Már csak pár hét van vissza a tanévből, aztán mindenki hazatér a családjához. Hiányoznak már a szüleim és a fivéreim is, mégis... valahogy egyre furcsább érzés lesz magam mögött hagynom a Roxfortot és a varázslatot. 17 éves koromig nem varázsolhatok az iskolán kívül és bár eleinte tartottam tőle, mostanra egyre jobban a részemmé vált. Talán... talán a sok rossz ellenére, ami itt történt velem valahol mégis elkezdtem jól is érezni magam. Elvégre, némileg csökkentek a szekálások, talán én magam is változtam. Nagyon vártam már ezt a Roxmortsi hétvégét, szeretem a varázslófalut és hiába nem először járok az utcáin, ugyanúgy lenyűgözve nézek körbe, majd némi idő után betérek a Három seprűbe. Eleinte idegenkedtem a vajsör ízétől, de mostanra az egyik kedvenc italom lett. A pulthoz érve kérek is egy nagy pohárral, majd azt fogva kerülgetem az italozóban lévőket, igyekezve eljutni az egyik üres asztalhoz. Később tervezek találkozni néhány háztársammal, de addig még megiszom ezt az italt és élvezem a hely hangulatát. Mivel kellemes idő van odakint, így ma egy törtfehér, kötött pulóvert húztam fel, világoskék színű farmernadrággal, hajam pedig kibontva hagytam. Hatalmas, kék szemeimet némileg kiemeltem, a lányok mondták, hogy a smink sokat segíthet az ember kinézetén és... talán igazuk van. Amióta időnként alkalmazom, azóta kevésbé néznek rám furcsán és a fiúk is más szemmel tekintenek felém, ami még mindig zavarba ejt, reagálni nem is igazán tudok rájuk, inkább úgy teszek, mintha észre sem venném őket. De oh, bár a velem szemben lévő srácot időben kiszúrnám, meg valaki meglök oldalról, miközben a pult felé halad, így én arrébb lépek, majd előre és már meg is történik a katasztrófa. A vajsöröm szinte teljes tartalma szerencsétlen srácon köt ki, bár az én pulóverem is kap belőle valamennyit. Arcom vörössé válik, majd zavartan nézek fel az ismerős fiúra. A kviddics meccseken kint szoktam lenni, így egyértelműen felismerem Maxot, bár beszélni még soha se beszéltem vele. Repülni igaz nem tudok, de van valami ebben a varázslósportban, ami lenyűgöz, ezért ki nem hagynék egyetlen mérkőzést se. - Jaj, bocsánat, ne haragudj! Figyelmetlen voltam, én... - nyúlok is kezeimmel felsője felé, hogy saját pulóverem aljával szárítsam fel a nedvességet, de hamar rájövök, hogy ez hasztalan. Bűbájtanból se vagyok túl jó, így esélytelen, hogy azzal megszárítsam és eltűntessem a foltokat, talán jobb meg se próbálnom, még kinevet és elküld a francba. Bár így is utóbbi sejthető reakció lesz. - Komolyan sajnálom! Talán... talán egy bűbájjal lehetne segíteni rajta, de én... én nem tudom. Bocsánat! - még mindig szabadkozom, most már páran felénk is néznek, de van, aki csak fejet csóválva megy tovább, míg akad olyan asztal, ahol pár Mardekáros felém mutogat, nevetve, hogy na, a béna lány már megint produkálta magát. Ez persze nem segít a helyzetemen, bár megszoktam már a gúnyolódásukat, mégis fáj... mindig fájni fog. Tudom-tudom, a sarkamra kellene állnom, sokan tanácsolták már, de egyelőre még nem ment. Talán majd egyszer.
Vendég
Kedd Jún. 15, 2021 10:21 pm
Amy & Max
K
ellemes idő, váltotta fel a már unásig ismétlődő esőzéseket, igaz mostanság gyors, valamint kiszámíthatatlan záporok tűnnek fel, ám a mai nap más volt. Az égbolt tiszta, és madárcsicsergés nyomott el minden más neszt. Csodálatos…kár miszerint hamarosan el kell hagynom a birtokot. Sokan örülnek, hogyha haza jutnak nyáron, s az iskola falain kívül töltik a szünetet, azonban én nem tartoztam eme csoportba. Valószínűleg megint mehetek a nagybátyámhoz a mezőgazdaságba dolgozni. Elég volt apám zsörtölődését hallgatnom afelől, hogy az én hókusz-pókusz világomban minden olyan drága. Szóval, ha lehet már nyáron megszedem magam, hogy azzal is támogassam a tanévemet. Idén se jött rosszul a plusz pénz, se az Abszol Úton, vagy az expresszen, de még itt se, hiszen a Roxmorts bazárjai méltán híresek voltak a rágcsálnivalójukról, na meg a Három Seprű…már igazi sört is kóstoltam, mikor apám stikában megkínált, de az egy olcsó lőre az itteni vajsörhöz képest. Most nem vágytam társaságra, magányra volt szükségem. Úgy gondoltam elhozok pár ceruzát, valamint a rajzmappámat, és az adandó alkalommal egy jó ser mellett, megörökítem a legjobb pillanatot. Kitűnő tervezés volt, azonban mint minden tervbe, ebbe is csúszott hiba, vagyis nem is csúszott, hanem ömlött. A nyakamban landol egy korsó, szinte teljes tartalma, talán csak az vígasztal, még ha ilyenre gondolni sem szabad, hogy az engem megkeresztelő, magát is leöntötte. - Semm…semmi baj. – mondom ki reflexszerűen, miközben a kezemet rázom a ragacsos nedűtől. A szemeim olykor-olykor felpislantanak a másikra, és kérdőn nézik. Hiába fejtegetem az agytekervényeim között, szinte csak néhány emlékképet találok az ismerős arcról, azonban a hozzá kapcsolódó névnek nyoma sincs. Bár ezután a szemem inkább levándorol, és furcsán megvillan, ahogy a hugrabugos hozzámér, szinte bármilyen előzet engedély nélkül. Csak feszengek ott, amíg abba nem hagyja, a sikertelen megszárításomat. - Nem történt semmi megesik az ilyen. – jobb híján csak ezt tudtam mondani, persze a kisördög a vállamon bizonyára mást mondana. A pálcámat elővéve, a szárító bűbájjal próbálkozom, azonban a meleg levegő se tud sokat segíteni, mivel a rám száradt itóka, enyhén megköt, viszont most jobb ötlet híján ezzel kell beérnem. - Gyere, ne is törődj velük. – emelem ki a leányt a rivaldafényből, egy gyengéd mozdulattal. - A mardekárósok valószínűleg addig foglalkoznak veled, amíg el nem tűnsza szemük elől. Hiába a zöld talárosok ilyenek, de úgyis hamarosan találnak mást, akit szekálhatnak. Egészen az asztalomhoz vezetem a másikat, ahová még csak leszedelődzködtem, hisz még italt is csak most akartam kérni, közvetlenül a beleset előtt. - Mit kérsz, kedves… - próbálom kiejtetni vele a nevét, s ha megmondja azt, valamint amit rendelne, már kerülök is egyet. Igaz neki kéne meghívnia engem, azonban most jobb, ha egy kicsit lepihen.
Vendég
Csüt. Jún. 17, 2021 10:52 am
Max & Amy
Roxmortsi ügyetlenkedés
Soha se tervezem, hogy bajt okozok, mégis mindig sikerül. Reméltem, hogy ez a nap nyugodtan telik majd, erre már itt, a Három seprűben sikerül leöntenem egy szegény srácot majdnem az egész vajsöröm tartalmával. Hát ezt aztán jól megcsináltam... Sokszorosan kérek tőle bocsánatot, próbálom meg saját pulóveremmel felitatni a ragacsos italt, és hiába mondja, hogy semmi baj, egyértelműen rástresszelek a történtekre. - Másokkal nem, de velem... sajnos sokszor. És ne mondd, hogy nem történt semmi, hát csupa vajsör lettél. - sóhajtok nagyot, majd lesütöm szép szemeimet és csak akkor nézek fel ismét a fiúra, amikor látom, hogy varázsolni készül. Az én ruhám igaz még nedves, de nem foglalkozom vele, az övé legalább jobb, bár a cukros ital foltjai még látszanak. Amikor viszont magával hív meglepetten pillantok rá, de végül követem, a Mardekárosok asztala felé pedig csak egy apró pillantást vetek. - Hát nem is tudom, engem sűrűn megtalálnak és nem tűnik úgy, mintha megunnák a dolgot, de... hátha igazad lesz. - szóval követem és lerogyok vele szemben az asztalhoz. A meghívásra viszont tényleg nem számítok, annyira ledöbbent, így némi fáziskéséssel csúszik csak ki a nevem. - Amy és... egy vajsör jól esne. Köszönöm, nagyon kedves tőled. - szabadkoznék, hogy nem kéne, de inkább befogom és elfogadom a kedves gesztust. Egyébként se volt még ilyesmiben részem, hogy meghívtak volna, éppen ezért esik annyira jól. El is nézek Max után, majd amíg elvan, a Mardekárosok felé pillantok, akik valóban úgy tűnik, hogy már nem velem foglalkoznak. Kissé megnyugodva sóhajtok, majd hátradőlök és várok. Az asztalon viszont látva a fiú holmijait kíváncsivá válok, de nem nyúlkálok, csak leskelődöm, amikor pedig Max visszatér, megköszönöm még egyszer az italt, majd fejemmel intek a mappa felé. - Csak nem te is szeretsz rajzolni? - igen, én is, bár nálam most nincs semmi, ami erre utalna. Beszélgetést kezdeményezek, egyelőre csak ilyen könnyedet. Jó lenne, ha máris találhatnék vele egy közös pontot.
Vendég
Pént. Jún. 18, 2021 8:26 pm
Amy & Max
K
icsit se számítottam arra, hogy egy hölgy leönt engem, azt meg végképp nem gondoltam, miszerint az letapizik. Nem vagyok prűd, mégis hogyha se szó, se beszéd, valaki csak úgy hozzám ér, azt nem igazán szívlelem. Persze az érzéseimmel szemben próbálok nyugodtan, illetve megértőnek mutatkozni. - Jó, hát igaz. Most hirtelen olyan dolgok történtek, melyre nem is számítottam, tehát a semmitől ez bizony több. - fejeztem ki magam, csakhogy oldajam kettőnk között a kellemetlen helyzet feszültségét, valamint még egy mosolyt is az arcomra erőltettem. Minden esetre a hugrabugos próbálkozásai a megszárításommal kapcsolatban kicsit se váltak be, ezért egy egyszerű varázslattal megkönnyítettem mindkettőnk számára a dolgot. - Egyébként, engem is kikezdtek anno, viszont ismertem olyan zöld talárost, aki mikor megszorultam, segített nekem, az egyik feladatban. Igaz egy kis ideig meg kellett neki tennem pár dolgot, de egy felsőbb évestől mit várnánk? - mesélek el neki egy történetet, amely még kis tacskó koromban történt meg velem. Minden esetre sikerült félre tenni az ellentéteket, s a neve mellet, még egy itókára is meghívom őt. - Szóval Amy, milyen a hugrabugnál lenni? Sokan alábecsülik azt a házat, viszont erre már pár diákjuk rácáfolt. - érdeklődök tőle, majd én is kapok egy kérdést. Belekortyolok a vajsörömbe, majd előveszem a mappát, illetve a kezébe nyomom azt. Ha belelapoz láthatja, hogy tele van mágikus lényekkel, na meg néhány portréval. Szén, grafit, valamint egy-két vízfestékes ábrázolásba bukkanhat fellapozva azt. - Igen szeretek, akkor ezek szerint te is szeretsz, esetleg itt vannak a munkáid? - érdekel engem is miféle alkotásokkal találkozhatok a Roxfortban. Elég kevés a művészlélek, de ez nem is egy olyan intézmény, amely erre szakosodott. Hogyha van időm nyaranta, én is tanárhoz megyek, vagy tanfolyamokra járok, ám a legtöbb praktikát magamtól tanultam, vagy videók alapján.
Vendég
Hétf. Júl. 05, 2021 8:21 am
Max & Amy
Roxmortsi ügyetlenkedés
Ismerem az illemet, én csak segíteni akarok, bele se gondolva abba, hogy taperolásnak venné. Istenem, ha ezt tudnám biztosan elvörösödnék teljesen. A baj viszont már megtörtént, nincs mit szépíteni rajta és az én hibámból, de Ő szerencsére jobb bűbájtanból úgy tűnik, mint én, így bár rajtam nem segít, mégis halkan szusszanok, hogy magán igen. Nem lesz tökéletes a végeredmény, de jobb, mint volt. - Zöld taláros? De fura, hogy így hívod a Mardekárosokat... - mosolyodom el, majd hallgatva a történetet hümmögök kicsit. - Pár dolgot? Miféléket? - én nem hiszem, hogy képes lennék erre. Nem akarnék senkinek se a lekötelezettjévé válni csak azért, hogy később ne kössenek belém. De persze mások vagyunk, neki bizonyára megérte, most legalábbis úgy meséli. - Honnan tudod, hogy a Hugrabughoz tartozom? - kérdezek rá kíváncsian, majd elmosolyodom. - Én nagyon szeretem, mert jó emberek tartoznak oda. Tudom, hogy te Hollóhátas vagy és... a nevedet is. A meccseken szoktalak látni. - jegyzem meg zavartan, de szerintem Őt ez annyira nem lepi meg. Az iskola diákjai általában tudják, hogy kik tartoznak a házak kviddics csapataiba és a meccseken is kint szoktunk szurkolni. Én se vagyok kívétel, mert bár repülni nem tudok, valahogy nem ment, azért a kviddicset nézni még szeretem. A meghívásra nem számítok, de ha már ilyen kedves, akkor elfogadok egy vajsört, majd miután visszaér a mappára kérdezek. Átveszem, ha már felém nyújtja, majd belelapozok. Hű! - Gyönyörűek! Tényleg, te is rajzszakkörös vagy, igaz? - jut eszembe, mert mintha ott is láttam volna. De nem semmi, ahogy rajzol, főleg a varázslények tetszenek. - Nem, dehogy, ide inkább nem hoztam magammal, de igen, szeretek rajzolni. A portrék nekem nem mennek, de a tájképeket és az épületeket meg szoktam örökíteni, ahogy az állatokkal is próbálkozom. Nem mindig jönnek össze. - ismerem be zavartan mosolyogva és inkább magamhoz húzom a vajsörös poharat, hogy igyak belőle néhány kortyot. - Ezek szerint szereted a mágikus lényeket is. Ültél már hippogriffen? - kíváncsiskodom, mert hát tud repülni, ezt láttam, így nem hiszem, hogy félne a magasban. Én eddig csak távolról láttam olyan lényt, büszke egy teremtések és csodaszépek, de fel nem hiszem, hogy mernék ülni rájuk.
Vendég
Szomb. Júl. 10, 2021 11:22 pm
Amy & Max
É
rdekes egy első találkozás. Nem épp a szokványos, de néha a szokványos dolgok unalmasak. Igaz a vajsörrel való megszentelés nélkül is el tudtam volna képzelni az első szóba elegyedésemet Amy-vel, viszont akkor lehet nem is szóltunk volna egymáshoz. Mind a ketten leültünk volna egy üres asztalhoz, azután tudomást se vettünk volna a másikról. Ez egy forgatókönyv, mi viszont egy másikat éltünk meg. Lehet, hogy ebben a forgatókönyvben mind a kettőnket értek kellemetlenségek, mégis most már a gúnyos tekintetek el-el fordulnak felőlünk. Ha pedig már gúnyos tekintetekről van szó, akkor a Hugrabugos kifejti nekem, mennyire viccesnek találja az általam kitalált elnevezését. - Hát, végül is…jobb mintha álnok viperának nevezném őket. – hajolok hozzá közelebb, hogy csak mi ketten hallhassuk a rosszalló, de mégis viccnek szánt megjegyzést. Kicsit felelevenítek egy régi történetbe, amely még a Tiltott Rengetegben történt meg velem, s egy zöld talárossal. Jó üzlet volt, hiszen a tanárom nagy örömmel fogadta a szorgalmi feladatomat, nekem meg csak ez számított. Az, hogy akkor éppen ki mit gondolt róla, mikor a tartozásomat tudtam le, az engem nem érdekel, csakis az eredmény…az az egyetlen ami számít. - A kutyájáról kellett gondoskodnom cserébe, na meg némiképp róla is. Ebben semmi megalázó nincs, én elfogadtam az üzleti feltételeket, s valamit valamiért alapom egymást kisegítettük. A Tiltott Rengetegbe nem kísér el akárki, s ez a szívesség nagyon ritkán van ingyen. – okosítom fel a másikat, hogyha esetleg hasonló cipőbe kerülne, akkor fel tudjon készülni. Nemsoká újra a Házaknál lyukadunk ki, pontosabban az sárga-fekete színekkel jelöltnél. A fő kérdés az, hogy én miszerint tudtam az ő hovatartozását megmondani. - Ez roppant egyszerű, már párszor láttalak egyenruhában, na meg az arcodra van írva, hogy visszafogottabb vagy, meg jóindulatú. - nem akarom más szavakkal illetni, főleg nem rosszakkal. Sokan lenézik a Hugrabug Házat, pedig onnan is kerültek már ki híres boszorkányok, illetve varázslók. Ki tudja, ha kevesebb kreativitás, na meg elvontság lenne bennem, akkor én is oda kerülök. A másik két színben, legalábbis kevésbé tudom magam elképzelni. - Engem viszont néha idegesítenek a hollóhátsaok. Sok a magának való varázsló nálunk, s nehéz őket kimozdítani a komfortzónájukból. – jegyzem meg, a vállam fölött hátrapillantva, miképp megbizonyosodjak arról, egyik társam sincs a közvetlen közelemben. Végre leülünk, s egy kis időbe telik, mire a másik italát, na meg a magamét odahozom az asztalunkhoz. Amy máris ráveti magát a rajzmappámra, majd bőszen lapozgatja azt. - Köszi! Igen néha szoktam ott lógni. – mosolyodok el, mintha tényleg legtöbbször ott futottunk volna össze, csak eddig nem vettem róla tudomást. - Vannak olyan emberek, akik nem szeretnek embert ábrázolni. Bob Ross is egy ilyen ember…ja igen ő mugli, nem tudom mennyire ismered. Sokan még a leghíresebb muglikat se ismerik erre, igaz az előbb említett személy azért nem egy Da Vinci, mégis elismert személy. – mesélek neki, aztán kicsit összehúzom a szemöldökömet, s egy korty után folytatom. – Egyszer, ha más nem visszafelé menet megmutathatnád a munkáidat. A hippogriff szóba kerülésével, egyből felélénkülök, bár valamilyenszinten csüggedtséget vált ki belőlem, mivel sajnos nem ültem olyan lényen. - Nos…nem sajnos, csak lerajzoltam. Viszont szeretnék egyre felülni…nem lenne kedved egyet becserkészni, sokat olvastam róluk, illetve a viselkedésükről, és azt hiszem simán menne. Jaj, ne haragudj, előre rohantam. – fogom vissza magam.
Vendég
Pént. Júl. 23, 2021 7:56 am
Max & Amy
Roxmortsi ügyetlenkedés
A Mardekár ház diákjairól általában mindenkinek megvan a maga véleménye, mégis kicsit furcsálom, hogy Max ilyeneket mond róluk. - Azért abba a házba is járnak kedves emberek Mawell, nem is egy. - igen ez tőlem most furcsán hangozhat, engem is meglepett, amikor ez számomra kiderült, de több olyan diákkal is beszéltem már onnan, akik nagyon is normálisak voltak. Bár azt az apró információt nem teszem hozzá, hogy ezek többsége vagy az Ilvermornyból érkező cserediák volt vagy később érkezett a Roxfortba. Nem itt nevelkedtek a többiek között. Na de hallgatom a történetet, majd iszom egy kortyot a vajsörből, miközben a fiú arcát fürkészem. - Ha úgy érzed, hogy neked jó volt így, akkor tényleg jó döntést hoztál. - biccentek, de ez után ismét némileg általánosít, mintha másik házba nem járhatna visszafogott lány. De talán tényleg emlékszik rám, ahogy én is Ő rá. Kicsit fura nekem ez a fiú, tagadhatatlan, de próbálok eltársalogni vele. Rajzszakkörön is mintha már láttam volna! - A házak nem az embert jellemzik, te is tudod, hogy sokan befolyásolták a Süveg döntését és a saját akaratukat érvényesítették. Szerintem nem annyira helyes, hogy általánosítasz. - félénken jegyzem ezt meg, majd lesütöm pilláimat és inkább a kezeim között lévő vajsört nézem. De jobb is, hogy a rajzokat nézem meg most, azok valóban nagyon szépek, van a fiúnak tehetsége. Több, mint nekem. - Bob Rossról még nem hallottam, de én is mugli születésű vagyok, így ismerem a varázstalan dolgokat. De sajnos a tudásom mindenre nem terjed ki. - halkan sóhajtok, mert lenne még mit megtanulnom. Szeretek rajzolni, járok rajzszakkörre, de a híres festőket vagy egyéb művészeket nem tudom. Se a mugliknál, se a varázslóknál. Jó, egy Da Vinci azért nekem is mond valamit. - Mondtam, hogy nem hoztam magammal a rajzaimat, így visszafelé nem fogom tudni, de persze, egyszer szívesen. Majd az egyik rajzszakkör után, ha gondolod. - oda úgyis szoktam vinni a rajzaimat, hogy megmutassam őket a professzornak és kikérjem a véleményét, hogy hol min kellene javítanom, hogy jobb legyek. Kicsit bánt, hogy nem figyel rám teljesen, bár megszoktam. Próbálok azért még érdeklődni, ezért terelem a témát a hippogriff felé. - De, nagyon szívesen, de... nem biztos, hogy én vagyok erre a legalkalmasabb partner. Én... félek tőlük és szerintem megéreznék a félelmemet és csak hátráltatnálak. - sóhajtok halkan, nem szeretnék gondot okozni még csak véletlenül se. De jól esik a közös program felvetése. Mondjuk Ő magabiztosnak tűnik, de mi van akkor, ha baj lesz? Nem tudnék segíteni... - Na és mi a kedvenc varázslényed? - maradok ennél a témánál, ez talán beválik, miközben kortyolgatom tovább az italomat. A figyelmem teljesen Max-é, nem nagyon nézek másfelé, már egészen jól képes vagyok kizárni a környezetemet.
Vendég
Vas. Júl. 25, 2021 10:03 pm
Amy & Max
K
icsit megrázkódok, mikor meghallom a hugrástól, hogy szerinte én minden egyes zöld taláros egy kalap alá veszek, erre gyors kézmozdulatokkal reagálok, hogy hárítsam az előbb megfogalmazottakat. Egyetlen rossz vicc, miatt ne kéne ilyesfajta következtetést levonnia, de az én hibám…gyakran egészen hihetően, már-már fapofával adok elő egy teljesen komolytalan tényt. - Hát hogyne járnának oda is kedves emberek, csak éppen a képességeik alapján, sokkal többen tévednek törvénytelen utakra. – magyarázkodok, miközben a pillantásom el-el vándorol mások irányába. Remélem senki nem néz valami elfogult bunkónak emiatt…áhhh mindegy, fölösleges ilyenen aggódni, az én karrierem a szocializálódás trén már rég kerékbetört. Igaz vannak barátaim, de nyilván nem vagyok karizmatikus alkat, ki köré tucatjaival oda gyűlnek. Ez nem az én stílusom, s gondolom nem is lesz más. Még arról is mesélek Amy-nek, mikor egy Mardekáros segített ki. Az iskolában már alig töltöttünk együtt időt, neki már nem sok volt hátra ez kétségtelen, viszont máshogy tartottuk a kapcsolatot. Pár hetente, vagy havonta írok neki, s ha olyan rajzot mellékelek, melyről kikérem a véleményét. Akkoriban Josephine-vel elég jóban voltunk, de már egyre többet késnek a levelei. Mi lehet vajon vele? Egy újabb elfogultságomat firtató mondat térít magamhoz. Ajjaj, ebből már nem jöhetek ki jól. - Jó, nyilván. Vannak, akik azt kívánta ide, vagy oda kerüljenek, ez tiszta sor. Ugyanakkor én minden kétséget kizárva, akkor is rábíztam volna magam a Süvegre, hogyha ennek az információnak a hiányában megyek oda. Eléggé ódon az a kalap, szóval csak tud valamit. Tegyük azt, ha a Süveg szerint én a Griffendélben sokra vihetném, akkor hallgatok rá. Igaz nekem nem voltak a családomban olyanok, kik ezt befolyásolják, még a Roxfortról sem tudtam semmit, nem hogy a Házakról. Egyedül a kalap verse az, ami kissé tisztázta a dolgokat. Szóval fölösleges ezen vitázni, te sokkalta, az ember akaratát tiszteled ebben az esetben, én pedig az előnyöket nézem. – ismertetem vele a sajátos meglátásomat, amiben eléggé elfogult vagyok. Úgy érzem, hogyha mindenkinek a saját döntése érvényesülne, akkor a Házaknak se lenne értelme, mivel a címer, vagy a szín egy amolyan szimbóluma annak, milyen csoporthoz tartozol. Ráadásul ott a mondóka, na, annak tényleg semmi értelme nem lenne, meg a Süvegnek se. - Bob Ross ismeretlensége kapcsán nem csodálkozom, sokan nem tudják ki ő. Én se olyan régen akadtam rá a munkásságára az interneten. Még a VHS, meg a parabola korszakában hódítottak a videói, de szerencsére fent maradtak ezek a későbbi generációk számára. – mondom neki tudálékosan, persze még meg lehet említeni a saját márkájú festékét, valamint ecseteit, de ezek nyilván kevésbé érdekes tények. – A te szüleid mivel foglalkoznak? Az én apám mérnök, édesanyám pedig eladó. Apám ki csak a matematikában, illetve a fizikában hitt, képzelheted mennyire feldobta, hogy a fiát valami mutatványosnak képzik ki, nem pedig lélektelen gépek megalkotójának. – volt némi keserűség a szavamban, még akkor is, ha azt egy mosollyal próbáltam leplezni. A rajzok kapcsán, egy határozottat bólintok. Szeretném látni a munkáit, de ha nincsenek itt, akkor nincsenek. Minden esetre a következő szakkörön úgy is megcsodálhatom őket. Addig meg türelmesnek kell lennem. A hippogriffek említése viszont a csüggedésemet egy szempillantás alatt elhessentik. Mint egy macska, aki észreveszi az avar alatt zörgő rágcsálót annyira koncentrálok. - Jaj, nem kell félned. Sokat tanulmányoztam őket, s csak alázatosnak kell lenni, na meg ismerni kell a testbeszédjüket. Később persze már természetesebben is megközelíthetsz egyet-egyet, de ameddig nem nyered el a tiszteletüket, addig nem árt az óvatosság. Hogyha gondolod. először megpróbálom én, azután te. – élem bele már most magam. Ha ezen csodálatos lényekről van szó, akkor nálam nincs megállás. - Hippokamposz, na meg a furkász. Neked mi a kedvenced? – érdeklődök, s ha válaszolt tovább megyek. – Később szeretnék a Varázslény-Felügyeleti Főosztályának tagja lenni. Jó lenne, hogyha megtudnám védeni ezeket a nagyszerű lényeket.
Vendég
Szer. Aug. 04, 2021 9:23 am
Max & Amy
Roxmortsi ügyetlenkedés
Nem ismerem még Maxet, így fogalmam sincs, hogy mit kell nála komolyan venni és mit nem, de hamar érzékelem, hogy amit mondott, azt nem kellett volna, hiszen kezével is jelzi tévedésem, én pedig zavartan pirulok el. Megjegyzésére viszont most nem mondok semmit, talán az előbbi után nem árt, ha hallgatok. - Félreértesz Maxwell, én nem vitáztam. Egyébként én is úgy kerültem ide, hogy nem ismertem se az iskolát, se a házakat. Igazából a mágia létezésével is akkor tudatosultam, amikor megkaptam a felvételi levelemet, szóval… én se választottam volna mást, mint amibe beosztottak. - mosolyodom el kissé, miközben magyarázok, de azért meglep, hogy Max is hasonlóan indult, mint én. Mégis, én nem tudtam beilleszkedni, míg Ő úgy sejtem, hogy igen. Másabb, mint én. - Oh értem! - bólogatok aprókat, és meglepően jó érzéssel tölt el, hogy értem, hogy miről beszél. A mugli dolgokkal tisztában vagyok, és végre valamiben nem én vagyok az értetlen. - A családomnak egy farmja van, ott dolgoznak a szüleim és a fivéreim is. Én is ott voltam még a Roxfort előtt. Képzelheted, hogy nálunk is milyen furcsán néztek a szüleim erre az egészre. Nem akartuk elhinni és valahol még mindig hihetetlennek tűnik, hogy létezik a mágia és hogy én se vagyok egy átlagos lány. Mármint a varázsvilágban az vagyok, de mégis… Érted, hogy mire gondolok, ugye? - szerintem amiket elmondott, azok alapján biztosan érteni fogja. Mosolygok is rá kedvesen, mert határozottan kezdek megnyugodni most már a társaságában. A kezdeti feszültség pedig elmúlik szépen lasasn. - És mondd csak Max, Téged mi érdekel majd a jövőben? Mihez kezdesz a Roxfort után? - visszamegy a szüleihez, ahogy majd én vagy az Akadémián tanul tovább? Esetleg egyéb tervei vannak? Komolyan érdekelne. A rajzaim tényleg nincsenek nálam, nem szokásom hazudni, de meg fogom majd mutatni neki mindenképpen az egyik szakkör után. A hippogriffekkel kapcsolatban viszont van bennem nem kevés félsz, így aprót nyelek, miközben hallgatom a fiút. - Hát izé, én nem is tudom. Lehet, hogy jobb lenne, ha csak te próbálnád meg, én pedig távolról figyelnélek. - eléggé félek ám a dologtól, ha ez eddig még nem lett volna egyértelmű. Na de vajon mik a kedvenc varázslényei? - Oh, a furkász nagyon édes! Én nekem… nekem azt hiszem, hogy az unikornis. Azok gyönyörűek, de a főnix is magával ragadó! - csillannak fel kék szemeim, majd a korábban feltett kérdésem is meg lesz válaszolva. Hű! - Ez nagyon szép hivatás Max! - iszogatom közben a vajsörömet természetesen, finom és jóleső, de gyorsan fogy, hála annak, hogy a társaságot most már kellemesnek élem meg. - Én szerintem visszamegyek majd a farmunkra és segítek a szüleimnek. Mágiával könnyebb lesz, mert a mezőgazdaságban már nem olyan könnyű minden, mint régen, nekünk pedig nincs pénzünk a modern, új gépekre. - ennyi előny tehát jár a családomnak, mint a varázslat. Azt pedig felesleges titkolnom, hogy szegények vagyunk.
Vendég
Kedd Aug. 10, 2021 8:44 pm
Amy & Max
S
zóval történtek érdekes dolgok, amik majdnem kiverték nálam azt a bizonyos mugli biztosítékot. Amy kertelés nélkül megvádolt azzal, hogy előítéletes vagyok...csakis egy rossz viccből kifolyólag. Nem akartam, hogy mindenkinek ez jusson rólam eszébe, ezért kézzel lábbal tiltakoztam az állítása ellen. Látva, miképp szégyenli az előbbieket, egy kissé megsajnáltam a lányt. Rosszul esik, csakhogy nekem is rosszul esik, ha a Mardekáros barátaim másodkézből hasonlóakat hallanának vissza, vagy még rosszabbakat, hiszen tudjuk milyen a pletyka. A boszorkány hallgatásba burkolózik, ezért gondolom nem kell több szót fecsérelni az előbbiekre. Helyette egy nézeteltérés kezd kibontakozni kettőnk között, mégpedig a beosztás kapcsán. - Szóval akkor csak véleményt cseréltünk. - teszem hozzá mosolyogva, mikor a Hugrabugos magyarázkodik. - Életem talán legszebb napja volt, mikor a levelet bedobták hozzám. Habár apám...nem örült neki. - némi belátást nyújtok a másaiknak azon napokra, amikor a legfeszültebb viszonyban voltam a ház urával. A túlontúl őszinte szavakat szégyen érzet követte, s így próbáltam Amy tekintetét kerülni. Csakis akkor bújtam ki a korsóm árnyékából, amint a velem szembe ülő szintén nyíltan beszél az egész felvételi mizériáról. - A nyarat én is a földeken töltöm nagybátyáméknál. Mondhatni egy kis nyári munkára megyek oda, hogy némi terhet vegyek le a szüleim válláról, hiszen nem olcsó iskola, ahová járunk. - bőszen bólogatok a lány kétségeit halva. - Ne is mond. Apám azt hitte, hogy valaki csak meg akar viccelni. Annyit, de annyit magyarázta ezt a berögződését, miszerint én is aggódni kezdtem az első napomtól. Az újabb kérdésnek hatására rögvest feltűnnek elmémben a legszebb foglalkozások, melyekben el szeretnék helyezkedni. Csakhogy még mielőtt válaszolhatnék rá, valahogy a hippogriff említése mindent félresöpör. Engem hihetetlenül feltüzel az ötlet, és vakmerő cselekvésre késztet, csakhogy a másikat kevésbé tettre kész. A lány arca elárul mindent, ezért kissé közelebb hajolok hozzá, hogy csak ő hallja. - Nem szégyen, ha félsz. - súgom oda neki, majd dőlök vissza egy nagyobbat kortyolva vajsörömből. Még mindig a varázslények világában maradunk, de már inkább elméleti síkon. A furkász Amy-nek is nagy kedvence, az unikornison meg nem lepődök meg. A legtöbb lány áradozik ezekről a gyönyörű patásokról, viszont a végén a főnixel okoz egy kis meglepetést. - Úgy hallottam egyszer a furkászokkal aranyat ásattak legendás lények óra keretein belül. - ismertetek egy pletykát, melyet a boszi is hallhatott. - Akkor bazibumm bűbáj biztos hasznos lesz a nagyobb temény érdekében. - somolygok rá, bár a viccet félretéve bizonyára jövedelmező állás lesz. Kisebb, esetleg csenevész földön sokkal nagyobb hozamot tudna termelni, mint a konkurencia. Remélhetőleg azért pár mágikus növényt is elültet, hiszen a gyógynövényekkel az Abszol Úton tudna mellékesként kereskedni. - Lehet a vajsör beszél belőlem, de mit szólnál hozzá, hogyha visszafeél megpróbálnánk becserkészni egy hippogriffet. Nem, nem engedem el a témát. - jegyzem meg, mialatt a másik arcának apró mozzanatát fürkészem.
Vendég
Szomb. Szept. 04, 2021 11:54 am
Max & Amy
Roxmortsi ügyetlenkedés
Általában könnyen szót értek az emberekkel, nem szokott félreértés lenni köztünk, de Maxel mégis annyira más. Nem is értem, hogy miért. Félreértjük egymást, másként vélekedünk dolgokról, mégis még itt vagyunk, még nem távozik egyikünk se, idővel pedig kiderül majd, hogy jól tesszük-e mindezt vagy jobb lett volna külön utakon tovább haladni. - Megkérdezhetem, hogy miért nem örült neki az édesapád? - ha nem akar róla beszélni, akkor természetesen megértem, de hogy érezze, nincs egyedül, én is elmesélem a saját történetemet, kifejtve, miként éltük meg a kezdeteket. Jó pár éve volt már, mégis friss emlékként maradt meg. - Ez igazán kedves tőled! - tehát számára se piszkos a munka és szívesen segít a családjának. Ez megmosolyogtat, jobb színben tűnteti fel a fiút a számomra. - Azért be kell ismernünk, hogy nem meglepő ez a viselkedés egy muglitól. Én se tudtam, hogy létezik mágia, bennem is sok kétség volt. A varázsvilág titokban van, és nehéz egy muglinak megemészteni, mert... olyan erőt birtoklunk általa, amit Ők nem tudnak, ez pedig féltékenységet szül. - sóhajtok halkan, hiszen az egyik fivérem pontosan ezt érzi és igazságtalannak tartja, hogy pont én bennem van mágia. Bánt ez tőle, mégse én akartam ezt. Én odaadnám neki, ha tudnám, de ez nem így működik. Visszaterelem viszont a témát Maxra, érdekelne, hogy mi szeretne lenni a jövőben, hogy neki vannak-e tervei, de a válasz előtt még a hippogriff is szóba kerül, mely csodálatos lény, én mégse érzem késznek magam arra, hogy közelebbről is megismerkedjek velük. Maradnék a háttérben. Amikor viszont a fiú közelebb hajol csak elpirulva sütöm le a szemeimet, majd picit elmosolyodom. - Köszönöm, hogy megérted. - kedves tőle, hogy nem lenéz ez miatt. Nekem is vannak természetesen kedvenc varázslényeim, de mindegyiket még nem ismerem, viszont az unikornisok és a főnixek csodálatosak. Egyszer nagyon szívesen találkoznék mindegyikkel, bár kétlem lesz erre lehetőségem. - Tényleg? Hű, egyszer tök szívesen kipróbálnék ilyesmit! - nem, én még nem hallottam ezt a pletykát, de láthatóan felcsillannak a szemeim, mert jó kis óra lehetett. - Bazibumm bűbáj? Azzal szerintem több kárt okoznék, mint hasznot. - mosolyom szélesebb lesz, értem én most már a viccet, talán alakulunk, hogy ne értsük folyamatosan félre egymást. A visszaútnál viszont amit mond arra aprót nyelek, majd megrázom a fejem. - Attól tartok Max, hogy nem én leszek a te embered. Majd... majd talán legközelebb, ha felkészültem rá. - ilyen hamar nekem nem menne. A vajsör viszont nem erős alkoholos ital, így kétlem megártott volna neki, de én közel se vagyok olyan bátor, mint Ő. Inkább kiiszom én is az italom maradékát, majd elnézek az emberek felé, aztán vissza a fiúra. - Örülök, hogy megismerhettelek Max, de én most megyek. Megígértem az egyik háztársamnak, hogy elkísérem az édességboltba. Majd még találkozunk. - kelek fel, majd elmosolyodom és ez után távozom. A hippogriffre pedig még felkészülök.
//Köszi a játékot! //
Vendég
Vas. Szept. 19, 2021 11:25 am
Amy & Max
K
issé nehézkesen értjük meg egymást ez igaz, ám a sok súrlódás ellenére azért vannak közös nevezők. Mind a ketten egy mugli család tagjaként kerültünk ide, ám ahogy kiveszem a szavaiból, nála a családtagok sokkal elfogadóbbak voltak. Ráadásul ő még azt is bevállalja, hogy az itt tanultakat felhasználja a kis gazdaságuknál. Én ezt maximum úgy tehetném meg nagybátyáméknál, ha teljesen titokban csinálnám az ő tudtukon kívül, hiszen apám testvére, pontosan ugyanolyan konzervatív. - Egyszerűen nem képes elfogadni, hogy nem mérnökember leszek, vagy ha már az nem akkor festő, vagy grafikus, még a tetováló művészt is előbb bevette volna a gyomra, mint ezt a hókusz-pókuszt, ahogyan ő nevezi a mágiát. Viszont nem árt minden szemszögből megvizsgálni a dolgot. Apám egy régi világban nőtt fel, amelyben nem igen fogadták el a különbségeket, igazából ha nem átlagos dolgot csináltál, akkor szégyent hoztál a családra, minden esetre akkor se tudom megérteni őt, na meg hogy miért nem tud igazodni a mai világhoz. - mint kiderül Amy-nek se voltak könnyebb napjai, ha nem is a családja, akkor a többi diák bántotta, ami nem szép dolog, ne meg ott a szegénység is, mint nehezítő tényező. - Sajnos itt se büntetik kellően a diákok közti lelki, vagy fizikai bántalmazást, de ami nem öl meg az erősebbé tesz, engem is sokat bántottak az elején, ám ez meg is erősített egyben. – mást nem tudok mondani, csak bíztató szavakat. Sajnos tudom mennyire rossz is az, ha az emberre rászállnak. Itt a Roxfortban különbözünk azoktól, kik többen vannak…azaz a varázstalanoktól, mégis újabb különbséget teszünk, varázsló és varázsló közt. Az emberi természet úgy néz ki ilyen. - El sem hiszem régen mennyire nehéz volt azoknak a sorsa kiket felvettek az iskolába, s mugli születésűek voltak. Még a babonásabb időkben, jóval nehezebb lehetett ezt a családnak beadni. – válaszolom a Hugrabugosnak, aki elkezdte ecsetelni a muglik természetes viselkedését. Picit belegondolok abba, miszerint otthon ez a tizenkilencedik század elején elmondom a szüleimnek, a különleges képességem…lehet kitagadtak volna, vagy elmegyógyintézetbe zárnak. A muglik természetéről, gyorsan átvándorlunk a legendás álatokkal kapcsolatos megszállottságunkra, így nem meglepő, miszerint az egyik legklasszabb órát ismertetem a másikkal. Ki ne imádná a furkászokat…na jó talán a koboldok nem szeretik őket, de mindenképpen egy igazán vicces kis teremtmények. A bazibummos ötlettől kiváltott kételyekre kissé elmosolyodok, habár nyilván nem szikla méretű tököket kell vele termeszteni, vagy nem dinnye nagyságú paradicsomot, de bizonyára a minimális nagyság megnövelés nem leplezné le a családját. Végezetül akad egy ötlet, amellyel nem hagyom Amy-t békében, s utólag én is elismerem, hogy túlságosan hamari egy ilyen kockázatos mókába valakit beleráncigálni. - Minden esetre köszönöm a kellemes társaságot, neked pedig jó szórakozást a továbbiakban. – válunk el egymástól, ám remélem nem vette el ez a kedvét a további találkozásainktól.