Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Coraline & René ~ Broaden your minds, my dears, and allow your eyes to see past the mundane!

Anonymous

Coraline & René ~ Broaden your minds, my dears, and allow your eyes to see past the mundane! Empty
Vendég
Szomb. Aug. 14, 2021 1:04 am

Coraline & René

Sajnos, nem állíthatom magamról, hogy én lennék a józanész megtestesítője, ugyanis miután az Északi Toronyban lévő lépcsősort megmásztam, addigra azt hittem, úgy hatszor lerohad a lábam. Mindezt úgy, hogy vagy két órát ácsingóztam egy fali kárpit mögött, ugyanis az egyik prefinek arra támadt mehetnékje, és mint valami paranoiás vadbarom állandóan hátra fordult. Arról nem is beszélve, hogy időnként megállt, kinézett az ablakon, sőt egyszer esküszöm, hogy olyan mozdulatot tett, mintha az orrából előhalászott volna egy fikadarabot, és rákente volna az ablakpárkányra. Na, kábé itt jutottam el arra a pontra, hogy nem érdekel, ha elkapnak, de én nem fogok addig itt toporogni, amíg a fika elmászik hozzám.
A fittségem ellenére viszont arra a kilométeres hosszúságú csigalépcsőre még lélekben sem voltam felkészülve, nemhogy fizikailag. De ha már megígértem Joey haveromnak, hogy csórok a Jóslástan teremből egy kristálygömböt, akkor nem visszakozhattam, mert a végén még beszari alaknak tartott volna.
Ez a rövid és velős története annak, hogy az éjszaka közepén mi a francért fixírozom a tanterembe vezető csapóajtót, miközben a közelben lévő krinolin ruhás hölgyek meg a pedofil papbácsik éppen szundikálnának. Mellesleg, csak úgy halkan megjegyzem, hogy nem értem miért tették össze ezt a két festményt itt a jó Merlin háta mögött, amikor szegény nőket akármikor megerőszakolhatnák a papbácsik! De ha ezt a gondolatot fel merném volna dobni a kedvenc Juniszomnak, akkor biztosan sipákolva elküldene volna a jó édesanyámba, pedig én csak a diákok érzékeny lelki világát akarom megóvni attól a bűnös pillanattól, amelyet ezek a figurák letolhatnak éjnek éjjelén.
Végül csak sikerül addig ügyeskednem, hogy elérjem a felfelé vezető létrát, majd csodálatos habtestemet felemeljem a végtelen magasságokba.
A habtest szócskáról akarva-akaratlanul is eszembe jut a jelenet, amikor Jesse pajtásomat lesmárolta az a csaj, és még mindig nem tudom elhinni, hogy a fürdőruhás hableánykodása ekkora sikert aratott nála (pedig amúgy az én testem jobb). Sóhajtozva nyúlok az utolsó létrafok után, majd a padlóra támaszkodva felhúzom magamat.
A teremben uralkodó félhomály miatt eléggé creepy látvány tárul a szemeim elé így az éjszaka közepén, és kajak fosok attól, hogy mikor fogok összeakaszkodni egy aszott Trélónival. A varázspálcámat elővéve halkan elsuttogok egy Lumost, amellyel némi fényt hozok ebbe az átkozott éjszakába. Csak úgy, mint a nővéreim életébe amúgy.
Egyébként rohadtul mehetnékem van, mert a teafű szagán kívül, mintha némi mentolt is éreznék, és ennek a kettőnek az egyvelege piszkálja az orromat, és nem akarok úgy járni, mint az orrtúró prefektus. Óvatosan próbálnám megkerülni az egyik kis asztalt a karosszékekkel, azonban egy alattomos puff mégis csak a lábam elé keveredik!
Hatalmas erővel hasra vágódok, majd halkan morogva az elgurult pálcám után nyúlok, amit az egyik kis asztal alól halászok elő. Pókháló meg Merlin tudja milyen ragacsos gettó borítja, de nem állok meg kideríteni, csupán csak beletörlöm az egyik undorítóan giccses terítőbe – ami szerintem Mae-nek tetszene amúgy −, és folytatom a kutakodást. Sose vettem fel ezt a tárgyat, gőzöm sincs róla, hogy hol a fenében tartják a kristálygömböket.
Teljesen belemélyedek az üveg mögé zárt holmik tanulmányázásába, így fel sem tűnik, hogy esetleg valaki végig a nyomomban volt. Mégis, amikor megfordulok, és a pálcám fénye a kislányra esik, lányosan felvisítok. De úgy istenesen, magas hangon visítok, miközben kihuny a pálcám fénye.
− Légyszi ne egyél meg, te horrorfilmből szalasztott para-kislány!

Vissza az elejére Go down
Coraline Avery

Griffendél hajtója

Coraline & René ~ Broaden your minds, my dears, and allow your eyes to see past the mundane! Giphy.gif?cid=790b7611207160346d5f9f860bc39d63685972f82ebb4f5e&rid=giphy

Elõtörténet :

Játszótér

Multik :

Möj-sereg

Playby :

Hannah Alligood

28

Coraline & René ~ Broaden your minds, my dears, and allow your eyes to see past the mundane! Empty
Coraline Avery
Vas. Aug. 29, 2021 7:23 am
Nagyjából a hetven harmadik fordulatnál, és a kétszázadik bolyhos sárkánynál adtam fel, hogy sikerül elaludnom. Lefekvés előtt még olvastam kicsit, de szokatlan volt számomra még az olyasmi, hogy takarodó idő, étkezés utáni fogmosás. A testemnek senki nem szólt, hogy ezentúl nem a hajnal hármas fekvés lesz a normális, és bármennyire igyekeztem számolgatni, hogy megközelítőleg fáradt legyek, sehogy se ment. Volt egy olyan érzésem, hogy ezen az állapoton egy nagy bögre kakaó bizony sokat segíthet, viszont Rody és Richard szobájában sem égett már a lámpa, és bár azt mondták, nyugodtan felébreszthetem őket, ha baj van, nekik legalább sikerült elaludni. Amúgyis nagylány voltam már, ismertem nagyjából a járást a konyha felé, ahol manók készítettek mindenféle dolgot! Az a látvány amúgyis mindig mókás volt, és valószínűleg kapok tőlük kakaót is, elég csak kérni.

Belebújtam a mamuszomba, aztán egy pulóverbe is a pizsama fölé, mert szinte már hallottam a fejemben Richard hangját, hogy milyen hideg van a kastély folyosóin. Aztán a fejemre csatoltam a fénygenerátor 2.0-t, hogy valamennyit azért lássak majd a folyosón, és neki indultam. Persze ezért gyorsan firkantottam egy cetlit, ha keresnének, ne csupán egy üres ágyat találjanak, tudják, hogy hol lehetek.
A folyosóra lépve tényleg cudar egy idő volt, gondolom itt nincs kiépített fűtés rendszer, pedig nem ártana, hogy ne jégkockaként guruljanak végig ilyentájt idekint. A lépcsők felé vettem az irányt, már megtanultam, hogy néha trükkösek tudnak lenni, ezért néhány percig türelmesen vártam, hogy jó irányba forduljon velem, amikor felfedeztem valakit, aki a falhoz simulva sétált. Csak felvontam a szemöldököm, de gyereknek nézett ki, ezért felmerült bennem, talán ő maga is kakaóért indult, ezért a nyomába szegődtem. Természetesen nem azért, mintha eltévedtem volna, és megközelítőleg se tudtam volna, merre kell indulni, csupán egyszerűbbnek tűnt így.
Megfordult a fejemben, hogy esetleg ráköszönjek, azonban az biztosan nagyon megijesztené, én se gondoltam, hogy társaságom akad az este. Gyanakodni viszont elég későn kezdtem csupán, hogy teljesen rossz irányba hozott. Még a létrán felmászva úgy véltem, esetleg a másik oldalon megint lefelé kell majd mászni, ehelyett egy tanteremben találtam magam, amit a fiú módszeresen túrt fel. Felvont szemöldökkel néztem végig ámokfutását, ahogy minden létező dologban megakad, vagy elesik, holott neki már volt pálcája, ami világítson.
Végül úgy döntöttem, talán szólnom kellene, ezért mellé léptem, ám mielőtt figyelmeztethettem volna jelenlétemre, teljesen elvakított a hirtelen arcomba világító gömböcével. Éles hangja emlékeztetett Sir Kenyérrére, kicsit sajnáltam, hogy nem vele indultam útnak, de ő is az igazak álmát aludta. A szememet dörzsöltem, hátha nem villantották ki örökre, miközben a fiú szájából a világ legnagyobb marhaságai estek ki.
-  Már vacsoráztam, és amúgyis csak Sir Kenyér eszik embert. - Feleltem rezignált hangon, ahogy lassan ismét láttam a fehér villanáson kívül mást is. -  Egyébként sem vagyok para, csak rossz lépcsőn kanyarodtam el, azt hiszem. De te mit csinálsz? - Nem tudtam volna megmondani a tárgyak alapján, milyen teremben vagyunk, nekem mindegyik holmi furcsa volt.

Look for the bare necessities
Anonymous

Vendég
Csüt. Szept. 16, 2021 10:12 pm

Coraline & René

Fülemben cseng az epikus zene, amely az utamon kísér végig. Hiszen a mese így kezdődik: Hol volt, hol nem volt, a Túl az Óperencián királyságban a királynak és a királynénak gyönyörű szép leánygyermeke született. És szerte az országban mindenki boldog volt. Egészen naplementéig. Akkor látták, hogy a lányukat szörnyű átok sújtja, s minden áldott éjjel átváltozik. Kétségbeesésükben egy jótündér segítségét kérték, aki toronyba záratta velük a hercegnőt, hogy ott várja a Szőke Herceg csókját. Ő volt, aki megkockáztatta a veszedelmes utat a jéghidegben, majd tűzforró sivatagon át. Sok éjjelen és nappalon át utazott, kockára téve életét, hogy elérje a Sárkány rejtekhelyét. Mert ő volt a legbátrabb és legcsinosabb lovag a földkerekségen. És a Sors akarata volt, hogy az ő csókja törje meg a szörnyű átkot. Csak ő tud felmászni a legmagasabb torony legfelső szobájába, hogy belépjen a hercegnő kamrájába, meginduljon az alvó alak felé, elhúzza a pókháló lepte függönyt, és…
Ácsi, ácsi, ácsi! Mi a fenéért nyomatok a Shrekből monológokat éjnek éjjelén, amikor az imént még egy orrát túró prefi elől lopakodtam a Jóslástan torony felé? Amúgy a csámpás lépteit elnézve tuti Riley volt az illető… De nem akarok belegondolni abba, hogy valaki még nálam is undibb lehet a világon. Arról nem is beszélve, hogy az éjszaka sűrűjében Gollamként utánam lopakodó kislánytól a frász kerülgetne, HA észrevenném.
Így viszont kaméleonként simulok a falhoz, majd mivel én vagyok a legbátrabb és legcsinosabb lovag, ezért felküzdöm magam a toronyba, hiszen fogadást kötöttem arra, hogy Glenda néni orra elől elcsaklizok egy kristálygömböt. Aztán, hogy odafent mik történnek, azért inkább nem vállalok felelősséget, meg nem az én stílusom lenne.
Ahogy a belőlem kitörő lányos sikítás is eléggé elhanyagolható tényező. Szerintem meg sem történt, a para-kislány tuti csak hallucinál az itt terjengő szagoktól. Egy pillanatra meg is sajnálom, hiszen majdnem megvakítottam, de jelenleg eléggé parázok tőle, szóval nem jutok el a bocsánatkérésig.
Viszont az arcomra kiülő döbbenet mások számára talán leírhatatlan gyönyört jelent, hiszen fogalmam sincs, hogy ez a törpegolymók honnan került elő, és miféle Kenyeres lovagról magyarázott. Ez Sir Cadogan új neve lenne, vagy mi?
− Kislány, mégis miféle emberevő lovaggá ütött kenyerekről beszélsz? Alvajáró vagy? – ráncolom össze a homlokomat, és a pálcámat lejjebb engedve, talán kicsit közelebb araszolok hozzá, hogy meglengessem a kezemet az arca előtt. Tuti, hogy szívott valamit, vagy éppen álmodott, és azért hadovált olyan hülyeségeket, amik éber állapotomban is dőltek belőlem.
− Dehogynem vagy para! – hördülök fel, és teszek hátra egy lépést, miközben elmormolok hat miatyánkot, hogy ne essek hasra a mögöttem lévő fotelek egyikében. Szerencsére, megúszom a padlóval való újabb találkozást.
− Miért, hová akartál menni? Amúgy is, elég idős vagy te a sulihoz, és mit keresel itt, és-és… − bombázni kezdem őt a kérdéseimmel, miközben elfordulok tőle, és ismét kotorászni kezdek. Az egyik szekrény üvegajtaja mögött meg is lelem a kristálygömböket, de azért a fél szemem a paralányon van, haló! Mert, ha kiderül, hogy Myrtle megtanult manifesztálódni, vagy mi a szösz, vagy embereket megszállni, akkor tuti sírva fakadok!
− Különben is, ne zavarj! Épp szent küldetésen vagyok. A végén még lebuktatsz engem, és akkor mindennek annyi! – húzom el a számat, hogy hiszen nyernem kell. Nem battyoghatok vissza üres kézzel, mert akkor lúzernek könyvelnének el a srácok, szóval kénytelen-kelletlen, de valahogy el kell csórnom azt a gömböt.
Nyúlok is a szekrény kallantyújáért, de hiába rángatom, egyszerűen nem akar kinyílni. Halkan morgok egy sort Pipsy Borzalgó Baldavérjének a vérvonáláról (fogalmam sincs amúgy a koboldkáinak a nevéről, mindig mondom, ami eszembe jut), aztán a fejemet a szekrény széléhez ütögetem. Hogy a csudába felejtettem el már megint azt a varázsigét?
Csendesen felzokogok kínomban, majd ismét a kislányra sandítok.
− Hé… Mennyire vagy jó betörő? – érdeklődök, mert az tutifix, hogy nem fogom tőle megkérdezni kerekperec a varázsigét, inkább úgy teszek, mintha bevenném cinkostársnak. Elvégre, minden zseninek kell egy kevésbé okos tettestárs, nem? Dehogynem!

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: