érted, pálcát használnának? - fut a tekintetem vissza a mocskos üstökre, és fél pillanatig homlokráncolva meredek rájuk. - Én... azt hittem, olyan bűbáj van rajtuk, ami miatt nem lehet varázslattal kisuvickolni őket - jegyzem meg, de közben most egy kissé naivnak érzem magamat. - De ha nincs rajtuk bűbáj, akkor a prof honnan fogja tudni, hogy megszegtük-e a feladat szabályait vagy sem? - A pálcánkat fogja ellenőrizni? Elképzelhető. Nem ez életem első büntetőmunkája, de Mulciber láthatóan jártasabb ezekben a dolgokban nálam.  

- Mindegy, megcsinálom - sóhajtok végül, ismét megközelítve a bűzlő tárgyakat, ezúttal nagyobb határozottsággal tartva kezemben a súrolókefét. - Nem igazán szeretnék adós maradni sem neked, sem a barátaidnak. - Egy kis takarításba csak nem pusztulok bele. Legfeljebb ma már nem eszem vacsorát. Ami talán jót is tesz a vonalaimnak. Szóval kösz, McMiller, és kösz, Professzor!

- Jó, tökmindegy! Akkor ne mondd el! Pff! - fújok a Mardekáros srácra, mint egy macska, mielőtt újra a takarításra összpontosítanék. Mondjuk nem igazán értem, hogy is lehetne az ő titka, mit pletykálnak rólam, hisz egy pletyka épp attól pletyka, hogy mindenki beszél róla. De amúgy sem érdekel. Miért is izgatna, mit mondanak a hátam mögött a zöldek? Valószínűleg még mindig Flintről van szó, meg arról a hülye csokis incidensről, meg hogy állítólag csókolóztunk. Egek! Komolyan, a Roxfort diákjai annyi badarságot ki tudnak találni!

Elismerem, egy röpke pillanatra majdnem elcsábulok az ötlettől, hogy Sebastian segítségével bosszút állhassak McMilleren, de elég egy pillantás a srác szemeibe, hogy rájöjjek, az nagyon rossz ötlet volna. - Felejtsd el! - legyintek. - El tudok bánni McMillerrel magam is. Egyébként sem valószínű, hogy bármi olyat fel tudnék ajánlani a segítségedért cserébe, amire tényleg szükséged volna. És ahogy mondtam, nem akarok az adósod lenni – ingatom a fejemet, majd egy fintorral a tekintetemet visszavezetem az üstökre.

Na jó, enyhén szólva a határaimat feszegeti már, mikor azon tréfálkozik, hogy megölt egy hugrást, mielőtt összezárták volna velem. Azok után, hogy milyen igazságtalanul lettem megbüntetve, egy másodpercre tényleg majdnem elhittem, hogy a prof van annyira gonosz, hogy ennek tetejében még össze is zárjon egy gyilkossal. És oké, hogy griffes vagyok és bátor, meg minden, de azért érzem, ahogy erre a gondolatra a vér is kifut az arcomból, a szemeim pedig teljesen elkerekednek. Persze vele együtt - bár a részemről enyhén erőltetetten - elmosolyodom én is, mikor közli, hogy ez nem komoly. A jövőjével és a jövendőbelijével kapcsolatos magyarázatára azonban már csak egy grimaszt vágok. Ha rajtam múlna, inkább nem alkotnék erről véleményt, és végképp nem mondanám ki hangosan, de persze nem rajtam múlik, mert nagyon is szeretné tudni, hogy mit gondolok. Miért érzem úgy, hogy ez ismét csak provokáció?

- Öhm... nem. Nem találom zavarónak. Semmi közöm hozzá tulajdonképpen. Ha nektek így jó... a te életed, te tudod – vonok vállat. Azt meg inkább nem kommentálom, hogy kinek mennyire befolyásosak is a szülei. - De nem szívesen cserélnék veletek, ez tény. És nem, nem várom a szőke herceget... de szeretném eldönteni én, hogy kivel kötöm magam össze egy életre - vonogatom a vállam ismét. Nem fogok Mulciber előtt részletesebben is belemenni ebbe, elmondani, hogy hiszek a szerelemben, a szeretet erejében. Hogy olyan családban nőttem fel, ahol mindenki így gondolkodik, és az előttem levő példákat gyönyörűnek találom, és számomra az a természetes, hogy egyszer én is ezt követem majd. Úgyis csak kigúnyolna érte. És ennek nem szeretném kitenni magamat.  

Mulciber && Potter

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 05, 2022 1:03 pm

Potter x Mulciber

Ahogy a levegőbe szimatoltam, az üstökbe száradt bájitalok szagán kívül mást is éreztem: félelmet. Láttam a bizalmatlanságot a Potter-lány minden rezdülésében, s mondanom se kellett, hogy mekkora élvezettel töltött el mindez. Mégsem használtam ki annyira a helyzetet, holott megpróbálhattam volna terrorban tartani, én helyette mégis más taktikát választottam. Szerettem játszadozni az áldozataimmal: mindig másféleképpen cserkésztem be őket, döntöttem nyomorba az életüket, vagy tettem paranoiássá őket. Nem bántam meg egyik tettem sem, holott tisztában voltam vele, hogy az iskolás évek meghatározóak voltak az egyének számára, épp ezért is bántam olyan kegyetlen a sárvérűekkel és a félvérekkel.
− Talán igen, talán nem – tártam szét a karjaimat játékosan torz mosollyal. Igazság szerint, teljes mértékben Potterre bíztam, hogy mit látott a cselekedeteim mögé, hiszen bármit is tettem, vagy mondtam volna, úgysem hitt volna nekem. Ennyi sütnivalója még neki is volt.
− Nekem nincsenek elvárásaim feléd, kicsi lány. Csupán annyit mondtam, hogy az igazi nagyágyúk a te korodban már dohányoztak. De ha anyuci meg apuci kicsi lánya akarsz maradni, és mindig az árnyékukban élve cselekedni azt, amit mondanak, ám legyen – vontam meg a vállamat egykedvűen, hiszen nekem édesmindegy volt, hogy általam rászokik-e a dohányra, vagy sem. Nyilván, egy próbatétel volt a részemről, főként az érdekelt, hogy mennyire volt forrófejű és mennyire sértettem az önérzetét az ehhez hasonló megjegyzésekkel. Tudni akartam a határait.
− Így van, a haverjaim – biccentettem, utalva arra, hogy valóban voltak spanjaim, akik úgy cselekedtek, ahogy én fütyültem nekik. Márpedig a Mardekár háza táján akadt egy pár ilyen alak, a valóságban pedig még több magamfajta ismerőshöz fűztek szorosabb kötelékek.
− Na látod. Az iskola vezetősége még mindig nem jött rá, hogy ilyen módszerekkel sem megbánásra nem lehet késztetni diákokat, sem pedig nevelni nem lehet őket – vigyorodtam el, ahogy előrébb dőltem a széken, és jobban rátámaszkodtam a háttámlára.
− Mert a haverjaim, és az ő pálcájukat nem fogja senki ellenőrizni. Mit nekik pár pálcasuhintás? – eresztettem le magam mellé  a karjaimat, miközben tovább hallgattam a lány bizonytalan szavait.
− Milyen édes – nevettem fel kurtán. – A pálcákat szokta csekkolni, de mint mondtam, mivel nem a mieinket használjuk, így nem fog kiderülni a trükk. Másrészt pedig a súrolóeszközöket az elején felhasználjuk arra, hogy valóban koszosak legyenek, és úgy tűnjön, mintha valóban dolgoztunk volna velük. Nem túl bonyolult dolog. Csupán a többség már ott bepánikol, hogy nem használhat pálcát, és inkább megcsinálja, ahelyett, hogy megpróbálná kicselezni a tanárt.
Feltápászkodtam, és még mindig vigyorral a képemen léptem előre Potter mellé, hogy közelebb hajolhassak hozzá.
− Jegyezd meg jól, kislány: Mindig vannak kiskapuk – adtam egy jó tanácsot neki, hiszen én nagyon is jól ismertem, hogy hol és miként csalhattam. A csalás éppúgy lételeme volt a személyemnek, mint a hazugságok és az erőszak.
− Sok sikert hozzá – fordultam el tőle, és a teremben kezdtem sétálgatni. Megérintettem a polcokon sorakozó hozzávalókat, a mozsarakat, tisztára törölt késeket és kanalakat, miközben a háttérben a griffendéles lány arról magyarázott, hogy nem akarna az adósom lenni.
− Mindenki ezt mondja, azt előbb-utóbb ráébrednek, hogy mégiscsak szükségük van a segítségemre – emeltem le az egyik kést, amellyel a hozzávalókat szoktuk darabolni, s óvatosan végighúztam az ujjaimat a kissé megcsorbult pengén.
− Gyerekes hisztivel se fogsz sokra menni – pillantottam hátra az irányába, miközben baromi jól szórakoztam azon, hogy mennyire sértetten viselkedett. Az ember ebben a kastélyban hallott ezt-azt, de semmi nem volt mulattatóbb annál, amikor valaki így reagált.
− Úgy el tudnál bánni vele, ahogy elbántál azzal a három másik háztársammal is? – billentettem oldalra a fejemet, miközben a kést a mellettem lévő asztallapba vágtam. Hallottam arról az incidensről is, mert a kis hülyék rohadtul büszkék voltak magukra, amiért helyben hagyták Potter lányát, ahogy az is a fülembe jutott, hogy Longbottom hajtóvadászatot indított a kölykök ellen. Ebben az iskolában semmi nem maradhatott titokban.
− De én nem erőltetek semmit. Ha szükséged lesz rám, akkor úgyis megtalálsz – feleltem sejtelmesen, miközben az ujjaim a kés markolatára fonódtak, és egy határozott mozdulattal kirántottam az asztalból. A fény felé tartva méregettem, hogy mennyit csorbult még az éle, aztán kedvetlenül visszatettem a helyére.
Inkább visszatértem hozzá, és helyet foglaltam a korábbi széken, hogy kicsit másabb témák felé tereljem ezt a beszélgetést.
− Valóban így van. Nem sok közöd van hozzá, de azt bizton állíthatom, hogy amíg a leendő partnered nem hoz szégyent rád és a családodra, addig semmi gond nincs az elrendezett házasságokkal, sőt, időnként gyümölcsözőbbek, mint azok, amiket érzelmek alapján köttettek – magyaráztam neki békésen, hiszen továbbra is úgy véltem, hogy a vérvonalunk nagyságát csakis úgy lehetett fenntartani, ha a selejtet kivetettük magunk közül.
− Érdekes hozzáállás. De mi garantálja azt, hogy nem fog zátonyra futni az a kapcsolat, amelynek nem jelöltek ki előre egy irányvonalat? – érdeklődtem, hiszen manapság megannyi hirtelen fellángolásból született házasság torkollott totális katasztrófába, míg azok, amelyeket mások rendeltek el, inkább kiállták az idő próbáját, vagy legalább is jobban titkolták, hogy nem működött a kapcsolatuk.
Biztosra vettem, hogy apám sem volt a hűség mintaszobra, mégis anyámmal tökéletesen kiegészítették egymást, s olyan párost alkottak, amely több volt, mint tiszteletreméltó.

Lily Luna Potter

Griffendél hajtója

Lakhely :

Keresem :

the Quaffle, mostly ✿

Multik :

Beehive

Playby :

Francesca Capaldi ✿

176

Lily Luna Potter
Szomb. Márc. 05, 2022 4:28 pm

Oké, most már biztos vagyok benne, hogy provokálni akar. Elnevetem magam. Nem nagyon, nem hahotázva, vagy szemtelenül, csak röviden, egyszerűen. Vele ellentétben én nem akarom őt provokálni, bolond lennék. De azért valljuk be, vicces, hogy azt hiszi, bántónak találom, ha apuci kicsi lányának nevez. Tényleg az vagyok. Persze nem az elkényeztetett módon, ahogy ezt a legtöbben értelmezik, hanem... Három gyerek közül a legkisebb vagyok, két bátyám van, valószínűleg még az 50-es éveinkben is úgy kezelnek majd a családban, mint a “legkisebb Pottert”. Ugyan nem mindig tetszik, hogy mindenki a széltől is óvni akar, de ez nem olyasmi, amit szégyellnék. És még mindig nem hiszem, hogy a dohányzástól válnék menőbbé, vagy attól, hogy a “kis Potter-lánynál” menőbb nevekkel illetnek. Lehet, hogy csak tizennégy vagyok, és néha valóban úgy érzem, jó lenne kilépni apám vagy a fivéreim árnyékából, de nem így. Abból csak a baj lenne, ha olyasvalakitől fogadnék el ehhez tanácsokat, mint Sebastian Mulciber.

- Nem teszem mindig azt, amit mondanak - rázom a fejem. - Egyszerűen csak nem vonz a dohányzás, nem szeretem a füstöt - vonok vállat. Bár igazából fogalmam sincs milyen, mert még sosem próbáltam, de a füst alapján úgy vélem, hogy ezzel nem is veszítettem sokat. - Egyébként meg... mi van, ha én nem is akarok “nagyágyú” lenni? - vonom fel a szemöldököm. Jó, persze egyrészt igaz, hogy akár csak bármelyik másik tini, én is szuper dolognak tartom a népszerűséget, szeretném, ha kedvelnének a diáktársaim, de másfelől viszont... Időnként sokkal jobban örülnék annak, ha láthatatlan maradhatnék. Nem szó szerint, nem úgy, mint James köpenye alatt, hanem képletesen. Nem lenne rossz úgy végigmenni a folyosón, vagy besétálni a nagyterembe, hogy nem bámul meg szinte mindenki, hogy nem súgnak össze a hátam mögött, és nem találnak ki mindenféle buta pletykákat rólam, csak hogy legyen miről beszélniük. Talán ezért is szeretem az újságírást. Mert amikor a suliújságnak írok, legalább olyankor én irányítom a narratívát. Persze én másokkal ellentétben mindig igyekszem hiteles maradni. Bár most érzek rá némi késztetést, hogy kiszínezzem Mulciber esetét a hugrással, akit lerúgott a lépcsőn.

Kell ugyan egy-két perc, hogy összeadjam magamban a kettő meg kettőt, de végül sikerül felfognom, mire utal a Mardekáros srác. A haverjai pálcát használva kitakarítanak helyette, csak hogy a pálcavizsgálatnál ne bukhasson le. Miért nem jutott ez eszembe nekem is hamarabb? Hihetetlen, hogy végig kell csinálnom ezt a hülyeséget, csak mert bedőltem a prof fenyegetéseinek, pedig annyira egyszerű a magyarázat, hogy hogyan is tudna ellenőrizni bennünket. És vonakodva bár, de most először egyet kell értenem Mulciberrel: tényleg nem túl eredményesek ezek a büntetések. De amikor kinevet a tapasztalatlanságom miatt, csak az orromat ráncolom, majd visszahajolva az üst fölé elfintorodom.

Ahogy Mulciber feláll, és közelebb jön, hogy az arcomba mondja a jótanácsait, végig automatikusan visszatartom a levegőt, de erre csak akkor eszmélek rá, mikor végre újra eltávolodik, én pedig reflexszerűen felsóhajtok.
- Legközelebb én is beszervezek egy-két barátot - bólintok, aztán magamban kicsit eltűnődöm, hogy vajon Jenna vagy Stacie segítenének nekem csalni? Én megtenném értük, nem is kérdéses, de hogy ők is belemennének-e, csak akkor tudhatom meg, ha megkérdezem. Most viszont marad a súrolás. Kissé azonban ledermedek két sikálás között a mozdulatban, amikor észreveszem, hogy a másik kézbe veszi az egyik szeletelő kést.

- Elhiszem, hogy mások esetében így van, és sokan előbb-utóbb hozzád fordulnak segítségért, de... Egyrészt én jól elvagyok egyedül is, másrészt meg... tudod, nekem is vannak barátaim, és két bátyám, és nekik is vannak barátaik, szóval... - vállat vonok. Még ha nem is gyakran szorulok mások segítségére, azért jól tudom, hogy nem vagyok magamra utalva. A fivéreimre, jól tudom, hogy bármikor számíthatok, ahogy Scorpira és Frankie-re is, ahogy ezt már bizonyították is, szóval az holtbiztos, hogy ha bajba is kerülök, nem Sebastian Mulciber lesz az első gondolatom. - És én nem hisztiztem – teszem hozzá a végére kicsivel durcásabban, mint kellene, amitől egy picikét erőtlennek tűnik a kijelentésem, de erről most inkább nem veszek tudomást.

- Te honnan tudsz arról a...? - kérdeznék rá, vajon kitől hallott az incidensről a három Mardekárossal, de végül csak megrázom a fejemet, és megint elfintorodom. Minek is kérdezem? Gondolom, azok a szemetek nagy boldogon eldicsekedtek vele, hogy három-egy arányban milyen szépen el tudtak bánni velem. Nevetséges. Ráadásul idősebbek is tőlem, mindhárman hetedévesek. Tényleg nagy büszkeség lehet. - Háromból egyet így is kiütöttem egy expelliarmus-szal. De persze, ha jól sejtem, Cedrella Berrow ezzel már nem dicsekedett el – vigyorodom el szemtelenül. Legalább ennyi elégtétel nekem is jár, miután kificamították a bokámat.

Összerezzenek, amikor Mulci a kezében forgatott kést végül az asztal lapjába vágja, de csak mert közben már ismét az üst fölé hajoltam, és váratlanul ér a zaj. De csak futólag pillantok fel rá a munkából, mert ha rendesen felnéznék, talán a szemeim elárulnák, hogy kissé tartok tőle, és nem akarom, hogy lássa rajtam, hogy képes volna megfélemlíteni. Mert nem is. Csak... enyhén szólva is kiszámíthatatlan, és a hozzá hasonlókkal jobb vigyázni.

- Komolyan? De... Mármint... Miért? Mire számítasz, mit adhatnék cserébe a szívességért? Vagy... mit nyerhetnél abból, ha segítesz? - tárom szét a két karomat, az egyikben még mindig az a nyamvadt súrolókefe. De tényleg próbálom megérteni. Egy tizennégy éves, félvér lány vagyok olyan családból, amelyet egyértelműen megvet, a Mulcibereknek amúgy valószínűleg legalább kétszer annyi pénzük van, mint a Pottereknek. Úgy sejtem, még azt is lealacsonyítónak találja, hogy szóba áll velem. Nem mintha ez engem érdekelne. De háború ide vagy oda, egyesek még mindig többre tartják magukat másoknál, és ő egyértelműen az egyesek kategória. Tényleg nem értem, mit vár attól, ha szívességet tesz nekem? És miért gondolja, hogy ebbe valaha is belemennék?

Az az aprócska vonal a két szemöldököm között, ami arról árulkodik, hogy nem értek valamit, megjelenik ismét, amikor a jövendőbelijéről beszél, illetve arról, hogy miért is jobb egy elrendezett házasság. Hát nem lettem okosabb. Persze nem meglepő, hogy ellentétesen gondolkodunk erről a témáról (is), hisz felnőve, otthon, két teljesen különböző példa volt előttünk.
- Nem hiszem, hogy bármilyen házasságban létezne garancia, hogy a két fél örökké együtt marad - rázom meg a fejem, hisz én ilyet nem állítottam. - És biztos van, akiknek tökéletesen megfelel az, akit a szülei választanak neki, és boldogan leéli mellette az életét. Tök jó, ha te így állsz hozzá. Én csak azt mondom, hogy én nem szeretném, ha mások döntenének ebben helyettem. Bár nekem ez még amúgy is elég messze van. Még sokáig nem tervezek férjhez menni – ingatom a fejemet ismét, majd kissé megvonom a vállam. Én ezt igazán még elképzelni sem tudom, szerintem ehhez még túl fiatal vagyok. Elég nekem azzal foglalkozni, hogy a hülye üstök tiszták legyenek. Az egyikkel már meg is vagyok igazából. Nagyjából. És legalább Mulciber nem játszik már a késsel, hanem visszaült a korábbi székére. Még egy kicsi, és meg is szabadulhatok tőle.

Mulciber && Potter

Anonymous

Vendég
Vas. Május 01, 2022 2:01 pm

Potter x Mulciber

Olyan könnyű volt játszadozni másokkal. Élveztem az embereket az orruknál fogva vezetni, manipulálni és összezavarni. A kisebbekkel egyszerűbb dolgom volt. Ők formálhatóbbak voltak, mint egy szilárd képpel rendelkező felnőtt. Ezért is húzódott játékos mosolyra a szám, amikor a kis Potter elnevette magát. Hiszen, nem voltam én annyira félelmetes. Kifejezetten rendes is tudtam lenni, ha akartam. Igen kár, hogy csak ritkán akartam az lenni…
− Valóban? – dőltem előrébb kíváncsian. – Szóval felütötte a fejét benned a kamaszos lázadás szikrája?
Nem kellett választ adnia erre a kérdésre. Tudtam, hogy igazam volt. Mindenki ilyen korban kezdett ellenszegülni a szüleinek, és csinált olyan dolgokat, amiktől tiltották.
− Próbáltad már valaha? – billentettem oldalra a fejemet, miközben egy cigarettaszálat kezdtem forgatni az ujjaim között. Ha nagyon kíváncsi lett volna rá, odaadtam volna neki a szálat. Miért is ne? Minőségi dohány volt, nem igazán lett volna oka a panaszra.
− Szóval azt mondod, hogy egész életedben te szeretnél lenni a legkisebb Potter? A bátyáid árnyékában szeretnél maradni? Beállni a sorba a sok Weasley közé, amíg el nem felejti nem csak a világ, de az egész családod is, hogy kicsoda is volt Lily Potter? Mert, ha nem teszel valamit, akkor ez a sors vár rád. Egy leszel majd a sok közül, ugyanúgy kezelnek majd, mint a többieket, és nem fognak elismerni téged, mint önálló személyt. Ha nem vagy népszerű, nem vagy feltűnő, akkor a hierarchia tetején élők prédájává fogsz válni, és hamarosan nem lesznek itt a testvéreid és azok barátai, hogy megvédjenek. – Reméltem, hogy a szavaim célba találtak, és megmérgezték a lelkét. Azt akartam, hogy elbizonytalanodjon, hogy kételyek gyötörjék emiatt.
− De, persze minderre csak jó szándékból hívtam fel a figyelmedet, kicsi lány. Ideje lenne beletanulnod a nagyok játékába – gyújtottam meg a pálcámmal segítségével a cigarettát, és emeltem az ajkaimhoz. Mélyet szívtam belőle, majd a kifújt füstöt az orromon keresztül szívtam vissza. Vele ellentétben én mindezt élveztem.
Konkrét példát is mutattam neki arra, hogy milyen volt csúcsragadozónak lenni a társadalmi ranglétra tetején, hiszen a mostani büntetőmunkát is a haverjaim fogják elvégezni helyettem. Nem voltam ostoba. Feleslegesen nem pazaroltam sem az időmet, sem az energiáimat ezekre.
− Jobban jársz vele, hidd csak el – távolodtam el tőle, s amíg ő sikálta az üstöt, addig én békésen befejeztem a cigarettámat, és elnyomtam az asztalon, hogy aztán unalmamban a szeletelő késsel kezdjek játszani. Nem féltem, hogy megvágom magamat, hiszen valahol még csodálattal is töltött el a vér látványa.
− Előbb-utóbb mindenki hozzám fordul segítségért, a végén még ők is – vigyorodtam el, miközben az ujjbegyemet nekinyomtam a penge hegyének. – És mint mondtam, ők sem lesznek itt örökké, hogy kihúzzanak a csávából.
Megvontam a vállamat, és a pillantásomat a kiserkenő vérre szegeztem. Egyetlen csepp volt ugyan, mégis végigkövettem az útját a bőrömön lefelé, majd egy laza mozdulattal megráztam a kezemet.
− Persze, egyáltalán nem – ugrattam egy kicsit, amikor továbbra is duzzogó hangnemet ütött meg.
− Sok minden a fülembe jut – jelent meg az a tipikus Mulciberféle rókavigyor a képemen. Voltak ismerőseim, barátaim, zsarolt és sakkban tartott embereim mindenféle. Meg aztán a fiatal generáció roppant pletykás is volt, nekem pedig elég volt nyitott szemmel és füllel járnom közöttük.
− A te korodban háromból hármat kiütöttem volna – vontam meg a vállamat flegmán, hiszen ebben az időszakban voltam cserediák a Durmstrangban, és tanítottak meg rendesen párbajozni. A Roxfort tanrendje semmi volt ahhoz az iskolához képest, és ha tehettem volna, akkor soha nem jöttem volna vissza onnan. Apám mégis ragaszkodott hozzá, hogy itt fejezzem be a tanulmányaimat, s utólag én is beláttam, ennek az iskolának szüksége volt rám.
− Majd meglátjuk. Egyelőre nekem az a tény is hasznos lehet, hogy tudom, ha szükségem lenne segítségre, akkor te készségesen megteszel nekem egy szívességet – vigyorogtam rá, hiszen mindig így szokott kezdődni. Egyetlen apró dologgal, amíg végül teljesen be nem hálóztam őket. Olyan voltam, mint egy pók, amely mindenkire kivetette a hálóját.
− Valóban nem. Sajnálatos módon a halál például elég gyakran közbeszól – ingattam a fejemet, azonban számomra a házasság nem szerelemről szólt, hanem egyezségekről, dinasztiák felemelkedéséről, olyan kötelékekről, amelyeket nem volt szerencsés megszakítani. Manapság az emberek nem értették mindennek a fontosságát, ők nem tekintettek hatalmi játszmaként az életre, pedig az volt. Nagyon is az volt.
− Végül is… Majd meglátod hogy alakul a sorsod – mosolyodtam el sejtelmesen, hiszen azt se tudhatta, hogy egyáltalán megéli-e a felnőttkort. Nem is érdekelt igazán, csupán visszaültem a helyemre, és vártam, hogy teljen az idő.
− De ha már itt vagyunk, akkor szórakoztass valamivel! Ugyanis én nem fogod beállni melléd retket sikálni az is biztos.

Lily Luna Potter

Griffendél hajtója

Lakhely :

Keresem :

the Quaffle, mostly ✿

Multik :

Beehive

Playby :

Francesca Capaldi ✿

176

Lily Luna Potter
Szer. Május 04, 2022 8:43 pm

Sebastian Mulciber annyira pimasz, szemét, kötekedős. Kezdem azt érezni, hogy minden szavamba beleköt, vagy kiforgatja, de mindenképpen csavar egyet rajta, hogy úgy tűnjön, olyasmi hagyja el a számat, amit ő hallani akar. Kamaszos lázadással vádol, és nem tudom, talán igaza van, de nem... semmi kedvem hangosan is igazat adni neki, inkább a szemeimet forgatom, és sóhajtok. Esküszöm, mintha örömét lelné abban, hogy bebizonyítja, én sem vagyok jó, hogy bennem is van rossz. Nem mintha én ezt nem tudnám. Mármint szerintem persze hogy mindenkinek van rossz és jó oldala is. Én komolyan ebben hiszek, bár, ha róla van szó... Nos, a jó oldala valószínűleg elég pici, és erős elnyomásban él.

Mikor rákérdez, hogy próbáltam-e már a cigit, nem tudok hazudni, nem is látom értelmét, ezért csak megrázom a fejem. És reménykedem, hogy ennyivel ezt végre le is zárhatjuk, de vele persze semmi sem lehet ilyen egyszerű. A következő szavaival – nem szívesen ismerem el – de végül sikerül tényleg felhúznia. Csak mondja és mondja a magáét arról, hogy láthatatlanná fogok válni a bátyáim és az unokatesóim árnyékában, el fogok tűnni, egy senki leszek, ha nem teszek valamit, amivel kitűnhetek közülük, és én tényleg próbálom az egészet elengedni a fülem mellett, de a gyomrom összeszorul a gondolatra, hogy valóban jelentéktelenné válhatok, hogy elnyomnak majd, nem engednek kibontakozni, vagy egyszerűen tudomást sem vesznek rólam. Nehéz nem figyelni a szemétládára, nehéz nem meghallani őt, amikor csak mi ketten vagyunk itt, összezárva már ki tudja mióta, ebben az egyre szűkösebbnek, nyomasztóbbnak és fullasztóbbnak tűnő, napfénymentes alagsori bájital teremben. A fullasztó része mondjuk valószínűleg részben abból is ered, hogy ő már másodszor gyújt rá. Akkor meg már nem mindegy, hogy passzívan dohányzom vagy aktívan? Szóval egyik pillanatról a másikra megmakacsolom magam, hogy én bizony nem hagyom magam elnyomni senki által, igenis menő vagyok, és azt teszek, amit akarok, aztán odasétálok a mardekáros fiú elé, és a kezemet tartom a szál cigiért. Egy percig sem kétlem, hogy ideadja kipróbálásra, hiszen eleve ez volt a terve, nem igaz? Hogy erre rávegyen. Szóval amikor elkapom a szálat, a számhoz is emelem, és beleszívok. Csak egy kicsit, óvatosan, de tényleg tudni akarom végre, milyen. Tudni, hogy mitől is olyan nagy szám ez. Talán ez a szerencsém, ez az óvatosság, és emiatt nem kezdek tőle azonnal erősen köhögni. Viszont elfintorodom, és a torkomat köszörülöm, mikor kifújom a füstöt, mert eléggé kapar.

- Na, tessék! Kipróbáltam. Most már örülsz? - próbálok nem dacosnak, inkább méltóságteljesnek tűnni, ahogy ezt kérdezem, de igazából még kicsit reszelős a hangom, ahogy megszólalok, ez pedig elrontja a hatást. - Még mindig nem értem, mi a jó ebben – ingatom a fejemet.

- Oké, lehet, hogy a bátyáim sem lesznek itt örökké, de tulajdonképpen te sem. Hacsak nem tervezel még egy-két évet ismételni - vonom fel a szemöldököm. A nagyon nyájasan osztogatott szívességeiből viszont továbbra sem kérek. Inkább néznék farkasszemet egy baziliszkusszal, mint hogy elfogadjam az ő segítségét. Azt meg már csak elborzadva, mély fintorral az arcomon nézem, ahogy a késével szórakozik, és egy laza mozdulattal meg is vágja magát. Komolyan nem normális. A Szent Mungoban lenne a helye.

- Ha te mondod – vonom meg a vállamat. Tizennégy évesen egyedül elintézett három hetedévest, na persze. Lehet, még maga is elhiszi a saját hülyeségeit. Annyira felsőbbrendűnek képzeli magát, hogy automatikusan megszépíti a saját emlékeit. Csak mert nem kétlem, hogy amikor épp nem ő volt a legidősebb szamár ebben a suliban, hanem még egy csak első- vagy másodéves kis okostojás volt, tojáshéjjal a fenekén, ne látták volna el neki is párszor a baját. De persze, hadd higgye csak magáról, hogy elpusztíthatatlan. Nekem aztán mindegy.

- Köszi, de tényleg maradok a kézi tisztogatásnál. Úgyis lassan végzek a saját részemmel. - Ezen a ponton aztán már valóban nagy butaság volna tőlem, ha tőle kérnék szívességet, és a haverjaival takaríttatnám ki az üstöket. Ha már ennyit megcsináltam, a maradék is menni fog.

- Én szórakoztassalak? - emelkednek meg a szemöldökeim. - Nem inkább fordítva kellene, ha már amúgy sem csinálsz semmit? - tárom szét a karjaimat, egyikben a sikáláshoz használt kefével. További egy-két pillanatnyi tisztogatás után azonban egyszer csak kopogtatnak az ajtón, és ahogy arra számítani lehetett, Mulciber haverjai sétálnak be rajta. Na, számomra ez a végszó. - Oké, én igazából már kész vagyok, a többit rátok bízom. - És ezzel ki is menekülök, mert isten mentsen attól, hogy fél percnél tovább egy helyiségben maradjak ezzel a mardekáros hordával. Inkább a mosdóba megyek, hogy rendbe szedjem magamat, aztán jelzem a tanárnak, hogy elkészültünk a munkával, hisz nem kétlem, hogy mostanra a fiúk is elintézték már a suvick-bűbájjal a dolgukat.

Mulciber && Potter

Anonymous

Vendég
Csüt. Május 05, 2022 11:31 am

Potter x Mulciber

Élvezettel játszadoztam azokkal a szavakkal, amiket a kis Potter kiejtett a száján. Össze akartam zavarni, káoszba akartam taszítani őt, s talán egy kicsit elültetni benne azokat a gondolatokat, amelyek elindíthatták volna egy teljesen más irányba. Fiatal és manipulálható, mint az összes többi alsóéves, s mégis oly’ könnyedén játszottam rá az önérzetére, hogy szórakoztató volt figyelni minden egyes arcrezdülését. Tagadhatta, amíg csak akarta, sóhajtozhatott, forgathatta a szemeit, de majd egy szép napon úgyis ráébred majd, hogy igazam volt. Mindig igazam volt.
Mosolyogva néztem hát miként férkőznek be a szavaim a bőre alá, fertőzik meg az elméjét, és indul terjeszkedésnek az a fekély, amelyet keltettem benne. Különös érzékkel tapintottam rá mindig mások gyengepontjaira, s ez a kis Potterrel sem volt másképp. Nem is volt olyan nehéz dolgom. Hát nem volt egyértelmű, hogy az agyonsztárolt apa, egy szintén híres édesanya legkisebb gyerekének, lányának nem lehetett egyszerű? A fivérei szinte minden babért learattak előtte – nem csodálom, hiszen félig Weasley-k voltak, a kisebbek köztudottan kisebbségi komplexusosak abból a családból −, így csak egy kicsit kellett az orra alá dörgölnöm, hogy szedje össze magát, mert nemsokára egyedül marad majd.
Kíváncsian billentettem oldalra a fejemet, ahogy végre abbahagyta az üstök sikálását, és a közelembe merészkedett. Vicces hogy tartotta tőlem a távolságot addig, amíg meg nem sértettem a büszkeségét. Mégis, amíg a kezét nyújtotta, szinte már ördögi vigyorral, lassú mozdulattal nyújtottam felé egy szál cigarettát. Meg is gyújtottam neki, mielőtt még beleszívott volna.
Láthatóan nem tetszett neki a dolog, nekem viszont annál inkább, mert most már tudtam, hogy ténylegesen manipulálható volt. Ezt játszmát én nyertem.
− Felettébb – húzódtak mosolyra az ajkaim, hiszen a kis Potter nem is sejtette, hogy mit tett az imént. Sokkal több volt a szúrkálódásom mögött, mint azt gondolta volna, s ha egyszer ilyen könnyelműen belesétált a csapdámba, az az jelentette, hogy talán máskor is megteszi majd.
− Először én sem kedveltem, aztán néhány alkalom után megtetszett – vontam meg a vállamat, miközben a pillantásomat a kifújt füst felé irányítottam, eljátszottam a gondolattal, hogy talán kicsit szórakozok vele még mielőtt szétterjedne a levegőben, de nem akartam felhívni a figyelmet a képességemre.
− Ki tudja… Talán lehet, hogy maradok még egy kicsit. Megszoktam már ezt az ódon kastélyt – vontam meg a vállamat sejtelmesen sandítva a lányra. Valóban bőven akadt tennivalóm a Roxforton belül, de bíztam benne, hogy a srácok, akiket itt hagyok, képesek lesznek rá, hogy kordában tartsák a diákokat. Meg aztán… Lehetséges, hogy egy hirtelen jött indíttatásból, szeszélyből mégis csak maradok egy évet.
− Nem is gondolnád, hogy egyetlen év a Durmstrangban mennyi mindenre megtanít – fordultam utána, amikor kihallottam a szavaiból a kétkedést. Hálás voltam azért az egy évért, hiszen megláthattam egy olyan rendszert, egy olyan eszményképet, amelyet az egész világra ki kellett volna terjeszteni. Csodálatos korszaknak néztünk volna elébe, ha mindez megtörténhetett volna.
− Ahogy érzed – tártam szét a karjaimat. Ha mazochista akart lenni, én nem gátoltam meg semmiben. Vele ellentétben én használtam az eszemet, és haverjaimat becsicskítva intéztem el az idióta büntetőmunkákat. Minek vesződtem volna mugli módszerekkel, amikor más megcsinálta helyettem?
− Nem hinném, hogy amit én mondanék, az számodra szórakoztató lenne, kicsi lány – vigyorodtam el ismét, jótékonyan elengedve a fülem mellett azt a megjegyzését, miszerint nem csináltam semmit. Ő is választhatta volna a könnyebbik utat, dacból mégsem tette meg, mert azt gondolta, hogy ellenállhat az én akaratomnak. Kár, hogy éppen pár perccel ezelőtt tört meg…
Felsandítottam a kopogásra. Ezek a türelmetlen barmok… Gondolhattam volna, hogy nem bírnak megülni a seggükön. Felkászálódtam hát én is a helyemről, s miközben a srácok befurakodtak a terembe, addig elcsíptem Lily karját, hogy pillanatra visszahúzzam.
− Ne felejtsd el, amiről beszéltünk! Cselekedj, ha nem akarsz elhalványulni a testvéreid mellett – suttogtam, majd elengedtem a karját, és mosolyogva integettem neki. Megvártam, hogy kimeneküljön a teremből, majd a srácok felé pillantottam, miközben egy újabb szálat emeltem a számhoz.
− Szaporán, nem érünk rá egész nap! Még sok ember van a listán, akiknek tönkre kell tenni a napját – húztak kegyetlen mosolyra az ajkaim. Úgy éreztem, a mostani kis találkozóm Lily Potterrel igen eredményesre sikerült.

//Köszönöm a játékot! Potter & Mulciber ~ there's always a wild side to an innocent face 3217638854 //

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: