Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Thales & Lynette ~ never waste your feelings on people who don't value them

Anonymous

Thales & Lynette ~ never waste your feelings on people who don't value them Empty
Vendég
Hétf. Júl. 05, 2021 4:08 pm

Thales & Lynette
The jealous feeling when your friend spends more time with another friend

✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯

S
zeretem azt hinni, hogy minden rendben van, de ezzel csak áltatnám magamat. Nem tagadhatom, hogy kicsit túl sokat vállaltam el, de hiszem, hogy hamarosan beáll a napirendem, és akkor majd minden könnyebbé válik. Vagy majd sírok Tristannak, amiért buta voltam, és rosszul mértem fel a határaimat.
Sóhajtozva, már-már céltalanul sétálok a kastély folyosóin, hiszen muszáj valahogy kiszellőztetnem a fejemet. Így is zsong a sok információtól, amiket nemrégiben olvastam az Átváltoztatástan könyvemben. Jó lenne gyakorolni is az olvasott varázslatot, de félek, hogy csak elszúrnám az egészet. Jelenleg azt súgják az ösztöneim, hogy bármibe belefognék, az csak balul sülne el.
Ezen a hétvégén nem hívtak be a kávézóba, így sokáig csak az iskolában bolyongok, és csupán az ad egy ötletet, hogy néhány mellettem elhaladó diákot hallok beszélgetni. Követem hát őket, hiszen Roxmortsba tartanak, és én úgy vélem, hogy nem ártana nekem sem egy hosszú sétával egybe kötött kikapcsolódás.
Lemaradok a kis társaságtól, akik együtt bolondoznak menetközben, én viszont csendesen lépdelek mögöttük. Még mindig fáradt vagyok, de a friss levegőtől egy kicsit erőre kapok, és talán egy órával később már elégedett mosollyal lépek be a FooDejó ajtaján.
Bevallom, még sose tértem be ide előtte, pedig már párszor elsétáltam a hely előtt. Az illatoktól viszont korogni kezd a gyomrom. Hangosan köszönök, aztán megindulok az asztalok felé. Eléggé zsúfolt, még a korábbi társaság is épphogy talált magának helyet.
Talán az utolsó asztalnál foglalhattam helyet, bent a sarokban, de engem egyáltalán nem zavar. Jobban szeretek a szélen ülni. Leteszem a táskámat az egyik szabad székre, és teljesen elmerülök az étlapban.
Csupán akkor pillantok fel, amikor egy ismerős hang üti meg a fülemet. Összeráncolt homlokkal eresztem lejjebb a lapot, így láthatóvá válik a mellettem álló alak. Gyanakodva sandítok fel rá.
− Nahát, Lestrange! Eszedbe jutott, hogy létezek, vagy csak úgy jártál, mint annak idején bájitaltanon? – csúszik ki egy csípős megjegyzés a számon, hiszen emlékszem, hogy egykor pontosan azért kezdtünk el beszélgetni, mert máshol már nem akadt hely. Nehezen tudnám elképzelni, hogy azért bukkant fel, hogy bocsánatot kérjen tőlem, én viszont neheztelek rá eléggé ahhoz, hogy a rosszabbik oldalamat mutassam neki.

✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Thales & Lynette ~ never waste your feelings on people who don't value them Empty
Vendég
Szomb. Júl. 10, 2021 6:18 pm

Team Lyneales
| Let me be your... feeder friend | @Lynette Weasley |꧁ Tall Woman ꧂|

Nem tudom már sokáig tagadni, hogy egy kissé mufurc vagyok a családomban történtek miatt. Először azt gondoltam, hogy az egész csak egy nagy vicc, amin szépen elröhögjük magunkat, de nem így lett. Semmi bajom sincs alapjáraton a kislánnyal, csak az, hogy a féltestvérem. Ez csupán egy emlékeztető arra, hogy a családom mégsem él olyan boldog életet, mint amilyet eddig láthattunk és mutattunk másoknak. Szerintem mára már mindenki tudhatja, hogy van egy új családtagunk és nem azért mert anya titokban terhes lett és most szült egy új testvért nekünk, hanem… Hagyjuk is. Jobb lenne, hogyha a többiekkel együtt elfogadnám a történteket, amíg apa velünk is törődik és ettől függetlenül szereti anyát és anya megbocsát neki, nem szájalhatunk igazán. Különben sem Leta hibája, hogy a létezését eddig titkolták szegénynek. Ezekhez hasonló gondolatokkal tartottam a társaimmal, végig csendben Roxmorts felé. Mire a jól ismert faluba értünk, már nem érdekeltek az otthoni családi gondok, a barátaimnak sikerült elvonni a figyelmemet szinte mindenről.
Ha kérdeztek válaszoltam, ha nevettek akkor én is nevettem velük, még akkor is, ha lélekben valahol máshol jártam. Nem olyan rég tért vissza a régi iskolájába az egyik kedves ismerősöm is, szóval most egy kicsit duplán szükségem volt kitisztítani az agyam, ha nem triplán, bár most a Mardekár és Griffendél meccset inkább fel sem akarom emlegetni. A vereség nyomát még egy kicsit magamon érzem, ahogyan azt is, ami azután Leo-val történt, a vállamra borulása egy kicsit azt is mutatta, hogy mennyire csalódott. Ha valaki akkor ő tényleg apait-anyait beletett abba, hogy eleget gyakoroljon a csapat. Lehet, hogy nem rajtunk múlott a dolog, de én azt mondom, hogy nincsen minden veszve.
Amint egyre távolabb és távolabb kerültünk a barátaimmal a Roxfort-ból úgy a problémák egyre inkább a háttérbe szorultak. Őszintén szólva már az se nagyon érdekelt, hogy a japán cserediáklány visszament a Mahoutokoro-ba. Még a farkas is azt mondta, hogy van elég lány a világon, akivel beszélgetni szoktam. Azóta nem igazán lógatom emiatt az orrom, semmi értelme.
A sétánk végén a barátaimmal úgy döntünk, hogy a… valójában nem tudtunk dönteni, ők máshová akartak menni, én meg farkaséhes voltam, ezért inkább a FooDejóba néztem be. Itt váltam el a többiektől és tértem be a modern külsejű étterem-kávézóba.
Ahogy számítottam, annyian vannak, mint a Weasley-k idebent, alig van hely idebent, de komolyan. Csak egy üres hely volt, de az asztalnál már ült valaki, a hatalmas menütől amit maga elé tartott nem igazán láttam, hogy ki lehet az. Nem is igazán számított, komolyan. Ezért tök nyugodtan odasétáltam hozzá.
– Ne haragudj, szabad ez a hely melletted? –kérdeztem meg tőle továbbra is halál nyugodtan, amíg a lap mögül ki nem kandikált Lynette Weasley arca. Mondtam én, hogy annyian vannak itt, mint a Weasley-k, bár arra nem számítottam, hogy megint egy ilyen helyzetbe kerülök Vele.
– Persze Weasley, a történelem megismétli önmagát, csak máshol és másik helyzetben. Látom ugyanolyan csípős hangulatodban vagy most is, mint akkor. – okkal nem nevetem el a mondatom végét és még nem is ülök le mellé, egészen addig amíg meg nem mondja, hogy vár-e valakire vagy egyedül van itt.
– Szóval, foglalod valakinek ezt a helyet vagy megengeded, hogy megint a társaságodban sütkérezzek? – körbepillantok azért, a biztonság kedvéért, hogy megbizonyosodjak arról nem közeledik-e véletlenül az egyik barátnője, akivel idejöhetett vagy potenciális barátjelöltje, sose lehet tudni alapon ugyebár. Persze a jobb kezem már rátettem a székre, hogyha úgy adódik, akkor kihúzhassam a helyéről és leülhessek rá. Ez a szék úgyis az enyém lesz, akármit mondjon Lynette Weasley. Csak még nem tudja, hogy bármilyen válasz esetén is itt maradok.

Anonymous

Vendég
Szomb. Júl. 10, 2021 6:59 pm
Lynn
&
Thales

Az orrom megtelik ínycsiklandozó illatokkal, amely egyfajta katalizátorként hat az éhségemre. A pillantásom végigvándorol a nyomtatott betűkön, bár egyelőre képtelen vagyok döntésre jutni. Mindig fogás újszerűnek fog hatni, de valahogy mégsem fogja visszaadni számomra az otthoni koszt ismerős ízét.
Egy pillanatra elmerengek, hogy milyen jó lenne most közösen Tristannal főzőcskézni, vagy pedig kipróbálni egy újfajta receptet, ami vélhetően Brutusszal az élen a fél családnak nem nyerné el a tetszését. Lágyan elmosolyodok, hiszen hiányzik az én kisöcsém a rendbontásával együtt, ahogy a bátyám szanaszét hagyott rajzait is szívesen szedegetném össze, arról nem is beszélve, hogy szeretném átölelni apát, és immár sokadjára közölni vele, hogy a szakálla még mindig úgy szúr, mint egy knarl tüskéje. Mindannyian hiányoznak, hiszen Celia az egyetlen, aki rajtam kívül az iskolában tartózkodik, és bevallom, nélkülük fél ember vagyok csupán.
Végre találok valamit, ami érdekesnek tűnik, és az egyik ujjamat végighúzom az étlapon az árak mellett. Ez egész megfizethetőnek is tűnik, így azt hiszem, már tudom is a rendelésemet.
Már készülnék arra, hogy jelezzem a rendelési szándékomat, amikor egy olyan hang zavar be a képbe, amely tulajdonosát jelenleg nem látom szívesen. Lejjebb eresztem hát a kezemben tartott papírt, és felvont szemöldökkel lesek ki mögüle. A kérdésére először csupán egy szkeptikus pillantással válaszolok, hiszen nem vagyok neveletlen, mégsem szeretném, ha leülne velem szemben. Azt viszont nem tudom megállni, hogy ne tegyek megjegyzést a létezésére.
− Tudod, Lestrange, nem lenne ilyen a hangulatom, ha nem te állnál előttem – fektetem az étlapot az asztalra, és oldalra billentem a fejemet, megpróbálva ellesni mellette, hátha megpillantom valamelyik nagyokos bandatagját. – Egyébként meg, hol hagytad a haverjaidat? A kis oldalbordádról nem is beszélve.
Amióta csalódtam benne, azóta nem követtem nyomon, hogy miként taszította el magától a barátait, vagy éppen cserélte le őket újabbra. Nem tetszett ez a fajta viselkedése, és szerettem volna, ha igenis érzi, hogy neheztelek rá.
− Nem foglalom senkinek, de… − pillantok rá szúrósan, ezzel is tudatosítva benne, hogy továbbra is szeretném mondjuk a helyiség másik felében tudni őt. – Nem vagy szívesen látott vendég.
Nem szokásom rideg és távolságtartó lenni, de úgy vélem, Thales kiérdemelte ezt a fajta bánásmódot, hiszen elég csúnyán viselkedett velem. Alaposan végigmérem őt, és a tekintetem megállapodik a kezén, amelyet a székre helyezett.
− Vedd el a koszos mancsodat attól a széktől, Thales Lestrange! – felelem a hangom szigorúságába sértettség is vegyül, hiszen a testbeszédéből teljes mértékben az jön át, hogy nem tervez tágítani innen. De engem is elég keményfából faragtak ahhoz, hogy tartsam magamat, ha valaki sérti az önérzetemet.
− Mint mondtam, nem örülök annak, hogy itt látlak. De tudod mit? Kapsz egy esélyt, hogy kitaláld miért. Ha elég okos vagy, talán megengedem neked, hogy ideülj.De ebben az esetben én akkor távozni fogok. Teszem hozzá gondolatban, ugyanis nem áll szándékomban elviselni ezt a kellemetlen, torkot szorongató érzést, amely elfog minden egyes alkalommal, amikor a látóterembe kerül. Márpedig, mivel nyilvánvalóan nem azért jött, hogy bocsánatot kérjen, így nem látom értelmét annak, hogy az ő társaságában ebédeljek.

Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 15, 2021 2:10 pm

Team Lyneales

Szerencsére vagy sem, de már hozzászoktam ehhez a bánásmódhoz, azt hiszem valamit Aurelius nagyon jól csinált, mert nem igazán érint meg ha ennyire lekezelően viselkednek velem. Inkább figyelmen kívül hagyom, hogy Lynette Weasley nem tart most a szíve csücskének, az időre bízva mindent is, hogy esetleg majd elmúlik. Nyilván nem fog elmúlni semmi sem, őt ismerve és a makacsságát. Bár inkább Lynette Weasley barátságával, mint az ellenségeskedésével tartok, csak most pont nem ez látszik rajtam és a viselkedésemből sem. Van elég bajom, mintsem azon filozofáljak milyen baja lehet most éppen Lynette-nek, mert valószínűleg iszonyatosan megszúrta valami a szívét azon a fertályon ahol az én nevem van a barát listáján. Már ha egyáltalán a barát listáján voltam. Most mindegy is ezen filozofálni. Az otthoni és az iskolai dolgok miatt egy kicsit befásult vagyok, túl sokáig tartom magamban azokat a dolgokat amikkel nem értek teljesen egyet, mert még mindig hihetetlen az egész dolog és ez egy kicsit fáj. Nagyon is fáj. Eredetileg semmi kedvem sem lenne most Lynette-t piszkálni, hiszen szemmel láthatóan neki is megvan a maga baja, és történetesen ez a bajforrás pontosan én vagyok. Meg tudnám oldani a dolgot úgy is, hogy valami frappáns kifogással jövök, de még ahhoz sincs ingerem.
– Jaj persze, el is felejtettem, hogy felkerültem a nagy Lynette Weasley fekete listájára. – a homlokomra ütők, mintha csak most világosodnék meg, hogy mire fel ez a nagy változás a személyem irányába, pedig nagyon is sejtettem én eddig is.
– Nem kell mindenhová velük mennem és nekik se kell velem jönniük. – adom meg az egyszerű választ neki, hogy miért nincsenek most a közvetlen közelemben a barátaim. Persze egyszerűbb lett volna most azt mondani, hogy velük ellentétben én éhes voltam és nem édességre fájt a fogam, hanem valami normális étel után, amit itt tuti fix, hogy megkapok, az már csak bónusz, hogy ő is pont most van itt.
Amikor közli, hogy nem foglalja senkinek egy kicsit elvigyorodom, függetlenül attól, hogy közli velem engem nem lát itt szívesen. Ezek szerint még mindig ugyanaz a Lynette Weasley akit megismertem, csak egy kicsivel több harag irányul az irányomba, mint kezdetben. A megjegyzésére miszerint engedjem el a széket csak szemet forgatok, még hogy koszos mancsaim vannak…
– Nem szeretem a találós kérdéseket és a rejtvényeket se… – szemet forgatok, de továbbra se veszem le a kezem a székről és a tekintetemet sem róla. Ettől függetlenül azonban elkezdek gondolkodni azon, hogy most milyen baja lehet. Nők… bárcsak olyan egyszerű lenne ugyebár!
– Mostanában eléggé elhanyagoltam a számmisztika korrepetálásokat, csak nem amiatt aggódsz, hogy esetleg megbukok ebből a tantárgyból? – bárcsak ilyen egyszerű lenne, tudom, hogy ennél sokkal többről van szó, végtére is Lynette Weasley az aki haragszik rám, nem pedig valaki más.

Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 15, 2021 11:09 pm
Lynn
&
Thales

Semmi problémám nem lenne Thalesszel, de tényleg, hiszen egészen megkedveltem őt, amikor kettesben voltunk, de azt a fajta viselkedésmódot, amit a haverjai társaságában vagy jelen esetben tanúsított, nehezen toleráltam. Pont azért, mert tudom, hogy ennél jobb ember is tud lenni, ha akar.
Az arcom apró rezzenését talán nem is érzékeli, amikor összeköti a nagy szócskát az én nevemmel. Valóban ennyire beképzeltnek tartana, amikor ő szokott bandázni a fennhéjázó haverjaival?
− Ne ütlegeld a fejed Thales Lestrange, mert a végén még azt is kivered belőle, ami eddig benne volt! – pillantok rá kissé szigorúan, másképp nem is reagálom le a piszkálódását. De sose kellett engem félteni, ha valaki a lelkembe gázolt, mint jelen esetben Thales, akkor igenis elmondtam a véleményemet.
− Tehát azt mondod, hogy időnként képes vagy önmagad lenni, és saját véleményt formálni a téged körülvevő világról? – szegezem neki talán a túlságosan nyers és őszinte kérdésemet. Nem tehetek róla, akkor is láttam a srácban valamit, és borzasztóan zavart, hogy azt a valamit nem engedte kiteljesedni.
− Tudod, attól, hogy nem foglalok helyet senkinek a kijelentésem még mindig nem egyenértékű azzal, hogy csatlakozhatsz hozzám, hiába vigyorogsz így – teszem hozzá, és bár hiába találom aranyosnak a mosolyát, a mai napon kötöm az ebet a karóhoz, és addig nem vagyok hajlandó kedvesen beszélni hozzá, amíg rá nem jön, milyen modortalanul viselkedett.
− Tisztában vagyok vele Lestrange, látszik a jegyeiden is – jegyzem meg, s bár a gondolatom folytatódna azzal, hogy bár több rejlik benne, nem fogom hamis hitbe ringatni azáltal, hogy dicsérem őt. A végén még azt hinné, hogy maradhat.
− Nem különösebben érdekelnek a jegyeid. Ha szeretnél megbukni, az a te választásod, viszont megjegyzem, nincs az a pénz, amivel rá tudnál venni, hogy még egyszer az időmet pocsékoljam rád – nyúlok a másik szék irányába, hogy az ölembe vegyem a táskámat. Egy őszinte bocsánatkérés sokat lendítene a kapcsolatunkon, csak sajnos Thales még csak nem is érti mi a bajom vele.
A háta mögött megjelenik egy felszolgáló, de a fejem apró intésével jelzem neki, hogy ne jöjjön még. Miután ő elhalad, ismét a fiúra emelem a tekintetemet.
− Szeretnél még valamit, vagy most már nyugodtan megebédelhetek egyedül? – szegezem neki a kérdésemet, kihangsúlyozva az egyedül szócskát, hogy érezze, továbbra sem akarom őt a közelemben tudni.

Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 26, 2021 7:57 pm

Team Lyneales
Csak pislogok egyet-kettőt Lynette kissé negatív reakciójára, mintha kicserélték volna azt a kedves és iszonyatosan türelmes lányt akivel még fél évvel ezelőtt beszélgettem is. Talán pont azzal lehetett a gondja, hogy fél éve nem zaklattam őt? Ugyan, én annak örültem volna az ő helyében! Kevesebb Thales Simon Lestrange az életemben, több idő mindenki másra! Bár lehetséges, hogy Lynette nem így gondolkodik – még ha gondolkodhatna nyugodtan így is – aminek egy kicsit talán örülök is. Nem azt mondom, hogy egész idő alatt csak szívni akartam szerencsétlen lány vérét és határozottan azért hergelem fel őt, mert szeretem látni amikor ilyen, szó sem volt erről.
– Te már csak tudod, hogy mi van a fejemben… – vagy inkább mi nincs. Őszintén, hiába volt ennyire elutasító és harcias kedvében még mindig velejéig cukinak tűnt, a ráeszmélésre pedig csak felsóhajtottam.
– Nehéz elhinni? – lehet, hogy nem egyszerű kérdéssel válaszolni a kérdésére és talán még tüzelem is őt ezzel egy kicsit, de minden percért megéri, esküszöm.
– Tudod, én is éhes vagyok és nem különösebben csak ez az egy üres hely van itt szóval… – mondanám, hogy megpróbáltam nagy boci szemekkel nézni rá, de kétlem, hogy bármit is használna most rajta a próbálkozásom. Túlságosan kívül estem Lynette Weasley várából és a falak szinte bevehetetlenekké váltak. De minden várnak van valami gyenge pontja amitől védtelenné és bevehetővé válik. Már csak ki kellett találnom, hogy mi volt a gond velem. Nyilván a puszta létezésem és az, hogy mellette rontom a levegőt, amikor ronthatnám pár asztallal odébb is, tudomás sem véve arról, hogy ő itt szeretne enni valamit, nem pedig vitatkozni velem.
– Ne félj, nem kérek tőled ilyesmit. – vállat vonok, lehet, hogy ezt nyugtatásnak szánom, de abban már nem vagyok biztos, hogy ő ettől mennyire fog megnyugodni. Talán el kellene csórom Leo jegyzeteit, végül is, hamarosan úgysem lesz rá szüksége. Csak tartsa meg a jegyzeteit ugyebár. Figyelem ahogy elhalad a pincér mellettünk, most kérhettem volna egy menüt magamnak én is, csak elszalasztottam a lehetőséget. Szuggerálva nézek utána, hátha megfordul és visszahívhatom, de valamit csak jelenthetett Lynette fejbiccentése is az imént.
– Miért ebédelnél egyedül? – azzal a lendülettel helyet foglaltam a széken amikor ő a táskája után nyúlt. Egy picit elhúzom a szám, nézem még egy kicsit, majd mielőtt rám boríthatná az asztalt mindenestől – kinézem belőle – újra megszólalok.
– Nézd, tudom, hogy kapcsolattartásból béna vagyok és feleannyira szeretek az emberekkel beszélgetni, kommunikálni, mint a bátyám például. Neki jobban is megy. – a mentegetőzés is a kimagyarázás egyaránt ha azt vesszük.
– De nem akarom, hogy haragudj rám és ilyen gyilkos tekintettel néz rám mindig. Meg tudsz nekem bocsátani, csak egy icipicit? – azt az icipicit még az ujjaimmal is megmutattam neki. Kétlem, hogy hatni fogok rá, tekintve, hogy nem adom meg neki amit tőlem kért, hanem szépen helyet foglaltam ennél az asztalnál és még mindig hozom a formámat.

Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 26, 2021 9:33 pm
Lynn
&
Thales

Nem értem mit várt tőlem. Szerinte majd a nyakába ugrok, és egy hatalmas öleléssel köszöntöm őt, amiért véletlenül felbukkant, és az asztaltársaságom kívánt lenni, csupán azért, mert máshol nem volt hely? Szkeptikusan pillantok rá, hiszen látom a döbbent arcát, mint aki valóban próbálná megfejteni, hogy miért haragszom rá, pedig ez teljesen egyértelmű.
− Tudod, Thales, szerintem egészen jól ismerlek, annak ellenére, hogy az utóbbi időben nem beszéltünk olyan sokat. Nem úgy, mint a testvéreddel, aki a mai napig kisegít engem, ha diákönkormányzatos dolgokról van szó – könyökölök az asztalra, és támasztom ki az államat a kezeimmel, miközben előhozakodok a testvérével. Tisztában vagyok vele, hogy tökéletesen nem ismerem őt, de amíg korrepetáltam elég jól felmértem az erősségeit és a hiányosságait. Lehet azt hiszi, nem fordítok túl sok figyelmet másokra, de ez koránt sincs így.
− Azok után, amit szeretsz a külvilágnak mutatni, mondhatnám, hogy valóban nehéz elhinni – felelem határozottan, bár azt hiszem, ebben nem hasonlítunk egymásra. A következő magyarázkodására csak bosszúsan, szúrós szemekkel pillantok rá.
− És remélem tudod azt is, hogy Roxmortsban rengeteg másik hely akad, ahol enni lehet, így nem szükséges az én társaságomat „élvezned” – rajzolok macskakörmöket a levegőbe az ujjaimmal, hátha nem egyértelmű számára, hogy miként kell értelmeznie azt a szót. Számomra felfoghatatlan, hogy miért erősködik ennyire, elvégre ha én lennék a helyében, akkor érzékelném, hogy nem vagyok szívesen látott vendég, és elmennék máshová.
Az egyik kezemmel az asztallapon kezdek dobolni, miközben kiegyenesedek ültömben. Magamban számolom vissza a másodperceket és a perceket, hogy tudjam, ismét megint mennyi időt vesztegetek egy olyan fiúra, aki meg sem érdemli a figyelmemet.
− Azok után, hogy rengetegszer vártam rád órákig, és arra sem voltál képes, hogy üzenj, a helyedben nem is terveznék kérni semmit sem. Remélem, azért tervezed kifizetni azokat az órákat, mert bár Leo rendezte volna a számlát, de megmondtam neki, hogy ez nem az ő feladata és nem is az ő sara – emelem fel dacosan az államat, hogy a tekintetemet az övéibe fúrhassam. Az elején, mielőtt teljesen megkergült volna, az első két hétben órákat töltöttem a könyvtárban, és vártam arra, hogy befusson. Ezzel pedig rengeteg számomra értékes időt pazaroltam el. Akkor megfogadtam magamnak, hogy többet nem leszek ilyen elnéző másokkal.
A pincér felbukkanása sem a legjobbkor történik, de szerencsére érti a jelzésemet, s talán ő is jobbnak látja, ha később visszajön. Viszont amikor Thales felé fordulok, és nekem szegezi a kérdését, kénytelen vagyok elgondolkozni a válaszon.
− Mert a barátaim más elfoglaltságot választottak, és mostanában amúgy is gyakrabban vagyok egyedül, tekintve, hogy elég szoros a napirendem – hangzik a feleletem, miközben rosszallóan meredek rá, ahogy helyet foglal velem szemben. Kedvem támadna most azonnal felpattanni, és elhagyni a helyet, azonban nem adom meg neki ezt az örömet.
Ehelyett az ölemben a táskámmal meredek rá úgy, mintha egy vallatáson venne részt. Ritkán veszem elő ezt a tekintetet, legfőképpen akkor, amikor valaki odahaza megdézsmálja az a süteményadagot, amit órákkal azelőtt sütöttünk, és nem akarják bevallani, hogy ki volt a tettes. Tehát enyhén felvont szemöldökkel nézem őt, mint aki tényleg egy szavát sem hiszi el.
− Való igaz. És tudod mit? A testvérednek a felelősségvállalás és az őszinteség is jobban megy – példálózok ismét a bátyjával, mert azt viszont biztosra tudom, hogy mennyire utálja.
− Nem lenne egyszerűbb beismerni, hogy úgy cserélgeted a barátaidat, mint mások a ruháikat, és gyáva vagy kiállni azok mellett, akik tényleg számítanak neked? Számított neked egyáltalán, hogy mi jóban voltunk, vagy csak arra kellettem, hogy kihúzzalak a csávából? – szegezem neki ismét a kérdéseimet. Talán fájni fog neki, amit mondok, talán meg is sértem, de ha más nem tud rá hatni, akkor remélem, ezek a szavaim elgondolkoztatják őt azzal kapcsolatban, hogy mennyire nem jó az az irány, amiben elindult.
Szeretnék megenyhülni az irányába, de a józan eszem arra int, hogy ne tegyem, elvégre egy szimpla, szóbeli bocsánatkérés nem teheti semmissé az elmúlt félévet, amikor igenis levegőnek nézett.
− Tudod Thales, talán egy kicsit korábban kellett volna elgondolkoznod ezen, ha nem akarod, hogy haragudjak rád. A bocsánatkérést pedig nem lehet ennyivel elintézni. Ha rendezni szeretnéd a viszonyunkat, akkor alaposan meg kell dolgoznod érte. – Maradok még mindig az asztalnál, bár legalább afelé nyitott vagyok, hogy beszélgessünk a fennálló problémáról, ellenben ne várja azt, hogy jó barátként fogok tekinteni rá.
− Ha a bizalmamat szeretnéd, akkor tenned kell érte. De a legutóbbi viselkedésed alapján úgy érzem, hogy két hét, néhány hónap után ismét ott lennénk, ahol a part szakad, és találnál valaki mást, aki éppen érdekesebbnek, vagy szórakoztatóbbnak tűnik – fordítom el a fejemet, mert magamnak is nehezen ismerem be néha, hogy mennyire féltékeny tudok lenni. Az érzelmeim útvesztőjében pedig annyira elkavarodtam már, hogy nem is értem miért veszem magamra azt, hogy Thales Lestrange nem foglalkozik velem.

Anonymous

Vendég
Csüt. Szept. 23, 2021 9:39 pm

Team Lyneales
Nem igazán értettem, hogy miért ilyen fura és felháborodott, pedig én csak egy kicsit nagy teret adtam neki. Végül is, tudom, hogy sose bírta igazán a fejem és csak azért segített, mert erre kértem, és mert egyikünknek sem volt más választása. Legalábbis, mindig ezzel nyugtatom magam és kerülöm el a konfliktust vagy a problémamegoldást. Egyszerűen csak túl ráérős vagyok, lehet ez most még nem olyan nagy bűn, de idő kérdése és az lesz. Persze megint csak a bátyám jön ki jobb fejnek, ami egyáltalán nem zavar, én inkább most még annak örülök, hogy nem vagyok túlságosan belekeveredve ebbe az egész diákönkormányzatos dolgokba. Perpillanat elég nekem a prefektusos tennivalóim, néha még az is sok, de komolyan. Nem kötöttem bele abba, hogy én nem a bátyám vagyok, ne keverjen össze és ne is hasonlítson hozzá, mert nem ő vagyok.
– Miért jön ide a bátyám? Miért pont vele példálózol? Csak nem jóban vagy vele? – kíváncsiskodtam, mindenféle gyanúsítgatás nélkül. Nyilván nem szoktam figyelni, hogy a bátyám kivel beszélget, ahogy Sophie lépteit sem követem mindenhová. Végtére is van életünk az én pesztrálásomon kívül.
Bár utánzás képen én is az asztalra könyökölök, egy cseppet sem bevett szokás ez nálam, de most szándékosan viselkedem úgy, mint egy kis majom, aki csak az utánzásra képes. Biztosan nem ezzel fogom belopni magam a szívébe, de ha az is lenne a célom, hogy megkedveljen, akkor valószínűleg már rég tettem volna érte valamit. Lehet, hogy még túl vak vagyok az ilyesmihez, vagy még nem nőttem eléggé fel a koromhoz, mindig találok egy megfelelő kifogást, ha arról van szó…
– Ha nem akarsz hinni nekem az a te döntésed, én nem erőltetem. – az a szúrós nézés egy kicsit elgondolkodtat. Az arcomra biztosan ki is ül egy kicsit az, hogy elgondolkodom ezen. De csak két pillanat erejéig, kezdem fontolóra venni, hogy mióta lehet ilyen mufurc és vajon miért. Persze, hogy az én hibám, ha nem az volna, akkor valószínűleg most nem verne a szemével.
– Figyelj Lynette… Nincs kedvem most átmenni egy másik helyre és azt sem akarom, hogy te átmenj valahová máshová. – kezdek bele végül egy kicsivel nyugodtabban, most már nem is támasztom a fejem mindkét kezemmel és nem is nagyon utánozom.
– Túl fáradt vagyok ahhoz, hogy megakarjalak fejteni téged és a kismillió hibám közül kiválasszam, mi miatt haragszol rám. Nem vagyok ahhoz elég Hollóhátas típusú, hogy rájöjjek erre a rejtvényre, még ha pofon egyszerű is lenne. – még mindig csak üresen szövegelek neki, de egyszerűen nem tudom mi a baja, ha nem mondja el, mégis mit vár tőlem, akkor honnan kellene tudnom, hogy mi a legnagyobb baja velem kapcsolatban. Persze találgathatnék, és ő békésen rábólintana, hogy igen Thales egy kőbunkó vagy és azért utállak most ebben a percben is. Nem, Lynette Weasley-nek rejtvényeket kell elém állítania, csodás. Nem is tudtam, hogy a mai napomból mi hiányzik egészen mostanáig.
– Nem is kell elfogadnod tőle semmit sem. Megadom következő bájital előtt. Nem járkálok egy vagyonnal Roxmortsban. – sóhajtok fel, amikor a tartozásomat emlegeti fel. Valószínűleg tényleg rendeznem kellett volna már és nem majd megadni, mert biztosan elfelejtem és ez lesz a következménye.
– Mi hasznod származik abból, hogy semmi szabadidőd nincs? Egy kicsit sem hiányzik, hogy megállj és pihenj két percet mondjuk? – azt mondta elég szoros a napirendje, kíváncsi vagyok miért és mitől… mi olyan halaszthatatlan, hogy ne tudjon, mondjuk lazítani egy kicsit. Ja, várjunk! Lynette Weasley-ről van szó!
Csak végig hallgatom a bátyám fényezését, de inkább magamban tartom a megjegyzést, hogy ne hasonlítson már hozzá. Hiszen külön egyén és egyéniségek is vagyunk, talán pont ezért gyűlik meg a szüleink dolga velünk és másoknak is. Amit a bátyám csinál az biztos, hogy engem nem fog lekötni, mert azt ő szereti nem én és ugyanez a helyzet minden mással is. Neki nem kell mások elvárásait figyelni és úgy tenni, ahogy várják tőle, mert elég határozott ahhoz, hogy ő legyen a vezető nem pedig a követő.
Aztán belekezd, nem kertel, egy az egybe kitárja előttem a lapjait és az orrom alá dörgöli, hogy mire is kellett volna figyelnem. Pofon egyszerű, csak még mindig nem értem, hogy most a nélkülözés vagy mi egyéb fáj neki.
– Bármit is mondanék, most úgysem hinnél nekem. – mert ha valóban olyan nagyra tartanám őt és fontosnak, akkor minden bizonnyal megállás nélkül zaklattam volna őt a jelenlétemmel, de nem így tettem. Soha sem így teszek. Mindig is ráérős voltam, legyintettem, hogy majd aki beszélni akar, velem az keres, ha az eszébe jutok. Nem erőltettem én senkire sem rá a barátságomat, bizonyára ez az aprócska dolog nem eshetett le neki sem, mert nem ismert eléggé ahhoz, hogy tudja én a fontos emberekkel is így teszek. Gideon is keres, ha eszébe jutok, bár vele egy szobában is vagyunk szóval biztosan lesz alkalmam találkozni vele, ha akar, ha nem.
– Haragudj rám, ha az jobban esik. – vonom meg a vállam, végül is, ő mondta, hogy nem fog egyhamar megbocsátani nekem, akkor áldásom rá. Őt fogja enni a méreg nem pedig engem. Én nem tudom érezni az ő utálatát, talán azért is nem, mert én tisztában vagyok azzal, hogy kapcsolattartásból sosem voltam jeles.
– Nem tudlak követni. Te most azt gondolod magadról, hogy nem vagy elég érdekes... a számomra? – pislogok egy kicsikét hitetlenkedve. Komolyan ennyire… Nem nevetem ki, amiért ennyire félre ismert. Mármint ami az emberekben lévő figyelemfelkeltést és érdekességet jelenti a számomra.

Anonymous

Vendég
Szomb. Okt. 09, 2021 2:53 pm
Lynn
&
Thales

Néha szeretném elverni Thales tök fejét. Nem csak azért, mert hónapokon keresztül semmibe vett, most pedig úgy tesz, mintha nem értené az egész helyzetet, hanem azért is, mert szörnyen értetlen. Elvégre, ha az ember visszautasítja a társaságot, akkor rendszerint veszik a lapot, és békén hagyják, nem így van?
− Mint mondtam, a testvéredre legalább lehet számítani, ezért hozom fel őt. Másrészt pedig, ha egy közeli családtaghoz hasonlítanak, akkor talán az jobban elgondolkoztat azon, hogy mit csinálsz rosszul – felelek neki szinte azonnal, még azon sem akadok fenn, hogy hirtelen milyen kíváncsira veszi a figurát. – Egyébként pedig képzeld el, szoktam beszélgetni a bátyáddal. Annak ellenére, hogy nem tartozik a baráti körömbe, mindig rendes és segítőkész, és még akkor sem feledkezik el a létezésemről, amikor az orra előtt sétálok el – szúrom még oda sértetten, hiszen nem olyan könnyű engem megbékíteni. Talán, ha egy kicsit figyelmesebb lett volna, és hamarabb felkeres, akkor nem lennék vele ilyen elutasító, de jelenleg nem érzem azt, hogy megérdemelné a kedvességemet.
Bosszúsan forgatom a szemeimet, amikor ő is az asztalra könyököl, és szinte leutánozza a mozdulataimat. Pedig aranyosnak találom, de emlékeztetem magamat, hogy éppen haragszom rá.
− Majd, ha rácáfolsz, akkor hinni fogok neked. Akár most is megpróbálkozhatnál némi őszinteséggel – vágom rá határozottan, hiszen nem szokásom sem kertelni, sem véka alá rejteni a véleményemet. Az teljesen más kérdés, hogy csupán a gondolataim közlési módján változtatok. Akár szépen, akár csúnyán, de elmondom szívesen Thalesnek is, hogy egy hazug embernek tartom jelen pillanatban.
− Márpedig eléggé fontolóra veszem, hogy hagyom, hogy nyerj, és keresek magamnak egy másik helyet – szorítok rá a táskám pántjára, s magam sem tudom, hogy mi tart vissza attól, hogy itt hagyjam a fenébe. Talán, mert nem akarom, azt gondolja ő nyert. Ennél az asztalnál én foglaltam előbb helyet, és bármennyire is szeretnék, nem én fogok távozni innen először.
− Te mindig túl fáradt vagy ahhoz, hogy „megfejts engem”, nem igaz? Egyébként pedig mindenkinek vannak hibái, nekem is, csak éppen te azt nem veszed észre, ami nyilvánvaló – emelem rá a tekintetemet dacosan, bár úgy érzem, arra játszik, hogy megunjam ezt az egész társalgást, hogy megszerezze magának az asztalt. Láthatóan a kisujját sem akarja megmozdítani azért, hogy megtudja, mi a problémám vele.
− Nem is terveztem semmit elfogadni tőle, ahogy tőled sem most azonnal követelem, hogy kifizesd az elpocsékolt időmet. Csupán felhívtam rá a figyelmedet, mert nem tudom, hogy mikor leszel legközelebb megint olyan kegyes, hogy szóba állj velem – dőlök hátra a széken egy apró sóhaj kíséretében. Komolyan nem értem őt. Annyi lehetőség rejlik benne. Annyival másabb, figyelmesebb lehetne. De ő inkább játssza az ostobát a még ostobább és erőszakos haverjaival. Bárcsak tudnám mire jó neki ez az egész.
− Leendő ösztöndíj? Az, hogy úgy hagyjam itt ezt a helyet, hogy tettem érte és az itt lévő emberekért? Vagy talán az, hogy egy olyan erős boszorkány váljon belőlem, akit tisztelni fognak majd a diákjai? – Talán kérdésekként hangoznak, de ezek mind határozott kijelentések a részemről. Lehet, hogy más az utolsó éveit arra akarja pocsékolni, hogy elhülyéskedik, és majd valahogy átrugdossák a vizsgáin, de az nem én vagyok.
− Tudod, nekem nincs annyi pénzem, hogy egy csettintésre mindent megkapjak, amit akarok, hanem igenis meg kell dolgoznom érte. Bármennyire is szeretnék néha lazítani, nem engedhetek a napirendemből – Nem mintha annyira bánnám, hogy a szüleim tisztességes embert faragtak belőlem, és féltékeny se vagyok azért, ha valakiknek több jutott az életben, mint nekem. Csupán a szeretteim boldogulása miatt aggódok, semmi más. Ha Thalesnek jól esett, hogy a Lestrange vagyonból, vagy befolyásból neki is néha csurrant-cseppent valami, én nem fogok ítélkezni felett, csak vegye észre: nem mindenkinek gyerekjáték az élet.
Szóval, nem vagyok rest ismét felhozni a bátyját, azt remélve, hogy talán egyszer tényleg valami csoda útján, de tudok majd hatni rá. Ezzel szemben nem mond semmit, azzal kapcsolatban sem, hogy valójában mi a gondom vele. Csak hárít. Már megint.
− Mint mondtam, majd akkor hiszek neked, ha tudom, hogy őszinte vagy. Valljuk be, eddig nem volt az erősséged. – Nem szeretnék elzárkózni a lehetőség elől, hogy megbeszéljük a helyzetet, mégis úgy érzem, hogy ismét csak hárítani szeretne, és nem jutnánk el odáig, hogy felelősséget a tetteiért.
− Nem akarok haragudni rád, csak felidegesít a viselkedésed, és az, hogy másokkal bánsz – fújom vissza hosszasan a bent tartott levegőt, mert nagyon szívesen átbeszélnék vele mindent, ha tényleg partnert látnék benne, nem pedig olyasvalakit, aki kibújna a gondjai alól.
− Azt gondolom, hogy csak azokkal a személyekkel foglalkozol, akik fontosak neked, vagy akikből hasznot húzhatsz. Mert azt csinálod, hogy ha jön valaki új, valaki ismeretlen, akkor eltűnsz azok mellől, akik végig a közeledben vannak, és csak akkor veszed elő őket, ha már elmúlt az újdonság varázsa. Vagy tévednék? – vonom fel a szemöldökömet kérdőn, bár fel sem tudom fogni ép ésszel, néhány ember miként képes erre. Ha én valakit egy kicsit is kedvelek, a szűkös időm ellenére igyekszem odafigyelni az illetőre. Thales viszont tényleg az elmúlt időszakban még azt is elfelejtette, hogy korrepetálásra kellene járnia, ezért gondolom azt, hogy csak arra kellettem neki, hogy ne bukjon meg. Bolond és naiv vagyok, amiért esetleg mást képzeltem bele.
− Nézd. Vagy elmondod, hogy mi a fene volt veled az elmúlt időszakban mindenféle kertelés és szabadkozás nélkül, vagy hagyom, hogy élvezd az ebédedet egyedül, mert nekem erre valóban nincs se időm, se energiám – állítom választás elé, ugyanis az én szabadidőm véges, és szeretném, ha pontot tehetnék ennek az ügynek a végére.

Anonymous

Vendég
Szer. Okt. 27, 2021 9:57 pm

Team Lyneales
A bátyám így megbízható, a bátyám úgy kedves, a bátyámra mindig lehet számítani, a bátyám mindig mindenhol ott van. Ott is ahol nem kell. Már kezdtem azt érezni, hogy egy Leo Lestrange kultusz kellős közepén vagyok, mert akkor teljesen rossz helyre érkeztem. Tény, hogy szeretem a bátyámat és néha – mondom néha – teljesen jogosan szívja a véremet, azért volt olyan pillanat, amiben nem akartam róla hallani. Miért nem beszél valaki Sophie-ról? Komolyan, ha valaki vele példálózna, akkor lehet, hogy még meg is lepődnék, de nagyon baszki. Erre fel, a folyóson, a kviddics edzéseken, a prefektusi gyűléseken, a Mardekár klubhelyiségben, a hálószobákban, a Nagy teremben az étkező asztalnál, a bagolyházba, a fekete tó előtti parkban, a Tiltott rengeteg szélén, mindenhol a bátyám, még a levegőben is. Őszintén semmi bajom sem lenne, és nem is nagyon érdekelne, hogy mit csinál és hogyan csinálja, ha nem mindig mindenhol a képembe nyomnák, hogy így nem vagy olyan, mint a bátyád, vagy úgy nem vagy olyan, mint a bátyád. Eszemben sincs Aurelius Leonard Lestrange 2.0-nak lenni! Ezt Lynette-nek is tudnia kellene. Hogy én nem ő vagyok, nem is kell hozzá hasonlítania, mert egy külön egyéniség vagyok és van saját nevem is, igaz még nem kezdtem vele sok pozitív dolgot, de ami késik az nem múlik vagy hogy is van a mondás.
– Lenyugszol egy kicsit, hogy normálisan tudjak beszélni veled? Elég stresszes vagy most, nem szándékosan okoznék neked most bármilyen rossz érzést azon kívül ami most ott tombol benned az irányomba. – megpróbáltam magamat is lenyugtatni egyidejűleg azzal, hogy őt is abba a hangulatba hozom, ahol nem veszekedni fogunk, hanem nyugodtan beszélni. Hogy mennyire szokott beválni amikor egy haragos embernek azt mondjuk, hogy nyugodjon le, amikor mi szeretnénk? Elég kevés esélyt látok rá, de egy próbát mindenképp megért. Ha mást nem, akkor legalább a szándékot végre látni fogja bennem.
– Rendben, megértettem, hogy neheztelsz rám, hogy végre fel kéne nőnöm a koromhoz is és úgy kellene viselkednem, mint bárki más és azzal is tisztában vagyok, hogy neked is vannak hibáid. – például mindenkin segít, olyanon is aki nem érdemli meg igazán, de ezt nem teszem szóvá. Hiszen ennek a tulajdonságának köszönhetően volt szerencsém időt tölteni vele, meg némi rásegítéssel a tanártól, de az részletkérdés ami semmit sem jelent.
Abba hagytam a mozdulatainak a lemásolását, egyrészt uncsi volt, másrészt tudom, hogy nem volt a részemről szép dolog. Figyelmesen hallgattam, amikor a terveiről beszélt és tényleg igyekeztem arra koncentrálni amit mondott, nem pedig elkalandozni. Most, hogy egy kicsit tisztábban láttam és elég nyilvánvaló volt, hogy Lynette Weasley válaszokat vár tőlem, méghozzá most azonnal, belefáradtam a színészkedésbe. Én azt is megértettem, hogy nem dúskálnak pénzben és ezért mindent megtesz, hogy könnyebb legyen a számára.
Az is elért a tudatomig végre, hogy mi a baja velem és miért neheztel rám, pontosabban mi a problémája velem és nem utolsósorban arra is rájött, hogy hogyan és miért bánok mindenkivel. Mintha nyitott könyv lennék a számára, kicsit elgondolkodom azon, hogy most mit mondjak neki, mert újat nem tudok az tuti fix.
– Tényleg az igazat akarod hallani? Még akkor is ha kiakasztó lesz? – nyeltem egy nagyot. Tisztában voltam azzal, hogy ilyet égbekiáltó bűn elmondani egy lánynak, de hát ő volt rá kíváncsi nemde?
– Kíváncsi voltam, hogy honnan jött és milyen ott élni. Én valószínűleg sosem járnék oda, de érdekelt a kultúra és azt hittem, hogy a lány is érdekel. De nem, nem küldtem neki levelet, ő sem küldött. Egy kicsit fontosnak éreztem tőle magam, mert én vezethettem körbe amikor jött a Roxfortban. Sokat dobott az önbizalmamon, hogy valaki figyel rám. Mármint tényleg rám figyel, nem a családtagjaimra, sőt azt se tudja mit jelent az, hogy Lestrange-nek születtem. Te talán nem örülnél annak, hogyha egy nap valaki jönne és elvonatkoztatna téged a családodtól? De rájöttem, hogy ezek az emberek akikkel így próbálom rendbe tenni az önbizalmamat ki és be lépnek az életemben, nincs egy stabil pont amire támaszkodhatnék. Mindenki éli a saját életét a családomban is, Leo hamarosan elmegy, Sophie-nak megvannak a maga bajai és kétlem, hogy Leta-val lelkizni fogok a közel jövőben. – ez messze menően édes kevés volt, de nem tudtam mi az amire kíváncsi volt, hogy miféle megerősítést kért, mert látszólag túl kiszámíthatóak voltak a lépéseim.
– Ha most sem vagy hajlandó hinni nekem, akkor nem tudom mit vársz tőlem.

Anonymous

Vendég
Csüt. Okt. 28, 2021 10:27 pm
Lynn
&
Thales

Azt hiszem, ilyenkor ütközött ki igazán, hogy egy kicsit mégis apám lánya voltam, ugyanis olyan mesterien dörgöltem mások orra alá a hibáikat, ha megbántottak, hogy apa biztosan büszke lett volna rám. Alapjáraton békés embernek tartottam magam, mégis amit Thales hónapokon keresztül művelt velem, olyan tüskeként fúródott belém, amely mellett nem tudtam szó nélkül elmenni. Láttam az arcának apró rezdülésein, hogy nem tetszett neki Leo felemlegetése. Nekem ezt nem kellett átélnem, hiszen Tristanhoz soha nem hasonlítgattak, Celiához meg végképp nem. Celia és köztem ég és föld volt a különbség, így legfeljebb a húgom kaphatta meg, hogy miért nem volt olyan, mint én.
A kérésére szóra nyitottam volna a számat, csakhogy igazat kellett adnom neki. Attól, hogy rázúdítottam minden haragomat a helyzet még nem lett jobb. Pedig nagyon szerettem volna megjegyezni neki, hogy kiváltképp ő volt az egyik oka annak, amiért most feszültebb voltam az átlagosnál.
− Hallgatlak – fontom össze a kezeimet magam előtt úgy, hogy közben magamhoz öleltem a táskámat. Bármikor készen álltam a távozásra, de jelenleg a saját büszkeségem erősebb volt mindennél.
Talán az volt az egyetlen szerencséje, hogy észérvekkel lehetett rám hatni, és képes voltam megfékezni a nyelvemet akkor is, ha belekötöttem volna.
− Ideje volt, hogy ráébredj – sóhajtottam fel halkan, tovább nem tudtam volna ragozni azt, hogy mennyire bántott a viselkedése. Egy kicsit jobban magamhoz öleltem a táskámat, de egy pillanatra sem fordítottam el a tekintetemet Thalestól.
Kérdezett, így hát ugyan kérdésekbe bújtattam a válaszaimat, de szerintem megválaszoltam neki mindent, hogy miért nem lazíthattam a tempómon. Túl sok felelősség nyomta a vállaimat. Egyszerűen nem engedhettem meg magamnak a lazaságot.
Ezután viszont hamar visszakanyarodtam az eredeti témánkhoz, és ahhoz, hogy továbbra is válaszokat vártam tőle.
− Igen – vágtam rá határozottan, hiszen egészen eddig az volt a legnagyobb problémám vele, hogy nem volt őszinte. Sem önmagával, sem pedig másokkal. Számomra pedig az őszinteség fontos volt.
Hagytam, hogy beszéljen. Pisszenés nélkül hallgattam végig a magyarázatát, amelyben akadt ráció, mégse tudtam megállni, hogy ne vessek rá szkeptikus pillantást egy alkalommal.
− Érthető, hogy érdeklődsz más kultúra és emberek iránt – kezdtem bele óvatosan a mondanivalómba. Ezúttal jobban megválogatva a szavaimat, mert nem akartam bántani őt.
− Azt is megértem, hogy dobott az önbizalmadon, bár nem hinném, hogy ő lenne az egyetlen ember, aki figyelne rád – utaltam arra, hogy nem töltöttem volna annyi időt a korrepetálásával, vagy azzal hogy rá vártam, ha nem figyeltem volna rá. Ahogy akkoriban arra is hajlandó voltam, hogy a sok teendőm mellett megoldjam azt, hogy vele is töltsek időt. Ezek szerint ő nem látott ebből többet annál, hogy kisegítettem őt. Ez valahol fájt egy kicsit, de nem akartam belemenni a témába.
− Őszintén? Nem tudom. Mert megszoktam, hogy milyen megjegyzéseket kötnek a családomhoz, de kötve hiszem, hogy az anyagi helyzetünkön kívül bármi mást is hozzám kötnének. Rendszerint egyénként gondolok magamra, s bár büszke vagyok a családtagjaimra, sose éreztem azt, hogy a háttérbe lennék szorítva – feleltem némi tétovázás után, de ez nem zárta ki azt, hogy értettem volna meg Thales érzéseit. Sőt, végre több dolog is értelmet nyert.
− Szerintem nincs szükségedre emberekre hogy helyrehozd az önbizalmadat. Legalább is, azok, akikkel lógsz ezen biztosan nem fognak segíteni – utaltam néhány balhésabb mardekárosra, akik mellett egyszer-kétszer megfordult.
− De megértelek. A bátyámnak, ha lehetősége adódik rá, akkor lehet, hogy megkezdi a maga életét, apa nem fog örökké élni, anya nincs köztünk, és bár Celia meg Brutus kicsik, de egy napon nekem is el kell költöznöm – pillantottam oldalra, hiszen ha saját családot akartam, vagy tényleg tanár akartam lenni, akkor egyszerűen nem lóghattam többet az otthoniak nyakán. Az élet a maga tempójában haladt, nekünk pedig alkalmazkodnunk kellett hozzá. Ha valaki pedig nem tudta felvenni a tempót, az teljesen elveszett.
Pár másodpercig még Thalest figyeltem, mintha azt próbálnám kitalálni, hogy vajon mennyire hazudott a szemembe, majd a megjegyzését figyelmen kívül hagyva visszatértem a táskámat a harmadik székre.
− Tudod, hogy mit szeretnél enni? – kérdeztem, hiszen a magam részéről egyre éhesebb voltam, ráadásul arra a döntésre jutottam, hogy hajlandó voltam adni egy esélyt ennek a beszélgetésnek.

Anonymous

Vendég
Hétf. Nov. 01, 2021 6:58 pm

Team Lyneales
Nem éreztem a leghelyesebb dolognak az életemben beszélni arról, hogy fél évvel ezelőtt hogyan is éreztem magam és nap, mint nap hogyan érzem magam, de úgy gondolom, enélkül most Lynette nem értene meg egy kicsit jobban. Persze igaza van, lehet, hogy más is meghallgatott volna és más is figyelt volna rám, de ugyan ki? Talán ő? Aki elfoglalt és minden idejét azzal tölti, hogy jobb és jobb legyen? Van aki számára ez inspiráló és példa értékű, de a feje tetejére állt történtek miatt nem hiszem, hogy nem irigykedtem volna rá egy kicsit is. A sikerére. Arra egyáltalán nem, hogy egy cseppnyi szabadideje sincs. Kár, hogy a siker útja és a szabadidő csak ritkán járnak kéz a kézben. Egy pillanatig sem csodálkoztam rajta, hogy végig hallgatott, vagyis de nem gondoltam volna tényleg ennyire érdekli őt a lelki állapotom és az, mi van bennem néha túl a Mardekáros külsőn. Semmi. Gondolhatná bárki, aki csak Benedict és Amelie Lestrange elkényeztetett fiaként gondol rám. A legtöbben pedig ebben a hitben vannak rólam. Hogy ezt jól teszik? Lényegtelen. Engem ugyanis annyira nem érdekel. De ha valaki olyanról van szó, mint Lynette, akkor persze, hogy elkezd zavarni. Bárkinek szívesebben hagynám, hogy utáljon és gondoljon rólam amit csak akar, de neki nem. Ezért kellett megnyílnom neki, még ha eléggé szánalmasnak is éreztem tőle magam, ha ez az ára, hogy higgyen nekem, akkor megéri. Nem állítom azt, hogy egyik napról a másikra vagy akár most néhány perc alatt fel fogok nőni, mert nem fogok, de beszélni ezekről a dolgokról, már könnyebben fogok. Amíg nem röhög ki! Ha elkezdi, akkor valószínűleg többé nem mondok neki semmi ilyesmit sem.
– Egy olyan embert mondj aki figyelne rám és nem a családnevem miatt tenné ezt. – nem hiszem, hogy kérlelnem kellett volna őt sokáig azért, hogy neveket soroljon fel, szerintem inkább előbb agyon csapna, mert nem látok magam körül senkit sem.
– Látod, én pont emiatt sosem leszek olyan, mint te. Valószínűleg pont ezért lesz nehezebb megtartani a barátaimat az életben. – elhúztam egy kicsit a számat, mert ez most olyan igazság volt, amit nem szívesen vallottam be másnak.
– Akkor megértesz? – kíváncsiskodtam és még előre is hajoltam, hogy kifejezzem ezt.
Ám amikor megkérdezte, hogy tudom-e, hogy mit szeretnék enni, akkor visszahúzódtam. Még nem gondoltam teljesen bele, de éppen ezért lenéztem a menüre és gyorsan átforgattam, még mielőtt mondtam volna neki valamit.
– Én erre a „Robbanós csudijóra” gondoltam. A neve ellenére nekem úgy tűnik, hogy ez olyasmi, amit anya készítene otthon is. – jegyzem meg nevetgélve egy kicsit, mert eléggé érdekes neveket olvastam itt a menüben. De az egy biztos, hogy itt körülbelül mindennek ilyen neve van, sokkal egyszerűbb lenne ha megmondanák, most egyszerű paradicsomlevest kapok és semmi egyebet, ám nem így történt.
– Ha te is tudod már, akkor esetleg szólhatunk is a pincérnek, szerintem már eléggé kíváncsi lehet arra, hogy mit akarunk. – hátra fordulok és csak remélni tudom, hogy valahol meglátom a pincért is, hogy ide hívhassam őt hozzánk, mert én már éhezem.

Anonymous

Vendég
Hétf. Nov. 01, 2021 7:31 pm
Lynn
&
Thales

Talán kegyetlen volt a részemről ultimátumot adni neki, mégis úgy éreztem, hogy jogosan kértem tőle azt, hogy ne próbáljon meg a szemembe hazudni. Elvégre, semmivel nem ártottam neki, mégis úgy viselkedett velem az elmúlt hónapok során, hogy nálam emocionálisabb lányok már régen kiborulva elhajtották volna a közelükből. Engem viszont érdekeltek a miért, ezért is kértem tőle némi őszinteséget. Az viszont meglepett, hogy megemberelte magát, és beavatott olyan dolgokba, amelyekről talán másnak nem is beszélt. Sokáig csendesen hallgattam hát őt, majd amikor kérdezett, akkor szkeptikus tekintettel rápillantottam.
− Engem például sose érdekelt, hogy Lestrange vagy. Sőt, ha érdekelne, akkor utálnom kellene az egész családodat – vontam meg a vállamat, hiszen szegről-végről mégis csak a rokona volt az a nő, aki miatt Molly néni annyit szenvedett. Mégis, hol érdekelt engem a múlt, s hogy a felmenőink egykor milyen eszméket vallottak? Ez a mi generációnkról szólt. A mostról. Nem pedig a múltbéli sebek nyalogatásáról.
− Egyébként elég szomorú, ha valaha is azt feltételezted, hogy a családneved miatt érdekelsz – húztam grimaszra az ajkaimat, hiszen maga a gondolat is sértő volt. Engem az egyének érdekeltek, és nem azok, akikkel egy kalap alá vették őket.
− Ugye tudod, hogy sosem késő változni és változtatni? – billentettem oldalra a fejemet kíváncsian, hiszen én voltam a tökéletes példa a változásra. Pár évvel ezelőtt apát és Trist az őrületbe kergettem, amikor ki akartak vinni minket a King’s Crossra, én pedig még mindig a fürdőben voltam. Azóta sokat változtam külsőre és jellemre is.
− Csupán akarni kell – tettem hozzá, hiszen szentül hittem, hogy mindenhez csak akarat kellett. Talán egy napon Thales is ráébred majd. erre.
A következő kérdésére egy aprót bólintottam. Nem teljesen értettem egyet a viselkedésével és a módszereivel, de elfogadtam az indokait. Valahol még szomorúnak is találtam azokat. Azonban a magyarázata után hajlottam arra, hogy félretegyem az ellenérzéseimet, és megmutassam milyen volt az, amikor valaki tényleg figyelt rád.
− Én nem szeretném tudni, hogy takar a robbanós, és azt sem, hogy anyukád miért készítene ilyet otthon – kuncogtam. Oké, az étlap tényleg tele volt vicces és szokatlan nevekkel, de én ehhez képest egy elég szolidat választottam.
− Persze, szólj nyugodtan – bólintottam, közben pedig gyorsan átfutottam még az itallapot is, hogy tudjam, mit szeretnék inni az ebédemhez. Ezek után hagytam, hogy Thales a kezébe vegye az irányítást, és el kellett ismernem, hogy jól esett egy kicsit kikapcsolódni.
Legyen szó akár pár óráról, de azért mégis csak más volt kiszakadni a megszokott mókuskerékből. Ezt a tapasztalatot egyébként nagyon szívesen megosztottam Thalesszal is, amikor már visszafelé sétáltunk a kastély irányába.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: