Watch myself, try to drink it away; Turn the volume up
Utoljára – mérsékelt figyelemmel, mert elfogyott már belőle zárás utánra a lelkesedés és alaposság professzionális ötvözete – letörli az egyébként is makulátlannak mondható pultot, majd pillantása végigfut a másnapra előkészített alapanyagokon, minden tároló feltöltve, minden alkatrész elmosva, megszárítva, patinás rendben felsorakoztatva, reggel elég lesz automatizált mozdulatokkal felkészülnie. Még minden új, szinte ismeretlen, igyekszik rutint kialakítani, szokásokat felvenni, valahol olvasta, nagyjából huszonegy napra van szükség, amíg beépül a tudatába, onnantól kezdve minden sokkal egyszerűbb lesz majd. Kötényét félbehajtva a kassza melletti felületre teríti, hátul minden fényforrást kiiktat, belépésgátló bűbájjal teszi illetéktelen behatolóktól védetté a raktárhelyiséget – ugyanezt a műveletsort végzi el zárás után, ha valaki megpróbálna belógni, súlyos árat fizetne érte. Biztonságtechnikai kérdésekben szakemberekre hagyatkoztak, hetekig gyakorolták a varázslatokat, mégis vissza-visszapillant tíz-húsz-harminc méter távolságból, sosem tudja levetkőzni az önmagába vetett hit hiányát. Saját magát sem tudtam megmenteni azon az estén, pedig pálcája ott lapult valamelyik tértágítóval módosított zsebében, egyszerűen elő kellett volna kapnia, önvédelemre hivatkozva az egész ügyet eltussolták volna, mégsem bírta megtenni, minden idegsejtje beledermedt a támadás milliszekundumába. Ez csak egy kávézó, nyugtatja magát a Három Seprű vonzáskörzetébe érve, bentről nevetés hallatszik, az ablakon keresztül kiszűrődő fény sárgás árnyalattal hasal el Roxmorts macskakövein, legrosszabb esetben is két vászonzacskó perui kávébabot és néhány tejhabosítót vihetnének el, a bevétel jelentős részét még este áttranszportálták a Gringotts-i széfjükbe, ami pedig a kezdő váltáshoz szükséges, detektálhatatlan-bűbájjal a kétszer két méteres irodában várja. Más úgysem találhatná meg. Munka után szívesen jutalmazza meg magát – egyrészt Lucille páratlan és sokszor vágyott társaságával, másrészt egy korsó vajsörrel vagy pohár kökénylével, amelyik éppen jobban illik napközbeni megpróbáltatásaihoz. Gondolkodás nélkül választja a pultot, leül egy kissé ütött-kopott bárszékre, felkönyököl, szemüvege kissé előrecsúszik az orrán, de nem hajlandó igazítani rajta, amíg Lucille észre nem veszi túljátszottan ábrándos tekintetét. Valójában mindig irigyelte az őt körüllengő szabadságot és szabadosságot, mintha senki és semmi nem tudná megingatni abban, kicsoda és mit akar, annyira erősen kontúrozott, olyan élénk és eleven, benne minden megvan, ami Ottóból hiányzik, és éppen ez az összeegyeztethetetlenség teszi egyszerre érthetetlenné és egyértelművé kettejük barátságát. – Megszánsz egy… hm, mondjuk a szokásosnál valami erősebbel?
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 10:18 am
Otto x Lulu
life is better when you are drunk
Legnagyobb örömömre Puck - az exem - ma úgy döntött, hogy erőt vesz magán és inkább Londonban vagy a bánat tudja hol tölti a napját a bizarr mutatványaival együtt, minthogy megalázzon engem és persze saját magát azzal, hogy patáliát rendez a munkahelyemen. Mi tagadás, sok volt már belőle. Lassan az egész falu tudja, hogy szétmentünk - még azok is, akik azt se tudták, hogy együtt vagyunk - persze nem tőlem. De ugyebár a saját szegénységi bizonyítványa, hogy egy nőt se tud megtartani maga mellett. Pedig őszintén szólva nem voltak túl nagy igényeim. A nap vége felé járva, záráshoz közeledve szinte egészen biztos vagyok abban, hogy nem fog már betoppanni, ezért leeresztek és csak élvezem az estét. A zene lágyan szól a háttérben és mivel hétköznap van, így a roxfortos kölyköktől sem kell tartanom. - Hogy s mint, Otto? Úgy nézel ki, mint akinek egy speckó Lulu-dzsúz kell... - pillantok végig rajta, ám nem állok le mindenfélét összeöntögetni, inkább a pult alól bányászok neki valami igazán jót. Vagy legalábbis annak a komponenseit. Tartogatom egy ideje, igazából magamnak, tesztelés céljára, de Ottoval még jobban járok, mert ha pocsék, legalább nem én szenvedek miatta. Bár tény és való, hogy az utóbbi időben Madam Rosmertán kívül csupán ő szólt hozzám kettőnél több jó szót, úgyhogy érzéssel kell bánnom vele is. - Ne aggódj, teljesen legális a cucc, csak a pult alatt kell tartanom, mert a kölyköknek nem adhatok belőle - biztosítom róla, hogy nem megmérgezni akarom, bár talán úgy nézhet ki a sötét és sűrű lé, mint valami elcseszett főzet, de talán találkozott már vele korábban. A londoni pubokban előszeretettel kínálják a vendégeknek, nem mintha ez a tulajt meggyőzte volna, hogy érdemes tartani belőle egy keveset, hátha valaki érdeklődik iránta. Ahhoz már én kellettem. - Szömörcés, egy kicsit savanyú - cseppentek bele az italba a hozzá tartozó esszenciából, amitől máris gyönyörűen kavarogni kezd, majd pillanatokon belül eltűnik a zavarossága, mézszínűre világosodik és máris iható. - De lassan nyalogasd, különben nekem kell hazavinni téged.. - nevetem el magam, bár nagyon is komolyan gondolom. Nyilvánvalóan hazakísérném, ha a szükség úgy hozná, de remélem erre nem lesz szükség. - De ha valami mást kérnél... - intek a mögöttem futó üvegekre, ahol aztán igazi Lángnyelv-whiskeyk is sorakoznak szép számmal. A raktár pedig telis tele van vajsörrel, ugyanis reggel érkezett meg az új szállítmány egyenesen a sörfőzdéből. Jó napot választott a kikapcsolódásra.
Watch myself, try to drink it away; Turn the volume up
Valaminek az árnyékát látja átsuhanni Lulu szépen metszett arcán – fellazíthatatlan szívfájdalomnál gyengébb, rossz napnál erősebb, szívósabb mimikai együttállás, egyelőre úgy dönt, nem kérdez rá, mindkettejüknek szüksége lehet fél órára, talán egyre is, hogy fel- és megoldódjon bennük a kötött szerkezetű zárkózottság. Mindenesetre munkavállalói integritására való tekintettel nem próbálja megduplázni a kimért italok számát, talán ha még ennél is szellősebben lesznek, együtt felhajtanak majd valamit, utána pedig – úriember módjára, mert erre megtanította az édesanyja, és mert zsigeri késztetés számára illedelmesen viselkedni másokkal – hazakíséri. – Hosszú nap, sok vendég – sóhajt kissé túlzóan, szinte kötelezően, a vendéglátóiparban dolgozók általában összetartanak, és mind tudják, általában a vendégnek nincs igaza. Pléhpofa és önkontroll – nagyjából ezek hibátlan kivitelezését szükséges elsajátítani. – Te ezt nálam jobban tudod, a vajsör még mindig kelendőbb a kávénál – kissé oldalra biccentett fejjel nézi végig Lulu italmixelő procedúráját, nincs benne semmi darabosság, mintha egyszerűen jégen siklana, mintha erőlködés nélkül hömpölyögne végig az életen. Természetesen látszatra és alaptalan feltételezésekre felesleges támaszkodni, hallotta már, mi történt – pedig nem akarta hallani, sőt, mindent megtett annak érdekében, hogy a Prófétát személyesen kézbesítő újságkihordó (ma már mindent pálcasuhintással intéznek a fiatalok, bezzeg…) elpletykálja Puck végleges távozását. (Ha engem kérdezel, fiam, átmeneti.) – Tökéletes lesz, köszönöm – figyelmeztetését megfogadva éppen csak belenyalok, kellemes, selymes savanyúság olvad szét a nyelvemen, friss és fanyar, de mögötte ott húzódik az alkohol súlya és töménysége. Becsapós. – Egyelőre beérem ezzel – követem az intés irányvonalát, tekintetem végigsöpör a címkéken, üvegnyakakon, Basil jut eszembe, a tizenhét éves, mindent ki akarok próbálni Basil, a szelíd követelőzéssel, Basil Lángnyelv-whisky ízű lehelete. Beleborzongok. Néha azt érzem, soha nem fogok megszabadulni tőle, mindegy meddig nem gondolok rá, vagy erőszakolom magamra az emlékezőtehetségem szisztematikus elfojtását, ott lesz minden gondolatban, minden mondatban, alattomosan, rejtőzködően és tisztán. Még nem is ittam eleget egy ilyen magasröptű, érzelmi filozofáláshoz. – Egyébként is én viszlek haza téged, muszáj megőriznem a hozzávetőleges józanságomat, és amíg sikerül beállítani a kívánt szintet, akár el is mesélhetnéd nekem, hogy bírod. Tudod, mit. - Bűntudatosan oldalra húzom a tekintetemet, fél órát akartam adni neki, erre két percig sem bírom ki.