Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Shane Dean MacNamara

Anonymous

Shane Dean MacNamara Empty
Vendég
Pént. Júl. 09, 2021 10:53 pm

Shane Dean MacNamara

Musu

"I ... ring the gong."

Nem: fiú

Kor: 14 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Baile Átha Cliath (Dublin)

Iskola/ház: Roxfort, Griffendél

Munka: tanuló

Családi állapot: excuse me?

Patrónus: homoki gyík lesz

Pálca: Som, Egyszarvúszőr mag, tíz hüvelyk, közepesen rugalmas

Amit szeretnek bennem

lvileg olyasvalaki vagyok, akire mindig lehet számítani, akin nem mennek át a titkok és aki a legrosszabb napokon is képes felvidítani az embert. Ez valószínűleg az empátiámnak köszönhető, amit utálok, mert néha túl mélyen érzem át más emberek problémáit, ezzel elrontva a saját napomat. Szeretik a kreativitásomat, a végtelenül hülye ötleteimet és azt, hogy mindig én vagyok az a személy, aki kimondja vagy megteszi azt, amit a többiek is szeretnének, csak ilyen-olyan okból nem teszik. Számomra nagyon kevés dolog gusztustalan, ezért gyakran az én segítségemet kérik, ha valaki egy csúnyább rontás áldozata lett, nem mintha én tudnék segíteni, de legalább lelkileg tudom őket támogatni, amíg elkísérem őket a gyengélkedőre.
Ha valamit stresszesnek találok, nem mutatom ki, ezért a többiek azt hiszik, én vagyok a nyugalom mintapéldánya, és a közelségemet keresik megnyugvás után, de ez nem igaz, valójában azt is túlaggódom, milyen színű alsónadrágot vegyek fel reggel. Azt hiszik, lazán veszem az életet, és ennek okán olyasvalaki vagyok, akihez mindig lehet jönni tanácsért, pedig mindent túlgondolok, mindent túlaggódok, és néha legszívesebben sikítanék, annyi kusza gondolat van a fejemben, de ez nem valami férfias dolog, úgyhogy véletlenül sem hangoztatom. Nem mintha engem kéne kérdezni arról, hogyan legyünk férfiasak, mert azt hiszem, ezt a melléknevet már azzal előttem, hogy néha véletlenszerűen nyávogok, ráadásul nem csak akkor, ha egy macskával próbálok kommunikálni.
Bármilyen nemű emberrel kijövök, anélkül, hogy arról hisztiznék, a barátzónába tettek, vagy titkon arról fantáziálnék, hogy néznek ki ruha nélkül. Lehet, hogy ez fura dolog – mostanában kezd ilyen érzésem lenni, ahogy a többieket hallgatom beszélgetni –, de nem érzem úgy, hogy ez valaha változni fog. Ha valaki a barátom, arra nem is tudok másképp tekinteni, hiába érzek nagyon szoros kötődést.
Terelő vagyok a házam kviddicscsapatában, ez eleve segít az átlagnál feljebb lenni a népszerűségi ranglistán, a megkérdőjelezhető húzásaimról nem is beszélve, amit a diákok a legtöbb esetben értékelnek, a tanárokkal ellentétben.

Ami zavar bennem másokat

Makacs vagyok, kötekszem, mindenbe belekötök amibe bele lehet kötni, csúnyán beszélek, szemtelen vagyok, szégyenérzet nélkül kimondom azt, amit gondolok, és empátiám ellenére néha nyilvánosan megalázom azokat, akik nincsenek olyan szerencsés szociális helyzetben, mint én. Én sem értem, hogy lehetek egyszerre ennyire segítőkész és ennyire… hát, gonosz?
Hajlamos vagyok a semmiből jövő dühömet azokon levezetni, akik nem érdemlik meg, és néha óriási kísértést érzek arra, hogy összeverekedjek bizonyos diákokkal, vagy csak megverjek valakit, ezt a kviddicsben igyekszem levezetni. Röviden, saját érzelmeim kezelését illetően mondhatni nem vagyok nyeregben. A saját hangulatingadozásaimmal is nehezen bírok, egyáltalán milyen logika alapján leszek a semmiből boldog, hogy aztán ugyanígy a semmiből realizáljam, hogy az élet szar, és essek egész nap tartó depresszióba?
Szeretek dolgokat csinálni, amik az elején jó ötletnek tűnnek. Például dolgokat festeni a falra a folyosón. Vagy gördeszkázni a folyosón. Vagy futni a folyosón. A tanárok már a szüleimet is megkérték, hogy beszélgessenek el velem, amit lelkiismeretesen meg is tettek, de nekem senki ne próbálja meg megmagyarázni, hogy nincs valami kellemes adrenalinlöket abban, hogy vajon elütsz-e valakit, és hogy melyikőtök húzza a rövidebbet. Mindenesetre most egy rövid időre befejeztem eme elfoglaltságomat, mert kezdett olyan érzésem lenni, közelebb állok a kicsapáshoz, mint szeretném. Már így is végigpróbáltam a létező összes büntetőmunkát (valamelyiket kétszer is), és azokat is kezdem unni.
Előbb-utóbb mindent megunok. Ha épp nem rajzolok vagy festek, nagyon nehezen maradok meg egyhelyben, minden órán jár a lábam, de még így sem tudok koncentrálni rendesen, ebből adódóan a legtöbb tantárgyból kritikán aluli a teljesítményem. Harmadév óta már nem is próbálom igazán odatenni magam, megtanultam, hogy csak még rosszabbul fogom érezni magam, amikor rájövök, hogy nem megy. A tanárokkal való feleselés is egy nagyon rossz szokásom, néha rettenetesen dühös vagyok rájuk, pedig próbálom megbeszélni magammal, hogy ez nem az ő hibájuk.

Életem története

Az életemnek nincs valami izgalmas története. Én vagyok a legfiatalabb a családban, mert valamilyen rejtélyes oknál fogva a szüleim arra jutottak, négy gyerek nem elég. Szerető családban nőttem fel, senki nem molesztált, nem bántottak a suliban, az égvilágon nem történt velem semmi. Néha azt kívánom, bár történt volna, hogy legalább attól más lehessek, mint a többiek, de nem.
Már kiskoromban elkezdtem érdeklődni a kviddics iránt, ami a mai napig kitart, de a tudat, hogy az egész családom professzionális kviddicsezőkből áll, néha annyira elveszi a lelkesedésemet, hogy legszívesebben az ágyamból se kelnék ki. Rendesen rajzolni akkor kezdtem el, amikor a Roxfortba kerültem, és hamar kiderült, hogy nagyon gyorsan tanulok, ma már nem kell referencia sem ahhoz, hogy papírra vessek dolgokat; erről soha senkinek nem szóltam, mert nem akarom tudni, ha valamelyik testvérem is tehetséges benne. Nem akarok ötleteket sem adni nekik hobbira, mert ha kiderül, hogy valamelyik ebben is jobb nálam, én elbujdosok a Tiltott Rengetegbe, és megetetem magam egy thesztrállal.
Az egész életem az ő árnyékukban telt, egyszer még azt is megkérdezte tőlem valaki, ráadásul rosszindulat nélkül, szerintem leszek-e valaha olyan jó, mint Brian. Akkor egy hétig nem jártam edzésekre sem, meg úgy igazából nem is csináltam semmi mást az ágyamban fekvésen kívül, az órákat is kihagytam. Az egésznek semmi értelme.
Szerintem utcaseprő leszek. Vagy hajléktalan.

Ha tükörbe nézek

Az utóbbi évben nagyon megnyúltam, kár, hogy semmilyen más testrészem nem követte, úgyhogy most úgy nézek ki, mint egy félóriás nyolcéves. Anya meg van győződve róla, hogy egy szép napon nagyon helyes leszek, de ez senkit ne tévesszen meg, ez csak annyit jelent, jelenleg szerinte is közelebb állok egy hegyi trollhoz, mint egy átlagos kamaszhoz. Ha ez önmagában nem lenne elég, néha még a saját hangom is cserbenhagy, annyira, hogy ha egy gyerekkórusban énekelnék, azt mondanák, „igen, ennek a kislánynak van a legszebb hangja”. Szalmaszőke hajam – ami állítólag arra van ítélve, hogy bebarnul, ha idősebb leszek – félhosszú, szemem pedig szürke, egy enyhe zöld árnyalattal, de azt csak nagyon közelről lehet látni, úgyhogy ezt a békámon kívül senki nem tudja. Öltözködésileg bármit felveszek, amit elég színesnek találok, amihez a roxforti talár nem tartozik hozzá, emiatt nem egyszer meg lettem fenyítve, és már anyáék is elbeszélgettek velem párszor, sikertelenül.

Családom

Édesapám
Redmond MacNamara. Meg sem kell említenem, hogy kviddicsjátékos volt, ugye? Ma edző. Jófej, régen nagyon szerettem, mikor mellettem futkosott, amíg én egy játékseprűn repkedtem, de ebből már kinőttem. Mostanában vele sem beszélek túl sokat, amúgy sem hiszem, hogy pont velem akarna foglalkozni, miközben van négy idősebb testvérem, akik ráadásul mind kviddicseznek.

Édesanyám
Riona MacNamara. A 94’-es bajnokcsapat egyik hajtója. Néha az az érzésem, ő kiszúrta, min megyek keresztül mostanában, és próbál segíteni, meg többet beszélgetni velem, de nem akarom, hogy ezekkel foglalkozzon, amikor Brian edzéstervét is felügyelnie kell, az sokkal fontosabb.

Testvéreim
Három bátyám (Brian, Devin, Riley) és egy nővérem (Murphy) van, nem is értem, miért kellettem még én ebbe a családba. Jóban vagyok velük, meg ilyenek, olyanok vagyunk, mint az átlagos testvérek a jobb fajtából, de úgy érzem, már minden családi babér le lett aratva, még csak nem is létezhetek békében a Roxfortban, mert a testvéreimhez viszonyítanak, akik nyilván jobban nálam a tanulásban, csak én vagyok olyan szerencsétlen, hogy még az órákon való odafigyelés sem megy, nemhogy a tanulás. Gyűlölöm látni a tanáraim tekintetét, amiben nyilvánvalóan látszik, hogy többet vártak tőlem.

Van egy békám
Musunak hívják, ami ugyanaz, mint az én becenevem. Remek kapcsolatban állunk. Tizenegyéves én nagyon speciális akart lenni, amúgy is kinek kell egy bagoly vagy egy macska, úgyhogy most van egy erdei békám. Nem csinál semmit, de azt gyakran.

Apróságok

Amortentia
esték, muskátli, brownie, frissen nyírt fű

Mumus
Hogy nem viszem semmire

Edevis tükre
Különleges akarok lenni, kiemelkedően jó akarok lenni kviddicsben, és szeretném, ha a rajzaimat és festményeimet is elismernék. Azt is szeretném, ha a testem végre eldöntené, mit akar csinálni magával, és úgy néznék ki, mint egy normális ember, de azt hiszem, erre egy-két évet még várnom kell.

Hobbim
festés, rajzolás, kviddics, szettek összeállítása, gördeszkázás

Elveim
YOLO? Nem igazán vannak elveim.

Amit sosem tennék meg
Fekete ruhákat hordani, fúj.

Ami zavar
Jelenleg magammal kapcsolatban jóformán minden. Zavar az is, ha valaki nem értékeli a művészeteket eléggé, és zavar az összes testvérem és többi családtagom, amiért mindenki kviddicsezik, és amiért esélyem sem lesz soha kiemelkedő lenni.
Amúgy nem szeretem, ha valakinek nincs saját stílusa vagy nem képes úgy felöltözni, hogy a szett kinézzen valahogy.

Ami a legfontosabb az életemben
Én csak jó akarok lenni dolgokból. Nem találtam még egyéb nagyon fontos dolgot.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Nem érdekel a politika.

Amire büszke vagyok
Izé, tudok rajzolni? De semmi olyasmi tehetségem nincs, ami ezelőtt nem volt már több milliárd embernek. Bár lenne valami, amire büszke lehetnék. Szép a gördeszkám alja, az számít?

Ha valamit megváltoztathatnék
Miért olyan nehéz jónak lenni csak EGY tantárgyból? Nem kérek sokat.

Így képzelem a jövõmet
Ismert kviddicsjátékos szeretnék lenni, de minden testvérem jobb nálam, labdába sem rúghatok. Valamiféle művész is szívesen lennék. Mindenesetre fogalmam sincs, lesz-e egyáltalán bármilyen jövőm.

Egyéb
Peace

Dylan Sprouse
Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Shane Dean MacNamara GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Shane Dean MacNamara Empty
Meissa Lestrange-Black
Vas. Júl. 11, 2021 2:50 pm
Kedves Musu!

"Annyi mindent lehet hallani a családok legkisebb gyermekeiről, hogy ők a kedvencek, nekik néznek el a legtöbbet, ők a kisbabák, akiket mindenki csak abajgat és mindent megúsznak, amit csak elkövetnek... de arról senki sem beszél, hogy milyen elvárások nehezítik meg az életüket a nagyobb testvérek sikerei miatt. Pláne akkor, ha a család ilyen terebélyes mint amilyen a tiéd is. Érthető a frusztrációd amiatt, hogy semmiben sem látod kiemelkedőnek magad, de biztosítalak, hogy ez nem lesz mindig így. Fiatal vagy még, bőven elég időd van rá, hogy megtaláld, mi az, ami kiemel a testvéreid közül. Ki tudja, talán már meg is találtad...
Csak a foglalózás van még hátra, aztán mehetsz is játszani!"

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: