Dominic & Jennifer ~ our relationship was always special and strong
Vendég
Vas. Aug. 08, 2021 1:44 pm
Jennifer & Dominic
Szakadt az eső odakint. Másodjára már nem jött álom a szememre, holott kivételesen még nem hallottam mennydörgést. Az ablaknál állva pedig nem is láttam villámokat. A kedvenc tehénmintás pizsamámban csimpaszkodtam a függönybe. Odakint sötétség tombolt, ahogy a közeli nyárfa lelógó ága egyre gyakrabban karistolta az üveget, úgy az az érzésem támadt, hogy ez a vihar még csak most támad fel igazán. Sóhajtva fordultam el az ablaktól, és nyomtam fel a folyosón lévő villanykapcsolót. A bennem lévő feszültség valamelyest oldódott, ahogy a közlekedő fényárban úszott. Kicsi korom óta kényelmetlenül éreztem magam a sötétben, sőt egyenesen rettegtem tőle. Némileg magabiztosabban tettem meg az utat Dominic szobája felé. A mamuszomban hangtalanul mászkáltam, bár már jó ideje nem kellett attól tartanom, hogy Thomas bántani fog. Mégis, néha előfordult, hogy eszembe jutott. Most is félve pillantottam az egykori szobája ajtaja felé, mintha bármelyik pillanatban kiléphetne onnan. Azonban csak ketten voltunk. Dominic és én. A bátyám szobájának az ajtajához léptem. Tíz éves korom óta mindig hozzáfordultam, amikor nem tudtam aludni. Most nem teljesen erről volt szó. Három óra alvás után riadtam fel arra, hogy álmomban megint bántottam valakit. Már nem rázott meg annyira, mint annak idején. Mostanra már elfogadtam, hogy együtt kellett élnem a szörnyeteggel, amely az elmémben lakozott. Hármat koppantottam. Három határozott koppantás általában elég volt ahhoz, hogy magamra vonjam a testvérem figyelmét. − Dominic, bemehetek? – kérdeztem. Összerezzentem, amikor a háttérben dörrenést hallottam. Kivételesen nem azért akartam vele lenni, mert aludni akartam mellette, hanem csak kérdezni akartam valamit tőle. Már régóta foglalkoztatott, hogy mi volt odalent, azonban csak ma, takarítás közben jutott eszembe, hogy egyszer szívesen lemennék oda. Mégsem mertem meglépni nélküle, és tudtam, hogy Dominic dühös lenne rám, ha az engedélye nélkül tennék bármit is. Türelmesen vártam odakint. Nem volt szokásom csak úgy rátörni az ajtót, inkább addig kopogtattam, amíg ő nem bukkant fel előttem.
Vártam, hogy a húgom mikor jelenik meg a szobám előtt. Zárva voltak a szobám ablakai, de így is tökéletesen kivehető volt a zuhogó eső hangja és még inkább a hangos dörgések, amik az ég felől jöttek. Jennifer gyerekkora óta félt a vihartól, sosem tudtam meg miért, sosem kérdeztem, sosem érdekelt. De a tényeken nem változtatott, a félelem meglétét pedig elfogadtam. Ha nem a testvéremről lett volna szó, még jól is jönne, hogy ismerem az illető legnagyobb félelmeinek egyikét. Így világos volt bent, égett a lámpa, amikor meghallottam a kopogást, amire eddig is számítottam. Én sem úgy néztem ki, mint aki alváshoz készülődik, teljesen fel voltam öltözve, hiszen egyértelmű volt, hogy nem fog olyan egyszerűen véget érni ez az este. Éppen az ablaknál álltam, csendesen néztem a kint tomboló vihart, az eget átszelő villámokat, mert engem egyáltalán nem zavartak, de az ajtóhoz odaléptem. Kinyitottam, majd szó nélkül arrébb is álltam, hogy Jennifer be tudjon lépni rajta. - Be. -Tömör és lényegre törő válasz, amilyet az elmúlt huszonsok évben már megszokhatott tőlem. Az ajtó mellett egy asztal állt, rajta egy üveg jóféle skót whiskyvel és két pohárral. Nem voltam benne biztos, hogy inni fog belőle, de ártani nem árt, egyébként is úriembernek neveltek, az is voltam. Ha nem akadt közönségem, akkor is igyekeztem eleget tenni azoknak az elvárásoknak, amiket a halott szüleim és én támasztottam magammal szemben. A pálcámmal a poharak felé intettem, mire az egyik Jennifer elé lebegett, a másik pedig az én kezemben landolt. Kellemes volt az üveg hűvös tapintása a tenyeremen. - Már vártalak egy ideje. Tovább bírtad mint gondoltam. -Megálltam az ágyam mellett, kényelmesen megtámaszkodva a baldachin egyik tartóoszlopán. -Megint a vihar, gondolom. Nem számoltam vele, hogy talán másról is tervez beszélni velem. Ilyenkor általában csak aludni akar, amit egyedül nem mer megtenni. Gondolkodtam már rajta, hogy talán vehetnék neki egy macskát vagy valamit, de ebben az épületben nem élt még túl egy állat sem néhány hónapnál hosszabb időt. Persze lehet, csak azért, mert gyerek voltam, amikor utoljára itt volt egy, és akkor még az ingerküszöböm is meglehetősen alacsonyan volt, ahogy az önkontrollom szintje is.
Megjegyzés, szószám, bármi
Vendég
Kedd Szept. 28, 2021 2:24 am
Jennifer & Dominic
A bátyám közelében mindig biztonságban éreztem magam. Odakint tombolhatott bármilyen vihar, Dominic mellett még a legnagyobb zivatar is eltörpült. Már gyerekkorom óta tagadhatatlanul szükségem volt rá, hiszen ő volt az egyetlen, aki soha nem hajtott el maga mellől. Dominic talán nem beszélt sokat, és még kevesebbet osztott meg abból, ami a fejében járt, de éreztem, hogy Thomasszal és Alexandrával ellentétben szeretett engem. Ezért is kerestem most a társaságát. Nem sokkal a legújabb rémálmom után, amely mindig hasonlít az előzőekhez, mégis valamiben különbözött. Mintha a rémálom folytatódott volna, mintha a bennem lakozó szörnyeteg szabadon garázdálkodott volna. Amikor ajtót nyitott nekem, egy apró, félénk mosoly jelent meg az arcomon. Noha sose néztem körül a bátyám szobájában, mégis a helyiség biztonságot nyújtott számomra. Amint becsukódott mögöttem az ajtó, olyan érzésem támadt, mintha a bátyám azzal az egy mozdulattal kizárta volna a félelmeimet. Ugyan elvettem az előttem lebegő poharat, de nem terveztem inni. Csupán attól féltem, hogy ha nem veszem el időben, akkor az üveg szilánkosra törik a padlón. Apró ujjaimat a hideg felület köré fogtam, miközben a bátyámra emeltem a tekintetemet. − Már egy ideje ébren voltam, csak gondolkoztam – feleltem halkan. Más emberek mellett csodának számított volna, hogyha érteni lehetett volna a szavamat. − A vihar és a rémálmom – helyeztem le óvatosan a poharat az éjjeliszekrénye közepére, miközben leültem az ágya szélére, és óvatosan felhúztam a lábaimat. A térdeimet átölelve pillantottam fel a baldachin tartóoszlopának támaszkodó testvéremre. Olyan szánalmasan festhettem, ahogy majdnem harmincévesen, a tehenes pizsamámba a bátyámhoz jártam át vihar idején. Néha elszégyelltem magam, de bármennyire is próbáltam küzdeni ez ellen, nem voltam elég erős. A bátyám nélkül senki voltam. A lábujjaimmal finoman a paplant bökdöstem, a kezeimmel pedig a pizsamám anyagát morzsolgattam. Nem tudtam miként foghattam volna bele, hiszen annyira kényes témának számított ez a dolog. Végül hosszú percek után elég bátorságot gyűjtöttem ahhoz, hogy rá merjek kérdezni: − Dominic, mi van odalent? – utaltam a pincére, hiszen a legújabb álmomban elindultam a lefelé vezető lépcsősoron, de nem voltam egyedül. Valamit cipeltem magam után, de hogy mi volt az… Nem tudtam volna megmondani. Ahogy azt sem, hogy miért bukkant fel ennyiszer a pincelejáró az álmaimban, amikor talán, ha életemben kétszer közelítettem meg. Akkor sem azzal a szándékkal, hogy lemenjek oda, csupán lekiabáltam, hátha Dominic odalent tartózkodott.
Különös dolog a szeretet, ezt mindig meg kellett állapítanom, amikor valahogy emberek között kötöttem ki. Pontosabban élők között, halottakat elég sokat láttam egy nap. Hosszú percekig el tudtam nézni, ahogy egy édesanya a gyermekével játszik a parkban vagy ahogy egy szerelmespár andalog kézenfogva, mert sosem tudtam igazán megérteni, hogy mi zajlik le ilyenkor bennük. Én nem ismertem úgy a szeretetet, ahogy ők, nem tudtam, milyen érzés lehet, hogy hogyan hathat rájuk és mi mindenre kényszerítheti őket, de ami azt illeti, egyszer szívesen kísérleteztem volna ezzel is, hátha mélyebb belátást nyerek ezekbe a dolgokba. Kíváncsi lettem volna ezekre a különös mechanizmusokra. Nekem hiába volt ott Jennifer, felé csak kötődést éreztem, nagyon erős kötődést, de mégsem azt, amit valaki szeretetnek nevezhetne. Azt hiszem, legalábbis, nem voltam benne biztos, hogy van egyáltalán határ vagy nagy különbség a kettő között. Sejtettem, hogy nem fog beleinni a pohárba, de így legalább elmondhattam magamról, hogy megtettem a tőlem telhetőt. Beinvitáltam a szobámba és kapott egy kis alkoholt, hogy nyugtassa az idegeit, amik valljuk be, jóval gyengébbek voltak az enyémnél. A mondandójára nem válaszoltam, nem volt mit mondjak érdemben, úgyhogy inkább meg sem szólaltam. Nem kételkedtem benne, hogy már egy ideje forgolódik az ágyában, különös is lett volna, ha egyetlen mennydörgés után már rohant is volna a szobámba. Habár… ki tudja. A rémálmai pedig nem leptek meg, többször is emlegette őket, csak a tartalmukat nem fejtette ki soha. Nem is igazán érdekeltek, úgysem tudtam volna mit kezdeni velük. Nem voltam álomszakértő, aki bármit is konyított volna ezekhez a dolgokhoz, az empátiakészség pedig nem volt akkora nagy erényem, hogy jobban beleérezzem magam a problémájába. Aztán jött a kérdés… a kérdés. Talán csak egy pillanatra dermedhettek meg a mozdulataim, ahogy a húgomra néztem, azon gondolkozva, hogy vajon ezt most teljesen komolyan kérdezte-e. Tettethettem a hülyét, mint aki nem tud róla, miről beszél, de annál jobban ismertük egymást, hogy mindkettőnk számára nyilvánvaló legyen minden. Ő is tudta, hogy sok időt töltök el a pincében, ahová nem mehetett le, nekem pedig nem kellett sokat gondolkodnom rajta, hogy merre lehet az a bizonyos “odalent”. Mivel most már egészen szükségesnek ítéltem meg, kiittam a poharam tartalmát és az ágynak hátat fordítva az asztalhoz sétáltam, ahol az üveg várt rám. Vágni lehetett a csendet a szobában, de nem éreztem magam feszélyezve, hiába tűnt mindennél hangosabbnak az üveg koccanása, ahogy újratöltöttem a poharat. - Azt hittem, ezt már megbeszéltük, Jennifer. A pince az én privát területem, és szeretném, ha ez így is maradna. -Vettem egy mély levegőt, a tekintetemet a velem szemben lévő falra szegezve, amin egy tájkép festménye lógott. Már akkor a szobám része volt, amikor megszülettem, én pedig megszoktam, hogy ott van. Ha tanácstalan voltam, sokszor néztem a képet kettészelő patakot, a kúriát körülvevő vízre emlékeztetett mindig, ami sok bűnömet nyelte el magába az évek során. -Honnan jutott ez most eszedbe egyáltalán? Felhajtottam a whiskyt, mielőtt leraktam volna a poharat, most már végleg. Nem kéne túl sokat innom, amikor ilyen dolgokról beszélünk.
Vendég
Kedd Nov. 30, 2021 1:17 pm
Jennifer & Dominic
Ha azonnal bekopogtattam volna a bátyámhoz, amint kitört a vihar, szánalmasan éreztem volna magam. Nem mintha most, órákkal később nem gondoltam volna magamról, hogy mennyire gyenge voltam igazán. Szükségem volt Dominic oltalmazó jelenlétére, a belőle áradó hűvös nyugalomra, ha tiszta fejjel akartam gondolkozni. Ő testesített meg mindent, amely miatt még nem csúszott ki az ujjaim közül az irányítás, pedig Merlinre, az elmémben lakozó szörnyeteg vad mohósága napról napra növekedett. Nem véletlenül tartottam bezárva a szobám ajtaját, ugyanis rettegtem tőle, hogy kárt tehetnék a testvéremben. Az álmaim, mégis azt mesélték, hogy elhagytam a kúriát, a birtokot, sőt talán még a várost is. Talán nem is álmok voltak azok, hanem furcsa, transzszerű ébrenlét során láttam mindent? Fogalmam se volt róla, de kideríteni sem mertem, ugyanis a viharnál talán az igazságtól rettegtem jobban. Érdekes módon azonban reggelre a zárak érintetlenek voltak, és hiába próbáltam felidézni, sose tudtam, hogy kinyitottam-e egyáltalán az ajtót. Mint egy gyermek, úgy telepedtem az ágyára, és bújtattam a lábaimat a takarója alá, mintha ez a hely, az a takaró, vagy a bátyám megóvna minden vésztől. Tulajdonképpen, szentül hittem ebben a tényben. Dominicre mindig számíthattam, még akkor is, amikor mindenki eltaszított magától. Dominic a maga módján akkor is szeretett, amikor mások oktalanul gyűlöltek engem. Vonakodtam, hogy faggatózzak az ügyben, amely egy ideje foglalkoztatott, s talán mégis csak el kellett volna fogadnom egy pohár italt. Végül összeszedtem minden bátorságomat, és feltettem a kérdést. A pillantásom találkozott a bátyáméval, ám az ő tekintetével ellentétben az enyém riadt és kétségekkel teli volt. Féltem. Ezt Dominic is leolvashatta az arcomról, hogy irtóztam attól, amit álmomban láttam, s még inkább a gondolattól, hogy azokat a dolgokat én tettem odalent. Némán követtem a mozdulatait, ahogy az asztalhoz sétált, én pedig a pizsamám felsőrészét morzsoltam az ujjaim között. Felesleges lett volna további kérdésekkel bombázni őt. Nagyon jól tudtam, hogy a válaszon gondolkozott, s a tény, hogy válaszadás előtt italhoz nyúlt, nem sok jóval kecsegtetett. − Tudom. Eddig is tiszteletben tartottam a kérésedet – remegett a hangom, ahogy válaszoltam neki. Szerettem volna sok minden mást is mondani neki, a hátán pihentettem a pillantásomat, amíg ő a falon lévő festményt figyelte. Mégsem találtam a szavakat. Hogyan magyarázhattam volna el a testvéremnek, hogy gyakran gyilkosságokról, más emberek megfigyeléséről, s holttestek eltüntetéséről álmodok? Vagy hogyan mesélhettem volna el neki, hogy a lelkemben szunnyadó szörnyeteg olyan valóságos volt, hogy rányomta a bélyegét a mindennapjaimra? Biztosan bolondnak tartott volna. Talán elküldött volna máshová, messzire innen, vagy éppen orvosokkal kísérleteztetett volna rajtam. Azt pedig nem tudtam volna elviselni. − Dominic… Ha valami nem lenne rendben velem, ugye elmondanád? – ráncoltam össze a homlokomat, ahogy feljebb húztam a mellkasomig a takaróját. − Ha például alvajáró lennék, akkor ugye tudnál róla? – szólaltam meg kétségbeesetten, akár egy apró gyermek. Tulajdonképpen, nem is éreztem magam másképp. Dominicnek elmeséltem, hogy pár hónapja a szokásosnál is jobban bezárkóztam éjszakára. Ezt a szokásomat még akkor vettem fel, amikor Thomas még életben volt, de az elmúlt időszakban annyira eldurvultak az álmaim, hogy most már nem a külvilágot akartam kizárni, hanem magamat fogságban tartani, hiszen ki tudja, hogy mi történt az éj leple alatt… − Vagy, amikor veled alszok, nem tapasztaltál semmi furcsát? – szegeztem neki egy újabb kérdést, hiszen ezekkel lényegében felvezettem, ha nem is válaszoltam meg az övét. Furcsa mód, amikor Dominic mellett aludtam, másnap mindig tiszta elmével ébredtem.
Valóban gyenge volt, ezt nem tudtam tagadni, lehetett bármilyen fontos a testvérem, egyáltalán nem volt olyan, mint én. Nem csupán a vihartól való irracionális irtózása miatt, de összességében azt éreztem, hogy kevesebbet viselt el, mint én. Persze ez is viszonyítás kérdése, hiszen nálam hiába viselt el kevesebbet, valószínűleg az átlagpopulációt magasan verte a tűrőképessége bizonyos szempontból. Nem sokan tűrnék olyan nyugodtan, ha végignézik, ahogy az egyik testvérük megöli a másikat. Ennek ellenére azonban meggyőződésem volt, hogy Jennifernek szüksége van az oltalmazásomra, arra, hogy megvédjem az esetlegesen rá leselkedő veszélyektől vagy képzelt veszélyekről, ehhez ugyanis nem volt elég erős, hogy megtegye. Láttam a rémületet a tekintetében, ahogy összenéztünk, szürke szemek találkozása, ami mindennél többet mondott. Különös volt, hogy sokszor ennyiből megértettük egymást, más emberrel nem volt ilyen kapcsolatom, sőt, a legtöbb emberrel semmilyen kapcsolatom nem volt. Ha ebből az apróságból ez nem lett volna egyértelmű, akkor éppen eleget mondott az, hogy a húgomon kívül senki sem volt képes tartani velem a szemkontaktust. Pontosabban rajta és Nikolai Soldatovon kívül. Másokkal szemben élveztem a hatalmat, amit ez a félelem adott nekem, velük viszont éppen az ellenkezője volt a helyzet: furcsamód jó volt az, hogy van ember az életemben, aki ezt meg tudja tenni. Adott az egész helyzetnek valami bensőségeset, pedig nem beszéltünk különleges eseményekről, csak egyszerű szemkontaktusról. - Jó tudni, mert nem örülnék neki, ha ezt az ígéretet megszegted volna. -Hallhatta a hangomon, hogy mennyire komolyan gondoltam, amit most mondtam neki. Ritkán tettünk egymásnak komoly ígéreteket, amikhez mindig, mindketten tartottuk magunkat, azonban ez volt az egyetlen olyan ígéret, amit ha Jennifer megszegett volna, nem lennék képes elfogadni. Az a pince számomra különleges hely volt, egyedül az enyém, és csak az enyém, még az életem legfontosabb személyeit sem voltam hajlandó beengedni oda, tehát a testvéremet sem. Feltételezem, hogy ő is pontosan tudta, nem kímélném meg egy ilyen tettért pusztán azért, mert a húgom. Felvontam a szemöldököm a kérdésére. Nem számítottam rá, hogy ilyen dolgok járnak abban a szőke fejében, és őszintén nem értettem, honnan szedte mindezt. Hazugság lenne azt mondani, hogy kíváncsi voltam rá, mert egyáltalán nem érdekelt, honnan szedi az indokolatlan szorongása legújabb okozóit, egyszerűen csak nem értettem a helyzetet és nem tudtam, mit vár el tőlem. Válasz helyett inkább ismét beleittam a whiskybe. Ha így folytatja ez a lány, takonyrészeg leszek reggelre. - Elmondanám -bólintottam végül. -De eddig egyszer sem volt szükség rá, hogy ilyesmit hozzak fel egy beszélgetésben, mert tudomásom szerint nem vagy alvajáró. Olyan volt az ágyamban, mint egy elveszett kisgyerek, és nem tudtam eldönteni, hogyan érzek ennek kapcsán. Általában nem zavart, megszoktam a szerencsétlenségét, ez is a jelleme része volt. De most volt mégis valami, ami szétszórttá tett, ez a valami pedig pontosan tudtam, mi volt: a pince. Ziláltak lettek a gondolataim, egyszerűen felzaklatott azzal, hogy róla kérdezett. Ez nem látszott meg rajtam persze, én legalábbis hittem abban, hogy nem veszi észre, mennyire kényelmetlen nekem a téma. - Azt leszámítva, hogy rengeteget mozgolódsz álmodban és néha halkan beszélsz magadban, nem sokat. Általában én is alszom olyankor. -Rémálmok voltak valószínűleg, de úgy gondoltam, ezt ő is tudja, vagy legalább sejti. Ebben nem láttam semmi rosszat, sok embernek vannak rémálmai, csak fel kell ébredni, és elmúlik. Mégis mi ebben a nehéz? Letettem a poharat az ezüsttálcára, ahonnan az előbb felemeltem, majd közelebb léptem az ágyhoz. - Azt azonban továbbra sem tudom, hogy mi köze van mindennek a pincéhez.
Vendég
Pént. Ápr. 22, 2022 3:07 am
Jennifer & Dominic
Gyakorta elszégyelltem magam, amikor eszembe jutott, hogy mennyi nehézséget okozhattam Dominicnek a puszta létezésemmel. Hiszen biztosan rengeteg energiát elvett tőle az, hogy engem kellett védelmeznie. Szerettem volna a saját sarkamra állni, egyszer meg is próbáltam, de annak hatalmas csalódás lett a vége. Azóta még inkább visszavonultam a csigaházamba, amelyből csakis a testvérem jelenléte tudott kicsalogatni. Dominic megnyugtatott és erőt adott nekem ahhoz, hogy minden reggel szembenézzek a démonjaimmal, és mosolyogjak, mintha az életem múlt volna rajta. A semmiből képes voltam végtelen energiákat mozgósítani, hogy az otthonunkat rendben tartsam, és neki ne kelljen ezzel fáradnia. Mást úgyse tudtam tenni érte, hát elláttam azokat a feladatokat, amiket egy házimanó is megtett volna, én mégis saját kezűleg szerettem intézni ezeket. Érezni akartam, hogy fontos voltam, hogy jó voltam valamire. − Sosem tennék ilyet. Te is tudod, hogy milyen fontos vagy nekem – pillantottam rá hatalmas szemekkel, az arcom végig őszinteséget sugárzott. – Nem szeretnék csalódást okozni neked. Motyogtam az utolsó szavakat, vagy talán inkább csak suttogtam őket, miközben a tehenes pizsamám felsőjének a szélével babráltam. Nem tudtam volna elviselni a tudatot, hogy a bátyám haragudott volna rám, így pontosan mindent úgy tettem, ahogy kérte. Ha valamit megtiltott, nem ellenkeztem, elfogadtam a kérését. Alkalmazkodtam, idomultam az ő akaratához, mert Dominic jobban tudta. Mindent jobban tudott, így eszem ágában sem volt megkérdőjelezni a testvéremet. Tartottam hát vele a szemkontaktust, szelíden fürkésztem a vonásait, miközben próbáltam elereszteni ezt a szorongató gondolatot. Nem akartam elveszíteni őt. Mégis, nem csak ez nyomasztott engem, rengeteg dolog volt a listámon, amelyek csak stresszesebbé tették az életemet. Azonban Dominic válaszát követően úgy éreztem, mintha hatalmas tehertől szabadult volna meg a mellkasom, és egy pillanatra ugyan, de ismét szabadon tudtam lélegezni, amíg eszembe jutott ezer más apróság, amelyek miatt aggódhattam. − Ennek örülök. Eléggé ijesztő lenne, ha valóban az lennék – húztam fel a lábaimat, és karoltam át őket, miközben az államat a térdeim között támasztottam ki. Viszont, ha nem voltam alvajáró, akkor mégis mi történt velem az éjszaka során? Miért gyötörtek azok a borzasztó rémképek, és miért éreztem azt, hogy pontosan tudtam mi rejtőzett lent a pincében, amikor sosem jártam odalent? Elsüppedtem a gondolataim tengerében, olyan hullámokban ömlöttek rám, hogy attól féltem, belefulladok. Dominic is láthatta, hogy mennyire elkalandoztam. − Beszélek? Miket mondok? – sandítottam fel, hátha a testvérem közelebb tudott volna vinni engem ahhoz a válaszhoz, amelyet már évtizedek óta kerestem. Mert bizony régóta őriztem ezt a titkot, ezeket a rémálmokat, és zártam el a bennem szunnyadó szörnyeteget. De ki tudja, hogy meddig voltam még képes rá? Ki tudja, hogy egyik reggel nem arra fogok megébredni, hogy Dominic… Nem! Erre még gondolnom se volt szabad! Finoman oldalra billentettem a fejemet, a szemeimet pedig lehunytam, hogy egy mély levegővétel kíséretében megtisztítsam az elmémet ezektől a mérgező félelmektől. Akkor sandítottam fel ismét, amikor hallottam, ahogy a pohár halkan koppant az ezüsttálcán. A bátyám rám vetülő árnyéka talán másokban félelmet keltett volna, engem mégis megnyugtatott a közelsége. A kérdésétől azonban kirázott a hideg, megragadtam a takaróját, a mellkasomig húztam, és magamhoz szorítottam azt. − Éppolyan ijesztő, mint az álmaim. Félek attól a helytől… − Féltem önmagamtól is, hiszen továbbra sem találtam az összekötő kapcsot, amely a pincéhez kötött. Számtalanszor gyújtottam füstölőket és égettem gyógynövényeket a pince közelében, éppúgy, mint amikor Thomas ártó szellemétől próbáltam megszabadítani a kúriánkat. Mégis, akárhányszor a pince mellett haladtam el, valahogy mindig beférkőzött az elmémbe, és elrabolta a jókedvemet. − Dominic, ugye nincs odalent semmi, ami árthat nekünk? – kérdeztem halkan, a keze után nyúlva, s talán meg is érintettem őt, ha karnyújtásnyi távolságra állt tőlem. Szükségem volt a támaszára, a csitító szavaira, mert tudtam jól, hogy a takaró, vagy bárki más a világon nem tudott volna megvédeni engem, csakis Ő.
Sosem zavart igazán a húgom tehetetlensége és hogy mindig szüksége volt valakire, aki tolja előre az életben. Nem igényelt tőlem különösebb energiákat, hogy megtegyem ezt neki, cserébe legalább ő is rendben érezhette magát és dolgozott itthon a házimanónk mellett. Én pedig nem voltam teljesen magányos. Persze számomra nem okozott volna problémát, de másokban kellemetlen kérdéseket vetett volna fel, hogy vajon miért él egyedül egy harmincas férfi egy hatalmas kúriában. Nem akartam ilyen kérdésekre válaszolni. Jennifer pedig egész biztosan nem élné túl egyedül néhány hétnél tovább. - Ez esetben próbálj meg ennek a kívánságodnak eleget tenni. -A kelleténél jóval ridegebb és nyersebb voltam vele, talán nem is lepleztem olyan jól a lelkembe törő zaklatottság érzését. Másnak talán az lett volna fenyegető érzés, ha valaki késsel ront rá a zuhany alatt, én azonban most éreztem magam sebezhetőnek. A pince az én helyem volt, csakis az enyém, még a húgomnak sem engedtem betekintést oda, mert az feltárta volna előtte a valódi énemet. A pince nem volt más, mint én, a csupasz, leplezetlen Dominic Linwood, aki a minimumot sem teszi meg azért, hogy a társadalom elfogadható tagjának tűnjön. Az érzés ellenére azonban nem fordultam el tőle, stabilan néztem a szemekbe, amik egyedüliként hasonlítottak rám külső jegyek tekintetében. Mindig ez emlékeztetett rá igazán, hogy valóban testvérek vagyunk, édestestvérek. Könnyű volt ezt elfelejteni, ha egy testvérpárnak a miénkhez hasonló kapcsolata van. - Miért? -kérdeztem vissza kissé gyanakvó hangon. -Tudtommal az alvajárás nem jelent nagy fenyegetést az emberre vagy a környezetére. A legtöbben még mókásnak is találják, bár szerintem legfeljebb bosszantó lehet. Zavarna, ha nem tudnék rendesen aludni miattad. -Nem mintha túl sok időt töltöttem volna alvással. Jobb napokon ha hat-hét órát sikerült aludnom, talán azzal sokat is mondok, általában inkább négy óra körülre tudtam volna ezt tenni. Tisztában voltam ennek az egészségre való káros hatásaival, elvégre medimágiát tanultam én is, hiába nem élő testeken tesztelem a tudásomat - legalábbis nem a törvényes munkám keretében -, tenni azonban nem akartam tenni ellene. Az alkohol sem egészséges, mégsem vetettem meg a jó minőségű skót whiskyt. - Sosem figyeltem rá. -Szemrebbenés nélkül hazudtam az arcába, mint oly' sokszor máskor. A segélykérései és ellenkezései, amiket álmában hallatott, nem voltak kellően kellemesek ahhoz, hogy megosszam őket vele. Talán elhiszi, hogy nem túl lényegesek és nyugodtabb lesz tőle. Nem válaszoltam neki. Az arcom lehet, hogy egy hajszálnyit megrándult, ahogy a pincétől való félelmet említi. Persze ez a természetes reakció arra a helyre, ahol több halott fordult már meg, mint egy kisvárosi ravatalozóban, de nem egy olyan embertől, aki még sosem járt ott és fogalma sem volt róla, milyen szörnyegteg rejtőzik odalent. Éppen az, amelyik most itt áll vele szemben. Éreztem az érintését a kezemen, de nem húztam el azonnal. Az egyetlen ember volt, akinél nem éreztem azonnali ingert rá, hogy elrántsam a karomat, ha váratlanul megérintett. Igazság szerint a legtöbbször akkor kerültem kontaktba emberekkel, ha megöltem őket… vagy amikor előtte elszórakoztattam magam velük. Jennifer kiesett ebből a kategóriából, értelemszerűen, azonban abból is, ami mindenki mást magába foglalt. A húgom a saját külön kategóriája volt. - Nincsen, erről biztosíthatlak. Úgyhogy jobb is, ha nem jár annyit ezen az eszed. Leültem az ágy szélére, készen arra, hogy most már lefeküdjek aludni. Vagyis úgy tenni, mint aki alszik, úgysem jönne még álom a szememre.
Vendég
Szer. Aug. 24, 2022 5:43 am
Jennifer & Dominic
Akaratlanul is összerezzentem az újabb égzengésre, és úgy öleltem magamhoz Dominic takarójának a csücskét, mintha az életem múlt volna rajta. Most még mellette is olyan gyengének és tehetetlennek éreztem magam. Nem vallottam volna be neki, hogy rettenetesen fáradt voltam. Már jó ideje rémálmok gyötörtök, és rettegtem a gondolattól, hogy valami szörnyűséges dolog fog bekövetkezni. Magamnak sem tudtam volna megmagyarázni igazán, de az a hasonlat lett volna a leghelytállóbb, hogy egy szörnyeteget tartottam féken. Csakhogy azok a láncok nem tartottak ki örökké, bármely pillanatban elpattanhattak, utána pedig… Inkább elhessegettem magamtól ezt a gondolatot, és a bátyámra emeltem a tekintetemet. − Így lesz – suttogtam elhaló hangon. Nem tudtam mire vélni Dominic rideg szavait. Valami rosszat mondtam volna? Megbántottam talán? Mert egyik sem állt szándékomban, s most mégis az elmémben kezdett motoszkálni a dolog. Hosszú ideje senki más nem számított nekem igazán, csakis a testvérem, ezért érzékenyen reagáltam minden egyes ingerültebb megmozdulására. Ez nem vallt rá. Nagyon nem volt ilyen. Az alsó ajkamat harapdálva fürkésztem őt, mintha csak a mozdulataiból kiolvashatnám, hogy mi járt a fejében. Azonban nem voltam legilimentor, így sejtésem se volt arról, hogy mit szúrtam el. A bűntudat máris a lelkemet mardosta emiatt. − Nem is tudom, olyan kiszolgáltatottnak érezném magam miatta – hagytam abba a takaró csücskének a morzsolását, hogy a hajamba túrva a tarkómat kezdjem masszírozni. Azt sem árultam el Dominicnek, hogy fájdalmaim voltak. Mások szerint túlterheltem a szervezetemet, de a mostani helyzetben nemigen engedhettem volna meg magamnak, hogy szabadságra menjek, ráadásul a háztartásra is figyelnem kellett. A manóink nem mindig úgy végezték a dolgukat, ahogyan kellett volna. − Így is sokszor nem érzem jól magam a bőrömben – tettem hozzá még halkabban, de arra már nem tértem ki, hogy inkább olyan benyomást keltett ez az egész, mintha nem lettem volna ura a saját testemnek. − Ó, értem. Ha esetleg legközelebb hallanád, akkor elmondanád? – Kénytelen voltam elengedni a témát, bár még mindig nem segített a szorongásomon, de ma este talán egy kicsit nyugodtabban hunyom le a szemeimet. Sok dolog frusztrált az életben. Ez csak egyike volt annak a számtalan esetnek, amely rettegésben tartott. Mégis, ha valaki rám pillantott, akkor nem is sejtette, hogy mennyi borzalmon mentem át az évek során. Hálás voltam Dominicnek, hogy ahogyan akkor, most is mellettem állt. Nélküle már biztosan összeroppantam volna. − Rendben – bólintottam igen aprót. Ha Dominic azt mondta, hogy odalent nem tárolt semmilyen veszélyes dolgot, akkor teketóriázás nélkül elhittem neki. A bátyám mindent jobban tudott nálam, ő volt a családfő, így eszem ágában sem volt megkérdőjelezni őt. Miért tettem volna? Hiszen Dominic volt a mindenem. Pár pillanatig csak néztem az alakját, ahogyan leereszkedett az ágy szélére, majd kibújtam a takarója alól, hogy hátulról átkarolhassam őt. − Köszönöm, hogy vagy nekem – támasztottam az államat a vállára, ahogy hozzábújtam. Tisztában voltam vele, hogy nem rajongott az ilyen gesztusaimért, ezért sem öleltem át hosszan, igen hamar elhúzódtam tőle, de nekem szükségem volt arra, hogy megérinthessem. Tudnom kellett, hogy valós volt. − Szeretnél aludni? – figyeltem még mindig az arcvonásait, hiszen későre járt. Nem akartam feltartani őt akkor sem, ha tudtam, hogy a vihar miatt az én gondolataim még sokáig nem csitulnak majd.