Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Gabrielle Lila Delacour

Anonymous

Gabrielle Lila Delacour Empty
Vendég
Vas. Júl. 25, 2021 4:35 pm

Gabrielle Lila Delacour

Gaby, Lila, Ms. Delacour

"Si on ferme les yeux, il existe quand-meme un monde en dehors de nous et de nos reves."

Nem:

Kor: 34

Vér: Egynegyed részt véla

Születési hely: Franciaország

Iskola/ház: Beauxbatons Mágusakadémia

Munka: Docendo Discimus Mágusakadémia, Mágikus Képző-és Iparművészeti Kar, Mágikus festészet szak oktatója

Családi állapot: Menyasszony

Patrónus: Flamingó

Pálca: Cseresznyefa, véla haj mag, 11 hüvelyk.

Amit szeretnek bennem

Könnyen barátkozom és teremtek kapcsolatokat. Remek a kezdeményező képességem, a legtöbb emberrel, legyen az fiatal vagy idősebb, gyorsan megtalálom a közös hangot. Szeretek és nagyon sokat tudok beszélni, bármiről. Már-már olyan vagyok, mint egy nyitott könyv. Az élet napsütötte oldalán élek, legalábbis próbálkozom mindig pozitív lenni.

Ami zavar bennem másokat

Rendkívül türelmetlen tudok lenni, ha valamit nagyon akarok és nem valósulhat meg azonnal, akkor az kikészít. Illetve, ha valamiért úgy adódik, akkor hajlandó vagyok a hazugságra, de csak ha valóban szükségét érzem.

Életem története

Fehér

Az íróasztalom előtt ülök, egy fehér lap van előttem, néhány ecset és festékek.
Becsukom a szemem és elképzelem, hogy mit is szeretnék festeni. A legelső kép sejlik fel az emlékezetemben. Még egészen kicsi voltam, talán öt- vagy hatéves lehettem, amikor először fogtam a kezemben ecsetet. Nem mondhatnám, hogy akkor már kész Picasso voltam, mert nem így volt. De anyának mégis tetszett az alkotásom és ez buzdított arra, hogy tovább próbálkozzak vele.
Azt mesélték, hogy gyerekként még annyira boldog és vidám voltam, na meg eleven is. Ha valamire a szüleim azt mondták, hogy nem szabad, én annál inkább azt csináltam. Mindig valami rosszaságon törtem a kobakom és alig lehetett leállítani. Mindig Fleur-rel példálóztak, hogy ő mennyire nyugodt, hozzá képest én úgy pörgők, mint egy búgócsiga.

Kék

Kinyitom a szemem, és először kiválasztom a kék festéket, a lap jobb alsó sarkában kezdek el dolgozni vele.
A kékről eszembe jut a diákkorom, a Beauxsbatonsban. Örültem, amikor felvettek az iskolába, hiszen a nővérem akkora már ott tanult. Reméltem, hogy azáltal, hogy nem leszünk már messze egymástól sok időt tölthetünk együtt. Ez valóban így is volt, viszont mellette még sok barátra is tettem szert. Bár a felük az idő múlásával megfakult, majd végleg megszakadt, maradtak olyan gyerekkori barátaim, akik a mai napig mellettem vannak.
De persze az iskolai életből is kivettem a részem. A tanulmányaimra, sosem lehetett panasz, mindig a tőlem várható legjobbat hoztam ki magamból. Emellett még festés szakkörre is jártam. Sok mindent ott tanultam meg csak igazán és akkor jöttem rá arra is, hogy ez a hobbi nem csak szórakoztat, de nyugtatólag is hat rám. Ha valami nagyon bántott, vagy feszült voltam, csak leültem egy lap mellé és szabadjára engedtem a fantáziám, hagyva, hogy ez egy képen elevenedjen meg.

Szürke

Egy másik ecsetet a kezembe véve, húzok néhány szürke vonalat a lap közepére.
Volt egy nehezebb időszakom, amikor Fleur elköltözött otthonról. Nagyon nehezen éltem meg, iszonyúan hiányzott nekem és nehéz volt, hogy nem oszthattam már meg vele mindent. Persze a boldogságának örültem. Már amennyire azokban az időkben boldog lehetett. Mert az akkori történések az egész varázslóvilágra hatással voltak. Hatalmas káosz és fejetlenség uralkodott és már elveszni látszott minden, amikor mégis kisütött a nap és ránk köszöntött a béke időszaka.
Utána én sikeresen levizsgáztam a Beauxsbatonsban és ezt követően felvettek az Akadémiára. Boldog voltam, hogy így egy lépéssel még közelebb kerültem ahhoz, hogy elérjem a célom.

Rózsaszín

Most a jobb felső sarkot célzom meg és rózsaszínnel apró virágokat festek.
Alig kezdtem el a professzori pályafutásomat, amikor megismerkedtem Dorian-nal. Néhány kollégámmal kiruccantunk a városba, egy kicsit iszogatni. Az egyikük jó barátja volt, ő mutatott be minket egymásnak. Már az első pillanatban lenyűgözött, hogy mennyire intelligens és milyen sokat tud a világról. Sokat utazott, szinte már a világ minden részén megfordult. Mesélt a kalandjairól, én pedig ámulattal hallgattam. Még aznap este lebeszéltük a következő randevút, az azt követő hétre. Utána pedig minden hétre egyet, ez így ment hónapokig. Fülig szerelmes lettem belé és el sem tudtam képzelni, hogy valaha is bármi közénk álljon.

Vörös

Végül a vörös színnel befejezem a képet. Ami egy kastélyt ábrázol, előtérben egy folyóval és a jobb felső sarokban, cseresznyefa virágokkal.
Az életem az elmúlt időszakban eléggé megváltozott. Dorian megkérte a kezem, természetesen igent mondtam, viszont akkor még nem tudtam, hogy lesz valaki, aki miatt elbizonytalanodom majd a kapcsolatomban. Azt pedig végképp nem gondoltam, hogy az illető a diákom lesz. Én nem is akartam ebbe belefolyni, de egyszer csak ott volt, én pedig akkor, abban a pillanatban nem tudtam neki nemet mondani. Elgyengültem, a sok kedvesség és meglepetések meghozták a hatásukat. Szörnyen érzem magam, de vágyom rá és úgy érzem nem tudok szabadulni a bűvköréből. A vőlegényemnek pedig kénytelen vagyok hazudni és elhitetni vele, hogy minden rendben van. De nem tudom mit és kit is akarok valójában. Olyan jó lenne, ha legalább a nővéremmel meg tudnám beszélni, vagy valamelyik barátnőmmel, de egyelőre nem állok készen senkit sem beavatni életem ezen részébe.

Ha tükörbe nézek

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a sors igazán kegyes volt velem a külsőmet tekintve. Na jó, ehhez biztosan az is hozzá tartozik, hogy negyedrészt véla vagyok. A szőke hajamat és a csodás kék tekintetemet is ennek köszönhetem.
Stílusomat tekintve, előnyben részesítem a laza, kényelmes ruházatot. Ha nem muszáj nem viselek kisestélyit. Viszont mindig gondosan odafigyelek arra, hogy az összhatás harmonikus legyen. A sminkelést sem viszem túlzásba, legtöbbször csak a szemeimet szeretem kihangsúlyozni, szem ceruza és szempillaspirál kombóval.

Családom

Édesapám
Matthieu, erős és határozott jellem, amire engem és a nővéremet is próbált nevelni. Míg Fleur-nek sikerült ezt átadnia, az én helyzetem egészen más.

Édesanyám
Apolline, tisztességre és hűségre tanított. Ha korábban kérdezel, biztosan azt mondtam volna, hogy anyára sokkal jobban hasonlítok, viszont most már ezt nem mondanám. A hűséggel akadtak problémáim.

Testvéreim
Fleur, a szerető nővérem, aki mindig gondoskodott és figyelt rám. Ezt teszi még a mai napig is, bár mostanában egy kicsit eltávolodtunk egymástól. De álljon közöttünk bármekkora szakadék is, én mindig felnézek rá és a példaképemnek tekintem. Ugyanakkor a lelkem egy apró szegletében és csak egy egészen kicsit, irigykedem, hogy ő már eljutott odáig, amiről én most még csak álmodom. Persze ezt sosem árulnám el neki.

Párkapcsolat
Dorian, a vőlegényem. Lassan öt éve alkotunk egy párt és egy éve kérte meg a kezem. Nála jobb férfit el sem képzelhetnék magam mellé, ő pont olyan, mint amiről valaha is álmodtam. Van benne valami lélegzetelállító és közben végtelenül gyengéd. Mindig próbál a kedvemben járni és tényleg egy rossz szavam sem lehet rá. Már az esküvőnket tervezhetném és boldognak kellene lennem, mégsem vagyok az.
Ozymandias, a tanítványom. Már csak ezért sem helyes az, ami kettőnk között van. Én sokáig próbáltam ellenállni, hárítottam a közeledését, de valahogy mégis sikerült ledöntenie a falaimat. Most pedig itt vagyok és két férfi között vívódom.

Gyermekeim
Még nincs, de már nagyon vágyom rá. Előtte viszont rendeznem kell az életem.

Apróságok

Amortentia
Mandulás forrócsoki, mályvacukor, eper

Mumus
Kákalag

Edevis tükre
Boldognak és gondtalannak látom magam.

Hobbim
Festés, gitározás, erdei séta.

Elveim
Minden lépésemet a szívem irányítja, ez sokszor nehéz és tévedek, de akkor, abban a percben az tűnik a helyes útnak.

Amit sosem tennék meg
Eddig azt hittem, hogy sosem lennék képes viszonyt folytatni egy diákommal… tévedtem.

Ami zavar
Ha nem figyelnek arra, amit mondok.

Ami a legfontosabb az életemben
A családom és a diákjaim.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Mit fognak mások szólni, ha kiderül, hogy viszonyom van egy diákommal.

Amire büszke vagyok
Mindig is tanítani szerettem volna és közben a művészettel foglalkozni. Büszke vagyok, hogy ezt a kettőt együttesen értem el.

Ha valamit megváltoztathatnék
Nem engedném, hogy egy diákom hatással legyen rám és elcsavarja a fejem.

Így képzelem a jövõmet
Nem szeretek nagyon előre tervezni, de remélem, hogy egy éven belül a problémáim nagy része megoldódik.

Egyéb
Kilátástalannak érzem a helyzetem.

Lindsay Ellingson

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Gabrielle Lila Delacour GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Gabrielle Lila Delacour Empty
Meissa Lestrange-Black
Hétf. Júl. 26, 2021 10:10 pm
Kedves Gabrielle!

Szívesen olvastam volna tovább a lapodat, annyira érzékeny és bájos a karakter, sajnáltam, hogy olyan hamar véget értek a sorok. Biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek még, akik követni fogják, miként is alakul az életed, és az a bizonyos háromszög. Úgy tűnik, ahogy a nővérednek, neked is tartogat nem kevés kalandot és érzelmet Anglia.
Valószínűleg az Akadémiai óráid tele termek előtt tartod, és a diákok szívesen hallgatják tanácsaidat és észrevételeidet. Biztosan nem véletlen, hogy egyikük olyan sokáig ostromolt... Rolling Eyes De ne aggódj, ahogy a dékánt ismerem, lehet neki addig fel sem tűnik, amíg ti magatok nem közlitek vele, vagy akkor sem.
Irány a foglaló, aztán mehetsz is bogozni a szövevényes szálakat! Gabrielle Lila Delacour 3436709037

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: