Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Basil Alastair Riverton Throndsen-Hayhurst

Anonymous

Basil Alastair Riverton Throndsen-Hayhurst Empty
Vendég
Hétf. Júl. 05, 2021 10:14 pm

Basil Throndsen-Hayhurst

Baz

"Shattering glass and a lover or three."

Nem: férfi

Kor: 26 év

Vér: félvér

Születési hely: Abedeen, Skócia

Iskola/ház: Roxfort/Griffendél

Munka: hajtó, Wigtown Wanderers

Családi állapot: egyedülálló

Patrónus: sarki róka

Pálca: 11" sárkány-szívizomhúr, cédrus

Amit szeretnek bennem

“Basil már gyerekként is páratlanul elkötelezett volt a családja iránt. A mai napig őrzöm minden anyák napi rajzát. Talán a legkedvesebb emlékem vele kapcsolatban a richmondi látogatásunk. A szüleim akkor találkoztak először Basillel és természetesen azonnal levette őket a lábukról az elbűvölő gyermeki őszinteségével. Tehát ha azt kérdezed, mit szeretek a legjobban a fiamban, azt kell mondanom, hogy a gyönyörű lelkét és a családcentrikusságát.“
Jaqueline Throndsen, anya

“Baz az egyik legkitartóbb játékosunk. Igazából rejtett gyémánt volt már nagyon fiatalon. Emlékszem, amikor először láttam játszani olyan negyedéves lehetett. Ügyes volt, de nem láttam benne sem kiemelkedő tehetséget, sem szenvedélyt. A meccs után váltottunk pár szót, megdicsértem, de csak felszínesen. Nem tudom, hogy ennyire ösztönzőleg hatott volna rá, vagy csak a korral érett meg a játékra, de a következő látogatásomra annyira összeszedte magát, hogy azonnal meghívtam a nyári utánpótlás táborunkba. Nem volt kérdés, hogy felajánlunk neki egy állandó pozíciót a csapatban.“
Bobbity Borsch, szenior szelekciós elnök, Wigtown Wanderers

“Hát most komolyan, mit nem lehet szeretni Baz-ben? Nézz már rá, az az arc, az a szem, az a mosoly… és még jól is játszik. VIP bérletünk van az otthoni stadionjukban, találkoztam már vele párszor és mindig tökéletes úriember volt. Nem is értem miért kritizálták annyian miután megkapta az Év Sportolója címet, szerintem teljesen egyértelmű, hogy ő korunk legígéretesebb játékosa.“
Malia Grimm-Pitch, rajongó

Ami zavar bennem másokat

“Nehogy elhidd, amit a firkászok összehazudnak Baz-ről. Fényes karrier, lenyűgöző taktikus, blabla. Látnád a lakását. Egy hétig kerestem hova hányta el a kedvenc marokkói selyem sálamat és a fagyasztóban találtam meg. A fagyasztóban! De ha gondolod elmesélhetem azt is, hogy gyerekkorunkban rám se hederített a Roxfortban, pedig csak egy évvel jártam alatta. Mintha nem is léteztem volna. És akkor ne is kezdjünk bele a családi témába. Nyilván mindig ő volt az aranyfiú, Mami kedvence, ó és ezt persze ki is használta. Lényeg a lényeg, nem könnyítette meg a gyerekkoromat azt biztos.“
Rhiannon Throndsen-Hayhurst, húg

“Hayhurst? Mióta megkapta azt az idióta díjat teljesen el van szállva magától. Nem is értem, nem annyira jó játékos, de úgy csinál mintha ő szarta volna a seprűviaszt. Már boccs, hogy ilyen alpári vagyok. Maradjon csak a zsugori skótoknál, oda való. Egy valamire való csapatba nincs szükség primadonnákra.“
Kellen O’Kellen, Kenmare Kestrels szurkoló

“Drágám, ne mondd, hogy bedőltél Baz sármjának. Ó, szívem. Gyere, van a fagyóban Florian-féle tököspite fagyi. Tudom, tudom, azt ígérte, hogy majd keres, igaz? Igen, hallottam már, hogy bánik a kis rajongó lányokkal. Mi, én? Jaj, dehogy. Én sosem feküdnék le vele, nekem annál jóval nagyobb az önbecsülésem. Jaj, nem, ne érts félre, nem ítéllek el. Na jó, csak neked bevallom, egyszer voltam vele én is. Engem sem hívott, még egy árva baglyot sem küldött. Pedig megígérte. Tudom, édesem, tudom, disznó az összes, Baz Hayhursttel az élen.”
Marissa Jenkins, egyéjszakás kaland

Életem története

Baz Hayhurst nem az, akinek gondolod….
Acacia Mallory

Nem titkolom, személyes kötődésem van a Wigtown Wanderers hajtójához, még abból az időből, amikor Throndsen-Hayhurst néven, Griffendél-vörös talárban játszott a skót hegyek lankái között és vitathatatlan önbizalommal sétált a Roxfort falai alatt, abban a biztos (és sajnálatos mód helyes) tudatban, hogy ő az évfolyam legígéretesebb diákja.
Tudom, hogy manapság – különösen a tavalyi sikerei fényében – illik szuperlatívuszokban beszélni Hayhurst-ről és a seprűje nyomát is megcsókolni. Nekem azonban még élénken él az emlékeimben az elbízott fiú, aki általa ígéretesnek vélt diákokkal vette magát körbe és előszeretettel hangoztatta az apja aranyvérű felmenőit. (És itt megjegyzem, feltehetően abban az időben még nem ismerhette a család sötét múltját, hiszen távol álljon tőlem Baz védelmébe kelni, de sosem ismertem úgy, mint obszesszív mugligyűlölő vértisztasági fanatikust.) Itt úgy érzem kötelezően bocsánatot kell kérnem minden Hayhurst rajongótól (kivéve, ha csak a külseje miatt kedveled, ez esetben a legkevesebb tiszteletet sem tudom összekaparni feléd), mert mint az eddig is valószínűleg egyértelmű volt, én személyesen nem vagyok túl jó véleménnyel a skót hajtóról.
És ennek millió oka van, de had kezdjem a legszemélyesebb sérelmemmel: Baz egy megjátszott szerep. Hogy honnan tudom? Mert láttam felnőni, emlékszem még milyen gyerek volt, hogyan viselkedett mielőtt rivaldafénybe került. És igen, már akkor is voltak jelei, hogy egyszer túl szűk lesz számára a saját bőre, de az elmúlt évben nyújtott pávatáncát nehéz megemészteni. Partiról partira jár, rajongókkal tölti az éjszakáit, mosolyog a paparazzóknak és feltűnően jól érzi magát a rivaldafényben. De én ezt nem hiszem el neki, mert ismerjük a titkosnak vélt családi hátterét, tudjuk, hogy mennyi időt tölt nehéz sorsú gyerekekkel és az is közinformáció, hogy milyen gyakran látogat vissza a Roxfortba. Ha engem kérdeztek, viszketek Hayhurst publikus perszónájától, amikor nyilvánvalóan megvan benne a lehetőség, hogy valódi példaképként viselkedjen.
A következő okom valójában is is igazán indok, csak egy tinédzserkori megfigyelés, ennek ellenére fontosnak tartom Baz megítélése szempontjából. Otto Ackerley. Néhányan hallhatták már a nevet, Ackerley maga is szép eredményeket ért el a varázslósakkban, de be kell vallani kevésbé sztáralkat, mint Hayhurst és úgy gondolom ez pecsételhette meg a barátságukat. Otto és Baz ugyanis szinte összeragadva éltek a roxforti évek alatt, annak ellenére, hogy különböző házba kerültek szinte bármikor megtaláltad az egyiket a másik mellett. Aztán véget értek a diákévek, kiszabadultak a kastély falai közül és egyszerűen megszűnt közöttük minden kapcsolat. Két teóriám is van: Hayhurst vagy kinőtte az infantilis ragaszkodását, vagy egyszerűen csak homofób. Otto ugyanis nyíltan homoszexuális, amit nem emlékszem, hogy a Roxfortban valaha hangoztatott volna. Tehát az én értékelésem (és vállalom a felelősséget, de úgy gondolom itt lehet az igazság) az, hogy kettejük kapcsolatát Hayhurst konzervativizmusa tette tönkre.
És az utolsó napirendi pontom: Baz felsőbbrendűségi komplexusa, amit tökéletesen tükröz a húgával való kapcsolata. Rhiannon és én egy évfolyamba jártunk a Roxfortban és nem túlzás azt mondani, hogy a lány egész iskolai karrierje alatt a bátyja árnyékában élt. Pedig okosabb volt nála, jobb eredményeket szerzett, a tanárok kedvence lehetett volna – ha ezt a helyet már nem foglalta volna el egy másik Throndsen-Hayhurst gyerek. Mindig tüske volt a szememben a kapcsolatuk, az, hogy Baz még véletlenül sem beszélt volna a húgával, vagy a húgáról, mintha két teljesen különböző univerzumban léteztek volna. És ez a mai napig így van, ha lehet hinni a pletykáknak.
Végül, ha pár mondatban kellene lezárnom milyen indíttatásból írtam a cikkemet azt mondanám, idejét láttam kicsit visszatérni a realitás alapjaira. Igen, Baz Hayhurst egy jó játékos, ezt lehetetlen vitatni. De nem szükségszerűen jó ember és a fent említett példák csak néhány a rengeteg iskolai emlék közül, amivel ezt bizonyítani tudnám. De hiszek benne, hiszek abban, hogy bárki megváltozhat és Baz, ha ezt a cikket olvasod, remélem hamarosan jobb véleménnyel lehetek rólad.

Baz aznap reggel kifejezetten jókedvűen kelt; az előző napi edzésen jól teljesített a csapat, a világkupa óta először voltak végre mindannyian egy hullámhosszon és bizakodva nézett a lassan kezdődő országos bajnokság elé. Aztán Bertie, a gyönyörű gyöngybagoly, akit még a roxforti első éve után kapott ajándékba az édesanyjától, megérkezett a Prófétával. Olvasott már magáról szörnyű cikkeket; alaptalan vádakat és a tehetségét megkérdőjelező kritikákat. Egyik sem rendítette meg annyira, mint Acacia Mallory írása (akire egyébként az agytekervényeit megkínozva sem tudott visszaemlékezni). Szinte értelmetlen erővel tört rá egy fojtogató önvád, egy hatalmas kérdőjel telepedett a lelkére: valóban ennyire rossz ember lenne? Minden sérelem, amit Mallory említett valóban egy mély karakterhiba eredménye? Abban nem tévedett, hogy a nyilvánosság felé egészen más arcát mutatja, mint a magánéletében, de valóban ennyire visszataszító és fellengzős lenne a publikus kép Baz Hayhurstről? És Rhiannon? Igaz, voltak nézeteltéréseik gyerekként, sokáig tartott mire kialakult közöttük egy testvéri kötelék, de sosem nyomta el a húgát, szándékosan biztosan nem. A homofóbia vádja pedig egyszerűen nevetséges… éppen ő lenne homofób? Aki pont annyi férfival bújt már ágyba, mint nővel? Ha nem többel… Persze mindezt a legnagyobb titokban, honnan is tudhatná Mallory… De Otto… Ez az, ami igazán megijesztette az egész cikkben. Otto. Honnan és miért ásták elő a barátságukat? Miért nem lehetett a múltat békén hagyni? És az egészben a legfájóbb mégis az volt, hogy volt valami igazság Mallory gondolatai mögött. Nem, nem ítélet vagy undor volt, amit érzett Otto szexualitása iránt. Félelem. Gyávaság. Zavarodottság. Hiszen honnan is tudta volna, hogy egy másik fiú után is vágyakozhat, még meg nem csókolta a legjobb barátját. A felismerés pedig elemi erővel tiporta a földbe az addig olyan szilárdnak vélt öntudatát. És most Mallory cikke felidézett benne mindent. A részeg csókot, a memória bűbáj szégyenét, kilenc év csendjét és a hitelen újra lángra lobbanó hiányt. Baz feje hangosan koppant a konyhaasztal bükk-lapján. Túl korán van még sorsfordító felismerésekhez. gondolta magában és egyszerre dobta ki a Prófétát és zárta ki a fejéből a háborgó emlékeket.

Ha tükörbe nézek

#4 Basil Throndsen-Hayhurst
A Wigtown Wanderers játékosa bővelkedik a szakmai elismerésekben, tavaly nem kisebb megtiszteltetés érte, minthogy az Év Sportolójának választották, ezt a címet 1486 óta nem szerezte meg egyetlen skót játékos sem. Na de minket kevésbé érdekelnek a sportolói sikerei, mintsem a cinkos pillantásai a lelátók felé, igaz hölgyeim? Örömmel tudatom, hogy Hayhurst még várja a szerencsés hölgyet, aki majd az izmos karjaiban talál menedéket. Ugye, csak kifizetődik az a rengeteg edzés. Ha valaki kevésbé kedvelné Basilt a szinte védjegyévé vált arcszőrzetével, mutatunk pár képet, ami bizonyítja, hogy frissen borotváltan is épp olyan gyönyörű, köszönhetően a magas járomcsontoknak és a férfiasan erős állnak. Irigyeljük a boszorkányt, aki egyszer majd maga mellett tudhatja ezt a piszkos-szőke Adoniszt és Merlin adja, hogy az ő gyönyörű mogyorószínű szemeit örökölje egy jövendőbeli potenciális Mini-Basil. Természetesen nem hagyhatjuk szó nélkül a trenddiktáló stílusát sem. Azt csicsergik a bólintérek, hogy a már-már ikonikus bakancsait egy párizsi mugli divatháztól szerzi be. Nos, kedveseim, talán ideje más szemmel végignézzünk az Oxford Streeten!
Witch Weekly, Nagy-Britnannia tíz legpartiképesebb kviddicsjátékosa

Családom

Édesapám
Alastair Hayhurst, 58, bájitalmester
Kevés publikus információt lehet találni az idősebb Hayhurstről, így riportereinknek egészen Abedeenig kellett utazniuk, hogy a első kézből, Hayhurst egykori szomszédaitól kapjanak hiteles és döbbenetesen szaftos információkat. A nevét elhallgatni kívánó forrás részletesen elmesélte, hogy Hayhurst apja (Basil apai nagyapja) aktívan tevékenykedett a háborúban Tudjukki oldalán, még egy (számára) rosszul végződő házkutatás során, párbajba nem keveredett két szenior aurorral és halálos sebesülést nem szerzett – tükörről visszapattant átokról szólnak a pletykák. Ezek után Alastair minden erejével azon volt, hogy lemossa a sarat a családi névről és ebben a szellemben nevelte Basilt is. A szomszédság szerint a hajtó és apja sokat veszekedtek gyerekkorában, gyakran épp a kviddics miatt. Állításuk szerint Alastair Basil-nek szánta a családi vállalkozást és őt is a bájitalok világa felé terelte volna, de Basilt egyedül a seprűk kötötték le. Szintén anonim forrásunk jegyezte meg, hogy a viszony csak azután kezdett el rendeződni, hogy Basil valódi sikereket ért el, „és több köze van ennek a hazalapátolt galleonokhoz, mint a trófeákhoz meg elismerésekhez“ részletezi.

Édesanyám
Jaqueline Throndsen, 55, bájitalmester
Amikor Basil amerikai származású édesanyjáról kérdezzük őket szinte teljesen megváltozik az arcuk és valódi áhítattal beszélnek Jaqueline-ről. „Gyönyörű, elegáns, szeretetteljes nő“ kezdik. Egészen hosszan ecsetelik, hogy Jaqueline – de mindenkinek csak Jackie – milyen remek anya, teljes mellszélességgel támogatta a fiát, amikor a sportolói karriert választotta. Megtudjuk, hogy Jaqueline és Alastair kapcsolata sosem volt zökkenőmentes és talán éppen ezért is van a nőnek olyan szoros kapcsolata a gyermekeivel: beléjük menekült egy egyoldalú házasság elől. Mindenesetre az tökéletesen biztossá válik az ismerősök elbeszéléseiből, hogy Jackie és Basil között igazán szoros a kötelék.

Testvéreim
Rhiannon Throndsen-Hayhurst, 25
Persze a beszélgetés közben felmerül Basil húgának a neve is, Rhiannon önmagában megérne egy külön riportot, hiszen fiatal kora ellenére a kor egyik legzseniálisabb boszorkányaként beszélnek róla. Az abedeeni szomszédok azt mesélik, már gyerekkorukban is sokat rivalizáltak a testvérek, Rhiannon volt az édesapjuk kedvence és ez éket vert közéjük. Ha hihetünk a pletykáknak Rhiannon elítéli bátyja lothario életmódját és gyakori közöttük a vita. Ezt persze muszáj kétkedve fogadnunk, hiszen szinte minden héten kapunk leveleket és képeket a Throndsen-Hayhurst testvérpárról és ezek a források leginkább közös italozásokról és átnevetett éjszakákról szólnak, mintsem testvéri viszályról. Persze hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a család évekkel ezelőtt elköltözött Abedeenből, így az általunk felkeresett boszorkányok és varázslók beszámolói sem a legnaprakészebbek.

Apróságok

Amortentia
karamell, szantálfa, seprűviasz

Mumus
Vihar a tengeren, háborgó vizek és hajótörés.

Edevis tükre
Apja elismerő, meleg kézfogása.

Hobbim
Az edzések mellett kevés ideje marad valódi kedvtelésekhez, de abban a szerencsés pozícióban van, hogy a legkedvesebb hobbijából épített karriert. Ha sűrű programja engedi, szeret a hegyekben túrázni és minden érdekli, ami a sárkányokkal kapcsolatos. Emellett megszállottan gyűjti a régi, különleges seprűket és ha van kettő perc szabadideje akár bütykölni és szereti őket.

Elveim
A családja mindenek felett, még úgy is, hogy nem teljesen felhőtlen a viszonyuk. A csapatra második családjaként gondol, tehát ők is prioritást élveznek az életben. Épp ez az oka, hogy a valódi szexualitását is titokban tartja. Előszeretettel karol fel fiatal gyerekeket, akikben valami potenciált lát, hiszen neki magának is szüksége volt egy külső megerősítésre, hogy elinduljon a pályáján. Legnagyobb szégyene a Halálfaló-szimpatizáns nagyapja, erről ritkán beszél és úgy érzi, neki kell kompenzálnia a múlt sebeit.

Amit sosem tennék meg
Annak ellenére, hogy kifejezetten laza erkölcsökkel rendelkezik, legalábbis ha alkalmi kapcsolatokról van szó, kifejezetten hűségesnek tartja magát egy valódi párkapcsolatban. Képtelen lenne megcsalni valakit, de ugyan így nem tudna szánalomból egy rosszul működő kapcsolatban sem élni. Elítéli az erőszakot, és szintén a családi múltra való tekintettel sosem ítélne meg senkit a származása alapján.

Ami zavar
Habár imádja a kviddicset és ez az örök első szerelme, a vele járó hírnevet nehezen viseli. Utálja a lesifotókat, a fél-információkat szolgáltató “nevét elhallgatni kívánó forrásokat” és a teljes hazugságot állító cikkeket.  

Ami a legfontosabb az életemben
A család, a csapat, a kviddics. Naponta változik milyen sorrendben, de ezek mentén igyekszik a legjobbat kihozni magából.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A hírnév, mások véleménye az életéről és a romboló, alaptalan kritika.

Amire büszke vagyok
Azt kellene mondania, hogy az Év Sportolója cím, de valójában leginkább arra büszke, hogy az őt körülvevő méhkasban is többé-kevésbé megmaradt önmagának.

Ha valamit megváltoztathatnék
Az utolsó találkozása Ottoval és a gyávasága, amiért nem mer a szemébe nézni.

Így képzelem a jövőmet
Csapatkapitányként, az országos bajnokság élén, idővel edzőként képzeli el a jövőt. Szeretne gyerekekkel foglalkozni és felkarolni a nehezebb sorsú, de tehetséges fiatalokat.

Egyéb
Allergiás a mandragórára és a fejből tudja a Weird Sisters minden dalát.

Dacre Montgomery

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Basil Alastair Riverton Throndsen-Hayhurst Empty
Vendég
Szer. Júl. 07, 2021 5:42 am
Kedves Basil!

Felettébb érdekes a családtörténeted kezdve azzal, hogy bár meglenne a lehetőség rá, mégsem alakulz ki olyan igazi dinamikus családi kötelék közted és még a legközelebbi rokonaid között sem. Egy legenda kétféleképpen születhet, istenadta tehetséggel, amely feltételezhetően a legtöbb esetben a szociális élet minimalizálásával vagy teljes hiányával társul, vagy azzal, hogy feltalálod magad, tudod mikor kin kell felkapaszkodnod, elhiszed magadról, hogy te vagy a világ legjobb kviddicsezője és eszerint kezdesz élni. Nem tagadás, a kviddicset csak tanulni nem lehet. De nem feltétlenül csak fáradtságos munka eredménye, hogy ott legyél, hanem egy olyan személyiség kialakításáé is, aki te szeretnél lenni, hogy aszerint élhesd az életed. Kíváncsi vagyok, hogy meddig bírod a valódi gondolataid nélkül és mikor fog ez a hatalmas lufi hangosan kipukkanni, amit magad köré építettél és ami az Ottoval kapcsolatos viselkedésedben már most körvonalazódik. Nem lesz ennek jó vége, de nem is tartalak fel, keresd meg a többi kviddicsjátékost is az oldalon. Nyomás foglalózni és jó játékot. Very Happy

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: