Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Fabien Villiers

Anonymous

Fabien Villiers Empty
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 11:28 pm

Fabien Villiers

Fabes

"wake up the determination. go to bed with satisfaction"

Nem: Férfi

Kor: 17 éves lesz

Vér:  félvér

Születési hely: Marseille

Iskola/ház: Beauxbatons volt/Roxfort Hugrabug

Munka: Ballycastle Bats csapatában szeretne egyszer hajtó lenni

Családi állapot: Valaki mindig rátalál

Patrónus: Közönséges petymeg

Pálca: Cédrus, főnixtoll, 12 hüvelyk

Amilyen vagyok

A legtöbb ember egészen pozitív véleménnyel van róla: Sokan azt emelnék ki Fabiennel kapcsolatban, hogy minden emberrel szemben barátságos, mások azt értékelik vele kapcsolatban, hogy milyen kitartó az álmait illetően, és hogy másokat is folyamatosan buzdít a céljai elérésére.
Ő tipikusan az az ember, akire mindig lehet számítani, akár az éjszaka közepén is felverheted, ha segítségre van szükséged, hiszen úgysem tud nemet mondani. A barátai szívesen bíznak rá titkokat, hiszen annyira diszkrét, hogy úgysem kotyogná ki őket.
Az embertársaival szemben figyelmes, mindig van egy-egy kedves szava azokhoz, akiket szomorúnak lát, kérés nélkül lép oda idegenekhez a segítségét felajánlani, és valamiért különleges érzeke van ahhoz, hogy tudja, mikor mire van szüksége másoknak.
Könnyű vele együtt dolgozni, mivel alapból optimistán áll az élethez, ezért rendelkezik egyfajta nyugodt, szerény kisugárzással. Jól dolgozik csapatban, a társait előrébb mindenben előrébb helyezi, mint a saját érdekeit.
De nem mindig ennyire higgadt, szeret lazának mutatkozni, viccelődni, de sosem lép át egy olyan határt, amivel másoknak árthatna. Amikor őszintén kikérik a véleményét, akkor is megválogatja a szavait, hogy ne gázoljon mások lelkébe.
Az öccse a legjobb bizonyíték arra, hogy mennyire birkatürelmű. Eddig még nemigen létezett olyan ember, aki kihozta volna a sodrából.
Kapcsolatait tekintve – legyen az baráti, vagy párkapcsolat −, ragaszkodik az emberekhez, és nehezen enged el egy-egy barátságot, még akkor is, ha tudja, hogy ez nem vezet már sehová. Könnyű őt becsapni, mert eléggé jóhiszemű. Minden csalódása ellenére hűséges, a végletekig kitartó, bár az elmúlt időszakban kialakult benne némi bizalmatlanság. Mármint a párkapcsolatait tekintve gyakran nem tudja eldönteni, hogy miért is akarnak mellette lenni: azt a személyt szeretik-e, aki valójában, vagy azt a képet, amit felállítanak róla magukról, esetleg az egész arról szól, hogy félig vélának született? Ezért egy kicsit távolságtartó, legalább is igyekszik egyfajta tisztes távolból figyelni az embereket, amíg nem tudja eldönteni, hogy mit is várnak tőle és mit gondolnak róla.

Életem története

Álmosan nyújtózkodva teszem a lábamat az első lépcsőfokra. Reggel hétkor Marcel kiabálása nyomja el a villák csörgését.
− De Noel! Ne csináld már ezt velem! Hát mondtam neked, hogy be akarok menni a városba, és megígérted, hogy magaddal viszel! – Sóhajtva gyorsítom fel a lépteimet, mielőtt még az öcsém megölné a bátyámat fene nagy felháborodásában. Jellemző, hogy a szüleink ilyenkor utaztak el üzleti útra.
− Mondtam Marcel, hogy sajnálom, de más programom van. – Amikor belépek az étkezőbe épp elcsípem, ahogy Noel megvonja a vállát. Az öcsénket illetően nem túl szívbajos természet, továbbra is nyugodtan eszi a reggelijét, míg az öcsém vele szemben áll, és az asztalra támaszkodik.
− Mégis mi ütött belétek, hogy korán reggel az egész házat fel kell verni? – dörzsölöm meg a szemeimet, miközben helyet foglalok az asztalnál Noel mellett.
− Az, hogy Noel már megint átbaszott! – figyelmeztető pillantást vetek az öcsémre, aki láthatóan tesz magasról rám, ugyanis olyan hévvel kezd magyarázni arról, hogy mennyire becsapták, teljesen lehetetlen megszólalni mellette.
Inkább megkérem Noelt, hogy passzoljon nekem is a croissantból, mert ő közelebb ül hozzá. Töltök magamnak innivalót, majd néha oldalpillantást vetek a bátyámra, amíg Marcel be nem fejezi a szövegelést.
− Először is öcskös, a szádat szappannal mossam ki? Tudod jól, hogy anya nem értékeli, ha folyamatosan káromkodsz, igazán leszokhatnál róla. Mellesleg, ha Noel nem ér rá, akkor hagyd békén. Harmadszor, létezik másik fivéred is a világon, aki tud neked segíteni, ha már annyira nem bírsz megmaradni a seggeden. – Ezzel belé fojtom a szót. Duzzogva levágja magát a székére, és folytatja a reggelijét. Beleharapok a crossaintomba, hogy elfojtsam a vigyoromat.
Percekig jó testvérek módjára csendben reggelizünk, aztán Noel feláll az asztaltól, és megköszöni a segítséget Marcellel szemben. Kettesben maradunk, így végre akad egy kis időm kifaggatni az öcsköst, hogy mégis mi a fene baja van.
− Elárulod, hogy mitől vagy ilyen frusztrált? Azt hittem, örülni fogsz annak, hogy az utolsó éveinket egy másik iskolában tölthetjük – pillantok rá kérdőn, aztán a poharamért nyúlok, hogy igyak egy keveset. Marcel pofákat vág.
− Veled ellentétben nekem semmi humorom ehhez az egészhez. A Beauxbatonsban megvan a magam haveri köre, népszerű vagyok, ott a bandám… És Angliában? Nem lesz semmim és senkim, sőt még belém is köthetnek majd a rohadék britek az akcentusom miatt – kelletlenül böködi a maradék omlettjét a villájával.
− Ugyan, Marcel. Kettőnk közül te vagy az, aki hamar barátokat szerez, csak ne lenne ekkora a szád. Amúgy meg, ha beléd kötnek az akcentusod miatt, azzal meg magukat minősítik. Feleslegesen idegeskedsz – próbálom nyugtatni egy szelíd mosoly kíséretében. Nem is gondoltam volna, hogy emiatt feszült hetek óta, hiszen tényleg nincs oka aggodalomra. Egyrészt, tehetséges zenész ezzel pedig könnyedén népszerűségre tehet szert, ráadásul, ha mindez nem lenne elég, anyánk jóvoltából örököltük valamelyest a vélák kisugárzását. A Beauxbatonsban is alig akadt ember, aki ellentudott volna állni neki, pedig valljuk be, Marcelnek elég nehéz természete van.
− Téged nem zavar ez az egész herce-hurca? – böki ki némi hallgatás után, mire felnevetek.
− Viccelsz? Alig várom! Ne feledd, hogy vannak ott ismerőseink, ráadásul a brit-ír kviddicsliga mérföldekkel jobb, mint a miénk! Ha ott tudnék játszani, akkor elég esélyes, hogy bekerülök a profik közé. – Én kicsit másképp fogom fel ezt az egész cserediákprogramot, mint az öcsém, hiszen az elmúlt időben rengeteg olyan emberrel találkoztunk, akik a Roxfortból jöttek. Annyi történetet hallottam már arról az iskoláról, hogy felkeltette az érdeklődésemet, ráadásul apa szerint is jó ötlet megismerni idegen kultúrákat és helyeket.
− Á, bárcsak én lennék a varázstalan a családban, akkor nem kellene ilyen hülyeségekkel bajlódni – forgatja meg a szemeit, majd a villájára tűz egy tojásdarabot, és bekapja. Tudom, hogy nem gondolja ezt komolyan, hiszen imád varázsolni, mégis néha mintha irigységet látnék a tekintetében, amikor Noel „hétköznapiságáról” van szó.
− Inkább fejezd be az evést, aztán menjünk! Beviszlek én Marseille-be! – Megtörlöm a számat egy szalvétával, amit a tányérra hajítok. Nem szükséges elpakolnom magam után, hiszen a házimanók azért vannak, hogy rendben tartsák az otthonunkat.
Marcel fintorogva ejti le a villát a tányérra, és valami olyasmit morog, hogy amúgy sem ízlett neki, aztán gyorsan összekészülődik, hogy Marseille-ben olyan bevásárló körútra rángasson, amelyről azt hiszem, sosem lesz vége.
És még azt mondják, hogy a lány sokat vásárolnak… Látszik, hogy nem lógtak még az öcsémmel.

Ha tükörbe nézek

Sokan égimeszelőnek tartják a maga 195 centiméterével, de őt nem zavarja a magassága. Sőt, kifejezetten élvezi, hogy ilyen nagyra nőtt, ezzel kifejezetten a bátyját szereti ugratni, aki egy fejjel alacsonyabb nála. A bőre általában halványbarna szín, amely csakis a tengerparti nyaralások alkalmával tűnik még sötétebbnek, hiszen rengeteg időt tölt kint a napon. Olyan hobbik mellett, mint a röplabda, a súlyemelés és az úszás igen edzettnek mondható, nem nevezhető elvetemült testépítőnek, szimplán csak szeret mozgásban lenni.
Az arca kedvességet sugároz, és a véla felmenői miatt könnyen vonzalmat ébreszthet másokban. Sötétbarna haja időnként feketének tűnik, gyakran hagyja megnőni egy bizonyos hosszra, mert szeret beletúrni. Barátságos, barna szemeit az édesapjától örökölte, aki szintén egy szelíd természet. A látása gyerekként sokat romlott, ezért többnyire kontaktlencsét hord, de ha begyulladna a szeme, vagy bármi gond lenne vele, akkor mindig a kéznél van a szemüvege is.
Szemöldöke vastag, az orra talán egy kicsit széles, ajkai mindig szerény mosolyra húzódnak. Elég gyakran borotválja az arcát, nem szereti a szakállat, a borostával úgy, hogy kiegyezik.
Öltözködését tekintve igen változatos, mert a trikóktól elkezdve az ingeken, pólókon, taláron, öltönyökön át a pulcsikig mindent felvesz. Mindig igyekszem az alkalomhoz illően, de a saját stílusának és kényelmének megfelelően öltözködni.
Kiegészítőként csupán egy órát hord, és amikor még nagyon odáig volt a dobolásért, addig mindig dobverőket cipelt magával. Az utóbbi szokását nemrégiben teljesen elhagyta.

Családom

Édesapám
Tristan Villiers, apa: Kiválóan ért a borokhoz és az üzletek lebonyolításához. A családja generációk óta a Coteaux d'Aix bormárka birtokosa. Amilyen keménykezű az üzletben, éppen olyan engedékeny a fiaival kapcsolatban. Szereti mindhárom gyerekét, és mindegyiket támogatja a céljaik elérésében, csupán azt az egyet szeretné elérni, ha valamelyik fia egy kicsit többet lenne hajlandó foglalkozni a borászattal. Nyaranta a fiúkkal rengeteg időt tölt együtt, hiszen együtt szoktak vitorlázni, sőt időnként együtt borozgatnak. Fabien igyekszik nagyon sok időt tölteni az apjával, hiszen más az elképzelésük a jövőképét illetően, ettől függetlenül a férfi nagyon fontos szerepet tölt be az életében.

Édesanyám
Mélanie Villiers, anya: Igazi előkelő nő, aki a kényelemnek és a luxusnak él. Nem kifejezetten az a tipikus, gondoskodó anyatípus. Nem alakult ki közte és a gyerekek között szoros kapcsolat, de Fabien tiszteli és szereti őt, csupán nem ő a legfőbb bizalmasa. Azt a leckét viszont nagyon jól megtanulta tőle Fabien, hogy ha valamit akar az életben, azért meg kell dolgoznia.

Testvéreim
Noel Villiers, Fabien féltestvére, bátyja: A viszonyuk békésnek mondható. Fabien nem tesz különbséget azért, mert Noel egy másik házasságból született. Egyenrangú testvérként tartja számon, még akkor is, ha Noel kviblinek született. Noelnek egyébként nem kell aggódnia, így is a legjobb magántanárok által mágiaelméletet tanult, sőt kifejezetten érdeklődik a mugli természettudományok között. Olyannyira, hogy kutatásokat akar végezni a varázslat és a természettudományok kapcsolatáról.
Marcel Villiers, Fabien öccse: Elnézést a szóhasználatért, de egy seggfejnek tartja. Ettől függetlenül Fabien szereti őt, de úgy gondolja, hogy visszavehetne a nagy arcából, és nem kellene lépten-nyomon kihasználnia, hogy vélagénekkel áldott meg az ég. Egyébként jóban vannak, együtt szoktak zenélni, hiszen Marcel nagyon jól énekel és tud gitározni, Fabien pedig a dobolásért van oda.

Párkapcsolat
Már csak a félvélasága miatt is gyakran akadnak olyanok, akik bepróbálkoznak nála, de ő csak akkor fog bele bármibe is, ha komoly kapcsolatra vágyik. Ettől független egy-egy csók könnyedén elcsattanhat egy partin.

Egyéb családtagok
Cosette Roquetaillade, Noel anyja: Ritkán találkozik vele, leginkább csak akkor, ha Noelt látogatja meg. Fabien semleges érzéseket táplál a nő irányába, Cosette arcán viszont látja, hogy még mindig nem tette túl magát a váláson, sem pedig azon, hogy egykori férjének azóta két másik fia is született.
Balzac Bergmark, unokatestvér: Sokkal inkább nevezhető az egyik legjobb barátjának. Még a költözés ellenére is a mai napig tartják a kapcsolatot, és ha lehetőségük adódik rá, akkor gyakran lógnak együtt. Olyan közel állnak egymáshoz, hogy Fabien a harmadik testvéreként tekint rá.

Apróságok

Amortentia
citrus, frissen ázott föld illata, fenyőgyanta, kókusz, menta, sós tenger illata

Mumus
nem sikerül elérni a céljait; a vélavér miatt sokan rászállnak; allergiás a méhcsípésre

Edevis tükre
elismert hajtó lenni

Hobbim
dobolás; úszás a tengerben; napozni a tengerparton; röplabdázás; előszeretettel jár otthon kondizni; az apjával sokat vitorláznak; imádja a kalandparkokat; szereti a pókert; állatkerti önkéntes (rajong a kengurukért); a naplementében ülni a teraszon, és borozni; súlyemelés

Elveim
a vérkérdés ostobaság; véla felmenőkkel rendelkezni szar dolog; azt adj másoknak, amit kapni szeretnél; a kemény munka meghozza a gyümölcsét; védeni a környezetet, mert a jövő generációnak az élete múlik rajta

Amit sosem tennék meg
kihasználni másokat ahhoz, hogy előnyre tegyen szert

Ami zavar
környezetszennyezés, hazugságok, mások fanatikus rajongása, ha valaki ápolatlan, ha valaki udvariatlan

Ami a legfontosabb az életemben
hogy mindenki boldog legyen a közelében

Ami a legkevésbé fontos számomra
hogy ki milyen véleménnyel van róla

Amire büszke vagyok
jó ritmusérzéke van; mesterien tud lapokat keverni; még spiccesen is meg tudja állapítani, ha minőségi bort iszik; hogy a családja teljes mértékben támogatja a környezetvédelmet

Ha valamit megváltoztathatnék
talán, hogy az öccse ne legyen ennyire seggfej

Így képzelem a jövõmet
profi kviddicsjátékosként

Egyéb
fél-véla

Rafael Miller

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Fabien Villiers Empty
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 11:37 pm
Kedves Fabien!

Csatlakozom a "legtöbb emberhez", nekem is elég pozitív véleményem van rólad! Wink Kifejezetten kedves életképben mutattad be, milyen is a testvéri kapcsolat. Sokszor idegesítenek, az agyunkra mennek, de azért bármiben legyen szükségük segítségre, mindig ott lesznek egymásnak! (Még ha ez csupán egy nagyobb bevásárló körutat is jelent...)
Igazán nagy álmokat dédelgetsz, azonban a Roxfort már számtalan tehetséges játékosnak adott otthont, így tényleg jó eséllyel indulhatsz neki. Biztos vagyok benne, hogy ha valamit igazán el szeretnél érni, nemigen lesz olyan akadály, amit ne győznél le.
Repülhetsz is foglalózni, aztán tiéd a pálya!

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: