| | | Csüt. Júl. 29, 2021 8:54 pm | "I'm not a hero, but I kill monsters." Nem: férfi Kor: 38 év Vér: félvér Születési hely: London, Anglia Iskola/ház: Roxfort, Griffendél Munka: auror (MACUSA) Családi állapot: nőtlen Patrónus: arany griff Pálca: magyal, arany griff toll, 11 hüvelyk, enyhén rugalmas Amit szeretnek bennem "Wade Maxwell. Persze, hogy emlékszem rá, hiszen sosem tartozott a hátsó padban megbújó diákjaim közé. Ha jellemeznem kéne, azt mondanám, hogy lelkiismeretes, kíváncsi, gyors észjárású és gyors reakcióidővel rendelkező fiatalember, aki főleg akkor érzi elemében magát, amikor cselekedni kell. Emellett mindig is népszerű fiú volt. Sok barátot és ismerőst szerzett a Roxfortban eltöltött évei alatt, amit azért is volt jó érzés nyomon követni, mert a lelkesedése több boszorkányt és varázslót magával húzott a közösségi eseményekbe."
//Roxfort, anonim tanári vélemény//
Bátor - Általában tele van élettel és energiával. Imádja feszegetni a határait, szeret felfedezni új dolgokat és ebbe másokat is szeret belevonni, ha tud. Racionális és gyakorlatias - Szeret megvalósítani és mihamarabbi megoldásokat találni a körülötte felmerülő problémákra. Ezt általában az ismerősei és a kollégái is nagyra tudják értékelni. Éleslátó - Az esetek nagy részében nagyon hamar észreveszi, ha a dolgok változásnak indulnak körülötte. Legyen az egy szokásban vagy külsőségben megjelenő apró változás, az általában feltűnik neki. A "szürke" mindennapokban ezt főleg a hölgyek szokták értékelni, mert ő az, aki mindig megdicséri, ha új a ruhájuk vagy a frizurájuk. Közvetlen - Hiába éleslátó, az elméleti játszmák nem az ő asztala. Egyszerűen nem szereti őket. Jobban értékeli a világosan, közvetlenül és tényszerűen feltett kérdéseket, illetve válaszokat. Emellett bárkivel szívesen szóba áll és elbeszélget, ráadásul ha a dolgok úgy hozzák, rendkívül sok hülyeségben, bolondozásban és viccben benne van.
"Wade egy igazi védelmező. A tanárok többsége kedvelte, a magaviselete általában rendben volt, kivéve, ha egy kisebb csoport diák rászállt egy náluk gyengébb tanulóra, mint például én, pedig még csak egy házba sem tartoztunk. Még most is tisztán emlékszem arra a pillanatra, amikor szemrebbenés nélkül közém és a három másik közé állt. Nagyobbak voltak, erősebbek, két évvel jártak felettünk, de Wade-et ez nem zavarta. Még néhány sértegetés és már nekik is ugrott. Végül a tanároknak kellett szétválasztaniuk a verekedőket."
//Roxfort, anonim diáktárs beszámolója//
Szépségfoltok
"Érzéketlen" - Látásmódja elsősorban a tapasztalatokon és az egyértelmű tényeken alapszik. Az érzések és érzelmi befolyásoltság csak ez után következik. Ráadásul az érzelmileg terhelt helyzetek sokszor kínos, kellemetlen ügyek a számára, amelyekkel nehezen tud mit kezdeni. Nem hiába okoz neki gondot saját érzéseinek az elismerése és kifejezése is. Türelmetlen - Ez egy olyan rossz tulajdonság, amivel tökéletesen tisztában van és amin időnként változtatni is próbál. Mégis rendkívül nehezére esik végigvárni egy-egy olyan munkamegbeszélést, ahol a munkatársak túl sokáig vitatkoznak a szerinte sokad rangú részletkérdéseken ahelyett, hogy érdemben haladnának az eredményesség felé. Kockázatra hajlamos - Türelmetlenségéből, kíváncsiságából és tettrekészségéből fakadóan többször előfordul, hogy ismeretlen területre merészkedik anélkül, hogy komolyabban belegondolna a hosszútávú következményekbe. Ilyen lépésekre akkor is hajlamos, ha úgy érzi, nincs minden rendben az életében. Dacos - Amit egyszer a fejébe vesz, az úgy is lesz. Döntései előtt ugyan szokott mérlegelni, de ha egyszer leteszi valami mellett a voksát, onnantól kezdve nagyon nehéz meggyőzni őt arról, hogy változtasson a véleményén. Nem is azért, mert nem hallgat a logikus érvekre, hanem azért, mert mire leállnál vele vitatkozni, addigra ő már el is indult, hogy megvalósítsa, amit a fejébe vett.
Életem története Wade Maxwell. A Maxwell család legidősebb gyermeke. A nagy testvér. A példakép. Az ambiciózus. A tehetséges. A Griffendéles. A jó tanuló. A komisz gyerek. A védelmező. A hirtelen haragú. Álmaid elérhetetlen férfija. Hangzatos jelzők, amelyek valahol tán mind igazak, ahhoz viszont nagyon kevesek, hogy lefessék, valójában milyen varázsló is Wade Maxwell. Angliában, azon belül Londonban látta meg a napvilágot. Szerető családban, három testvérével együtt nevelkedett, akik mind kiemelten fontos személyek az életében és akikkel a maguk módján mind jó viszonyt ápol. Elsőszülöttként azonban, főleg fiúként mindig nagy felelősség nyomta a vállait. Neki kellett példát mutatnia. Neki kellett kitaposnia az ösvényt a többiek előtt. Neki kellett a kisebbekre vigyáznia. A személyisége nagy része egyébként tökéletesen megfelelt ezeknek a feladatoknak. Mindig is élvezte a legidősebb testvér szerepét és azt, hogy ha valami újat tanult valahol, akkor azt előadhatja, esetleg megtaníthatja a kisebbeknek. Szeretett tanulni, bár a dolgok gyakorlati alkalmazása mindig jobban érdekelte, mint az elméletek levegős és akár a végtelenségig is elnyúló világa. A Roxforti évek mégsem egészen azokat a kalandokat hozták el a számára, amikben reménykedett. „Kedves Naplóm! Jövőre megyek a Roxfortba. Már nagyon várom, hogy mi lesz, bár anyuék már nem annyira boldogok. Azt beszélik az előző tanévben egy óriási baziliszkusz garázdálkodott a kastély falai között és néhány diákot kővé változtatott. Szerencsére már mindenki jól van. Remélem akkor is lesznek izgalmas történések, amikor én már odajárok. Még sohasem láttam egyetlen egy baziliszkuszt sem.” Ehhez képest a rövid lista arról, amit a Roxfort adott: 11 évesen megtapasztaltam, hogy milyen elbizonytalanodni saját magamban. Hogy milyen érzés a tényleges félelem. Legalább is azt hittem, amikor életemben először találkoztam dementorokkal a Roxfort Expresszen. Emlékszem még, ahogy átfutott az agyamon a gondolat, mi szerint mi lesz, ha a Roxfortban nem tudok olyan jól teljesíteni, mint azt, ahogyan a szüleim elvárják tőlem? Mi lesz, ha csalódást okozok nekik? Mi lesz, ha a testvéreimnek nem lesz kire felnézniük? Ha ők is csalódnak bennem? A gyomrom görcsbe rándult az idegességtől. Mekkorát is tévedtem... 12 évesen sok barátot szereztem és a Trimágus Tusának köszönhetően megtanultam, hogy mit jelent a tisztességes verseny. Ebben a tanévben tanultam meg seprűn szlalomozni egy haveromtól, bár a pofára esés nem tartozott az eredeti tervek közé. Ez volt az az év, amikor rájöttem, hogy a pletykáknak mekkora ereje van, mert sokéig én magam is elhittem, hogy Harry Potter csalással tudott részt venni a Tusán. Szintén ez volt az a tanév, amikor először láttam holttestet. Ráadásul egy diákét. Soha nem gondoltam volna, hogy olyan ember halála is meg tud rázni, akit nem ismertem. De nem is a távolba meredő szemek vagy a sápadt arc akasztott ki, hanem az apa reakciója… Az eset utáni nyáron nagyon sok időt töltöttem el a saját apukámmal és az egész családdal. Eseménydús nyár volt, főleg anya erőltette, hogy menjünk el mindenfele, de én nem bántam. Csak később jöttem rá, hogy ez amiatt a hír miatt lett kifejezetten kincset érő nyár, hogy Voldemort visszatért. 13 évesen rájöttem, hogy vannak emberek, akik egyszerűen gonoszak. Nem azért, mert rossz nekik, hanem mert ők így érzik jól magukat. Ezzel együtt arra is rájöttem, hogy a túl sok szabály nem nekem való. És persze arra is, hogy a szabályszegésnek néha sokkal fájdalmasabb következményei vannak, mint odahaza. De azért néha mégis megéri. Főleg, ha nem vagy egyedül a büntetettek között. 14 évesen életemben először szerelmes lettem. Eloise-nak hívták, Mardekáros volt és nagyon okos. A kviddics kapcsán kezdtünk el először beszélgetni. Ezzel együtt először tapasztaltam meg a saját bőrömön, hogy milyen az, ha valakit a vére miatt elítélnek. Ennek ellenére a kapcsolatunk mégis jó irányba haladt, bár sokat titkolództunk a barátai miatt. Csak hát aztán... nos, év végén meghalt Albus Dumbledore. 15 évesen anyám nem akart visszaengedni a Roxfortba, de a kialakult hatalmas káoszban még mindig az iskola bizonyult számomra és a testvéreim számára a legbiztonságosabb helynek. Peter és Leah ebben az évben lett elsőéves. Nem szeretek visszaemlékezni erre az évre. Gondolom mindenkinek van arról valami sejtése, hogy félvérként milyen lehetett, főleg úgy, hogy majdnem minden balhét bevállaltam, amiben a testvéreim akár kicsit is érintettek voltak. Meg aztán... - A prefektusok azonnal szedjenek össze minden kiskorút! Amint mindenki megvan, megkezdjük az evakuálást, illetve a biztonságos helyre való menekítést! - hangzott el a hangos és sürgető parancs McGallagony professzortól. A levegőben tapintani lehetett a feszültséget. Mindenki tudta, hogy mi készül, magunk között mégsem beszéltünk róla. Csak csendben, sietve szaladtunk egyik helyről a másikra az utasításoknak megfelelően. Leah, Peter és Daniel már biztonságos, vagy legalább is biztonságosabb helyen volt és én is hozzájuk tartottam, amikor az egyik folyosón megpillantottam Eloise-t. Az utóbbi pár hónapban alig beszéltünk egymással. A leveleimre sem volt hajlandó válaszolni, a szívem mégis nagyot dobbant, amikor felismertem a vonásait. - Elosie! - kiáltottam utána, s már meg is indultam felé, amikor hirtelen ráébredtem, hogy valami nincs rendben. Ő megállt, komor arccal hátra fordult és a szemeimbe nézett. Nem tudtam tovább menni. A lábaim akaratlanul is gyökeret vertek a kastély kőpadlójába, annyira fagyos és kimért volt a tekintete. Nem szólt egy szót sem, csak visszafordult és tovább ment. Mielőtt azonban teljesen elfordította volna tőlem az arcát, észrevettem, amint a maszk felszakad és az általam szeretett vonásokon átfut valami szomorúsággal vegyített furcsa zavar. Ekkor jöttem rá, hogy mire készül. - Nem mehetsz ki a kastélyból! - fakadtam ki hirtelen, megtörve magamon a dermedt tehetetlenség béklyóját. - Ez nem a te harcod! Nem kell benne részt venned! Miért nem mész le a p... Nem tudtam folytatni, mert Eloise hirtelen megfordult és pálcát szegezett nekem. - Hallgass! - kiáltotta dühösen, miközben a szemei különös lánggal világítottak a félhomályban. - Különben is, egy félvér mióta gondolja, hogy megmondhatja, hogy egy aranyvérű mit tehet és mit nem?A szavak váratlanul és fájdalmasan értek. Mintha tükörszilánkokat hajított volna a szívem felé. A szemeim kikerekedtek és hirtelen elöntött a harag. - Tehát most így állunk. Eddig tartottak az elveid, az elképzeléseid, az álmaid a szebb jövőről - dörrentem rá hirtelen, mire összerezzent. - És mi a nagy terv? Kimész, átállsz a családod oldalára és megtámadod az iskolatársaidat? Érdekelni fog szerinted bárkit is, hogy 15 éves vagy? Hogy neked nem kéne még...? - A mondatomat ez alkalommal sem tudtam befejezni, ugyanis Eloise hirtelen megtámadott én pedig keresztül repültem a folyosót, nekicsapódtam a falnak, bevertem a fejemet, majd lezuhantam a padlóra. - Ég veled - hallottam a hangját, mire megpróbáltam feltápászkodni. - Várj! - kiáltottam utána még egyszer, miközben egyik kezemmel a pálcám után tapogatóztam, de nem találtam meg időben. A következő átok, ami elért, a sóbálvány átok volt. Telibe talált. Mentségére szóljon, hogy ezt követően elvitt a folyosóról és bezárt egy üres terembe, ahol mindenféle ruhát és más tárgyat a fejemre pakolt, hogy ha valaki véletlen benyit, ne találjon meg. Ekkor láttam utoljára. Ennek köszönhetően az egész nagy csatát mozdulatlanul és tehetetlenül hallgattam végig egy üres szobában. Rettenetesen féltem és még életemben nem éreztem olyan kétségbeesettnek magamat, mint ott. Féltem attól, hogy mi van, ha ezen a helyen senki sem fog megtalálni, de közben még jobban féltem attól a gondolattól, hogy mi van akkor, ha valaki megtalál. Később, miután felszabadultam a varázslat alól, kiderült, hogy a nagy csata közben Eloise-t eltalálta egy átok. A szüleiig sem jutott el. .................................................................. A Roxfort elvégzése után auror lett belőle. Függetlenségre, kalandokra és egy kis privát térre vágyott, így a munkán belül végül Amerikáig "menekült". Emellett, mint azt valahol képességei miatt el is várták tőle, jobb hellyé akarta tenni a világot. Legalább is, ha megkérdeznék az okát, ezt mondaná. Nem túl nagy füllentés annak érdekében, hogy a világ megkapja azt a képet, amire vágyik. Az, hogy ezzel az életpályával kiépített mederbe tudja szorítani indulatait, tettrekészségét és önkényes igazságszolgáltatási hajlamait, végül is senkire nem tartozik. Az alapképzés elvégzése után pályafutását a MACUSA berkein belül, a Szervezett Bűnözés Szakosztályán kezdte, majd néhány év után tovább lépett a Varázsbűn Üldözési Kommandó részlegére. Eltökélt volt, fegyelmezett és mindenre elszánt. Ráadásul védelmi varázslatainak erőssége hamar nagy nevet szerzett neki, aminek köszönhetően több testőri állásajánlatot is kapott, ám ezeket mind elutasította, mondván, hogy nem neki való. A munkával való elégedettséget mégsem ezeken a helyeken, hanem az átoktörők csoportjánál találta meg két-három éve. .................................................................. Húgomat, Leah-t, aki szintén a MACUSA-nak dolgozik, munkahelyi dolgok miatt visszahívták Londonba. Tudom, hogy ez bosszantja és tudom, hogy nagy lány, megoldja, meg minden, de én azért aggódom érte. Éppen ezért sok-sok év távollét után én is hazatérek. Vagyis nem, nem emiatt. Természetesen csak a munka miatt helyeztem át székhelyemet újra Londonba. Meg hiányzott a családom, hiányoztak az öcséim... stb. Már csak tényleg arra kell vigyáznom, hogy a munka, aminek köszönhetően végül Londonba jöhettem, ne nőjön a fejemre egyik pillanatról a másikra. Ha tükörbe nézek 186 centiméteres magasság. Atletikus testfelépítés. Világosbarna haj. Zöld szemek. Mély, rekedtes hang. Ha meghagyom, a szakállamnak kissé vöröses árnyalata van. Öltözetem általában a munka jellegétől függ. Ha pedig éppen nem dolgozom, akkor hanyag elegancia jellemez. Családom Édesapám Aaron Maxwell, mugli. Büszke vagyok rá, amiért ennyire jól viseli, hogy a családja varázshasználó. Tőle vettem át a szerelés és a tárgyak megbütykölésének szeretetét. Ha otthon vagyok, szinte mindig besegítek neki valami hasonló munkában, főleg, ha a családi autó felturbózásáról van szó. Nem szokta megköszönni, de azt hiszem büszke rám emiatt. Édesanyám Heather Maxwell, boszorkány. Egy nagyszerű, szerető, támogató édesanya. Minden főztjét imádom és egyszer majd biztosan rájövök, hogy mitől olyan különlegesen finom a húsos pitéje. Néha kissé túlfélt, ami a Roxfortos éveimnek köszönhető. Ilyenkor adni szoktam a homlokára egy puszit és megmondom neki, hogy már nagyfiú vagyok, tudok magamra vigyázni. Azért a gesztus maga jól esik. Testvéreim Daniel Maxwell: Két évvel vagy fiatalabb nálam. Sokáig veled volt a legszorosabb a kapcsolatom. Most se rossz, de amióta kimentem Amerikába dolgozni, azóta érthető okokból nem beszélünk olyan gyakran. Te vagy az, akinek a legtöbb fogalma van arról, hogy milyen volt nekem a Roxfortban és arról, hogy utána hogyan szedtem össze magamat. Még a szüleinknél is többet tudsz erről. Sok mindenben hasonlítunk, ám te mégis a nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb életet választottad. Van egy saját könyvesboltod az Abszol úton, családos vagy és gyerekeid vannak. Őszintén becsüllek és felnézek rád emiatt. Peter Augustus Maxwell: Négy évvel vagy fiatalabb nálam. Te vagy a kisöcsi, legyél bármennyi idős, komoly vagy épp komolytalan. Kicsit mindig is elvarázsoltnak tartottalak, amivel időnként húzom is az agyadat, de valójában szeretem ezt a tulajdonságodat. Meglepődtem, amikor te is az aurori pályafutást választottad, de a választott osztályod nagyon is hozzád illik. Büszke vagyok rád, amiért itt kötöttél ki. Jó lenne több időt együtt tölteni veled. Leah Maxwell/Avery Westwood: Csak úgy, mint Peter, te is négy évvel vagy fiatalabb nálam. Te vagy az egyetlen lány a családban, akire a többi fiú testvéremmel együtt mindig is nagyon vigyáztam. Jelenleg talán veled a legszorosabb a kapcsolatom, hiszen Amerikába is utánam jöttél és ott, nos, sok olyan arcomat is megtapasztaltad, amit odahaza nem engedtem meg magamnak. Büszke vagyok rád, de közben nagyon féltelek a munka miatt. Ezért is tértem haza hosszú idő után Angliába, hiszen valakinek akkor is vigyáznia kell rád, amikor úgy érzed, hogy szükségtelen. Párkapcsolat Nincs és nem is lenne szerencsés, ha lenne. Egy időben volt valami pletyka egy komolyabb kapcsolatról, de aztán ezek a pusmogó hangok megszűntek. Jelenleg azonban teljesen egyértelmű, hogy Wade-nek nincs ilyesmije a láthatáron és nem is akar. Apróságok Amortentia Motorolaj, ázott beton, őszi avar, almás pite. Mumus A magány. Hogy egyedül marad. Hogy ő nem szerethet senkit, mert csak veszteség éri. A mumus egy rohanó női alakként jelenik meg, aki a nevét kiálltja, de mielőtt elérné őt, porrá hullik és ott kavarog a szemei előtt. Edevis tükre Látja, amint újra egységes és boldog a családja. Már nagyon unja a titkolózást. Hobbik Olyan ember vagyok, akinek munka mellett több hobbija is van. Egyszerűen mindig muszáj csinálnom valamit, mert... mert muszáj. Kezdjük valami egyszerűvel és érthetővel. Először is nagy Kviddics rajongó vagyok. A Roxfortban én is sokat játszottam terelőként, manapság viszont már csak szurkolóként tengetem napjaimat. Ez is hobbinak számít, nem? Mármint a szurkolás. Aztán ott van a főzés, pálca használat nélkül. Lehet, hogy számodra most ez nevetséges, de engem kikapcsol. Plusz szeretek jókat enni. De tényleg. Ha olyanom van, képes vagyok a fél világon áthopponálni egy-egy alapanyagért vagy egy jó étterem, falatozó miatt. Utolsó hobbiként, már ha jut erre elég időm a munkám mellett, a különböző tárgyak, felszerelések javítgatását mondanám. Mindegy, hogy mugli vagy mágikus szerzemény. Jó érzés, hogy egy tönkrement vagy rossznak tartott tárgynak új esélyt adhatok és az, hogy a belefektetett munkának mindig van kézzel fogható eredménye. Elveim "Az élet vagy merész kaland, vagy semmi." Amit sosem tennék meg Soha nem fordítanék hátat a családomnak. Soha nem árulnám el egyetlen barátom bizalmát sem. Ha ez mégis megtörténne, megszűnnék Wade Maxwellnek lenni. Ami zavar A rossz indulatú, manipulatív személyek. A vér szerinti megkülönböztetés. A felesleges szócséplés. Ami a legfontosabb az életemben A családom és a munkám. Ami a legkevésbé fontos számomra A külsőségek. A ruha sok mindent elárul, de nem határozza meg az embert. Amire büszke vagyok Büszke vagyok a családomra, főleg a testvéreimre. Büszke vagyok a munkámra. Büszke vagyok arra, hogy jó vagyok a munkámban. Ha valamit megváltoztathatnék Jelenleg semmi. Amin tényleg változtatni kéne, azzal egyelőre nem akarok foglalkozni. Lehet soha nem is fogok. Így képzelem a jövõmet A jövő egy érdekes dolog. Sosem lehet tudni, hogy mit hoz magával. Jobb nem is gondolkodni rajta. Annyi biztos, hogy a munkámban csak egyre jobb lehetek. Ebben látom az utamat. Egyéb Animágus (Fekete Grizzly) Okklumentor. A védelmi varázslatai híresen erősek. Szereti a mugli filmeket és sorozatokat. (Van Vasember-es és Batman-es pólója is.) |
| | | Lakhely : Northumberland, AngliaElõtörténet : ♕ Queen D. ♕Playby : Hayden Panettiere | Pént. Aug. 06, 2021 7:54 pm | Kedves Wade! Esküszöm, nagyon próbáltam nem azzal kezdeni, hogy mennyire imádom a pofidat, de lehetetlen vállalkozás volt már akkor, amikor rád néztem. De erre nem is fecsérelek több szót, mert a szép arc mögött ezúttal egy remek jellem és egy szuperül megírt karakter tartozik. Nagyon nehéz feladat keresettet úgy megalkotni, pláne több kereső esetén, hogy mindegyik fél elvárásainak tökéletesen megfeleljen, de neked ezt sikerült megtenned, mégpedig úgy, hogy mellé a saját fűszereidet is beleraktad a karakterbe. Csodásan összeáll az auror és a nagytestvér képe, akinek az életét több csúnya hullámvölgy nehezítette meg, de mégis mindig kilábalt belőle és megmaradt annak az erős, szerethető nagytestvérnek, akinek lennie kellett. Futás elfogadózni, már többen is nagyon várnak rád! |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 8:59 pm-kor Theodore Nott Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir |
|