Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Luciana Marchetti

Anonymous

Luciana Marchetti Empty
Vendég
Szer. Jún. 16, 2021 9:10 pm

Luciana Marchetti

Lucy

Nem:

Kor: 23 év

Vér: félvér

Születési hely: New York

Iskola/ház: Ilvermorny (Wampus)

Munka: családi biznisz (kém)

Családi állapot: egyedülálló

Patrónus: kaméleon

Pálca: Ébenfa, sárkány szívizomhúr, 12 hüvelyk

A hét főbűn

Luciana Marchetti jelleme rendkívül összetett, akadnak pozitív és bőven negatív tulajdonságai is, melyek meghatározzák Őt és egésszé formálják. Sokan úgy vallják, hogy Isten szemében hét főbűn létezik, ez a hét bűn pedig mind jelen van a fiatal nőben, melyeket képes tökéletes kontroll alatt tartani.

Irigység: elirigyelni mások életét, vagyonát, képességeit... Az irigység valamilyen szinten a mai emberekben mind jelen van, sokan titkolják, mások felvállalják, nem foglalkozva azzal, hogy ez miatt negatív megkülönböztetés érheti Őket. Lucy csak keveseknek mutatja ki azt, hogy mi mindenre vágyik a szíve mélyén és valószínűleg a metamorf mágiára való képessége is okkal fejlődött ki. Azzal, hogy másnak adhatja ki magát, Ő maga is egy rövid időre más ember lehet, időnként akár egy olyan személy, aki szívesen lenne Ő maga is. Ezt viszont senkinek se ismerné be, a munka az munka, ezt mutatja kifelé, a belső vágyait e téren megtartja magának. Amit viszont a család tud, hogy az elemi mágia képességét irigyli unokatestvéreitől, gyermekkorában sokat hangoztatta. Mostanra ez már csak tény maradt, szóba ritkán kerül.

Bujaság: a vágy hajszolása ma már természet dolognak számít, az emberek jobban fel merik vállalni önmagukat és engednek a testük akaratának. Luciana egyesek szerint bizonyára könnyűvérűnek tűnhet, de nem teljesen az, mert Ő válogat és becserkészi áldozatait. Soha se adja oda magát csak úgy bárkinek, amit tesz, annak mindig oka van. Élvezi a testiséget, kedvét leli benne, talán ezért se kötelezte el magát még egy férfi mellett se hosszú távon, de az is lehet, hogy még nem akadt olyan férfi, aki valóban képes lenne rabul ejteni ezt a szépséget annyira, hogy ne akarjon mást rajta kívül. Lucyt nem csak megfogni kell, de megtartani is.

Mértéktelenség: olykor képes elvetni a súlykot, nem törődve mással, csakis az aktuális élvezetre koncentrálni, legyen az egy kellemes partner, néhány jó ital vagy egy felhőtlen buli. Ritkán engedi ezt meg magának, főleg fiatalabb korában volt rá jellemző. Nehéz megfékezni és még nehezebb megtalálni, ha Ő nem akarja. Elrejtőzhet a tömegben, a külseje megváltoztatásával akárki lehet...

Kapzsiság: Marchettinek született és bár bőven van vagyona és a családi névnek hírneve, mégis mindig többet és többet akar. De így váltak a felmenői is naggyá, nem elégedettek meg a kezdeti sikerekkel, egyre feljebb törtek és még mindig van hova feljebb jutni.

Harag: ha valaki magára haragítja Lucyt, az semmi jóra se számíthat, ugyanis ez a nőszemély haragtartó a javából. Borzasztó ellenfél, mert nem riad vissza semmilyen fegyvertől sem, legyen az akár fenyegtés, kínzás vagy a végső halál. Elégtételt vesz, megtorol minden bűnt, csak utána képes lenyugodni a lelke. Könnyű egyébként felhúzni, indulatos és temperamentumos, ami a szívén az pedig sokszor a száján is.

Jóra való restség: nem követi az emberek által megszabott kötelező normákat. A szabályok arra valóak, hogy megszegjük Őket, a pedig relatív. Nem behódoló típus, Ő az, akit követni szokta, ritkán hajt fejet más előtt.

Büszkeség: rendkívül büszke teremtés. Büszke a nevére, büszke a kinézetére, büszke mindarra, amit eddig elért. Nem visszafogott, nem félénk, tökéletesen tisztában van önmagával és saját képességeivel.

További jellemvonások

Családcentrikus: Luciana számára a család mindent jelent. Értük tűzbe menne és sohase árulná el Őket. Aki pedig árt a családja tagjainak, az az Ő ellenségévé is válik. A legidősebbtől a legkisebbig a vérét adná.

Intelligens: rendkívül okos és ezt sokszor ki is használja. Képes butának tettetni magát, ha a szükség úgy hozza, de mint valami kaméleon, bármikor külsőt válthat, bárhova beépülhet, úgy érzi, hogy bármit megtehet. Az iskolai eredményei is mindig kiemelkedően jók voltak, soha se akart beolvadni a tömegbe. Különlegesnek vallja magát.

Makacs, akaratos, célratörő: ha akar valamit, azt véghez is viszi és nincs senki, aki ettől el tudná tántorítani. Nehéz vele, fafejű tud lenni és hirtelen, mégis az esetek nagy részében jó döntéseket hoz.

Megnyerő személyiség: mindent egybevéve Lucy egy kedvelhető személy, senki nem tud elmenni mellette csak úgy, szó nélkül, mindenkinek megvan róla a véleménye. Van benne valami, ami soha se unalmas, soha se visszataszító, inkább érdekes és kíváncsivá teszi a másik felet, hogy meg akarja ismerni. Legalábbis azt az énjét, amit Luciana láttatni enged.

Életem története

Azt mondják, hogy a születésem napján hatalmas vihar söpört végig New Yorkon és édesanyámnak nagy kínlódások árán sikerült életet adnia nekem a családunk birtokán. Mindennek már 23 éve, de arra az őszi napra mindenki jól emlékszik. Második gyermekként jöttem a világra, mégis az életem majdnem anyám életébe került. Túl sok vért veszített, még a szíve is majdnem leállt, de Ő küzdött azért, hogy velünk maradhasson és felnevelhesse gyermekeit. Nem történt meg a tragédia, és bár hosszú ápolásra szorult, teljesen felépült, így a család nem lett csonka, őszinte volt az öröm érkezésemkor.
Azt mesélik, hogy már gyerekként is különleges kislány voltam, egészen kicsi koromban megmutatkozott metamorf képességem, melyet oly könnyedén használtam, akár csak az egyszerűbb varázslatokat. Jó érzékem van a mágia használatához és soha se féltem az erőmtől, akkor se, hogyha magamnak ártottam vele. Időnként sajnos előfordult, hogy visszájára sült el néhány varázslatom, de az ember a saját kérén tanulhat a legkönnyebben, én pedig így tettem. De nem voltam egyedül, a családom mindenben támogatott, a bátyám rendkívül sokat segített és az unokatestvéreim társaságában is rengeteg időt töltöttem.
Az Ilvermornyban töltött éveim életem legszebb évei voltak. A Wampusba kerültem és szinte rögtön közkedveltté váltam. Sok barátot szereztem, rengeteg csínyben részt vettem és igyekeztem a tanárok orra alá is borsot törni. Szinte elrepültek azok az évek, melyek során belekóstolhattam a kviddicsbe, megtanultam bánni a férfiakkal és még a cserediák programban is részt vettem. Egy évet eltöltöttem a franciáknál a Beauxbatonsban, de jártam a Roxfortba is, a Mardekár házba. Imádtam megismerni más varázslóiskolákat és az ottani diákokat, kíváncsi voltam, miként tanítanak, így bővítettem a tudásomat és természetesen a nyelvi ismereteimet. Mindig is önálló voltam, soha se féltem egymagam nekivágni egy ekkora útnak és nem éreztem egyedül magam. Ha az ember magabiztos, akkor bármire képes, én pedig megállíthatatlan voltam.
A diák éveim után egy akadémiai képzést is elsajátítottam, méghozzá egy olyat, amely a különféle mágikus szimbólumokkal foglalkozott. A rúnák megismerése még több hatalmat jelentett, azzal pedig, hogy az egyik remek professzorral is összeszűrtem a levet, olyan könyveket is a birtokomba adott, amelyeket soha se szabadott volna megtennie. Könnyű szerrel az ujjaim köré csavartam, kihasználtam, a tudása pedig immáron a Marchetti család tudásává vált. Nem volt hosszú kapcsolat, még csak túl izgalmas se, de szükségszerű volt. Az Ő segítségével kerültek fel az első jelek a testemre, tanultam meg használni Őket, váltam erősebbé.
Természetesen az Ilvermorny után nagyobb részt vállaltam a család életébe, az akadémia mellett bőven volt időm másra is, és bár sűrűn utazgattam és jártam el szórakozni, a kémkedés művészetét is elkezdtem elsajátítani. Az akadémián gyakoroltam, ott adtam ki először magam másnak, kerültem az emberek bizalmába, majd utána mentem oda, ahova nagyanyám vagy apám küldött. Eleinte egyszerű feladatok voltak, majd egyre összetettebbek, hosszabb távúak, az évek pedig elrepültek.
A családunk mindig összetartó volt, mindig erős és bár értek minket tragédiák, szét nem ziláltak. Fiatal voltam, amikor szeretett unokatestvéreim szülei meghaltak, és bár előtte is sok időt töltöttem a társaságukban, ez az esemény után még többször voltam a közelükben, így olyan fontossá váltak a számomra egytől egyik, akár csak Dario. Nem lepődött meg senki, amikor úgy döntöttem, hogy követem Őket Angliába. Régen jártam már ott, utoljára akkor, amikor a Roxfortban tanultam, így ideje visszatérnem és talán néhány régi barátot is meglátogatok majd. Az érkezésem meglepetésnek szánom, néhány hetet talán Ciroéknál töltök majd, elvégre meg kell találnom nekem is a tökéletes házat, azt pedig mégse siethetem el. Úgyis örömmel látnak majd!
Anglia egyébként nehéz falatnak ígérkezik, ott még nem ismernek minket annyira, mint Amerikában, de itt az idő, hogy mi, a legfiatalabb Marchetti generáció is bizonyítson. Alig várom, hogy beépülhessek a Minisztériumba, hogy hozzájussak olyan információkhoz, amelyek a hasznunkra lehetnek, bár ki tudja, könnyen lehet, hogy más feladatot szánnak nekem. Még jó, hogy nőből vagyok és tudok egyszerre több felé is koncentrálni, mert eszem ágában sincs csak lazán elevickélni a vízben, én a mélybe akarok lejutni, a dolgok sűrűjében lenni.

Ha tükörbe nézek

Dögös, vonzó, olyan nő, akin nem csak a férfiak szeme akad meg, hanem akár a nőké is. Lucy mellett nehéz elmenni úgy, hogy ne pillants rá, erős a kisugárzása, akár csak a jelleme. Léptei magabiztosak, kiállása határozott, szemeivel pedig képes az emberek lelkéig látni.
Nem nőtt túl nagyra, 164 cm, de ezt magassarkú, elegáns cipőivel mindig kompenzálja, melyekben úgy tud közlekedni, ahogy kevesen. Kecsesen jár, karcsú, izmos teste ott domborodik, ahol kell, Ő pedig nem rest idomait kiemelni néhány dögösebb ruhadarabbal. Szereti a kivágott felsőket, a rövid szoknyákat, a bőr holmikat. Ami szép, azt kár elrejteni, de azért nem mondható rá az se, hogy kurvásan öltözködne. A fekete színt részesíti előnyben, sötét, fekete haja miatt az illik hozzá a legjobban. Az elegáns ruhadarabok is rendkívül jól állnak, neki, mégis egyedi stílust alakított ki magának.
Kedveli az ezüst kiegészítőket és a tetoválásokat, melyek közül nem egy található a testén. Ezek a tetoválások viszont csak azok számára látszanak, akiknek Lucy is meg akarja mutatni - a metamorf mágiának hála ezeket elrejti a kíváncsi szemek elől -, mivel mindnek külön képessége van. A tetoválások egyben rúnák is, amik segítik Őt a munkája során, az aktiválásuk pedig pofonegyszerű, hála annak, hogy mostanra már képes pálca nélkül varázsolni.

Családom

Édesapám
Giovanni Marchetti: másodszülött fiú, aki Antonio halála után valószínűleg Fiorella örököse lesz. Határozott, talpraesett férfi képét mutatja a külvilág felé, de az igazság az, hogy lesi anyja minden szavát. Remek családapa, amikor teheti, akkor sok időt tölt a gyermekei és a felesége társaságában.

Édesanyám
Odette Marchetti: Amerikában ismerkedtek össze Giovannival. Hét évvel fiatalabb a férfinál, így az Ilvermornys évek alatt szinte észre se vették egymást. Az egyik nagyobb összejövetelen beszéltek először egymással, ahova Odette családja is hivatalos volt.
Kedves, szerető anyuka, aki egyetért a Marchetti család alapelvével, mely szerint a család az első. Hivatalosan nincs munkahelye, Giovannit segíti és egyre több időt tölt Fiorella társaságában. Medimágus képzettsége van és remek bájitalkeverő, így a Kereszanya éveinek meghosszabbítását igyekszik biztosítani.

Testvéreim
Dario Marchetti: négy évvel idősebb Lucynál. A testvérek közötti kapcsolat rendkívül szoros. Dario az, aki tökéletesen képes megérteni Lucianat, még a legnehezebb pillanatokban is, aki mindig mellette áll, de ez természetesen oda-vissza van. Egy egészséges rivalizálás azért mindig volt kettőjük között, de soha se kellett a védelmező báty szerepét betöltenie. Természetesen Dario is Angliába tartott, miután Lucy úgy döntött, hogy követi unokatestvéreit.

//Ha Dariot megalkotják, akkor ez a rész névvel együtt változhat!//

Apróságok

Amortentia
Orchidea, vanília

Mumus
Az élve eltemetés.

Edevis tükre
Hogy a tükör mit mutatna meg valójában, azt még Ő maga se tudja. Túl sok mindenre vágyik, túl sok mindent akar elérni még az életében, de valószínűleg a családja lenne körülötte, saját utódokkal természetesen.

Hobbim
Imád varázsolni, fejleszteni a tudását, ezen kívül minden kalandban és extrém dologban benne van. Szeret utazni, érdekli a világ minden része, szívesen tanul nyelveket is, melyeket a munkája során hasznosíthat. Szeret és tud is főzni, imádja az olasz kajákat és a szíve csücske Róma, ahová sűrűn visszatér. Szeret fesztiválokra is járni, élvezni az életet, de egy jó mozizást is ritkán utasít vissza.

Elveim
A család az első.

Amit sosem tennék meg
Nem árulná el a családját.

Ami zavar
Hogy nem vagyok elementalista, mint az unokatestvéreim.

Ami a legfontosabb az életemben
A családom minden tagja.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A vér. Lucianat úgy nevelték, hogy az embert nem a vére határozza meg. Egy mugliban is lehet annyi potenciál, amennyi egy aranyvérűben is van.

Amire büszke vagyok
Büszke arra, aki, minden jellemvonására, kinézetére, képességeire, a családjára.

Ha valamit megváltoztathatnék
Ha tehetném megmenteném a nagybátyámék életét.

Így képzelem a jövõmet
A példaképe Fiorella Marchetti, a nagymamája, akinek szeretne a nyomdokaiba lépni egyszer. Nagy terv és még nagyobb felelősség, amit ha nem is ér el, mindenképpen a család vezetői közé akar tartozni, akinek a szava még többet ér, mint jelenleg. Tenni akar azért, hogy a Marchetti család még feljebb jusson.

Egyéb
Metamorf mágus
Képes pálca nélkül varázsolni

Emeraude Toubia

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Luciana Marchetti Empty
Vendég
Pént. Jún. 18, 2021 6:12 am

Kedves Luciana!

A családi összetartásból titeket kellene tankönyvi példává emelni, annyira tartjátok egymás hátát jóban és rosszban. Egy ilyen családi háttér és rokonság mellett nem csoda, ha te is beugrottál a közös bizniszbe és gyarapítani akarod a neveteket. Ami a hírnevet és egyéb nyalánkságokat illeti, azt hiszem nem kell a szomszédba menni azért, hogy tudd, benned minden megvan. Roppant összetett egyéniség vagy, aki tökéletesen tisztában van az erősségeivel, a gyengeségeivel és a szépségét sem fél kihasználni. Az eddigi tetteid is eltökéltségedet és a családod iránti törhetetlen hűségedet tükrözik, én pedig roppant kíváncsi vagyok, hogy ezt a jövőben is ilyen elegánsan kezeled-e és tartod az irányt, vagy Anglia kicsit megfog. A döntés alighanem a te kezedben van, mennyire kezdesz el tevékenykedni, mindenesetre jól áll ez a rossz lány köntös. Viseld sokáig. Very Happy
Nem is tartalak fel tovább, szaladj foglalózni, jó játékokat! Very Happy

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: