Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

William Arthur Weasley

Anonymous

William Arthur Weasley Empty
Vendég
Szomb. Aug. 07, 2021 1:50 pm

William Arthur Weasley

Bill

"Abban a pillanatban, hogy már nem küzdünk egymásért, eltűnik belőlünk minden emberség."

Nem: Férfi

Kor: 50 év (1970. November 29)

Vér: Aranyvérű

Születési hely: Odú

Iskola/ház: Roxfort - Griffendél

Munka: Átoktörő (Gringotts)

Családi állapot: Házas

Patrónus: Kerecsensólyom

Pálca: 14 hüvelyk, sárkányszívizomhúr, Körtefa

Jellemzésem

Hát hogyne tudnám, mit jelent Weasleynek lenni, hiszen én voltam az első, aki ezt az utat meghatároztam a testvéreim számára is. Sohasem akartam példakép lenni, de anyánk, állandóan velem példálózzott. Amit elértem az életben, azt tényleg magamtól értem el, meg persze ott volt a családom is, aki tartotta a hátát, és főképp Charlie. Már a Griffendélben is hamar akadtak követőim. Folyton a nyomomba jártak, és alfahímként kezeltek. Mindig én voltam a társaság középpontja.
Rengeteg volt a vállamon a felelősség és az a legszebb a történetbe, hogy ebbe soha nem roppantam bele, sőt, egy nagy kalandnak éltem meg az életet. Nem voltam sohasem stréber, egyszerűen csak amibe belefogtam, mind arannyá változott. Az én szememben minden kihívás, minden kaland, és ami ezeken a kategóriákon kívül esik, az sajnos nem tud megmozgatni. Így van ez az átlagos, könnyen megkapható nőkkel, az egyszerűen megszerezhető pénzzel.
Adrenalin függő vagyok, talán ez miatt döntöttem végül az átoktörő karrier mellett. Állandó mozgásban lenni, folyamatos bizonytalanságban élni. Ez a nekem való élet.

Életem története

A legidősebb vagyok a hét Weasley gyerek közül, és ezek mellett az első Varázslóháború kezdetén születtem, tisztában vagyok azzal, hogy milyen áldozatokkal járt már az az időszak is.

A Roxfort-ban 1982.-ben kezdtem meg tanulmányaimat, és hamar kiderült, hogy szorgalmas és kiemelkedően okos diák vagyok. Kedvenc tantárgyam a Sötét Varázslatok Kivédése volt, de emellett lekötötte a figyelmemet még a Bájitaltan, a Rúnaismeret és a Számmisztika is.
Az iskolai éveim alatt prefektus és iskolaelső is lettem, játszottam a Griffendél kviddics csapatában, kórustag is voltam, valamint 12 sikeres RBF vizsgát is letettem, amit később Percy célkitűzésként tett maga elé, hogy meg kell ugornia ezt a lécet.
Imádom a sakkot. Ron-t is megtanítottam játszani, amikor éppen otthon voltam. Mielőtt a legfiatalabb öccsém is megkezdte volna az iskolát, Egyiptomba küldtek, így ajándékként odaadtam neki az öreg sakk készletemet, amivel mindig együtt játszottunk.
Az iskola után átoktörőként kezdtem el dolgozni. Mindig is érdekelt a varázsvilág ezen része. Illetve egyszer az egyik idősebb barátomtól kérdeztem, hogy mit is csinál pontosan egy ilyen mágus: „rontásokat veszek le helyekről, épületekről, tárgyakról. Mivel a legtöbb átoktörőt a Gringotts küldi ki bizonyos helyekre, az a feladata, hogy kincsekről, meg ilyenekről vegye le a rontást, mielőtt a gringottsi széfekbe szállítják őket, hogy a kutató varázslók ki tudják szedni a kincseket.” Ezek után nem is volt kérdés, mivel akarok majd foglalkozni.
Sok helyre küldtek pályakezdő létemre, azonban pár évet Egyiptomban töltöttem, ahol ásatásokon kellett részt vennem, ahol piramisokról vettem le a rontásokat, megtörni a múmiák, szarkofágok átkát.
Ezek mellett több nyelven beszélek, olvasok, írok. Köztük például franciául és portugálul is. Ráadásul olvasom a hieroglif írást is.
Ezekkel a munkákkal jól keresek és annak ellenére, hogy az évek során spórolnom is sikerült, a szüleim sosem fogadtak el segítséget anyagiak terén.
Végül haza költöztem, mert Voldemort visszatért, és mint a Rend tagja, így nagyobb hasznára voltam mindenkinek, hogy irodai munkát végeztem a bankban.
Ez időtájt találkoztam Fleur-rel, aki szintén ott dolgozott a nyelvtanulás reményében, amiben készséggel álltam a rendelkezésére és segítettem neki a nyelvleckékben. Egy év randevú után kértem meg a lány kezét, aki igent mondott.

Az évek  futottak velünk, és mi is rohantunk utánuk. Ráncok keletkeztek az arcunkon!

1997-ben egy vérfarkas megtámadott és megsebesített, ám mivel éppen nem volt telihold, nem lett belőlem teljes értékű vérfarkas, csupán az étkezési, és viselkedésbeli változások emlékeztetnek rá, hogy az arcomat csúfító karmolások kitől, vagyis mitől is származnak.
1997-ben elvettem feleségül életem szerelmét, Fleur-t, akivel az esküvőnket a Minisztériumból érkezett jelentés, majd a  Halálfalók zavarták meg. Azóta is foggal-körömmel harcolok a harmadik kitörése ellen. Főleg úgy, hogy sosem támogattam Ginny részvételét a harcban, no meg elveszítettem egyik öccsémet.

Talán nincs is olyan ember a földön, aki ne vágyna egy másik sorsra, vagy egy másik életre. Úgy hiszem nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy részesültek a tökéletes boldogság adományában. Megszámlálhatatlan alkalommal jutott az eszembe, ha vajon nem Weasley lennék, akkor miféle életem lenne, és hol lennék vajon? Lenne ilyen csodás feleségem? Aki el mindent is meglehet beszélni? Az örökkön-örökké fogadalma összeköt bennünket! Lenne gyermekem? Jelenleg hárommal büszkélkedhetek, imádom mindőjüket. Nem cserélném őket semmire. Sem ezt az életem.

Ha tükörbe nézek

Vörös a hajam. És meglepő módon a szakállam is. Az anyám nagyon örül, hogy végre levágtam azt a lófarkat. Csak azt sajnálja, hogy nem az ő ollójának esett áldozatul. Végülis Fleur valahol sokkal inkább meggyőzőbb tud lenni.
Valamikor régen langalétának számítottam.
Komolyság ide vagy oda, azért van ami sohasem változik. Erős testfelépítésemet a fiatalkori rendszeres kviddicsnek köszönhetem, de azért nem mondanám, hogy sokat lazsálnék. A "huligán" stílus meg csak úgy belülről fakad. Meglátok valami extrém cuccot a világ egy távoli pontján, és máris beépítem a ruhatáramba, amit nem mindenki fogad kitörő örömmel.

Családom

Édesapám

Athur Weasley(1950. február 6)

Septimus és Cedrella gyermekeként született. A gazdag és arisztokrata Black család leszármazottja (Sirius másod unokatestvére). Édesanyját kizárták az örökségből, amiért nem egy hozzá „méltó” férfihoz ment feleségül, hanem a véráruló Septimus Weasleyhez.
magas, vékony és szemüveges. Rendkívül barátságos és melegszívű ember, aki nagyon ritkán gurul be.

Édesanyám
Molly Weasley (Née: Prewett)
nem lelkesedett nagyon, amikor megtudta, hogy a feleségem Fleur Delacour lesz. Sok idő telt el mire megbékélt Fleurrel, mikor az arcomat elcsúfító súlyos sebesülések ellenére is kitartott mellettem.

Testvéreim

- Charlie Weasley
- Percival Ignatius Weasley
- George Fabian Weasley
- Fred Gideon Weasley
- Ron Weasley
- Ginny Weasley

Feleség

Fleur Isabelle Weasley (43 év)
Jóban rosszban együtt. Életem egyik legnagyobb és legcsodálatosabb pontja. Szeretem, szeret, és ennél több nem is kell.

Gyermekeim

- Victoire Weasley
- Dominique Weasley
- Louis Weasley

Apróságok

Amortentia
kámforolaj, lángnyelv whisky, fahéj

Mumus
Kézzel fogható nem igen akad, mivel rengeteg dologtól retteghet bizonyos pillanatokban.

Edevis tükre
Mindenem megvan, nem vágyok semmire.

Hobbim
Családi programok létrehozása. Átok törés.

Elveim
A boldogság mindenek felett áll. Ez a legfőbb elv. Minden nap tudjak többet a világról, mint az előző nap, és csökkentsem mások szenvedését.

Amit sosem tennék meg
Hátat fordítani önmagamnak. Hazudni. Elárulni a Weasley család tagjait. Voldemort pártját fogni.

Ami zavar
Az öcsém halála. A feleségem olyan káromkodásai melyeket nem értek. A gyermekeim veszekedései és az, hogy lassan mindegyik kirepül a családi fészekből.

Ami a legfontosabb az életemben
Weasley család minden tagja.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Ítélkezések.

Amire büszke vagyok
Az eddigi megtett élet utam. Szegény családból küzdöttem fel magam idáig. Önerőből és minimális szülői támogatásból, bár ez akkor nekik az összes volt, amit adhattak.

Ha valamit megváltoztathatnék
A munkában elért kudarcaimra. Szégyen vagy sem több mint 30 éves pályafutásom alatt sem vagyok képes a tragédiákat könnyedén feldolgozni.

Így képzelem a jövõmet
Tovább folytatom átoktörői munkáimat. Unokákkal a kezemben széles mosollyal.

Egyéb

Toby Stephens

Vissza az elejére Go down
Anonymous

William Arthur Weasley Empty
Vendég
Kedd Szept. 28, 2021 2:16 am
Kedves William!

A várva várt legidősebb Weasley, aki mindig a saját feje után ment, aki izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba vágott bele, majd mindent sutba dobva döntött úgy, hogy ő letelepszik, családot alapít és nyugodtabb mederben folytatja az életét. Ahah, ha valaki azt gondolná, hogy utána unalmasan telik az életed, akkor garantálom, hogy az öcséid tettek róla - különösképp George -, hogy ne így legyen, de mindenesetre az unokáknak lesz mit mesélni így is a kalandos életedről. Ki más mondhatja el magáról, magába bolondított egy véla csajt, aki még szebb napokon Trimágus Tusát is látott? Na ugye. Szóval nyomás elfogadózni és irány a játéktér. El ne felejts plotolni, de ami még fontosabb, játszani is. Wink

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: