"Kenyér kenyér fehér szegény, kecskét kerget a mezőn egy tehén"
Nem: férfi
Kor: 15 év
Vér: aranyvérű
Születési hely: Durham, Anglia
Iskola/ház: Roxfort/Mardekár
Munka: -
Családi állapot: egyedülálló
Patrónus: csivava lesz
Pálca: Almafa, sárkányszívizomhúr, rugalmas
Amit szeretnek bennem
Szeretek rendet tartani magam körül. Személy szerint én itt ki is fogytam, de anyám mindig azt mondja, jószívem van (nyilván nem látta még, hogy viselkedek a Roxfortban), és hogy láthatóan szeretek segíteni másokon, amire nagyon büszke. Ezt nem én mondom, szerintem se nem jósszívű, se nem segítőkész nem vagyok. A tantárgyakra, amik érdekelnek – mint például a Mágiatörténet – jóformán tanulnom sem kell, mindent megjegyzek az órán, és előszeretettel kutatok a témában a könyvtárban akkor is, ha nincs elvárva, bár ezt elsősorban éjszaka művelem, mert napközben hagyom, hogy ismertebb nagyszájú mardekárosként a közvélemény formálja a viselkedésemet. Állítólag törekvő, ambiciózus vagyok, mert ha egy célt kitűzök a szemem elé, azt meg is csinálom; ezt én még csak abban láttam megnyilvánulni, hogy ha le akarok szökni a konyhába kakaóért, nem ijeszt el a felügyelőtanár járőrözése, de mindenesetre ha apám ezt mondja, akkor biztos úgy van. Otthon érzem magam a figyelem középpontjában, és csoportokban gyakran veszem fel a vezetői szerepet, nem szándékosan, de hiperdomináns egyedek gyakran fenyegetőnek érzik már a kisugárzásomat és magabiztosságomat is, ezért sokan nem kedvelnek. Gondolom, két vezetői pozícióban lévő szülővel evidens volt, hogy örökölni fogok valami ilyesmit, mindketten eljutottak a jelenlegi helyzetükbe valahogy.
Ami zavar bennem másokat
Fogalmam sincs, ki vagyok, úgyhogy nem érzem úgy, hogy lenne valódi személyiségem. Ezt szeretem azzal leplezni, hogy a klisé mardekáros álca mögé bújok, de ha mélyen magamba nézek, az az igazság, hogy… jó érzés, ha bánthatok másokat. Szeretem látni, ahogy az önbizalmuk összetörik a puszta szavaim hatására, ebből kiindulva kifejezetten érzékem van megtalálni azokat, akiknél ez nem kerül sokba. Szeretem, amikor valakit a szarkasztikus humorommal döngölhetek földbe, mert jó érzés, ahogy a többiek nevetnek rajta. Gyakran dühös vagyok bármilyen ok nélkül, talán magára a világra, és ilyenkor a fent említett személyiségjegyeim még inkább előjönnek, nem tudok uralkodni az érzéseimen, pedig egész életemben azt tanították, hogy uralkodnom kell az érzéseimen. Ez is frusztrál. Ettől dühös leszek. Ebben az ördögi körben élem az életem. Jónéhány tantárgy nem érdekel, és meggyőződésem, hogy ezen tantárgyak professzorai egész egyszerűen azt hiszik, hülye vagyok, mert nem tudom rávenni magam a tanulásra, az óra anyaga meg az egyik fülemen be, a másikon ki.
Életem története
Durhamban születtem, első és azóta is egyetlen gyerekként egy félig olasz, félig angol aranyvérű családba. Szívesen mesélnék az izgalmas életemről, ha lett volna olyanom. Gyerekként szívesen csavarogtam a városban, szerettem utazgatni a környéken és a római romokat nézegetni, szerettem Skóciába járni a nyaralónkba hétvégente, és szerettem mugli módon átvonatozni Newcastle-be egy mugli barátomhoz a dadámmal. Aztán ahogy idősebb lettem, és a szüleim úgy vélték, már meg fogom érteni, elmondták, hogy előkelő családból származom, úgyhogy talán ideje lenni abbahagyni a vonatozgatást meg a muglilátogatást, és olyan fontos dolgokra koncentrálni, mint az etikett. Ez szomorú volt meg ilyesmi, de legalább vártak, amíg nyolcéves lettem, addig lehettem gyerek. Azóta sem voltam Newcastle-ben. A szüleim szerettek, a maguk módján, ők is sok időt töltöttek velem, akárcsak a dadáim, és sokat jártunk túrázni is. Teljesen átlagos aranyvérű életet éltem addig a pontig, amíg tizenkét-tizenhárom éves korom környékén elkezdtem rájönni, hogy az aranyvérű normák elmaradottak, én meg nem feltétlenül értek egyet velük, és egyáltalán nem biztos, hogy én az akarok lenni, akinek a szüleim akarnak. Azóta el vagyok veszve, fogalmam sincs, ki vagyok, hova tartozom, ki akarok lenni, hova akarok tartozni. A szüleimmel elhidegültünk egymástól, mert gyakran mérges vagyok rájuk ok nélkül, pedig az égvilágon nem ártottak nekem soha semmit, mégsem tudok már a közelükben maradni hosszútávon. Nagyon szeretnék jóban lenni velük, de nem tudok, ezt mindig csak akkor érzem, amikor már távol vagyok tőlük egy ideje, amikor találkozunk, menekülni akarok vissza a Roxfortba. Ez minden, amit el tudok mondani az életemről. Soha nem történik velem semmi, nem ért valami hatalmas trauma sem, ezért pedig bűntudatom van, amiért mégsem vagyok boldog. Másoknak, különösen más aranyvérűeknek sokkal rosszabb dolga van, és mégis jobb emberek lettek, mint én.
Ha tükörbe nézek
Sápadt bőrszínem anyámtól, sötét szemem és kezelhetetlen, göndör fekete hajamat meg apámtól örököltem, így néha meg is kapom a kérdést, vannak-e mediterrán gyökereim. Még a kinézetem is egy klisé. 178 centi vagyok, de anyám mindig azt mondja, ne aggódjak, még nőni fogok, de én nem aggódok, úgyhogy ebből arra következtetek, ő aggódik, ami érthető, mert még ő is magasabb nálam egy centivel, az apám meg több, mint tízzel. Gondolom, nem nyertem meg a genetikai lottót, ami aggasztja őket, mert én vagyok az egyetlen gyerekük. Otthon muszáj makulátlanul kinéznem, lezselézett hajjal és elegáns ruhákkal, így a Roxfortban mindig kiélem magam, a hajamat még csak megfésülni sem próbálom, a ruháim gyakran csillognak az egyenruha alatt, és mindenféle ékszert hordok mint több nyaklánc, karkötő (mindezt természetesen egyszerre), idén még a fél fülemet is kilyukasztottam, amibe egy kereszt alakú, lógó fülbevalót tettem; fogalmam sincs, tudat alatt lázadok-e vagy ez a valódi stílusom, mindenesetre ha valami boldoggá tesz, akkor az az, hogy így nézhetek ki. Szívesen mennék el egy mugli tetoválóhoz is, de nem merek ilyen maradandó dolgokat csinálni, amíg a szüleim biztosítják a lakhatásomat. A testalkatomra egyébként azt lehetne mondani, nyúlánk vagy egyenesen sovány, nem sok izom van rajtam, hiába próbálkozom, de majd csak akkor fogok aggódni, ha ez pár év múlva is így marad.
Családom
Édesapám
Flavius Ettore Cantore. Olaszországban született egy ottani aranyvérű családba, úgy hároméves lehetett, amikor emigráltak Angliába egy jobb élet reményében, vagy mi. Angolként nőtt fel, a Roxfortba járt, de beszélt olaszul, amit így természetesen nekem is átadott, úgyhogy elméletileg bilinguális vagyok, de valójában apámon kívül senki nincs, akivel ezt kihasználnám. Kivéve persze a káromkodást, elvégre nem küldhetnek büntetőmunkára valamiért, amit nem is értenek. Apám mindig elvárja a fegyelmezettséget és hogy úgy viselkedjek, „ahogy az a származásomhoz illik”, amibe beletartozik, hogy nem mutatunk érzelmeket meg ilyen idejemúlt hülyeségek, de ezt leszámítva mindig ott volt nekem, eljárunk apa-fia programokra mint a lóverseny vagy kviddicsmérkőzések, de változatlanul úgy érzem, mindig tart két lépés távolságot. Mint annyi aranyvérű, ő is a Mágiaügyi Minisztériumban kötött ki valami magasabb pozícióban, és nekem is ezt az életet szánja. Már jó ideje nem mondhatok el neki bármit, már csak azért sem, mert mostanában túl sokszor kérdőjelezem meg miért úgy élünk, ahogy. Mindenesetre nem lázadok nyíltan, úgyhogy kapcsolatunkra azt mondanám, átlagos.
Édesanyám
Louise Mary Prewett. Brit származású, tipikus aranyvérű családból származik, és akárcsak apám, a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik, szintén vezetői pozícióban. Egy kicsit közelebb állok hozzá, mint apámhoz, kevésbé távolságtartó velem, de vele sem merek beszélni a gondolataimról, mert ő is nagyon fontosnak tartja a származásunkat, meg hogy vigyem valamire. Bár voltak dadáim, mindkét szülőm kivette a részét a nevelésemből és a velem töltött időből, úgyhogy ebből a szempontból szerencsésebb vagyok, mint sokan mások, úgyhogy a kapcsolatom anyámmal mondhatni… átlagos?
Apróságok
Amortentia
citromos mosópor, kakaó
Mumus
Nem tudom, mumusként mi jelenne meg jelenleg, de a jövőmtől félek a legjobban; rettegek tőle, hogy a szüleim által elképzelt jövőt kell élnem
Edevis tükre
Ha bárki kérdezi, csak egy csivavát szeretnék és az életem tökéletes lenne, de valójában minden vágyam, hogy régész lehessek, és a mágia múltját és ősi formáit kutathassam
Hobbim
Titokban szeretek írni és gyakorlok festeni, nyíltan olyan aranyvérű -népszerű-mardekáros dolgokat szeretek csinálni, mint a kviddics (még ha nem is vagyok csapattag), vagy a többi ház tagjainak módszeres zaklatása
Elveim
Elvek? Régen voltak, mikor még feltétlenül hittem az aranyvér tökéletességében, de most már csak egy darab szemétnek érzem magam, ami céltanaul sodródik az óceánon, és előbb fog elsüllyedni, mint partot érni
Amit sosem tennék meg
Egyszer mindent ki kell próbálni, nem? Na jó, soha nem bántanék állatokat
Ami zavar
Utálom, amikor csámcsognak a közelemben, de az is zavar, hogy már fogalmam sincs, ki vagyok, csak azt tudom, kinek kellene lennem, és az biztosan nem vagyok. Felnőni nehéz.
Ami a legfontosabb az életemben
Ööö…
Ami a legkevésbé fontos számomra
Kettőnk közt legyen mondva, azt sem érzem, hogy valami kevésbé lenne fontos. Nagyon el vagyok veszve, minden számít és semmi nem számít, és pontosan ugyanannyira.
Amire büszke vagyok
Egész jó verseket és novellákat írok, de még senkinek nem mutattam meg, úgyhogy lehet, hogy csak én látom őket jónak.
Ha valamit megváltoztathatnék
Nem lennék aranyvérű? Az klisé? Nem, szeretek aranyvérű lenni, inkább a szüleim hozzáállását a dolgokhoz?
Így képzelem a jövõmet
Akármit kérdezhetsz, csak ezt ne! Ezekre a vizekre nem evezünk ki, szeretnék tudni aludni ma.
Az emberekben él egy viszonylag szilárd elképzelés arról, mit nevezhetünk traumának, mitől illik boldogtalannak lenni és mitől nem, pedig ez közel sem ilyen egyszerű. Nem szabad és nem is lehet összehasonlítani életeket, egyszerűen nem mondhatjuk, hogy Xy-nak rosszabb, ezért nekem nem kéne úgy éreznem, ahogy érzek. Természetesen nem csoda, hogy felmerülnek benned ezek a gondolatok, de attól még a saját elveszettség-érzetedből és magányodból - ha ezt nevezhetjük annak - semmit sem vesz el, hogy akár lehetne rosszabb is. Hiszen olyan közegben élsz, aminek az elveivel nem értesz egyet, de nem tudod, hogyan kéne kilépned belőle és megtalálni a saját utadat. Elvárások vesznek körül, korlátok, amiknek valójában semmi értelmük, és te ezt nagyon tisztán látod. Fiatal vagy még, és én egészen biztos vagyok benne, hogy idővel megtalálod majd a helyed a világban. Sok sikert az énkeresésben, illetve csak mellékesen megjegyzem, hogy szeretettel vár a Mardekár kviddicscsapata is Futás foglalózni!