Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Otto & Amy

Anonymous

Otto & Amy Empty
Vendég
Csüt. Jún. 24, 2021 10:26 pm
Otto & Amy

Az álláshirdetés

Szeretem a Roxmortsi hétvégéket, mert a varázslófalu az Abszol útra emlékeztet. Eddig csak egyetlen egyszer jártam ott, még első előtt, amikor segítettek beszerezni mindent, ami a Roxforthoz szükséges, engem pedig gyermekként lenyűgözött mindaz, amit ott láttam. A varázslat létezéséről akkor szereztem tudomást, így az egész olyan volt, mintha egy gyönyörű álomba csöppentem volna, de az álom nem maradt oly kellemes, mert az iskolában a rideg valóság várt. Itt mindenkihez képest tudatlan voltam és bár ezt az évek alatt lett volna lehetőségem behozni, mégis egyre inkább úgy érzem, hogy én ehhez kevés vagyok. Pedig annyira szeretnék ügyesebbé válni. Hogy fogok így segíteni a szüleimnek? Nem akarok nekik csalódást okozni, hiszen szükségük van rám.
A muglik élete rendkívül nehéz és azoké is, akik ilyen családba születnek, én mégis mosolygok, nem mutatva fájdalmam, se a nehézségeket, hiszen szerencsés vagyok azért az életét, amit kaptam, és igenis ki fogok tartani. De egyre rosszabbul megy otthon az üzlet, a földek szárazak, nem nő úgy termék, mint régen, nincs pénz a modern eszközökre, amik segíthetnének, én pedig otthon még nem varázsolhatok. Nem mintha bármi használható bűbájt tudnék, de még van két évem, addig igyekszem fejlődni. A helyzet viszont az, hogy egyre kevésbé tudnak a szüleim rám is pénzt áldozni, pedig a tankönyveket meg kell venni, ahogy akadnak egyéb használati eszközök is, amikre szükségem van. Szeretnék könnyíteni a terhükön, ezért akadt meg a tekintetem az újság egyik álláshirdetésén, mely szerint itt, Roxmortsban a Bean There nevű kávézóba diákokat keresnek. Én hétvégente ráérek és akár nyáron is, bár... akkor otthon kellene lennem. Nem tudom, miként dolgozhatnék itt, hiszen nagy a távolság és nincs, aki segítsen az utazásban - egyedül még nem megy -, de ha felvesznek, rákérdezek. Még nem akarok ennyire előre rohanni, simán lehet, hogy amint meglátnak, visszautasítanak. De nyugi Amy, légy pozitív!
Nagy levegőt veszek, miközben lassítok, majd megállok a kávézó épülete előtt, melynek ajtaján szintén ott díszeleg a munkalehetőségről szóló plakát, így végül nem hezitálok tovább, benyitok. A kis csengő jelzi a vendég érkezését, én viszont csak zavartan tűrök fülem mögé egy hajtincset, majd a pulthoz sétálok. Öltözetemet tekintve egyébként teljesen átlagos a kinézetem, hosszú szárú farmernadrágot és egy fekete, kötött pulcsit viselek, hajam pedig kibontva hagytam a mai napon.
- Jó napot! Elnézést, én... szeretnék érdeklődni az Önök által hirdetett álláslehetőségről. Meg tudná mondani, hogy kit kell ezzel kapcsolatban keresnem? - gondolom nem a pultos fog majd nekem segíteni, de aztán ki tudja. Mindenesetre kezeimet zavartan összefűzöm ölem előtt, miközben tekintetem a velem szemben levőt figyeli. Nem is nagyon néztem idebent körbe, pedig először járok itt... túlságosanis izgulok. Még soha se dolgoztam máshol, csak a földeken, lehet, hogy tök alkalmatlan vagyok egy ilyen munkakörre, de meg kell próbálnom. Vesztenivalóm végülis nincs, ezzel bíztatom magam.
Vissza az elejére Go down
Otto Gwyndion Ackerley

Varázsló

Otto & Amy Tumblr_pewue1XI4w1xc1zo2o1_250

Lakhely :

Roxmorts

Multik :

pintyő

Playby :

Ed Sheeran

24

Otto & Amy Empty
Otto Gwyndion Ackerley
Pént. Jún. 25, 2021 7:23 pm
Rearrange the pieces just to fit me with the rest

Kellemes tempóra hígul a lassan lencsendesülő diákroham – nem tudja, pontosan mitől zsongtak be ennyire, talán a hely varázsának és újdonságának köszönhető, talán valaki felkapta, és most már kötelességük (a szociális renomé fenntartásának érdekében) legalább egy koffeinmentes presszót kikérni –, éppen elég ideje akad néhány kéztávolságon belüli készlet feltöltésére, különböző cukrok vándorolnak rekeszekbe, édesítőszerek, fapálcikák az elviteles poharakhoz, kiporciózott tejszín és tejadagok, a szirupos üvegek önmagukat töltik fel pálcaintésre – kevés non-verbális varázslatot sajátított el, erre viszont álmában is képes lenne annyi órányi feszes fókuszú tanulás után. Áttörli a kávéfőző gépet, megtisztítja a filtert, átöblíti a zacctól kissé eldugult alkatrészeket, fejből fel tudja sorolni, melyik acél elem hová tartozik, és pontosan milyen funkciót lát el.
Ezt nem fogja sokáig bírni, bármennyire örül az üzlet fellendülésének, tulajdonképpen végig ezt szerették volna, sikeres vállalkozást megfelelő bevétellel, valamennyi forgalomra számítottak is – elvégre a mai tinédzserek szeretnek mindent, ami elég fancy és hipster egyszerre –, de ekkorára semmiképen. Szüksége van segítségre, amelyet valószínűleg megkap majd, törzsvendégeinek nagy hányadosának eszébe sem jutna munkát vállalni, csakhogy néhányan nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy kizárólag fogyasztóként vegyenek részt a roxmortsi hétvégéken. Fogalma sincs, annak idején a szülei maguktól finanszírozták-e volna a költekezéseit, hamar megszedte magát varázslósakkból, azzal pótolta ki a havi zsebpénzt, ezért sosem kellett ellenőriznie, belefér-e a keretbe egy új penna, egy tábla csokoládé, egy új sakk-készlet, vagy bármi, amire éppen szemet vetett.
Két diák a legtávolabb eső asztalán éppen a szórólapot nézegeti, rugalmas és előre egyeztetett beosztást kínálnak, mellé átlagon felüli fizetést – mert legyünk őszinték, többnyire kizsákmányolni szokás a diákokat –, kedvezményt (illetve ingyen fogyasztást a műszak ideje alatt) és hosszú távú munkalehetőséget. Annyira belemélyed az esélyek latolgatásába – valamelyik percenként felé pillant, valószínűleg éppen megvitatják, lenne-e kedvük a pult másik oldalán gályázni –, hogy észre sem veszi az újonnan érkező vendéget. Némi fáziskéséssel méri be, szélesen elmosolyodik, ami nem kizárólag ösztönszerű illemtudásának köszönhető, hanem annak a bájnak és kedvességnek, amely általában körbelengi.
– Szia – köszön vissza, olyan hangszínnel, ami automatikusan nyomatékosítja a közvetlenségét. – Tegeződjünk a kedvemért – ajánlja választ sem várva, mindkettejüknek sokkal egyszerűbb lenne elhagyni a magázódás kommunikációt akadályozó frázisait. – Úgyis hosszan el fogunk most beszélgetni, mert éppen engem keresel. – Rámutat az egyik pult végébe állított bárszékre, a saját oldalán már arrafelé mozdul, reméli, a diáklány követi, és leül különösebb noszogatás nélkül. – Kérsz egy kávét esetleg? Forró csokit? Sütit?

Cameron Castillo varázslatosnak találta

Anonymous

Otto & Amy Empty
Vendég
Szomb. Jún. 26, 2021 10:11 am
Otto & Amy

Az álláshirdetés

Egy kicsit félek és nem kicsit izgulok, mégis sok minden múlik most ezen, így nem lehetek nyuszi, fel kell tennem a kérdésemet. A pulthoz érve tehát köszönök, majd rögtön a tárgyra térek, mert ha a válasz az lesz, hogy a pozíciót már betöltötték vagy engem azonnal alkalmatlannak látnak, akkor megpróbálok majd láthatatlannak tűnni és amilyen hamar csak lehet, elhagyni az épületet.
A köszönésem viszont kellemes viszonzásra talál, bár ez lehet csak azért van így, mert eleinte vendégnek néznek, mégis ajkam lágy mosolyra húzódik, miközben a férfire nézek. A tegeződés azonnali felvetése viszont meglep, ezt tagadni se tudnám, így zavartan bólogatok aprókat, legyen úgy, ahogy Ő szeretné, nem vagyok bolond, hogy visszautasítsam.
- Rendben van! - de hogy Őt keresem? Oh! A hosszas beszélgetés igaz félelmetesen hangzik, mert ki tudja, hogy milyen keresztkérdéseket tesz majd fel nekem, de ezért vagyok itt, tehát még van remény, így megpróbálok majd minden tőlem telhetőt megtenni, hogy szimpatikusnak és alkalmasnak tűnjek. Sajnos sokszor béna tudok lenni, de igyekszem jobban odafigyelni most már, hogy ne legyen gond.
- Értem, akkor... - akkor ott a szék, ami felé mutat. Persze. Megindulok, majd felülök rá, a következő kérdésekre viszont nem számítok. Nincs felesleges pénzem, és nem tudom, hogy most ez meghívás akar-e lenni vagy egy pultostól egy egyszerű kérdés, elvégre egy kávézóban vagyok. Udvariatlanságnak tűnik nemet mondani és bár fájna a pénztárcámnak, ha ilyen felesleges dolgokra költenék, mégis jó benyomást akarok kelteni.
- Egy kávét elfogadnék, köszönöm szépen! - ennyi talán tényleg belefér, bár sejtem nem olcsó, de nem merek az árlista irányába tekinteni, csak zavartan figyelem a férfit, miközben igyekszem egyenes háttal ülni vele szemben és nem összehúzni magam.
- Ezek szerint még van szabad állásuk? - kérdezek rá némi idő után és az szerintem egyértelmű, hogy diák munkára jelentkeznék. Fiatal vagyok még, egyértelműen nem tudnék minden nap besegíteni, de azt olvastam, hogy szívesen látnak diákokat is a hétvégén, én pedig szorgalmas tudok lenni, csak egy esélyt kell szereznem.
Otto Gwyndion Ackerley

Varázsló

Lakhely :

Roxmorts

Multik :

pintyő

Playby :

Ed Sheeran

24

Otto & Amy Empty
Otto Gwyndion Ackerley
Szomb. Júl. 03, 2021 5:19 pm

Szabad szemmel látható megilletődöttség, félszegség – mindegyiket erőlködés nélkül detektálja a munkáért jelentkező lány arcán, és sejti, közvetlensége éppen annyira zavarba ejtőnek hathat, mint a munkáltatókra általában jellemző távolságtartás és tárgyilagosság. Mindenesetre igyekszik valahogyan lesimítani a bátortalanságot, igazán nincs mitől félnie, Otto végtelenül türelmes, egyesek szerint a józan ész határain túl is, és legjobb tudomása szerint emberevésre sem adta még a fejét, ugyanakkor megérti – átérzi –, milyen lehet megbirkózni egy teljesen új szituációval, az ismeretlen ingerek tömegével. Átlagosnak tűnik minden tekintetben, vakítóan kék szemeitől és csinos arcvonásaitól eltekintve, nincs benne semmi kirívó, ez bizonyos értelemben a hasznára is válhat, utálna a kötény színéről, mintájáról, viselési módjáról vitatkozni, ha valaki szolid, ízlésében szolid, hétköznapi, az valószínűleg nem bánja az egyenpóló és snassz farmer párosítását.
– Egy kávé rendel – kacsint rá biztatóan, talán sikerül majd ellazulnia tőle, és kis szerencsével örömmel fogadja Otto kedvességét. Nem megelőlegezi számára, nincs feltételekhez kötve, a beszélgetés végén nyugodtan kisétálhat, viszont ennyi udvariasságot alapvetőnek tart egy felvételi elbeszélgetés során. Emlékszik még, milyen bizonytalanul ereszkedett a puha bőrfotelba a sakkszövetség elnökének irodájában, amikor minisztériumi támogatást és kiszélesített lehetőségek körét reklámozták neki, csak lépjen be, írjon alá néhány pergament, viselje a szponzorok talárjait, hordja magán a szövetség hivatalos lógóját kitűző formájában, mondjuk a galléron, igen, az jó hely lenne neki, és arra is, mennyire megkönnyebbült, amikor a kezébe adtak egy pohár üdítőt, hogy szinte kapaszkodott belé, stabil pontként használta.
Nagyjából éppen ezt a biztonságérzetet szeretné átnyújtani neki, nem telik bele két percbe, mire elkapja a kérdést, már elé is csúsztatja a csészét, és bár nem kérte, kis tányérkén felkínál számára egy rebarbarás-gyömbéres-csokis muffint is, tesztüzemben futtatják, egyelőre úgy tűnik, szívesen viszik a lakosok és diákok egyaránt. – Egészségedre! Ha kérnél még bármit, szólj nyugodtan, a ház vendége vagy. Egyébként igen, jól jönne pár plusz kéz, főleg hétvégén. Egyre többen ülnek be, és az elviteles rendelések száma is megnőtt – magyarázza kedvesen, miközben megigazítja a szemüvegét. – Ne haragudj, elfelejtettem bemutatkozni. Otto vagyok, a kávézó egyik tulaja – várakozóan pillant rá, a lány felé nyújtott kézzel. Mégis illik hivatalosan bemutatkozni, akkor is, ha mindez egy tálka csomagolt cukor felett történik.

Cameron Castillo varázslatosnak találta

Anonymous

Otto & Amy Empty
Vendég
Hétf. Júl. 05, 2021 9:13 am
Otto & Amy

Az álláshirdetés

Tudom jól, hogy magabiztosabbnak kellene tűnnöm, eladnom magam, hogy engem vegyen fel, mégse tudom meghazudtolni önmagamat. Nehezen megy tehát a lazítás, de próbálok jó benyomást kelteni. Remélem menni fog.
A kérdésre a kávé mellett döntök, de a reakciója most mosolyt varázsol csinos arcomra. Tegeződni akar, kacsint is és nem olyan negatívan, hanem... kellemes benyomást keltve. Elnézek felé, amikor intézi a kávémat, majd ha megkapom, akkor egy halk "köszönöm" mellett magam elé húzom, a muffi grátiszra viszont nem számítok. Zavarta pillantok a süteményre, de butaság lenne nem elfogadni és egyébként nagyon-nagyon jól néz ki. Érdekelne, hogy vajon mi van benne, mert az illata csudi jó, de nem teszem fel ezt a kérdést, egyelőre csak a cukrot pakolom a kávémba és némi tejszínt.
- Köszönöm, nagyon kedves tőled! - komolyan így gondolom. Tehát meghívott. Udvarias és talán tényleg ez a normális, de amióta a varázsvilág részese lettem nem sok olyan dologgal találkoztam, ami jellemző a mugli világra. Ez a kedvesség is ritka, de szívet melengető. És még helyük is van!
- A Roxfortban tanulok és jelenleg ötödéves vagyok, így csak hétvégente érek rá... de úgy láttam, hogy ez nem probléma. - legalábbis az álláshirdetésben ezt írták. A tanulásom rovására nem mehet a munka, hiába fontos nagyon, mert sajnos nem vagyok túl jó boszorkány, így többet kell gyakorolnom, mint másoknak. De a hétvégéimet szívesen eltöltöm itt. A bemutatkozást viszont én is kihagytam, így arcomon piroskás foltok jelennek meg, tekintetemen pedig láthatóvá válik, hogy zavarba jövök.
- Te ne haragudj, mert... mert én is! Amy Henderson, nagyon örvendek! - kicsit megemelkedem a székemről, majd előre hajolok és kezem a férfi kezébe kerül. Mosolyogva megrázom, majd ez után ülök csak vissza a helyemre.
- Szóval... én még sohase voltam állásinterjún és még nem is dolgoztam, így nincsenek tapasztalataim, de... de megbízható vagyok és nem szerintem nem lennék rossz munkaerő. Eddig csak otthon segítettem a szüleimnek... egy farmunk van. - próbálok bemutatkozni valamennyire és bár még nem dolgoztam, Otto a farm említésénél sejtheti, hogy nem piszkos számomra a munka. Azt viszont inkább nem említem, hogy mennyire ügyetlen tudok lenni. Majd jobban odafigyelek és akkor talán nem lesz gond.
- Nem tudom, hogy mire vagy kíváncsi és hogyan zajlik az ilyesmi. - ismerem be aprókat pislogva felé és inkább ajkamhoz emelem a kávéscsészét, hogy igyak belőle pár kortyot. Hmm, de finom! A sütit viszont kicsit későbbre hagyom. Gondolom lesz majd próba nap is, talán több is, de odáig még el kellene jutnom.
Otto Gwyndion Ackerley

Varázsló

Lakhely :

Roxmorts

Multik :

pintyő

Playby :

Ed Sheeran

24

Otto & Amy Empty
Otto Gwyndion Ackerley
Vas. Júl. 11, 2021 2:52 pm

Úgy tűnik, lassanként sikerül felengednie – legalábbis erre következtet a leheletnyivel kevésbé riadt hangszínből és gyarapodó beszédből, mintha elemenként épülne fel benne a komfortosság és nyíltság. Természetes folyamat, vele egyidősen kizárólag Pascal jelenlétében tudott két összetett mondatnál többet kibökni, általában habogott, kényelmetlenül érezte magát, az örökös feszélyezettség, elfogadás hiányától való félelem tulajdonképpen megbénította. Nincs ebben semmi különös, mindössze meg kell találni és szilárdítani a magabiztosságát, a kukacoskodó vagy flegma vendégek néha Otto türelmét is próbára teszik.
– Igazán semmiség, és ami a hétvégéket illeti, egyáltalán nem probléma – helyeslően bólint felé, különleges engedéllyel persze kikérhetne diákokat, de kötve hiszi, hogy az RBF vagy RAVASZ vizsgák előtt állók tanulás helyett kávégépkezelésre fecsérelnék a kevés szabadidejüket. Ha meg is próbálnák, semmiképpen nem támogatná, eddig is megoldotta valahogyan, ezután is képes lesz rá, legnagyobb kétségbeesésében arra is hajlandó lenne, hogy befogja valamelyik alapítótársát.
Türelmesen kivárja, amíg a kávéba kerül minden plusz hozzávaló – agya azonnal barista és kiváló kiszolgáló személyzet módba kapcsol, megjegyzi, hogyan issza, lassan már fél Roxmorts kávéfogyasztási szokásait ismeri –, keze ott lóg a levegőben, tulajdonképpen nem siet sehová, a diáklány pedig nem húzza sokáig, mondhatni időben kapcsol, röviden kezet ráznak. Amy – újabb név kerül elméje regiszterébe.
– Nagyon örülök, Amy. Ha ez megnyugtat, én sem tudom, hogyan zajlanak a hivatalos állásinterjúk, ráadásul egy diáktól el sem várnék olyan tapasztalatot, amivel én sem rendelkezem – maga mellé húzza a félig már elfogyasztott szömörcés limonádéját, belekortyol, közben pillantása a muffinra, majd Amy arcára esik.
Tehát hivatalosan még sosem dolgozott, ellenben rendszeresen besegít a családi vállalkozásba – farm vagy részvénytársaság, teljesen mindegy, mi alakítja egy család bevételi profilját, ugyanolyan tisztelettel kezeli. Nehéz munkát végez, valószínűleg lelkiismeretesen. – Szerintem sem lennél rossz munkaerő, ne aggódj, ettől függetlenül az lenne a célravezető megoldás, ha kipróbálnád magad néhány műszak erejéig, mennyire tetszik, mennyire bírod. Többféle munkakört is betölthetsz, az igényeidhez és teherbírásodhoz alakíthatjuk, melyik pozíció lenne számodra a legmegfelelőbb – egészen hivatalos hangnem, Vlad és Layla most biztosan büszke lenne rá, amiért kedvesen, de professzionális végkicsengéssel kezeli a szituációt. – Néhány fontos részletet persze jó lenne tisztázni, például érdekelne, hétvégén mennyi időt tudnál a helyre szánni, hány órás műszakot látnál kivitelezhetőnek a részedről. Mielőtt megijednél, nincs rossz válasz – nyugtatja meg, számolva Amy bizonytalanságával.
Anonymous

Otto & Amy Empty
Vendég
Pént. Júl. 23, 2021 7:30 am
Otto & Amy

Az álláshirdetés

Az álláshirdetés kiírása szerint szívesen látnak Roxforti diákokat diákmunkára, hétvégente, így arra hivatkozom, miközben tényleg próbálom összeszedni magam és kevésbé szerencsétlennek tűnni, mint amilyen vagyok. A férfi kedves és ez a kedvesség az, amit most nehéz kicsit hova tennem, de tényleg nagyon igyekszem. Elmosolyodom a válaszára, aprót biccentek is, akkor nincs gond, akkor jó lesz így, már csak egy esélyt kell kapnom tőle, hogy bizonyíthassak.
Viszont hibázok, én legalábbis úgy érzem, mert a nevem csak későn bököm ki, de talán nem túl későn. Nem utal rá, hogy zavarná és tudom-tudom, össze kellene szednem magam, így próbálom lenyugtatni hevesen dobogó szívemet és rendezni légzésemet is. Nem esz meg, tényleg kedves velem.
- Te se tudod? De gondolom... nem én vagyok az első jelentkező és te is voltál már máshol... vagy mégse? Bocsánat, erre nem szabadott volna rákérdeznem. - jövök zavarba, ösztönösen emelem kicsit szám elé jobb kezem, de csak ujjaim jutnak el odáig, nem egész tenyerem. Arcom pirospozsgás lesz, lesütöm szemeimet is és csak akkor nézek újra fel rá, amikor a lehetőségeket hozza szóba.
- Én nagyon örülnék neki! Igazán kedves vagy, Otto. - ismerem be, majd próbálom kicsit összeszedni magam. Iszom egy korty kávét, majd a következő kérdésekre végül magabiztosabban tudok válaszolni. Igen, ezekre készültem.
- Mindkét nap ráérek a hétvégén és nem zavar a hosszú műszak se. A farmon is sokszor egész napokat dolgoztunk, így ha szükséges, akár 12 órát is bírok. - többet nem biztos, mert teljesen nem fáradhatok le a hétköznapokra, amikor a tanulással is foglalkoznom kell. Persze hétvégén is kellene, de a pénzre is szükségem van, szóval még most, amíg fiatal vagyok kell mindent beleadnom.
- Illetve a nyáriszünet alatt is ráérek, bármelyik nap, csak... - és itt zavartan igazítok egy tincset a fülem mögé. Nem kellene szégyelnem, ma már nem azokat az időket éljük, mégis a Roxfortban emlékeztetnek arra, hogy nem vagyok teljes jogú boszorkány. Legalábbis a Mardekárosok nagy része szerint.
- Szóval a szüleim muglik, így az utazást nem tudom megoldani, így ha abban... szóval ha abban tudsz nekem valahogy segíteni, akkor egész nyáron is szívesen dolgoznék nálad. Persze ha beválok és mellettem döntesz. - ezt azért szeretném, ha tudná, mert hiába nagy a családom, egyikük se tud segíteni, mugli közlekedéssel pedig Roxmortsba eljönni nos... hát nem tudom, hogy lehetséges-e egyáltalán. Ez miatt kicsit bizonytalan vagyok, hoppanálni se tudok még, és ha tudnék se varázsolhatok a Roxforton kívül. Tudom, nem könnyű velem.

Otto & Amy Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: