Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Believe you can and you're halfway there - Brigi & Finn

Anonymous

Believe you can and you're halfway there - Brigi & Finn Empty
Vendég
Csüt. Júl. 15, 2021 6:57 pm
Brigi & Finn

Believe you can and you're halfway there.

Egy kicsit görcsbe rándult a gyomrom, amikor arra gondoltunk Brigitte-vel, hogy magunkra vonjuk az idősebbik Potter gyerek figyelmét és haragját is. De iszonyatosan megérdemelte, hogy megtréfáljuk őt. Ha csak rólam lett volna szó, akkor nem folyamodok ilyesmihez, de mást is elkezdett piszkálni. Annyi volt a szerencsénk, hogy az első kviddicsmeccset a Mardekár ellen mi Griffendélesek nyertük. Sajnos még mindig kispadra lettem ültetve, de legalább Potter úgy gondolta, hogy Brigitte-nek van esélye játszani. Azonban nem tetszett az a megjegyzése amivel felé fordult. Ezért fogtam vele össze és döntöttünk úgy, hogy sokkal hamarabb jövünk a Nagy terembe ahol kivárhatjuk Potter érkezését. Sosem késik, mindig ugyanakkor jön reggelizni, hacsak valami közbe nem jön. De ha nem őt akkor biztos vagyok abban, hogy találunk másik olyan személyt, aki megérdemli, hogy egy kicsit letörjük a jó kedvét és persze hírnevét.
Talán a Jesse-vel töltött több idő tehet róla, hogy egy kicsivel határozottabb lettem és kevésbé félek a nővérem szidalmaitól, mint kellene.
– Sss, maradjunk csendben, nem láthatnak meg minket. – az ajtó irányába pillantottam ahonnan valakinek érkeznie kellett volna már.
– Bújjunk esetleg az asztal alá? Ott senki se venne észre bennünket. – ez persze csak egy ötlet. De biztos fedezék és száz százalék, hogy nem vesz észre minket senki sem. Ennél több azt hiszem nem is kell. Ettől függetlenül úgy gondoltam, hogy inkább megvárom mit mond Brigitte, azért egyedül nem szívesen cselekszem és bújok az asztal alá. Egy dolog biztos. Én végre jól fogok szórakozni, már csak azon kell szorítani, hogy ez az egész sikerüljön is. Ha Potter nem jön, nagyon csalódott leszek, mert akkor újra kell gondolnom mindent és ki kell találnunk ki lesz az aki elől úgy fogunk menekülni az eset után, mintha muszáj volna. De még mindig jobb ötletnek tartottam egy kicsit megleckéztetni Potter-t mint bárki mást. Eléggé elszomorító, hogy zsarnokoskodik és még élvezi is, csak azért, mert ő a nagy Harry Potter fia. Hát engem őszintén nem érdekel. James nem az apja.
– Igazán jöhetne már. – jegyzem meg egy kicsit lebiggyesztett ajkakkal, nem szokott ez a Potter fiú ennyit késni. De tényleg.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Vas. Júl. 18, 2021 3:47 pm

Finn & Bridge

Vannak diákok, akik túl sokat képzelnek magukról és azt hiszik, hogy ők bármit megtehetnek a Roxfortban. Szerintem pedig ez nem így van. Úgy gondolom, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk, egyikünk sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Csak más tulajdonságokkal rendelkezünk. Mondjuk valószínűleg a házakat is azért hozták létre.
A Potter gyerek is túl nagyra tartja magát. Bár tudnám, hogy mégis miért. Mert azt értem, hogy az apja egy sztár volt, igazi hős. De ezért igazán nem kellene így viselkednie. Az a múltkori beszólása is… én igazán örültem, hogy végre játszhatok a csapatban, de nem így kellett volna fogalmaznia. Szorulhatott volna belé egy kicsit több kedvesség is. Ezért kapva kaptam az alkalmon amikor láttam, hogy már Finnegan-nek is kezd elege lenni belőle. Megbeszéltünk hát egy tervet, hogy mivel is tudnánk megleckéztetni. Csak egy aprócska csínyt eszeltünk ki, de ettől majd talán észhez tér.
-Én igazán nem értem, hogy néhányan miért vannak úgy odáig magukkal. Szerintem nem volt jogos a múltkori beszólása sem. Persze a barátai, azokat mindig, mindenben előre veszi. Még az is kész csoda, hogy egyáltalán engedett játszani – fordulok oda a fiúhoz, a monológom végén. Választ várnék, de ehelyett csak csendre int. Ha most nem itt lennénk, biztosan nem hallgatnék rá, de jelen helyzetben igaza van. Még a végén le fogunk bukni és akkor a tervünknek lőttek.
-Ez egy szuper ötlet – helyeslek a felvetésére és már át is mászok a padon, hogy aztán eltűnjek az asztal alatt. Most mér tényleg nincs más vissza, mint, hogy Potter megérkezzen és akkor életbe is léphet a tervünk. Kíváncsi vagyok, hogy milyen képet fog vágni utána. Ahogy elképzelem, felkuncogok. Persze utána már nem biztos, hogy ilyen vidám leszek, de megéri, nagyon is.
-Nézd – suttogok és az ajtó felé mutatok. Ahol Finn kijelentését követően, fel is bukkan egy csapat Griffendéles diák. Elsőre úgy tűnik, mintha James is köztük lenne, de ahogy közelebb érnek, csalódottan konstatálom, hogy tévedtem.

Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 26, 2021 5:16 pm
Brigi & Finn

Ha minden jól megy akkor végre megmutathatjuk James Sirius Potter-nek, hogy a nevében lévő Sirius semmit sem jelent. Vagy legalábbis ez a terv, nem értem miért olyan, amilyen. Szomorú voltam ez tény, amiért nem engedett játszani és csak lentről nézhetem, ahogyan a többiek learatják a babérokat. A Mardekár ellen szerencsénk volt, ez tény. Annak viszont örültem, hogy Brigitte legalább játszhat. Ez már haladás. Nem tudom James mi szerint választja a meccsre a játékosokat, de, hogy még nem látom át a logikáját ez tény és való.
– Rá se ránts, én már elengedtem annak az esélyét, hogy amíg ő a csapatkapitány addig én valaha is játszani fogok a csapatban. – elhúzom a számat. De nem szeretném sajnáltatni most magam. Lehet, hogy többet kellene fektetnem a Travis-es edzésekbe és akkor az edzéseken James is láthatná, hogy mennyit haladok. Kár, hogy ez csak egy álom most még.
Az asztal alá bújunk Brigitte-vel. Semmi rosszra nem kell gondolni, hogy esetleg amiatt csalom őt az asztal alá. Csak nem akarom, hogy észre vegyenek minket a többiek, vagyis inkább James. A többiek annyira nem is fontosak most.
Kíváncsian pillantok az ajtó felé, amikor néhány Griffendéles társunk beérkezik a Nagy terembe. Már kezdek reménykedni abban, hogy esetleg köztük lehet a célpontunk is, de aztán ahogy közelebb kerülnek kiderül, hogy csak Christopher Dearborn az, vele meg szerencsére nincs semmi bajom.
– Vajon hol lehet most? – teszem fel a kérdést csendesen Brigitte-nek. Persze költői kérdésnek szántam.
– Menjünk egy kicsit előre, nem akarok a többiek lába alatt lenni. – magyarázok és guggolás közben előre teszem a lábaimat. Ez érdekes lesz az biztos.
Már csak egy kicsi kell, hogy megdobjak valakit aki megérdemli, hogy negatívan felvonja magára a figyelmet. Tuti biztos, hogy amilyen szerencsém van nem fogom megúszni épp bőrrel, de legalább elértük a célunkat. Ez mindent megérne, már csak azért is.
– Már izzik a tenyerem, hogy megmutassuk neki nem ő a Griffendéles kviddicscsászár.
Anonymous

Vendég
Szer. Aug. 04, 2021 6:51 pm

Finn & Bridge

Az biztos, hogy jó kis tervet eszeltünk ki a nagy James Potter ellen. Alig várom, hogy lássam a reakcióját, de azt már annyira nem, amikor kiderül, hogy én és Finn állunk a háttérben. Remélem azért annyira nem fogja rossz néven venni, hogy végül mégse játszhassak a meccsen. Én úgy érzem, hogy már tényleg készen állok rá és meg is érdemlem a lehetőséget. Bizonyítottam már, hogy ha odateszem magam, akkor én is képes vagyok arra, mint aki már három vagy négy éve a csapat tagja.
-Azt már nem – teszem csípőre a kezem és megcsóválom a fejem.
-Szerintem sosem szabad feladni. Én legalábbis nem szoktam, ha valami még ezredszer sem sikerül, vagy nem úgy történik, ahogy én szeretném, akkor még ezeregyedszer is neki futok. Hidd el, ha nem adod fel, akkor James látni fogja és előbb-utóbb te is benne lehetsz a kezdő csapatban – fejtem ki a véleményem az ügyben. Bár tudom, hogy nem mindenki olyan, mint én. Vannak, akik belefáradnak a próbálkozásokba és inkább annyiban hagyják. Szerintem ők gyengék, de ezt persze nem fogom az orrára kötni.
Mivel a kérdésre én se tudom a választ, inkább csendben maradok. Mondjuk tényleg jó lenne tudni, hogy hol lehet a célpontunk, de hamarosan fel kellene már bukkannia.
Közben követem Finn utasítását és megpróbálok guggolásban, előre felé haladni. Most kimondottan örülök, hogy nem vagyok túl magas és a rövid lábaim miatt, gond nélkül tudok a padok között mozogni. Hátranézek Finnre, aki elég érdekesen jön utánam. A kezemet a számra tapasztom, nehogy elnevessem magam. Az nagyon nem lenne jó, akkor biztos meghallanának és lebuknánk.
-Nyugi, én is várom már, de tarts ki még egy kicsit, szerintem pár perc és feltűnik – nyugtatom, persze én is alig várom, hogy már ott tartsunk, de valamiért csak nem akar jönni a Potter srác. A bejáratot fürkészem, de csak egy csapat Hollóhátas lány érkezik, sugdolózva.

Anonymous

Vendég
Szer. Okt. 27, 2021 10:09 pm
Brigi & Finn

Nem tudom, hogy James Potter mikor érkezik meg az ebédlőbe, de remélem már nem várat sokat magára. Nagyon szívesen megbombáznám őt valamivel, mert eskü megérdemli. Bár az öccséhez hasonlóan őt sem csípem, de mindkettőre nyomos okom van, komolyan mondom.
– Igyekszem megfogadni a tanácsodat. – sóhajtok egyet, remélem, hogy ezt majd szem előtt tudom tartani az elkövetkezendőkben is. Elég gáz, hogy ez a James nem veszi észre mennyit fejlődtem.
Rengeteget gyakoroltam Travis-sel az elmúlt időben, hogy esetleg terelő lehessek a csapatban. Nem hiszem, hogy másra alkalmas lennék. Nincsenek nagy álmaim sem ezzel kapcsolatban, hiszen minden az üres helyeken múlik legtöbbször.
Egy kicsit megbotlottam, ahogy Brigitte után haladtam, de ez csak a hely szűkössége miatt volt így, eskü nem szándékos. Ennyire ügyetlen vagyok sajnos, vagy sem máris értelmet nyer, hogy Potter miért tart engem olyan kevésnek. Csoda, hogy a nálam lévő dolog nem kezdtek el kipotyogni a zsebemből, elég gáz lett volna az is.
– Ne haragudj, nekem túl alacsony ez az asztal. – dehogy volt az, de ezt még Brigitte is láthatta, hogy nem az asztalról van szó, hanem az ügyetlenségemről, aminek csak akkor van határa hogyha Travis is a közelemben van. Olyankor azt szeretném ha büszke lenne rám és látná, nem volt minden edzés hiábavaló.
– Ha nem jön akkor megkeressük, igazából bárki jó lesz, aki beszólt nekünk és kritizálta a kviddics tudásunkat.
Kissé morcos tekintettel néztem az ajtó irányába, amikor megláttam, hogy nem James lépett be az ajtón, hanem egy csapat Hollóhátas csaj. Lesz ez még így se! Na mindegy.
– Mit szólsz Longbottom-hoz? Ő annyira leszólt, mint James, de nem is csapatkapitány. – mutatok az éppen közeledő fiúra, aki lehet, hogy nem James, de ő legalább itt van és könnyű célpont.
– Gyorsan, amíg még nem láthat meg minket itt, dobjuk meg! – sürgetem egy kicsit Brigi-t, hogy eldobja az első „ajándék csomagot” a fiú felé, mert ő is éppen úgy megérdemli, mint a csapatkapitány ha már itt tartunk.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: