Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Franklin Longbottom

Anonymous

Franklin Longbottom Empty
Vendég
Szomb. Jún. 19, 2021 12:25 am

Franklin Longbottom

Frank, Frankie

"The wounds of betrayal never heal"

Nem: Férfi

Kor: 16 év

Vér:  félvér

Születési hely: London, Szent Mungó

Iskola/ház: Roxfort, Griffendél

Munka:Tanuló/Kviddics-csapat tagja (terelő)/Párbajszakkör-tag/Sakk-szakkör tag

Családi állapot: Egyedülálló

Patrónus: Szakállasagáma

Pálca:Gesztenye, 12 és háromnegyed hüvelyk, főnixtoll, enyhén merev

Amit szeretnek bennem

Igazából nem tudom eldönteni, hogy mennyire szerethető tulajdonság az, hogy mindig elmondom a véleményemet, legalább is nem kenyerem a hazugság, épp ezért rendült meg a bizalmam a körülöttem lévő felnőttekben, mert az elmúlt időszakban mást sem csináltak, csak titkolóztak és hazudoztak. Én nem vagyok ilyen. Mindenről megvan a véleményem, ha valakit érdekel, akkor megosztom az illetővel, de megfogadtam magamnak, hogy nem fogok úgy viselkedni, mint a szüleim.
A szüleim válása előtt nyitott, közvetlen emberként ismertek meg, aki valahol mélyen most is bennem lakozik, csakhogy jelenleg nincs energiám arra a pörgésre, amely eddig jellemzett. Pedig még gyerekként is könnyen szereztem barátokat. A Foltozott Üstben üldögélő alakok közül nem egy történetét hallgattam meg (persze szigorúan csak azokért, akiket anyáék ismertek). Szóval a másokkal való kapcsolatteremtés nem okoz gondot. Talán még egy kicsit rugalmasnak, elfogadónak is tartom magam. Én legalább is nem fogok senkit azért bántani, hogy hogyan néz ki, vagy milyen körülmények között nőtt fel.
Apámtól az udvariasságot és a kedvességet kaptam értékekként, igaz mostanában nem vagyok a legbarátságosabb ember, akaratlanul is kicsúszik a számon néhány kéretlen megjegyzést, de nem tartom magam rossz embernek.
Anyámtól azt az elvet sajátítottam el, hogy rend a lelke mindennek. Nem csak körülötted, hanem önmagadban is.
Talán mindkettejüktől, talán csak apától örököltem a nyitottságot és azt, hogy rengeteg dolog iránt érdeklődök. Nekem nem ciki az, ha a könyvtárban ülve töltöm a délután, hiszen próbálom megtalálni azokat a dolgokat, amik érdekelnek és tehetséges is vagyok bennük, mert egyelőre nem tudom mi lesz a jövőmmel.
Emberként talán akad bőven hibám, de ha valaki fontos nekem, akkor a saját problémáimat is félredobom, hogy ottlegyek a másiknak. Nekem a hűség minden kapcsolat alapja, ezért a végletekig kitartok azok mellett, akikről úgy érzem, hogy megérdemlik.

Ami zavar bennem másokat

Talán az egyik legrosszabb tulajdonságom, hogy ugyan bár nehéz megütni azt a bizonyos mércét, de ha sikerül, akkor szörnyen érzékeny tudok lenni, amely időnként strucc-politikával, vagy teljes elzárkózással társul. Ilyenkor nehéz kezelni, főként mert ha olyasvalaki próbál közelíteni felém, akivel probléma van, akkor elhajtom az illetőt. Vagy éppen olyan nagyívben elkerülöm, hogy esélye se legyen hozzám szólni.
Mivel imádok új dolgokat kipróbálni és tudást felhalmozni, ezért néha előfordul, hogy kérkedek vele, de nem tartom magam egoistának, azonban mégis előfordulhat, hogy az okoskodásom zavar, vagy idegesít másokat.
Ezek a tulajdonságaim pedig a válás óta teljesen eluralkodtak rajtam. Azóta kevesebbet nevetek, többet vagyok egyedül, vagy csak egy-két emberrel, akik közel állnak hozzám.
Gyakran vagyok kedvetlen, olyankor pedig maga Merlin se tudna rávenni arra, hogy megmozduljak. A konokságom talán anyától van, hiszen ő is elég határozott természet. Én is olyan vagyok, hogy ha egyszer valamit a fejembe veszek, akkor nem tágítok.
Ilyenkor hajlamosabb vagyok csínytevésekre, de még így is tisztában vagyok vele, hogy meddig mehetek el. Csak azt akarom, hogy figyeljenek rám. Hogy lássák, hogy amíg mindenki szépen megtalálta a maga „élete szerelmét”, addig én itt vagyok tök egyedül.

Életem története

Neville:

Mindig is szerettem a nagyinál lenni, mert olyankor kiszabadulhattam a szabadba, és ráncigáltam magammal apát is. Most is beállítottam őt egy kavicsokból és botokból kialakított kapu elé, hogy védje ki a lövéseimet.
Ragyogóan sütött a nap, kicsit már kezdtem kimelegedni, hiszen húsz perce biztosan a kaput – és apát – bombáztam a lövéseimmel. Már ekkor elkezdett feltűnni, hogy egész ügyesen célzok, bár a betalált labdákat eleinte nem a saját tehetségemnek, hanem apa kétbalkezességének tudtam be, vagy pedig annak, hogy hagyott nyerni. Sosem tudtam eldönteni igazán, de emlékszem arra, hogy imádtam ott lenni.
Apa már lehet kevésbé élvezte, amikor eltaláltam őt, vagy ugrottam azzal, hogy megint beengedett egy labdát, de mindig ott volt nekem. Abban a pillanatban azt éreztem: mindig számíthatok rá.

Most pedig itt állok a pályaválasztás küszöbén, fogalmam sincs, hogy merre tovább, de olyan szépen szétbombázták az életemet, hogy legszívesebben elsüllyednék jó mélyre, és megszűnnék létezni.
Gyerekként azt hittem, hogy a mindennapi hősömmel bármit megbeszélhetek, és hogy a családunk örökre egyben marad, erre fogta magát, szétbontotta azt a szent köteléket, ami összekötötte anyával, hogy egy másik nővel lehessen. Mindezt akkor, amikor a gyerekei elindulnának lassan a felnőtté válás útján, és szükségük lenne rá. Legalább is, nekem jól esne, ha mellettem állna, de jelenleg azt érzem, hogy tök egyedül vagyok.
Betöröm a szobámban lévő tükröt. Nem számolok azzal, hogy néhány üvegszilánk a kezembe fúródik, és vérezni kezdek. Azt hiszem, megyek, megkeresem anyát.

Hannah:

Anya egy olyan állandó volt az életemben, hogy bele sem merek gondolni abba mi lesz, ha ő nem él többé.
Volt egy időszakom, amikor állandóan tele voltam sebhelyekkel, de ő mindig itt volt, hogy segítsen rajtam. Még akkor is, ha a saját butaságomból estem le a fáról, és törtem el a csuklómat, pedig akkor igazán megérdemeltem volna, hogy hagyja, magától forrjon össze. Ehelyett meggyógyított, nyomott egy puszit a homlokomra, és arra kért, legyek kicsit figyelmesebb. Én pedig hallgattam rá.

Azonban ahogy feltépem a szobám ajtaját, és kilépek a folyosóra, hiába szólok neki, hiába kiabálok. Sehol sincs. Biztosan megint az új pasijával van valahol.
A kezemet a mellkasomhoz szorítva megyek át a fürdőbe, és nekiállok magam kiszedegetni a szilánkokat. Mint látható, nincs senki, aki törődne velem.
Megfordul a fejemben, hogy átmegyek Goldie-hoz, de ez azt jelenti, hogy apával is találkoznom kell, így csak leülök, és írok egy levelet Cassie-nek.

Cassie:

Sajnálom, hogy végig kell nézned, ahogy megfulladok a saját problémáimban. Pedig szerintem még te is emlékszel, hogy mennyivel másabb volt az év elején. Akkor minden könnyebb volt, én is nyitottabb volt, ezért miután segítettem neked a könyvtárban, arra kértelek, hogy töltsünk egy kis időt együtt. Egyrészt, mert Amerikából jöttél, és Amerika menő. Másrészt pedig neked is kellhettek barátok, arról nem is beszélve, hogy osztozunk a kviddics iránti rajongásban.
Talán te vagy az egyetlen, akinek nyíltan merek beszélni arról, hogy mi zajlik a fejemben, ezért is írok neked egy levelet. Meg azért is, mert tudni szeretném, hogy mi van veled.
Lezárom a boríték, megcímzem, és útjára bocsájtom a levelemet. Aztán feltápászkodok a helyemről, a korábban befáslizott kezemmel felemelem azt a családi fotót, amin mind a négyen együtt voltunk, majd kelletlenül az ágyamra hajítom.
Azt hiszem, átugrok Jameshez.

James:

Neked nem szoktam mesélni arról, hogy szar van a palacsintában, ha érdekel, úgyis látod, ha meg nem, akkor nem. Nem azért, mert nem bízok benned, de szerintem neked is van elég gondod, és nem akartalak sose a saját családommal traktálni. Meg aztán, kviddicsezés közben ki akarna az otthoni dolgokon keseregni?

Nála töltök egy-két órát. Dumálunk, ő elkezdi a hülyeségeit, én pedig rákontrázok, mint a régi szép időkben. A segítségével egy kicsit enyhül a mellkasomban lévő nyomás, és hetek óta most nevetek először. El is felejtettem, hogy amúgy mennyi mindenről tudunk beszélni: átbeszéljük a terveket a jövő évi kviddiccsel kapcsolatban, hogy melyik barátunkkal éppen mi a helyzet, de amikor a jövőre terelődik a szó, elkomorodok. Elmegy a kedvem mindentől, és egy ostoba kifogással elköszönök.
Mégis csak benézek Goldie-hoz.

Goldie:

Tavaly ilyenkor egy hatalmas tál pop cornnal állítottam be a szobájába, hogy van-e kedve megnézni immár ezredjére a kedvenc filmünket. Még mindig érzem a pattogatott kukorica ízét a számban, és emlékszem, hogy a filmmel szinkron mondjuk a szöveget. Talán már mindketten kívülről fújjuk.
Aztán bolondozni kezdek, azzal cukkolom, hogy biztosan nem tudja a szájával elkapni a kukoricát. Az életemmel játszok, mert tudom, ha mindent összemorzsázok, akkor anya morogni fog, de bízok benne, hogy még azelőtt feltakarítok, mielőtt észrevenné.

Hiányoznak ezek az esték. Most is az a tervem, hogy nézhetnénk valamit, ha már sikerült úgy megérkeznem, hogy apának nem tűnt fel. Talán nem is volt a házban, amikor megjelentem.
De a tervemnek végül lőttek, hiszen teljesen más jár az eszedben. Már megint az a srác? Szerintem amúgy mindig akad egy srác, aki egy kicsit is úgy néz rád, vagy aki éppen neked tetszik. Én pedig ilyenkor mindig féltelek, de tudom, a túlzott védelmezésem mostanában leginkább csak az agyadra mehet. Azért szeretlek és jó testvér módjára meghallgatlak téged, sőt ha szeretnéd, még a hajadat is befonom.
Amint esteledik jobbnak látom felhúzni a nyúlcipőt, és lelépni azelőtt mielőtt apának feltűnik, hogy itt vagyok, és marasztal éjszakára.

Egyedül:

Újra a szobámban. Újra egyedül. Ki sem megyek enni, vagy megnézni, hogy anya hazajött-e. Csak ledőlök az ágyamra, és bámulom a plafonon lévő repedést.
A nyári szünetben minden nap hasonlóan telik: kerülöm a szüleimet, próbálok időt tölteni a húgommal, vagy a barátaimmal, visszaírok Cassie-nek, és várok, hogy múljanak a napok, hogy ismét elkezdődjön a tanítás, mert a Roxfort legalább elég nagy ahhoz, hogy elbújjak mindenki elől.

Ha tükörbe nézek

Sokan azt mondják, hogy apám ki vagyok. Ezt utálom hallgatni, mert amikor a tükörbe nézek, én saját magamat szeretném látni, nem pedig az öregemet.
Épp ezért rengeteget dolgoztam azon, hogy a kviddics-csapatba beilleszkedjek: értve ezalatt a rendszeresen beiktatott testmozgást, és mivel terelőként nem árt némi izomzat sem, ezért kénytelen vagyok folyton edzeni. Meg aztán, nem akarok sem elhízni, sem pedig olyan pocakot növeszteni, mint amilyen apának van. Mégsem állítom magamról, hogy kigyúrt lennék, csupán kellően jó kondiban vagyok ahhoz, hogy tudjam tartani a lépést a játékban.
Igazából, ha bárki rám néz, azonnal képet alkot rólam: valaki szerint aranyosan festek, mások szerint addig vagyok olyan, amíg meg nem szólalok, megint mások pusztán ütnivalónak találnak. Szerintem teljesen átlagos ember vagyok, csupán annyi különbséggel, hogy engem senki nem lát majd rendezetlen külsővel. Amíg kicsi voltam anya gyakran csípett el megigazítani a taláromat, vagy a hajamat, és mivel ez elég kellemetlen volt a többiek előtt, ezért megtanultam, hogy sokkal jobb, ha úgy csinálok, ahogy anyu akarja, és odafigyelek a megjelenésemre, mint az, hogy leégetem magam.

Családom

Édesapám
@Neville Longbottom: Korábban a hősöm, a példaképem volt, de ahogy telt az idő elkezdtem másképpen látni őt: kicsit gáznak, kicsit cringe-nek, kicsit nagyon is boomernek. A kiábrándulás a roxfortos éveim közepén kezdődtek el, amikor idegesíteni kezdett, hogy mindenhol ott látom anyával, arról nem is beszélve, hogy a tanárom volt. Ez pedig nem hiszem, hogy túlzottan előnyös egy családnak, de mindegy.
Pedig szeretem amúgy, csak jelenleg borzasztóan dühös vagyok rá, mert úgy érzem, hogy főként ő a felelős azért, hogy a családunk darabokra hullott, így jelen pillanatban nem érdekel az, hogy kicsinek mennyi időt töltött velem. Hiszen fiatalon gyakran elvitt túrázni minket – ami olykor katasztrofális rajzokkal végződött, elmentünk együtt kocogni, hogy leadjon az aputestéből, együtt ültettünk növényeket vagy pedig a nagyi régi birtokán fociztunk, de mindez már a múlté.
Talán a kapcsolatunkban akkor kezdődött meg a változás, amikor a nagyi elhunyt, és nem igazán mentünk oda többé, aztán valahogy egyre kevésbé lett időnk egymásra. Talán ebben már én is hibás vagyok, azonban jelenleg is úgy látom, hogy abszolút nem foglalkozol azzal, hogy én mit érzek, vagy gondolok, de ne aggódj apa, jelenleg anyáról is ezen a véleményen vagyok. Mert értem én, hogy boldogság ide-oda, de abba nem hiszem, hogy belegondoltak, hogy Goldie-ban meg bennem mi zajlik le.
Bevallom, kicsit elvagyok veszve, hiszen hiányzik, de a haragomat jelenleg nem csillapítja semmi, és látni sem akarom, mert egy áruló, ahogy anya is. Egy ideig bíztam benne, hogy rendbe jön minden, viszont egyre jobban azt érzem, hogy az irányítás kicsúszik a kezeim közül.
Mondd apa, helyrehozható egyáltalán bármi is?

Édesanyám
@Hannah Abbott (ex Mrs. Longbottom):
Amíg Goldie inkább apához ragaszkodott, addig én inkább a te közeledben szerettem lenni. Emlékszem, hogy kicsinek mennyiszer nyugtattál meg, amikor hatalmas viharok tomboltak, és féltem a sötétben, ahogy arra is, hogy milyen érzés volt felkelni arra, hogy az otthonunkban valami finomságnak az illata terjeng.
Neked köszönhetően rendszerető vagyok, ha nincsenek katonás rendben a dolgaim, akkor tudom, hogy úgyis szólni fogsz érte. Azt hiszem, ezt a tulajdonságot tőled örököltem. Ahogy a főzés iránti minimális érdeklődésemet is, hiszen egyszer-kétszer előfordult, hogy befogtál segíteni – és gyanítom, hogy ez ma is előfordulna, ha éppen nem lennék kezelhetetlen −, és a kviddics iránti szenvedélyben is együtt osztozunk. Te tanítottad meg nekem az alapokat, sőt előfordult, hogy meccsekre is mentünk, hol ketten, hol hárman, hol pedig apával négyesben.
Nagyon szeretlek téged is, hogy mi a fene történt az elmúlt időben, azt nem tudom, de borzasztóan zavar, hogy más karjai közt látlak. Főleg egy olyan személyében, aki a családunk régi barátjának számított. Úgyhogy mostanában veled sem felhőtlen a viszonyom, gyakran kiabálok veled, csapom rád az ajtót, vagy csak ignorállak, tudom, hogy nem helyes, de az se, amit apával csináltok. De ne aggódj, ha vele élnék, ő is ugyanezt a bánásmódot kapná. Helyette csak ignorálom őt, szőkére festettem a hajamat, mert inkább rád akarok hasonlítani, bár most már azt sem tudom igazán, hogy ki vagyok én, és hogy kik vagytok ti egyáltalán.
Anya, kérlek, kicsit figyeljetek oda rám.

Testvéreim
@Marigold Longbottom:
Az egyetlen jó dologként tartalak számon ebben az alaposan elszúrt családban. Te vagy a mindenem, a kishúgom, akit akkor is védelmeznem kell, ha már nem is vagy olyan kicsi és gyámoltalan. Nem tudom te hogy éled meg a válást, hiszen nem vagyok erről hajlandó beszélni, vagy legalább is nagy ritkán, de amikor együtt vagyunk, nem akarom ezzel pocsékolni az időnként.
Tudod jól, hogy utálom, hogy nagyjából a barátaink meg a tanáraink, kvázi az egész suli előtt zajlik le az életünk, tudod jól, hogy időnként néhány embertől kapok ezért megjegyzéseket, amiket nem viselek jól, és talán te látod a legjobban, hogy milyen egyedül is érzem magam. Vagy legalább is ismersz már annyira, hogy a problémáimat mindig is bezárkózással kezeltem, és a mostani minden eddiginél súlyosabb.
Egyébként fájt, amikor apával mentél, hiszen tudtam, hogy így nélkülöznöm kell a közös filmmaratonokat, és elalvás előtt sem ugorhatok át hozzád jó éjszakát kívánni. De elfogadtam, mert mindig is apa-párti voltál inkább, ezért nem haragudhatok rád. Ellenben aggódni aggódok érted, mert hallottam, láttam, hogy egy srác kerülget, és mindenkire gyanakvással tekintek, aki a kishúgom körül legyeskedik.
Szóval húgi, kérlek légy óvatos!

Párkapcsolat
egyelőre nem gondolkozok ilyenben túlságosan is elfoglalt vagyok azzal, hogy utáljak mindenkit, és ne higgyek a szerelemben

A gonosz mostoháim
@Wilhelmina Wilkinson:
Amikor az iskolába érkeztél nem tudtam mekkora lavinát indítasz majd el. Kedves és segítőkész voltam, hiszen nem lehetett egyszerű egy teljesen új környezetben, teljesen idegen emberek között újrakezdeni, ezért időnként a kedvedre akartam tenni: segítettem neked apróságokban, néha virággal is megleptelek puszta kedvességből.
Megbíztam benned. Nagyon sok mindent elmondtam neked, amikor SVK-ból tartottál külön órát nekem, és képtelen voltam koncentrálni. A bizalmamért cserébe pedig azt kaptam vissza, hogy elhallgattad, hogy egyáltalán ismered apámat, utána pedig össze is jöttél vele, így az iskolán belül igyekezlek jó messzire elkerülni téged, mert attól félek, valami olyat mondok, amit később megbánnék.
Miért titkolóztál?

@Seamus Finnigan:
Mit is mondhatnék? A család barátja voltál, rengeteget nevettem a közeledben, de jelenleg csak úgy tekintek rád, mint még egy személyre, aki azon dolgozik, hogy tönkretegye a családomat. Nem rajongok érted többé, sőt nem is foglalkozok veled.
Ha látlak, talán köszönök, ha úgy tartja kedvem, de inkább bezárkózok a szobámba, vagy elmegyek otthonról.
Tényleg neked is muszáj rontanod a helyzeten?

Nektek hála ébredtem rá, hogy milyen árulók és kétszínűek a felnőttek.

Apróságok

Amortentia
áfonya, az otthon és az ázott föld illata

Mumus
hogy elveszítek mindenkit

Edevis tükre
hogy újra együtt legyen a család

Hobbim
sok mindent kipróbáltam már az évek során: főzés, gitározás, kertészkedés, kviddics, tánc, foci, olvasás, de hajlamos vagyok leragadni a képernyő előtt, kocogás, manapság sakkozok, rejtvényt fejtek és drámázok

Elveim
a család szent és sérthetetlen
csak az lehet a tiéd, amiért megdolgoztál
legyél nyitott a tudásra

Amit sosem tennék meg
elárulni másokat, ignorálni a bajban lévőket

Ami zavar
a széthulló családomon kívül az, hogy az iskolámból mindenki ezt végignézte, egyébként nem tűröm a hazugságokat, a rendetlenséget, az álszentséget és ha apámhoz hasonlítanak

Ami a legfontosabb az életemben
a család

Ami a legkevésbé fontos számomra
beleütni az orromat mások dolgába

Amire büszke vagyok
hogy a kishúgom a világ legtüneményesebb embere, beválogattak a kviddics-csapatba, hogy nem vagyok olyan kétbalkezes, mint én

Ha valamit megváltoztathatnék
a családom jelenlegi helyzetét meg a génjeimet, hogy ne hasonlítsak annyira apára

Így képzelem a jövõmet
egyelőre fogalmam sincs, a mostani szituból se látom a kiutat

Egyéb
James egy életre traumatizálta a békákkal, és ha meghallja a Trevor nevet, akkor kirázza a hideg

Kevin Quinn

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Franklin Longbottom Empty
Vendég
Szomb. Jún. 19, 2021 3:02 am

Kedves fiam Franklin!

Tudom, hogy most nem vagyok éppen a szíved csücske, de azért örülök, hogy ilyen hamar megérkeztél közénk. Nem is tartanálak fel (hiszen amúgy sem tudnálak, anyád fia vagy, nem hallgatsz senkire), szóval nézz be a foglalókba, irány a játéktér, és csatlakozz a családodhoz meg a barátaidhoz! Remélem, azért a játéktéren valamelyest lecsillapodsz majd, és tudjuk rendezni a viszonyunkat.
Nem is tartalak fel tovább, szaladj foglalózni, jó játékokat! Very Happy

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: